Ilmanvaihdon muoviset kanavat

Ilmanvaihdon ilmanvaihtokanavat: käytön edut

Miten valita oikeat muovikanavat ilmanvaihtoa varten, mitkä järjestelmät voidaan asentaa apuun, mitkä ovat rajoitukset? Loppujen lopuksi muovia käytetään asennukseen, sillä se on ihanteellinen fyysisten ominaisuuksien joukko. Se on kemiallisesti stabiili, sen sisäseinät eivät hapeta, saastuminen ei aseta niihin. Tästä ja muista yksityiskohdista tässä tarkistuksessa.

Ilmanvaihto asuntoon ennen korjausta

Artikkelin puitteissa otetaan huomioon vain ilmanpoistojärjestelmä, koska se kokee suurimman kuormituksen ja sen vuoksi sen vaatimukset ovat huomattavasti korkeammat kuin syöttökanavilla.

Muoviset kanavat julkisissa tiloissa

On olemassa kahdenlaisia ​​materiaaleja, joista perinteisesti valmistetaan tuuletusjärjestelmiä - tinaa ja muovia. Ensimmäinen on paljon kalliimpaa, mutta se on palonkestävä materiaali, siksi sitä käytetään kuumissa myymälöissä ja tehtaissa. Palamattomuus on niiden ainoa etu, samoin kuin miinojen jäljellä olevilla parametreilla, metallijärjestelmillä on enemmän etuja kuin pluses:

 • ei kestä happoja;
 • on suuri massa;
 • teiden valmistus ja asennus;
 • rajoitettu nimikkeistö;
 • ei ilmatiivis;
 • reaktiivisen lauhteen menettäminen sisäseiniin;
 • sisäpinnan korkea kestävyys johtuen suuremmasta pinnan karheudesta, minkä vuoksi on tarpeen asentaa suurempia voimalaitoksia;
 • ilmavirtausten aiheuttama erillinen melu - ilmanvaihtoletkun (kulmat, nivelet) alhaisten aerodynaamisten ominaisuuksien vuoksi.

Muoviset kanavat ovat saumattomia valuholkkuja, joissa on täysin sileät sisäseinät, joista poistoilman lika ei laskeudu tai asettui vähimmäismäärään. Käytännössä ilmanvaihtoa, asuntoa tai tuotantoa varten voit muokata halutun muodon yksityiskohdat. Muovi valu on nopea, halpa ja teknologisesti haastava prosessi. Valmistajilla on vakiomuotoinen nimikkeistö, mutta ne täyttävät aina puolivälissä ja voivat tehdä osan kokoonpanoista yksittäisillä järjestyksillä.

Ilmanvaihtojärjestelmä muovista

Kanava kanavassa

Kanavien kanavien asentaminen (video)

Ilmanvaihtojärjestelmän elementit

Muoviilmanvaihto on suunniteltu sisäasennukseen. Lämmönkestävyys ja kemialliset vaikutukset määräytyvät materiaalin tyypin mukaan, josta kanava ja liittimet on tehty.

Kotimaisten ja teollisten pakojärjestelmien tuotantoon käytetään erilaisia ​​muovityyppejä, joihin toiminta riippuu lämpötila-alueesta sekä tuotteiden käyttöikä. Yleisimmät tuuletusputket ovat:

 • Lasikuitu on kallein ja kestävin kaikentyyppisistä muoveista. Pohjimmiltaan se on komposiittimateriaali, jossa käytetään lasikuitua vahvistavana täyteaineena. Sideaine - mikä tahansa kestomuovista: PVC tai polypropeeni. Lasikuidun ansiosta materiaali saa mekaanisen lujuuden ja kemiallisen kestävyyden, joka ei ole tavanomaisessa muovissa. Tällaiset ilmakanavat pystyvät kestämään jopa 170 asteen lämpötiloja, vain 800 astetta syttyvät, kestävät hapon haihtumista, altistumista halogeeneille ja ultraviolettisäteilylle.

Putket lasikuidusta muovista pyöreä

Putket lasikuitu, suorakulmainen

 • Polyuretaani on kestävä ja halpa materiaali, joka liittyy kestomuoveihin. Helposti ja nopeasti käsiteltävä, minkä vuoksi tuotteilla on edullinen hinta. On merkittävä haitta: kapea lämpötila-alue. Muovi alkaa muuttua jo 80 asteen lämpötilassa, joten se sopii vain kotimaisille tarpeille. Toimintasääntöjen noudattaminen voi toimia vuosia ilman halkeilua ja värjäytymistä. Kemiallisesti neutraali lämpötiloissa jopa 100 astetta.

Joustava letku polyuretaanista

 • Polypropeeni ei ole kallis materiaali, jolla on heikko resistenssi kemiallisesti aktiivisille kerrostumille. Hapot ovat heikoissa pitoisuuksissa myös tuhoisat, joten materiaalia suositellaan yksinomaan kotitalousjärjestelmille. Jotkut tuotemerkit kestävät 150-170 asteen lämpötiloja, jotka on ilmoitettava tuotepassissa. Arvokkuus - suuri lujuus.

Polypropeeniputket

 • Polyvinyylikloridi (PVC) on halpa materiaali, joka on turvallinen ihmisille, edellyttäen, että käyttötapa säilyy, ei aiheuta haitallisia aineita ilmakehään. Soveltuu ilmakanavien ja liittimien valmistukseen, jotka eivät altistu korkeille lämpötiloille, koska suurin mahdollinen kuumentaminen pehmenemiseen on 65 astetta.

PVC-elementtejä

Ilmanvaihdon muoviset ilmakanavat suorakulmainen - tämä on perinteinen putki, jonka ansiosta voit asentaa siistit ja kompaktit avoimet järjestelmät. Suorakulmainen muoto on hyvä, koska on mahdollista rakentaa kapeita kanavia, jotka voidaan kätevästi peittää viimeistelykerroksen alla - venytyskaton takana tai kipsilevyn alla. Sen haittana on muoto, tai pikemminkin kulmat, jotka hidastavat ilmavirtausta, mikä edistää kerrostumien kerääntymistä.

Pyöreät muoviset kanavat ilmanvaihtoon aerodynamiikassa ovat ihanteellisia: ne ovat vähiten vastustuskykyisiä ilmavirtauksille, sileät mutkat ja tylsä ​​kulmat eivät estä pakokaasujen kulkua. Tällaisen järjestelmän seinämien "piilottaminen" on vaikeampaa sen halkaisijan vuoksi.

Aallotut ilmakanavat ovat vähiten käytännöllinen vaihtoehto. Gofra on vain yksi plus - joustava muoto, jonka kautta yksinkertaistettu ja nopeutettu asennus. Tällaisen putken seinämien, kuten ilmansuodattimen, epäpuhtaudet asettuvat, jotka nopeasti alkavat antaa epämiellyttävää hajua ja tulla bakteerien kuumakanta. Tällaisen kanavan puhdistaminen on erittäin hankalaa. Kun puhallin on käynnissä, riiputtavan pinnan ansiosta tämä ilmakanava "laulaa" - tuottaa epämiellyttäviä värähteleviä ääniä.

Muotoillut elementit

Jotta voit luoda täydellisen järjestelmän, et voi tehdä ilman liittimiä. Ilmanvaihdon mittojen muoviset kanavat ovat hyvin erilaisia, joten jokainen valmistaja kehittää omia muotoiltuja elementtejä, esimerkiksi:

 • Suojukset - sulkimet sulkemiseen ja sulkemiseen;

Kaavin suorakaiteen muotoisille kanaville

 • taivut - kaarevat elementit eri kulmilla, käytetään kiertojen asennukseen;

Erilaisia ​​hanatyyppejä

 • tees ja ristit - tarvitaan moniportaisten järjestelmien asennukseen;

Tieet ja risteykset

 • siirtymät ja vähennysventtiilit - siirtymäelementit putkille, joilla on eri osat;
 • liitoselementit integroidulla venttiilillä;

Kylpyhuoneen tuuletin on äänetön ilman takaiskuventtiiliä. Päätimme tehdä huppu kylpyhuoneesta, mutta en tiedä miten? Tutki erityisjulkaisemme, ja työ tehdään muutamassa tunnissa.

Se osa, jolla kiinnitys tapahtuu seinän läpi

Ilmanvaihtojärjestelmien suunnittelu muovista

Kanavamateriaali ilmanvaihtoon on täydellinen valinta kotiin. Yksityisen asunnon tai maalaistalon hankkeen luominen voidaan tehdä yksin, koska teknisten vaatimusten luettelo ei ole hyvä. Jos tuotanto-osasto on valmis, on parempi ottaa yhteyttä ammattimaiseen projektiorganisaatioon. Hankkeen kehittämismenettely yleisiin tapauksiin on seuraava:

 • mittausten tuottaminen ja teknisten eritelmien laatiminen;
 • laskelmat ottaen huomioon terveysvaatimukset, tekniset olosuhteet ja turvallisuusmääräykset;
 • järjestelmän kehittäminen, ensisijainen suunnittelu (luonnos);
 • valmistetun projektin aerodynaaminen ja akustinen laskenta, säätö;
 • lopullisen työsuunnitelman laatiminen;
 • hankkia tai valmistaa järjestelmäkomponentteja hankkeen ja asennuksen mukaisesti.

Muoviteollisuudessa toteutettavat teolliset järjestelmät

Kotitalousilmanvaihtoon tarkoitetut muoviset ilmakanavat on suunniteltu sisäkäyttöön. Useimmat heistä kykenevät kestämään korkeita lämpötiloja, mutta jäädytys ja ultravioletti heikentävät kaikkia polymeerejä. Tällaisten järjestelmien asennuksen seurauksena on halkeilua, joka tapahtuu vuoden tai kahden kuluttua.

Toinen tekijä on kemiallisesti aktiivisten kerrostumien kestävyys. Levyllä olevasta vyöhykkeestä poistetut kaasut sisältävät nokiä, rasvaa, samoin kuin palamatonta maakaasua, vettä ja paljon muita yhdisteitä. Korkean lämpötilan vaikutuksesta ajan kuluessa ne reagoivat keskenään ja muodostavat erilaisia ​​happoja, etanolia ja muita aineita. Jatkuvasti kosketuksissa hengitysteiden pinnan kanssa korroosio voi alkaa materiaaleista, jotka eivät kestä kemikaaleja. Ratkaisu tähän ongelmaan on ilmanvaihdon säännöllinen puhdistaminen tai asentaminen kemiallisesti neutraaleista materiaaleista.

Kanava keittiössä huuvan yläpuolella

Kuinka valita ilmanvaihtojärjestelmä?

Tuuletuksen, tyyppien, koon ja materiaalin muovikanavien valinta on määriteltävä etukäteen, ja tämän perusteella etsitään sopiva toimittaja. Suuren kilpailun ansiosta on olemassa laaja valikoima polymeerituotteita, joiden halkaisija on 8 - 30 cm. Yksittäisissä hankkeissa valmistajat ovat valmiita kehittämään halkaisijaltaan jopa puolen metrin elementtejä esimerkiksi pienelle teollisuusyritykselle.

Muovisten kanavien asennus ja asennus (video)

Ehkä olet myös kiinnostunut:

missä lähetä sovellus puhelimeesi ja sähköpostisi

kerro minulle, mihin osoitteeseen voin lähettää sinulle hakemuksen?

Jätä kommentti Peruuta vastaus

© 2017 Aquatic-Home.ru. Kaikki oikeudet pidätetään.

Internet-tietosanakirja tekniikan viestinnästä kotona

 • Sivukartta
 • Kysy asiantuntijalta
 • Säännöt ja tekijänoikeudet
 • Ota yhteys hallintoon

Sivuston materiaalien kopiointi ja käyttö on kielletty!

Ilmanvaihtomuovikanavat (ilmakanavat)

Rakennusteollisuutta pidetään yhtenä aktiivisimmasta kehityksestä. Uudet teknologiat ja materiaalit korvaavat vähitellen perinteisiä. Esimerkiksi muovikanavia käytetään yhä enemmän metallikanavien sijasta.

Muoviset ilmakanavat: mistä materiaaleista valmistetaan

Sana "muovi" piilottaa koko materiaaliryhmän, jolla on erilaisia ​​ominaisuuksia ja suorituskykyominaisuuksia. Ilmanvaihtolaatikot on valmistettu tällaisista muoveista:

 • PVC (polyvinyylikloridi). Laaja lämpötila-toimintatila -30 ° C - +70 ° C. PVC-ilmakanavat voidaan asentaa lämmittämättömiin huoneisiin.
 • PVDF (PTFE). haponkestävästä materiaalista, jolla on laaja lämpötila-alue - -40 ° C: sta + 140 ° C: ssa

Esimerkki Ilmanvaihdon muovin tuuletusputkissa kylpyhuoneessa

Valitessaan muovi kanaviston tulisi keskittyä ominaisuuksiin muovia. Esimerkiksi se on parempi käyttää polypropeenia kanavat kytkeä liesituulettimen. Jos poistoilman lämpötila on korkea, kanavat ovat sopivia PVC tai PVDF. Sillä johdotus asuin ilmanvaihto ja muut tekniset tilat olisi hieno laatikko polyeteeniä.

Edut ja haitat, soveltamisala

Muovi kanavat monet koettu negatiivisesti, koska he eivät ole varmoja siitä, että muovi ei säteile haitallisia aineita käytön aikana. Ehkä huonolaatuista muovi- ja ei ole turvallinen, mutta myös kodinkoneiden muoviosat, näyttää merkityksetön seikka. Esimerkiksi keittiö huppu suodattimet useimmat komponentit on valmistettu muovista. Ja sitten vaikeissakin - korkea lämpötila, suuri määrä rasvaa, haihtuminen kemiallisesti aktiivisia aineita.

Jopa avoimen laskemme muoviputkia ei pilaa ulkonäköä

Yleensä asiantuntijat suosittelevat laittaa muovi poistoilman kanavat. Ei ole mitään rajoituksia. Mutta tulva - tarvitsemme lämpöä kestävästä, valmistettu erityisen muovista. Varsinkin, jos virta kuumentaa tai elpymisen.

Toinen näkökohta, joka ei ole suositeltavaa käyttää muovisia kanaviin - tulella liittyvissä asioissa. On ollut tapauksia, jotka eivät ole allekirjoittaneet päätöslauselman käytöstä kaasulaitteet jos ilmanvaihto on valmistettu muovista. Mutta se oli puurunkoinen talo, mutta on muitakin vaatimuksia. Jos olet epävarma, se on parasta tarkistaa paikallisen palotarkastaja. Yleensä on suosituksia määräyksiä.

Ote SNIP 41-01-2003

Mukaan SNIP 41-01-2003 erä 7,11 muovia putkistot voidaan käyttää Matalissa asuin-, julkis-, hallinto- ja asuin- ja teollisuusrakennusten luokka D Niiden ei saa pinottu kellarissa, maanalainen, ullakoilla ja tekniset lattiat huoneissa valvotuissa olosuhteissa paloturvallisuutta.

Muoviraaka kanavissa on sekä kannattajia ja vastustajia. Niiden tärkeimmät haitat:

 • Palavuus. Kaikki on selvää. Älä levitä paloa vain metallin kanavaan. Vaikka kaikki muovit polttaa ja palonsuoja, mutta tällaisten materiaalien "matalan" syttyvyys ovat kalliita. Koska muovi kanavat ovat sallittuja ainoastaan ​​yksikerroksinen taloja.
 • Kertyminen staattista sähköä, joka johtaa kiinni pölyä (joka taas voi silti rikkoa). Itse asiassa, kertynyt paljon enemmän aaltopahvin jauheilla. Vähentää sen määrää, on tarpeen asentaa muovinen putken jälkeen "pölyä" rakennustöiden ja asentaa suodattimia, jotka kiinni suurimman osan pölyä. Lisäksi muovi tuuletusputken käsitelty erityisellä koostumus. Se muodostaa kalvon pinnalle, joka estää staattisen varauksen.

Esimerkkinä muovin käyttöä kanavat kytkeä liesituulettimen

Tämä haittaa muovin käyttöä kanavat. Ansiot enemmän kuin tarpeeksi:

 • Helppo asentaa. Läsnä varusteet ja varusteet luoda järjestelmä mitään asetuksia. Muovi on helppo leikata, on kevyt.
 • Johtuen täysin sileä seinät ilman kohtaa vähemmän vastustusta.
 • Yksinkertaisesti sulun. Turvalliseksi, voit voidella liitokset tiiviste.
 • Muovista kanavat on liitetty toisiinsa lukkoja "maalialue" ilman päällekkäisyyksiä, vähentää ilmanvastusta liikkeen aikana.
 • Hiljainen. Kun tuottavuus 100 cc / min ilmavirta lähes äänetön.
 • Se ei ruostu.

Tässä on joukko muotoiltuja elementtejä voi koostua muoviputken ilmanvaihtojärjestelmän tahansa monimutkaisuus

Yleensä muovi kanava - ei ole ihanteellinen ratkaisu, mutta asennuksen helppous ja hyvä suorituskyky suuremmat kuin haitat. Yleensä asiantuntijat suosittelevat laittaa muovi poistoilman kanavat. Ei ole mitään rajoituksia. Mutta tulva - tarvitsemme lämpöä kestävästä, valmistettu erityisen muovista. Varsinkin, jos virta kuumentaa tai elpymisen.

Myös valinta tulisi aloittaa käyttöolosuhteissa. Esimerkiksi pakokaasun ventkanal märkätiloissa on järkevää käyttää muovisia kanavaan galvanoitu korroosion ja ruostumaton teräs ovat erittäin kalliita myös.

Poikkileikkaus muovi ilmakanavien ja niiden mitat

Muovia kanavat ilmanvaihtoon tehdä:

 • Pyöreä poikkileikkaus.
 • Suorakulmainen (suorakulmiot ja neliöt).

Kunkin lajin on kova ja joustava. Jäykät laatikot valetaan lomakkeita. Pääpiirteistä (paitsi geometriset mitat) - seinämän paksuus. Muoviseen kanavan tilan muoto, seinämän paksuuden tulisi olla 3 mm. Ohuempi mutka, paksu raskas ja huomattavasti kalliimpi.

Toinen tyyppi - joustava muovinen ilmakanavia. Made in aaltokuvioilla. Metallilankakehyksen kääriä muovikerroksen siten, että lanka itse on muoviin. Tällaiset kanavat helpompi asentaa, koska voidaan taivuttaa missä tahansa kulmassa.

Puolijäykkä aaltopahvin ilmanvaihtokanavien

Pituus yhdestä aallotettua muoviputkea tuuletusputki - jopa 2,5 metriä, niin että lyhyen kappaleet voidaan valmistaa kokonaan yhdestä kappaleesta. Asennus on hyvin yksinkertainen: kummastakin päästä kiinni, asetella radalla, turvattu useissa paikoissa. Poimun toivottavaa venyttää niin paljon kuin mahdollista - vähentämiseksi epätasaisuuden seinät ja ilmavirtauksen vastus.

Mutta, jopa hyvin venytetty aaltoilu, koska epätasainen seinät, ilma vaikeaa. Koska, samoin ehdoin, aaltopahvin putkistot antaa suurempi. Lisäksi epätasaisella pinnalla likaa kertyy nopeammin, rasva, pöly. Seinät - hyvin ohut, on hyvin pieni mekaaninen lujuus. Luotettavampia puolijäykkä variantteja (kuten kuvassa yllä). He taivuttaa huonompi, mutta on korkeampi luotettavuus.

Poikkileikkaus pyöreä muovi kanavan

Yleisin pyöreää muovinen kanavat:

Ja pyöreä ja suorakulmainen muovi kanavat voi olla suuri

Mutta on paljon suurempi - jopa 2,4 metriä halkaisijaltaan - teollisuusrakennuksia. Myydään ympäri tuuletusputken segmenttien 500 mm, 1000 mm, 1500 mm, 2000 mm, 2500 mm.

Poikkileikkaus suorakulmainen tuuletusputkia

Suorakulmainen Muovi kanavat kotikäyttöön ovat seuraavat koot:

 • korkeus - 55 mm, 60 mm;
 • Leveys - 110 mm, 122 mm, 204 mm;
 • pituus - 350 mm, 500 mm, 1000 mm, 1500 mm, 2000 mm ja 2500 mm;
 • seinän paksuus - 8,2 mm.

Esimerkki mitat muovi suorakulmainen putket ilmastointi-

Suurempi poikkileikkaus on muovinen putki tuuletusta varten, paksumpi tehdä sen seinään. Tarkoituksena on varmistaa, että tuotteet eivät muuta geometriset mitat. Säästää lyhyempi seinät (kuten kuviossa), paksuus voi olla pienempi (2-3 mm esimerkiksi), ja leveämmän osan (kuvassa on nimetty b) tehdä paksuuntunut - 3-4 mm.

Kumpi on parempi: pyöreä tai suorakulmainen kanava?

Missä muodossa kanavat on parempi? Pyöreitä tai neliön? Jos otamme kaistanleveys, sitä parempi pyöreä. Näiden pyörrevirtaukset tavata vähemmän vastustusta, liikettä ilmamassojen nopeammin. Suorakulmainen kulmat pysyvät käytännössä käyttämättä. Koska suorakulmainen aiheuttaa suuremman poikkileikkauspinta-ala kuin pyöreä.

Tällaisessa suoritusmuodossa, vaikka pehmustettu "päälle" ventkanal lähes huomaamaton

Vaikka pahin ominaisuudet ovat yleisesti käytetään suorakulmainen putki muovia ilmanvaihtoa varten. Ne on helpompi piilottaa, pudottamalla matalalla muurin yli kaapit, esimerkiksi. Myös regenerointi lisälaitteen tai venyttää kattoon ne vaativat matalampia, koska on olemassa malleja tasainen ja laaja. Vaikka sisäkaton ei ole, ja missään ei piiloutua ventkanal suorakulmainen laatikko risteyksessä seinän ja katon näyttää paremmalta kuin kierroksen.

Asennus muovi kanaviston aikoina helpompaa kuin työskentelystä metallia. Leikkaus muoviputkien ilmanvaihto voi hacksaw terä metalli hienontaa tai leikkaus levyn. Joka tapauksessa leikkaus osoittautuu sileä, purseeton.

Vaihtoehto ilmanvaihto kylpyhuoneessa ja wc suorakulmainen muoviputket tuuletusta

Varusteet ja kiinnitettäväksi seinään tai kattoon

Liikkeisiin, aluevaltaus rajoituksia, laajennukset on erityisiä muotoja - kulmat, supistusliittimiä, T. Adapterit ovat molemmat sama koko toiselle, ja pyöreästä suorakulmaiseksi. Tämä on hyödyllistä, esimerkiksi, aseta tuuletin, tarvittaessa. Liittämiseksi kaksi putkea on kytkin. Kaikki menee jopa paremmin kuin lasten suunnittelija.

Esimerkki ilmanvaihto kierroksella muoviputkien ilmastointi-

Asennettu putken seiniin tai kattoon avulla erityisiä puristimia. Ne ovat myös valmistettu muovista, on asennettu kattoon tai seinään tulpat tai ruuveilla. Asennettu putkikiinnittimet vain "napsauttaa".

Muovin sijaan pihdit kiinnittämiseksi ilmakanavia voidaan käyttää rei'itetty kannakkeet kipsilevyä. Jos se on asennettu suorakaiteen muotoinen muovinen putki, ne pitävät kaksi Ankkurit / ruuvia etäisyyttä, joka on putken leveys. Jäljellä olevat reunat on taitettu alas ruuveilla kiinnitetty sivuseinään putken. Tämä menetelmä on aikaa vievää, mutta henkarit ovat halvempia. Mutta käyttö ruuveja - ole paras ratkaisu. Niitä, pala ruuveja ulkonevat kanavan sisällä, pöly nalipnet muutaman vuoden, aiheuttaa kulumia veto. 8-10 vuotta sijasta kunkin sulkutulpan muodostuu pölyä. Tämän seurauksena, ilmanvaihtoa voi jopa lakata toimimasta. Meidän täytyy puhdistaa.

Jos haluat asentaa ilmayhteisiin katossa, niiden suuria annoksia kerätään lattialle, sitten - "kokeilla" kattoon, merkitse paikka asennuksen kiinnikkeitä. Turvaaminen kaksi osaa ne ovat yhteydessä toisiinsa. Joten koko järjestelmä menee. Oikeastaan ​​mitään monimutkaista. On vaikea suunnitella ja valita koko ja asentaa ilmakanavan lopullinen piiri voi olla itsenäisesti, ilman mitään ongelmia.

Varmistamaan tiiveys, asiantuntijat suosittelevat promazyvat saumoja. Suositeltava neutraali silikonitiiviste valkoinen. Kuivaamisen jälkeen, se pysyy joustava eikä halkeile tärinää, kompensoida lämpölaajenemista.

Jos aikana telakka-järjestelmä muodostuu kahdesta osasta "tasku" - muoviset huono tukeutuu johtuen eri geometriset mitat, saumamassan myös voideltuun ja sitten zamatyvaetsya erityinen metalloidun nauhan. Tällaisissa tapauksissa on suositeltavaa poistaa "taskuun" vetää se ruuvilla. Tehdä niin ei kannata sitä, että samasta syystä - tämä paikka "kasvaa" pölyä tulppa, joka estää ilmavirtauksen.

Muovia ilmakanavat tuuletukseen: laskelma, valinta ja asennus

Muovia kanavat ilmanvaihtoa käytetään asuin- ja teollisuustilat virtana raitista ilmaa, poistamalla pahaa hajua ja erittymisen haitallisia höyryjä. Meidän aikanamme erityisen suosittu ovat kanavia muovin takia käytännöllisyys, kestävyys, asennuksen helppous ja suhteellisen alhaiset kustannukset. Artikkelissa käsitellään yksityiskohtaisesti laskennassa kysymyksistä, valinta ja asennus ilmanvaihtokanavien.

Ilmanvaihtojärjestelmään kuin design elementti moderni sisusta

Muovia kanavat ilmanvaihtoon: lajia, kokoa ja luokittelu

Monenlaisia ​​sovelluksia ilmanvaihtokanavien Ilmanvaihtojärjestelmän aiheuttaa monenlaisia ​​tyyppejä ja malleja. On olemassa useita muuttujia, jotka muodostavat perustan luokitusta:

 • poikkileikkausmuodon: elliptinen, suorakulmainen, pyöreä;
 • suorituskyky materiaali: muovi, metalli ja muovi, teräs;

Puolijäykkä muovi kanavaura 75 mm

 • jäykkyys;
 • Koon tai halkaisijan poikkileikkauksen;
 • Menetelmä ja yhteyden tyyppi;
 • rakennesuunnittelu.

Jotta voidaan vastata laaja kuluttajan tarpeet ja tarjota vaihtoehtoja malleja, yhtiö valmistajat tarjoavat laajan valikoiman muovi- kanavat. Siten, suorakulmainen litteä putken tyypilliset dimensiot 100h55 ja 204h60 mm pyöreä halkaisija on 100-200 mm.

Luokitus muotoisen osan

Yleisimmin käytetty erilaisia ​​poikkileikkauksia ovat pyöreitä ja suorakulmainen. Joissakin tapauksissa, joissa muotoilu asetettu tiukkoja rajoituksia koko ja muoto kanavan, käyttäen soikeita suoritusmuoto. Tällainen osio saavutetaan käsittelemällä pyöreitä artikkeleita erikoiskoneita.

Valmistamiseksi muovi putken pyöreä muoto vaatii vähemmän materiaalia ja niiden valmistus itsessään yksinkertainen tekniikka. Tapauksessa suorakulmaisen suorittamisen nousivat keskimäärin 20-30% siirtymisen aikana pyöreän poikkileikkauksen. Komplikaatio valmistusprosessin johtuu siitä, että kanavat vedetään yhteen useista erillisistä osista.

Muovia ilmakanavat ilmanvaihtoon erityyppisiä ja -kokoisia

Pääväitteistä valitaan pyöreä muoto ovat parhaat vuotoja (joka on yksi-osainen rakenne ja ilman hitsit), nopea ilmavirta virtaa, vähentää melua, pienempi paino ja asennuksen helppous.

Edullisesti suorakulmainen kanavat on jaettava optimaalista jakamista tilaa. Sellainen muoto, vie vähemmän tilaa, helposti mukautuu epätavallinen layout, esimerkiksi silloin, kun linjassa alaslasketun katon.

Vinkki! Jos sivusto väitetyn sijainti ilmanvaihtojärjestelmän rajoitetaan rajat kanavan kokoa, voit käyttää siirtymävaiheen muuttamista varten poikkileikkausmuoto. Tämän alueen sivuosuuksien fay tulisi olla samanlaiset.

Luokittelu materiaalin kanavan toteutuksen

Materiaalia, jota käytetään valmistuksen eri ilmakanavia, riippuen niiden soveltaminen ja mahdolliset rajoitukset olemassa olevan ilmanvaihtojärjestelmän.

Galvanoitu teräs kanavat on levitetty suojaava pinnoite, jossa on korroosiota

Laajalle levinnyt sekä suhteen aggressiivinen siirron ilmavirtauksen, sekä käytettäväksi kaikenlaisiin tiloihin sai muovin tai PVC tyyppi. Muovi on helppoa ja sileästä materiaalista, joka kestää kosteuden vaikutuksesta, happoja ja emäksiä. Koska tiiviys siitä on valmistettu eri liitoselementit (kyynärpäät, T, mutkia) 0,4.

Galvanoitu teräs kanavat, joita käytetään ilmanvaihtojärjestelmissä, jotka toimivat ei-aggressiivisessa ympäristössä (lämpötila 80 ° C). Suojapinnoite on anti-korroosio-ominaisuudet ja lisää merkittävästi tuotteiden käyttöikää, lisää kuitenkin hinta per m2 asennus ilmanvaihtokanavien.

Metalli-muovi-tyyppi kanavat on valmistettu käyttäen kahta metallikerrosta (usein aaltopeltiä alumiinia) ja kerros vaahtomuovia. Tämän tyyppinen on suuri lujuus pienellä painon. Tuotteilla on kaunis ulkonäkö eivätkä vaadi lisäeristys. Haittana on lisääntynyt kustannus.

Vinkki! Kotiympäristössä (erityisesti organisaation asunnon keittiön ilmanvaihto) on edullinen muovin käyttöä johtoja takia vähemmän melua, paino, asennuksen helppous ja halvemmalla.

Aallotettu putki ilmanvaihdon

Muunlaisille kanavien ovat polyeteeni, vinilplastovye ja steklotkannye. Nämä lajit on tunnusomaista korkea korroosionkestävyys, kevyt paino, kyky taipua kaikissa koneissa rajoittamattoman kulma.

Koska tänään yleisimpiä ovat kovia kanavat - tärkein osa koko ilmanvaihdon laitteen markkinoille keskittyy tyypistä. Usein jäykkä laatikot on pyöreä tai suorakulmainen poikkileikkaus. Valmistukseen levymateriaalin käytetty. Basalttivillarainaan voi toimia ulkoinen eristys.

Joustava kanavoinnit ilmanvaihto esittää aallotetun (aallotettu holkki), joka on tehty polyvinyylikloridista (PVC). On syytä huomata, erinomaisen helppo kuljettaa ja asentaa. Ennen kuin ostat joustava kanava, puutteita tämän tyyppisen olisi otettava huomioon. Ohuet seinät on alhainen kohinanvaimennus. Myös esille pintapoimutukset on kielteinen vaikutus ilman virtaus viiran läpi.

Viimeksi mainittua tyyppiä - puolijäykän. Hän on välittäjänä joustavan ja jäykän tuotteita, joissa yhdistyvät korkea lujuus ja elastisuus. Haitat tällaisten kanavien tulisi sisällyttää pienempi ilman nopeus, joka asettaa rajoituksia niiden käyttöä haarautunut järjestelmissä.

Muovi asennusosia ilmanvaihtojärjestelmän

Vinkki! Ei ole tarpeen rajoittaa valintaa vain yhdenlaista kanavaan. Monenlaisia ​​liitoselementtien avulla on helppo yhdistää kovia ja taipuisat kanavat. Tämä yhdistelmä ei vaikuta suorituskykyyn ilmanvaihtojärjestelmän kokonaisuutena.

Muovia ilmakanavat ilmanvaihtoon: Menetelmät ja tyyppisiä yhteyksiä

Yleisimmistä tavoista yhdiste on laipoitettu kanavaosien ja tasainen nivelet. Perusteella on ensimmäinen asennus laipat, jotka on kiinnitetty osiin ventkanala niiteillä tai ruuveilla. Niukkuus nivelten avulla saavutetaan kumi tiivisteet ja muut.

Kiekkojen Liitäntä tapahtuu kaistan ohutlevyhitsauksiin ja metalliliuskoja.

Päätyyppiä yhdisteen ilmatieputkista ovat:

 • tees (rajapinnalla tai risteyksessä järjestelmä);
 • polvet ja kyynärpäät (paikoissa kanavan muuttuu);
 • Adapteri (siirtymisen suorakulmaisesta pyöreään kanavaan, tai päinvastoin, kytkentäosien eri poikkileikkaus);
 • confusers ja diffuusorit (paikoissa siirtymisen toiseen ulottuvuuteen). Ensimmäinen kapea kanava, ja toinen - laajentaa.

Ilmanvaihto ja ilmastointijärjestelmät

Edut ja haitat muovi aukko putken pakokaasun

Epäilemättä tasainen muovi kanavat ovat hyvin suosittuja käytettäväksi asuin- kuin teollisuusrakennuksissa. Täällä, seuraavat positiivisia ominaisuuksia tällaisia ​​olisi tuotava esiin:

 • puuttumisen vuoksi näissä elementit altistuvat hapetus, muovi johdot eivät kärsi korroosiota. Tämä ominaisuus helpottaa suuresti työtä suunnittelijoiden, poistamalla tarvetta antaa lisäsuojaa. Hapettumisenkestävyyttä tekee suunnittelu itse ja sen asennus helpompaa;
 • vajaatoiminta PVC tuuletusputken huomattavasti (joskus 2-3 kertaa) metallista analogit halvempia;
 • sileä sisäpinta edistää maksiminopeus eivätkä vaadi säännöllistä puhdistusta;
 • mahdollisuus leikata pala lanka päällä, ja laaja valikoima erilaisia ​​heloja suuresti yksinkertaistaa kokoonpano ja asennus rakentamisen;
 • toksisuutta ja täydellistä turvallisuutta sekä ihmisten ja ympäristön sredy.8.

Yhdessä kaikki nämä edut ovat joustavia PVC kanavat ja yksi suuri epäkohta: alhainen palonkestävyys.

Laskeminen ilmastointikanavien on yksi tärkeimmistä vaiheissa suunniteltaessa ilmansyöttöjärjestelmän. Ennen kuin edetään suoraan valintaan poikkipinta-ala johdot, on tarpeen määrittää suorituskyvyn tuuletusilman.

Kanavat muovia - laadukkaan ja luotettavan tuotteen, jolla on pitkä käyttöikä

Suorituskyky kautta ilmanvaihtokanavalla

Aloittaa vaaditun asemapiirros, joka määritellään alue ja tarkoitus jokaisessa huoneessa. Ilmansyöttö annetaan vain niissä tiloissa, joissa ihmiset ovat pitkään (olohuone, makuuhuone, tutkimus). Ei toimiteta ilman käytävillä, koska siellä putoaa olohuoneet, ja enemmän - keittiössä ja kylpyhuoneissa. Sieltä ilmavirta purkautuu ilmanvaihto. Tämä periaate estää leviämisen pahaa hajua ympäri taloa tai huoneisto.

Ilmamäärä syötetään kunkin asunnon lasketaan MGSN 1.3.01. ja SNIP 41-01-2003. Vakiomäärä 1 jokaisessa huoneessa on 60 kuutiometriä / tunti. Makuuhuoneessa tämä luku laskee kertoimella 2-30 m³ / h. On myös syytä huomata, että laskennassa otetaan huomioon ainoastaan ​​ihmisiä pitkään huoneessa.

Vinkki! Laskettaessa ominaisuudet ilmanvaihtojärjestelmän voidaan suorittaa manuaalisesti määritetty kaavoja. On kuitenkin olemassa monia online-laskimia, jotka yksinkertaistavat ja nopeuttavat ratkaisu tähän ongelmaan.

Seuraava vaihe on laskea ilmaa moninaisuus. Moninaisuus osoittaa, kuinka monta kertaa tunnissa on täydellinen uusiminen huoneilmaa. Pienin arvo on yksi. Tämä arvo estää pysähtyminen ilmakehän huoneissa.

tehnyt tarvittavat mittaukset ja valmistettu teknisen suunnittelun putkien ennen asennusta ilmanvaihtojärjestelmän

Edellä, määrittää ilman virtausnopeus on laskettava kahden parametrin ilman: at moninaisuus ja ihmisten määrä, joista suurempi arvo.

Laskettaessa ihmisten lukumäärä:

Lnormi - normalisoitu arvo ilmavirran mukana (tyypillisesti - 60 m³ / h, unitilassa - 30 m³ / h).

Laskeminen ilmanvaihdon:

L - Virtalähde ilma m³ / h;

b - moninaisuus ilman (elävä neljäsosaa - 1-2, toimistoihin - 2-3);

S - pinta-ala neliömetreinä;

H - vertikaalinen sisämitat (korkeus) metriä.

Laskemisen jälkeen tuuletus jokaisen huoneen arvot summataan jokaisen menetelmän. Ja lisää tarvitaan ilmanvaihtotehoa. Esimerkiksi tyypillisiä arvoja ovat:

 • huoneita ja huoneistoja - 100-500 m³ / h;
 • asunnot - 500-2000 l / s;
 • toimistot - 1000-10000 m³ / h

Letkut ilmanvaihtojärjestelmät ovat keveys ja joustavuus vaihtoehtoja

Laskentamenetelmä kanavien

Laskea neliön kanavat on tarpeen tietää ilmamäärä, joka on virtaamaan aikavälissä niitä (kohti edellisen laskutoimituksen vaihe) ja suurin virtausnopeus. Lasketut arvot poikkileikkauksen pienenee nopeuden kasvaessa ilmakanavan, mutta kohinataso nousee. Käytännössä talojen ja asuntojen nopeuttaa valittu arvo on alueella 3-4 m / c.

Ilmakanavat tuuletusta varten. Asennus, käyttö ja huolto järjestelmien

Materiaalit valmistukseen. Tyypit osien ilmanvaihtokanavien. Menetelmiä elementtien yhdistämiseksi järjestelmän. Puhdistus ja desinfiointi kanavan järjestelmiä.

On huomattava, että käyttää alhaisen nopeuden lanka, jossa on suuri koko ei ole aina mahdollista, koska monimutkaisuuden sijoittamalla välitilaan. Suunnittelulla voidaan pienentää korkeus suorakaidekanaviin, joilla on samanlaiset poikkipinta-ala on pienemmät mitat, verrattuna pyöreä muoto. Kuitenkin, pyöreä taipuisat kanavat asennetaan nopeasti ja helposti.

Tietokonemallinnus Sisäisten insinööriverkosto ilmanvaihto

Laskettaessa alueen kanavan seuraavan kaavan avulla:

SC - arvioitu koko langan poikkileikkaus, cm;

L - ilman virtausnopeus m³ / h;

V - nopeus ilman viiran, m / s;

2778 - vakio muuntamiseksi eri mitat.

Laskenta todellinen poikkileikkauspinta-ala on pyöreä poikkileikkaus kanavan seuraavan kaavan mukaisesti:

Laskenta todellinen pinta-ala, että muovi suorakaidekanavien kaavalla:

S - Kanavan todellinen alue, cm;

A ja B - poikittaismitat kanavan poikkileikkaus on suorakulmainen, mm.

Vinkki! Tarvittaessa tehdä Ilmasuihkun nopeus kanavassa, voi suorittaa laskutoimituksia, käänteinen kuvattu valitun kanavan poikkileikkauksen pinta-ala.

Miten korjata suunnitellaan ilmanvaihtojärjestelmän riippuu laadusta ilmansaasteiden ulosvirtaus

Laskelmassa alkaa pääkanaalialueen ja viettää jokaisen haaran. Ilman virtausnopeus pääjohdossa voidaan nostaa 6-8 m / c. On syytä lisätä, että kotimaan ilmanvaihtojärjestelmien yleensä käyttää pyöreitä kanavia 100-250 mm halkaisijaltaan tai samanlainen suorakulmainen poikkileikkausala. Erittäin hyödyllinen valittaessa muovi kanavistollaan tuuletusaukot hakemistoja.

Kiinnittää huomiota! Valitessaan tarve keskittyä noudattamisen tuotteeseen asetettuja vaatimuksia GOST. Kanavat pitäisi myös olla laatusertifikaatti.

Organisaatio ilmanvaihdon keittiössä

Valitessaan liesituulettimet päättää kuinka pahaa hajua poistetaan ja haihtuminen - kiertoilman tai kaasun poiston kautta purkaa. Sekä ensimmäinen että toinen vaihtoehto on omat etunsa ja haittansa. Lisäisin vielä, että suurin osa modernin laitteet voivat toimia molemmissa tiloissa, mutta ilman ilmanvaihtokanavan työtä, he vain voi kierrättää.

Uutteet ilman puhallin imee ilmaa ja kulkee suodattimen, jolloin puhdistusta. Kuluttajat, jotka ovat ostaneet tämän luokan laitteissa, usein ohjaavat alhainen hinta ja asennuksen helppous. Kuitenkin, niiden merkittävänä epäkohtana on tarve aika ajoin vaihtaa suodattimien ja melko alhainen tuottavuus.

3D-mallin suunnittelu ilmanvaihtojärjestelmän

Toinen suoritusmuoto on työskennellä ilman poistovirtaustilassa laitteita. Kun tätä kaasua imeytyy myös tuuletin, johdetaan sitten zhiroulavlivatel ja ruiskutetaan ilmanvaihtohormi. Tämä lähestymistapa on tehokkaampi, mutta vaatii työläämpi asennus- ja lisäkustannuksia vetäytymisasemaan organisaatiota. Kanava on suljettu, se on myös suositeltava asettamalla venttiili katkaista ilman virtauksen huoneen ulkopuolella.

Valinnan jälkeen muovinen kanavaan piirustus keittiössä voit ostaa sen kohtuulliseen hintaan suoraan valmistajalta.

Kiinnitysvaihtoehdot ja asennus ilmakanavan

Ensimmäinen menetelmä on kiinnitys tapeilla ja profiili. Hän on yksi yleisintä ammatillisessa ympäristössä, se suoritetaan avulla L- ja Z-muotoinen profiili. Kun tämä profiili on kiinnitetty laatikko ruuveilla. Lukitusasentoon tapin lisätty kumitiivisteet vähentää melua ja tärinää vaimentava.

Asennettaessa Isoa ilmanvaihtokanavien käytetään useimmin nastat ja ristipään. Kanava perustuu ikeen, ja nastat rajoittaa mahdollisimman sivusuunnassa. Myös, kumitiiviste voidaan käyttää paremmin kiinnittäminen. Tämä teline poistuu kanavasta suljettu, mikä on erittäin tärkeää asennettaessa ääni- ja lämpöä eristävillä elimillä.

Muovi kanavat ovat erilaisia ​​edullisia, puuttuminen korroosio, asennuksen helppous

Kiinnitys puristin tappi ja on edullinen ympäri kanavien asennusta. Lyhyet osat joustava kanava voidaan korjata ilman nastoja.

Universal mount on Reikänauha. Menetelmä soveltuu suorakulmainen ja pyöreä muovi kanava. Lisäksi alhaiset tilasuunnittelun ei jäykkyys ja voi värähdellä huomattavasti.

Asennus on joustava aallotettu kanava

Joustava ja puolijäykkä kanavaa pieni poikkileikkaus on tavallisesti käytetään kodeissa kuin kanavaan keittiön Liesituulettimien. Asennus tapahtuu useassa vaiheessa:

 • line merkintä on suoritettava piirustusten tai oma skeema asetukset. Järjestetään kattoon osoittava viiva kulkua polun kanavaa;
 • asennus kalusteet. Painumisen estämiseksi, tulpat on kiinnitetty 40 cm välein pitkin tähtäysviivasto, ne kiinteät kiinnittimet;

Joustava kanava sopii asennettavaksi ahtaisiin tiloihin

 • mittauskanavan pituus. Mittaus letkut on suoritettava niiden suurin jännitys;
 • Viipalointi voi käyttää terävää veistä tai saksia, ja kehyksen viiran pihdit on purra. Eriste leikataan vain käsineet kädessä;
 • rakennusmateriaalit kanava pituudet - kaksi holkkia saatetaan liitoslaippa ja kiinteän ikeen;
 • holkki pää on linjassa putken laippa tai tuuletusritilän;
 • Sitten pitää suoraa asentamista joustavan putken. Holkki pidetään jännityksen alaisena kautta asetetun niskasta risteykseen keskeinen selkäranka;
 • erillinen poistoaukko on säädetty kunkin aukon projektin.

Vinkki! Tapauksessa, jossa katto tila rajoittaa kanavan halkaisija voi käyttää siirtymistä pyöreä suorakulmainen kanava, jolla on sama poikkipinta-ala.

Montazh joustava eristetty kanava

Asennus eristetty kanava järjestetään samalla tavalla, mutta on olemassa joitakin vivahteita leikattaessa tai kohdistuksen holkki täytyy ruuvata eristekerroksen enemmän leikkaus / liittyä sisäkehys ja laippa, tiivistemassaa, jolloin eriste takaisin alkuperäiseen asentoon uudelleen ja kiinnitä eristetty.

Kun tuotetaan lämpöeristetty kanavaa käytetään mineraali- tai lasivilla

Lämmöneristys on yhdistetty runkoon teippiä ja alumiini niskasta. Ne eristettiin myös ulkokerros.

Se tulisi ottaa huomioon, että laipan yhteys voi olla heikko kohta asennusta äänieristys kanavaan. Vaimennus kasvaa pukea koko kanavan putki (ilman aukkoja). Tiivistämiseksi käyttää samoja materiaaleja.

Asennus muovi ilmanvaihtokanavien piirtämiseen keittiössä

Valinnan jälkeen hakemistoon muovi suorakaidekanavasta tuuletusta varten ja hankkia kaikki olennaiset osat voivat edetä kokoonpano. Koekokoonpanon yksiköiden järjestetään lattialle tai taulukko, joka on sitten ripustaa kattoon tai kiinnitetty seinään. Yhdiste suorat osiot suoritetaan kytkimet. Muotoiset elementit liittyi nännit, joka puolestaan ​​on saatu leikkaamalla suoralla halutun pituuden kappaletta.

Liitoselementit ilmanvaihtojärjestelmissä tehdään suurempi halkaisija putkien tiukka liittyminen suoran kanavia. Näin ollen typistetty, esimerkiksi kosketa tee tarvitaan suora lyhyttä putkea (tappi). Kun yhteys, tämä sivusto on täysin piilossa putket.

ilmavirran kierrätysjärjestelmä voi sijaita lattiapinnoitteen

Syntyvät kytkennät ja väljyys ja raot voivat aiheuttaa vuotoja, niin ne päällystetään tiivisteaineella ennen telakointi. On muistettava, että käyttö ruuvit ja johtaa sinetöidä epäonnistumiseen.

Jotkut urakoitsijat ruuvataan muovi ilmakanavat piirustus keskeyttämiseen tai kiinnitysruuvit. Toteuttaa tällainen menetelmä asennus kanavat alennetaan, ja prosessi on merkittävästi kiihdytetään. On oikea asennus kanavan aisat että tiheästi kattavat putki. Tämä teline on varustettu kumitiivisteellä, ja on tehty nimenomaan kiinnittämiseksi kiinnike seinään tai roikkuu hiusneula.

Tarvittavan pituiset napit kiinnitetään laattoihin ankkureilla tai muulla laitteella. Myynnissä ovat myös muoviset kannattimet ja kiinnittimet lukkojen muodossa. Tällaiset elementit yksinkertaistavat ja nopeuttavat asennusprosessia.

Esimerkki yksityisen talon tuuletusasennuksesta

Ilmanvaihtojärjestelmän organisointi on suhteellisen yksinkertainen prosessi. Selitetyn yksinkertaisen laskentatekniikan avulla voit helposti valita tarvittavia elementtejä, ja laaja valikoima tuuletusaukkoja ja liitäntäelementtejä yksinkertaistaa muovikanavien sijoittamista ja asennusta tavallisiin asuintiloihin.

Tuuletusaukot. Järjestelmien asennus, käyttö ja ylläpito

Tuuletus kehysrakennuksessa omiin käsiinsä. Järjestelmä, laskenta ja ilmanvaihtojärjestelmän asennus

Ilmanvaihdon muoviset kanavat: koko järjestelmän toimivuuden takaaminen

Ilmanvaihtojärjestelmät. Järjestelmien luokittelu, laskenta, käyttö ja ylläpito

Pakotettu ilmanvaihto. Tyypit ja mekaanisten asennusten asennus ilmanvaihtoon

Muoviset paneelit kattoon: itsekokoonpano

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

55 − = 54