Arkkikoko OSB

OSB Levyt: paksuus ja mitat, hinnat ja tekniset tiedot

OSB levyjä käytetään laajasti rakentamiseen pystytyksen seinien, sorvaus katon, asennus seinien, sekä vuori ja pakkaaminen muita materiaaleja. Tekniset ominaisuudet, ne ovat paljon parempia kuin jo tuttu lastulevy ja puukuitulevy. Valitsemalla ja ostavat OSB levyt: paksuus ja mitat, hinnat - ovat ratkaisevia. Hankkia sopivia materiaaleja auttaa perehtynyt luokitteluun, ominaisuudet kunkin tuoteryhmän ja niiden laajuutta.

Takaisin suurlastulevyä on erinomainen vaihtoehto puun

Luokittelu OSB levyt ja niiden valmistusmenetelmät

Lyhenne OSB sanoista "suurlastulevyä". Materiaalia tehden ovat haketta tai sirpaleita. Tuotantoprosessissa useita kerroksia, kuten hakkeen painetaan toisiaan vastaan ​​kohtisuorassa suunnassa. Tähän lisätään erityinen polymeerimateriaali on hartsi sideaine ja muita lisäaineita.

Valmistus OSB-levyt

Riippuen vivahteet valmistuksen, ja tuloksena saatujen ominaisuuksien kohde OSB, voidaan jakaa neljään ryhmään:

 1. OSB-1 - käytetään luoda artikkeleita, jotka on tarkoitettu käytettäviksi alhaisen kosteuden olosuhteissa. Esimerkiksi tällaisia ​​kilpiä on huonekalujen, puu- tai pakkauksena.
 2. OSB-2 - käytetään rakentamisessa sisäisen tukirakenteita. Vain kuivissa tiloissa voit käyttää tätä tuoteryhmän.
 3. OSB-3 - käytetään luomaan seinät, väliseinät ja pääoman laakeri rakenteita kosteissa olosuhteissa.
 4. OSB-4 - kaikkein kestävä ja kosteutta kestävä ryhmä. Käytetään erikoistunut rakennusmateriaalina. Nämä levyt kestävät raskaita kuormia.

Ammattilaiset käyttävät OSB rakentamisessa

On syytä huomata, että noin 90% kaikista tuotteiden markkinoilla käytössä OSB-3. Koska nämä levyt on kaikkein yleismaailmallisia piirteitä, jotka mahdollistavat niiden käytön monenlaisia ​​töitä, mukaan lukien rakentaminen matalien rakennusten.

Paksuus ja koko vanerilevyn: hinta, lajike ja sovellus. Ominaisuudet tuotannon ominaisuuksista, päätyyppiä, edut ja haitat. rakennusmateriaalien markkinakatsaus.

Ominaisuudet ja vakiokoko levyt OSB

Maissa entisen Neuvostoliiton, tämä materiaali on suhteellisen uusi, mutta Yhdysvalloissa ja Euroopassa, OSB on laajalti käytetään rakentamisessa, koska useita ainutlaatuisia ominaisuuksia:

 • mukava koko levyt. Vakioparametreja 1,22h2,44 m;
 • helppous sovellus ja käsittelyyn. OSB levyt ovat täysin kannekelpoisten mekaanista rasitusta, kuten sahausta. Avulla manuaalinen tai sähköinen väline, voidaan helposti katkaista välttämätön osa tasaisesti, samalla kun vältetään halkeamien tai hakkeen, ja haluttujen arkin koko RSD;
 • materiaalin vahvuus. Oriented lastulevy kestää raskaita kuormia. Kuitenkin niiden jäykkyys mahdollistaa asentaa niitä kiinnikkeitä, kuten nauloja, ruuveja, ruuvit. Tämän vuoksi ne voidaan helposti liittää toisiinsa muodostaen yksiosainen rakenne. Tämän indikaattorin OSB eivät hyväksy edes massiivinen puulevy;

Pääpiirteistä OSB

 • helppo viimeistely. Päättymisen jälkeen asennustyöt, levyt voi yksinkertaisesti maalata tai käyttää toimittamaan kaikki pinnoitteet;

Vinkki! Ennen kuin haet rappaus OSB-levyt muista poistaa kaikki vikoja pinnalla ja perusteellisesti pohjustetaan koko kone.

 • kevyt. Standardin arkin koko 9 mm OSB levy painaa vain 18 kg. Tämä on helppo kuljettaa materiaalia ja se nostetaan halutulle korkeudelle;
 • edullisia. OSB-levyt ovat edullisia rakennusmateriaali, hinta per neliömetri keskimäärin 150 ruplaa.

Sovellusalueita OSB-levyt

Edellä mainitut ominaisuudet tämäntyyppisen rakennusmateriaali tekee sovellettavissa monilla työtä. OSB käytetään paitsi rakennusten rakentamisessa, mutta myös huonekalujen tuotantoon ja pakkaussäiliöt sekä viimeistelyyn sisäpuolella kuorma, laivoissa ja junissa.

OSB-levyt ovat yksi tärkeimmistä rakenne- materiaalin

Työlajeja kustannukset tuotettua eniten OSB:

 • asennus katot ja väliseinien, rakentaminen sekä sisäisen ja ulkoisen seinät matalien rakennusten. Tätä tarkoitusta varten levy toisen ja kolmannen luokan paksuus 9-12 mm. Tällaiset paneelit voidaan asentaa joko pysty- tai vaakasuoraan;

Uunit käytetään kehyksessä talonrakennuksessa

 • lattiapinnan. Tässä tapauksessa levy on sijoitettu kohtisuoraan erityinen tukkien, jotka toimivat perustana. Tätä tarkoitusta varten paksumpia levyjä - 18-22 mm, mikä mahdollistaa tarjota lisää lämpö- ja vedenpitäväksi;

OSB-levyjen käytetään substraattina alle lattia, laminaatti

 • kiinteä kattoruoteisiin. Se soveltuu parhaiten tämän koko ja paksuus kosteudenkestävä levyt RSD-3. Hinta ja laatu ovat sopusoinnussa kaikki tarvittavat vaatimukset. Yllä voit järjestää kattoliusketuotantolaitoksen metallista tai rullamateriaaleilla;

OSB jatkuva joustava rimat alle vyöruusu, sauma katto

 • pystytys väliaikainen aidat. Kosteudenkesto uunit Ryhmä-3 voit käyttää niitä koristamaan aitoja tai suojarakenteita.

Vinkki! Jos käytät OSB aiot päällystää seiniä, sinun täytyy ensin asettaa oikeaan erityinen metallirakenteita, joka toimii pohjana vahvistamista. Tässä vaiheessa laahaa tai laatikoissa pitäisi olla enintään 400 mm.

Valitsemalla OSB levyt: paksuus ja mitat, hinnat

Määritetään sitä tarkoitusta varten, josta levy, jota käytetään, voi edetä valinnan paksuus ja koko levyjen RSD. Hinta riippuu paitsi näitä parametrejä, mutta myös valittu valmistaja. Tähän mennessä, hinta per arkki OSB 3 mm ja koko 2440h1200h9 vaihtelee 500-650 ruplaa kappaleelta. Kustannukset paksumman arkin korkeampi hinta ja koko 1250h2500h18 mm OSB-levyt tehdä noin 1000 ruplaa kappaleelta.

OSB on erittäin luotettava, todistettu rakentamiseen ja korjaamiseen

Siksi ei ole tarpeen hankkia levyjen ylempään luokkaan kuin on tarpeen. Tämä johtaa taloudellisiin kustannuksiin, joita ei tarvita. Parempi ottaa sopivan kokoinen, hinta ja paksuus vanerilevy OSB suositellaan tämäntyyppistä työtä hyvämaineinen valmistaja.

Vinkki! Jos maallikko rakennusalalla, se on parempi ostaa levyn vakiokoko. Niin se on helpompi laskea oikea määrä. Ja missä sitä tarvitaan, voit aina edelleen leikataan levyiksi. Lisäksi useimmat ohjeita, jotka annetaan Internet, standardi levyt suuntautunut mitat.

Luova sisustus ratkaisu OSB

Tutkittuaan ehdotettu eri kokoja ja hinnat OSB näet, että se on edullinen ja monipuolinen rakennusaine, jonka avulla voit suorittaa paljon erilaisia ​​töitä helposti. Ja kaikki tämä, nämä levyt ovat turvallisia ympäristölle ja terveydelle.

Erittelyt, mitat ja hinnat vaahtopalat

DSP-levyt: koko, hinta ja materiaalin ominaisuudet

Seinälevy MDF: hinnat, luettelo valokuva ideoita ja perusselitelmin

Mitat tuhkakivi ja tekniset tiedot

Paksuus ja koko vanerilevyn: hinta, lajike ja soveltaminen

Vedenpitävä laminaattilattia 12mm 33 luokka, Saksa: tekniset, valmistajat ja hinta

Mitkä ovat levyn mitta OSB?

OSB levy koot voivat olla hyödyllisiä niille, jotka päättivät ryhtyä kunnostaminen kotinsa. Tämän tyyppinen puumateriaalin on monia ominaisuuksia, joiden vuoksi on tullut niin suosittuja rakentajat. Sitä käytetään paitsi rakentamisen lisäksi huonekaluteollisuudessa. Miksi se kannattaa käyttää?

OSB tai suurlastulevyä suosio on kasvussa maailmanlaajuisesti. Joissakin maissa se käytetään ensisijaisena rakennusmateriaalina tehdasvalmisteiset rakennukset ruhoja. Rakentaminen tällaisten järjestelmien säästää paljon aikaa ja rahaa. Niin mikä on erityisen OSB-levyt?

Ensi silmäyksellä voitaisiin sekoittaa DSP, mutta molempia materiaaleja on erilaisia ​​ominaisuuksia. Lisäksi tuotantoteknologia niillä on myös eroja. OSB on luonut kuumapuristimessa, mutta kerrokset hakkeen ja nauhaksi asetetaan tiukasti kohti tekniikkaa. Tuloksena kompakti rakentamisen jälkeen on lisääntynyt lujuus ja jäykkyys. Lisäksi levy suuntaava siru on muita etuja:

 • se on kevyt,
 • Se on korkea kosteuden kestävyys;
 • Se on erinomainen ääneneristimenä;
 • huonosti valaistu;
 • on ehdottoman ystävällinen materiaalia, ihmisten terveydelle vaarattomia;
 • yksinkertaisesti käsitellään käyttäen tavanomaisia ​​Rautasaha.

Se on kiitos kaikki nämä ominaisuudet, tämä materiaali käytetään laajalti. Sitä käytetään luoda osioita, kokoavat väliaikainen rakenteet, eristys ja äänieristys kerros luomiseen.

Perusrakenne Työssä käytettiin OSB, jonka mitat vastaavat 2440h1200 tai 2500h1250 mm. Niitä voidaan käyttää seiniin, osa-kerros, kuivikkeita tai muita suojakerros. Levyn paksuus voi tässä tapauksessa vaihdella 8-40 mm. Erityisesti Tilauksen voi tehdä ei-standardi tuotteet, joiden mitat poikkeavat huomattavasti tehtaalta standardeja.

Toinen etu RSD voidaan mainita yksinkertaisuus käsittelyn. Se ei ole tarpeen olla erikoislaitteet, jolloin saatiin haluttu työkappaleen muoto ja koko.

Yhteensä on noin neljä päätyyppiä puupartikkelilevyt OSB:

 1. Ensimmäisen luokan - ohuita, joita käytetään verhous seinät. Heillä on pienin paksuus ja suhteellisen alhainen eristyksen suorituskykyä ja vakautta.
 2. Toinen luokka - työkappaleen 11 mm paksu. Ovat sinetöity seinään, mutta ei ole erityisen erilainen kuin edellinen mieltä. Voidaan käyttää eristeen tai ääneneristin. Se pystyy kestämään lyhyt altistuminen kosteassa ympäristössä ilman seurauksia.
 3. Keskiluokka - kolminkertainen on suosituin materiaali. Vastaavat taloudellista yhtälöä hinta = laadun. Paksuus levyt 15 mm mahdollistaa käytön luokan 3 OSB luodaan osiot, päällysteet lattiat ja suojaavana materiaalina seinät. Se on parantunut kestävyys kosteuden vaikutuksesta.
 4. Vahvistettu paneelit 4 luokkaan 20 mm käytetään runkorakenne rakennusten ja väkeviä luodaan osiot. Korkea kosteudenkesto ja suhteellisen suuri mekaaninen materiaalin ominaisuudet, joita käytetään suojaamaan haavoittuvia elementit suunnittelu. Levyt Grade 4 on erinomainen valinta luoda maaliin lattia. Laadukas valmistus vaatii lisäkustannuksia, joten hinta jälkimmäinen laji on melko suuri ja se voi joskus olla erilainen lähes kaksinkertaistui kolmannen luokan.

Suosituin materiaalit ovat 3-4 luokka. Ne pystyvät korvaamaan useita kerroksia turvatekijöitä samalla ne ovat paljon helpompi ja nopeampi asentaa.

Suurempia kokoja päällyslevy mahdollistaa suuren työalueen, käyttäen vain yksi pala materiaalia. Tämä tarkoittaa, että on yksi huone tarvitsee vain kaksi baaria ja vähän liimaa. Käyttäen GSS on taloudellisesti edullista. Ainoa hankaluus työskenneltäessä se - Shipping ja käsittely valtava levyt.

On syytä huomata, että myynnissä on eri kokoisia arkkeja valmistajilta eri maista.

Esimerkiksi belgialainen standardi arkkikoon - 2700h1200 mm ja Itävalta 2800h1250. Eli voit löytää erilaisia ​​työkappaleen, ja tämä on erittäin hyödyllinen, kun haluat sulkea tietyllä alueella integroitu monoliitti terä.

Kun kyky valita sopiva koko OSB, voit suunnitella taloudellinen uudistaminen omaisuutta. Suuret levyt ovat hyödyllisiä nopeasti viimeistely lattiat ja tapetit. Suljettu väliseinät asunnossa on helppo saavuttaa vain kahden levyn OSB, jotka on koottu muutamassa tunnissa. Soveltamiseksi koristekerros vaaditaan enintään kaksi päivää. Tämän seurauksena saat lähes koko seinän korkea eristys ominaisuudet, tehdään 3-4 päivää.

Mitat OSB

Mitat OSB ei ole säädeltyä, ja kukin valmistaja voidaan tuottaa eri.

Standardi koot OSB (Oriented strand board):

- Pituus: 2500 (mm), leveys 1250 (mm), paksuus: 6 (mm) 25 (mm);

- Pituus: 2440 (mm), leveys: 590 (mm), paksuus: 6 (mm) 25 (mm).

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

9 + 1 =