Artikkelit kipsilevyjen

Mitä käsitöitä voidaan tehdä tavanomaisia ​​kipsi?

Nykyään paljon suosiota kesti käsitöitä käsillään. Tämä voi olla mitä haluat. Erittäin suosittu tehdä käsitöitä kipsiä. Ihmiset, jotka eivät toimi, ja tekee sen myyntiin, mikä ansaitsee ne. Se ei ole vain kannattavaa, mutta myös kiehtova tapaus. Tuotteet on valmistettu kipsi voidaan tehdä kotiin, puutarhaan ja itsensä lahjaksi. Tuotteet on valmistettu kipsi kädet niin erilaisia, että voit hämmentyä kun alkaa tehdä niitä ensimmäistä kertaa.

Miksi ihmiset valitsevat kipsi? Tämä materiaali on erittäin taipuisa ja helppo tehdä pois se, mitä haluat. Hän nopeasti kovettuu, jolloin alus tehdä enemmän, hän kun kovettuminen on riittävän vahva, ja jos se pudotetaan vahingossa, se murtaa heti, ja mikä tärkeintä - tämä materiaali on ympäristöystävällinen eikä vahingoita ketään tai luontoon.

Käsityöt ovat tarkkoja jälkeen väritys, ne voivat olla sekoittaa alkuperäiseen.

Mitä voit tehdä kädet?

Kun kommunikoida ihmisten kanssa, ja sana kipsi, niin voit heti mieleen murtumia, kuten lääketieteessä, sitä käytetään näihin tarkoituksiin. Ja kun selittää miehen että siitä voimme tehdä erilaisia ​​käsitöitä puutarhan omin käsin, se kiinnostaa ihmisiä, ja he haluavat katsoa niitä.

Kotelo voi tehdä erilaisia ​​patsaita ja mielenkiintoisia asioita kattoon tai nurkassa huoneiston. Mutta se on melko vaikeaa, mutta jos juna, niin kaikki on mahdollista.

Antaa lennon mielikuvituksen ei ole rajoitettu. Se voi olla maljakko, joka ei ole vain kaunis, mutta myös käytännöllinen, koska on mahdollista istuttaa kukkia tai kaada vettä. Se voi olla eri hahmoja eläimiä, he tietysti on paljon vaikeampaa kuin maljakko, koska kuono ja tassut, mutta se on mukava katsoa kukkapenkissä, jossa on esimerkiksi siili, ja varsinkin kun se tehdään omin käsin - se heti elvyttää dacha. Jos on siisti raita, on myös mahdollista koristella ne kalkilla kaiverruksia. Euroopan maissa, käsitöitä ovat suosittuja jo pitkään, mutta meidän muoti tuli hieman myöhemmin, mutta hyvin saamassa vauhtia. Ostetut luvut ovat hyvin kalliita, ja monet ihmiset ajattelevat, ostaako niitä vain näön, ja se oli silloin, joka tulee mieleen on ajatus tehdä käsitöitä itsestään. Kipsi voi ostaa apteekista, se on edullinen ja ostettavissa, koska myydään ilman reseptiä. Voit ostaa muodossa joitakin lukuja, ja sitten hinta taideteos kotiin ja puutarhaan on paljon pienempi.

Saadakseen laadukkaita käsitöitä ja kestäviä, on oltava asianmukaisesti laimentaa kipsiä.

Komponentit käsitöitä:

 1. Materiaali ostaa apteekista, muuten, se on silloin se on halvempaa kuin perinteinen rautakauppaa.
 2. Jar istuttaa materiaalia. Erään näkemyksen, että seos voi kovettua liian nopeasti, ja pankki on heitettävä pois.
 3. Vesi on kaikkein tavallista vesijohtovettä.

Niin, että oikea ratkaisu on tarpeen kaada seos purkkiin ja kaada hieman vettä, sekoittaen kunnes se on täysin liuennut, johdonmukaisuus seoksen pitäisi olla kuin paksu puuro. Jos liuos sekoitetaan hieman, voit heti lisätä tai jauhetta, riippuen siitä, mitä tarvitaan, mutta meidän on oltava varovaisia, koska jos se on terävä kaataa jauhe, se nousee pölypilven, ja voit hengittää kipsi, joka ei ole hyväksi elin. Emme saa unohtaa, että se jäätyy hyvin nopeasti, ja jos päätät tehdä muutamia lukuja kerralla, sinun täytyy joko nopeasti täyttää ja litistä välittömästi vai luvut kunkin erilaisia ​​ratkaisuja, jotta suurempi mahdollisuus, että koostumus kovettuu tarpeeton tavalla.

Kun luvut ovat valmiina, ne voidaan maalata, tietenkin, voit jättää ne niin, mutta se on ruma, ja kun ne on kiinnitetty väri- ja käsitöitä heräävät eloon heti, ja maali suojaa sateelta ja lialta. Ne voidaan maalata tahansa maalilla kokonaan. Maalaus pohjustetaan käsitöitä - se voidaan tehdä tavalliseen PVA liima, puusepän liimaa tai tavanomaiseen lakka. Kun pohjamaali on kuivunut, voit ja maalata. Voit maalata ja lisätä suoraan kipsi, mutta sitten hakata olla yksivärinen ja puutarhassa voi tulla yhtä luonnon kanssa.

Muotoa hahmoja voit ostaa varastoon, ne tulevat eri kokoisia ja eri materiaaleista. Jos et voi ostaa tai jopa jotain hienostunut käsitöitä voidaan tehdä myös itsenäisesti. Kipsi voi olla hyvin tarkasti ohut muoto.

Löydät mestarikurssi sitä ja tehdä käsitöitä. On ihmisiä, jotka ovat mukana käsitöitä, ja myös suorittaa mestarikurssi ilmaiseksi tai rahaa. Ehkä mennä sitä, jos et todellakaan ymmärrä mistä aloittaa.

luokan tekemään sieni Master Garden ja puutarha

Tehdään mestarikurssi, hän tarvitsee kipsi, vesi, kulho, ämpäri, jotta laimentaa koostumusta, lanka, pullo, ruoka kalvo, maali, lakka, liima PVA esikäsittelyaineella.

Alkaa tehdä sen kanssa sieni pohja - jalat, sinun täytyy ottaa johto ja säkissä se pulloon, joten se on vakaampi. Pohjasta pullon tulisi katkaista. Tämän jälkeen ota ämpäri ja laimennetaan vedellä kipsin johdonmukaisuus kuten paksua kermaa ja kaada pulloon. Kun kipsi kovettuu hyvin, voit poistaa pullon leikkaamalla viistosti. Sitten sinun täytyy hiontaa ja pohjustusta. Seuraavaksi ottaa kulhoon ja laita se muovikelmu, joten kipsi ja täytä keskellä laittaa jalkaan ja odota kunnes jäätyy, hiekan ja soveltaa prime pinnoite. Loppujen kuiva, voit maalata ja sientä, odottaa kuivaus, laita se nurmikolla ja nauttia niistä.

On erittäin mielenkiintoinen osa kipsin, se voi olla monenlaisia ​​ja sitten nopeasti kiinteytyä. Kun yritti tehdä vähintään yksi käsintehdyt artikkeli, prosessi olisi varmasti miellyttää. Se on jännittävä kokemus lapsille. Voit viettää aikaa leikkii lapsen ja samalla tehdä kauniita ja joskus hyödyllistä hahmo.

Arvioi tämä artikkeli: (Tämä artikkeli ei ole yhtä arvostettu. Se on ensimmäinen?)

Tuotteet on valmistettu kipsi käsillä - valmistetut tuotteet kipsi

Kussakin kaupungissa, varmasti, on valtava valikoima matkamuistomyymälöitä. Upea näyteikkuna, lajitelma, tunnelma - kaikki asiakkaan tähän paikkaan. Silti mitään vaellus ei liittynyt ihailua ja halu ostaa jotain. Kuinka voit seistä, kun tarinan ja houkuttelee ostajan kuvitella. Vasta kun otat käsiin hintalappu, tunteita tullut epämääräinen. Keskipalkat eivät salli tavalliset ihmiset ostaa kauniita matkamuistoja kaupasta. Todellakin, hinta on suoraan verrannollinen ulkonäön asioita. Kuka haluaa ruma matkamuisto. Mutta myös alentaa neljännes palkan upea patsas ei ole toivottavaa. Onneksi meillä on hyvä vaihtoehto - käsitöitä kipsistä tehty omin käsin, jotka tulevat saataville jokaiseen kotiin. Kuka muu paremmin kuin me itse, mitä haluamme? Kukaan. Miksi sitten tehdä itse mitä haluat. Varsinkin jos se on helppoa, miellyttävää ja hyödyllistä miehitystä.

Kipsi sydän käsillään

Kysymys jää, millainen hakata tehdä käsiin tämän materiaalin. Lisäksi olisi suotavaa ole vain kaunis asia, ja jotain erityistä, symbolinen, liittyy tärkeä ihminen tai tapahtuma. Sellaiseen tilanteeseen, siitä tulee erittäin kiireellinen sydämen. Se symboloi rakkautta - todellinen ja lämpimiä tunteita. Tämä hakata kuten kipsi sydän varmasti miellyttää toinen puoli tulee olemaan luonteeltaan suhteita.

Miten tehdä tällaista kauneutta? Ensimmäinen ja ehkä tärkein kohta - tämä on kipsi ratkaisu. Sen täytyy olla korkealaatuisia, muuten sydän ei voi säilyttää hyvä ulkonäkö ja yksinkertaisesti hajota. Ei tasasuhtaisesti kypsennyksen aikana ei pitäisi olla ratkaisu. Erillisessä potin täytyy täyttää jauhe. Sitten hitaasti kaada vesi. Melkoisesti. Pienintäkään rintakuva - ja täytyy tankata kipsi. Aikana liuoksen on oltava hyvä sekoitetaan prosessi, esiintymisen estämiseksi kokkareita. Ne ovat erittäin huono vaikutus tuotteen rakenne ja voi aiheuttaa haurautta. Varmistaen, ettei kokkareita ei voi turvallisesti siirtyä toiseen vaiheeseen - etsintää muotteihin. Usein tämä ei ole ongelma. Ruoka ja makeiset, supermarketit ovat täynnä erilaisia ​​muotteja. On tarpeen paremmin keskittyä mekaanista kestävyyttä muottien. Tässä on sääntö kultainen. Muotit ei saa olla liian kova tai liian pehmeä. Ensimmäisessä tapauksessa se ei voi vetää ulos sydämestä, ja razmoknet toisessa kuoren.

Ja että sydämet olivat mielenkiintoisia ja erityinen, he voivat sisustaa ja täydentää eri osissa. Nämä lisävarusteet voi tulla ehdottomasti mitään yksityiskohtia talon: napit, kivet, kolikot, lasimaalauksia, kuoret, pienet ketjut, niitit, nastat .... Vain mielikuvitus voi rajoittaa koristelu sydämet.

Näin ollen kaikki komponentit ovat valmiina käyttöön. Ottaa muotista ja vähitellen täyttää sen ratkaisun. Se olisi tasaisesti pinnan yli.

Jos kuplia ilmestyi pinnalla, se tarkoittaa, että heikkolaatuinen kipsiä. Mutta ilma tietyssä tilanteessa ei ole paljon haittaa tuo. Kun seos kovettuu hieman, koristelu elementtejä voi heittää sitä.

Se oli tällainen johdonmukaisuus lasia, kuoret, kolikoita ja niin hukkua kipsissä. Olemme itse asiassa välttämätöntä, että kaikki osat nähtiin, eikä kukaan tiedä minne kellumaan. Kun materiaali kovettuu kokonaan, on mahdollista purkaa muoteista käsitöitä. Tee se paras, taivutus takaisin reunat.

Menettely vaatii tarkkuutta ja ei vie paljon aikaa. Tulos poduchaetsya aika mielenkiintoinen.

Jos pinta muottien ollut kuoppia, linjat jne, sitten kipsi käsitöitä sai epätavallisen rakenne.

Tietenkin voit aina muuttaa tuotteen haluttaessa. Käsihiontaan, maalaus lisäapua tässä asiassa.

Millainen artikkeleita kipsiä voidaan tehdä kädet vielä? Maskit. Usein he tarvitsevat osapuolille tai lasten osapuolille.

No, rikkovat. Ensin täytyy tehdä ostoslistan, tarvitaan luomaan maski:

 1. Rapattu sideharso, joka täytyy leikata useaan osaan eri muotoja;
 2. Jos ei, voit käyttää tavallisia kipsi;
 3. Purkki vaseliinia;
 4. kangas;
 5. Muovi-astiat;
 6. Harjat tai tikkuja sekoittaen liuosta;
 7. Akryylimaalit edelleen jälkikäsittelyyn maski;
 8. PVA liimaa tai valkoinen pohjamaali

Siten soveltaa reilu kerros vaseliinia edessä henkilö kuluvat maskia. Varmista, että kulmakarvat ja hiusraja peitti paras. Tämä helpottaa huomattavasti maskin poistaminen tulevaisuudessa.

Sekoita veden kanssa kipsiä. Sääntö kultainen sovelletaan tähän tilanteeseen. Tuloksena oleva liuos on harvempi kuin kipsin sydämet.

Valmistuksessa naamarit kipsissä sideharso on etuja. Leikkaa paloiksi tarvitaan, joka seuraa kasvojen muoto. Sitten dip heidät ratkaisu. Toisin kuin tavanomainen sideharso, kipsi heti tarttua kipsi.

Ole erityisen varovainen silmänympärysihoa. Onnettomuudet eivät halunneet. On Kuononselkä ja temppelit kipsi on oltava suurempi. Tämä tarjoaa paremman istuvuuden.

Irrota varovasti maskin kasvoiltaan: se on hauras. Sitten sinun täytyy muuttaa jonkin verran tilaa sen.

Peittää oli kiinteä aine, sovelletaan muutama kerros kipsi koko pinnalle. Harja auttaa tasoittaa kuoppia.

Seuraava vaihe on prosessi paistamisen maskin. Riittää lämmittää uuni 150 asteeseen ja aseta laite saada 30 minuuttia. Paiston jälkeen maskin pitäisi jättää yöksi viileässä, kuivassa paikassa. Anna hänen lähteä. Kun kaikki materiaali asianmukaisesti kiinteytyy ja vahvempi, voi rikkovat seuraavan vaiheen: soveltaminen PVA liimaa (tai valkoinen aluke).

Nyt tulee luova osa työstä - piirustus. Löytää verkossa kaunis kuvio. Sitten alkaa vähitellen toisto maskin.

Lyijykynällä tehdä luonnos, joka jatkaa väritystä. Haluttaessa edelleen koristella Maskia voi käyttää paljetit.

Loppuvaiheessa - telineeseen. Voit käyttää lanka pahvilla tai pala ripustimet, kuten joku mukava.

Kipsi lehdet - suuri osa sisustus

On hyvä tapa sisustaa talon ystäville syksyn varmista sää tuulella.

Tarvitset näitä asioita:

 1. kipsi
 2. Kontti laasti ja vettä
 3. Set kovia harjoja
 4. Ohut köysi tai vastaavalla materiaalilla
 5. Lehdet (vaahtera, kastanja ...)
 6. voipaperi

Live lehtiä tulisi sijoittaa voipaperi. Sitten käsittely sen harjalla ja kipsi ratkaisu. Kun kaikki jäätyy vain roikkua köyden saatu lehdistä.

Melko luova ratkaisu koristeluun. Haluttaessa jokaisen lehden voi koristella.

Ja lopuksi - kipsi hahmoja:

Hyvät lukijat kommentoida artikkelin, esittää kysymyksiä, merkitse uudessa julkaisussa - olemme kiinnostuneita mielipiteesi 🙂

Olen iloinen lukea artikkeli ja video näytti. Pidin kipsin ja sudenkorentoja, mehiläisiä, perhosia ja leppäkerttuja. Niin suuri, kesällä ne näyttävät, että oli ajatus kiinni hieman kauneutta ja seiniä koristavat lastenhuoneessa tai tehdä pieni blind yläosassa ikkunan. Se on vain maalaus, decoupage ja kestää pidempään kuin varsinainen valu kipsi lukuja. Kerro minulle, voidaan lisätä maali on kipsi etukäteen saada värillinen hahmo oikeassa? Jos näin on, mitä maali neuvoja tähän?

Tietenkin pigmenttejä voidaan lisätä kipsin seos vaiheessa sen tuotannon. Sinun pitäisi tietää, että sen jälkeen kun kuivaus kohteita on hieman vaaleampi ja menettää kirkkautta, ja tarvittaessa saattaa vaatia lisää pintamaalaamisen luvut sostavami.Suschestvuet monia muita pigmenttejä kipsiä, jota voi ostaa erikoisliikkeitä, valinta on sinun

Hei, olen halua tehdä maski, mutta en voinut selvittää, miten. Nyt näen, mitään monimutkaista. Yritin heittää pieniä lukuja kipsistä, mutta ongelman edessä, paljon kuplia. Eli tarvitset ravistamalla taulukko tai hieman koputtaa muotit joka kupla ulos. Sitten vähemmän tarvitse sotkea kitti. Ja silti, siellä oli pieni ongelma - mitä brändi on parasta käyttää kipsi käsitöitä, en usko, että tavallinen, rakennus "G-59raquo; tekee.

Alabaster on hyvin luomista käsityön kipsilevyjen

Kuinka monia mielenkiintoisia asioita voi tehdä on kipsi. Erityisen kiinnostunut ajatuksesta lehdistä. Hän yritti tehdä näitä kotona, mutta minulla on laastari jotenkin dripped lehdet, voidaan levittää liian ohut?

Voidaan vetistä, toivottavasti et ole ripustaa lehdet ennen jähmettymistä kipsi)

Miten siistiä! Luulin, että valu kipsi - se on uskomattoman vaikeaa. Ja itse asiassa, kaikki on niin yksinkertaista! On välttämätöntä saada kipsi, tehdä aihioita käyttävät lapsia säilyketölkit hiekkalaatikko ja maalata lapsia. Ja viihde ja kehitystä, ja koristeita esikaupunkialueella. Kiitos, että idea ja yksityiskohtainen artikkeli!

Kiitos erittäin paljon niin uskomaton ja luovia työpajoja! Tekniikka ei ole monimutkaista kuin voisi luulla, ja valtava lento mielikuvituksen sisustuksen ja väritys izdeliy.Obyazatelno'll valmistuksessa tällaisen kauneuden yhdessä hänen lapsenlapsensa, hän haluaa jatkuvasti jotain masterit.A koristella näitä lukuja, käsitöitä hänen huoneeseensa.

Kysy kysymys tai jättänyt kommenttia

Copyright © 2015 nashakrepost.ru palautetta ja lähettää osoitteeseen [email protected]

Materiaalit sivuston on suojattu tekijänoikeudella. Kopiointi materiaalien on sallittua vain silloin, kun asetat suoria linkkejä sivustoon.

Tuotteet on valmistettu kipsin puutarha (kuva 36): luominen kipsin sientä. Tarvittavat tarvikkeet, luomista jalat, korkki ja pohja. rekisteröinti

Kipsi voi antaa käsitöitä puutarha omaperäisyys, korostaa luonnon kauneutta ja jopa tulla sen tärkein vetonaula. Erityisesti miellyttää näiden pienoiskoossa taideteosten laskee lapsille. Ja mielenkiintoisin on, että voit tehdä puutarha veistoksia kipsi kädet kotona, mikä on tässä artikkelissa.

Valokuva söpö kipsi toukkia

Käsityöt puutarhan omin käsin pois kipsistä anna mielikuvituksesi vaeltaa. Johtuen yksinkertaisuus valmistustekniikan, voit tehdä niistä lähes minkä tahansa muoto ja väri, joka asuttaa mökkisi erilaisia ​​upeita eläimiä, linnoja ja kasveja esikaupunkialueella.

Tässä muutamia esimerkkejä mahdollisista suuntiin:

 • Söpöjä pikku eläimiä. Kilpikonnia, siilit, sammakot, pennut ja muut edustajat eläinten maailmaan on aina pidetään suuressa arvossa, ja niiden elinympäristön korkean ruoho nurmikko maassa tai reunalla radan tulee mieleisekseen, sillä pienin perheenjäsen, ja aikuisille.

Kilpikonna - Chocolate Coquette

 • Satuhahmot. Luo uudelleen suosikki keiju puutarhassa, mikä voisi olla parempaa? Tällaiset puutarhatalouden käsitöitä kipsi kädet paitsi ilahduttaa lapsia, ne eivät myöskään vain tehdä heidän vanhemmat hymy.

Perehtyneisyys Shrek

 • Miniature arkkitehtonisista rakenteista. Jos ei ole taloudellisia mahdollisuuksia rakentaa linnan täysikokoinen, voit on vähintään sen kipsin pienemmän vastine.

Keskiaikainen torni luotettavasti suojata suosikki kukkapenkki

 • Kasveja. Tässä kategoriassa ovat suosituimpia sienet koska sen luonnollisuutta ja yksinkertaisuus valmistus. Se oli heidän esimerkki harkitsemme vielä kuinka tehdä kipsi leluja puutarhan omin käsin.

Oma Mushroom clearing

Tietenkin ehdotettu suoritusmuodot lento mielikuvitus ei rajoitu, mutta ennen kuin siirrymme monimutkaisempia muotoja, on syytä harjoitella yksinkertaisia ​​veistoksia, jotka olemme kanssanne ja tekee.

Luominen kipsin sienten puutarhaasi

Vihje: Lasten ottaminen mukaan prosessiin.

Nämä luokat ovat hyödyllisiä luovien ajattelun ja motorisia taitoja sormien.

Kannattaa aloittaa valmistelun kaikki tarvittavat työkalut ja materiaalit:

Kaikki mitä tarvitset työtä

Vihje: Voit käyttää sijasta kipsiä sementti.

kiinteytystä prosessi kestää kauemmin, mutta hinta veistoksen on halvempaa, ja sen käyttöikä pidempi.

Ohjeet suorittamaan tarvittavia toimii seuraavasti:

 1. Ota muovipullo ja katkaista hänen niskaansa.

Sopiva mikä tahansa sopiva koko säiliöihin

 1. Vaivaa raastettua emulsio saippuaa, vedellä ja auringonkukkaöljyä suhteessa 2: 7: 1.

Valmiina sovellus harjalla ratkaisu

 1. Saamme kansi koostumus sisäseinän pullon. Tämä tekee helpoksi erottaa kipsin niistä.
 2. Sekoita tarvittava määrä kipsin seosta ja kaada se valmis pannulla.

Kipsi laimennettiin vedellä pullossa

 1. Kulutuksen vähentämiseksi kipsimateriaalikerroksen työnnetään pienempi pullo, sitten painaa hänen noin improvisoitua painamalla.

Muita muoviastioita vähentää kustannuksia

 1. Puoli tuntia myöhemmin leikata pois jähmettyneen muovin esimuottiin.

Tuloksena prosessi tuotettu Leg

 1. Otetaan sopiva muodossa kuppi ja peitä se sisällä elintarvikkeen kelmu. Tässä tapauksessa yrittää välttää muodostumista taittuu että työkappaleen pinnan tulevaisuudessa pois mahdollisimman sileä.

Peitetty sellofaanifolio kuppi

 1. Sekoita uusi osa kipsin seoksen ja kaada se valmis pannulla.
 2. Työnnetään massaan alkaa jäätyä aiemmin tehdyt jalka sientä.

Prosessi yhdistää kaksi komponenttien veistos

 1. Jälkeen neljäkymmentä minuuttia, saatu koostumus otetaan pois.
 1. Ota suuri kuppikoko ja samanlainen kuin edellinen tehtävä peitä sitä sellofaaniin.
 2. Jälleen vaivaa kipsi ja täyttää niiden säiliön.
 3. stipe kattaa myös folio ja aseta se liuoksessa. Tämä tekee tuotteesta irrotettava, mikä helpottaa koristelu.

Melkein valmis sieni

 1. Kun täydellinen jähmettymisen poista hakata ja laita se pari päivää lämpimässä paikassa.

Veistoksia ja puutarhan omilla käsillään kipsi spontaanisti tai piirros.

Esimerkinomaisessa luonnos koriste sieni

Edelleen välys on seuraava:

 1. Laitoimme lyijykynäpiirustuksia, jotka haluavat nähdä pinnalla veistoksen.

 1. Veitsellä tai muulla sopivalla työkalulla liittää kuvan äänenvoimakkuutta.

Valettu iso neula

 1. PVA liimaa gruntuem pinnan parantamiseksi sen tarttumista.

Soveltaminen akryyli maalit

Valmis hahmo sieni

Kipsiveistoksia erinomaista työtä koristelu puutarhaan. Niiden tuotanto on täysin mahdollista omin käsin. Yllä olemme kuvanneet koko prosessi luomalla koristeellinen griba.Video tässä artikkelissa antaa sinulle lisätietoja. Onnea sinulle suunnitella oman sivuston!

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

15 − 14 =