Höyrysulku lattian

Höyrysulku lattian

Valitsemalla materiaali lattia talossa höyrysulusta, minkä valitsee materiaalia, koska se on korjattu

Rakentaa oman kodin - hankala ja vastuullinen. Sinun täytyy ottaa kaiken huomioon ja tarjoavat tekniikkaa noudatettava asennettaessa kaikki tasot ja pinnat, onko se seinä, lattia tai katto. Ja kaikki jotta saadaan kestävä ja mukava koti unelmiensa sen sijaan romahtaa ja mätää, kosteutta ja kylmyyttä rakenne.

Ei vähiten luomiseen lämpöä ja mukavuutta kaikkien koti on sellainen pieni mutta tärkeä - höyryä. Ja puhumme tässä artikkelissa siitä, mikä on seksiä, höyryä, ja miksi sitä tarvitaan.

Höyrynsulku: mitä se on?

On ansiosta höyrysulun rakennuksen ja jokaisessa huoneessa ylläpitää optimaalisen lämpötilan ja kosteuden olosuhteissa, mikä estää homeen ja hometta ja tekee siitä mukavan asutuksen ja kestävyys, lujuus rakenteita.

Siksi höyrysulku - on pakollinen askel rakentamisen tahansa matalien rakennusten ja rakenteiden: Country House, kylpyjä, autotalli.

Höyrysulku - monimutkainen rakenteiden suojaamiseksi ja lämpöeristys seinien, katon ja lattian vaikutuksilta höyryn ja lauhteen esiintyy tapauksessa, jos höyrysulku ei toteuteta tai ei suoritettu oikein.

Toisin kuin vedenpitävät materiaalit, estää tunkeutuminen höyryn vain höyryn sijaan neste (vesi). Näin ollen, höyry on asennettu sisäpuolelle rakennuksen pintojen ja vedenpitäväksi - ulompi. Vaikka tällä hetkellä, monet valmistajat höyryn ja vedenkestävä materiaalit tuottavat yleismaailmallisia materiaaleja käytetään sekä höyry- ja vedeneristys rakenteet ja palvelut.

Numerointi itse höyrysulku materiaalit myös suuri: Polymeerinen lakat, telan ja levymateriaaleja, eristekalvo ja diffuusi käytettyjen kalvojen katot ja seinät, lattia. Katsomme tarkemmin vaihtoehtoja höyrysulun materiaalien levitetään lattialle, höyry järjestettiin puutalossa.

Optimaalinen materiaalien järjestämiseen lattian höyrysulun puutalossa:

Polyettleenikalvot: halvin, edullisin, mutta myös vähiten kestävä materiaali, jota käytetään höyrysulun. Jos muovikalvoa käytetään höyrysulku puulattian, sitten sen moitteeton toiminta edellyttää ilma- rakoa. Laid muovikalvorullia noudattamatta osapuolille - molemmat ovat samat. Muovikalvo edustaa hyvin erilaisia ​​lajeja:

 • rei'itetty, useimmiten käytetään pinnoitekerros.

 • rei'itetty, käytetään höyrysulun lattian puutaloja, mutta vaatii erityistä huomiota asennukseen: mikä tahansa repeämä (murtumisesta ja se on hyvin helppoa), se tuo kaikki ponnistelut järjestämisestä lattian höyrysulun - nollaan.

 • Jossa paljastunut (alumiini) kerros, Sitä käytetään höyrysulun materiaali kerroksia kostea - kylpyjä.

 • vahvistettu, Se koostuu 2 muovikelmun, joiden välissä on ylimääräinen lujitekerroksen (mesh) - käytetään sekä hydraulinen ja höyrysulun kerros.

Polypropeenikalvo: helppo asentaa, edullinen ja kestävä höyrynestomateriaalin. Sekä muovikalvo, vaatii tuuletusväli asennettaessa höyrysulku kerroksessa.

 • vahvistamattomat, halvempaa ja vähemmän käytännöllinen suoritusmuoto höyrysulun, kuten vahvistettu polypropeenikalvo ei altistu ulkonäön lauhdevesi eristeen.

 • vahvistettu, työntyvät selluloosa viskoosista kuitujen lujittava kerros. Tämä kerros säilyttää paria estää häntä kondensoituvia, jota seurasi asteittainen kuivaus, vahingoittamatta lämpöä eristävää materiaalia. Pinottu vahvistettu vahvistettu polypropyleenikerros alas.

Membraanin diffuusi: kallein ja laadukkaita muodossa höyrysulun, mutta jostain syystä, vähiten usein käytetään höyrysulku puulattiat. Syyt tähän ovat seuraavat: parit usein tiivistyy katossa (katossa höyrysulun, katto ja ullakko - hajanainen kalvo - kiistaton johtaja), eli lattialla höyrysulun voidaan tallentaa, koska nämä "dyshaschie9quot; materiaalit riittävä. Vaikka rakentamisen käytäntö osoittaa - säästää materialh - Ei!

Asennus diffuusi kalvot suoritetaan, kun läsnä on tuuletusvälissä. Diffuusi kalvot ovat "dyshaschim9raquo; kuvat: lävistämisen helpottamiseksi ilman, jolloin kosteuden on säännelty ilmanvaihto rako, joka estää kondensaatio ja tuhoaminen eristys.

 • yksipuolinene, diffuusiokerros toisaalta, sopimaan diffuusiokerrok- eristysaineissa.
 • kaksipuolinen.

Eniten käytetty ja todistettu positiivinen diffuusi kalvot, joita ei käytetä ainoastaan ​​höyrysulun sukupuolia - on höyrysulku IZOSPAN kerroksessa.

Höyrysulku: onko kerros höyrysulku tarvitaan

Niin erilaisia ​​höyry eristeiden riittävän suurella aukeama hinta voi nousta kysymys: se on tarpeen, yleensä tämä höyry seksiä?

Sen pitäisi olla steam sukupuoli - erityisesti puuhun, ei tarvita!

Samaan aikaan, tilanne on usein sellainen seinät katot - eristetty ja paroizolirovanny ja lattiat - tallennetaan vain eristettyjä.

Mutta pari aikana muodostunut lattianpuhdistuslaite, ruoanlaitto, uiminen, ja jopa hengityksen tarvitse mennä jonnekin, ja että se ei läpäise seinät ja katot, ja sen kautta eikä paroizolirovannye lattiat - on lämmitin.

Jos tämä mineraalivillaa, tai ympäristöystävällinen - kynimisen kosteus höyrystä se menettää sen eristysominaisuudet ja muodostaa kasvualustan homeelle ja hometta. Jos lämmöneriste valitset vaahtoa ja sen johdannaiset, lämpö talossa säilyy, mutta kosteus pilaa maaliin lopullinen viimeistely seinät, katto ja lattia, ja taas, rotu hometta ja sientä.

Näin ollen, lattia olisi höyrysulun, ja sen pitäisi olla oikea höyry kerros: kokonaisvaltainen, on järjestetty säännöllisesti kerroksen lämmitin, kanssa, kun läsnä on tuuletusvälissä.

Muuten on vaarana, tässä ovat ongelmat muodossa kertynyt lauhde ja vaikuttavat sientä ja hometta, mätää palkit ja lattiat kotona.

Höyrysulku: kuinka luoda höyrysulku lattialle

Annetun höyrysulku lattialla - yksi olennaisista vaiheista lattian eristys:

Yksinkertainen ja nopea ohjeita asentaaksesi höyrysulku lattialle, tehdä kodin mukava ja kestävä.

Mitä materiaalia valita höyrysulku sukupuoleen ja miten pakata oikein, turvallisesti, luotettavasti

Höyrysulku lattia, ensinnäkin se on tarpeen tiloissa kellareissa ja sijaitsee 1-x kerrosta asuin- tai teollisuusrakennusten ilman kellareihin. Yleensä tämä tekniikka on tulossa, jos mineraalivillaa käytetään lämpöeristys lattian. Suurempi kosteus materiaali menettää vaimentaa ja eristysominaisuudet. Myös höyry on laajalti käytetty asennettaessa lattiat saunat ja kylvyt vähentää höyryn menetys minimiin.

Aineet kerros höyrysulun ↑

Mitä materiaaleja voidaan katsoa johtuvan nykyajan? Tietenkin, elokuva - yleisin ja laajalti käytetty tänään. Kunnes 90-luvun alussa. tietoa niistä on lähes olematonta maassamme. Käytetään pääasiassa katto, asfaltti, kattohuopa tai tavanomaisen polyeteenikalvo (putkimainen). Ja usein he eivät eivätkä koske. Ilmestyminen Venäjän markkinoilla on laaja valikoima höyrysulun kalvojen kehittämiseen liittyvät rakentamisen eliitin rakennuksia, joiden vaaditun laadun materialy.Stoit huomattava, että höyrynsulku (joka suojaa sitä vesihöyryä), nämä kalvot ovat jakautuneet melko mielivaltaisesti. Koska monet niistä menestys voi johtua vedenpitäväksi (suojaa vettä), ja päinvastoin.

Suosituimpia ovat seuraavat:

 • tuuli - höyry, - vedenpitäväksi «Brane» (Venäjän tehty);
 • tuuli - höyry, - vedenpitäväksi "DOMIZOL" (venäjäksi-tehty);
 • tuuli - höyry, - vedenpitäväksi "IZOSPAN" (venäjäksi-tehty);
 • höyry, - vedeneristys "Tyvek" (tanskalainen tuotanto);
 • tavanomainen polyeteenikalvo.

Kaikkien näiden materiaalien suosituimmat höyryn lattialle Izospan. Universaali Izospan, kaksikerroksisen kalvon polyeteenikalvon yleisimmin käytetty kerroksessa. Yhdellä sivulla - karkea, joka on suunniteltu pitämään kapillaari haihduttamalla, ja toinen - sileä, päin lattia. Liitetään aina sisällä materiaalin - lämpöeristeenä.

Se suojaa haihduttamalla eristetty muotoilu estää kondenssiveden muodostumista, suojaa rakenteen elementit sienihyökkäykseltä ja korroosio, on suojattu sisäänpääsyä parantaminen eristeen kuituja. Tämä elokuva voidaan käyttää missä tahansa rakennusten ja minkäänlaista lämmitin. Yleensä muurattiin kattopalkkeja. Sitten paroizoliruyuschego pintakerroksen materiaali ja eristyksen ja on järjestetty ilmarako 4-5 cm ja höyrysulku välillä valmiin lattiapinnan.

Nyt on neljä päätyyppiä käytetyn materiaalin höyrysulun paperit (käytetään sekä sisällä että ulkona rakennuksen):

Yleisin muovikalvo ↑

Se on useita haittoja. Tärkeintä on, että tämä materiaali provosoi kasvihuoneilmiötä huoneeseen. Kuitenkin hänen kannattajat usein on samanlainen vaikutus kuin plussia. He väittävät, että talvella, koska elokuva vähensi lämmityskulut, ja kesällä ei ole ongelma, koska kaikki käyttää ilmastointilaitteita.

On elokuvia toinen miinus. Sen asennus on tarpeen jättää pieni rako tarvitaan HAIHDUTUS. Mutta koska tasaisuutta materiaalin molemmin puolin, lauhde ei pysty pidetään, niin pysähtymisen. On osittain imeytyvät eristekerroksen. Tässä tilanteessa tämä voi lopulta menettää kaikki sen eristysominaisuudet.

Muovista höyrysulku ↑

Se on sileä, vain yksi puoli, ja toinen on täynnä pieniä Villi. Näiden karheus viive menevän kondensaatin pystysuoraan pintaan paroizolyatora kerros. Näin ollen vältetään absorboi sitä eristeeseen. Suurin haitta tällaisen höyrynestomateriaalin on, että se ei anna pinnan hengittää.

Kalvon höyrynsulku - johtaja ↑

Tämä on kolmas materiaalityyppi, jota käytetään pääsääntöisesti asuintiloissa tai kotitalouskäyttöön. Tällä hetkellä tämä on parasta niiden tyyppisiä höyrysulkuaineita. Se edistää luonnollisen mikroilmaston säilymistä huoneessa. Kuumailmahöyryjä käytettäessä ei pääse lämmöneristyskerrokseen. Valitettavasti kustannukset ovat melko korkeat, joten tämä korkean teknologian kalvo ei ole kaikkien käytettävissä.

Joskus kalvoa peittää kalvoa heijastava infrapunasäteily. He pystyvät pitämään lämpöä huoneessa, mikä on erityisen arvokasta.

Lattian asennus höyrysululla ↑

Tällaisen lattian höyrysulku alkaa aikaisempien pinnoitteiden purkamisella, tarvittaessa pohjan valmistelulla tai sen korjaamisella. Kun kaikki nämä teokset on tehty - voit siirtyä suoraan vesitiivistyksen asennukseen.

1. Vanhan pinnoitteen poistaminen, purkutyöt. On välttämätöntä poistaa kaikki kerrokset ennen tasoitusta / ihon levyä. Levitys tulee puhdistaa huolellisesti luudalla tai pölynimurilla. Sitten sinun on tarkistettava se virheistä (kuopat, pienet ja halkeamat, suuret epäsäännöllisyydet). Jos tällaisia ​​suuria määriä tarvitaan, tarvitaan joitain korjauksia. On välttämätöntä suoristaa lattia estääksesi suoran kosteuden tunkeutumisen, joka voi tunkeutua maan halkeamien läpi.

2. Asennus vedeneristys. Tämä on välttämätöntä kosteuden suojaamiseksi. Jos vedeneristysmateriaali on rulla, se on kierrätetty, liitokset on liimattu tavallisella teipillä tai erikoisella liimanauhalla.

3. Lokin asennus suunnitteluasentoon. On välttämätöntä tarkistaa kunkin viiveen taso, jotta horisontaalisuus on ihanteellinen. Tällöin kaikki puiset elementit tulee käsitellä antiseptisellä aineella. Se suojaa puuta sienten ja muotin ulkonäöstä ja vahingoittaa sen pinnalla hyönteisiä.

4. Eristyksen asennus. Se sopii viivojen väliin. Jos eristysmateriaali on kaakeloitu, on välttämätöntä poistaa nykyiset aukot sen ja viivästysten välillä, jotta ei luoda kylmiä siltoja.

5. Aseta höyrysulku lattialle. Jos käytetään kaksikerroksista polypropeenikalvoa (toinen kerros on antikondensaattinen pinta), se asennetaan lämmittimeen sileällä puolella ja huoneen sisällä - karkealla pinnalla. Jos kalvo metalloituu, se asetetaan lämmittimeen metalloidulla puolella. Höyrystin - polypropyleeni, jossa on yksipuolinen laminaattipropeenikalvo, sijoitetaan lämmittimeen sileällä pinnalla, kudotulla puolella ulospäin. Jos käytetään kolmikerroksista kalvoa, jossa on vahvistettu verkko, joka on laminoitu 2-puolisella polyeteenikalvolla, sen on kiinnitettävä lämpöeristeen tiukasti ja pakolliset ilmanvaihtoerot ovat 2-5 cm.

6. Lattialautojen asentaminen. Asennettaessa on otettava huomioon, että höyrysulun pinnasta lattiaan on 1-2 cm: n rako.

Jos on totta, että tuotetaan kaikki tekniset työt, on mahdollista välttää merkittävä lämmönhukka, eristyskyky tässä skenaariossa on korkeudessa. Tämä varmistaa huoneen jatkuvan mukavan lämpötilan jopa vaikeassa kylmässä.

Yleensä puutalon lattian höyrysulku ei ole kovin erilainen kuin muissa tiloissa samankaltaisesta teknologiasta. Tekniikkaa voidaan soveltaa tukkeihin, maahan, puihin tai teräsbetonilattialle. Materiaalin käyttöjakso lähes kaikkialla on sama, mikä mahdollistaa vain pienet vaihtelut.

Esimerkiksi viiveiden mukaan:

 1. Ensimmäinen kerros on laudoitus laudalta
 2. eristys
 3. viipeiden
 4. Höyryeristys
 5. Boardwalk-kansi

Höyrysulku vahvistetuilla betonilaatoilla tai holvilla ↑

Tätä kysymystä on tarkasteltava erikseen. Jos vaaditaan höyrysulun kiinnittämistä teräsbetonilaatoihin tai kaareihin, tarvitaan joitain muita materiaaleja, esimerkiksi rullia, jotka perustuvat bitumiin ja vastaavaan mastikseen. Myös sopiva polyeteeni, joka perustuu bitumi-polymeerimastille. Joskus käytetään tavallista bitumipolymeerimassaa ja se peitetään pinnalla useita kertoja, jolloin saadaan jatkuva, yhtenäinen kerros.

Toimintasarja on seuraava:

 1. Kattoon irtoaminen edellisestä pinnoitteesta, jos se on käytettävissä (esim. Valkaisu, maalaus jne.)
 2. Pintaan kohdistuva tutkimus, kaikkien vikojen poistaminen kuoren ja halkeamien muodossa.
 3. Pinnan puhdistaminen pölystä
 4. Mastin käyttö
 5. Rullaomateriaalien asettaminen. Ne on levitettävä ja kiinnitettävä päällekkäin.

Puulattiat ja neste kumi ↑

Lattian höyrysulku on toinen tapa, joka mahdollistaa 100% sen pinnan peittämisen, liimaamalla höyrysulun pohjaan hyvillä adheesioilla. Voit tehdä tämän käyttämällä nestekumia - nykyaikaista polymeeri-bitumimateriaalia. Tämä on erittäin joustava saumaton, ympäristöystävällinen pinnoite, jota käytetään tehokkaasti puulattian vesihöyryn, höyryn ja äänieristeenä.

Nestekumia voi olla:

 1. Soveltuu automatisoituun tapaan. Käytetään höyrysulkuihin suurilla pinta-aloilla - satoja, tuhansia m2. Yleensä tehtaissa.
 2. Käsin levitetty lattialle muutamassa kymmenkunta m2: ssä.

Näin tehdään näin:

 • avautuu murskaava ämpäri;
 • sisältö on sekoitettu;
 • telalla tai harjalla (lastalla) materiaali levitetään alustalle.

Kuivattuna tämä bitumipolymeerimateriaali muodostaa kumikalvon. Se tarttuu lujasti lattiaan ja toistaa täysin helpotustaan. Älä anna mitään kosteutta: sekä alhaalta höyryn muodossa että ylhäältä veden muodossa. Nestekumin käyttö puulattian höyrysulun osalta on 1 kg (tai 1,5 kg) per m2. Kalvon paksuus on noin 0,70 mm. Yksi ämpäri (10kg) riittää tuottamaan 10m2 saumatonta höyrynsulkupäällystettä sekä betoniin että puuhun, jolla on erinomainen tarttuvuus. Vesitiivistystarkoituksessa se on nostettava 3-4 kg / m2.

Huomaa myös, että tämän kumihöyrysulun väri on musta, mikä ei ole väliä, onko se suljettu ja näkymätön. Siksi se on aina suljettava puhtaalla lattialla.

Oletetaan yhteenveto edellä esitetystä, että lattian vedeneristys ei ole äärimmäisen monimutkainen ja kallis menettely. Joskus se ei ole välttämätöntä. Klassisessa lattiaeristystekniikassa sitä käytetään kuitenkin yleensä erityisesti kosteissa tiloissa. Erityiset materiaalit auttavat pitämään lämpöä kotona ja pidentämään merkittävästi lattianpäällysteiden käyttöikää.

Lattialämmöneristys

Lattia jokaisessa talossa on monimutkainen monikerroksinen rakenne, jonka tärkeä osa on höyrysulku. Lattian paroeristys mahdollistaa lämmöneristysmateriaalin sekä lattian koko rakenteen, ts. Lattialevyt vesihöyrystä. Ja koska ihmisen elämää missä tahansa asuinalueessa jatkuvasti jotain keitetään, pestään ja pestään, niin lattia ilman asianmukaista höyrysulkua voi tulla jatkuvan kosteuden lähde. Tämä puolestaan ​​johtaa sienten, muotin ja puurakenteiden leviämiseen.

Jotta näin ei tapahdu, tarvitaan talon lattian asianmukaista höyrysulkua, mikä estää kosteuden, kosteuden ja viileyden pääsyn huoneeseen ja estää kondensaation muodostumisen. Puulattian höyryeristys ansaitsee erityistä huomiota, josta puhutaan myös tässä artikkelissa.

Milloin ja miksi tehdään höyrysulku?

Kaikissa lämpimissä suljetuissa tiloissa muodostuu höyryä, joka johtaa huoneen korkeaan kosteuteen. Sääolosuhteiden ja lämpötilojen muutos vaikuttaa merkittävästi huoneen kosteuden määrään. Lisäksi lämmityskauden alkamisen jälkeen sekoitetaan lämmin ilma kylmänä, jolloin muodostuu vesihöyryä.

Höyry, jonka paine on ilmakehän yläpuolella, yrittää päästä ulos. Joten talon lattia altistuu jatkuvasti kosteudelle vesihöyryn muodossa.

Lattian höyrysulku on ehdottoman välttämätöntä:

Materiaalin valinta lattian höyrysululle

Tällaisen suojan aikaansaamiseksi asetetaan yksi seuraavista materiaaleista: polyeteenikalvo, polypropyleenikalvo, nestekumia.

On tärkeää huomata, että kaikentyyppisten kalvojen (ei kalvojen) käyttö edellyttää ilmanvaihdon läsnäoloa!

Tavallinen polyeteenikalvo - tunnetuin ja halvin materiaali höyrysululle.

Ammattimaiset rakentajat jakavat polyeteenikalvot kolmeen ryhmään:

Itse asiassa lattian höyrysulku voidaan tehdä kaikentyyppisellä polyeteenikalvolla.

Samanaikaisesti käytetään kuitenkin ei-rei'itettyjä polyeteenikalvoja höyryesteinä. Rei'itetyt polyeteenikalvot - vedeneristys. Polyeteenikalvo, jossa on alumiinikerros, on suositeltavaa käyttää lattiaa korkeissa kosteissa tiloissa.

Suosituimmat polyetyleenikalvot:

 1. 1. Polinet - yksikerroksinen, ei-rei'itetty polyeteenikalvo;
 2. 2. Geotex - yksikerroksinen, ei-rei'itetty polyeteenikalvo;
 3. 3. TechnoNIKOL - kolmikerroksinen polyeteenikalvo, joka on vahvistettu polypropyleenilankojen silmällä;
 4. 3. THERMOFOL 90 - kolmikerroksinen polyeteenikalvo, joka on vahvistettu polypropeenilankojen silmällä, jossa on alumiinikerros.

Polyeteenikalvojen haittana on niiden heikko vahvuus. Tämä rajoitus edellyttää tämän tyyppisten materiaalien huolellista käsittelyä asennuksen aikana.

Toisin kuin polyetyleenikalvot, polypropeenikalvoille on ominaista suuremmat lujuusominaisuudet. Samaan aikaan ne ovat alttiimpia kondensaatiolle. Ratkaise tämä ongelma antamalla etusija polypropeenikalvoille, joissa on vahvistettava viskoosi-selluloosakerros.

Tässä valinta on paljon laajempi. Voit valita minkä tahansa luokan "B" tai "C" -merkin alla:

Höyryeristysdiffuusiokalvot ovat kolmesta tyypistä:

 1. 1. Pseudodiffuusio - kulkea alle 300 grammaa vesihöyryä neliömetriä kohden.
 2. 2. Diffuusio - kulkee 300-1000 grammaa vesihöyryä neliömetriä kohden.
 3. 3. Superdiffusion - ohittaa yli 1000 grammaa vesihöyryä neliömetriä kohden.

Tässä on syytä huomata heti, että kaikki diffuusiokalvotyypit eivät sovellu lattian höyrysulkuun.

Diffuusiohöyrysulkukalvot ovat kallein mutta samalla parasta laatua oleva höyrysulkimateriaali. Asennettaessa tällaisia ​​kalvoja ei tarvitse tehdä ilmanvaihtoa, ja siksi ne käyttävät rahaa hallintalaitteen kokoonpanoon.

Asennusohjeet kerros höyrysulku

Muuttamisesta ja lattia materiaalia, kuten höyry, maahan riippuu lattiapäällysteen. Tarkastelee erilaisia ​​vaihtoehtoja. Millainen tekniikka sopii lattiat, voit valita.

Kun luot höyrysulku lattiaan talossa tarkoitti erikoistekniikkaa sen laitteita.

Ensimmäinen vaihe - valmistelu pinnan

Ensimmäinen vaihe on valmistaa pinta, poistamalla vanha pinnoite. Jos talo on uusi, pinta pitäisi olla mahdollista yhdenmukaistaa, puhdas ja pölystä ja liasta. Jos lattiat ovat tiettyjä puutteita, lommoja, se olisi sitten kohdista Lattiatasoitteen.

Toinen vaihe - asennus vedeneristys

Seuraava sinun tulee vedeneristys, tarjoillaan lisäsuojaa kosteutta. Itse asiassa se on eräänlainen karkea kerros, mutta erittäin tärkeä. Olennaista sen tyyli riippuu. Jos tämä rullissa tai muun rainamateriaalin, se on tiukasti määritteli limittäin 15-20 cm, ja on edelleen päällekkäin nivelet asettaa erityinen rakenne teipin vedenpitäväksi.

Kolmas vaihe - valmistelu ja asennus viive

Seuraava vaihe - asennus tämän viiveellä. Höyryä lattian alla on korkealaatuista, sinun täytyy tarkasti kohdistaa jokaisen yksittäisen viive, saavuttaa täydellisen vaakasuoraan asentoon. Muuten, että höyry kestää pitkään, jokainen viive välttämättä käsitellä antiseptistä, joka estää homeen pesäkkeistä ja pesäkemuodostuksen sieniä.

Neljäs vaihe - asennus eristys

Seuraavaksi tarvitset lämmitin, joka, kuten vedenpitäväksi, on oltava laadukkaita ja luotettavia. Vain tässä tapauksessa, höyryä talossa pystyy suorittamaan tehtävissään.

eristys laatat on aseteltu tiukasti palkkien väliin vraspor. Tämä eroon kylmäsiltoja, ei katkoksia ei pitäisi olla.

Viides vaihe - asennus höyrysulku

Ja nyt asennettu höyrysulun lattian alle. On olemassa erilaisia ​​vaihtoehtoja:

Jos käytät kaksipuolisella polypropeenikalvo, niin se sijoitetaan lämmittimen on ehdottomasti sileä puoli ja karkea sisätiloissa.

Yksipuolinen polypropeenikalvot ovat myös sijoitettu sileä puoli lämmittimeen, ja paju - huoneen puolella

Tässä tapauksessa ns metalloidun kalvon (alumiini-kerros), puolella jossa metalli on sijoitettu huoneeseen. Alumiinikerros heijastaa infrapunalämpösäteilylaitteen.

Myös, kuten olemme todenneet, että voidaan käyttää höyrysulun muovikalvoon, tai kalvo, jossa on kolme kerrosta:

 • - on olemassa kaksi ulkokerrosta valostabiloituja kalvo suurtiheyspolyeteeniä;
 • - on järjestetty niiden väliin lujiteverkko polypropeenia.

Tässä tapauksessa se ei ole väliä mihin suuntaan laitat höyrysulku. On tärkeää, ettei unohda jättää tuuletusrako!

On huomattava, että näitä ohjeita valitessaan käsin höyrysulku toimivat useimmissa tapauksissa, mutta ei kaikkia. Esimerkiksi höyry Izospan B sopivat karhea puoli on lämmitin, ja sileä huoneeseen. Siksi suosittelemme aina tutkimaan asennusohjeet.

Tässä kerroksessa, höyry todella valmis. Voit aloittaa tehdyn eristyksen ja viimeistely.

Jos vedenpitäväksi ja höyrynsulun sijoitettiin oikein, mukaisesti tekniikkaa, voit olla varma, että voit paitsi pitää huoneen lämpimänä. Höyrysulku lattian alla ei salli kosteuden tunkeutua huoneeseen ja kostea, joka tarjoaa maksimaalisen mukavuuden kotona mikroilmasto, vaikka kylmä talvella tai sateinen syksyllä päivää.

Höyrysulku teräsbetonilattiaa

Mutta höyrysulku on teräsbetonia lattiapinnoite luo hieman erilainen. Lisäksi voidaan käyttää nestemäistä höyrysulku:

Nämä materiaalit levitetään siveltimellä tai menetelmä "abryzgom", ja jos kyseessä on valuasfaltti - manuaalisesti. Kerroksen paksuus riippuu käytetystä materiaalista ja alueella 1-10 mm.

On myös mahdollista käyttää telan höyrysulku:

Rulla tulee höyrysulun kytketty päällekkäisyyttä, ja kaikki saumat tiivistetään kuumasaumaamalla liuottimella tai vedenpitävä liima. Hitsaus on tehokkaampi kuin liima. Eristys on sille viereisen seinän.

Höyrysulku asetetaan uuden sementti-hiekka perän vähintään 40 mm paksu. Lopulta saa pois lattialta välittömästi kuivauksen jälkeen tasoite.

Tämän seurauksena, se onnistuu luomaan jatkuva kerros, vailla jopa minimaalinen vikoja.

Jos tarvitset höyrysulku lattian alle puun, joka takaa 100% suojaa kaikista lattiapäällysteen, suosittelemme kiinnittää huomiota nestemäinen kumi. Tämä on suhteellisen uusi, mutta erittäin tehokas ja luotettava materiaali perusteella bitumin ja polymeerien.

Sitä käytetään usein - ja tarvittaessa vedeneristys, ja kun tarvitset höyrysulun lattian alle, ja joskus kun suorittaa äänieristystä. Kumin, samoin kuin elokuva, se on varsin tehokas ja luotettava, ja se on eri tyyppiä:

 • - sovellettava lattiaan erityisellä tekniikalla - Tämä tekniikka on ihanteellinen suurille pinnoille, kun täytyy käsitellä useita satoja tuhansia neliömetrejä;
 • - voidaan levittää käsin - kun täytyy käsitellä lattiaan omakotitalossa.

Manuaalinen menetelmä on varsin yksinkertainen eikä vaadi erityisiä taitoja ja tietoja. Erityisesti ottaen huomioon, että kalvo levitetään jopa hieman monimutkaisempi kuin nestemäinen kumi.

materiaalin jakautumisen teknologiaa seuraavasti:

 • 1 - valmistetaan lattiapäällysteen, vapautettiin pöly, lika, jne.;
 • 2 - ei kuplakerroksen lisäksi ei voida soveltaa;
 • 3 - kauha on avattu kumi;
 • 4 - sisällön säiliön sekoitetaan perusteellisesti;
 • 5 - avulla harjalla tai lastalla tavallisia rakennuksen renkaat jaettu puun pintaa;
 • 6 - kuivaamisen jälkeen puinen kansi näyttää kiinteältä kumikalvon - ei ole vain höyryä, mutta myös vedenpitäväksi;
 • 7 - päällä lauta ovat suojassa haitallisilta vaikutuksilta kosteutta.

On huomattava, että kulutus on suhteellisen suuri kumin - kutakin neliömetriä vaaditun kilon ja puoli kiloa materiaalia. Eli ämpäri kapasiteetti on 10 litraa kestäisivät vain 10 kerrosneliömetriä. Kuitenkin vaikutus on suurin, kumi kulutus kasvaa vähintään kolme kertaa, että jokainen neliömetri päällysteen kulutetaan noin neljä kiloa materiaalia.

Päälle höyrysulun kumikerros tarvitaan laittaa Valmis lattia.

Jos asut omakotitalossa, ilman laadukas, luotettava höyrysulku sukupuoleen ei voi tehdä. Minkä tyyppinen höyrysulun valita - se on sinun, sen perusteella, mitä lattia. Olemme vakuuttuneita siitä, että vinkkejä ja niksejä, joiden avulla voit luomisessa eristetty ja suojattu kosteudelta, kosteus- ja homevaurioiden lattialle.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

4 + 6 =