Höyryjärjestelmät

STEAM SYSTEMS

Höyryjärjestelmät on rakennettu kahteen tyyppiin: lauhteen paluu ilman lauhteen palauttamista.

Teollisessa lämmityksessä käytetän laajalti yhden putken höyryjärjes- telmää kondensaatin paluuta (kuva 3.13).

Turbiinin valinnasta peräisin oleva höyry tuo yhden putken höyryverkkoa ja kuljetetaan pitkin sitä lämmittäjiin. Lauhde palautetaan kuluttajilta asemalle kondenssilinjalla II. Turbiinien pysähtymisen tai riittämättömän vetovoiman sattuessa varataan höyrynsyöttö verkkoon pelkistys-jäähdytysyksikön kautta.

Tilaajalaitteiden kytkeminen höyryverkkoon riippuu näiden laitteistojen suunnittelusta. Jos höyry voidaan sijoittaa suoraan tilaajan laitteistoon, yhteys tehdään riippuvaisen järjestelmän mukaisesti (katso kuva 3.13, a). Jos höyryä ei voida toimittaa suoraan tilaajan asennukseen, liitäntä tehdään riippumattoman piirin kautta lämmönvaihtimen kautta (katso kuvat 3.13, 6 ja c).

Höyrysilmukka 6 tyhjenee lauhteen keräysastiaan 7, josta se ottaa pumppuun 16 ja pumpataan lämpöverkon kondenssiverkon kautta takaisin asemalle. Kasvien suojelemiseksi niiden sisään tulevasta lauhdes- ta sulkuventtiili 5 asennetaan lämmitysverkon kondenssivedestä putken 16 jälkeen.

Teollisuusyritysten teknologiset laitteet on yleensä kytketty höyryverkkoon suoraan tai DCS: n 3 kautta. 3,13 g

Lauhteen kerääminen lämpöä kuluttavista laitteista ja palauttaminen lämmönlähteeksi on tärkeää paitsi nykyaikaisten yhdistettyjen lämpö- ja voimalaitosten kattilalaitosten luotettavuuden lisäksi myös lämmönjakelujärjestelmän lämmön ja kokonaistaloudellisuuden säästämiseksi. Lauhteen palautus on erityisen tärkeää CHP-laitoksille, joilla on korkea ja ylikriittinen alkuparametri (13 MPa tai enemmän). Tällaisen CHP: n suolanpoistolaitosten rakentaminen on erittäin kallista, minkä vuoksi näiden kasvien kapasiteetti on yleensä rajoitettu. Lauhteen paluu ei aiheuta tarvetta lisätä vedenpuhdistuslaitosten kapasiteettia ja kemiallisten reagenssien lisäkulutusta ja johtaa myös lisälämpöhäviöihin.

Pääasialliset keinot kondensaatin keräämisen ja talteenoton parantamiseksi ovat seuraavat:

korvaaminen prosessilaitteessa lämmityspinnan sekoittamisesta;

Kondensaatin suojaus kontaminaatiosta parantamalla pintalämmönvaihtimien eheyttä, ts. luodaan olosuhteet, jotka estävät epäpuhtauksien pääsyn lämmönvaihtimien höyryn tilaan;

säätö ja kunnossapito höyrysulkujen kunnossa, jotka takaavat kondensaatin tyhjentämisen laitteesta kulkevaa höyryä läpäisemättä;

suojaavat sisäistä korroosiota kondensaatin ensisijaisesti käyttämällä suljettuihin lauhde kerätä säilyttää lauhteen keräämiseksi lokerot 5-20 kPa ylipainetta, koska flash-höyryn tai höyryn höyryputkien.

Avointen järjestelmien käyttäminen kondensaatin keräämiseen ja palauttamiseen on yleensä sallittua vain sellaisissa olosuhteissa, jotka sulkevat pois kondensaattorilinjoiden sisäisen korroosion, esimerkiksi rasvaisen kondensaatin keräysjärjestelmissä. Useimmissa tapauksissa lauhdeputkien painejärjestelmää käytetään kondensaattipumpujen sijoittamisessa kuluttajiin, kuten kuviossa 2 esitetään. 3.13.

Erityisen tärkeää kondensaatin palautus- ja keruujärjestelmä on ansat, jotka on asetettu, yleensä sen jälkeen, kun kaikki pinta höyrylämmityslaitteet, sekä kyllästettyä höyryä höyryputkissa mahdollista sivustoilta lauhde kertymistä.

Niissä tapauksissa, joissa höyryverkon höyrynpaine on pienempi kuin yksittäisille tilaajille vaadittava paine, sitä voidaan lisätä keinotekoisesti tilaajille kompressorin avulla. Tätä tarkoitusta varten käytetään mäntä-, pyörivä- tai keskipakoiskompressoreita, joissa on sähkö- tai mekaaninen käyttölaite (kuva 3.13, d).

Jos CHP-turbiinien valinnasta saatu höyrypaine ei riitä tyydyttämään kaikkia tai merkittävää osaa lämmönkuluttajista, sitä voidaan keinotekoisesti lisätä asemalla. Höyrynpaineen lisäämiseksi asemalla on mahdollista käyttää suihkukompressoreita. Kuviossa 4 on esitetty kuviossa 1 esitetyt. 3.14 Näytetään höyryjärjestelmä, jolla on keskeinen lämpökompressio.

Turbiinin höyry tuhoutuu suihkuputken 18 vastaanottavaan kammioon suuttimeen, josta tuodaan kattilan tuoretta höyryä. Puristettua höyryä kohotetussa paineessa poistuu kompressorin hajotin höyryverkkoon.

Tapauksissa, joissa pinta-ala teollisten asiakkaiden edellyttää erilaisia ​​höyrynpaineet (alhainen ja korkea), ja asema voi tyydyttämiseksi alhaisen paineen höyryä turbiinit, ja tarve korkean paineen höyryä suoraan kattilan, ja kaksi käytetyn putken multi-putkisto. Kaksiputkisia höyryjärjestelmiä käytetään joskus myös eri höyrykustannuksissa tilaajille eri vuodenaikoina, esimerkiksi talvella ja kesällä. Tässä tapauksessa korkeissa menoissa höyry kytkeytyy päälle sekä höyryputkessa että alhaisissa kustannuksissa, yksi. Joissakin tapauksissa käytetään kaksisuuntaisia ​​höyryjärjes- telmiä redundanssin suhteen, vaikka höyryn virtauksen lyhyetkin keskeytykset eivät ole prosessin kannalta hyväksyttäviä.

Kuviossa 4 on esitetty kuviossa 1 esitetyt. Kuvassa 3.15 on esitetty kaksisuuntainen höyryjärjestelmä, jossa on lauhteen paluu.

Tyhjä matalapaineinen höyry tulee turbiinista yhteen höyryputkeen. Vähennetty höyry kattilasta tai höyry korkeapaineesta ulos syötetään toiseen höyryputkeen. Riippuen vaadittavista lämpöparametreista, tilaajayksiköt on liitetty yhteen tai toiseen höyryputkistoon. Lauhde palautuu asemalle yhteisen lauhdeveden kautta.

Joissakin tapauksissa, höyrynsyöttö kuluttajien CHP alhainen paine (alkupaine 4,5 MPa tai alle), joka käytetään vedenkäsittelylaitokset yksinkertaistettu, taloudellisesti perusteltua hylkääminen lauhteen palata, jos sitä voidaan käyttää tilaajan laitoksissa. Jos lauhteen palautus kielletään, lämpöverkko ja tilaajayksikkö (pintalämmityksen korvaamisen takia sekoittamalla) yksinkertaistetaan ja halvemmalla, ja sähköä myös säästetään pumppaamiseen. Koska lauhteen menetystä kompensoidaan aseman vesikäsittelyn kapasiteetin kasvulla, aseman alkukustannukset kasvavat ja kattilalaitoksen häviöt kasvavat kattiloiden lisääntyneen puhalluksen vuoksi.

Kuviossa 4 on esitetty kuviossa 1 esitetyt. Kuva 3.16 esittää höyryjärjestelmän ilman kondensoitumista. Kaikki lämmönkuluttajat ovat pääsääntöisesti yhteydessä suoraan ilman välilämmönvaihtimia. Kuumavesihöyryn kondensaatiota käytetään tilaajien kuumavesihuoltoon.

STEAM HEAT SUPPLY SYSTEMS

Sekä vesihöyryn lämmöntuottojärjestelmät ovat yhden putken, kahden putken ja moniputket (kuva 2.14)

Yhden putken höyrylaitteistossa (kuva 2.14a) höyrykondensaatti ei palaa lämmönkuluttajista lähteeseen, vaan sitä käytetään kuumaan veteen ja teknologisiin tarpeisiin tai jätetään tyhjennykseen. Tällaiset järjestelmät eivät ole kovin taloudellisia ja niitä käytetään alhaisissa höyrykustannuksissa.

Kaksiputkiset höyryjärjestelmät, joissa kondensoituu lämmönlähteeseen (kuva 2.14.6), ovat yleisimpiä käytännössä. Kondensaatti yksittäisistä paikallisista lämpöjärjes- telmistä kerätään yhteiseen säiliöön, joka sijaitsee lämpöpaikassa, ja sitten pumpataan pumpun lämmönlähteeseen. Höyrykondensaatti on arvokas tuote: se ei sisällä jäykkyyden suoloja ja liuenneita aggressiivisia kaasuja ja mahdollistaa jopa höyryn sisältämän höyryn varastoinnin. Höyrykattiloiden syöttöveden uusien osien valmistelu vaatii yleensä huomattavia kustannuksia, jotka ylittävät lauhteen palauttamisen kustannukset. Palautettavan lauhteen tarkoituksenmukaisuus lämmönlähteenä ratkaistaan ​​kussakin yksittäisessä tapauksessa teknisten ja taloudellisten laskelmien perusteella.

Kuva 2.14. Kaaviot höyryn lämmöntuottojärjestelmistä

A - yksiputki ilman lauhteen paluuta; b - kaksoisputki, jossa lauhteen palauttaminen kolmesta putkesta lauhteen paluun avulla; 1 - lämmönlähde; 2 - höyrylinja; 3 - tilaajamäärä; 4 - ilmanvaihtolämmitin; 5 - paikallisen lämmitysjärjestelmän lämmönvaihdin; 6 - lämmönvaihtimen paikalliseen kuumavesijärjestelmään; 7 - tekniset laitteet; 8 - höyrysilmukat; 9 - viemäröinti; 10-säiliöiden lauhduttaminen; 11 - lauhdepumppu; 12- sulkuventtiili; 13 - Kondensaattorikaapeli

Moniputkisia höyryjärjes- telmiä (kuva 2.14.8) käytetään teollisuuskohteissa, kun ne saavat höyryä CHP-laitoksesta ja jos tuotantotekniikka vaatii paria eri paineita. Kustannukset

rakentavat yksilöä höyryputkien eri höyryn paineet ovat vähemmän kuin kustannukset ylitykset polttoaineen CHP karkaisu vain yksi pari, korkein paine ja sitten vähentää se, että tilaajat tarvitsevat parin alemman paineen. Lauhteen paluu kolmiputkisissa järjestelmissä suoritetaan yhdellä yleisellä kondensaattorilla. Joissakin tapauksissa kaksinkertaiset höyryputket sijoitetaan ja samaan paineeseen näissä höyryissä luotettavan ja häiriöttömän höyryn antamiseksi kuluttajille. Höyryputkistojen määrä voi olla enemmän kuin kaksi, esimerkiksi, kun höyry varataan erilaisista paineista CHPP: stä tai jos CHPP: stä on kolme erilaista paineita, jos on suositeltavaa toimittaa höyryä.

Suurissa teollisuusyksiköissä, joissa yhdistyvät useat yritykset, rakennetaan monimutkaisia ​​vesi- ja höyryjärjes- telmiä höyryllä, joka toimitetaan teknologiaan ja veteen lämmitys- ja ilmanvaihtotarkoituksiin.

Järjestelmien tilaajatuotteissa lämmönsiirtoa paikallisille lämmönkulutusjärjestelmille tarjoavien laitteiden lisäksi kondensaatin keräämisjärjestelmä ja sen palauttaminen lämmönlähteeseen ovat myös erittäin tärkeitä.

Tilaajalähteeseen saapuva höyry pudotetaan tavallisesti jakeluputkistoon, josta se lähetetään suoraan tai paineentasausventtiilin (automaattisen paineensyötön "itsensä jälkeen") lämpöä käyttäviin laitteisiin.

Lauhteen keräysjärjestelmät ovat avoimia ja suljettuja. Kuvassa 1 on esitetty yksinkertaisin avoin kondensaattien keräysjärjestelmä. 2.15. Tämän järjestelmän, lauhteen lämpöä ansa laite 2 kulkee 3, v. E. laite, nestettä läpäisemättömän ja vesihöyryä läpäisevä, ja siirtyy lauhteen keräyssäiliöön 4, joka erityisellä putken 1 yhteydessä ilmakehään. Säiliön kondenssipumpusta 5 pumpataan lämmönlähteeseen tai yksittäisen putkijärjestelmän tapauksessa lähetetään kuluttajalle.

Haitat avoimen piirin kondensaatin kokooja- ovat:

A) vaara kondensaatin imeytymistä ilmakehän happea aiheuttaa korroosiota kondensaatin;

B) menetys ilmakehään ja flash-höyry lämmittää lähtevän höyryn.

Määrittää menetys lämmön ja höyryn avoimissa säiliöissä lauhteen keräämiseksi yhtälöstä voidaan tasapainottaa lämmön lauhteen pääsyn säiliöön. Oletetaan, että säiliö 1 saapuu "kg lauhde entalpia yhtä <7nach. Kun injektoidaan säiliöön, eli. E. ympäristössä, jossa on alhaisempi paine kuin lämpöä yksikkö, kondensaatti ja osa se kiehuu nopeudella x kg ilmakehään, ja toinen osa sen

Koko (1-x) entalpia yhtäläinen qKon jää säiliöön. Lämpö- tasapainon 1 kg lauhde on:

1 Pyydän = x 'con (1 x) I con> jossa і'kon - entalpia jättäen höyryatmosfäärissä.

Tämän yhtälön

Lämpömäärä jättää ilmakehässä on yhtä suuri kuin:

Laskettu nämä kaavat höyryn ja lämmön menetys prosentteina alkuperäisestä määrästä tiivistyminen, ja lämpö sisältämät on piirretty diagrammi kuviossa. 2.16. Kuvaaja osoittaa, että paineessa höyryllä lämmön yksikkö 0,5 MPa (haihtumislämpötilaa 151,11 ° C) lauhde menetys on 9,7%, ja lämpöhäviö saavutti 40,7%. Tässä suhteessa, avoimen piirin lauhde keräämisessä käytetään harvoin - vain silloin, kun kondensaatti määrä vähemmän kuin 103 kg / h ja etäisyys lähteestä on pienempi kuin 500 m (SNP P-36-73).

Yleisin käytännössä on suljettu piiri kondensaatin kokooja- (Fig. 2.17).

Tukijärjestelmän kondenssiveden lämpöä yksikkö 2, jossa on ansa 3 siirtyy suljettuun säiliöön kondenssiveden keräämiseksi 5, jossa tuettu ylimäärä (suhteessa ilmakehään) paineessa. Jos säiliö sijaitsee vieressä tiloissa ihmisten läsnäoloa, niin säännöt kattilan säiliön paine ei ylitä 0,12 MPa. Kun sijainti säiliön erillisessä huoneessa ylipaine siinä voi olla suurempi. kun popa-

Kuva 2 17. Suljettu piiri kondensaatin kokooja- ja - poreillen lauhde, kondensoituu jäähdytin b c 1 - höyrylinjan; 2 - lämpöä - johtava laite, 3 - ansa, 4 - kondensatopro - vesi; 5 - lauhteen keräyssäiliön, 6 - vesilasi, 7 - lauhdevesipumpun

8 takaiskuventtiili

9 11 - Paineensäätimet "ennen"

10 - pa pa sekundaarisen tiehyeen silmäluomien pany, 12 - lämpötilansäädin 13 - toe-höyry lämmönvaihdin; 14 - in doprovod; 15 - polttava teetä vettä; 16 - ravlichesky suljin opas 17 - lauhde jäähdytin; 18 - la jäähdytettiin kondensaattorit

Tanskassa tämä säiliö korkean lämpötilan lauhde />9gt; 104 ° C: ssa tiivistyminen kiehuu ja muodostaa sekundäärihöyry, jota voidaan käyttää eri tarkoituksiin, mukaan lukien valmistamiseksi lämpimän järjestelmiä. Asennettu höyry-vesi-lämmönvaihdin podvodke automaattinen "ennen" paine 11 estää säiliön paine tulee pienemmäksi kuin ennalta määrätty arvo. Kondensaatin lämmönvaihtimen läpi silmukan palaa säiliöön. Tätä varten lämmönvaihdin on sijoitettu hieman säiliön yläpuolella. Julkaisu lauhdesäiliöön voi vaihdella lämmityskauden aikana, riippuen toimintatila paropotreblyayuschego laitteet, ja voi näin ollen vaihdella ja höyryn virtaus höyryn lämmönvaihtimessa 13. Tässä yhteydessä tarjoamaan kuumaa vettä ennalta määrätty määrä lämmönvaihtimen 12 läpi lämpötilan säädin lisäksi höyry syötetään päähöyrylinjan. Lauhdepumppu poistetaan säiliöstä. Nopean säiliön tyhjentämisen ja muodostumista tyhjiön, se voidaan murskata ilmakehän paineessa. Tämän välttämiseksi säiliöön kautta vaihteen syötetään päähöyrylinjan paria. On syytä korostaa, että säilyttämällä vaadittu paine säiliössä on pääasiallisesti riippuvainen kyvystä kondensoimiseksi höyrykuumentimeen ennalta määrätty määrä höyryä. Jos vesi-höyry lämmitin ei pysty selviytymään tästä ongelmasta, paine säiliössä voidaan lisätä.

Kaavion B esiintyy esijäähdytysvälineet vesi lauhde menee kohde kuumaa vettä.

Suljettuna piirit kondenssiveden keräämiseksi jälkimmäinen ei absorboi happea ilmasta; poissa myös tuottamatonta lauhteen häviö ja lämmön se sisältää. Haittana suljetun piirien on niiden monimutkaisuus ja tarve tarkan kohdistuksen määrä höyryä vapautuu säiliön kanssa kondensoimalla höyrykuumentimeen kapasiteetti ja veden kulutusta kuumennetaan siinä.

Höyry teollisuusrakennusten lämmittämiseen ja ilma lämmittimet on liitetty höyryä suoraan verkkoon tai, jos verkko ei ylitä sallittua paine näiden järjestelmien tai vaihteiston kautta.

Veden lämmitysjärjestelmä on yleisesti kiinnitetty höyryn lämmönvaihtimen kautta pinta-verkoissa.

Paikallinen kuuman veden järjestelmät ovat usein liitetty höyry verkon kautta pinta lämmittimet. Mahdollista sekoitus ja lämmitys kalvo (Fig. 2.18, a) ja suihkun (kuva 2.18,6) lämmittimet. Haitta on menetys kuumennetaan sekoittamalla arvokas tuote kuten höyryn lauhde.

Sähköaseman on varustettu seuraavat verkon höyryn ohjaus - mittalaitteet:

A) painemittarit ja lämpömittarit käyttämällä tallennus- ja esittää sisääntulon höyry linjan jälkeen tärkein venttiili;

B) esittää mittareita ennen paineenrajoitusventtiilin ja sen jälkeen;

B) painemittari ja tallennin näytetään tärkeimmät kondensaatti;

D) Lämpömittari esittää putken vähentää höyry ja lauhde;

D) mittaus käyttäen tallennus höyryputken kanssa liitäntäteho 8 GJ / h tai enemmän.

Lämminvesivaraaja on varustettu seuraavilla testauslaitteet:

Kuvio 2 18. kuumaa vesihöyryä

Lämmitin elokuva, b - suihkumyllylaitteessa lämmitin; 1 - höyry rivi; 2 - höyrynpaine säädin; 3 - kalvo deaerator; 4 - automaattinen lämmitetyn veden virtaus; 5 - säiliö, veden taso anturi 6-, 7 - pumppu; I 8 - venttiili; 9 - höyry-ejektorin

A) näytetään mittareita höyryputkissa imu- ja poistokanavat pumppujen, aloittamiseen ja lämmitys- putket ja lämmitetyn veden;

B) lämpömittari höyrylinjojen ja kondensaattorit johdot tulon ja lähdön putket ja lämmitetty vedenlämmitin kukin yhteisestä putkisto kuuma ja kylmä vesi;

B) käyttäen tallennus- virtausmittarin tai putki laskurit ensisijainen ja toissijainen jäähdytysnesteet;

D) varoventtiilit on höyry keräilijät, höyry lämmittimet ja kondensoimalla säiliöt;

D) kuivatusvälineisiin kuivatus ja ilman poistaminen;

E) vodoukazatelnym lasin puolelta konKensiruyuschegosya jäähdytysnestettä.

Elementti- Lauhdesäiliöt on varustettava:

A) vodoukazatelnymi laitteet;

B) hälytys asetettu ylemmän ja alemman tason tai kauko-osoittimet;

B) lämpömittarin lämpötilan mittaamiseksi kondensaatin säiliöön;

D) osoittaa mittareista ylläpito ylipaine;

D) helat hanat ottaa kondensaatin näytteitä;

E) turvalaitteet lisäämällä painetta säiliön sisällä;

F) laitteet, jotka ohjaavat laatua lauhteen.

Ohjaamaan kondenssiveden keräysjärjestelmiä kondensatoperekachivayuschaya laitoksen on oltava:

A) esittää mittareita mittaamiseksi paineen kondenssiveden keräämiseksi, ennen siirtoa ja sen jälkeen pumppu;

B) laitteet lämpötilan mittaamiseksi kondensaatin pumpataan;

B) virtausmittarin tai mittari määrän mittaamiseksi pumpatun "lauhde.

PÄÄTYYPPIÄ ENERGIAN JA lämmönlähteitä käytetään lämmön-

Lämmönlähde on monimutkainen ja laitteet, joiden avulla, jonka konversio luonnon ja synteettisiä muotoja lämmöksi energiaa kuluttajille tarvittavat parametrit. Kaspianmeren perus luonnonvaraisten lajien ...

Laskenta putken halkaisijan ja hydraulisia häviöitä niissä

Tämän seurauksena, hydraulinen laskenta kaukolämpöverkon määritetään halkaisija kaikkien osien lämmitys putkien, laitteiden ja sulku- Lisäksi asetukseksi - ruyuschey osat, sekä jäähdytysaineen menetyksen paine kaikki verkon elementit. Mukaan on saatu arvoja tappioiden ...

Menetelmä ohjaamiseksi sisäistä syöpymistä, lietteen ja skaalaa lämmitysjärjestelmä

Lämmitysjärjestelmissä sisäistä syöpymistä putkistojen ja laitteiden johtaa vähenemiseen niiden käyttöikää, onnettomuudet ja sliming veden korroosio tuotteita, joten sinun täytyy sisällyttää toimet sen torjumiseksi. Tilanne on monimutkaisempi ...

rullat (vaotuskoneella) halkaisija 400 mm.

kuivausrumpu (virtaus) sähköinen ruoka,

Kuljettimet, ruuvien.

t.: (067) 406-408-8 t. 063 0416788 Anja

Kaikkea tietoa liiketoiminnan - ideoita, investoinnit, teknologia

Uudet ja suositeltavat:

Kone Lego Brick varten $ 450!

Vibrostanok päällystys laatat RPB-1500 Tandem-2

Laitteet leikkaus Vaahtobetonin

Lämmönvaihtimet höyryn ja kuuman veden kattilat

Kone tuotantoon TERIVA TERIVA (päällekkäin lohkot)

Laitteet tuotanto vaahdon konkreettisia

Pakkaus kivihiili, turve, rehu-, pakkaus laitteet, annostelu

Höyrykattilat puuta, sahanpurua

Meidän alallamme kaikki, joilla tuotanto vaahto konkreettisia

Meidän linjan työtä missä vaahdon tuotanto

valmistetut laitteet

Miten yhteyttä:

puh. / fax +38 77 193 05235 Accounting

+38050512 11 94 - Ch. Insinööri johtaja (myynti kaikki laitteet)

Ajo tuotannon toimistoon:

Tahansa sivuston sisältö voidaan julkaista viitaten lähteeseen. Sivuston edistäminen

Steam lämmitysjärjestelmä

Yksi tärkeimmistä Life Support Systems meidän varsin tyly ilmasto - lämmitys. On olemassa useita erilaisia ​​tapoja tehdä lämmitysjärjestelmään. Ja jotkut heistä - paikallisten lämmitys. tehokas, mutta käytetty hyvin harvoin - liikaa miinuksia sitä.

Mitä se on ja miten se eroaa tavallista vesistöjen

Monet uskovat, että höyry ja vesi lämmitys - ovat yksi ja sama. Tämä on väärinkäsitys. Jos lämmitys myös, että paristo ja putken, on kattilan. Mutta vesijohtovettä ei liiku, ja vesihöyryä. Kattilan vaatii hyvin erilaisia. Hänen tehtävänään on haihduttaa vettä, eikä vain lämmittää tiettyyn lämpötilaan vastaavasti sen teho on paljon suurempi, kuin luotettavuusvaatimuksia.

useita kattilat

Kun höyry lämmitetään höyryn liikkuu läpi putken. Sen lämpötila - 130 ° C: sta 200 ° C: ssa Tällaiset lämpötilat asettavat erityisvaatimuksia järjestelmän osista. Ensinnäkin, putki. Tämä on vain metalliputken - terästä tai kuparia. Ja niiden pitäisi olla saumatonta, paksu seinä.

Yksinkertaistettu kaavio höyrylämmitys

Toiseksi patterit. Sopivat vain rautaa, rekisterit tai putki evät. Valurauta tällaisissa olosuhteissa vähemmän luotettava - kuumennetussa tilassa kosketukseen kylmän nesteen saattaa rikkoutua. Luotettavampia tässä suhteessa, rekisterien putkien tai putken kelat kiinnitetty ulokkeiden - konvektori tyyppi lämmityslaite. Teräs on enemmän sietää sisäänpääsyn kylmää vettä esikuumentaa sen pinnalla.

Elämän ja soveltamisala

Mutta en usko, että teräs höyry lämmitysjärjestelmä on hyvin pitkä. Se kiertää erittäin kuuma ja kostea höyry. Ja tämä on - ihanteelliset olosuhteet korroosion terästä. Järjestelmän osat ja vaurioituvat helposti. Yleensä ne räjähtää monin paikoin syöpynyt ruostetta. Kun taas paine höyryn lämpötila on yli poistaa astetta, riski on ilmeinen.

Rakenteellinen kaavio kattilan höyrykuumennusta

Koska keskuslämmitys tunnustettu vaaralliseksi ja kielletty lämmittämiseen julkisiin rakennuksiin ja kerrostaloja. Sitä käytetään edelleen joidenkin yksityisten kodeissa tai lämmittämiseen teollisuustilat. Tuotannon se on erittäin taloudellinen, jos höyry - johdannainen prosessi. Omakotitalojen keskuslämmitys käytetään lähinnä talojen kausiluonteinen asuu - mökeissä. Kaikki johtuu siitä, että se on yleensä siedä pakkasta - veden järjestelmässä on pieni ja se ei voi satuttaa, mutta myös siksi sen talouden vaiheessa laite (verrattuna vesijärjestelmien) ja nopea verryttely alueilla.

Höyrylämmitys - ei suosituin, mutta se on sekä myönteisiä että kielteisiä kohtia. Ja edut ovat huomattavat:

 • Korkea hyötysuhde lämmitys. Se, että höyryn järjestelmä ei vain lämmittää tiettyyn lämpötilaan lämpöpatterit ja putket. Koska suuri lämpötilaero se tiivistyy. 1 litran kondensoimalla höyry antaa 2300 kJ lämpöä. Kun taas kun sama määrä jäähdytysveden 50 ° C: ssa annetaan vain 100 kJ. Koska hyvin pieni määrä säteilijöitä tarvitaan huoneen lämmitykseen. Joissakin tapauksissa, melkoinen määrä putkia.
 • Koska lämmitys - pieni, se on pieni inertia. Se alkaa lämmetä huoneen muutaman minuutin kuluttua alkaa kattilan.

Höyry lauhdutetaan jäähdyttimessä virtaa alaspäin ja sitten valutettiin läpi erityisen kanavan

Haitat höyryn lämmitysjärjestelmien ovat vieläkin vaikuttavampi:

 • Korkean lämpötilan höyryä aiheuttaa kuumennuselementtien järjestelmän 100 ° C ja yli. Tämä johtaa seuraavat vaikutukset:
  • hyvin aktiivinen ilmankierto-huoneessa epämiellyttävä ja joskus haitallisia (allergia pöly);
  • kuiva sisäilma;
  • traumaattinen kuuma järjestelmän osista ja on suljettu, ja jossa putki liian;
  • Ei kaikki rakennusmateriaalit normaalisti suorittaa pitkän aikavälin kuumentamalla sellaisissa lämpötiloissa, koska valinta viimeistely materiaalien on hyvin rajoitettu (itse asiassa se on vain sementtirappaus- seuraavat maalaus lämmönkestävä maalit).
 • Yksinkertainen keskuslämmitys on hyvin rajallinen kyky säätää lämpöä. On vain yksi tapa muuttaa lämpötilaa - tehdä useita rinnakkaisia ​​oksia, ja sisällyttää ne tarvittaessa. Toinen tapa - on pois päältä, kun ylikuumentunut kattilan ja ovat sen jälkeen, kun huoneen jäähtyä. Tätä prosessia ohjataan automaatio, mutta tämä menetelmä ei ole mukavin, koska on jatkuvasti lämpötilavaihtelut.
 • meluisa järjestelmä. Ajettaessa paria on melko äänekäs. Tuotantotilat ei hidasteita ja yksityinen koti voi olla haaste.

Kuten näette, keskuslämmitys - ei ole paras vaihtoehto, vaikka melko edullisia järjestely.

Tyyppisiä höyrylämmitys

Poiketen höyryn kuumennuslaitteita erottaa kahta tyyppiä: suljettu ja avoin järjestelmä. Suljetussa järjestelmässä lauhteenpoistoa erityinen vastaanottava putki, joka kierretään vastaavan tulon kissa. Se on säädetty hieman kaltevuus niin, että lauhde liikkuu järjestelmän läpi painovoiman avulla.

Järjestelmän avoimen ja suljetun höyrylämmitys

Avoimessa järjestelmässä lauhde kerätään erityiseen säiliöön. Täytön aikana se syötetään kattilaan pumpulla. Lisäksi rakennuksessa erilaista järjestelmää käytetään yhä eri höyrykattilat - ei niitä kaikkia voi toimia suljetuissa järjestelmissä.

Yleensä on höyryä lämmitysjärjestelmä on ilmakehän painetta lähellä olevan tai jopa pienempi. Tällaiset järjestelmät ovat nimeltään tyhjiö-höyryä. Houkuttelevampi tämän asennuksen? Niin, että matalan paineen veden kiehumispiste vähenee ja järjestelmä on enemmän hyväksyttävän lämpötilan. Mutta vaikeus varmistaa tiiviys - ilmaa imetään yhteysajan - johti siihen, että nämä järjestelmät juuri koskaan tapahdu.

Yleistyminen lisää keskuslämmitys pienellä paineella. Nykyisiin kattiloihin kotitalouskäyttöön voi luoda painetta yli 6 bar (paineessa yli 7 atm laitteita joudutaan käyttämään luvalla).

Tyypin johdotuksen höyrylämmitys on:

 • Ylemmästä johdotus (höyryputki on katon alla se menee alas putket lämpöpatterit, pohja lauhde on kirjattu). Tällainen järjestelmä on toteutettu helpoin, koska kuuma höyry liikkuu putkeen, jäähdytettiin lauhde - toisaalta, järjestelmä on stabiili.

höyry lämmitetään ylä- kytkentäkaavio

Kun tehdyn höyryputken tehty hieman rinteessä (1-2%) suunnassa liikkeen höyry ja lauhde - suuntaan liikkeen lauhteen.

Höyrykattilat voidaan käyttää kaikkia polttoaineita - kaasun, nesteen ja kiinteiden polttoaineiden. Lisäksi valinnassa polttoaineen sinun täytyy valita oikea voimakattilan. Se määritetään riippuen alueella, on oltava lämmitetty:

Yleensä laskentatapaa standardin - kestää 1 kW: n 10 neliömetriä. Tämä sääntö pätee kotien joiden sisäkaton korkeus on 2,5-2,7 metriä. Tämän jälkeen valinta tietyn mallin. Varmista ostat olemassaolon laatusertifikaatti - laitteet vaarallista ja tulee testata.

Lämpötilat höyry metallien kuumentaminen voi yleensä vain kestää. Halvin vaihtoehto - terästä. Mutta niiden yhteys vaaditaan hitsauksen. On myös mahdollista käyttää kierreliitäntöihin. Tämä versio budjetin, mutta lyhytikäinen: teräs kosteassa ympäristössä nopeasti ruostua.

Kupariputket vaikka ei ruostu

Kestävämpiä, galvanoitu ja ruostumattomasta teräksestä putkia, mutta niiden hinta ei ole vaatimaton. Mutta yhteys - kierteellä. Toinen vaihtoehto - kupariputkia. Ne voidaan juottaa, ne ovat kalliita, mutta eivät ruostu. Koska suurempi lämmönjohtavuus ovat tehokkaammin siirtää lämpöä. Jotta tämä lämmitysjärjestelmä on erittäin tehokas, mutta myös erittäin kuuma.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

− 2 = 6