Höyrysulku katto

Miten valita höyrysulku katto ja parketti noudattaen elokuva oikein

Rakentamiseen tukkipuun imee kosteutta ja estää kondenssiveden muodostumista. Mutta lämmitetty runkotalot, jossa höyryn paine ylittää ilmakehän paineessa, höyrysulku katto puinen katto on merkitystä. Kaikki eivät ole yhtä tehokkaita höyrynsulkukalvo eri huoneen ilmakehän. Valittaessa paras materiaali sinun kunnossa ja asianmukaisesti asentaa sen, voit suojata rakenne kondensaatiolta ja pidentää kotona.

Rakenteen katto ja katto ↑

Puinen katto päällekkäisyys on monikerroksinen rakenne, jossa kukin kerros suorittaa oma tehtävänsä. Höyryn ohjaus kerros on tyypillisesti kiinnitetty tyhjä levyt tai eristyksen avulla metallia rimat tai rungot puiset palkit, jotka sopivat yli viimeistelyä. Kun luodaan höyrysulku höyrysulun sijoittaminen muualle ei anna haluttua vaikutusta.

Sama pätee, lukuun ottamatta joitakin poikkeuksia, rakentamiseen höyrysulun katon. Rakentamiseen käsite "katto" kakku. Se käsittää: ylemmän kerroksen tiivistys-, eristys ja höyrysulku katto. Tällä rakenteella voi pitää lämmön rakennuksessa, pidentää käyttöikää katteen, ilmanvaihdon ja suojaa kosteuden tiivistymistä parvi.

Tyypit ja valinta höyrysulku puulattiat ↑

Viime aikoihin asti ainoa käytettävissä materiaalit olivat höyrysulun katemateriaali ja asfaltti. Moderni elokuva höyrysulun katon on parempi suorituskyky ominaisuuksia, ja kiitos rakennusmateriaalien markkinat alue, valitse muutama. Monen tyyppiset kalvot ovat yhtä tehokkaita, kun luodaan höyrysulun lattiat, seinät, katot.

Tyypit höyrysulkuja periaatteeseen toiminnan ↑

Toimintaperiaate näistä materiaaleista ovat:

 • Standardia. Älä missaa vesihöyry sisällä katto ja eivät anna rikkoa eristyksen. Tiukasti asennettu sisäpuolelle rakenteen. Näitä ovat Ecolife, Yutafol, Izospan, Technonikol.
 • Refleksi kerros. Nämä membraanit on heijastava vaikutus (esim., Folio). Lisäksi, ne eivät läpäise höyryä, kuten materiaalit heijastavat lämpöä takaisin huoneeseen ja toimivat ylimääräisenä lämmitin. Tehokkain alueilla, joilla on korkea höyryn pitoisuus - esimerkiksi, kylvyssä. Yleisimmin käytetty Alukraft, Armofol, Penofol.
 • Ohjattu läpäisevyys. Näitä käytetään epäsäännöllisen käytön rakennuksia - esimerkiksi jos omistaja mökin talvella tulee vain muutaman kerran. Tuloksena höyry kalvon huokosten läpi haalistua ulkopuolella ja koska materiaalin ominaisuuksia, se ei jää eristeen. Esimerkkinä tästä on saksalainen Delta Luxx elokuvatuotantoa.
 • Vaihteleva läpäisevyys. Sitä käytetään korjaamiseen ullakon kun höyrysulun voidaan asentaa vain yläosassa ja tuuletusrakoa puuttuu. Esimerkki - tuulenpitävä höyrynsulkukalvo Delta-Sd-Flexx.

Suositeltava eristeet ↑

Höyrysulku materiaalin ominaisuudet saavutetaan sen koostumuksen. Tietenkin voit tallentaa ja esimerkiksi keittiöön korvaa laadun höyrynsulkukalvo ostaa tavallinen muovi.

Sisäilmasto samalla olisi melko epämiellyttävä: Get sinetöity "kasvihuone", paria, joka ei jää ulkopuolelle, ja asettuu muodossa lauhde. Tehokkaan höyrysulun, tilanteesta riippuen, on suositeltavaa käyttää näitä materiaaleja:

 • Glassiini. Se on paksua pahvia kyllästetty bitumilla. Jotkut lajit, kuten U-250 ja U-300, jota käytetään rakentamisessa useiden vuosikymmenien ajan. On yhä ajankohtaisia: sitä voidaan käyttää höyrysulun katon kylvyssä tai saunassa. Sillä ei ole väliä, kummalla puolella materiaalin pinon.
 • Polyeteeniä. Sitä käytetään suojaamaan kylmältä lämmittämätön ullakot. Kun sitä käytetään myös ei ole väliä, kummalla puolella on asennettu seinään tai kattoon. On vahvistettu (kaksikerroksinen) polyeteenikalvo, jolla on pitkä käyttöikä, jotka ovat vähemmän vaurioitunut jyrsijöitä. Folio höyrysulku on hyvät lämpöä eristävät ominaisuudet, pinoaminen metalloitu päin ne heijastavat lämpöä.
 • Polypropeenia. Se on suuri mekaaninen lujuus ja kestävyys UV-aaltoja. Optimaalinen variantti pitkittynyt rakentaminen, kun huone on yli vuoden, ja seisoo taivasalla.
 • Kalvoja. Se on puolinen läpäisevyyttä, joten ne olisi asennettu oikeaan suuntaan tukipintaan. Höyryn tasaisesti kulkee kalvon läpi, mutta kosteuden vuotamisen takaisin. On "hengittävä" kalvo, joka sallii höyryn alhaalta ylöspäin, mutta säilyttää lauhde. Niiden käyttö voi vähentää arvoa tuuletusrako on katon.

Edut ohutkalvomateriaalit ↑

Eristyskalvo - ei ole ainoa mahdollinen vaihtoehto. Koska höyryn ja vedeneristys parketti, voit käyttää sopivaa mastiksi, mutta tämä ratkaisu on useita haittoja.

Kalvo säilyttää eheytensä jopa siinä tapauksessa, mekaanisen vaurion kattorakenteen. Asennus vie vähemmän aikaa kuin soveltamalla mastiksi, ja ei tarvitse odottaa seinään tai kattoon on kuiva ennen viimeistelyä.

Kun valitset kiinnittää huomiota sen vesihöyryn läpäisevyys kerroin. Tämä arvo ilmaisee, kuinka monta grammaa höyryä, joka voi tunkeutua läpi päällysteen 24 tuntia. Huomaa, että tämä luku voi olla eri merkityksiä riippuen huoneen lämpötilasta. Yleensä valmistaja määrittelee pakkauskalvo Sd (diffuusiovastus vastaava paksuus). Alempi pisteet, korkeampi vesihöyryn läpäisevyys.

Miten valita eristeet ↑

Menee höyrysulku katon, kiinnittää huomiota asennustapa. Abstraktin valtiot vaativat yhden tai kaksi ilmaa puhaltaa. Muista, että jopa yhden toimittajan tuotteet voivat olla eri merkityksiä: yksi sopiva eristys säätiön, muut - seinään. Kun asennat omin käsin, kokeile käyttää kalvoa, vesikatteeksi ja tarvikkeet valmistajan. Noudata seuraavia suosituksia:

 • Seinä- ja kattorakenteissa mansard runkorakenne paremmin vahvistettu kalvo, joka on asennettu sisäpinnat huoneeseen.
 • Tiloissa, joissa on suuria lämpötilan vaihteluita ja korkea kosteus (sauna) käyttämällä lämpöä heijastava kalvo alumiinipäällysteen.
 • Lattiat päällä eristää kondensoimattomalla höyrysulku.
 • Ilmanvaihdolla julkisivut ja lattialaattoja hajanainen höyrysulku on suositeltavaa.
 • Ullakon ja kellarin katto eristävä polymeeri diffuusi tai monikerroksinen kalvoja.

Ennen kuin valitset höyrysulku katon, tarkista asennus ominaisuudet: päällekkäisyyden määrä, saa käyttää asennus nauha, ilmanvaihdon tarve välisen raon kalvon ja eristyksen. Nämä vivahteet vaikuttavat eristävän materiaalin virtaus, määrä mukana materiaaleja, kustannusten ja ajan järjestelyä höyrysulku ja katon päälle. Haluttaessa jollei ole hylkivät kustannukset rulla ja kustannukset neliömetriä.

Asennus höyrysulun käsillään ↑

Ennen asentamista höyrysulku kattoon käsillään pitäisi valmistelutyötä varten: puhdistaa pölystä, maalata halkeamia kitillä tai erityinen tiiviste ja soveltaa pohjamaali. Pino höyry pinnoitteilla on mahdollista vain täydellisen kovettumisen jälkeen Pohjamaalikerroksen ja eristyksen kokoonpano. Jos kalvo ja joka on asennettu seiniin, katto kalvo asetetaan päällekkäin (mutta ei enempää kuin 200 mm).

Säännöt, joissa höyrynestomateriaalin ↑

Se on parasta antaa höyrysulku kolme. Kaksi koottu kalvo, tasoittaa se, estää liian suuri notko, kun taas kolmas kiinnittää materiaalin substraattiin käyttämällä katkottua ase.

Tuhoutumisen estämiseksi, että kalvon kiinnikkeet voidaan liittää pieniä pahvista. Välinen etäisyys kiinnityskohtien -. 30 cm kalvo on sijoitettu ulkopuolelle logo, puhtaan puolelle eristysaineissa.

Asennettaessa kosteussulku on seinä voi olla asentaa pysty- tai vaakasuoraan. Kun viimeistely katto ei ole väliä mihin suuntaan kalvon nauhat sijaitsevat. Prosessi muistuttaa tapetointia kattoon. Voi olla ennalta leikattu tarvittava määrä kaistoja, ja voidaan leikata rullasta kulun aikana sarjan (joka vaihtoehto on helpompaa, jos kaksi työ).

Kaistaleet kiinnitetään limittäin ja 10-15 cm: n (riippuen kalvon). Nimetty liitokset vedenpitävyys liimattu sopiva asennus nauha, jonka leveys on pienempi kuin 100 mm. Niitä suositellaan vahvistamaan kiristys palkit, erityisesti katoilla, joiden kaltevuus on 30 astetta, jonka tiheys pieni lämmitin. Nämä liuskat toimivat korin viimeistelyyn.

Suojaamaan seisontalämmitysvastus pitäisi saavuttaa ehdoton tiiviys höyrysulun. Hänen täytyy levätä vapaasti ja ilman häiriöitä. Se suositteli hieman löysällä: näin saadaan turvamarginaali, koska se ei repeä äkillisessä lämpötilan muutoksia. Älä unohda, että pihtejä tai baareissa ennen kokoonpanoa tulisi käsitellä antiseptistä. Kun viimeistely kipsilevy käyttämien tilojen metallia profiileja.

mount teknologia ja tärkeät hetket ↑

Katto höyrynestomateriaalin olisi valittava ainakin laatua ja kestäviä kuin katto. Muuten höyrysulku murtuu peruuttamaton hajoaminen lämmitin kosteuden takia tai tuhoaminen sientä ja hometta. Tämä on - vankka korjauskustannukset: tarvitse uudelleen koota koko "katto piirakka".

Kun luodaan höyrysulun katolle noudattaa samaa suosituksia koristeluun kattoon. On kuitenkin olemassa joitakin vivahteita tässä tilanteessa:

 • Kiinnitä kalvo seuraa kattotuolien kanssa sisäpuolelle lämpöä eristävä kerros tai nuken pinnoitus parvi.
 • Pinoaminen suoritetaan vaakasuoraan ylöspäin. Päällekkäisyys nivelten tulee olla vähintään 15 cm.
 • Sinetöity ei ainoastaan ​​nivelet kalvon, mutta myös paikka sen läheisyytensä puupinnat.
 • Käytettäessä folio elokuva olisi vahvistettava sivupeili sisällä ullakolle.
 • Risteyksessä katon luukkujen, kattoikkunoiden ja muiden rakenteellisten elementtien käyttää mukana höyrysulun väliseinämän. Jos se ei ole, on kehä kehyksen stick-puolinen butyyli nauha.
 • Missä siis katon läpi putkien ja muu viestintä, elokuva kääri alas kietoa putken ja huolellisesti eristää asennuslevyn nauha.

Mahdolliset ongelmat ja niiden ehkäisy ↑

Eniten "ongelmia" paikkoja - palkit, kannattimet, harjun, laakso ja kynnysten. Mitä monimutkaisempi muoto katon, sitä kauemmin voit asentaa höyrysulku. Löysä rajakkain kalvo ei ole sallittua. Se ei ole välttämätöntä käyttää sulkemista kapea (alle 50 mm) liimanauhaa. Optimaalinen leveys teipin 100 mm. Hoidossa ikkuna-aukkojen älä unohda jättää muodonmuutos marginaali - kertainen 20-30 mm kutistuminen.

Käyttämällä muovikelmu, kokeile heti asennuksen jälkeen mennä viimeistelyn. Jos et suojaa polyeteeni ympärillä kattoikkunat, vaikutuksen alaisena auringonvalo on täysin tuhoutunut muutamassa kuukaudessa.

Risteyksessä höyrysulun savupiippujen, ilmanvaihtokuilut ja muita elementtejä, kiinnittää huomiota raaka-aine, josta ne on tehty. Joissakin tapauksissa, käyttämällä kalvon tehoton: soveltuu vain erityistä liima polyuretaania tai akryyli.

Video: asennus kalvo Katto

Jos se on hyvä yrittää varovasti lähestyä asennus höyrysulun, se kestää pitkään, hyvin suojattu kosteudelta eristekerros ja sisustus katon ja katon. Valitettavasti joilla ei ole kokemusta tehdä se ei ole aina mahdollista: kehittäjä pystyy estämään pinoaminen viat, toisin kuin rakennusalan ammattilaisten tiimi.

Ehkä on järkevää käyttää asiantuntijoiden palveluja: talouden tämä saattaa aiheuttaa lisäkustannuksia suuriin korjauksiin lähitulevaisuudessa.

Asianmukainen höyryä kattoon. Höyrysulku puinen katto

Katto - on monimutkainen monikerroksinen suunnittelu. Kaunis viimeistely - ei osoita laatu ja toimivuus. Pysyisi mahdollisimman huoneen ilmankosteus, esiintymisen ennaltaehkäisyyn hometta ja homeen oikea katto höyry voidaan suorittaa. Virheiden välttämiseksi työskenneltäessä tutkii kaikki näkökohdat ja noudattamiseen teknologian pinoaminen materiaalia.

Miksi kattoon höyrynsulku?

Jokaisessa huoneessa on oma mikroilmasto. Riippuen vuodenajasta ja säästä lämpötilan ja kosteuden muutoksia määräajoin. Lämmityskauden aikana, lämmin ilma sekoittuu kylmää ja transformoitiin höyryä, se nousee ylöspäin. Jatkuva altistuminen kosteudelle on haitallinen vaikutus kattoon, ajan mittaan, rakenne heikkenee ja lahoa, hometta alkavat näkyä, mikä on erittäin haitallista ihmisten terveydelle. Höyrysulku katto toimii sulkuna sisäänpääsyä höyryä katot. Se auttaa muodostamaan oikean sisälämpötilan.

Höyrynsulku katto - ensisilmäyksellä huomaamaton menettely koko talon, mutta että se säilyttää oikea tunnelma ja eheyden rakennuksen monta vuotta.

 • Käyttöikä kattojärjestelmien ja lattialla on paljon.
 • Ulkopuolelle ulkonäkö hometta ja homeen.
 • Lämpöhäviöt ovat minimaaliset tilat.
 • Lisääntynyt paloturvallisuus.
 • Höyry pinnoitteilla vaadi huoltoa koko elinkaaren ajan.

Nykyaikaisessa rakentamisessa, höyry-katto kotiin sallitaan riittävän monenlaisia ​​materiaaleja, mutta ne eivät kaikki yhtä hyvin hoitamaan tehtävänsä. Joten kannattaa harkita tarkkaan valintaan. Ottaa huomioon, että ei vain materiaalia, mutta on myös kattorakenteisiin.

Höyrysulku katto puutalossa sallii vain erikoismateriaaleja. Pinnalle kalvon kertyy yksinkertainen kondensaatti, sen rakenne ei ole kosteutta ulostulo. Tekniset materiaalit on huokoinen rakenne, joka tarjoaa optimaalisen kosteus.

Erikoistunut höyrysulku polypropeenikalvo

Tärkein etu tämän materiaalin - korkea lujuus, korkea lämpötila ja valonkestävyys. Rakentamisen aikana katon tällainen kalvo voi suojata talon lumelta, sateelta ja muut luonnon vaikutteita. Kun työskennellään näitä materiaaleja, monia vaikeuksia syntyy, kun höyry tuotetaan suoraan kattoon. Kummalla puolella päällekkäin elokuvan? Tämä on tärkein kysymys aloittelijoille. Polypropeenikalvo puolinen ja lankku karhea puoli alaspäin ja kiiltävä ylös. Kun höyrysulku ilmanvaihto katto rako on järjestetty suunnittelussa. Tällä hetkellä materiaali on melko usein. Korkea vesihöyryn läpäisevyys ja edullinen hinta tekevät siitä erittäin suositun.

Roofing kuitukankaita

Tämän tyyppinen höyrysulun vahvistettu kangas tai verkko, joka antaa lisävoimaa. Katto Kosteushöyrysulkupinnoitekoostumus materiaalit voivat olla eri tyyppisiä.

Rei'ittämätön kalvo on parhaiten eristys työtä. Kuitenkin, niiden kyky höyryn läpäisevyys on paljon alhaisempi kuin polypropeenin kudottu kanssa. On myös suoritusmuotoja, joissa on heijastava kerros. Ne eivät enää sovellu asuintiloja, ja käytettäväksi kylpyjä, uima-altaat ja kylpyhuoneet.

On erinomaiset vesihöyryn läpäisevyys ominaisuudet. Valmistettu synteettisestä materiaalista, jolla on tietty rakenne. Höyrysulun puinen katto hengittävä kalvot tarjoavat korkean lauhtumistila. Viime aikoina uudenlainen tällaista materiaalia. Kapasiteetti riippuu lämpötilasta ja kosteuden huoneessa.

Jos katto rakennuksessa voi tehdä ilman höyrysulun, kylvyssä, tämä vaihe on tarpeen. Kuuma höyry keskittyy pääosin yläosassa huoneen, niiden tunkeutuminen päällekkäisyys ei ole sallittua.

Höyrysulku katto kylvyssä on tehty varsin erilaisia ​​menetelmiä: vanha, todistettu innovatiivinen, käyttämällä nykyaikaisia ​​materiaaleja:

 1. Kirjautumaan päällystää kattolevyn tai rima paksuus on vähintään 6 cm. Materiaalina höyrysulku sovellettu kyllästetty (vahattu) paperi tai alumiinifoliolla. Asennuksen jälkeen valitun materiaalin koko kehän katto on peitetty savea, ja eristeen päälle asetetaan.
 2. Toinen menetelmässä käytetään ympärileikkaamattomain levyt. Palkit verhotun sisäkattolevyyn, minkä jälkeen sopii kosteutta höyrysulun päällystettynä savi ja eristys. Sen jälkeen asennetaan suunnittelu ihon vuori. Loppuun saunat käytetään useimmiten Puulistoja basswood tai haapa.
 3. Nykyaikaisessa rakentamisessa usein vanhentuneita materiaaleja ja savea, ne korvataan uudella höyrysulun materiaaleja. Kylpy käytetään höyrysulun kalvo perustuu folio, polyeteeni tai bitumilla. Asennus on sama kuin muiden kasvien, ainoa ominaisuus on hionta paksu eristys ja sen jälkeen puuta leikata.

Ennen luonut höyrysulku katossa, haluat varmista, että sinulla on lämmitin tai luoda karkea rakenne, joka on sijoitettu lämpösuoja materiaalia. On välttämätöntä, että moitteettoman toiminnan kattosysteemin.

Asianmukaisen suojelun lämmöneristys katon höyry on suoritettava noudattaen seuraavia sääntöjä:

 • Ennen asennuksen aloittamista tulisi tuottaa tiivistys kaikkien osien katon (savupiippu, ilmanvaihtokanavien). Tämä on estää kosteuden tunkeutumisen ulkopuolelta.
 • Höyryn ohjaus kerros asetetaan väliin eristyksen ja sijainti.
 • Suurin osa materiaaleista on kiinnitetty samalla tavalla. Asentamista varten puurakenteet käytetään nauloja isolla hattu tai niittejä, vasaraan nitoja. Vahvistaessaan betoni- tai metallia käyttämällä erityisiä nauhoja.
 • Jos höyrynsulkukalvo on heijastava folio kerros, tämä kerros olisi sijoitettu huoneeseen. Välinen eristys ja elokuva tulee jättää pois tuuletusta.
 • Elokuva tulee kattaa koko kehä katon aukottomasti ja taukoja. Risteyksessä päällekkäisyys tulisi jättää (ainakin 10 cm). Riviä höyrynestomateriaalin sidottu rakenne teipillä tai vahvikeliuskat.
 • Kiinteä kalvo olisi kohtalaisen tiukka ilman löysällä.

Katto höyrysulku on monimutkainen prosessi. Kun aloitat työt sinun täytyy oppia jk läpikotaisin ja asennus tekniikkaa tai käyttää palveluja päteviä ammattilaisia.

Läpikäynti höyrysulku

Kuten katto, puutalo katto on monikerroksinen. Kukin kerros, toimiiko:

 • Ylempi kerros palvelee yläpohjan. Se suojaa koko kattorakenteen vastaan ​​lian ja pölyn. Myös lattia ullakon mahdollistaa matkustaa vahingoittamatta lämmöneristeitä kattoon.
 • Lattia ullakolle poikki palkit baareissa. Nämä tangot painetaan vasten ensimmäisen kerroksen paroizoliruyuschey kalvo. Tuloksena on ero sen ja lattian.
 • Mezhuyev palkit asetetaan eriste. Hänen rooli voi olla mineraalivillaa tai vaahtoa. Mineraalivilla imee kosteutta, mutta sen etuna on paloturvallisuus. vaahtomuoviominaisuuksien päinvastoin: se ei ime kosteutta, mutta hyvä syttyvää.
 • Huoneen puolella palkin on kiinnitetty karkea kattoon. Se on tukirakenteen viimeistely, höyrysulun kalvo kiinnitetty.
 • Jos lopullinen viimeistely suoritetaan kipsilevy, höyrysulku on kiinnitetty keskeneräinen kattoon baareissa tai kiskoja.
 • Lopullinen viimeistely voidaan suorittaa käyttäen mitä tahansa materiaaleja vuoraukset, tangot, kipsilevy tai puulevyjen.

Menetelmät viimeistelyn paroizolirovannogo katto puutalo

On olemassa useita tapoja viimeistely kattoon:

 • Puinen vuori tai sivuraide.
 • Suspendoitu kipsilevyjärjestelmä.
 • Viimeistele kiillotettu säde.
 • Väärä katto.

Täysin litteän kattopinnan asennusta varten käytetään OSB-levyjä, vaneria tai vastaavaa arkistomateriaalia. Ne ovat tiukasti kiinnitettyä rakennuksen päähän. Kiinnittimet valitaan materiaalin painosta riippuen, pääasiassa itsekierteittävät ruuvit. Kaikki tiedonsiirto suoritetaan loppuun asti. Jousitusjärjestelmän asennuksessa on lisälaitteita.

Tutkittuaan kaikki edellä mainitut ominaisuudet ja työn vaiheet, voit tehdä itsenäisesti puuportaan katon höyrysulun. Kun ostat materiaalia tarpeettomien kustannusten välttämiseksi, sinun on mitattava kvadratuuri ja tämän perusteella ostakaa oikea määrä. Oikea höyrysulku takaa terveellisen ilmapiirin talossa.

Eristysmateriaalit

Huoneen hyvän lämmöneristyksen varmistamiseksi on välttämätöntä suojata katto höyrystä läpäisemättä. Korkealaatuinen höyrysulku estää lämpöhäviöitä ja pidentää lämmöneristysmateriaalien käyttöikää. Kuinka hoitaa katon höyrysulku talossa, harkitsemme edelleen.

Lattian höyrysulku on välttämättömyys tai ylimääräinen

Jotta kosteus ei kertyisi lämpöä eristävään materiaaliin, on tehtävä höyrysulku ennen sen asettamista kattoon. Muutoin lämpötilan lasku aiheuttaa kondensaatin kerääntyvän lämmittimen sisätilaan, mikä johtaa sen ennenaikaiseen heikkenemiseen. Kondensaation esiintyminen lämmittimessä johtaa myös muotin ja sienen muodostumiseen, mikä pahentaa huoneen ilman laatua ja johtaa allergioiden muodostumiseen.

Myös laadullisesti varusteltu höyrysulku estää kostean ilman kosketuksen erilaisilla yksityiskohdilla kattoon, samalla kun se suojaa ja pidentää koko talon elämää.

Myös höyrysulkimateriaalit estävät ylimääräisiä lämpöhäviöitä huoneessa. On olemassa materiaaleja, joissa on kalvopäällyste, ne auttavat heijastamaan lämpöä ja pitämään sen sisätiloissa. Samaan aikaan kostea ilma lähtee ulos huoneesta.

Kuitenkin tärkein funktio höyrysulun suojaa eristeen altistuminen kosteudelle, joka lopulta tuhoaa sen, erityisen tärkeää mineraalivillaa, joka on hauras liiallisen kosteuden huoneessa ja tarvitsevat lisäsuojaa.

Höyryeristys on äärimmäisen välttämätöntä siinä tapauksessa, että huoneessa on korkea kosteus, tämä koskee erityisesti kylpyjä, kylpyhuoneita ja keittiöitä. Höyrysulun järjestämisen eduista huomataan:

 • lisätä lämmittimen käyttöikää;
 • estää sienen ja muotin esiintyminen kattoon;
 • katon eristäminen höyrysululla;
 • lisätä paloturvallisuuden enimmäismäärää;
 • toiminnan kesto ja lisähuollon tarve.

Kattotason höyrysulun materiaalien tärkeimmät lajikkeet

Höyrysulun tämän tai tämän vaihtoehdon valinta kattoon riippuu suoraan huoneen yksittäisistä ominaisuuksista, höyrysulun asennuspaikasta ja sen omistajien aineellisesta tilanteesta.

Suosituin vaihtoehto - polyeteenikalvo. Jotta materiaali olisi kestävämpi, se on vahvistettu erityisellä vahvistusverkolla. Vahvistettujen polyeteenikalvoja on kaksi versiota:

 • Rei'itetty tyyppi;
 • ei rei'itettyä tyyppiä.

Elokuvien ensimmäisen version avulla on järjestetty vesitiiviys, ja ei-rei'itettyä versiota käytetään tilojen höyrysulun järjestämisessä. Polyetyleenin avulla on mahdollista estää vesihöyryn tunkeutuminen huoneeseen. Tämän materiaalin eduista huomataan myös alhaiset kustannukset, mikä on erityisen tärkeää rajoitetuilla materiaalikyvyillä.

Polyeteenikalvolla on kuitenkin myös haittapuolensa. Sen asennus on melko monimutkainen, se on myös helposti vaurioitunut ja käyttökelvottomaksi. Tällaisen höyrysulun asentaminen vaatii useita ihmisiä.

Kiinnittämiseksi kalvot yleisimmin käytetty sinkiläpistooli, väli lävistää on noin 100 cm. Varten mitoitus väliset liitokset kalvon ja pistoskohtaan käyttämällä erityistä kokoonpano nauha.

Niinpä höyrysulun eduista polyetyleenistä huomaamme:

 • edulliset kustannukset;
 • alhaisen höyrynläpäisevyys on lähes nolla.

Puutteiden joukossa huomaamme:

 • asennustyön monimutkaisuus;
 • alhainen lujuus;
 • alhainen käyttöaika;
 • kalvon kerääntyminen kosteuteen.

Vahvistettu polyeteenikalvo on käytännöllisin tapa tuottaa höyrysulku. Tämä materiaali on valmistettu samasta polyeteenistä, joka on asetettu useisiin kerroksiin, ja sillä on erityinen vahvistettu päällyste, joka perustuu polypropyleeniin. Näin kalvo tulee kestävämmäksi ja kestää mekaanisia vaurioita.

Kalvon kiinnittämiseen ja liittämiseen toisiinsa käytetään erityisiä itseliimautuvia nauhoja, jotka yksinkertaistavat materiaalin asentamista. Tämän kalvon höyrysulun eduista on:

 • korkea lujuus;
 • hyvä luotettavuus;
 • kevyt paino;
 • alhainen höyryläpäisevyys;
 • sopivuus asennustöissä.

Samanaikaisesti vahvistetusta polyetyleenistä valmistetulla höyrysululla on tällaisia ​​haittoja:

 • Kalvon pinnalla muodostuu lauhde, joka lopulta poistuu siitä.

Kalvon polypropeeni - polyeteeni ja myös vahvistettu kalvo koostuu useista kerroksista, mutta se on läsnä enemmän kohokuvioitu pinta, joka estää kerääntymisen lauhteen. Selluloosaan ja glukoosiin perustuva lisäkerros estää kondensaatin kerääntymisen ja absorboi sen asteittain haihtumalla. Tässä tapauksessa tällaisen kalvon karkea puoli on oltava huoneen sisällä ja tasainen ulkona. Joka tapauksessa, ennen asennusta, sinun on luettava valmistajan ohjeita, jotka määritellään selvästi oikea sijainti höyrynestomateriaalin.

Höyrysulun eduista huomataan:

 • korkea lujuus ja luotettavuus;
 • helppo asentaa;
 • alhainen höyryläpäisevyys.

Polypropeenin kalvon epäpuhtauskerroksen epäkohdat eivät ole. Siksi on suositeltavaa käyttää luotettavaa höyrysulkuainetta. Tällaisen materiaalin hinta on suuruusluokkaa korkeampi kuin perinteisen polyeteenikalvon hinta.

Foliopäällysteiset materiaalit ovat polyeteenistä tai polypropeenista valmistettua kalvoa, jonka toisella puolella on kalvokerros. Tällöin heijastuu infrapunasäteilyä, joka jää huoneen sisälle jättämättä sitä. Alumiinifolio pinnoite estää huomattavasti lämpöhäviöitä talvikaudella. Erityisen tärkeä on höyrysulku kylvyssä, jossa lämpövuoto minimoidaan.

Tämän materiaalin kiinnittämiseksi käytetään erityistä itsekiinnittyvää kalvoa, kun taas kalvopäällyste asennetaan huoneeseen. Kaikkien liitosten liimaukseen asennustöiden päätyttyä käytetään erityistä alumiininauhaa. Tällaisen höyrysulun asennus toteutetaan kuitenkin tiettyjen ilmaraon mukaan, jotka edistävät lämmön heijastumista.

Sen eduista huomataan:

 • korkea lujuus;
 • helppo asennus;
 • kyky heijastaa lämpöä ja vähentää lämpöhäviötä.

Tällaisen materiaalin hinta on kuitenkin melko korkea, vaikka se maksetaan kokonaan 15%: n lämpöhäviöiden vähennyksellä.

Hengityskalvo höyrysulkuna estää kosteuden pääsyn ulkona ja samanaikaisesti se vie huoneen sisälle. Tällaisten kalvojen valmistamiseksi käytetään synteettistä alkuperää olevia kuitukangastemateriaaleja. Hengityskalvojen asettaminen suoritetaan suoraan lämmittimelle, joten ilmanvaihtoaukko tässä tapauksessa ei ole tarpeen.

Toinen vaihtoehto höyrysulun aikaansaamiseksi on pergamentti. Mitä tämän materiaalin kyllästämiseen käytetään, kosteutta absorboivaa ainetta käytetään nestemäisen bitumin muodossa, se kestää täysin kosteutta eikä anna höyryä kulkemaan. Lisäksi tämä materiaali on ympäristön kannalta turvallista eikä vapauta myrkyllisiä aineita ihmisten terveydelle. Puun parvihuoneen katon höyryeristysprosessissa pergamentti on ihanteellinen vaihtoehto, koska sillä ei ole kielteisiä vaikutuksia puupölkkeihin. Suuren elastisuuden ansiosta tämän materiaalin asettaminen tapahtuu melko nopeasti. Pergaminin toinen kiistaton etu on edullinen hinta. Siksi tämä materiaali on erityisen suosittu puukattojen höyrysulku- prosessissa.

Mastiksit ja lakat, joilla on sama vaikutus kuin hengityskalvot, ovat myös erityinen höyrysulku. Kattopinta kattaa mastiksin, joka suojaa kosteudelta ja poistaa ylimääräisen kosteuden. Useimmiten kylmää bitumia käytetään mastikoiden valmistamiseen. Kovettumisen jälkeen pinnoite muistuttaa nestekumia, joka luotettavasti suojaa huoneen kosteudelta ja höyryn tunkeutumiselta.

Nestemäisten aineiden erottaa pääasiassa asennuksen helppous, koska niitä ei ole kiinnitetty seinään erityinen kiinnikkeiden tai elokuvia ja levitetään siveltimellä tai telalla.

Emulsioiden levittämiseen käytetään myös kylmää ruiskutusta. Pienellä katon pinta-alasta kuitenkin riittää, että käytetään mastikoita, joita käytetään harjalla. Samaan aikaan nämä formulaatiot eivät tarvitse lisäkuumennusta tai laimennusta. Kauhan avaamisen jälkeen ne ovat välittömästi käyttövalmiita. Ne soveltuvat kuitenkin vain pohjaan, jossa on suuri jäykkyys, kun taas työilman vähimmäislämpötila on +6 astetta.

Kattotason paras höyrysulku valitaan yksinomaan huoneen omistajien henkilökohtaisista mieltymyksistä. Kullekin se on erilainen, koska valittaessa materiaaleja otetaan huomioon monet tekijät, kuten hinta, lämmön heijastumis- ja säilytysmahdollisuus, käyttöalue ja kattorakenteiden ominaisuudet.

Höyrysulun asettaminen kattoon: yleiset suositukset

Höyrysulun vakioasennus kattoon merkitsee sen asettamista katon sisäpuolelle. Kuitenkin vaikeissa ilmasto-olosuhteissa, kun ulkoilman lämpötila talvella saavuttaa 32 astetta, on suositeltavaa asentaa höyrysulku molemmin puolin: sisältä ja ulkopuolelta kattoon.

Asentamalla höyrynsulkukalvo tyyppi koostuu annetun eristys. Yritä antaa höyrysulku niin, ettei se pääse notko. Päällekkäin vierekkäiset reunat kalvon materiaalien suoritetaan limittäin. Kun asennus on valmis teoksesta, mitoitus liitosten teipillä. Vahvistaa höyrynestomateriaalin käyttämällä erityisiä kynnet leveä hattuja tai standardin sinkiläpistooli. Jotta estetään kalvon repeäminen asennettu telineeseen pahvi liner. Väli suluissa on enintään 30 cm.

Kun ompelu kalvon kuplan kattokiinnityskiskoa se avulla teräsruoteeseen profiili. Varmistaa asianmukainen höyrysulku kattoon, sinun täytyy ensin lukea valmistajan ohjeita ja höyryn pinnoitteilla. Annetun materiaali ylösalaisin, johtaa päinvastainen vaikutus höyrysulun. Tässä tapauksessa, tiivistyminen kertyy eristeen alla, joka tarjoaa pyytää sen tuhoaminen.

höyrysulku tekniikka katto kylvyssä

Höyry kylvyssä olisi suoritettava erityinen tekniikka, koska kuuma ilma huoneessa kuin höyry nousee ylös, jolloin höyryn läpi este on tarpeen estää sen vuodon. Jos käytetään valmistamiseksi kylpy tukin, niin se olisi aluksi ommella ohut puuta tai levyt.

Seuraavaksi on asennus höyrysulku. Suosituimmat materiaalit aikaansaada höyrysulku on folio, vahattu paperi tai kartonki, jossa on ofiloy. Edelleen, katto on peitetty savea ja annetaan kuivua. Sen jälkeen, eristeiden asentamiseen kattoon.

Lisäksi variantti katto höyrysulku on kylpy saven ja sahanpurua. Ne ovat hyvin hoidettuja kattoon, se on helppo levittää ja tarjoaa korkealaatuisia höyrysulku.

Käyttäen stizola ei vain höyrysulun, mutta myös lämmön säilyttäminen huoneessa. On kaksi vaihtoehtoa stiloza - standardin ja itseliimautuvat. Toinen vaihtoehto on helpompi asentaa ja maksaa hieman kalliimpia. Tämä materiaali kestää korkeita lämpö- kuormituksia ja lämpötilan lasku.

Käyttö höyrysulku polypropeeni vaahtokylvyt kuten erilaisia ​​etuja:

 • Lämpötila käyttötapa ja +160 astetta;
 • korkea taso ei ainoastaan ​​höyrysulun, mutta myös lämpö- ja äänieristys;
 • korroosionkestävyys, rot;
 • ympäristön turvallisuus;
 • lämpö harkinta;
 • asennuksen helppous.

Myös varsin suosittu materiaali Höyrysulun kylpyjä on IZOSPAN, se on myös folio kansi, joka heijastaa lämpöä.

Video katto höyrysulku:

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

© Building portaali StrPort 2011-2016. Artikkeleita korjaus-, rakennus- ja rakennusmateriaaleja.

Kopioi tiedot sivustosta on mahdollista vain luvalla julkaisijan tai suora viittaus lähteeseen. oikeudelliset perustelut

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

77 − 76 =