Istukka Akkuruuvinväännin

Mitkä ovat ammuksia poran ja kuinka valita niitä

Istukka pora luokiteltu kiristys Tankoistukkasarja. Holkit käytetään kiinnittämiseksi poratangon tai kylmä metallikappaleen kiristys päässä kylmänä. Klassinen patruuna koostuu karkaistusta holkki ja 3 identtistä lohkoa (cam).

Collet - keskiholkin vahva, karkaistusta teräksestä. Patruuna laite on sijoitettu keskeisesti. Se leikkaa määrän 3, jotka muodostavat puristamalla täysin identtinen kentällä (kamerat). Vähentämällä jakohalkaisijasta painetaan toisiinsa.

Ensimmäinen patruunat mekaanisen porat on sylinteri, jossa on säätö- pyörä pinnalla. Edelleen, laitteessa jo lisännyt säätämiseksi holkki.

Sylinteri on edelleen kiinnitettävä akselin poran tai ruuvimeisselillä. Kääntöpuolella jo "antaa" suutin.

Poranistukka on kätevintä kiinnittää porat, terät ja hanat pieniä varret. Tämä työkalu sisällä kiristysistukka on kiinnitetty painamalla kamerat sisällä.

Leuan istukka on tunnettu siitä, että seuraavat vaihtoehdot:

Istukka mekaaninen ja sähköporakoneiden kutsutaan tylsä. Tärkein etu istukka on eri halkaisijoilla suuttimen.

Laadullinen istukka sallii poran on 1-2 millimetriä 20-25 millimetriä. Tämä elementti poraa ei merkittäviä haittoja muuta kuin kustannukset kasetin.

Kotitalous- ja ammattikäyttöön Pora- pikaistukka porien, käynnissä ilman avainta.

Tällaisen puristin pari sekuntia, voit muuttaa poranterä, ilman apua improvisoitu avaimen. Vahvistettu kämmen painamalla heikentää mekanismin, joka mahdollistaa vapautumisen leikkaavan työkalun pidikkeen. Samoin korjata poranterä jatkotyölle. Tämän tyyppinen patruuna toimii aallotetusta metalli- holkki ja lukitus kara.

By haittoja kuuluvat pikaistukka kiristys epävakaa. Jo kuluneet pikaistukka ei ole laadullisesti kaappaa suuri halkaisija poranteriä, mikä pyörimästä. Se on tyypillistä pyöreä varsi.

Key leukaistukka täytyy löysää ja kiinnitä erityistä avain, joka ajan mittaan on helppo menettää työtilanteissa. On mielenkiintoista, että kokeneempien käyttäjien porausvälineet suosia kiristysavaimella puristamiseksi porata tai tehdas voi olla "tiukasti", esimerkiksi jopa ruuvipenkkiin.

Ostamalla pora, ruuvimeisselin tai vasara, jossa on leukaistukka avain, heti lukita avain joukko langan sähköinen nauha tai sitoa on tukeva johto. Muutokseen liittyviä ongelmia poran koskaan tapahdu.

Erittäin suosittu radioamatöörien mini patruunat pora. Tällaiset elementit ovat joskus laittaa poraa tai mini pora. Se voidaan asentaa mihin tahansa välinettä sovitettu poraukseen. Esimerkiksi kultasepän ei voi tehdä tätä työtä ilman kiinnikkeitä.

Useimmiten käytetään mini patruunat helppo porata tai ruuvimeisselillä kotitalous. Optimaalinen poran halkaisija mini patruuna 0,1-4,5 millimetriä.

Se on erittäin kätevä porata siru, mini malli ja koruja.

Mini kasetti on rakenteeltaan yksinkertainen avaimeton collet. Useimmiten messinkiä.

Miten poistaa ja vaihtaa kasetin kierreliitännällä

Kierteitetty poran istukka on asennettu työkalun akselin ja on kiinnitetty, koska vasemman ruuvikierre. Poistaa vaurioitunut kasetti, jossa on tarve vahvistamisen, mutta ottaa huomioon ei-standardi kierreliitoksella.

Edellä mainittu ruuvi sijaitsee kasetin sisällä, logiikka tarvitse ruuvata kamerat suurin, toisin sanoen "uppoaa" raja. Joten tämä toiminta näyttää kuvassa:

Miten edelleen purkaa poranistukka? Sisällä on nähtävissä samalla ruuvilla, irrotettava ristipääruuvitaltta. Pääset se, sinun on hyvä ruuvimeisselillä ruuvata tiukasti myötäpäivään. On olemassa työkaluja malli, jossa ruuvi ei ole asennettu. Tässä tapauksessa, patruuna on kokonaan kierretty akselin ilman valmistelusta.

Vasenkätinen ruuvi aika menettää terävyyttä uran takia huolimaton muutoksesta leikkurit. Mukavuussyistä, voit lyödä ruuvi työnnetään ruuvimeisseli vasaralla. Tämä toiminta syventää ura vahingoittamatta työkalua.

Irrotettaessa, voit käyttää näppäintä 14 mukavuussyistä.

Kuinka poista puristuksissa pora? Yksinkertaisesti avaamalla ruuvi tai karan vasenkätinen kierre, käsi kehrätty itseään kierros voidaan vaihtaa tai korjata.

Uutta korvaavaa Poraistukan

Mitään monimutkaista - hankkia sopiva poran istukka ja samanlaisen sekvenssin asettaa säiettä.

Kuinka nopeasti poistaa istukkaa poran esitetty tämän lyhyen videon:

Kun vaihdat otettava huomioon yhteystyypin. Kaksi niistä:

Kasetti, jossa on kierre, joka on asennettu työkalun edellä olevassa kaaviossa.

On tärkeää tietää, että lanka on merkitty kahdenlaisia ​​patruuna:

1,5-13 - merkintä pienimmän ja suurimman halkaisijan leikkuutyökalun asennettu kasetin.

Korvaus- Noudata näitä merkkejä. Jos istukka oman pora on asetettu esimerkiksi 1,5 -13 M12, on tarpeen muuttaa patruuna samalla merkinnällä.

Kartio yhteystyyppi on järjestetty hieman helpompaa. Kun kasetti on vaihdettu vain vartaassa. On seuraavat lajikkeet:

On mielenkiintoista, että jokainen suojelija kaupassa työkalut merkitty "B" tarkoittaa juuri kartion seinäkiinnityssarjan. Numerot etiketti (10-18) - on halkaisija alemman aukon.

Kuinka poista kasetti kapeneva yhteydessä pora? Helpoin tapa. Patruuna irrotetaan käyttäen standardia vasara PIN kohokuviointi.

Mitä ostaa ruuvimeisselin

Joissakin työt kiristä ruuveja paljon. Voit varmasti tehdä sen manuaalisesti ruuvimeisselillä, mutta se vaatii paljon työtä ja aikaa vievää. Nopeuttaa prosessia, on tarpeen valita ruuvimeisselillä. On hyvin edullisia malleja - kotitalous - mikä kuitenkin paljon helpompi asennus ja irrotus ruuvit. Jotkut voivat työskennellä pora tilassa.

Kuten tiedätte, ammatilliset ruuvimeisseliä on suurempi arvo, mutta tämä ei ole sattumaa. Ne on valmistettu, jossa on suuri turvamarginaali, jota käytetään paremmin ja kalliimpia materiaaleja. Lisäksi niillä on enemmän tehoa, mikä tekee mahdolliseksi ruuvata ruuvit ovat pitempiä ja / tai toimivat jäykempiä materiaaleja.

Eroa ammattimaisen ja kotitalouksien ruuvimeisseli resurssi

Ratkaisemaan kuluttaja tai ammattilainen ruuvimeisseli tarvitset, arvioida työn määrää, joka on suoritettava. Jos aloittaa rakentaminen tai suurehko korjaus todennäköisesti tarvitsevat ammattimaista tai puoliammattilainen mallia. Jos tarvitset työkalu ajoittain - jotain Kierrä / kiristä ajoittain, päivä on enemmän kuin tarpeeksi. Tällä työkalulla hyviä resurssi eivät yksinkertaisesti kysyntää. Joten valitse ruuvimeisseli tätä perustetta ei ole kovin vaikeaa.

Jolla on tietyt luokka, se on tarpeen päättää tarvittavan tehon ruuvimeisseliä tai akusta. Edut ja haitat molemmat ovat selvät: korkeampiin liikkuvuus ja akun työssä ei häiritse johto, mutta se painaa enemmän. Verkosto ei riipu akkuvirralla, mutta teho ei ole lainkaan työmailla. Yleensä valinta vaikeaa. Se voisi olla ratkaiseva hetki, joka akkuruuvinvääntimellä hyvän akku kannattaa myös kalliimpi kuin vastaava malli, käynnissä verkossa. Ero muodostuu läsnäolo akun - hyviä vaihtoehtoja ovat kalliita.

Olen Ruuvitaltat, kriittinen narun pituutta

Jos päätät valita VÄÄNNIN, kiinnittää huomiota kaapelin pituus. Mitä kauemmin se on, sitä helpompi se toimii - ei tarvitse kuljettaa enemmän ja siirrettävyys.

Valita oikea ruuvimeisseli paristoilla, on tarpeen kiinnittää huomiota akun tyyppi. Tällä riippuu kesto yhdellä latauksella, sekä menettely varastoonpanon.

 • Litium-ioni (Li-lon). Pitkä lataudu, pikalataus, on suuri määrä latauskertoja, lähes vastuuvapauden varastoinnin aikana. Yleensä hyvä vaihtoehto, mutta kallis. Koska ehkä se on yleisempää ammatilliset mallit, joissa kesto toiminta yhdellä latauksella on tärkeää. Haittana on kylmä ja pelko, mikä on tärkeää maassamme.

Litiumioniakut ovat pitkäikäisiä, ei sovelleta purkautumista, mutta ne ovat kalliita

Ni-MH-akut hyvä vaihtoehto, mutta ei ole kovin pitkäikäinen

Halvin tyyppi akku - nikkelikadmiumparistot, mutta heillä on "periä muisti"

Joten, jos valitset akkuruuvinväännin toimii hyvin säännöllistä kertaa ja nikkeli-kadmium-akku. Jos käytät huolellisesti, se on pitkä aika. Jos alkaa laajamittainen työ, se on parempi käyttää muita paristoja - on vähemmän seisokkeja, työ nopeammin.

ruuvimeisseli istukka on kahta tyyppiä: avain ja avaimeton. Bystrozazhmnoy (yleensä on kolme lohkoa) mahdollistaa suuttimen muuttaa muutamassa sekunnissa - patruunan pyöritetään hieman käsin, muuttamalla suuttimen, jonka jälkeen se oli jälleen hieman kampi vastakkaiseen suuntaan. Lisäksi on olemassa yksi positiivinen asia: siitä, että pidin voidaan alalla asentaa kiinnitys minkä tahansa paksuinen. Tärkeintä, että sai varren pidikkeen.

Tyyppisiä ammuksia varten ruuvimeisseli

Saman toiminnon Avainistukka vaatii erityistä avain. Se viedään erityisessä kolossa, kampi asti ole ilmaista kiinnitys. Vaihdon jälkeen avain käännetään vastakkaiseen suuntaan. Haittana on ilmeinen: se on tarpeen olla käsillä avain.

Mukaan rakenne pikaistukka voi olla yksi tai kaksi kytkintä. Jos kaksi kytkintä, yksi niistä vahvistetaan kasetti, toinen - akseli. Jos kytkin on yksi, niin keho on karalukkopainike.

Valitse ruuvimeisseli Tämän parametrin ei ole vaikeaa - yleensä kaikki ovat samaa mieltä Pikakiinnitystekniikka. Niiden avulla voit korjata suuttimen suurikokoinen, mutta on olemassa muut tekijät pysyvät samoina hieman kalliimpaa.

Kun olet päättänyt, minkä tyyppistä ruuvimeisseli ja valtaa, täytyy keskittyä tekniset tiedot. Ne mitkä ruuvit ja mitä materiaalia sinun tulee ruuvata.

Esimerkki Performance ruuvimeisseli

nopeus ja vääntömomentti

Voima, jolla ruuvimeisselillä voi kiertää ruuvia määritetään vääntömomentin. Se voi olla melko pieni kotitalouksien malleissa - 10-15 Nm ja pääsee 130-140 Nm ammattilainen. Koska pro ruuvimeisseliä voivat helposti ja nopeasti kiristä ruuvit ja hienoa työskennellä kovia materiaaleja.

Mutta vaaditun korkean vääntömomentin ei aina eikä kaikki materiaalit koska ruuvimeisseli voi säätää käytetyn voiman. Tätä varten on rajoitin. Se on suunniteltu liikkuvan rengaselementin, joka on sijoitettu yli istukka.

Mitä suurempi nopeus, sitä suurempi vääntömomentti

Rengas on merkki, laittoi pallon eteen tietty määrä, asetetaan suurin voima, joka voi kehittää työkalu. Päästyään tämä arvo, patruuna vieritetään yhden - ruuvin kierre on mennyt. Tämän saavuttaminen arvo voi selvästi seurata - syttyy Ratchet.

Monia malleja voidaan käyttää ruuvitaltat voi toimia kahdessa eri tilassa: todellinen kiinnittimien kiristys ja poraus. Tällainen malli on nimeltään ruuvimeisseli, pora, mutta nyt suurin. Vaihtaa paljastamiseksi ääriasentoon (korvaamalla pre-kärki) pora tilakytkin. Tämä mahdollistaa maksiminopeuden, joka mahdollistaa porata jopa aika kova materiaaleja.

Ja Kutya vääntömomentin ja pyörimisnopeuden - seuraus vallan sähkömoottorin. Siksi on tarpeen tarkastella myös tämän vaihtoehdon. Mutta täällä täytyy seurata vain kolmesta arvosta: ruuvimeisselillä voimajohto nopea parametreja. Voimakas malli hyvä suorituskyky löytyy monille tuottajille, mutta kuten Metabo (Metabo), Bosch (Bosch) ja Makita (Makita), ja muiden tunnettujen hinta on todella liian korkea. On muitakin merkkejä, joilla on samanlaiset ominaisuudet, mutta kohtuulliseen hintaan. Esimerkiksi, RYOBI (Riobi). Vaikka vähän tunnettu brändi, vaan arvion ei ole huonompi kuin edellä mainittu tunnettuja tuotemerkkejä. , Jotta voitaisiin vertailla tärkeimmät ominaisuudet ja hinnoittelumalleja noin voima, mutta eri tuotemerkkejä, vähennämme niitä pöytään.

On syytä muutaman sanan sanoa, kuinka monta nopeuksilla. Ei pidä sekoittaa määrä nopeuksilla. Nämä ovat kaksi toimintatilaa, joita käytetään, kun työskennellään eri kokoisia ruuveja tai porat. Työskenneltäessä pieni ruuvit / pora voi valita suuremman nopeuden, kun ruuvaaminen suuria ruuveja tai isojen reikien poraamiseen - vähemmän.

Valita oikea ruuvimeisseli, akkuja, paitsi pariston tyyppi on valittava niiden toimintaparametreja:

 • Kapasiteettia. Se heijastaa energian määrä, joka voi varastoida. On selvää, että mitä tämä parametri sen parempi (mutta kalliimpaa).
 • Jännite. Akku akkuruuvinväännin on 10 V, 12 V, 14,4 V Näihin seikkoihin yleensä kotitalouden mallia. Vakavampi työkalu toimii jännitteellä 18 V ja 24 V.

Mitä ominaisuuksia valitun ruuvimeisseli?

Valitaksesi ruuvimeisseli kotiin tai ammattikäyttöön, ja ei kadu, on tarpeen tarkastella näitä parametreja on tarpeen. Jos olet piristyi muutamia malleja, verrata niitä näitä ominaisuuksia, koska se riippuu heille, kuinka kauan on väli maksut ruuvimeisseli akkuja.

Kuten tavallista, tämä toiminto ei tarvita, mutta ne moninkertaistaa käytettävyyttä. Jotkut hinta jos ja hissi, se ei ole paljon, ja jotkut varsin huomattava. Valita halvin ruuvimeisseli, voit tehdä pienin - ja läsnäolo käänteinen valaistus työpaikalla. Loput tietysti hyödyllistä, mutta sopii paremmin ammattilaisille.

Joitakin lisätoimintoja ovat erittäin hyödyllisiä

Jos vaihtoehto on mahdollistaa irrota ruuvi tai kiinni poran materiaalia. Muuttamalla pyörimissuunta aiheuttama vaihtelemalla sähköinen napaisuus, joka tehdään erityisellä avaimella. Se on yleensä asennettu lähellä käyttövipu.

Esimerkkejä Flyback Ruuvaus nappilaite

Useimmiten, painike vaihtaa kulkusuuntaa on kolme asentoa: keskimäärin työkalu ei ole käytössä. Tämä lisää turvallisuutta: jos vahingossa osui vipu, ruuvimeisseli vain pysähtyy ja käynnistyy välittömästi pyörimään vastakkaiseen suuntaan.

Erittäin kätevä vaihtoehto, jota ei oikeastaan ​​vaikuta hintaan ruuvimeisselin - korostaa työpaikalla. Hyvällä valaistuksessa on paljon helpompi hallita työkalun.

Julkisuutta työalueella - hyödyllinen lisätoiminto ruuvimeisseli

Kahvan tai työkalun rungon lähellä patruunan integroitu LED, joka syttyy, kun painat käynnistyspainiketta. Jos haluat valita ruuvimeisseli, joka on kätevä käyttää, katso oli kohokohta työllisyyttä.

Jos päätät valita ruuvimeisselillä, jonka akku, se olisi hyvä olla akun ilmaisin. Tämä valodiodien eri värejä - vihreä, keltainen, punainen, jotka sijaitsevat kehon. Kun vihreä - täysi maksu, jos punainen - lähes tyhjä.

akun ilmaisin

Sijainti-indikaattori riippuu yrityksen, mutta tyypillisesti on paksuuntuminen kahvan samassa paikassa ja LED-valaistus, tai kotelon päällä.

Automaattinen syöttöruuvien

Nämä ruuvimeisseliä kutsutaan myös ostoksia. Tämä vaihtoehto on hyödyllinen ammattilaisille, etenkin työskentelevät kipsilevy, jossa valaisin on laittaa vähän kerrallaan. Itse ruuvit on asennettu erityinen hihna, työntää ohjaimiin syötetään automaattisesti haltijalle.

Ruuvitaltat automaattisella syöttämisellä kiinnittimet

Tämä vaihtoehto voidaan toteuttaa kahdella tavalla: on shoplifting ruuvitaltat (kuvassa vasemmalla) on pakkaus tavanomaisen ruuvimeisselin. Kotikäyttöön toinen vaihtoehto on parempi, koska väline voidaan käyttää porana tai taaksepäin. Myymälävaras sama ruuvimeisseli - erittäin erikoistuneita laitteita ammattikäyttöön.

Miten poistaa kasetin ruuvimeisseli nopeasti ja helposti avulla ja ilman tukea ylimääräisiä työkaluja.

Maassamme ruuvimeisseliä, sekä koti- että teollisuustyökaluja ilmestyi jokin aika sitten. Ensimmäistä kertaa niitä käytettiin ilmailuteollisuudessa, ja sitten ruuvimeisseliä on käytetty tavallisessa ihmishenkiä.

Tärkeimpiä osia voidaan erottaa mekanismi tämän laitteen, ontto muoto, joka koostuu sylinterin, säätö- holkki ja kiristysleukojen. Tätä mekanismia kutsutaan - kasetti.

Liittymisen kasetti kierteiden avulla työkalun akselin ja vastatelan lanka kasetin tai kartio samoja osia.

Nykyään markkinoilla on tarjolla kahta päätyyppiä ammuksia:

Pikaistukka on toinen luokitus:

Tällainen yksityiskohta voi kiristää tai löysätä kaksi kättä, koska yksi kytkin tikkuja, ja muut pyörii poistaminen helppoa.

Tuotteen käsittelyn sisältää samat vaiheet, mutta ne toteutetaan yhdellä kädellä. Tämä on mahdollista, koska niiden suunnittelussa tuotteiden tuottaa automaattisen lukitustanko poistettaessa työkalut.

Pikaistukka tunnettu siitä, että niitä voidaan käyttää lisätä mitään työkaluja toimimaan yhdessä työkalun kanssa ja ei ole tarpeen käyttää ylimääräistä työkalua, kuten avainta.

Tällaiset patruunat on tehty kahdenlaisia ​​materiaali:

Muovin käyttöä tuotteiden - hyvän mahdollisuuden vähentää painoa käytettävät laitteet, mutta tämä materiaali ei ole tarpeeksi luotettavaa eikä kestä iskukuormituksia. Pikaistukka voidaan suorittaa kotimaan ja asiantuntijatehtäviin.

Cam patruunat ovat luotettavampia, vankka ja kestää suuria iskukuormitukselle ei ole merkityksetön Ruuvinvääntimien kanssa, jotka vaikuttavat toimintaan.

On olemassa useita tapoja kiinnitys patruunan. Joukossa ovat:

 • lanka;
 • Supistusholkki;
 • Lukitusruuvi lisäksi, mitä on sanottu edellä;

Yksi yksinkertaisin ja luotettavin menetelmä on kartio, jota käytettiin 19. vuosisadalla. Akseli on erityisesti teroitettu parametrien kartion, joka on saatavilla patruuna. Kun nämä kaksi elementtiä on yhdistetty, kiinteä yhteys saadaan.

Jos ajatellaan asentamisesta, sitten koko sen merkityksen sovelletaan kierteet patruuna ja akselin. Mukaan teknologia, joka yhdistää osat ruuvataan tuote.

Usein käytetty teräs ja kiinnitysruuvi, joka toimii ylimääräisenä kiinnitys. Tyypillisesti pää on suunniteltu Phillips-ruuvimeisseli, ja lanka on katkaistu vasemmalle. Ruuvi voidaan nähdä vain jos keräämään suurimman istukan leuat.

Se on helppoa, mitkä kiinnitysmenetelmää käytetään ruuvimeisseliä tämä sinun tarvitsee vain tutkia sitä. Jos tämä morsekartio, ottaa huomioon, että kasetti on kirjoitettu näin 1-6 B10.

Tämä kirjoitus tarkoittaa halkaisija varren 1-6 mm, ja B10 - kartio ulottuvuus, joka voidaan löytää mistä tahansa viittaus mekaanikko.

Ei ole mitään monimutkaista noin kääntää ruuvimeisseli istukka, tämä vaatisi 10 kuusiokoloavaimella

 • Avain on kiinnitetty istukkaan lyhyt pää
 • Ruuvimeisseli on mukana ajaksi riittää, kääntämällä avainta iski pöydällä

Tämän seurauksena, kampi tappi istukka olisi vasemmalta lanka, jonka avulla se on kiinnitetty akseliin.

Tämä on yksi tapa, mutta se ei ole ainoa.

 1. Kiristysleuat on täysin irti, jos ruuvi pohjassa kasetin, se on ylimääräinen kiinnityskohta käyttöakseliin
 2. Gut-wrenching ruuvia myötäpäivään
 3. Pidä kuusikulmio, ja yrittää käynnistää jyrkästi vastapäivään
 4. Patruuna pitäisi liikkua, mutta jos näin ei tapahdu, sinun täytyy hakea loppuun mennessä avain ei ole vahva isku vasaralla

Se on niin, että mikään näistä menetelmistä ei toimi, niin ainoa vaihtoehto on täysin purkaa väline ja vedä sen muotoilu karan istukan ja vaihde. Tämä muotoilu on asetettu ruuvipuristin, ja vasta sen jälkeen teräkasetti poistetaan avain.

Joissakin malleissa on olemassa erityisiä ruuvimeisseliä uria, jotka auttavat tehtävän yksinkertaistamiseksi. Valitettavasti moderni instrumentti on harvinaisuus.

Ongelma patruuna voi ilmetä, jos työkalun ylikuumenemisen paljon, joten sinun täytyy antaa levätä ajoittain ruuvimeisseliä.

Periaatteita valintaa uuden tuotteen

Jos vanha kasetti on vaihdettava, on aika valita uuden. On syytä muistaa, että niitä voidaan käyttää rakentamisessa erilaisten avaimenperä, työkalu, joka on kiinnitetty avaimella ja avaimeton tai nopea.

Etuna avain tuotteiden on se, että leike se suoritetaan tehokkaammin kuitenkin nopeasti nekin ovat vähintään yhtä tämän parametrin, mutta ne on vaihdettava usein kulumisen vuoksi leikkeen mekanismi.

Jos muuttuvat usein työkalut, se on parasta valita pikaversiota tehtävän suorituksen, josta on suurta säästää aikaa. Mutta kun käytetään halkaisijaltaan suuria työkaluja etusijalle olisi avaimenperä.

Patruunat, jotka on asennettu ruuvimeisseli avulla kartion voidaan tehdä ja nopeasti avaimen, valinta on aina ajan kuluttajalle.

Jos kaikista edellä on kysyttävää, suosittelemme katsot videota, siellä on aivan sama, vain hieman selvemmin.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

34 − = 33