asennus maadoitus

Maadoituslaitteiden asentaminen (maahan mount). maadoituslaitteen

Suojajohtimeen - tämä tarkoituksellista yhteys maahan sähkö- metalliosia, jotka eivät kuulu jännite (ajaa aseiden erottimet muuntaja suolet, laipat tukevat eristimet, mittamuuntajien kotelot, jne.).

Asennus maadoitus laitteet kuuluvat seuraavat toiminnot: maadoittavien, maadoitusjohdinkuvion tyynyjä, yhdisteet maadoitusjohdinten toistensa kanssa yhteydessä maadoitusjohtimet ja sähköisen maattoelektrodit.

Pystysuora maadoitus kulma teräsputkien ja ohjausta varten upotetaan maaperään tukkeutumista tai sisennys, pyöreä teräs - ruuvaamalla tai hammastus. Tämä työ suoritetaan mekanismeja ja laitteita, kuten kookos- (kasa maahan), sopeutumista Drillers (ruuvaaminen maahan puikko), 12-FDD mekanismi (ruuvaaminen maahan maadoituselektrodeihin).

Yleisimpien maadoituslaitteen elektrozaglubiteli, jossa standardi elektrosverlilku ja alennusvaihteen alentamalla nopeus alle 100 kierrosta / min ja, vastaavasti, mikä lisää vääntömomenttia ruuvi-elektrodin. Käytettäessä näitä zaglubitelyami loppuun elektrodin kärjen hitsattu pora tarjoaa maaperän löystymistä ja helpottaa upottamalla elektrodin. Kaupallisesti kärki on teroitettu loppuun ja taivutettu kierukkaviivaa teräsnauhan leveys on 16 mm. Käytännössä piiri käyttää ja muita kärkielektrodista.

Kun laite maadoituksen pystysuora maadoitusjohtimet on asetettava syvyyteen 0,5 - 0,6 m maanpinnan tasolla, ja suunnittelun lattian tason pohjalle ojan 0,1 -. 0,2 m: n etäisyydellä elektrodien välillä on 2,5-3 m vaakasuora ja maadoitus. liitosliuskat pystysuoran maadoitus noudattaen kaivantoon syvyys 0,6-0,7 m maanpinnan tason suunnittelu merkki.

Kaikki yhdisteet, maadoitus piirit toimivat kierros hitsaamalla; bitumi peittää hitsialueen välttämiseksi korroosion. Kaivamaan ojan leveys on tyypillisesti 0,5 ja syvyys 0,7 m. Ulkopuolisesta laitteesta maanpinnan piiri alusta ja maadoitus sisäinen verkko tuottaa työpiirustusten sähkö- projekti.

Pääsyn rakennukseen maadoitusjohtimet suorittaa ainakin kahdessa paikassa. Asennuksen jälkeen maadoituksen muodostavat vaikuttavat piilotettu toimii, osoittaa piirustuksissa sitoutumisen maadoitus laitteet kiinteiden viitearvojen.

Maadoitusjohdinten selkäranka päällystys seinät välimatkan päässä pintojen 0,5-0,10 m korkeus 0,4-0,6 m korkeudella lattiasta. Välinen etäisyys kiinnityskohtien 0,6 -1,0 m. Kuivassa ja ilman kemiallisesti aktiivisista median tyynyn sallittu maadoitusjohdinten lähellä seinää.

Maadoitus nauhat on kiinnitetty seinämiin tappien, jotka kohdistuvat jauhe-aktivoitu työkalu tai suoraan seinään tai välilevyjen. Käytetään laajalti insertit, jotka on hitsattu maadoitusliuska. Pistooli-tyypin PC voi kohdistuksen osia levyn tai nauhan terästä 6 mm betonialustalle (luokka 400), tiilet, jne ..

Raakaa, kosteisiin tiloihin ja erityisesti alueilla, joilla syövyttäviä höyryjä (aggressiivinen ympäristö) maadoitusjohtojen on hitsattu tukiin on kiinnitetty tapeilla, kynnet. Luoda välinen rako maajohtimen ja maan näillä alueilla käyttää ekstrudoitujen kiinnike teräsnauhan leveys 25-30 ja paksuus 4 mm, ja kannatin asennus maadoitusliitinten ympyrän halkaisija on 12-19 mm. Pituus päällekkäisyys hitsausta varten on oltava yhtä suuri kuin kaksi kertaa nauhan leveys suorakaiteen liuskoja tai kuusi halkaisijat pyöreä terästä.

Putkistojen maadoitusjohtimet on kiinnitetty läsnä venttiilien putkien tai pulteilla laippaliitoksella toimivat ohituksen puseroita.

Osat sähkölaitteita maadoitettava, on liitetty sähköverkkoon maan yksittäiset oksat. Teräs maadoitusjohdin ja yhdistetty metallien hitsaus, laitteet - mahdollisesti hitsaamalla. maadoitusruuvi tai jossa johtimet on kiinnitetty kuparijohtimia, lanka kiinnitys side, ja juottamalla. Noin sähköaseman yleensä tehdä selvää piiri, joka on hitsattu sisällä maadoitusjohdinten sähköaseman. Erillistä sähköistä elementtiä yhdistettynä maadoitusjohtimet rinnakkain, eikä peräkkäin, tai rikkoutuminen maadoitusjohdin laitteet voivat olla maadoittamatta.

Sähköasemilla maadoitettu kaikki kohteet sähkölaitteiden ja metallirakenteiden. Voimamuuntajat maadoitettu joustava web valmistettu teräksestä kaapelin. Pistike on hitsattu joiden yksi sivu maadoitusjohtimeen, toinen - on kiinnitetty muuntajan pulttaamalla. Erottimet maadoitettu rungon läpi, ohjauslevyn ja tukilaakerin; asuminen apukoskettimet - liittyminen maahan bussi.

Jos erottimet ja toimilaitteet on asennettu metallirakenteiden, maahan suoritetaan hitsaamalla ne maadoitusjohtimeen.

Sulakkeet 6-10 kV maadoitettu kytkemällä maajohtimen laippoihin tukevat eriste, metallinen rakenne tai runko, johon ne on asennettu.

maahan käsillään asennusohje

Maadoitus - liitäntä maadoitus ja sähköverkon tai ilma terminaali, kun kyseessä on salaman talossa. Sähköasennukset eri syistä, voi epäonnistua. Tämä voi olla ylikuormitus piiri toimintahäiriö laitteita. Itse eri sähkölaitteita on suojattu, ja ihmisten suojelemiseksi järkytyksen vaikutuksista, ja Vanishing käytetty maadoitus laitteiden sekä salama turvalaitteet.

Jos korkki tai koneita epäonnistuvat, sähkö- eristyksen läpilyönti tapahtuu ja kohotettu jännite koteloon. Koskettaminen laite voisi johtaa rytmihäiriö, lihashalvaukseen ja jopa kuoleman. Näin ollen, turvallisuus edellyttää, että metalliosat sähköasennusten on suljettu, ja jos se on vaurioitunut eristys sähköiskua vastaan ​​suojattu maadoitus ja katoaa. Pääsääntöisesti kaikki sähkölaitteet kerrostalossa on jännite enintään 1 kV, joten laitteita maahan näitä laitteita on omat vaatimuksensa.

Jos jos on Häiriön takia maahan useimmat nykyisistä kulkee maahan osan. On maadoitusjohtimien muodostaa maadoituslaite. On olemassa useita erilaisia ​​maa:

 • salama, joka koostuu ilmasta päätelaitteen, salama ja maadoitus maahan;
 • turvallisuus, sähköiskun estämiseksi ihmisiä, jos vaihejohtimen on erittely sähkö- kotelon;
 • työntekijöitä normaalissa toiminnassa sähköasennusten normaalioloissa ja hätätilanteissa.

Myös maadoitus voidaan jakaa luonnon ja keinotekoinen. Natural - rakennuksen teräsrakenteet, putkistot. Keinotekoinen - erityisesti asennusrakennelman (teräspannat, kulma teräs ja muut).

Vanishing on varmistaa, että eristys jakautuminen aiheutti nopean aktivointi liikenneruuhkista, palaneen sulakkeen. Mukaan turvallisuusmääräyksiä, se tapahtuu yleensä laitoksissa, maadoitusta, jos akun jännite on alle 1 kV. Kun varusteita 1 kV erottaa muuntajan jännite se ei ole enää 380, kun taas vaihe-alaspäin muuntaja - enintään 42 V.

On yhtenäinen luokittelu maadoitus järjestelmien enintään 1 kV, hyväksyttiin lähes kaikkialla maailmassa. Hänen mukaansa, että laitteiden jännite enintään 1 kV käytetty kolmea maajärjestelmiä: TN, TT, IT.

Kun TN lähteitä ovat neutraaleja maahan, ja sähkökotelon kytketty siihen suojajohtimen. Maaseudulla, suosittu CT järjestelmä laitteiden jännite on alle 1 kV. Maadoitus tässä järjestelmässä ei ole kytketty virtalähteeseen, ja tehdään tulee rakennuksen. IT-järjestelmä on harvoin käytetty asuinrakennuksissa, läsnäollessa sähköasennuksia enintään 1 kV.

Sääntöjen mukaisesti toiminta sähköasennusten, maadoitus ja neutraali maadoitus pitäisi olla läsnä kahdessa tapauksessa:

 1. jos vaihtojännite on suurempi kuin 42 V, ja jatkuva - yli 110 V, erityisesti ulkona ja vaarallisten sähkölaitteet;
 2. jos sähkö- AC jännite yli 380 V, jatkuva - enemmän 440 B.

Asenna Ground yksityiskodeissa säätelevät nämä määräykset, ja ennenkuin rakennus toiminnassa täytyy tehdä mittaus vastus maadoitus laitteiden:

 1. PUE - säännöt Sähkölaitteiden;
 2. PTEE - tekninen toiminta sähköasennusten;
 3. PTBE - turvallisuusmääräykset.

Video "maadoitusjohtoja yksityiskodissa"

Jos ostit omakotitalon ilman sähköistä suojaa, tai rakentaa uusi rakennus, sinun täytyy tehdä maadoituslaitteiden asentaminen sähkölaitteita ja ukkossuojaus. Ääriviivat suojamaahan - se on sisäinen ja ulkoinen järjestelmiä. Rakennuksen sisällä asennettu vaihde, jossa kaksi kappaletta yhdistetään. Osa ulomman järjestelmän tulisi koostua elektrodien ajetaan maahan ja toisiinsa metallilevyjä. Tämä keinotekoinen maadoitus tulisi syöttää emolevyn.

Sisäinen suojajohtimessa - ne ovat erillisiä johtimia, jotka ovat peräisin korkean tehon voimalaitoksissa. Ne on liitetty väylään sisällä kilpi. Kupari kaapelit yhdistävät renkaan levyn ja pulteilla.

Ensin on päätettävä Maapiirit. Nykyisin käytössä kahden tyyppisiä järjestelmiä:

 1. lineaarinen, jossa kaivettiin nastat peräkkäin yhdellä rivillä. Järjestelmää ei ole erityisen luotettava, koska epäonnistuminen yhden yhteyden, koko järjestelmä lakkaa toimimasta;
 2. suljettu, kolmiomainen. Suljettu piiri on luotettavampi, koska jos se on vaurioitunut välinen silta nastat, piiri jatkaa toimintaansa.

Tässä on askel askeleelta ohjeet, miten tehdä asennus suojamaahan. Ennen asentamista tarpeen asettaa seuraavat työkalut ja välineet: lapio pistin, hitsauskone, bulgaria, vasara, jakoavain ja moukaria. Materiaaleista varauduttava:

 • Kuparilanka on vähintään 6 mm neliö. poikkileikkauksena;
 • Alue ruostumatonta terästä ei ole pienempi kuin 2 metriä tai suorakulmainen profiili, jonka poikkileikkaus on 150 mm: n neliö.;
 • ruostumaton kaistale eteisen järjestelmään, 40 x 4 mm;
 • M10 tai M8 pultteja;
 • kolme metallinauhojen (leveys on 4 cm, paksuus 0,5 cm, pituus 120 cm).

Kun se on tarpeen määrittää paikka, jossa se tehdään maasilmukkaa. Vuonna jaottelun sähköjohtojen sijasta maa saisi olla ihminen tai eläin. On suositeltavaa sijoittaa takaisinveto talon pitkin aidan, mutta ei metrin pois perusta.

Menettely on yksinkertainen. Ensimmäinen dripped kolmio, kaksi jalkaa syvä, jossa puolin 1,2 m. Kaivanto johdetaan pois vaiheet talon. Elektrodit kädenvääntöä maahan 2 metriä latvat jäävät tulevaisuudessa hitsaukseen. Hitsin tarpeen levyyn muodossa kolmion metallirunko. Toinen muovi on sijoitettu kaivantoon johtaa talon, napata lähimpänä rungon rakenteen toiseen päähän. Seuraavaksi kupari pultti kaapeli on kytketty levyyn ja kaikki peitettiin maalla.

Tämä johto on otettu kilpi, jossa GZSH yhdistetty (ts maadoitus linja). Väylälle suoritetaan maadoitusjohtimeen linja sähköisesti kytketty väylään ja PE-maadoitus. On välttämätöntä tehdä yliheitto neutraalin väylän ja GZSH. Jää vain liittää PE-väylä johtimet johtavat myyntipisteissä ja valaisimia.

Lightning on vieläkin helpompaa. Se koostuu ilman päätelaitteen katto, kollektorin ja maadoituskytkin maahan. Niiden järjestys on liitetty hitsaamalla tai pulteilla (vähemmän luotettavia). Yksinkertaisin versio ukkossuojaus - kaksi teroitettu betoniteräs, vievät päistä harjun ja puoli metriä. Kun maadoituspiirin heillä liittää teräs- rautatie- tai paksu lanka. Rengas leveys saa olla yli 6 cm. Kaikki kohdetta salama hitsata johtaa maahan. On parempi olla valmistettu putkista tai nauhoina, kaivaa maahan.

Asennuksen jälkeen pohjakosketuksen tarkistaa sen säännösten noudattamista, on välttämätöntä suorittaa vastusmittauksen. Sääntöjen mukaisesti, jos rakennus on laite, jossa on jännite enintään 1 kV ja neutraali maahan, maan resistanssin pitäisi olla suurempi kuin 2, 4, 8 ohmia jännitteet 660, 380, 220 (kolme-vaihe) tai 380, 220, 127 ( Yksivaihevirran).

Mittaus- ja testaus maa koostuu kolmesta vaiheesta: silmämääräinen tarkastus yhdisteiden mittaamiseksi maaperän ominaisvastuksen ja vastus maadoituspiirin. Resistance mittaus suoritetaan eristysvastusmittarilla. Ensimmäinen, kaksi pistettä (lähin kohde ja maadoituselektrodin) on kytketty laitteen koskettimet ja ottaa lukemia. Sitten, yksi elektrodi on upotettu maahan, ja toinen - on maadoituspiirin suorittamaan mittauksen maaperän vastuksen.

Kun ensimmäinen mittaus, ja laittoi talon toiminnassa, on tarpeen aika ajoin tarkistaa tilan maadoitus laitteita. Sääolosuhteiden tai aivohalvaus ukkossuojaus salama yhteys voi epäonnistua. Silmämääräinen tarkastus on tehtävä kerran vuodessa, ja resistanssimittaus - kolmen vuoden välein. Lisäksi ylimääräinen vastus mittaus suoritetaan salamaniskun jälkeen salama.

Video "Elektrolyyttinen maadoitus omiin käsiinsä"

Miten tehdä operaatiotieto maahan asennettava itse oppia videoita alla.

Ääriviivat maahan omakotitalossa omin käsin: järjestelmät, laskelmat, asennus

Moderni omakotitalo on varustettu useita kodinkoneiden. Yhdistää ne virtalähteeseen on suoritettava maadoitus turvallisuussyistä. Tässä artikkelissa opit tekemään maasilmukkaa omakotitalossa omin käsin.

Joten se vaati määrittää erityisiä maadoitus sähkölaitteita. Sen päätarkoitus on taattu suoja altistumiselta sähkövirran varalta, kodinkone.

Myynnissä löytyy erityistä maadoitus sarjat, jotka maksavat noin 4600 ruplaa. Voit myös ostaa yksittäisiä asennettavia komponentteja, ne ovat kohtuuhintaisia. Esimerkiksi, tangon (elektrodi) 1,5 m maksaa 500 ruplaa, kytkin - 200 ruplaa, yhdystangon - 850 ruplaa. Kukin maadoitussarja on vastaava asennusohjeet, jossa otetaan huomioon erityispiirteet kaikista tuotteista.

Kuitenkin, että suurin osa vaaditut elementit voidaan tehdä itsenäisesti. Lisäksi materiaalien valinta on melko laaja. Meidän täytyy vain tietää vaatimukset, jotka on esitetty niille.

 • Corner 50h50h5 mm.
 • Putken halkaisija ei ole pienempi kuin 32 mm, seinämän paksuus on 3,5 mm tai yli.

Nämä elektrodit voidaan käyttää sähkön kulutus ei ole yli 15 kW.

 • osa teräslangan ei ole pienempi kuin 10 mm 2.
 • Teräsnauhaa 40x4 mm.

Johtimet voidaan käyttää metallinauhan, teräslangalla tai kuparilanka. Esimerkiksi SIW kanssa ytimien ja vastaavaan osaan ilman eristämistä. Kun makaavan kaivantoon - vähintään 25 mm 2, avoin laskeminen - vähintään 16 mm2.

 • Hautaaminen elektrodi - vähintään 1,5 m.
 • Välinen etäisyys sokea rakennuksen pinta-ala ja Maapiiri - ei alle 1 m.
 • Välinen etäisyys pystypalkit - vähintään 1,5 m.

Kiinnitys maahan silmukan suorittamisen lähempänä talon, jossa otetaan huomioon etäisyydet edellä määritellyt. Pituus yhdistää "linii9raquo; Tässä tapauksessa ovat minimaaliset, jotka vähentävät materiaalin kulutusta. Ja mikä tärkeintä, että tulevaisuudessa se ei häiritse hallinnon taloudellisen toiminnan - laskemme apuohjelmia, kukkaistutuksia erittely.

Laskemaan tarkasti yli valtaa henkilö, jolla ei ole syvä tuntemus. Koska laskeminen perustuu monimutkaiseen muotoon, joka sisältää joukon kertoimia, kuvaavat maaperän ominaisuudet, maaperän kosteus, ja ilmasto-olosuhteet vyöhykkeen. Nämä hinnat ovat saatavilla vain monimutkaisia ​​ylimääräisiä selvitykset ja laskelmat, jotka edellyttävät erityisiä taitoja ja siten maksaa kalliisti.

Tästä syystä pidämme miten maasilmukkaa omakotitalossa omin käsin yksinkertaisemmin. Ottaen huomioon, että kotitalouksissa toimii tietyllä alueella resistanssikytkentä, jossa se toimii normaalisti.

maahan silmukan omakotitalossa omin käsin tehdä ei ole niin helppoa. Tämä prosessi on varsin aikaa vievää ja sisältää seuraavat vaiheet:

 • Työ pitäisi alkaa kaivamaan ojan. Sinun täytyy vetäytyä 1 m seinästä rakennuksen ja siirtyä suoraan prosessiin. Syvyys kaivannon tulisi olla 0,5-0,75 m, muodoltaan kolmio, suuri juhla on 2,5-3 metriä.
 • Ostaessaan nurkkaan ei kannata säästää, kuten aiemmin mainittiin, sinun pitäisi valita alueen 50h50h5 mm. Koska suunnittelu pienempiä kestää pitkään. Yhteensä 3 metriä tarvitaan nurkkaan. Niin että se on helpompi päästä maapallon, sinun täytyy Grinder leikata toisesta päästään. Sitten kulmat moukaria teurastettu lähes koko pituudeltaan pisteiden kolmion, ne pitäisi työntyä noin 10 cm maanpinnan yläpuolella.
 • Suorittaminen maahan silmukan omakotitalossa omin käsin, seuraava askel sinun täytyy yhdistää yhdeksi ketjun kolme elektrodia. Tämä edellyttää, että metallinauhan 50 mm leveä ja 5 mm, sekä hitsaus. Tämä bändi yhdistää paikkoja, jotka ovat pisteiden kolmion. On hitsata niihin paikkoihin. Saumat pitäisi keittää huolellisesti läpi. On tärkeää näitä aloja maalilla, niin että vaikutus hajavirroille korroosiota ja hitsaussauma ei tuhoudu.
 • Maapiirin laite tässä vaiheessa on valmis, voi johtaa vain hänelle huoneeseen tarkistaa.

Piirin maahan on kytketty sähköiseen paneelin läpi metallinauha, jota käytetään yhteyden elektrodien seuraavasti:

 • Sinun täytyy kaivaa kaivantoon.
 • maahan silmukan (kaavio jäljempänä) ja nauhan on hitsattu toisiinsa.
 • Sen jälkeen nauha tulee kestää sähköiseen paneeliin.
 • Edelleen kytkeä maahan bussi sähköinen paneeli saa käyttää kuparilankaa.
 • Sitten, jotta maadoitus linja on hitsattu ja yhdistetty ruuvi kuparilanka. Ruuvin läpi kaksi aluslevyt ja mutterit yhdistävät kuparikaapelia, joka kerää kaikki maajohdot taloon.

Mitata resistanssin piiri edellyttää erityisiä laitteita. Sen puuttuessa, voit hyödyntää ihmisten tavoin joka määrittää tuloksena olevan piirin.

Sinun täytyy tuoda kuluttajalle tehokas (2 kW) ja kiinnitä se näin: ensin hankkia asunto - toinen pää tarjonnan kaapeli maahan - toinen, ja laitteen pitäisi toimia. Minkä jälkeen toimenpide verkon jännitteen, kun virta on katkaistu ja laitteet. Pieni ero jännite (5-10V) osoittaa, että olet tehnyt oikean maapiirin, joka on valmis käytettäväksi.

Jos testi osoitti merkitsevää eroa jännite, sinun täytyy lisätä enemmän elektrodeja. Kolmiosta kärki jommallekummalle puolelle kaivaa toiseen kaivantoon 2,5 m pitkä ja sen lopussa on takomalla maahan ylimääräinen alue, joka on yhteydessä nauhan, ja uudelleen tarkastus suoritetaan. Jos kaikki menee hyvin, maapiiri (kuva yllä) voidaan pitää valmiina.

 • Kytke johdot metalliputkia minkään apuohjelmia.
 • Kattavat maalikoostumuksia piirielementtejä.
 • Käytetään yhteyden maahan "nulevoy9raquo; lanka.
 • Järjestetty vaakasuoraan maadoitus liittimet yläkerran (makuualusta käytetään harvoin).

1. Ennen suositeltu kirjoittaa ajoitus piiri järjestelmä, joka halutaan säästää. Todellakin, ajan mittaan monet ihmiset unohtavat, ja tämän jälkeen ihme, jos liitintä ja jossa elektrodit on aseteltu, on aina käsillä silmukka piiri.

2. Elektrodit voidaan sijoittaa paitsi pisteiden kolmion. Ne voidaan järjestää kaaressa linjalla. On tärkeää, että koko vastus maadoitukset on enintään 3 ohmia (piirin jännite 500 V) ja 4 ohmia (enintään 1 kW). Tarvittaessa, tämä indeksi laski asettamalla 1-2 sauvat.

3. Jos teet mittaus ei yksin mahdollista, niin ehdoton luottamus laatuun asennuskuva, on toivottavaa palkata asiantuntija. Tämä palvelu maksaa keskimäärin 400-500 ruplaa.

Hyvin usein, tämä palvelu on kirjaimellisesti asettaa energia, väittäen tämäntyyppistä työtä on oikeus käyttää vain lisensoitu organisaatiot. Niistä mikään ei kuitenkaan standardi dokumentaatio on mitään viitteitä kielto asentamista itsenäinen piiri.

Luonnollisesti asennuksen voi tilata energiateollisuus, ota valmista työtä ja maksaa sen. Mutta jos olet varma omiin kykyihin, miksi ei kiinnitä maasilmukkaa itsenäisesti.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

9 + 1 =