Astioita induktio uunien miten valita

Astioita induktioliesille

Yksi tärkeimmistä ominaisuuksista moderneja ruokia voidaan kutsua induktio liesi. Se toimii erityisen periaatteessa niin ruoanlaitto tarvitsevat erityistä astiat. Valita oikea kapasiteetti induktioon pinnan tulee olla perehtynyt muutamia vinkkejä jatkoa artikkelin.

Mikä astiat sopii induktioliesille

Liesi induktio on eri tyyppiä kuin kaasun ja sähkölaitteiden lämmöntuotannon menettelyä. Paneeli itsessään ei ole lämmitetty, mutta ruukun tai pannulla kuumennetaan päinvastoin hyvin aktiivinen. Ottaen huomioon tämä ominaisuus kodinkoneet, astiat induktioliesille on oltava oikein sovitettu. Keittiö alus ruoanlaittoon on magneetti (magneettinen seokset) alaosaan ja tulee kuulua enintään 70 prosenttia kokonaispinta-alasta keittolevy.

Induktio astiat tuottaa eri valmistajilta, jotka käyttävät seuraavia materiaaleja: teräs, keraaminen, valurauta, alumiini, ruostumaton teräs, kupari ja niin edelleen. Totta, ne soveltuvat vain silloin, kun osa pohjan astiat induktioliesille on ferromagneettista lisäaineita. Selvittämisestä raaka-aine on paras? Alla on lyhyt kuvaus aineet, joista erityisiä keittiötarvikkeet tehdään usein.

Induktio kattiloita tai kattiloita valurautaa säilyttää lämpöä pitkään, ruokien lämmitetty pitkään. Jokin toinen tuote käytetään pannukakkua tai leivontaan oladushek, koska taikina ei tartu pohjaan. Lisäksi valurauta keittiövälineet voidaan käyttää useita vuosia, ei voi olla ruostetta, ei ime hajuja ruokaa. Negatiivisia ominaisuuksia: olet hyvin varovaisia ​​näiden esineet, tai ne voivat vaurioitua (split, esimerkiksi).

Ruokailuvälineet induktioliesille kanssa emaloitu pinnoitus on tehty raudasta tai jokin seos. Suojakalvo suojaa kiille tuotteiden tunkeutuminen haitallisia kemikaaleja. Tällaista ruukkua kestää korroosiota ja hapettumista. Miinus - todennäköisyys muodostuu pieniä halkeamia ja sirut, jotka johtua väärästä käytöstä astiat.

Kattilat, pannut, alumiinia, ne ovat kevyitä, niillä on suuri lämmönjohtavuus ja myydään edulliseen hintaan. Haittapuolena tyyppisten tavaroiden pidetään pieni lujuus, riski muodonmuutoksia. Moderni magneettinen astioita valmistajien päästä eroon edellä mainittu ongelma vahvistamalla pohja metallilevyn ja täydennystä koostumus muut, kestävämpi seokset.

Se on raaka-aine keittiötarvikkeet induktioon alkoivat käyttää melko äskettäin. Yritykset tuottavat kupari pannulla, vuoka pannulla ja lisätään ferromagneettisesta seokset. Tämän spesifisen välineet ruoanlaittoon pinta lämpiää hyvin nopeasti ja puhdistaa liasta, on houkutteleva ulkonäkö.

Ruukut ruostumatonta terästä keittiössä sopii täydellisesti kaikkiin sisustuksiin, ei hapettunut, aina tallentaa kaikki hyödylliset komponentit valmistettua ruokia. On olemassa useita kielteisiä ominaisuuksia: ruoka voi olla hieman palanut, koska osa ruostumattoman teräksen on nikkeliä, joka voi joskus aiheuttaa allergisen reaktion. Toinen miinus: lautasen ruostumatonta terästä on ominaista alhainen lämmönjohtavuus, joten ruoka on kypsennetty hieman kauemmin.

Tuotanto tuotteita, joista valita

Suuri määrä tunnettuja valmistajien astiat, jotka ovat vaiheessa, jossa nykyinen suuntaus on jo alkanut lasitavaran tarkoitettu induktio-tyyppinen paneeli. Tässä muutamia esimerkkejä helpottavat valintaa:

 1. Laadukkaita, Tefalista astioita yritys suosittu jo pitkään markkinoilla. Tämä valmistaja tuottaa useita sarjoja induktion astioita tarttumaton päällystetty ferromagneettinen pohja. Tuotteiden hinta merkitty Tefal kohtuullinen, laatu on huippuluokkaa.
 2. Astioita saksalainen tavaramerkki Woll - alumiinia magneettinen ruokia erikokoista kanssa paksummat seinät. Kestävä tarttumaton keraaminen, safiiri tai titaani kerros mahdollistaa käytön astiat pitkään aikaan. Astiasto induktio liesi brändin erityinen ja kustannukset perustelee mahdollisen laadun.
 3. Inertiaalinen Fissler astiat on erittäin ergonominen, mukava, käytännöllinen. Verrattuna muiden valmistajien, kustannukset näiden tuotteiden edellä, mutta jokainen yksikkö täyttää vaaditut laatuvaatimukset.
 4. Tunnetaan maailmanlaajuisesti tavaramerkki Zepter myöskään jätetty pois. Valmistaja tuottaa lautasen titaanin ja molybdeeni, jolla on suuri lujuus arvoja. Keittiö, että merkintä ei ole tappaa tarttumaton pinta, ovat korroosiota ja mekaanisia vaurioita.
 5. Rondell Yhtiö tuottaa inertiaan astiat on valmistettu ruostumattomasta teräksestä ja alumiinista. Kattilaan, kattilat, pannut ja klassinen grilli, vedenkeitin induktioliesi - tämä ei ole koko tuotevalikoiman. Valmistaja voi tarjota laatutuote modernin muotoilun edulliseen hintaan.

Mistä ostaa ja kuinka paljon induktio Astiat

Hinta erityinen keittiövälineet inertiaalinen pinta riippuu tuotteen tyyppi, materiaali ja suoraan tuottajalta. Alla olevassa taulukossa on esitetty muutamia esimerkkejä arvioituja Moskovassa ja St. Petersburg:

Yksikköhinta, ruplaa.

Vuodesta 7-16000 ruplaa

Video: mikä on tarvittavat välineet induktioliedellä

Ymmärtää periaate Induktiokeittotason ruoanlaittoon ja valita oikea lautasen on parempi kuunnella neuvoja ammattilaisia. Jossa on kaksi videota alla, on mahdollista tietää, millä perusteella epätavallinen toiminta-alue, joka soveltaa keittiövälineet on paistopinta, josta materiaali on valmistettava induktio kattilat ja pannut.

Anna, 45 vuotias: Äskettäin ostettu induktioliedellä. Uskon, millaisen välineet, joita käytetään ruoan suosikkiruokiasi. Neuvojen ystäviä päätti ostaa joukko pannuja Tefal, ja se on tuottanut tulosta. Kaikki kontti laatu, kestävä, ergonominen. Ruoka ei tartu, se kääntyy pois herkullinen ja tuoksuva. Kaikki tuotteet Suosittelemme tätä todistettu yritys.

Boris, 27 vuotias: esitettiin Induktiouunin häissä. Tutkittuaan tiedot moderni keittiökoneet, osti joitakin erityisiä kattiloita Rondell, mutta silti tuntui herkullinen pilaf. Saksan ruostumattomasta teräksestä keittiövälineet eri kaunis muotoilu, turvalliseksi terveydelle, auttaa valmistaa ateriat nopeasti ja on edullinen hinta.

Margarita, 55 vuotias: Useita vuosia käytän keittotason induktiotyyppisiä. Ruoanlaitto Olen stashed erityistä astiat (paistinpannu, kattila, molokovarka, Turk kahvi). Se on ainutlaatuinen tarttumaton pinnoite ja paksu yhtenäinen seinät. Kehotan jokainen nainen yrittää tällaisia ​​ruokia itse asiassa ovat tyytyväisiä 100 prosenttia.

Osti induktioliesi? Nyt sinun täytyy valita ruokia

Modernit laitteet ruoanlaittoon pidetään induktio liesi. Se vie vähän tilaa, on korkea hyötysuhde ja voi luotettavasti palvella vuosikymmeniä. Mutta yksi sen tärkeimmistä haitoista - tarve huolellinen valinta ruokia. Jos keittoastian valitaan väärin, kokki ei ole vain vaarassa saada huono aterian. Ei välttämättä käynnisty tai edes huonontua takalevy. Myös silloin, kun väärä levy voi kärsiä muiden sähkölaitteiden lähellä. Joten miten valita oikea astioita induktioliesille?

Mikä astiat sopii induktioliesille

Ei kaikki astiat sopii induktio astioita

Toimintaperiaate on erilainen kuin Induktiokeittoalueiden levyjen vastukset tai kaasua. Lämmitys tapahtuu suoraan paksuus astiat absorptiosta johtuva magneettikentän energia. Mutta tämä pannulla tai paistinpannu on valmistettu materiaalista, jolla on korkea ominaisvastus ja magneettinen permeabiliteetti. Siksi kaikki astiat niille on ferromagneettisten metalleja.

Nykyaikaiset uunit yksinkertaisesti ei voida lisätä, jos astioita materiaali ei täytä vaatimuksia. Itse asiassa, materiaalin arvo on vain pohja, mutta astiat komposiittimateriaalien on erittäin harvinainen.

Tämä liesi on hyödyllinen ruoanlaitossa

Jos et halua ostaa uusia kattiloita, on mahdollista ostaa teräskiekko alareunassa hän lämmetä ja lämmön siirtämiseksi ruokia tahansa materiaalia. Hän voidaan valmistaa lasista, keraamista tai alumiinia pannulla.

Mitä etsiä valitessaan

Liesi tarvitsee hoitoa

Sopiva keittiötarvikkeet helposti tunnistaa jopa kaupassa. Alareunassa on tärkeää soveltaa merkinnän muodossa silmukoita tai siksak tai kirjoitettu sana induktio. Ulkoisesti nämä kattilat näyttävät enemmän massiivinen kuin tavallisesti. Niiden hinta on yleensä myös korkeampi lähes 2 kertaa. Haluan säästää rahaa ja ostat ruokia merkitsemättä on testaamattomia valmistajat, esimerkiksi markkinoilla? Tuo magneetti. Tuo magneetti keittoastian pohjaan, se olisi houkuteltava.

Voit määrittää sopivan pannulla, vain katsomalla häntä tavaraa. sinä sopivia astioita:

Pöytä ruostumaton teräs on erittäin kaunis, helppo käyttää ja toimimaan monia vuosia. mutta on tarpeen tarkastella sen paksuuteen, koska se on ruostumaton teräs kattilat joskus ohuiden. Kannattaa myös muista tarkistaa, onko magneetti. Se maksaa yleensä hieman kalliimpia kuin valurautaa tai emaloitu. Enamelware toimii myös hyvä, mutta olisi myös tarkasteltava sen paksuus.

Valurautapannut ostaa on vaikeaa, mutta keitin tai pannulla, on mahdollista löytää. Tässä lautasen ruokaa melkein ei tartu. Kiinnitä erityistä huomiota pohjaan, se on harvoin täysin tasainen.

Ei-standardi vaihtoehtoja itse oli hyvä alumiini keittiötarvikkeet teräksen pohja ja lasi ferromagneettisen pohja. Ensimmäinen osa on halpa ja hyvä laatu. Lasia ja terästä kattilat usein, ja nämä astiat on käsiteltävä huolellisesti.

Lisäksi levy välittömästi ostaa astiasto

Tyypillisessä laatta koko keittiövälineitä erityistä merkitystä. Mutta induktioliesi on oikea valinta riippuu turvatoimet. Halkaisija astian pohjaa on oltava pienempi kuin puoli halkaisija polttimen. Muuten, etäisyydellä 12-20 cm pinnasta sähkömagneettisen säteilyn on paljon suurempi kuin normaali, se voi vaikuttaa ihmisen terveyteen, tai muita elektronisia laitteita.

Levyjä, joissa on useita lämmittimiä, kuumien levyjen koko vaihtelee. Valitse ruokia, jotta hän tuli ainakin yksi. Standardi lämmityselementit ovat päällä, kun pohja on enemmän kuin 12 cm, keskittyä paremmin tämä halkaisija. Pienten polttimet (halkaisija 15 cm) ruokia tulisi olla vähintään 8 cm.

 1. Pohjan tulee melko paksu, joten ruoka lämmittää tasaisesti. Ihanteellinen paksuus - 2-6 mm.
 2. Astiat ohuella pohja voi muuttaa muotoaan, älä jätä ohut pannulla ilman valvontaa.
 3. Ottaa pannulla täysin tasainen maa, tai kun lämmitys melulle tai kitistä.
 4. Materiaali yläpuolella ferromagneettisen kerroksen ei ole väliä, niin sisällä keittoastian voi olla mikä tahansa päällyste. Vastaavasti, riippumatta siitä, josta seinät ovat, magneetti täytyy välttämättä pohja.
 5. Oston jälkeen muista tallentaa kaikki kuitit, kunnes olet varma, että liesi on oikein havaitsee ruokia, ja ruoka ei tartu.
 6. Älä käytä metallisia lusikat sekoittaen ja lasta, ne voivat kuumentua.
 7. Jos tarvitset kokki jotain pienen potin, esimerkiksi keittää kahvia Turussa, käytä levyä sovitinta. Se auttaa myös, jos pohja ei ole metallia.
 8. Käytä alhainen laajan yleiseurooppalaisen, jossa ruoka kypsennetään paljon nopeammin.

Klikkaa suuremmaksi

Voit hyödyntää sovittimia

Kaikkein tunnettujen valmistajien astioiden korkean hintaluokan - Fissler, Woll ja Hackman. Ensimmäiset kaksi tuotetta ovat Saksassa, ja Hackman - suomalainen yritys. He voivat ostaa laadukkaita ruokia, joilla on hyvin erilaisia ​​tuotteita: paistinpannut ja kattilat, wokit, kauhat, paahtimet, vuoka. Hinta "purra" ei ole vain. Esimerkiksi Woll kaikki tehty käsin, astiat on intiprigarnoe titaani-keraaminen pinnoite ja pohjan 10 mm paksu. Sen lisäksi on ranskalainen yhtiö DeBuyer, ruokia, jotka käytetään huippuluokan ravintoloita ja kansainvälisiä kulinaarisia kilpailuissa. Se on valmistettu seoksesta, jossa on 90% kuparia ja 10% ruostumatonta terästä, on muodostettu yksinomainen suunnittelu.

Keskellä hintaluokkaan kuuluvat maailmankuulu ranskalainen valmistaja Tefal (Paras sarja -TitaniumPro ja Privilege Pro). Hyvä arvion tuotteiden saksalaisen Rondell ja sveitsiläinen yritys Oursson. Voit myös ostaa 4U sarja ja Classicaot Sveitsin Inox.

Klikkaa suuremmaksi

Helpommin ja paistinpannut tsekkiläinen tuottaja Tescoma tai venäläinen "VSPMO". Hänen sarja "Gourmet" kansainvälisten standardien.

 • Pohjan potin tai astia on erittäin sopivat tiukasti pintaan, tämä varmistaa tasaisen lämmityksen ruokaa. Tarkista se on tarpeen lämmitetty tilassa.
 • Aseta keittoastia keittoalueelle ainoa keskus. Pohja sulkee puoli sen läpimitta tai suurempi. Jos nämä edellytykset säteily on vaarallista ihmisille. Se suuresti ylittää standardin etäisyydellä 12 cm levyn pintaa varten erikoisruokalajeista ja 20 cm merkitsemätön. Myös pilata vierekkäiset laitteet.
 • Ihmiset, joilla on sydämentahdistin ja muiden elektronisten järjestelmien on parempi olla kokki induktioon uuneja.
 • Älä pidä kättäsi suoraan ulos pinnalle käytön ajaksi. Se kuumennetaan 60 astetta seisoo keittolevy astiat, ja etäisyydellä 1 cm: n säteily on vaarallista terveydelle.
 • Älä käytä kattiloita ja erityisesti pannut, jossa aiemmin valmistettu kaasuliesi. Jäännökset noki estää normaalin toiminnan levyjen ja puhdista lasi keraaminen polttimet rasvaa on ongelmallista. Voimakkaiden nagare lautasen pohja voidaan lämmittää epätasaisesti.

Klikkaa suuremmaksi

Valitsemalla astioita induktioliesi ei liity vakavia vaikeuksia, koska vaihtoehtoja on tarjolla jokaiseen makuun ja budjettiin. Monenlaisia ​​sopivia materiaaleja ja helppous edellyttävät voit ostaa ruokia missään hintaluokassa, juuri arvostaa ammattitaito, materiaali ja koko pohja. Voit myös käyttää ei-metallisia työvälineitä, hankkia ennalta ajaa adapteri.

Jotenkin kaikki artikkelit sanoa, että astiat soveltuvat induktioliesille, on välttämättä puoleensa magneetin. Tämä ei ole niin. Minulla ruokia valmistettu ruostumattomasta teräksestä, joka ei houkuttele magneetti, mutta se toimii hienosti induktion laatat. On myös niitä, ruostumatonta terästä, jotka eivät ole eivätkä toimi induktio laatat.

Joten kaikki ei ole vain kysymys kuntoa.

Ainoa asia, joka voidaan sanoa varmuudella: astiat houkuttelemina magneetin, jossa induktioliesi toimii.

Miten valita ruokia käytettäväksi induktioliesi

Moderni, toimiva ja tehokas keittotasoihin induktio lämmityselementti on monia etuja ja houkuttelee puoleensa käyttäjiä. Mutta tämä hankinta on kääntöpuolensa - muutos keittiötarvikkeet erityisessä, joka kuumenee. Tämä Nuance on usein este hankintaan levyn, kuten että "induktio" astiat vaativat lisäkustannuksia, mutta käytännössä se ei ole niin toivoton.

Jotta kunnolla valita uuden kokoinen kattila, käyttäjän täytyy tietää tarkalleen, mitä astioita on sopiva induktio liedet, ja mikä on hyödytön. Hankinta erikoistuotteiden on win-win-vaihtoehto. Tällainen astiat on universaali ja sopii kaikentyyppisille levyjä, eri valmistuksen arvoinen laatu, tyylikäs muotoilu.

Käytettyä keittiövälineet olisi täytettävä perusvaatimukset:

 • kattilan pohjaan tai kattila on paksu, 5-10 mm;
 • ulkosivulla pohja ei pitäisi lohjennut tai syviä naarmuja, pinnan on oltava tasainen, erot 1-2 mm ei voida hyväksyä.

Joissakin malleissa induktio liedet pystyvät sopeutumaan koon käytetyn astioita. Jos FlexInduction toiminto ei ole läsnä, pienin halkaisija valitun pannut pitäisi olla enemmän kuin 12-14 cm.

Keskeinen indikaattori, että astiat on sopiva käytettäväksi induktio liesi - se on hyvin magneetti. Mukana levyt magneetti löytyy, jos on epäilyksiä siitä, joilla pannulla tai astia on sopiva - se on helppo tarkistaa. On tärkeää huomata, että lieden on välttämätöntä, että magneetti on pohja, josta tehdään seinän viereen, ei ole väliä. Kuten käytäntö osoittaa, ja arviot eivät useinkaan tarvitse muuttaa keittiövälineitä.

Alla on luettelo siitä, mitä tarvitaan välineet ruoanlaittoon ruokaa induktioliesi.

 1. erikoisruokalajeista Induktioliedellä myydään kaupoissa, yhdessä levyjen, se on valmistettu ruostumattomasta terässeoksesta ja alumiini. Sisempi osa, tyypillisesti tarttumaton pinnoite. Käytännössä - tämä on paras vaihtoehto, tällaiset tuotteet eivät päästä haitallisia allergeeneja lämmössä, niillä on erinomainen laatu, kestävä. Niiden arvo on hieman tavallista korkeampi, vaikka erikoistunut pan tai pannuja pidetään paras ruokia. Se on helppo määrittää: pohjalle tuotteen tai pakkauksessa on merkintä «INDUCTION» tai kierre ikoni.
 2. Valurauta astioita myös suuri ruoanlaittoon induktio liesi. Se on ympäristöystävällinen ja usein löytyy "arsenaali" kotiäidit, mutta eroaa huomattava painoarvo. Massiivinen vedenkeitin tai paistinuuneihin voi jakaa lasikeramiikkaa, puhumattakaan siitä, että "hallittua" kanssa paino vahvuus ei ole kaikille. Käsitellä sitä on varottava vahingoittamasta keraamisen pinnan, joka ei ole toimitettu korjaus (se voidaan kokonaan korvata palvelu). Lisäksi valurauta tuotteet ovat hauraita, syksyllä ne on helppo jakaa.
 3. emaloitu kattilat tai muiden astioiden yleisesti sopiva vaihtoehto, jos päällyste ei ole haketukseen. Tässä se on syytä kiinnittää huomiota tuotteen laatuun: kun pohjaan hienovaraisia ​​ja pinnoite ei herätä luottamusta, niin kattilan tai pannun voi haljeta, turmele tai tehdä erilaisia ​​ääniä (klikkaukset, pillit) kypsennyksen aikana.
 4. Pöytä ruostumaton teräs Sitä voidaan käyttää induktio levy, mutta koska nikkelipitoisuus se voi aiheuttaa allergisia reaktioita.

Ennen kuin valitset uuden lautasen varten induktioliesi, sinun täytyy oppia materiaali, josta se on tehty. Jos pohja käsittää ferromagneettisia seokset, ei ole mitään ongelmaa, näitä tuotteita (alle perusvaatimukset) voi ostaa. Millaisia ​​tuotteita eivät sovellu ruoanlaittoon?

 • Keraamiset astiat varten induktioliesi on täysin hyödytön, se voi tallentaa ruokaa, mutta sitä ei saa lämmittää.
 • Lasituotteet.
 • Alumiini kattilat, pannut, ellei esittää stålsammansättningen metalli - tämä vivahde, voit tarkistaa myyjän kanssa tai tarkistaa tiedot pakkauksessa.
 • Kupari astioita kuten alumiinia, soveltuu vain, kun läsnä on magneettisen metalliseoksen pohjassa.
 • Tuotteet on valmistettu messingistä reagoivat magneetti, mutta sisältö ferromagneettisten hiukkasten on liian pieni. Tämä näkyy hitaasti ja varovasti kuumentaen pohjan, näin pitkällä ruoanlaittoon. Tällaiset astiat voi olla sopiva, mutta sen käyttö on erittäin epämiellyttävä.

Muuttaa useimpia keittiötarvikkeita - se on paljon kuluja, jotka yhdessä kustannuksia levyjen voidaan merkittävästi vähentää perheen budjetin. Mutta on vaihtoehtona - osto erityinen sovitin induktioliesi tahansa. Lisävaruste on litteä pyöreä levy, jossa on kiinteä tai irrotettava kahva. Se on asennettu kuumennusvyöhykkeen, ja ylhäältä voidaan laittaa pieniä kapasiteettia tai halkaisijaltaan pienen annoksia lasista, keramiikasta, muut "ei sovellu" materiaalia.

Tämä päätös on optimaalinen omistajille Yhdistetty keittolevy (Induktio + Tenova), sekä ne, jotka eivät halua käyttää rahaa uusia astioita induktiolevyt. Lisäksi jokainen perhe on "suosikki pata", joka on helposti ja valmistaa rutiininomaisesti. Jos koostumus, sitä ei voida käyttää induktio liesi, niin erityinen sovitin on helppo ratkaista ongelman.

Jos analysoit induktiossa työskentelevien paneelien erikoisastioiden hintoja, yhden tai kahden sovittimen ostaminen on melko järkevää.

Arvostus korkealaatuisimmista ja suosituista kaasu-uuneista kaasu-uunilla vuonna 2017. Kaasukeitin tekniset ominaisuudet, uuni toiminnot, lisäominaisuudet. Mainittujen mallien hintojen, lisäysten ja miinusten vertailu.

Kun muutat tällaista kysymystä, on tarpeen muuttaa astioiden halkaisija, esimerkiksi paistinpannu, polttimen halkaisijan mukaan.

jos paistinpannu on isompi, se on kunnossa, mutta kohtuullisen sisällä. Jos keittotaso on pieni, sinun ei tarvitse nostaa valtavaa paistinpannua)

Jostain syystä kaikki artikkelit katsovat, että magneetilla on välttämättä houkutettava induktiokeittimiin sopivia astioita. Se ei ole sellaista. Minulla on ruostumattomasta teräksestä valmistettu ruoanvalmistusväline, jota ei houkuttele magneetti, mutta toimii hyvin induktiolevyillä. On myös ruostumattomasta teräksestä valmistettuja tuotteita, jotka eivät houkuttele ja eivät toimi induktiolevyjen kanssa.

Joten se ei ole kaikki yksinkertainen tässä kunnossa.

Ainoa asia, joka voidaan sanoa varmuudella: astioita, joita vetää magneetti ja induktiolevyt toimivat.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

− 1 = 6