Benjamin ficuksen leikkaaminen kotona

Ficus Benjamin: karsiminen ja hoito

Ficus Benjamin löytyy melkein jokaisesta kotistä. Monet herättävät kasviston mahtavaa ulkonäköä ja hoidon helppoutta. Ficus on pitkä maksa. Jos laitetta kunnolla hoidetaan, sen enimmäiskorkeus on enintään 2 metriä. Tämä on mahdollista vain Benjaminin viikunapuun oikealla karsimisella. Tästä syystä tähän menettelyyn on useita perussääntöjä.

Benjaminin viikunapuun leikkaaminen suoritetaan useista syistä:

 • Uudistumista. Vanhojen kasvien oksentaminen mahdollistaa uusien voimakkaiden versojen kasvamisen nopeuttamisen. Tämä toimii voimakkaana stimulaationa ficuksen edelleen kehittämiselle.
 • Kaunis muotoilu. Kruunukasveja voidaan antaa lähes missään muodossa. Tämä tekee ficuksesta korostuksen sisustuksesta. Kasvien ulkonäkö olisi harkittava etukäteen. Tällöin on tarpeen ottaa huomioon shoot-kasvun erityispiirteet.
 • Sanitaho. Kun ylimääräiset versot poistetaan, pääsääntöisesti kaikki kuivatut ja sairaat lehdet poistetaan. Lisäksi tehtaan perusteellinen tutkimus tuholaisten läsnäolosta suoritetaan. Tämä mahdollistaa hyönteisten oikea-aikaisen käsittelyn.

Benjaminin viikunapuun leikkaaminen ei ainoastaan ​​paranna kasvien ulkonäköä, vaan myös parantaa versojen kasvua ja tekee siitä terveellisemmän.

Benjaminin figurinen leikkaaminen kotona pitäisi tehdä silloin, kun kasvi on levossa. Muussa tapauksessa menettely voi heikentää sitä huomattavasti. Levyjen leikkaamista ei suositella viikunapuun aktiivisen kasvun aikana.

Menettelyn edullisin aika on joulukuun alku - maaliskuun lopussa. Jos karsimisesta tehdään puhdistus, se voidaan suorittaa koko vuoden ajan.

Benjamin ficuksen leikkaaminen kotona tarvitset:

 • terät, joissa on terävät terät;
 • Pienet versot leikkaavat sakset;
 • puutarha var tai aktiivihiili;
 • alkoholiin perustuva ratkaisu.

Ennen menettelyn aloittamista leikkaustyökalut on desinfioitava. Tätä varten terät käsitellään millä tahansa alkoholiliuoksella. Tämä suojaa kasvien penetraatiota bakteerien ja virusten kudoksiin.

Voinko leikata Benjamin ficus kotona? Siistien ja hyvin hoidettujen kasvien kuvat houkuttelevat välittömästi kukkaviljelijöiden huomiota. Jotta saat samanlaisen tuloksen, sinun on noudatettava joitain suosituksia:

 • Jos haluat, että kruunu ottaa tiettyä muotoa, leikkaa sitten Benjaminin viikunapuoli, kunnes hänen ikänsä on 3 vuotta vanha. Aikuisten kasvi tarvitsee paljon hyödyntämisvoimaa sekä perusteellista hoitoa.
 • Ennen menettelyä ficus tulisi valmistaa. Tätä varten kasvi on hyvin kasteltu ja lehdet puhdistetaan epäpuhtauksista.
 • Kun leikkaat ohuita versoja, on suositeltavaa tehdä suora leikkaus ja paksummat - vinosti.
 • Benjamin ficuksen saniteetti- tai kevätkastelun jälkeen on tarpeen käsitellä kaikki leikkauspisteet. Voit tehdä tämän käyttämällä puutarhavaraa tai aktiivihiiltä. Haikeesta ilmaantunut mehu on tarpeellista kastua lautasliinalla. Tämä menetelmä estää kasvien infektion.
 • Ennen kuin leikkaa kuva, arvioi lopullinen tulos. Kaikki kiusallinen liike voi pilata kruunun muodon.
 • Ensinnäkin, ampuja poistetaan, mikä heikentää kasvien ulkonäköä ja paksuntaa sitä. Myös kaikki kuivat oksat on kokonaan katkaistu.

Hyvästi leikattu Benjamin ficus mahdollistaa sen ulkoasun houkuttelevuuden sekä suojautumisen tuholaisilta ja sairauksilta.

Benjamin ficuksen muodostuminen ja leikkaaminen voidaan toteuttaa usealla eri tavalla. Jokaisella menetelmällä on omat erityispiirteensä. Oikein suoritettu toimenpide vaikuttaa positiivisesti kasvien terveyteen ja mahdollistaa sen myös nuorentamisen. Seuraavassa on leikkaustyypit:

Leikkaus suositellaan ylhäältäpäin suuntautuvan arkin yläpuolelle. Muussa tapauksessa virheellinen menettely kehittyy nuorten versojen kruunuun. On suositeltavaa leikata munuaisten yläpuolella useita millimetrejä.

Aikuisten kasvien terveysvaikutukset

Ficus Benjamin tulee säännöllisesti puhdistaa vaurioituneista, kuivuista lehdistä. Tätä tapahtumaa kutsutaan terveyssiteetuksi. Kun se on suoritettu, poistetaan terveet ulkonäköä ja keltaiset lehdet ja lehdet. Jotakin tällaisen karsimisen muodostaa myös. Älä unohda, että heikentyneet ja vanhat versot houkuttelevat bakteereja ja tuholaisia. Kasvin ulkonäkö pystyy osoittamaan tietyn sairauden läsnäolon. Jos aika ei reagoi signaaliin, tauti levittyy vähitellen levitysten terveisiin osiin. Tämän seurauksena ficus voi kuolla.

Terveydenhoito tulisi tehdä koko vuoden ajan. Tämän menettelyn pääsääntö on poistaa puun vaurioituneet, sairaat ja vanhat osat. Leikkauksen on sijaittava lähellä terveitä kudoksia. Jos vaurioitunut alue on osittain maan alla, se on poistettava hyvin pohjaan.

Tällainen leikkaus sopii Benjamin ficukseen, jolla on pitkät nopeasti kasvavat oksat. Kasvien versot menettävät lähes kaikki lehdet. Tämä johtuu korkeasta lämpötilasta tai riittämättömästä ilman kosteudesta. Poista ne pitäisi olla melkein aivan pohjaan. Loppuosassa tulee olla vähintään kaksi munuaista. Älä pelkää, että vanha paeta poistat lähes kokonaan. Vaikka jäljelle jäävä osa on 10% koko pituudestaan. Mitä laadukkaampi ja intensiivisempi karsiminen on, sitä paremmin ficus kasvaa.

Jos pelkäät vahingoittaa puuta, suorita vaiheiden poistaminen vaiheittain. Ensin voit leikata osan haarasta. Loput voidaan poistaa jonkin ajan kuluttua. On suositeltavaa nuorentaa ficus ennen sen aktiivista kasvua. Käsittelyn jälkeen on suositeltavaa syöttää kasvi.

On syytä huomata, että Benjaminin viikunapuun oikea karsiminen mahdollistaa paitsi kaunis kruunun muodostamisen ja kasvin hyvin hoidetun ulkonäön, mutta myös voimakkaiden ja tärkeimpien terveiden pistokkaiden lähteen. Niitä voidaan käyttää viikunapuun jalostukseen.

Leikkaaminen kruunun muodostumiselle

Tällainen kasvin käsittely suoritetaan, jotta kruunu saisi tiettyä muotoa ja muotoa. On huomattava, että karsimisen muotoilu on työläs prosessi. Tämä menettely edellyttää luovaa lähestymistapaa sekä näytteen jatkuvaa valvontaa. Suurempi taso tällainen leikkaus on bonsai ficus Benjamin. Asunnossa asiantuntijat suosittelevat erittäin haaroittuvia kasveja.

Karsimisen prosessiin on kiinnitettävä erityistä huomiota suuntaan, jossa versot kasvavat. Jos haaroille on annettava vaakasuora asento, niin viimeinen munuainen on suunnattava alaspäin tai sivulle. Kaikki riippuu siitä, mikä lopullinen vaihtoehto haluat nähdä. Jos viimeinen munuais "näyttää9raquo; ylös, haara kasvaa pystysuunnassa.

Mitä muotoa voit antaa kruunulle

Jotkut asiantuntijat sanovat, että on mahdollista muuttaa laitoksen kruunua langan avulla. Tämä voidaan tehdä kotona. Luonnollinen prosessi on kuitenkin paras vaihtoehto laitokselle kuin pakollinen. Ficuksen kruunu voidaan tehdä muodossa:

On syytä harkita useita tosiasioita. Mitä nuorempi puu, sitä helpompi on muotoilla kruunua. Monet Benjamin ficus -lajit tarvitsevat karsimista. Jos et tee tällaista menettelyä, niin niiden oksat kasvavat kaoottisesti. Luonnollisesti tehdas ei ole siistin ulkonäkö.

Ficus-kruunun muoto on erityisen tärkeä. Loppujen lopuksi tämä riippuu metsämenetelmistä. Jos haluat muodostaa kruunun varren muodossa, sinun on valittava ficuksen päärunko. Varsin tulisi olla hyvin juurtunut, vahva ja pystysuora. Sen päälle on tarpeen poistaa kaikki nuoret versot, kunnes varsi saavuttaa tarvittavan korkeuden. Tämän jälkeen leikkauksen kärki on katkaistava.

On välttämätöntä aloittaa varren muodostaminen viiden sivusuuntauksen jälkeen. Tämä on ficuksen kärki. Sinun täytyy puristaa sitä useita kertoja. On myös säännöllisesti suositeltavaa poistaa varren pohjassa olevat lehdet. Tällaisten manipulaatioiden jälkeen alkaa vahva ja kaunis kruunu.

Kuinka tehdä ficus ruohon muodossa

Benjamin Ficus -valokuvien leikkausmenetelmän osoittaminen on esitetty edellä. Jotta kasvi näyttäisi pieneltä pensalta, on noudatettava useita yksinkertaisia ​​sääntöjä. Aluksi on tarpeen nostaa kasvi. Ficuksen korkeus ei saa ylittää 7 senttimetriä. Näytteen pitäisi paljastaa päävarsi ja sitten puristaa sen yläosa. Erityistä huomiota on kiinnitettävä ja sivuhaarat on tehtävä. Niiden tulisi alkaa puristaa, kun pääleikkauksen korkeus on 12 senttimetriä.

Muodostettaessa holkki kannattaa kokonaan poistaa ne kasvot, jotka kasvavat ficuksen sisällä. Vähitellen leikkauksen tulos tulee näkyvämmäksi.

Ficus Benjaminilla on useita lajikkeita. Se ei ole vain kauniita yksilöitä, jotka kasvavat. Niistä on kasveja, jotka roikkuvat. Tällaisen ficuksen korjaamiseksi voit antaa sen kasvaa kaarella. Rakenne voidaan tehdä lanka. Se on asennettu säiliöön, jossa laitos sijaitsee. Kuvaukset on järjestettävä siististi koko rakennelmassa. Tarvittaessa Benjamin ficuksen oksat voidaan sitoa.

Haluttaessa Benjamin ficuksen kruunu voidaan muotoilla pyramidiksi. Tärkein asia - kunnolla suorittamaan sen leikkaaminen. Kruunu muodostuu, kuten luomalla pensas. Ajoittain sen muodon korjaaminen ja tarpeettomien versojen poistaminen vaaditaan. Älä myöskään unohda kärkipäällystämistä.

Ficus Benjamin: kotihoito

Leikkaaminen vie voimalta tehtaalta. Siksi menettelyn jälkeen tarvitaan perusteellista hoitoa. Tätä varten tarvitset:

 • Vähennä kastelua. Karsinnan jälkeen kasvin maaosa pienenee. Näin ollen ficus ei kuluta paljon kosteutta.
 • Kasvien kasvun nopeuttamiseksi voit suihkuttaa sen sopivilla kasvun säätelijöillä. Tehokkain on "Epin9raquo;. Levitä lääkettä ohjeiden mukaisesti.
 • Suojaa ficus suoralta auringonvalolta. Karsinnan jälkeen kasvi heikkenee. Suora auringonvalo voi johtaa palovammojen muodostumiseen nuorilla oksilla.
 • Pinch ampuu kasvaa. Muussa tapauksessa luotu lomake murtuu.
 • Ajankohtainen top dressing. Lannoitteiden tulee olla aktiivisen kasvin kasvukauden aikana.
 • Ei ole suositeltavaa siirtää ja järjestää potin jatkuvasti käsitellyillä näytteillä. Ficus Benjamin on hieno kasvi. Kaikki muutokset vaikuttavat lehden kuntoon.

Kaikkien edellä mainittujen sääntöjen noudattaminen pelastaa Benjaminin viikunapuun kruunun muodon pitkään. Tämän ansiosta tehdas on ihanteellinen sisustus olohuoneeseen.

Kuinka oikein leikata Benjaminin ficus

Puhuminen niistä kasveista, joiden suosio on korkein, on mahdotonta mainita sellaista kuin Benjaminin fikti. Se on ikivihreä puu tai pensas, kotona 2-3 metriä pitkä. Merkittävä ja runsaasti vaihtoehtoja kruunun muodostumiselle, jolloin tämän puun ulkonäkö on mahdollisimman tehokas. Tietenkin tämän ongelman ratkaisemiseksi on välttämätöntä tietää, miten leikata Ficus Benjamin, joka on kiinnostunut lukijan aineistosta.

Miten leikata Benjamin ficus

On myös pantava merkille, että tarkasteltava laitos on oikeutetusti yksi sisustuskasvillisuuden, kasvinviljelyn ja phytodesignin johtajista. Tämä johtuu siitä, että Benjaminin fikus on hyvin vaatimaton ja voi nopeasti rakentaa lehtimäistä massaa, eikä hänellä ole erityisiä vaikeuksia. Tämän laadun ansiosta tämä tehdas on varsin realistinen tekemään juuri niin kuin omistaja haluaa sen olevan - eikä jälkimmäiselle tarvita erityisiä taitoja, koska kaikkien tällaisten tehtävien hoitaminen, jopa alun kukkaviljelijä. Benjaminin viikunapuun oikein leikattu, voit muodostaa lähes minkä tahansa sen kruunun muunnelmia, ja miten se saavutetaan, kuvataan alla.

Milloin on järkevää tehdä karsimisesta?

Käytäntö osoittaa, että trimmaava Benjamin Ficus noudattaa kahta päätavoitetta:

Mitä muita tärkeitä kohtia, joiden huomioon ottaminen on välttämätöntä kaikille, jotka haluavat korjata tämän ficuksen leikkaamisen kotona, niiden luettelo näyttää tältä:

 1. Vuoden optimaalinen aika, joka sopii ongelman ratkaisemiseen, on kevään alku, jolle on tunnusomaista päivänvalon kesto. Äärimmäisissä tapauksissa, parhaan tuloksen saavuttamiseksi, ympärileikkaus voidaan tehdä toukokuussa. Suuren valomäärän tuottamisen vuoksi Benjamin ficus kasvaa nopeammin, jonka luonnollinen ilmeneminen tulee olemaan joukko vahvoja nuoria oksia.
 2. Siinä tapauksessa, että pölyä ja likaa laitoksesta ei voida pestä pois, se voi merkittävästi heikentyä. Huolimatta tästä näkökulmasta ficuksen omistaja epäonnistuu lisäämällä todennäköisyyttä menettää osa lehtiä ja jopa koko ampuja, mikä tekee leikkausmenettelyn riitauttamattomaksi päätökseksi.
 3. Kun tilanne kieltäytyy vapauttamasta uusia lehtiä ja oksia, Benjaminin ficus on katkaistava nuorentamiseksi. Tämän ongelman ratkaiseminen antaa meille mahdollisuuden jatkaa kasvua ja estää siten asteittaisen rappeutumisen.

Lisäksi olisi lisättävä, että Benjaminin ficus on kohtuullisen ympärileikattu tilanteessa, jossa hän vietti kesää parvekkeelle tai loggiaan, ja sitten syksyllä hän palasi suljettuun huoneeseen.

Mikä versio kruunun muotoilusta valita?

Ennen kuin aloitat leikkausmenettelyn, sinun on kiinnitettävä huomiota sellaiseen tärkeään kohtaan, joka määrittelee sen, minkä muotoinen omistaja haluaa antaa tehtaalleen. Kuten edellä mainittiin, Benjamin Ficuksen kruunu voidaan muodostaa eri tavoin - kaikki tässä riippuu ensisijaisesti omistajan mielikuvituksesta, mikä vahvistetaan vastaavan videon massalla. Jos yksilöimme nämä ongelmat ratkaisemisen vaihtoehdot, jotka ovat suosituimpia, nämä sisältävät:

 1. Bole. Tällainen kruunu muodostuu useimmiten nuorille kasveille, joiden keskimmäinen ampuma on hyvin muodostunut. Tällaisissa tapauksissa karsimiseen liittyy lateraalisten prosessien leikkaaminen viiden viiran säilyttämiseksi päällekkäin. Tämän jälkeen on tarpeen puristaa munuaisia ​​ficuksen kärjessä, minkä seurauksena se voidaan pyöristää.
 2. Bush. Vähintään asiaankuuluva versio tämän materiaalin ulkoisen suunnittelun kannalta, johon liittyy päähaaran puristuminen. Luonnollinen seuraus tästä toiminnasta on kasvanut sivuttaisten versojen kasvu, joka myös saavuttaa 10 senttimetrin pituisen pituuden, on myös leikattava. On myös lisättävä, että tilanteissa, joissa oksat alkavat kasvaa kruunun sisäosassa, ne on hävitettävä saman karsimisen kautta.
 3. Veistos. Tämä vaihtoehto sisältää munuaisten puristusta ja leikkaamista eri kasvien paikoissa, joiden avulla voit antaa sen jonkin muotoisen tai muun - esimerkiksi eläimen tai halutun geometrisen muodon. Totta, tällainen kruununmuodostus on hyvin vaikea: jotta kaikki kääntyisi todella kauniisti, omistajan täytyy leikata Benjaminin ficus mahdollisimman tarkasti.

Lisäksi on tärkeää muistaa: jotta tämä kasvi kunnolla voidaan muodostaa kotona, sinun täytyy leikata sekä kruunu että juuret. Tämä pätee erityisesti jokaiselle aikuiselle ficukselle (jolla on yleensä kunnollinen ikä), jonka juuret tarttuvat pottiin ja usein jopa punosivat. Rajaa ne, tarvitset peiliperiaatteen tarkkailua suhteessa kasvien sivuliikkeisiin, samalla välttäen sellaisten juurien poistamista, jotka eivät ole näkyvissä.

Jotta Benjamin Ficus kasvaa kauniilta, terveelliseltä ja pörröiseltä, se olisi hienostunut ottaen huomioon useita tärkeitä sääntöjä. Onneksi ne eivät poikkea monimutkaisuudesta, ja niiden luettelo näyttää tältä:

 1. Leikkuutyökalu, jota käytetään tällaisissa tilanteissa (veitsi, sekatöörit jne.) Tulisi terävöittää hyvin.
 2. Käytettyjen laitteiden terät tulee esikäsitellä antiseptisellä aineella. Vaihtoehtoisesti tämän ongelman ratkaisemiseksi kotona voit käyttää alkoholia tai kaliumpermanganaattia (mangaania).
 3. Kaikki haarat, jotka ovat pääte kasvien, sinun täytyy leikata noin 20 senttimetriä, unohtamatta jättää jokaiselle vähintään 5 lehtiä.
 4. Leikkaus on tehtävä munuaisen alla eikä sen yläpuolella.
 5. Siinä tapauksessa, että ampumalla on kunnollinen paksuus, leikkaus tehdään kulmassa.
 6. Heti kun haaran osan poistaminen on päättynyt, leikkauksen huolellinen käsittely on välttämätöntä murskatun hiilen avulla.

On lisättävä, että Benjamin ficusin kotona tapahtuva hoitaminen edellyttää laitoksen ruokkimista, joka on suoritettava muutama viikko karsimisen jälkeen. Tämä vaihe auttaa aktivoimaan jälkimmäisen kasvua, jolloin voit saavuttaa ficuksen halutun muodon mahdollisimman lyhyessä ajassa.

Esimerkki leikkauksesta kruunukourun muodostamiseksi

Nyt kun kukaan voi tarkasti määritellä, onko Benjamin ficuksen leikkaaminen tarpeen missä tahansa tilanteessa, kannattaa miettiä esimerkkiä tämän merkittävän kasvin kruunun muodostumisen yleisimmistä vaihtoehdoista. Tämä on jo mainittu, mikä esiintyy useimmissa tapauksissa, eikä se poikkea suorituskyvynsä monimutkaisuudesta. Joten tämän tehtävän suorittamiseksi sinun on suoritettava seuraavat toimenpiteet:

 1. Sen jälkeen, kun Benjamin ficuksen yksittäiskuvaus on istutettu ruukun keskelle, kaikki sen alemmat versot on leikattava hyvin jauhetulla veitsellä tai sekateurilla.
 2. 12 kuukauden kuluessa istutushetkestä kasvien on muodostettava viisi uutta versoa.
 3. Ficus kasvatetaan sen omistajan vaatiman korkeuden mukaan, jonka jälkeen se on kunnollisesti leikattu, ja sen kärki on kynsilakka.
 4. Kasvuston tarkkaavaisuus, jonka kruunu on muodostettu varren muodossa, mahdollistaa sen alaosassa sijaitsevien oksojen säännöllisen leikkaamisen.

Saada kaunis, vehreä pensas tai puu

Saada kaunis, vehreä pensas tai puu

Sanon Benjaminin viikunapuun saniteettikuvista

Sanon Benjaminin viikunapuun saniteettikuvista

Ennen kuin laitat talon taloon, päätin katkaista sen

Ennen kuin laitat talon taloon, päätin katkaista sen

Mitä tulee visuaaliseen tutustumiseen käsiteltävän menettelyn toteuttamiseen, tämän aiheen video auttaa aina ratkaisemaan tämän ongelman. Internetissä on runsaasti sellaisia, mikä vahvistaa vain, että ne ovat jatkuvasti kiinnostuneita kotimaisista ja ulkomaisista kukkakaupoista.

Benjaminin viikunapuiden leikkaaminen - kruununmuodostus, haarautumisen poisto

Ficus Benjamin - vaatimaton huonekasvi. Kun ficus on ilmestynyt talossa, se on sijoitettava tulevaisuuteen pysyväksi paikaksi (habituation). 1-2 viikon kuluttua voit siirtää kasvin.

Ficus tarvitsee ajoissa kastelua, rakastaa diffuusiota ja yleensä sietää varjostusta. Kotona voit kasvattaa puun korkeudella 1,5-2 metriä, mikäli tarpeen muodostaa kruunu. Trim Benjaminin ficus on noudatettava tiettyjä sääntöjä.

Nopea navigointi artikkelille

Kun muodostetaan viikunapuun kruunu, kannattaa muistaa, että:

 • Muodostuksen aloittaminen on välttämätöntä, kun laitos on nuori ja kehittyy. Leikattava aktiivisesti ficus on sopiva jopa 3 vuotta: sitä enemmän aikuisten kasvia palauttaa hitaammin ja on vaikeampaa antaa haluttu muoto.
 • Ficus, kuten mikä tahansa muu kasvi, on tarkoituksenmukaista muodostaa, kun se on riittävän terve ja täynnä energiaa elpymiseen. Jos juurilla on tuholaisia ​​tai ongelmia, on parasta ensin kastella kasvi ja sitten harjoittaa sen koristeellista muodostumista.
 • Syksyllä, kun rauhallinen aika tulee, on syytä leikata vain kuivia, mädtyneitä, sairaita oksia (yleisen sanitaation osalta).
 • Leikkaaminen kruunun muodostamiseksi tulisi tapahtua keväällä, jolloin mehujen liike kasvin rungoissa alkoi. Tällä hetkellä aktiivinen haarautuminen tulee olemaan, ja ficus kasvaa nopeasti lehtien suuntaan.
 • Kasvi oli upeampaa, on tarpeen leikata sivupinnan alaraja. Tämä stimuloi sivuttaisten silmujen kehittymistä ja nuorten versojen muodostumista.

Ficuksen leikkaamiseksi on otettava huomioon, että:

 • Ficus on kaadettava, puhdistettava lehdistä pölyltä.
 • Oksien poistamiseksi, sinun täytyy käyttää puutarhakiristin tai erittäin teräviä saksia. Paksut oksat on tavallisesti leikattu vinosti.
 • Jokainen leikkaus on desinfioitava puuhiiltä sen jälkeen, kun leikattu paikka on poistettu.
 • Puun muodostamisessa on tarpeen jättää ne munuaiset, jotka "näyttävät" oikeaan suuntaan - niin, että kruunu kehittyy tasaisesti.

Rypytetty kasvi tarvitsee erityishoitoa, joten sinun on muistettava, että:

 • Koska kruunu on laskenut, on tarpeellista vähentää hieman kastelua.
 • Voit edistää kasvua, voit ripotella kasvi epin.
 • On tärkeää suojata kasvi, erityisesti leikkauspisteet ja nuoret lehdet suoralta auringonvalolta.
 • Kun pääosa kruunusta muodostuu, riittää vain puristaa nuoria versoja tai ohentaa ne, kun ne sakeutuvat.

Sivusto ei tallenna Venäjän federaation kansalaisten henkilötietoja (rekisteröinti on suljettu, kommentit poistettu käytöstä). Jotkut julkaistusta materiaalista sivustolla voi sisältää tietoja, jotka on tarkoitettu käyttäjille yli 16-vuotiaat (mukaan # 436-FZ päivätty 29.12.2010, "On haitallista heidän terveydelleen ja lasten kehitystä suoja tietoa"). 16+. Tämän sivuston käyttö edellyttää käyttäjien sopimusehtojen hyväksymistä.

© 2016 Google Inc. Kaikki oikeudet pidätetään. Nimi Google ja Google-logo ovat Google Inc: n tavaramerkkejä.

GoogleTM, Android ™, Google Maps ™, Google Play ™, Google Docs ™, Google Picasa ™, Gmail ™, Google Chrome ™, Google Plus ™, YouTube ™, ja niihin liittyvät logot ovat Googlen tavaramerkkejä, Inc. Yhdysvalloissa ja muissa maissa.

Microsoft®, Windows®, Windows XP®, Windows Vista®, Xbox®, Zune®, SharePoint®, Internet Explorer®, Hotmail®, Bing®, Office®, Word®, PowerPoint, Excel®- Outlook®-, ja niiden logot ovat Microsoft Corporationin tavaramerkkejä Yhdysvalloissa ja muissa maissa.

Mozilla®, Mozilla Firefox® ja niiden logot ovat Mozilla Foundationin tavaramerkkejä Yhdysvalloissa ja muissa maissa.

Skype® ja vastaava logo ovat Skype-tavaramerkkejä Yhdysvalloissa ja muissa maissa.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

+ 12 = 19