Hanat ketjuttaminen

Miten kierretappia

Ehkä kaikkein luotettava keino yhdistää kierteitetyn yhteyden. Siinä tapauksessa, että jokin asia taukoja, ensimmäinen ajatus, joka tulee mieleen - korjata murtunut osa pultti. Lisäksi kestävyys ja lujuuden kierreliitos, se on kokoontaitettava ominaisuus, joka usein on ratkaiseva rooli valinnassa Tämän tyyppisen yhdisteen.

Joten, ennen kuin käsitellä miten kierretappia, nyt käsitellä kierretyypeillä.

Lanka on kierteinen pinta, joka on sijoitettu pyörähdyskappaleen, esimerkiksi, on sylinteri, kuten on asianlaita pultti. On olemassa kahdenlaisia ​​kierteet:

  • Oikea: Helix nousee vastapäivään;
  • Vasen: Helix nousee myötäpäivään.

Siten, nimi lanka vastaa kiertosuunta. On huomattava, että sen lisäksi, että kierre suuntaan lanka on jaettu seuraaviin kahteen ryhmään:

  • sisällä: käytetään reikiin;
  • ulompi: käytetään tankoja.

Myös, kukin lanka on tunnettu siitä, että parametrit, kuten:

Kuvio 1 - Kaavio yleisessä muodossa langan

Jokapäiväisessä elämässä on yleisimmin käytetty oikeakätisesti suorakulmainen ja tukipilari lanka kuvassa alla.

Kuvio 2 - ja suorakulmainen tukipilari säiettä

Työkalu ketjuttaminen

Koska tavoitteenamme on katkaise langat itse kotona, voit käyttää käsi kosketa.

Kuva 3 - Hand hanat kierreporausta

Työskentely osa hanan käyttää suoraan ketjuttaminen. Se on rakenteeltaan ja kaksi elementtiä: sekoittuminen ja mittari osat. Aidan osat tehdään kartion muodossa ja suorittaa suurimman osan langan leikkaus ja kalibroinnin - puhdistaa lanka ja lähettää kosketa.

Kuva 4 - manuaalinen hana suunnittelu

Kuolee käytetään kierteitys.

Ensimmäinen askel, miten lanka pujotetaan tap - reikien poraamista. Tämä vaihe on itse asiassa tärkein, koska jos teet virheen kanssa valinta pultin joko ripustaa tai kosketa voivat rikkoa yksinkertaisesti ylikuorma. Halkaisija reikien on parasta poimia taulukoita, mutta voit tehdä karkea arvio: reiän halkaisija tulisi olla yhtä suuri ero halkaisijasta ja sen kentällä. Esimerkiksi, kun ulompi halkaisija oli 20 mm ja 1 mm: n vaiheessa, on tarpeen porata reikä halkaisija oli 19 mm.

Porataan reikä halkaisijaltaan riittävä, siirry suoraan salakuuntelu. Korjaa hana on suositeltavaa käyttää "nappulaa", kuten on esitetty alla olevassa kuvassa. Ilman kuljettajan käyttämällä tavanomaista avaimella.

Kuvio 5 - kampi hanaan

Kuva 6 - Tap avaimet ja pyöreä kuolee

Kiinnitin ruuvipenkkiin, lisäämällä hieman rasvaa reikään. Seuraavaksi kosketa leikata lanka käsin suorittaa edestakaisen liikkeen: kaksi kierrosta myötäpäivään, yksi tai puoli kierrosta - takaisin. Kääntyy päinvastaiseen suuntaan, vaaditaan pois pölyn loitolla. Tulevat karkea laskuaukon suorittamalla yllä kuvatut vaiheet, toinen hana.

On huomattava, että usein tällaisia ​​tilanteita ilmenee, kun sitä tarvitaan, jotta lanka riittävän ohut levy pehmeää metallia, noin 3-4 mm: n paksuinen. Tässä tapauksessa prosessi voidaan Koneellinen ruuvimeisselillä tai poralla. Tällöin sijasta hanasta kiinnitysnuppi pidä sitä ruuvimeisselillä.

Säännöt napauttamalla kautta hana:

1. Jos avaaminen, jolloin lanka on katkaistu tarpeeksi syvä, sitten määräajoin kääntää ulos laskuaukon. Tämän säännön, on syytä puhdistaa uria tai kosketa helposti vääntyä. Tämä koskee suuremmassa määrin ja pehmeitä metalleja, kuten kuparia, alumiinia.

2. Käytä johdonmukaisesti kaikki hanat sarjasta: ensimmäinen luonnos, sitten keskellä ja lopuksi maaliin. Muuten lanka voi saada huonolaatuista ja hanat koska haurauden saattaa rikkoutua.

Kuvio 6 - joukko hanat

3. Jos pujottaa sokea aukko, reikä syvyys tulee olla jonkin verran suurempi kuin suunnitellun langan pituussuunnassa.

4. Kun käsitellään syvä reikä on tärkeä rooli rasva. Asiantuntijat suosittelevat olemaan käyttämättä moottoriöljyn ja emulsio, kerosiini tai pellavansiemenöljy.

Taulukko halkaisijat porat leikkaamalla reikiä metrinen kierre (GOST 19257-73)

Tarjoamme sinulle video, jossa näytetään, miten leikata napauttamalla.

Ja toinen video siitä, miten leikata ulkokierteen sauva.

Viileä, sain 5 teknologiaan, ATP KP4)

Erinomainen artikkeli. Paljon hyödyllistä ja taustatietoja yhdellä sivulla. Kiitos.

Lisää kommentti peruuttaa vastaus

Osittainen tai täydellinen kopiointi materiaalien on sallittu vain suora aktiivinen linkki.

Päänviennin on tehty, ja valinta hana leikkaamiseen

Kaikki mallit voi tehdä ilman kierreliitos. kosketa - saada sisäkierre, erityinen työkalu nimeltään luotiin.

Se kehitettiin niin monenlaisia ​​työkaluja. Kukin on erityinen tehtävä. Jotkut niistä ovat vain käytettäväksi työstökoneiden, kun taas toiset voidaan käyttää kotiympäristössä. Erityiset taulukot on luotu, jossa voit valita oikea työkalu, koosta, suunnittelu ja edullinen.

Suunnittelu kierteitetyn työkalun

Hana salakuuntelu koostuu useista osista:

Avulla varren suoritetaan kara mount Koneen tai kasetti, kun se on tarpeen leikata sisäkierre.

Leikkaus tekee osa suorittaa. Sen ulkonäkö muistuttaa ruuvi varustettu usealla ruuvilla sekä pitkittäiset urat.

Väline, jolla kierreuraksi, on yksi tärkeä etu. Leikkaus suoritetaan edullisemmin ehdoin kuin suorittaa saman operaation, hanasta salakuuntelu, jossa on pituussuuntaiset urat.

Lähes jokainen instrumentti on etuosa, joka antoi nimen "aidan". Se on kapeneva näyttää. Särmä työkalu ensimmäinen käynnistyy napauttamalla. Se pitää mittari. Sen toimintoihin kuuluvat kalibrointi ja puhdistus reiän.

Hampaat, joka suorittaa ketjuttaminen vastaanotetut nimi leikkaus siivet. Ne ovat muotoinen teriä ympärille työkalun halkaisija. Kukin hammas hiotaan mukaan teknologisia tarpeita leikkuulaitteen.

Urat erotetaan leikkaamalla höyhenet yhdessä kutsutaan uria. Ne muodostavat teräviä reunoja, ja se suoritetaan siru poistamisen leikkaus alueella. Mitat urien voidaan nähdä vastaavan standardoituja taulukoita.

Pieniä osia, joiden halkaisija on alle 20 mm, joka on varustettu kolme uraa. Työkalu, jossa on suurin halkaisija on 40 mm, tehty neljä uraa.

Ne mitataan millimetreinä ne viittaavat metrijärjestelmään. Työkalu on merkitty kirjaimella "M", joka osoittaa metrinen mittaus. Esimerkiksi merkintä M8 osoittaa, että tällainen työkalu voi saada kierteen 8 mm.

Koot Metric hanat on laaja valikoima. Alkaen 2 mm alaspäin 60 mm. Eli leikkaus voi olla aivan mitä tahansa säiettä. Kaikki tiedot tämän työkalun esitetty yhteenvetona erityisen taulukon.

Riippuen tarkoituksesta, hana rakenne on valittu. Ne on jaettu useaan ryhmään:

Sillä putkityöt käytetään Vain käsityökaluja. Hän puolestaan ​​on jaettu eri tyyppiä:

  1. jakoavaimen;
  2. paikalla;
  3. äiti;
  4. Special.

Aseta käsi hanat, tavallisesti kolme välinettä:

Ensimmäinen, leikkaa "musta" kierre, joka Käytä rouhinta kosketa. Tarkkoihin kierretapin keskiarvoa käytetään. Viimeistely tap suoritettavaa lopullista ketjuttaminen, piti kalibrointi.

Kukin varsi hanan on erityinen merkki, joka määritetään muodossa hanan. Se voi olla digitaalisessa muodossa tai muodossa pyöreä renkaat tuettu. Useita naarmuja määrittää tehtävän hanan:

Lisäksi häntä merkitä koko kierteen, joka voi leikata tämän kosketa.

Lukkosepän hanat on varustettu kahdella työkaluja. Heillä on useita pitkänomaisia ​​saanti kartion sekä koon kasvu ensimmäisen hanan.

Kun leikkaus metrinen kierre on alueella 8-18 mm, käytetyt single hanat.

Lanka 6-24 mm, käyttämällä kahta hanan, ja rouhinta, viimeistely toinen.

Kolme hanat hyödyntää alueella 2-52 mm. Whitworth kierre ja leikata muutaman työkaluja, koosta riippuen. Yksityiskohtaisemmin, tarvitaan hanat, voidaan nähdä taulukosta gostirovannoy. Se tunnistaa halkaisijat näkymä hanan ja haluttu joukko.

Suunnasta riippuen urien, hanat jaetaan ryhmiin:

Ja urien suuntaan on myös erilainen versio:

Työkalu, jossa on kierteiset urat, useimmissa tapauksissa, käytetään leikkaamiseen erittäin tarkka kierrereiät.

Leikkaavaa osaa työkalun Se on jaettu kahteen tyyppiin:

Rakenne eroavat viisteosa, joka on tehty hieman pitkänomainen ja jossa on epätäydellinen kierre, joka muuttuu vähitellen osa mittari. Nämä hanat kierretty reiät monialaisuus.

Tämä työkalu on kierretty yksityiskohtiin, jotka eivät vaadi läpireiän.

Kun on viipalointi pähkinöitä ilman työstökoneiden Käytä avaimet laitteita. Johtuen pitkänomainen varsi, pähkinärouhetta jäävät välineenä.

Spot-osat on saanti kartio suuri. Tällainen työkalu levyissä tapahtuu ennalta ketjuttaminen. Operaatio suoritetaan yhdellä ajolla. Puhdistus suoritetaan kohdun säiettä osia, joiden urat muodossa oikea kierteen.

Paitsi tavalliset työstökoneet, käytetyt työkalut ja beskanavochnye. Ne eivät ole pituussuuntaisia ​​uria. Ja heidän vastaanottava kartio on paljon lyhyempi. nämä työkalut on suurempi lujuus, ne hajoavat hyvin usein, joten määrä viallisten osien takia tällainen rikkoutuminen on minimoitu. Kierteiseen osaan suuresta pituudesta, mahdollistaa tällaisten välineiden jälkihiotaan useita kertoja.

Tärkein etu beskanavochnyh osat on niiden korkean suorituskyvyn. He voivat tehdä ketjuttaminen mahdolliset aukot. Tällaista välinettä ei ole arvoa tai sokea reikä.

Universal osat valmistetaan joukkuetta. Kukin osa laitoksen Special kaulan. Rouhinta operaatio suoritetaan ensimmäinen osa kulkee ennalta leikkaus, ja toinen osa on viimeistely kierteitykseen.

Työpaikat tällaiset laitteet Se säästää aikaa. Loppujen lopuksi vain yksi työkalu tarvitaan napauttamalla. Poistaa tarpeen koko joukko, asennus joka vaatii paljon ylimääräistä aikaa.

Mitata tuumaa tehdään, kuten putket käytetään muita järjestelmämuutoksia.

Kaikki putket osat on merkitty kirjaimella G, joka puhuu putken säiettä. Tässä muutamia esimerkkejä:

Käytetyimmät poldyuymovaya NPT. Tämä pätee erityisesti vesihuollon johdotus kodeissa, joissa putket on mitoitettu.

Pakkaus sisältää kaksi putken hanat yksityiskohtia. Yksi on terävä merkintä, toinen tylsä.

Kuten edellä on mainittu, muunnelmia tällaisen työkalun, erittäin paljon. Siksi kun se tekee valintaansa, on tarpeen soveltaa erityisiä pöytiä. Ne kysyy, mitä sinun täytyy ottaa työkalun halkaisijan ja siitä, millaista.

Tyypit hanat napauttamalla: koko, ominaisuudet ja tekniset

Kosketa - päänvientijärjestelmän työkalu on ruuvi erityistä uria. Sovelluksesta riippuen ja muoto kierre on olemassa erilaisia ​​väliottojen ketjuttaminen - .., sylinterimäinen, kartiomainen, kädessä pidettävä laite-metrinen, tuuma, putkimainen, puolisuunnikkaan, jne. Tarkastellaan perustyyppiä hanat ketjuttaminen, niiden ominaisuuksia ja ominaispiirteitä.

Käsi Hanat - pääsäikeestä terää aikana putkityöt. Se eroaa moottorin neliön hännän osan kiinnittämiseen manuaalista vorotke. Suunniteltu manuaalista leikkaamiseen mitä tahansa lankaa sokea ja reikien läpi, mukaisesti tarkoitukseen. Saatavana kaksi- ja trehkomplektnymi. Yleisimmin käytetty 2 täydellistä hanat. Trehkomplektnye hanat käytetään yleensä ketjuttaminen kanssa suurella nousulla, jonka halkaisija on suurempi kuin 24 mm. Tässä ovat perusvaiheet ja metriset koot hanat, taulukon:

Se on monipuolinen laji hanat kierteiden ja käden käytön ja asennuksen istukkaan metalli-leikkaus laitteet. Kun manuaalinen leikkaaminen on mahdollista ketjuttaminen jaolla jopa 3 mm. osallisuutta. Yhden hanat ovat saatavana kahtena eri versiona - päänvientijärjestelmien reikien läpi, mikä on kierre 6 on työskennellyt osa työkalua. Sillä ketjuttaminen pohjareijille hanat käyttää 3 kierteet saanti kartio. Erikseen kone hanat ovat saatavilla ruuvi ja lyhentää uria, jotka on suunniteltu yksinomaan asennettavaksi koneen istukka.

Hanat avaimet - erikoinen hanat naputtamalla pidemmän häntää. Tämän tyyppinen työkalu on suunniteltu asennettavaksi sorviin tai työstö-keskus, ja koska lisääntynyt pituus varren mahdollistaa kierteitetyn muutaman pähkinät ilman eversioksi laskuaukon. Kuten ketjuttaminen mutterit kierretään varteen, mikä lisää tuottavuutta toimintaa. Mutteri hanat saatavilla yhden ja on 12 kierrosta työ osittain. Käytettävän työkalun salakuuntelu kone on kaarevat vartta johon mutteri on automaattisesti nollataan kierteitykseen.

Tätä keskustelua leikkuutyökalu leikkaamiseksi vasenkätinen kierre - lanka, joka on ulkoneman vastapäivään pyörimisen akselia pitkin siirtyy pois havainto piste. Näin ollen kappale on ruuvattu tai ruuvataan vastapäivään. On sama nousu halkaisijat ja metriset kierteet, jotka on merkitty LH kirjaimilla. Sitä käytetään paljon harvemmin kuin hanat oikea kierre, mutta ovat välttämättömiä luodaan paljon rakenteellisten elementtien, erityisesti silloin, kun on tarpeen poistaa heikkeneminen kierteitetyn asennus oikea kierto. Hanat vasemmalle jaettu alatyyppeihin riippuen kierteen (kapeneva sylinterimäinen) voi olla suora tai kierteiset urat purkamiseksi pelimerkkejä leikkaus alueen saatavilla alueella M4 M42.

Se on työkalu hyödyntämällä tuuman mittausjärjestelmän käytössä Yhdysvalloissa, Britanniassa ja joissakin muissa. Maissa. Niitä käytetään leikkaamiseen sokeita ja läpi kierteillä kanavien teräksen ja raudan tuotteita. He tekivät kahden ja trehkomplektnymi ovat 3 luokkia tarkkuuden. Hanat tuuman jaettu, riippuen standardi, hanat kanssa BSW kierre (pääasiallinen British karkea kierre, jossa on kärkikulma 55 °), jossa on kierteet UNC ja UNF - käytetään laajalti standardoituja tyyppi, jonka kärkikulma on 60 °, sekä hanat UNS (Unified erityinen), 8UN, UNEF ja t. d. seuraavat ovat mitat tuumaa hanat, taulukot tietyt perusvaatimukset.

Tarkoitettu leikkaamiseksi putken langat tuuman mittausjärjestelmä, jotka on merkitty kirjaimella G. tuotettu koot vaihtelevat 1/8 ja 2 tuumaa, yleisimmin käytetty - ½, 3/4 ja 1 tuuman, harvinainen 5/8, 7/8, 5 / 6 ja 3/8 käytetään tyypillisesti hydrauliikka. Hanat putki valmistetaan käsin ja tietokoneella-manuaalinen suorituskykyä käytetään ketjuttaminen lukkomutteri et ai. Elements jakelujärjestelmiin. Heillä, pääsääntöisesti kahden setti suorituskyky teräviä ja tylppä auringonlaskua.

Niitä käytetään leikkaamiseen metrinen ja kartio putken kierteet. Ovat vastaavasti merkitty K (kartiomainen metrinen), ja R (kartiomainen putki). Tärkein rakenteellinen ero on läsnä pitkänomaisen ensisijainen, saanti osa työtila osittain kierteitetty, joka vähitellen kulkee koko mittari työkalu. Tämän vuoksi, yksityiskohdista hana on kartiomainen ketjuttaminen koko pituudelta, joka vastaa langan pituussuunnassa artikkelissa. Puuttumisen vuoksi mittarin tulee olla suuria voimia ja leikkaus suoritetaan, yleensä koneet, joissa on suojajärjestelmä pysäyttää laitteiston toiminta lopussa leikkaus.

Tämä luokkahaaran käytetään leikkaamiseen trapetsikierre välittämiseen käytetty liikkeen suurella vaivalla - .. jarrusatulat koneet Ruuvit jne kierre puolisuunnikkaan kestettävä huomattavia kuormia, hana sen leikkaus voi olla yksittäinen tai täydellinen, käytetään laadittaessa kierteitä kuurojen ja reikien läpi. Hanat luoda yhden kierre, tehty pikaterästä R6M5.

Alueen laajentamisen, myynnin ja uusia kohteita

Hintakehityksen laajentaminen kuvastokauppaa, uusia tuotteita

Hyvää Uutta 2018 vuotta!

Hyvää uutta vuotta ja hyvää joulua!

Yleisten vapaapäivien ajoittumista

karkeus

Hiekkapaperi tai hiomakankaalla, käyttö ja ominaisuudet

Ruuvipuristin - mekaaninen lukituslaite

Perustyyppiä ja erilaisia ​​hiomalaikan muoto

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

− 2 = 4