Asunnon uudistaminen paneelitalossa

Onko kiellettyä tai ei ole mahdollista suunnitella asuntoja paneelitaloissa ja mitkä ovat tyypilliset vaihtoehdot käytävien, kylpyhuoneen ja kylpyhuoneen jakamiseksi uudelleen?

Paneelitalojen kehittyminen merkitsee muutosta alkuperäisessä asuntorakentamisessa, kuten BTI-dokumentaatiosta käy ilmi.

Suunnitteluratkaisu voi olla vakio tai suunniteltu erikseen.

Korjaus on suoritettava sen jälkeen, kun on sovittu asiasta vastaavien viranomaisten kanssa tehtävästä työstä ja tarvittavan luvan saamisesta.

Useimmiten on kylpyhuoneen ja kylpyhuoneen uudelleensuunnittelu paneelitalossa.

Monet kansalaiset eivät tiedä, onko mahdollista kehittää paneeli talossa.

Jos sinulla on käyttöoikeudet, voit suorittaa seuraavat korjaustoimenpiteet:

 1. Seinien, väliseinien siirto.
 2. Seinien, väliseinien purkaminen.
 3. Asuinalueen laajentaminen pantryn, käytävän jne. Vuoksi
 4. Oviaukkojen järjestäminen.
 5. Täyttöaukot.
 6. Organisaatio ylimääräinen keittiö, kylpyhuone.

On tiettyä luettelo töistä, kun paneelitalon kunnostaminen on kielletty:

 • Heikentää tai tuhoa kantavien seinien rakennetta;
 • vahingoittaa julkisivua;
 • Omistajien tai naapureidensa asuntotilanteiden heikkeneminen;
 • yhteensopimaton kaikkien omistajien kanssa (jos kohde on useiden henkilöiden yhteisomistuksessa);
 • jotka rakennetaan purkujen rakennuksissa (jos purku on suunniteltu 3 vuodeksi) jne.;

Suuri määrä laakerinseinien seinämiä huomattavasti rajoittaa korjausmahdollisuuksia seinien siirron tai purkamisen avulla. Asunnon uudistaminen paneelitalossa on laillistettava.

epäjohdonmukainen asuntojen muuntaminen johtaa seuraavat seuraukset:

 1. Oikeudellisen "puhtauden" rikkominen omaisuutta.

Huoneisto laittomilla muutoksillaei voida myydä, vaihdetaan jne. Jotta kykenisi tekemään liiketoimet tälle asunnolle, se on välttämätöntä anna sille alkuperäinen ilme tai oikeuttaa muutoksen.

 • Voi syntyä konfliktitilanteissa asuntotoimistoilla, naapureilla jne. Tämän seurauksena asunnon omistaja voi altistua sakko tai oikeustoimi.
 • Paneelirakenteiden kunnostaminen ja sen yhdenmukaistaminen, kun ne vaikuttavat kantavia rakenteita, koostuvat seuraavista vaiheista, jotka on yleisesti hyväksytty kaikille tämäntyyppisille taloille:

  • tilaustekniikka hankkeen kotona kehittämästä organisaatiosta. Tällainen järjestö on pääsääntöisesti GUP MNIITEP -instituutti;
  • valita Tyypilliset vaihtoehdot paneelitalon kunnostamiseen. Valittaessa tyypillistä korjausprojektia omistajat vapautetaan tarpeesta kehittää yksittäinen hanke, joka säästää huomattavasti aikaa ja rahaa.
  • projektin kehittäminen asuntojen kunnostaminen.

  Paneelitalon muutosten projekti tulisi laatia suunnittelutoimistosta tai organisaatiosta, jossa "hankkeen" SRO otetaan käyttöön.

  Paneelitalon asuntojen kunnostusprojektin on täytettävä kaikki asuntolainsäädännön ja vakiintuneiden standardien vaatimukset.

  Vain tässä tapauksessa voit luottaa uudistuksen kehittämiseen ja luvan saamiseen.

  Mahdollisuus muutoksiin asunnossa riippuu paljolti rakennuksen yleisestä kunnosta, suunnittelujärjestelmät, uudelleen suunnittelu naapurimaissa huoneistoissa, lattiat.

  Miksei kaikilla ole varaa parvekkeelle ensimmäisessä kerroksessa? Lue tästä, kuinka paljon parvekkeen laajennus on.

  Useimmiten asukkaat päättävät uudestaan ​​seuraavissa huoneissa:

  1. Usein omistajat päättävät laajentua keittiö. Tätä on vaikea tehdä, sillä toisella puolella on kantava seinämä keittiön ja olohuoneen välissä ja toisella puolella - kylpyhuone.

  Lisää keittiötilaa pienentämällä kylpyhuonetta ei sallita.

  Lisäksi keittiön ja kylpyhuoneen välillä on yleensä tuuletus, joka on kiellettyä koskettaa.

  Toinen suosittu ratkaisu keittiön uudistamiseen - yhdistäminen keittiö ja olohuone.

  Jos näiden välissä oleva seinämä ei ole laakeroitu, on mahdollista purkaa se kokonaan ja yhdistää huoneet.

  Jos seinä on kantoaalto, se saa järjestää pienen aukon siinä, joka on vahvistettu metallirakenteella.

  Yhden huoneen huoneistoissa on tietty rajoitus - vain keittiön ja olohuoneen välinen avaus on sallittua. Seinän täydellinen purkaminen ei ole sallittua, koska tässä tapauksessa tilat eivät ole asuinrakennuksia.

 • Remodeling kylpyhuone paneeli talossa. Suhteessa kylpyhuone on yleensä päätetty laajentaa sitä tai yhdistää wc: n kanssa.

  Kylpyhuoneen lisäys on mahdollista kiinnittämällä vierekkäiset ei-asuintilat - käytävä, pukuhuone jne. Laajentuminen alentamalla olohuoneen aluetta ei ole sallittua. Myös kylpyhuoneen uudelleensuunnittelu paneelitalossa ei ole sallittua naapurien olohuoneen yläpuolelta.

  Kylpyhuoneen ja wc: n yhdistäminen ilman kantavien rakenteiden vaikutusta on uudistustyön yhteinen muunnos, joka vaatii vähäistä koordinointia ilman projektitiedostojen kehittämistä.

  Sen lisäksi, että seinän purkaminen, usein liikkuminen putkistoon, kylpyhuoneen muuttaminen suihkulle jne. Tällaisten muutosten vuoksi on tärkeää noudattaa rakennuskoodeja.

 • käytävä Yleensä käytetään muiden huoneiden lisäämiseen. Se voidaan poistaa täydellisesti naapuri-kylpyhuoneen laajentamiseksi tai olohuoneiden lisäämiseksi.

  Joskus omistajat pyrkivät päinvastoin laajentamaan käytävän muiden huoneiden kustannuksella. Tämän ratkaisun avulla voit järjestää täysimittaisen eteisen tai tehdä vaatekaapin.

 • Alla voit ladata ja nähdä todellisia esimerkkejä paneelitalojen kunnostushankkeista.

  Lisää yksityiskohtia viimeisen projektin koordinoinnista (kahden makuuhuoneen huoneisto P-44-sarjan talossa), katso videota.

  Siksi paneeliasuntojen uudistaminen on varsin tavallinen tapa muuttaa standardikokoa ja lisätä asukkaiden mukavuutta.

  +7 (812) 309 - 50 - 38 (Pietari)

  Näetkö epätarkkuuksia, epätäydellisiä tai virheellisiä tietoja? Tiedätkö, miten tehdä artikkeli paremmin?

  Haluatko ehdottaa julkaisukuvia aiheesta?

  Auta meitä parantamaan sivustoa! Jätä viesti ja yhteystietosi kommentteihin - me ota yhteyttä sinuun ja yhdessä julkaisemme julkaisun paremmin!

  Tervetuloa! rakennettu kuisti varaston vieressä minun asunto. kerättyjä naapureiden allekirjoituksia. 4 huoneistoa vs. 5. kerroksessa. muut ovat samaa mieltä. zhae sallittu. voinko oikeuttaa sen? toinen, jos naapuri laatii oikeudenkäynnin, on pakotettu purkaa tai on jonkin verran ulos, jotta ruokakomero jää minulle. kiitos

  Hei, on parempi, että he ovat samaa mieltä ja että heitä ei voida nostaa kannettavaksi, mutta joka tapauksessa, jos useimmat vuokralaiset ovat samaa mieltä, ja asuntohallinto on antanut luvan, jos se tulee tuomioistuimeen voitat.

  Hyvää iltapäivää! Kerro minulle, voinko avata oven ja huoneen kahden huoneen huoneiston välissä (37, 7 neliömetriä) paneelitalossa? Onko tällainen kunnostaminen sallittu?

  +7 (499) 703-43-76 Moskova +7 (812) 309-50-38 Pietari Muut alueet:

  Paneelitalon huoneiston uudistamisen vaiheet

  Paneelitalot työllistävät yli puolet asuntokannasta. Lisäksi on huomattava, että tällaisten talojen asettelut ovat lähes samat, ei ole monimuotoisuutta. Mutta kerrallaan näiden talojen rakentaminen ratkaisi asuntopulan ongelman. Ne rakennettiin nopeasti, yksinkertaisesti ja edulliseen hintaan. Koska keskustelussa on kyse paneelitalon asuntojen uudistamisesta, on huomattava, että tällaisten talojen rakentamisen piirteistä on suuri määrä laakerinseinämiä, jotka estävät täyden mittakaavan uudelleensuunnittelun. Tällä hetkellä on erittäin vaikeata tehdä sitä paneelitalossa, koska se liittyy muutoksiin kantavien seinien kohdalla, mikä ei aina ole mahdollista.

  Siksi ennen prosessin suorittamista on tarpeen määrittää tarkasti mitkä seinät ovat kantajia. Tätä on vaikea tehdä omasta. Asiantuntijat uskovat, että jos seinämän paksuus on yli kaksitoista senttimetriä, tätä seinää voidaan pitää kantajana eikä sitä ole suositeltavaa koskettaa sitä. Mutta jos päätetään tehdä esimerkiksi aukko seinässä tai osittain purkaa se, on mahdotonta tehdä ilman ammattilaisten puuttumista. Tällöin tarvitaan hankkeen kehittämistä ja teknistä lopputulosta.

  Asuntojen remodeling paneelitalossa - projekti

  Kuka voi kehittää kaiken tämän? Paras vaihtoehto on ottaa yhteyttä hankkeen organisaatioon, joka kehitti itse talon hankkeen. Kirjoittajat voivat kehittää uudelleensuunnitteluprojektin parhaiten, jos vain siksi, että heillä on projekti kädessään. Mutta jos kehitys on uskottu kolmannen osapuolen organisaatioon, sinun on silti otettava yhteyttä hankkeen laatijoihin kotona, jotta he voivat tehdä päätelmänsä kehityksestä.

  Kehityksen vaiheet

  Jos hanke on kehitetty ja tekijät ovat tehneet teknisen johtopäätöksen, on tarpeen hakea lupaa uudistuksen toteuttamiseen. Tämä prosessi on pitkä ja kestää vähintään neljäkymmentäviisi päivää. Joka tapauksessa se on kirjoitettu voimassa olevaan lainsäädäntöön.

  Venäjän federaation hallituksen päätöslauselma numerolla 508 tuli voimaan 1. joulukuuta 2011 alkaen, jolloin se voi viitata kunnostushankkeiden vakiomuotoihin, kun heille annetaan lupa suunnitella asuntoja paneelirakennuksissa.

  Esimerkki paneelirakennuksen uudistamisesta

  Mikä on keskustelu? Tosiasia on, että kaikkien tyypillisten paneelitalojen kirjoittajat ovat kehittäneet useita talonrakennushankkeita ja tehneet niistä teknisen johtopäätöksen. Eli valitsemalla yhden tyypillisistä vaihtoehdoista yhden tai toisen tyyppisen talon kunnostamiseen, sinut vapautetaan välittömästi projektin kehittämisestä.

  Ensinnäkin se on talous. Toiseksi lyhentää aikaa, joka yleensä käytetään projektin luomiseen ja teknisen lopputuloksen saamiseen. Nämä kunnostustyöt ovat vapaasti käytettävissä. Kaikki muut asiakirjat, jotka ovat välttämättömiä luvan saamiseksi, säilyvät, samoin kuin mitä tahansa lupaa minkäänlaiseen taloon.

  Seuraava vaihe on itse prosessi. On erittäin tärkeää, että osaat käsitellä työtä. Riippumatta tekemään ne on mahdotonta, koska niihin tarvitaan erityisiä työkaluja ja taitoja. Esimerkiksi laakerin seinässä oleva aukko voidaan tehdä leikkaamalla osa siitä.

  Pitkän aikaa sormijat ja vasaramurskaimet, jotka olivat aiemmin tekemässä aukkoja ja aukkoja, menivät unohduksiin. Kaikki on tullut paljon tehokkaammaksi. Seinät on leikattu kooltaan tarkasti, ja aukkoihin on asennettava metallisia aukkoja, jotka korvaavat seinän leikkausosan sen lujuusominaisuuksien mukaan. Lasketaan ja tuotetaan tällaisia ​​malleja vain asiantuntijoiden.

  Remodeling paneelitalossa

  Ja viimeinen vaihe on uudistamisen laillistaminen. Yleensä suoritettu teoksen hyväksyntä riittää tähän. Kaikki asiakirjat toimitetaan BTI: lle, jossa kaikki muutokset tehdään asunnon pohjaratkaisuun ja tekniseen passiin.

  Ja halusin kiinnittää huomiota johonkin muuhun. Joskus ensimmäisten kerrosten asukkaille kielletään uudelleen suunnitelma, jos prosessissa vaikuttaa laakerin seinät. Tämä on perusteltu ratkaisu, joka liittyy koko talon turvallisuuteen. Ensimmäisten kerrosten kuormitukset ovat korkeammat ja seinän irrottaminen tai aukon avaaminen aiheuttaa sen, että yksi laakerin seinistä epäonnistuu. Ja tämä ei ole sallittua.

  Siksi alemman kerroksen asukkaita voidaan neuvotella: yrittää saavuttaa asumiskerrosten mukava jakautuminen muilla tavoin, ammattimaisten suunnittelijoiden edut tarjoavat nykyään valtavan määrän vaihtoehtoja. Mutta siinä tapauksessa, että tarvetta suunnitella uudelleen kantavien seinämien vaikutuksesta, on välttämätöntä tuottaa yksittäinen hanke. Muuten, ensimmäisissä kerroksissa metallirakenteet tehdään vahvistetulla versiolla.

  Rakennuksen uudistamisen ominaisuudet paneelirakennuksessa

  Luovuttamisesta elementtitalot, periytyy Neuvostoliiton aikoina, jättää paljon toivomisen varaa, niin monet asukkaat "Hruštšovin", "Czech women" ja "polkas" valmis muuttamaan sisätilojen asunnon. Ajattelematon tuhoaminen osiot periaatetta "kuten naapurit" harvoin johtaa menestykseen, sinun täytyy huolellisesti punnita kaikki ja tehdä ainakin alustava suunnittelu.

  Projektin laadinnassa tarvitset:

  • tietää, että laite aukot kantavien seinien on kielletty asetusten ja voi johtaa tuhoon rakennusten kantavien seinien voidaan tunnistaa myös niiden paksuudesta (yli 12 cm), mutta se on parempi selventää asemaansa tutkimalla mallihanketta kotona;
  • perehtyä olemassa oleviin uudelleensuunnitteluhankkeisiin, jotka löytyvät Internetistä ja "kokeilemaan niitä" heidän asuntoonsa;
  • määritellä työn tavoitteet (ne voivat olla alueen täydellisempää käyttöä, yksittäisten huoneiden kokoa muuttamalla, huoneiden lukumäärän lisääminen).

  Asunnon asettelu olisi tehtävä suuressa mittakaavassa (1:20 tai lähellä sitä). Selkeyden toisessa luonnoksessa on toivottavaa soveltaa uusia värejä ja uusia osioita eri väreissä. Tarkasteltuaan useita vaihtoehtoja valitaan yksi. Tässä vaiheessa piirros osoittaa:

  • tilojen mittojen, ovien ja ikkunoiden aukot, väliseinien paksuus;
  • ovien avaamisen suunta;
  • huonekalujen, vesijohtoverkkojen, isojen kodinkoneiden järjestely.

  Jälkeen laatia suunnitelma keskustellaan perheneuvostossa henkisesti kävellä läpi huoneiston, kuvittele jos kätevä avaamaan oven, siirtää huoneesta toiseen, eikä siitä perheenjäseniä häiritse toisiaan, onko kohdat mahdollistavat sijoittaa huonekaluja huoneessa.

  Asukkaiden määrä voi muuttua ja asunnossa tyyliin "studio" yhdellä suurella huoneella, ihanteellinen yhden henkilön, ei sovellu suurelle perheelle. Kauniilta puolelta jokainen teini haaveilee erillisestä huoneesta, mutta muutaman vuoden kuluttua lapset lähtevät ja pienet huoneet eivät ole kenellekään hyödyttäviä. Tästä seuraa, että ennen uudelleensuunnittelua sinun on ajateltava tulevaisuutta.

  Useimmiten kylpyhuone ja keittiö muuttuvat, ja harvemmin - olohuoneita. Valinnaisesti pystyssä aihion seinät jakavat tilan kahteen osaan, se on joskus edullista perustaa liukuvaa lasi väliseinät tai visuaalisesti korostetun alueen suorittamalla lattioiden ja kattojen eri tasoilla tai eri seinä viimeistely materiaaleja.

  Asuintilaa voidaan laajentaa parvekkeen ja ruokakomponentin kustannuksella. Ympäri vuoden käyttöä varten parvekkeella on oltava lasitettu, eristetty ja asennettu lämmityslaitteisto (parempi - lämmin kerros). Varastohuoneen ja huoneen väliin jäävä väliseinä voidaan poistaa, mikä johtaa huonekaluihin tai jääkaappiin. Tietokoneen työpöytä, jossa on nojatuoli, voidaan sijoittaa huoneeseen, joka muodostuu kahdesta vierekkäisestä ruokakompleksista.

  Useiden huoneiden uudelleensuunnittelu

  Viime aikoina on tullut suosittu tehdä muutoksia kylpyhuoneen kokoonpanoon poistamalla väliseinä kylpyhuoneen ja wc: n väliin. Tämän vaihtoehdon avulla voit siirtää pesuallasta ja wc: tä, asettaa pesukoneen ja vedenlämmitin huoneeseen.

  On kuitenkin mahdotonta käyttää vessassa ja kylpyhuoneessa samanaikaisesti eri ihmisiä, mikä ei ole kovin kätevää, varsinkin tiheään asutuissa huoneistoissa. Siksi on tarpeen harkita mahdollisuutta sijoittaa kodinkoneet korvaamaan suihkulla korvatun kylpyamme.

  Joissakin asunnoissa asettelulla sijoittaa WC sijasta käytävällä välillä keittiö ja eteinen, ja sisäänkäynti keittiöön käytävän läpi viereisessä huoneessa, muunnetaan ruokasali, ja kylpy alue on huomattavasti laajennettu wc.

  Kahden tai kolmen huoneen huoneiston keittiö voidaan laajentaa viereisten tilojen vuoksi. Riippuen viereisen huoneen alueesta sitä käytetään keittiössä kokonaan tai osittain. Jälkimmäisessä tapauksessa huone on jaettu osiin osiolla. Vain visuaalisesti laajentaa pienen keittiön tilaa auttaa valaistuksen oikeaan järjestelyyn keittiössä, paitsi työpisteen ansiosta emäntä, mutta myös valaistuksen katon ja seinien. Tämä on kuuluisa laite, jolla on omat hienot yksityiskohdat.

  Omistajien makujen mukaan keittiön seinämä poistuu kokonaan, osittain tai siinä on aukkoja ovien alla ja ikkuna elintarvikkeiden ruokintaan. Vasemmanpuoleisen osan tai baaripalkin vasen osa jakaa visuaalisesti keittiön työskentelyalueelle ja ruokasaliin.

  Jos haluat erottaa yhden huoneen kahteen, on otettava huomioon seuraavat seikat:

  • jokaisessa uudessa huoneessa on oltava ikkuna, äärimmäisissä yksittäisissä ikkunoissa voidaan jakaa olemassa oleva aukko kahteen osaan;
  • Huoneiden tulee olla eristettyjä, koska kulkuhuoneet eivät tarjoa erillistä asumista, ja käytäviä käytetään irrationaalisesti;
  • ylimääräiset väliseinät vaikeuttavat tilojen ilmastointia, joten ajattelemaan uusien huoneiden tuuletusta ja lämmitystä.

  Rakennuksen onnistuminen riippuu suunnittelutyön perusteellisuudesta ja kaikkien tekijöiden huomioon ottamisesta. Erityistä huomiota olisi kiinnitettävä laakeri- seinien, kattojen, lämmityksen, ilmanvaihdon ja sähkön toimitusten eheyteen.

  Mahdollisuudet muuttaa yhden huoneen asuntoa ovat hyvin rajoitetut. Siinä voit vaihtaa kylpyhuoneen, käyttää ruokakomeroa ja parveketta, mutta tärkeimmät toiminnot liittyvät huonekalujen rationaaliseen järjestelyyn - kerrossängyt, taittuvat sohvat, pöydät jne.

  Hyvä vaikutus antaa käyttöön liukuvat väliseinät, joiden avulla voidaan muuttaa huoneiden kokoonpanoa ja tehdä niistä monitoimiset. Ole luova, tee epätavanomaiset päätökset - ja onnistut.

  Asuintalo-studio, jossa on tapetit ja huonekalut sopivaksi

  Kuinka korvata hana kylpyhuoneessa

  Kipsi ja alabasteri - merkkien kuvaus ja niiden soveltaminen rakentamisessa ja kotitalouksissa

  Yksinkertaiset ohjeet ja vinkit keittiön hanoja varten

  Pehmeät rautaputket - Luotettavuus edullisin kustannuksin

  Miten valita paras alumiininen jäähdytin

  Lämpötilan säätö talossa lämpöpään avulla

  Kaikki mahdolliset tavat poistaa putken paineen alainen paine

  Ja itse asiassa, jos teet asuntojen kunnostamisen, niin ilman yksityiskohtaista työsuunnitelmaa ei voi tehdä! Tällaisen suunnitelman kehittämiseksi voit nyt käyttää erikoistuneita tietokoneohjelmia, jossa voit ilmaista uskomattomimman fantasian lennon, vaikka jollakin on tarpeeksi Whatman-arkki. Todennäköisesti yhden huoneen asuntojen uudistaminen - tehtävä on monimutkaisempi kuin jos huoneistossa oli paljon huoneita. Jotenkin sain melko mielenkiintoisen muunnelman suunnittelusta liukuvien seinien muuntajien kanssa.

  Rakensin kaasusilikaattilohkareita huoneesta ja pieneni oven avaamista minulle, miten voin järjestää kaiken tämän ja odottaa sakkoa luvattomalle kunnostamiselle?

  Hei Alexey. Olemme toistuvasti vastanneet kysymyksiisi, kuten sinun. Valitettavasti et kirjoittanut siitä, mihin taloon asut ja missä lattialla on osio. Ei ole selvää, mikä oli tarve rakentaa lohkojen ositus, joka joka tapauksessa on paljon raskaampaa kuin kipsilevy. Jos et asu pohjakerroksessa, tämä pahentaa tilannetta, koska kuormitus interstorey päällekkäisyydessä on lisääntynyt. Sopia muutoksia asunnon, sinun täytyy: toimitettava seuraavat joukon asiakirjoja: Hanke loi organisaatio, johon on hankittu tällaiseen työhön kopio passista hakemuksen yhdenmukaistamista jälleenrakentamisesta tai kunnostaminen jäljennökset lakiasiakirjojen Tiedotteen asunto suostumuksella kaikki omistajat asunnon 35 päivän olisi odotettava päätöstä luvan tai kieltämisen. Saatuaan luvan tehdä kehitystä enintään vuoden pituiseksi ajaksi. Työn valmistuttua saat hyväksymispäätöksestä toimeksiannon, joka on suoritettu kunnostusvaiheessa. Viimeinen vaihe on saada maastopassi, ottaen huomioon tehdyt muutokset. Kehittäminen on sovittava ennen työn aloittamista, eikä sen jälkeen. Sinun on kiireesti käsiteltävä sopimusta. Et tietenkään voi mainostaa sitä, mitä olet jo rakentanut. Mutta sinun on annettava uudistusta koskeva luonnos, jossa ilmoitetaan käytetyt materiaalit. Ja jos komissio toteaa, että lohkojen seinämä on liian raskas, se päättää palata huoneen alkuperäiseen tilaansa. Vuoden 2017 aikana yksilöiden laittoman kunnostamisen sakon määrä oli 2000-250 ruplaa.

  Leave a Reply

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  You may use these HTML tags and attributes:

  <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  − 2 = 1