Johdot sähköjohdotukseen

Me selvitämme, mikä lanka on parhaiten asennettu kaapelointiin asunnossa

Valtava määrä erilaisia ​​laitteita standardi moderni huoneisto, laadukas työ kotiin sähkölinjat on erittäin tärkeä.

Asennuksen aloittaessa kannattaa tarkkailla lattian tai laakerin seinien valintaa.

On välttämätöntä ottaa huomioon niiden materiaali, osa ja myös, missä linjat johtavat - korkean rakennuksen tai yksityisen mökin asuntoon.

Sähkötuotteiden tyypit

Useita luokituksia on käytettävä, kun valitaan kaapeli kotiviivoille. Ensimmäinen asia, joka saaliit silmäsi - ytimien lukumäärä. Miten sähköiset tuotteet jaetaan tämän parametrin mukaan?

Perinteiset materiaalit kaapeleiden luomiseen - kuparia ja alumiinia. Ensimmäisen metallin vastus on pienempi kuin toisen metallin vastus. Tämä tarkoittaa, että yhtäläisellä poikkileikkauksella kuparivariantti voi kulkea suuremman virran, on tehokkaampi ja kestävämpi. Alumiinianalogit ovat kuitenkin kannattavampia.

Joten millaista lankaa tarvitaan asunnon kaapelointiin ja mikä osa soveltuu kotiteille? Oikea valinta on välttämätöntä laskea kaikkien asuntojen sähkölaitteiden nykyinen arvo. Tämä arvo kertoo sopivat kaapeliparametrit. Laske se kaavan mukaisesti ottaen huomioon laitteen P voiman (tiedot on eritelty teknisessä dokumentaatiossa) jakajana ja jännitteenä verkkovirralla V (yleensä 220 V) jakajana.

Osa-alue mitattuna neliö millimetreinä. Jokainen kuparikaapelin tällainen "neliö" voi pitkällä ajalla kulkea itsensä läpi korkeintaan kymmenen ampeeria lämmitettäessä sallitut standardit. Alumiininen analogi on huonompi: sen enimmäismäärä on neljästä kuuteen ampeeriin.

Kuvittele laite, joka vaatii neljä kilowattia tehoa. Tavallisella jännitteellä, virralla vastaa 18,18 ampeeria (4000 wattia jakaa 220). Tämän laitteen virran kytkemiseksi verkkovirtaan tarvitaan kuparikaapeli, jonka läpimitta on vähintään 1,8 neliömetriä.

Turvallisuuden vuoksi on parempi lisätä tätä arvoa puolitoista kertaa. Tämän laitteen ihanteellinen vaihtoehto on kuparijohto, jonka poikkileikkaus on kaksi neliö millimetriä. Alumiinipohjainen vaihtoehto olisi valittava kaksi ja puoli kertaa paksummaksi.

Jos et halua laskea, voit arvioida taulukon parametrit, mikä nostaa hieman ilmoitettuja kapasiteetteja.

Piilotetulla johdotuksella (useimmissa moderneissa huoneistoissa), jotka on esitetty taulukossa tiedot on kerrottava 0,8: lla. Avoin versio esimerkiksi yksityisessä talossa edellyttää lankaa, jonka poikkileikkaus on vähintään neljä "neliötä", joilla on suuri mekaaninen lujuus.

Tämän videon avulla voit päättää, mitä lankaa haluat valita asunnon kaapeloinnissa:

Se sisältää yleensä useita kirjaimia ja numeroita, jotka merkitsevät:

 • numerot. Ensimmäinen osoittaa ytimien lukumäärän, seuraava - kunkin poikkipinta-ala, muut vaativat sähköjohdon joustavuuden luokkaa.

 • Ensimmäiset kirjaimet. Jos merkintä ensimmäisellä sijalla on "A", se on alumiinijohdin. Poikkeuksessaan tällaiset kirjaimet osoittavat kuparilajikkeita ja ne viittaavat siihen, mitä ylempi eristys on tehty.

  Polyeteenin kuori on merkitty kirjaimella "P", polyvinyylikloridi - "B", kumi - "R". Kirjeellä "K" tarkoitetaan ohjauskaapelia. Lyhenteellä "ШВ" ilmenee hermeettisen suojan läsnäolo, esimerkiksi PVC-letku.

 • Muut merkinnät. Merkin "E" esiintyminen merkinnässä osoittaa, että suonien välillä on täyteaine. "Jäähdytysnesteen" yhdistelmä ilmaisee yhden johdinpiirin, kaapelin joustavuus ja taso vahvistetaan vastaavasti kirjaimilla "G" ja "P". Laadulliset ominaisuudet viittaavat nimikkeisiin "NG" (palonkestävyys, palamattomuus), "B" (kaapelivaraus), "LS" (ei savua sulamisen aikana).
 • Harkitse suosituimpia kaapeleita ja mitä lankaa käytetään parhaiten kaapeloinnissa asunnossa:

  • VVG kupari voi olla tasainen tai pyöreä. On parempi valita parannetut vaihtoehdot turvallisuusvarusteiden - VVGng (ei palava) tai VVGng-LS (palonkestävät ja pienentyneet savun päästöt).
  • AVVG - Alumiininen liekkiherkkä analogi.
  • NYM - pyöreä johto, joka on valmistettu kuparista, yhden ytimen, matala syttyvyys ja savun kehittyminen.
  • PVA - pyöreäjuosteinen kuparilanka kodinkoneiden ja jatkojohtojen liittämiseen, toisinaan - sisäisissä johdotuslinjoissa asunnossa.
  • SHVVP - tasainen kuparikaapeli, jossa on moniverkkojohdin. Käytetään elektroniikan ja kodinkoneiden liittämiseen.

  Johdot myös voidaan erottaa väreillä, mikä on tärkeää, kun johdotus on auki. Musta osoittaa räjähtävää, oranssia PVS: ssä (mutta se voi olla valkoista). NYM-kaapeli on harmaa. ShVVP on yleensä valkoista, mutta sitä esiintyy myös muissa sävyissä.

  Asennuskaapeli kotelolle osion tason indeksin on oltava suurempi askel kuin tehokkaimman laitteen huollon kannalta asunnossa. Mutta kaikkia viivoja ei ole tarpeen kuljettaa tällaisella langalla. Se on edullisempaa liittää se liittimelle ja sitten tuottaa automaattisten koneiden läpi tarvittavat poikkileikkausrivit.

  Tavallisissa kaupunkilaisissa huoneistoissa sähköjohtoja useimmiten valitse johdot, joissa on kuparia. Valaistukseen sopii sähköjohto, jonka poikkipinta on puolentoista "neliö", pistorasioihin - 2,5 "neliö. Huoneissa, joissa on suuri määrä kodinkoneita ja elektroniikkaa, esimerkiksi keittiössä, tulisi vetää lanka, jonka poikkipinta-ala on vähintään neljä neliömetriä.

  Lankaeristyksestä on parempi olla tallentamatta ja valita kaksoisvaihtoehto. Loppujen lopuksi, kun vesi rikkoo Huonolaatuinen eristys voi johtaa tulipaloon. Ja vahingoittaa tällaista lankaa käytön aikana on hyvin yksinkertainen.

  Jos asut puutalossa, sinun täytyy avata syöttölinjat. Voit käyttää sitä vain täällä palamattomat kuparivalinnat. Paras tapa asettaa lanka kaapelikanaville, Tällaiset muovilaatikot tuottavat nyt erilaisia ​​muunnelmia ja värejä.

  Lopuksi, suosittelemme, että katsot videota, jossa päällikkö kertoo, mitä johdot on parempi tehdä kaapelointi asunnossa:

  Valitse sellaiset sähkökaapelit, jotka tukevat kunnolla jännitettä asunnossa, voivat olla itsenäisesti. mutta sähköjohtojen asentaminen olisi annettava ammattilaisille. Sähkön käsitteleminen valmistavalle henkilölle on hengenvaarallista.

  Lisää kommentti Peruuta vastaus

  Ul. Zoe ja Aleksandra Kosmodemyanskikh, 26 +7 (499) 350-26-73

  Minkä lanka käyttää asuntokytkennässä? Kaapeleiden valinta sähköjohtimille

  Vanhojen talojen asuntojen johdotukset useimmissa tapauksissa ovat jo kehittäneet resurssejaan ja korvaavia. Lisäksi vanhoja kotitalousverkkoja ei ehdottomasti suunniteltu nykyaikaisten kodinkoneiden valtaan. Tietenkin, kun ostat uusia kaapeleita, kannattaa harkita joitain tärkeitä tekijöitä. Tietoja siitä, mitä lankaa käytetään kaapelointi asunnossa on paras, ja puhua tässä artikkelissa.

  Mitä pitää valita valittaessa

  Ensimmäinen asia, jonka on päätettävä on tulevan kaapelin poikkileikkaus. Tämä parametri riippuu tällaisista tekijöistä:

  • verkon pituus ja siten vastus;
  • arvioitu kuorma sille;
  • valmistusmateriaali.

  Kun päätät, mitkä johdot, joita käytetään lyhyen matkan verkkojen johdotukseen raskaalla kuormalla, ohjaa lämmitysolosuhteet. Kaapelien poikkipinta pitkille linjoille riippuu pitkälti vastuksen arvosta. Myös tässä tapauksessa mekaaninen lujuus on tärkeä.

  Valmistusmateriaalina käytetään tällä hetkellä kahta kaapelityyppiä: kuparia ja alumiinia. Ensimmäisessä tapauksessa poikkileikkaus on pienempi, toisessa tapauksessa - enemmän. Tästä syystä suurin osa asunnon omistajista tällä hetkellä haluaa venyttää kuparikaapeleiden huoneistoissa, joille on ominaista parempi johtokyky.

  Asunnossa olevan sähköjohdotuksen osion tulisi olla sellainen, että omistajilla olisi tulevaisuudessa mahdollisuus liittää tarvittavat voimalaitteet. Tämän laitteen nykyinen arvo määritellään kaavalla I = P / V, missä P on sen teho (näet sen teknisessä passissa), V on verkon jännite. Kotitalouksissa se on yleensä 220 V. Esimerkiksi 2000 W: n tehonlämmittimellä nykyinen arvo on 9 A.

  Seuraavaksi lasketaan kaikkien mahdollisten kuluttajien kokonaisvirta. Kuparilanka poikkileikkaus valitaan ottaen huomioon sallittu 10 A neliömetrilimittari. Alumiini - 8 A. Jos johdotus on piilotettu, nämä arvot on kerrottava korjauskertoimella -0,8. Avointa johdotusta asunnossa ei käytetä lainkaan. Jos kuitenkin joudut jostain syystä valitsemaan tämän vaihtoehdon, käytä vähintään 4 mm2: n poikkileikkausta, jonka mekaaninen lujuus on riittävä. Tarkempaa tarkkuutta käytettäessä kupari- ja alumiinikaapeleiden sallitut nykyiset kuormitukset voidaan määrittää erityisillä taulukoilla.

  Johtojen johdotus asunnossa on parempi valita jonkin verran voimaa. Tämä mahdollistaa tulevaisuudessa uusien sähkölaitteiden liittämisen verkkoon, jonka hankinta ei ole tällä hetkellä suunniteltua.

  Valaisimissa tavallisissa kaupunkilaisissa huoneistoissa on useimmiten valittu kuparilanka, jonka poikkipinta on 1,5 mm 2, pistorasioissa 2,5 mm 2. Keittiö parempi venyttää johto 4 mm2, koska siellä on yleensä hyvin voimakas laitteet - .. liesi, jääkaappi, astianpesukone jne Asennus tulokaapelilla asunto valitaan siten, että sen jakso on yksi askel korkeampi kuin tarpeen tehokkain käytettävä laite.

  Kysymys siitä, mitä kaapelia käytetään kaapeloinnissa asunnossa, vähenee muun muassa oikean osan valintaan mahdollisten jännitemäärien vuoksi. Linjat jopa kaupungeissa ovat melko pitkät. Tällöin kaapeleiden jännitehäviö voi saavuttaa kohtuutonta arvoa. Valinta olisi tehtävä siten, että tämä arvo ei ylitä 5: tä prosenttia. Laske jännitehäviö laske ensin kuormitusmomentti. Tätä varten teho kilowatteina kerrotaan kaapelin pituudella metreinä. Lisäksi erityisissä taulukoissa määritetään todellinen tappion prosenttiosuus. Se riippuu lataushetkestä, kaapelin poikkileikkauksesta ja sen pituudesta. Erillisiä taulukoita on kolmivaiheisille ja yksivaiheisille verkkoille. Sinun on kuitenkin oltava tietoinen siitä, että ne osoittavat hävikkien prosenttiosuuden ottamatta huomioon kaapelin kuumentamista kulkevan sen läpi. Siksi on myös tarpeen valita lanka poikkileikkaus tässä tapauksessa marginaalilla. Eli katsokaa taulukon arvoa, joka vastaa 5, mutta 4%.

  Tilojen yleensä valita pehmeät taipuisat kaapelit. Kukin ydin koostuu tässä tapauksessa on suuri määrä ohuita johtimia. Nämä kaapelit on helppo vetää asuntoja monimutkainen ulkoasu on paljon käänteitä. Ainoa haittapuoli pehmeillä langoilla on, että ne on puristus ja puristetaan niitä erityinen kärki, kun johdot on kytketty.

  On toisenlainen kaapeli - kovaa. Tässä tapauksessa, kukin ydin koostuu yhdestä johtimesta. Periaatteessa ei väliä millaista lanka johdotuksen asunnossa valitaan - joustava tai jäykkä. Tärkeintä on vastata kaapeli lataa sen kuluttajilta. Sillä kaupunkiasuntoa yleensä valita kolmen ytimen versioita maadoitusjohdon. Eristys tässä tapauksessa on erilainen väri. Ruskea tai punainen vastaavat vaihejohtimeen, sininen - nolla, keltainen - maa.

  Yleisimmin käytetty laatu lanka

  Yksi suosituimmista vaihtoehdoista on NYM kaapeli kaapelointi asunnossa sopivan hyvin. Hän edustaa muunnelma yksikantaiset joustava asunut ja on pyöreä muoto. Toinen etu on, että läsnä on kaksi tiivistettä. Jälkimmäinen seikka tekee paloturvallinen.

  Toinen lajike, käytetään usein asunnoissa, - yhden johtiminen kaapeli VVG, joka voi olla pyöreä tai litteä. Tämä suoritusmuoto kevyempi kuin NYM, ja näin ollen on helpompaa pinoamisen. Etunsa, muun muassa, voidaan katsoa ole liian kallista.

  Kolmas suosittu vaihtoehto - kerrattu PVA. Tämä pyöreä kaapeli on erittäin hyvä joustavuus. Useimmiten sitä käytetään kodintekniikan verkkokaapelilla. Kuitenkin asennus linjat se sopii erittäin hyvin.

  Siinä tapauksessa, jos johdotus on tarkoitus vetää Kipsilevy viimeistely tai lennolle kattoon, käytä kaapelia, joka ei ylläpidä palamista. Tällaiset suoritusmuodot on merkitty kirjaimilla "NG9raquo;. Parempi vielä, käytä palamaton kaapeleita indeksi «ls9raquo;. Eristys johdot tulipalon sattuessa ei jakaa paljon haitallisia savua ja kaasuja.

  Mikä parasta, jos johdotus asunnossa on kaksoiseristetty. Joka tapauksessa, säästää se ei ole välttämätöntä. Muuten esimerkiksi tulvan sattuessa asunnossa voi myös palo yksittäisinä eristäminen usein vain vaurioitua asennuksen tai käytön aikana.

  Niin olet päättänyt jonka käytetty lanka johtoja asunnossa. Kuitenkin kaapelit - se on tietenkin, ei ole ainoa elementti verkkoon. Niiden lisäksi sinun täytyy ostaa enemmän ja enemmän lisävarusteita. Kytkimet valitaan ensisijaisesti sen perusteella, millainen kaapelointi käytetään asunnossa - auki tai kiinni. Tietenkin ensimmäinen vaihtoehto tässä tapauksessa käytetään harvoin. Siksi kaupunkien asunto, todennäköisesti, sinun täytyy ostaa huuhtele kytkimiä.

  Lisäksi, nämä verkkoelementit ovat saatavilla ruuvi ja jousiliittimin. Ensimmäinen vaihtoehto voi olla hyvä vaihtoehto, jos sähköjohdot asunnossa venytetty avulla alumiinikaapeleille. Viimeisen voi lopulta podplavlyatsya hieman ja alkaa kimallus. Tässä tapauksessa se riittää vain kiristää ruuvit. Kupari johdotus on yleensä valittu kytkimillä pito liittimiin. Ne ovat käteviä, kun kytket.

  Tämä kohta on parasta valita, ohjaa valmistajille. Kuitenkin tarve suojautua väärentämistä. Jälkimmäisessä tapauksessa säiliöistä voidaan esimerkiksi epämiellyttävää hajua. Lisäksi matala-laatu tuote on usein valmistettu hyvin ohut tai pehmeää muovia. Pistorasiaan tulee olla riittävän vakavia. Huomioi myös kunnon maakosketuksen. Ei pitäisi taipua.

  Sen pitäisi ottaa mukaan kauppaan ja tukkia sen voi liittää suoraan pistorasiaan. Tietenkin se saa riippua ja syksyllä. Tämän suoritusmuodon, kuin ulkoisten johdotusten asunnossa, kuten tapauksessa kytkimet, pistorasiat käytetään erityistä suunnittelua.

  Nykyään markkinoilla voi tavata ja erikoisvalmisteita pistorasiat, joissa esimerkiksi USB-liitännät tai LED-taustavalaistu. Te voidaan valita haluttaessa ja tällainen suoritusmuoto.

  No, toivomme artikkeli auttaa määrittämään järjestyksessä jota käytetty lanka johdotuksen kaupunkiasuntoa. Vaihtoehdot tällä hetkellä, on monia. Tärkeintä - on käyttää kaapeleita sopii vallan laitteiden ja maksimaalisen turvallisuuden.

  Valitsemalla kaapeli johdotus - 5 tärkeitä vivahteita

  Ensimmäinen asia, sinun täytyy ymmärtää - sähköjohtojen varten asuintiloja välttämätöntä käyttää sähkökaapelia. Syitä, miksi et voi tehdä valintoja sähköjohtoja, muutama:

  1. Sähköjohdot voidaan vahvistaa tai piilotettu tavalla seinien sisään, johdot tai johdot lattiaan. Ja muista johdin tulisi sijoittaa aaltopahvin HDPE putki.
  2. Johdot ovat vähemmän stabiileja pitkäaikainen lämmitys, lisäksi, voi olla yksi eristäminen, jonka yhteydessä niiden sulkuominaisuuksia eivät ole riittäviä, ja todennäköisyys palo on monta kertaa suurempi.
  3. Kaapelien paremman suorituskyvyn, kuten käyttöikä (30 vuotta vs. 10).

  Kuten näette, siellä on riittävästi hyviä syitä (ja se ei ole mitenkään kaikki), minkä vuoksi on parempi valita varten asennuskaapeli, langan sijasta. Siksi jatkamme puhua erityisesti sääntöjä valinnan kaapelin tuotteiden sähköjohtojen talon ja asunnon.

  Harkita seuraavia ohjeita valita oikea kaapeli johdotus:

  Käsittelijän tulee olla kolmejohtimisella (Kuten kuvassa alla), koska Nykyisin se on erittäin tärkeää tehdä maahan kodeissa. Vaikka sinulla ei ole toista maata, mutta on tarkoitus korvata johdot asunnossa, se on parempi valita kolmejohtimisella kapellimestari eikä vain tilapäisesti käytä keltavihreä johdin (eristä se).

  Ydinmateriaali - aina kupari. Alumiinijohdotus ei ole enää käytössä, ja myös kieltänyt SAE sääntöjä. On hyviä ja huonoja puolia alumiinijohdotus löytyvät myös erillisessä artikkelissa.

  On erittäin tärkeää valita oikea jakso kaapeli johdotus. Voit tehdä tämän, sinun on tiedettävä kokonaiskapasiteettia kaikki laitteet tai suorittaa yksityiskohtaisempaa laskeminen jakso - nykyisen kuormituksen. Tietäen virran voimakkuus on riittävä käyttää alla olevasta taulukosta ja valita sopiva koko laskimot. Saat lisätietoja kaapelin osan tehon laskeminen ja nykyisen, voit meidän artikkeli. Jos puhumme standardin osat, valaistus käytetty mm.kv. 1.5, ja voimajohto (outlet) valita 2.5 mm.kv. Kytkeä ja muiden laitteiden, joissa suuri sähkötehon kulutusta, johdot osassa pitäisi olla vähintään 4 mm.kv. Annetut arvot kuparilanka.

  Se on myös yksi tärkeimmistä valintaperusteista on kaapelin johdotus on sen merkki. Niin kaapelituotteet markkinoilla on monia erilaisia ​​tuotteita, on tarpeen tutkia ominaisuuksia yleisesti käytetty ja valitse sopiva vaihtoehto omia ehtojaan. Kotitalous- johdotus on suositeltavaa käyttää kaapelia VVG, VVGng tai NYM (kaksi viimeksi mainittua johtimet ovat palonsuoja, joten on parasta valita johdotuksen puutalossa pukuhuoneeseen ja kylpyamme). VVG voidaan käyttää sähköjohtojen tasainen, sekä maatilan rakennusten, esimerkiksi, autotallissa. Suoraan saunomisen suositeltavaa käyttää kuumuutta kestäviä lanka RKGM. Kadulla navasta taloon on parempi venyttää SIW.

  No, viimeinen asia mitä pitäisi etsiä valitessaan - tuotantolaitos kaapeli tuotteita. Varoa väärentämisen ja merkki testattu, koska tässä tapauksessa kustannussyistä kasvi voi säästää johtimen osan ja eristeen paksuus kuin eristävän kerroksen. Tämä tulos saattaa olla haitallisia vaikutuksia, kuten ylikuumeneminen ja Sytytyskaapelisarjat kytkettäessä kuorma, johon se oli laskettava. Parhaasta kaapelinvalmistajat Venäjällä, meille kerrotaan vastaavassa artikkelissa. Tähän mennessä johtoon kasvit, kuten GC "Sevkabel", JSC "Moskabel", LLC "Rybinskkabel", LLC "Kamkabel" ja JSC "Electrocable" Kolchugino". Tuotteet näistä valmistajista eniten laatua, joten valitse materiaalit on näistä kasveista.

  Lopuksi varmista kanssa asiantuntijalausuntoja toimitettu video:

  Täällä meille kerrotaan, miten valita johdotus asunnossa ja oma koti. Toivottavasti neuvoi auttoi sinua valitsemaan oikean puoleinen, merkki ja tyyppi johtimen!

  NYM kaapelia ei ole tulta todistus asennettavaksi asuinalueella.

  Leave a Reply

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  You may use these HTML tags and attributes:

  <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  + 30 = 31