Juotosrulli propeeniputkille

Miten valitaan juotosrunko polypropeeniputkille ja miten sitä käytetään

Nykyaikaiset putkistot ovat yleensä muoviputkista. Tällaisten putkien materiaali on polypropeenia, kevyt, kestävä, myrkytön ja halpa. Polypropeeniputkien liittämiseksi käytetään erityisiä juotosraideja; miten oikein valitaan polypropeeniputkien juotosraudat, millaisia ​​hienoja ominaisuuksia on kiinnitettävä huomiota ja miten työskennellä tämän työkalun kanssa, tämä artikkeli kertoo.

Ensimmäinen tuttava juotosputkesta

Kaikki juotosraudat, riippumatta niiden käyttötarkoituksesta, ovat samanlaisia. Ne koostuvat lämmityselementistä ja lämmöneristyskahusta, joka estää palovammoja. Lämmittimen toiminta ei ole vaikea arvailla, vaan se sulaa työväliaineen, kun haluttu lämpötila saavutetaan.

Sähköjuotoskolvi polypropeenin putket on muodoltaan tavanomainen kaikkien juottamiseen varsi, kuitenkin, sen sijaan, että käytetään tavanomaisissa Tällaisten tuotteiden lämmittimen Juotinteli- lämmitys putki on asennettu rengas, johon on kiinnitetty suutin lämmittämiseksi putken ja asentamista.

Toinen propyleeniputkien juotosraudan tunnusmerkki on lämmitysprosessin säätölaitteen läsnäolo. Sen välttämättömyys johtuu siitä, että polypropeeni on termisesti epästabiili materiaali, joka alkaa vuotaa jo 260 ° C: ssa.

Tämän seurauksena ilman materiaalin lämmitysprosessin tarkkaa havainnointia ei ole pelkästään kulutushyödykkeiden pilaantumista vaan myös perusteettoman ajanhukkaa, omia resursseja ja resursseja. Laite säätelee lämmityksen lämpötilaa ja kestoa riippuen putken osasta ja kytkimen paksuudesta.

Ottaen huomioon, että putkiliitännän nopeus ja laatu riippuvat pitkälti juotosvarren oikeasta valinnasta, on tarpeen tutkia olemassa olevaa valikoimaa ja määrittää juotosraudan tarpeelliset ominaisuudet ennen työkalun ostamista.

Oikea valinta muoviputkien juotosraudalle

Kun kysytään, mikä putkenvalssain valita, on tärkeää selvittää mihin tarkoitukseen sitä käytetään. On selvää, että ammattihenkilöstö tarvitsee laitteen, jolla on vakavampia valmiuksia kuin kotimestari.

Voit valita juotosraudan polypropeeniputkille kiinnittäen huomiota useisiin perusparametreihin.

Polypropeeniputkien juotosraudan tavallinen teho on 1,5 kW. Tämä riittää juottamalla putket jopa 50 mm: iin. Useimmissa tapauksissa tämä on melko tarpeeksi kotimaisia ​​tarpeita varten, mutta joskus on vaadittava suurempia läpimittaisia ​​polypropeeniputkia. Voit tehdä tämän käyttämällä työkaluja, joiden teho on 1,7-2 kW. Tällaiset juotosraudat ovat kalliimpia ja kuluttavat enemmän sähköä.

Kuitenkin nykyaikaiset tekniikat mahdollistavat suuremman energiatehokkuuden ja lämmönsiirron, kun laite kuluttaa vähemmän virtaa. Joten esimerkiksi nykyaikaisen juotosrunko Ditron TraceWeld PROFI sininen kuluttaa vain 1 kW, kun on mahdollista yhdistää melkein kaikki läpimitat.

Putkien liittämistä varten tarvitset kuitenkin oikein valittuja suuttimia, joten seuraava vaihe polypropeeniputkien parhaimman juotosrajan valinnassa on määrittää, kuinka monta suuttimet tarvitset.

Juotosvinkit: mitat ja määrä

Vastaus tähän kysymykseen on todella yksinkertainen: sitä enemmän erilaisia ​​liitetiedostoja, sitä paremmin. Loppujen lopuksi vaikuttava joukko mukautuksia, vaikka sitä ei ehkä käytetä kokonaan, antaa luottamusta ja mahdollistaa päällikön valmiuden vaaratilanteisiin.

Siksi kun ostat työkalua, on otettava huomioon, kuinka monta syöttiä voidaan käyttää sen kanssa. Sama koskee valintaa suutinkoko: isompi parempi (lue: "Mitä tarvitaan vihjeitä juottamiseen putkien - kaikki yksityiskohdat putkihitsauslaite yhteys ').

Olisi ymmärrettävä, että suuttimen hinta on suoraan verrannollinen sen koon kanssa, joten jos muoviputkien juotoskaasun kaupallista käyttöä ei ole suunniteltu, on mahdollista rajoittaa tarvittavaan sarjaan. Lue myös: "Mitä suuttimia polypropeeniputkien juotosraudalle käytetään - lajikkeita, sovelluksen ominaisuuksia".

Välineen valmistusmaa

On selvää, että laatulaite - takaa työn laadun ja turvallisuuden sekä tulevan yhteyden luotettavuuden. Sen vuoksi juotosraudan valinnassa on tarpeen kiinnittää huomiota laitteen alkuperämaan kohtaan.

Kaikki tietävät, että Kiinassa koottuja tuotteita, jotka eivät enää ole kovin alhaiset, ovat edelleen erittäin epäluotettavia ja voivat rikkoa tai syttyä milloin tahansa. Tällaisen laitteen käytön seuraukset voivat olla mikä tahansa - vaurioituneista kulutustarvikkeista ja työn häirinnästä eri vakavuuteen ja tietysti henkiseen kärsimykseen.

Sitä vastoin Tšekin tasavallassa valmistetuille juotosraideille on ominaista erinomainen laatu ja lähes 100% luotettavuus käytössä. Lisäksi tšekkiläiset juotosraudat toimitetaan täydellisin lisävarusteiden kanssa. Näiden tuotteiden ainoa haitta on korkea hinta. Lue myös: "Miten PVC-putkille tarkoitettu juotosrunko ja sen käyttö".

Yleensä jos ostetun putken juotinrautaa ei ole tarkoitus käyttää kaupallisiin tarkoituksiin, on mahdollista pysähtyä halvemmalla vaihtoehdolla, esimerkiksi turkkilaisilla työkaluilla.

Turkkilainen juotosraudat polypropeeniputkille ovat ehkä ihanteellinen esimerkki hinnan ja laadun suhteesta. Esimerkiksi polypropeeniputkien ja muiden tämän materiaalin tuotemerkeistä valmistettu "Cobra" -materiaali myydään täydellisesti putkileikkurin ja suuttimien kanssa.

Hitsausputkien laatu riippuu edellä mainittujen juotosraudoitusparametrien lisäksi sopivien lämmityssuuttimien käytöstä. Lue myös: "Miten muoviputkien juotosraudat - juotostyypit ja -menetelmät".

Juotosraudan lämmitysvihjeiden valinta

Valitse lämmityslaitteen suuttimet, jotka perustuvat sellaisiin parametreihin kuin:

 • juotosraudan suorituskykyä - mitä pienempi laitteen teho, sen suuttimen pienempi halkaisija voi toimia ja vastaavasti pienempi putken halkaisijan alue on sopiva;
 • työkalun suunniteltu käyttö - ammattilaisten on käytettävä juotosrautaa suurta valikoimaa polypropeeniputkiin, joten tarvitaan suurempia suuttimia; kotimestari, jos hän ei aio kokeilla putkilinjaa, on tarpeeksi suuttimia puoli tuumaa, tuumaa ja tuumaa ja neljäsosa;
 • sokerimateriaalia - sen on oltava hyvä lämmönjohtavuus, suuttimen päällysteen tulisi olla paras teflon. Tämä vaihtoehto on parempi.

Lopuksi, jos haluat haluta riskiä ja testata voimaa työkalujen valmistuksessa, voit yrittää kerätä muoviputkien juotosraudat omiin käsiisi.

Juotosrunko putkille omilla käsillä

On huomattava, että tällainen juotos epäluotettavia ja jatkuvaa valvontaa toiminnan aikana, koska lämmitys ohjausyksikkö heillä ei ole, ja näin ollen on aina ylikuumenemisen vaara ja vahingoittaa putken. Tämän seurauksena työmäärä kasvaa, mutta myös sen kustannukset.

Tee itsepuolustettu juotosseos polypropyleeniputkille, tarvitset:

 1. Leikkaa kaksi levyä kuparista tai alumiinista.
 2. Tee reikiä suuttimien aihioissa.
 3. Liitä johdot levyihin sähköpistokkeella.
 4. On suositeltavaa lisätä epä- johtavan materiaalin kerros levyjen väliin, mikä lisää suuttimen lämmönsiirtoa.
 5. Kiinnitä kahva (ei-johtavasta materiaalista) koottuun rakenteeseen, eristä koskettimet.

Itsestään valmistettu juotos alkaa lämmetä suoraan, kun laite on päällä, lämmityslämpötilaa ei voida säätää tässä tapauksessa. Laite kytkeytyy pois päältä irrottamalla virtalähde.

Kumpi juotosraudasta käytetään putkien liittämiseen, on tarpeen työskennellä yhdessä yhden yleisen periaatteen mukaisesti.

Muoviputkien juotosmenetelmä

Polypropeeniputkien liitos suoritetaan muutamassa melko yksinkertaisessa vaiheessa:

 1. Putki leikataan oikeaan kulmaan. On tärkeää varmistaa, että leikkauksen loppu on tasainen ja pystysuora suhteessa pituusakseliin.
 2. Pyyhkäisy poistetaan pylväästä, irrotetaan siitä pursot ja epätasaisuudet.
 3. Oikea suutin on asennettu juotosraudalle.
 4. Toisaalta putki asetetaan suuttimeen, toisinpäin - sovitus.
 5. Laite on kytketty verkkoon, muovituotteiden lämmitys alkaa.
 6. Laitteen ajastimen käytön jälkeen putki, jossa asennus poistetaan suuttimesta ja puristetaan yhteen.

Tämän seurauksena minuutissa muodostuu yhtenäinen polymeeriyhdiste, vahva ja luotettava.

Edellä mainitun työjakson noudattaminen yhdistettynä instrumentin oikeaan valintaan ja sen tunnolliseen toimintaan mahdollistaa putkien liittämisen helposti, nopeasti ja ilman lisäkustannuksia.

Juotosraudat polypropeeniputkien juottamiseen - käyttöominaisuudet

Polypropeeniputkien asennus, toisin kuin metalli, on hieman vaikeaa. Ellei erityisiä leikkurit (erityinen sakset) voi olla hyödyllinen, kun asennus teräsputki, kun putkia PP täytyy käyttää ylimääräisiä laitteita, nimittäin juottamalla polypropyleeniputkiin.

Polypropeeniputkien juotosraudat käytetään arkielämässä ja ammatillisessa toiminnassa

Polypropeeniputkien juotosvalssien hitsausta edustaa perinteiset sähkölämmittimet, joiden sisäpuolella on sisäänrakennettu automaattinen säätölaite, joka ohjaa ja säätelee juotoslämpötilaa. Putkilinjan asennuksessa käytettävien hitsauspintojen juotostyön pääasiallinen tehtävä on pitää lämmityspinta vaaditulla tasolla eli 260 astetta.

Polypropeeniputkiston juotosraudat koostuvat rungosta ja kahvoista. Kotelon sisällä on sähköosia, jotka takaavat vakaan käytön. Laitteen edessä on lämmitin, johon työvälineet kiinnitetään. Putkien halkaisijan mukaan suuttimet itse muuttuvat. Riippumatta tyypeistä kaikki polypropeeniputkien juotoslaitteet toimivat samalla periaatteella. Ensinnäkin elementti lämmittää putken pinnan lämpötilaan, joka asetetaan termoregulaattoriin, ja sammuu sitten. Jos et voi valita silitysrautaa polypropeeniputkien juottamiseen, mikä on parempia kuin muut, muista, että eri töiden suorituskyky muuttuu.

Vihje! Valitun työkalu juottamiseen polypropeeniputkiin ei parantunut tai pahentaa työn laatua. Tulos riippuu hitsausolosuhteet ja kokemusta. Osto juotin, perustuu usein henkilökohtaisten mieltymysten.

Joissakin malleissa juottamalla hitsaus polypropyleeniputkeen jäähdytyksen aikana enintään 5 astetta, termostaatti tai elektronisen piirin jälleen sisältää lämmittimen enintään lämmitys. Kuluttajat ovat käytettävissä välineitä juottamiseen polypropeeniputkilla, jotka eroavat tyypin lämmityselementti, nimittäin:

 • Juottamalla putkille on valmistettu polypropyleenistä ja lämmittimen sylinterin muotoinen, lämmittimen suutin kulunut kuin kauluksen putken;
 • Juottamalla lämmitin, joka näyttää litteä levy. Levylle on reiät asennusta varten liitetiedostoja. Koska tällainen juotos voidaan kutsua myös "rauta" juottamalla polypropyleeniputkiin.

Kaupoissa löytyy välineitä kotimaisten ja ulkomaisten tuotantoon. On kuitenkin tärkeää kiinnittää huomiota laatuun ja arvoon, eikä vain valmistusmaan.

Ulkonäkö ja muoto juotin ei vaikuta laatuun juottamalla putket

Mitä minun pitäisi etsiä ostaessaan joukko juottamiseen Polypropeeniputket

Osto juottaminen polypropeeniputkilla perustuu kolmea indikaattoria:

 • laitteen kustannuksia hitsausta varten;
 • lämpövoimalaitoksissa juotin;
 • muoto lämmityselementti (rauta tai sylinteri).

Riippuen kustannuksista, valikoima juottimet varten polypropeeniputkilla esitetään kolmessa kategoriassa:

 • Juotos asettaa budjetin segmentti - Kiinan ja kotimainen tuotanto;
 • hieman korkeammat kustannukset Turkin sarjaa;
 • kallein joukko rautoja - eurooppalaiset valmistajat. Erityisesti suosittu Saksan ja Tsekin.

Ennen kuin päätetään, mitä juotoskolveja varten Polypropeeniputket paremmin, sinun täytyy ymmärtää -, joille se on ostettu.

Jos haluat kerätä polypropeeni linja kotona - kiinnittää huomiota laitteiston ensimmäisen osan. Varmuusmarginaali tällaisten sarjojen osien selviytyä asentamisen kaksi täyttä putkijärjestelmiä, riippumatta siitä, onko sylinterin tai rautaa käytetään lämmityselementti. Laite on yksinkertainen toimenpide, ja voidaan sitten käyttää osittaisen asennuksen tai korjausta matala (esim., Putken hitsaus osa).

Vihje! Jos putki juotetaan teille - on tulonlähde sijaan yhden kerran tarvitaan, sinun täytyy ostaa rautaa Euroopassa.

Suurin ero kiinalaisten laitteiden juottamiseen polypropeeniputkilla Tsekin ei ole luotettava komponentteja, ja sen kykyyn ylläpitää lämpötila perin asetettu tasolle. Jonkin ajan kuluttua, aste virheen Kiinan juottamalla saavuttaa kymmenen astetta, jonka vuoksi sauman eheys on rikki, on mahdotonta visuaalisesti tarkastaa välittömästi hitsauksen jälkeen.

Yleismies on aivan tarpeeksi olla malli useiden budjetin

Noviisi mestari alussa uransa Laite soveltuu juottamiseen polypropeeniputkilla Turkin valmistajien keskimääräinen hintaluokkaan. Jopa muutaman kuukauden aktiivinen käyttö amplitudi virhe on vain pari astetta. Koska kustannusten ja laadun lopullisen hitsin rotaatio työntekijä on paljon kannattavampaa ostaa ja käyttää kahta tai kolmea Turkin juottamalla kuin yhden yksikön Saksan valmistus.

Yrityksen työntekijät, on jatkuvasti liikkuu asennukseen ja korjaukseen propeeniputkijohdon, on suositeltavaa ostaa kallista korkealaatuisen juotin hitsaaminen putkia. Hän pystyy toimimaan paljon kauemmin ilman poikkeama lämpötilan juottamista. Siksi saksalaisten tuotteiden tunnustettu paras Polypropeeniputket.

Noudattaa suosituksia, on helpompi selvittää, minkä valitsee juotin polypropyleenin putki.

Miten valita juotos suutin

Valitessaan vinkkejä juotos-rauta työskenneltäessä polypropeeniputkilla on kiinnitettävä huomiota:

 • Juotossuorituksen - alempi se on, sitä pienempi suuttimen halkaisija on otettu;
 • työkenttä esiintyjä. Ammattilaisille ei ole vaikeaa käyttää työssä kuin 10 mm: n suutin ja 110 mm. Asentaa kotimainen putki vain kolme suutinta voidaan tarvita omaa - 16 mm, 24 mm ja 32 mm;
 • ominaisuuksista. Paras laatu suuttimet tehdään teflonpeitteinen ja valmistettu materiaaleista hyvän lämmönjohtavuuden.

Laadullinen pinnoitesuuttimien tarjoavat helpon poistamisen kuumat osat ilman sitä keräämisen ja muodonmuutoksia.

Tärkeää! Juotin pienitehoisia ei voi lämmittää suurikokoisten pakkaus. Ennen ostamista, varmista, että kokoluokassa suuttimen vastaa määritettyä tehoa juotin.

Silloinkin kun asennetaan kotona putkea ei kannata säästää ja hankkia huonompaa suutin, koska ne voivat vahingoittaa putken, kun juotos, ja menetät osa materiaalista.

Ostamalla lisäsuutinta juottamiseen, kiinnittää huomiota niiden noudattamiseen koon ja voiman laitteen

Lämpökapasiteetti ja ominaisuuksista Hitsauskoneen

Suuri teho laitteiden suorituskykyä ei voida ennakoida sen laadusta juottamiseen. Sinun täytyy päättää - kuinka paljon valtaa aikana on optimaalinen. Jotta voitaisiin valita juottokolvilla tarvittavat käynnistyä tulisi olla perehtynyt putkien halkaisija on juotettu. Mitä suurempi putken läpimitta, sitä suurempi on tarvittava voima juotin. Ostaessaan silitys juotos polypropeeniputkilla älä unohda suositellaan valmistumisen:

 • putken halkaisija 16-63 mm - teho juottokolvin olisi 680Vt;
 • putken halkaisija 16-75 mm - teho juottokolvin olisi 850Vt;
 • putken halkaisija 125 mm - teho juotin ei pitäisi olla alle 1200w.

Asentaa propeeniputkijohdon lämmitykseen omakotitalossa, jonka halkaisija on 50 mm: n putkista sellaisinaan riitä käyttö hitsauskone valta 700W.

Vihje! Kun työskennellään ahtaissa tiloissa on hoidettava yhdessä suuttimen, joten näissä tilanteissa voi auttaa juottamalla lieriömäinen muoto. Tämä muotoilu mahdollistaa priladit kiinnitys reunaan lämmityselementin.

Kun valitset laitteen, ja älä unohda hänen painostaan. Koska kaikki työ tehdään ole mukavin olosuhteissa juotin on pidettävä ilmassa, kun säännöllisesti nousujen ja laittaa hänelle erilaisia ​​yksityiskohtia. Kädet tässä asennossa aloittelijoille nopeasti tullut tunnoton ja mahdollisuus saada paloi kasvaa huomattavasti. On syytä muistaa, että vaikka kysymys: "Miten käyttää juotoskolveja for polypropeeniputkilla" ei kiusata teitä.

Mitä suurempi putken läpimitta, sitä voimakkaampi on oltava laite juottamiseen

Miten valmistautua polypropyleeniputkiin ja varusteet hitsausprosessin

Perus- ja ensimmäisen vaiheen sekä putkien ja liittimien hitsausprosessin - rasvanpoisto kaikki pinnat, jotka joutuvat kosketukseen toistensa kanssa. Ne putket, jotka on vahvistettu alumiini, valmistetaan seuraavasti. Kun alumiinikerros sijaitsee lähellä pintaa (välittömästi alla koriste polypropeeni), lujitekerros poistetaan putken päiden avulla parranajokone käyttämällä strippaus menetelmää. Tarkoituksena on varmistaa suojattuja yhteyksiä.

Kun lujittava kerros sijaitsee keskellä seinämien polypropyleeniputkiin, valmistautuminen juottaminen suoritetaan erityinen työkalu, joka leikkaa pois putkien päät yhdessä on ulkoneva alumiinikerros. Harvoissa tapauksissa, kun valmistetaan polypropeenia putkiliittimet käytetään, joka varmistaa kääriminen putken reunojen käyttäen polypropeenia, on tarpeen antaa tiiviyden juotososat.

Useat suositukset juotos Polypropeeniputket

Ensin täytyy valmistautua polypropeeniputkiin itseään. Juotos myös joitakin valmistelua. Putkien ja liittimet on yhdistetty ilman vääristymiä putken haetun yksinkertainen lyijykynällä. Jos asennus on hitsattu väärinkäytöksiä, se leikataan. Kaikki hitsaus menettelyä alkaa uudestaan, uusia yksityiskohtia.

Ennen kuin aloitat juottamalla, on tarpeen valmistelutyötä varten

Et tiedä miten käyttää rautoja polypropeenia putki pystysuora juottamalla? Työ on suoritettava pareittain - yksi työntekijä pitää putken alkuperäiseen asetetussa asennossa, toisen johtimen hitsaustyön. Ennen kutakin osa on poistettava työpinta kunkin suuttimen propeenin tähteitä.

Vihje! Kun vahvistamisesta missään tapauksessa ei ole tarpeen kiertää tieto - se ei vahvista niitä, vaan päinvastoin heikentää saumauskerroksen.

Hyvin prosessi juottamiseen polypropeenin putket ja liittimet on melko yksinkertainen, koska se voi käsitellä jokaisen aloittelija isäntä. Tulisi noudattaa tietyssä järjestyksessä:

 • Valmistus putki juotettavuus - putki sujuvasti leikattu, leikattu, alumiinifoliolle poistetaan, jos tarpeen;
 • Juottaminen sitten sisällytetään verkkoon ja konfiguroitu juotoslämpötila termostaatti;
 • täysi lämmitys juottamalla osoittavat merkkivalo;
 • Tämän jälkeen on laittaa putkien asentamisesta ja propeenin eri kulmia suuttimen juottamiseen;
 • muutaman sekunnin kuluttua (kesto vaihtelee paksuuden mukaan putken), tiedot poistetaan varovasti työkalun juottamiseen polypropyleeniputkiin;
 • Tiedot on yhdistetty. Asentaminen on upotettu putken ennalta piirrettyjä merkki.

Jos kaikki suositukset tiedät paitsi, miten valita juotin varten Polypropeeniputket, mutta myös päästä päähän juotoskohtaan laatua.

Kuten tavaraa? Jaa ystäviesi kanssa!

Kaasupoltin prosessi juottamiseen kupariputkien: tyypit ja ominaisuudet

Laitteet hitsaukseen polypropeeniputkiin

Kytkimet liittämiseksi sähköisesti PE-putkien matalapaine

Kone pistorasian ja puskuhitsauksen muoviputkien

Miten juottaa polypropeeniputket vesihuollon omin käsin

Suuttimet juottamista varten Polypropeeniputket: määränpää ja valitsemalla ominaisuudet

Laadukas hitsauksen muoviputkien - tämä ei välttämättä tuoda kone: manuaalinen asennus polypropeeniputkilla ja muillekin

erityiset olosuhteet sarjaa. Olen henkilökohtaisesti käyttää Venäjän

PRORAB 6405 K ja varsin tyytyväinen siihen. Kyllä, ja täydellinen vaatimuksen ei ole läsnä: on liitteitä, avain vahvistamista, ruuvimeisseli, mittanauha, sakset leikkaus putkien, jopa käsineet. Ja en ole koskaan ollut mitään ongelmia ylikuumenemisen tai jotain, joten en näe mitään syytä antaa paljon rahaa Saksan tai on rako

Uusimmat kommentit

 • Jeanne Gorokhova tallennus sinkittyä terästä putki: edut ja ominaisuudet
 • Jeanne Gorokhov kirjoittaa putkeen eristys vaahto OC: mitat ja ominaisuudet
 • Andrew Vozhdayev tallennus Sandwich putki savupiippu: kokoa, suunnittelu, neuvoja valitsemalla
 • Fire and Ice tallennus Sandwich putki savupiippu: kokoa, suunnittelu, neuvoja valitsemalla
 • Lumi kirjoittaa Sandwich putki savupiippu: kokoa, suunnittelu, neuvoja valitsemalla
 • B. tallennus Sandwich putki savupiipun: koko, suunnittelu, neuvoja valitsemalla
 • Andrew Vozhdayev tallennus Sandwich putki savupiippu: kokoa, suunnittelu, neuvoja valitsemalla
 • Olga tallennus aallotettu putki ruostumattomasta teräksestä, lämmitykseen: sovelluksen ominaisuuksia
 • Dmitry Poshtarenko tallennus alumiiniputki. Soikea ja pyöreä poikkileikkaus
 • Maximushka imuletku tallennus: tyypit, tarkoitus ja käyttö

mainos

Materiaalien käyttö on mahdollista vain aktiivinen linkki lähde.

Miten valita laadun juotin varten Polypropeeniputket, niin et kadu?

Ei kauan sitten, asunnon LVI käytetään ainoastaan ​​metalliputket, jotka on yhdistetty hitsaamalla tai kierreliitokset. Nykyään ne ovat lähes täysin syrjäyttää kevyempi ja mukavampi käyttää polypropeeniputkiin. Asentamista varten erikoistyökaluja, laitteet, joita käytetään muoviosia. Näistä kaikkein yksinkertainen ja edullinen laite luoda laadukkaita pysyviä yhteyksiä - polypropeeniputket juottamiseen. Tämä laite on suosittu taiteilijoiden, käsitellä omia järjestely LVI, lämmitysjärjestelmä. Markkinoille tänään on täynnä erilaisia ​​tuotteita useimpien valmistajien, joten ennen kuin ostat juotin, sinun täytyy perehtyä sen ominaisuuksia, selvittää mitkä ovat tärkeimmät, ja mitä voit maksaa vähemmän huomiota siihen, miten suosivat. Kun olet lukenut tämän artikkelin, voit päättää mitkä työkalut valita itselleen parhaiten.

Laite juotin ja miten se toimii

Suunnittelu eri mallien juotos on lähes sama, ne eroavat toisistaan ​​lähinnä menetelmässä asennus kuumennuspinnan syöttejä. Koostumus juotin sisältää:

 • kädensijakotelon;
 • hitsaus lämmityselementti valettu metalli kotelo;
 • termostaatti;
 • erityistä suuttimet.

Juotos on rakenteeltaan samanlainen normaali rautaa. Ainoa ero on, että laitteen käyttötarkoitus ja sen muoto. Juotin, sekä rauta, pääosat - tehokas lämmityselementti ja termostaatin. Lämmityselementti se on upotettu tasainen tapauksessa, ja pyöreä. Se määrittää kehon muotoon kiinnikkeet erilaisia ​​malleja työskennellä suuttimia.

Toimintaperiaate työkaluja juottamista melko yksinkertainen: yhdistetty sähköinen lämmityselementti lämmittää levyn haluttuun lämpötilaan, joka kuumentaa suuttimen. Sitten he pehmennetty polypropeeni viskositeettiin vaaditaan hermeettinen liitos putket. Optimaalinen suuttimen lämpötilassa (noin + 260 ° C), jota tuetaan lämmönsäätimellä. Hän ohjaa hitsausprosessin sulaa polypropeeni ei ole suurempi kuin on tarpeen. Kuumentamisen jälkeen positiivisessa työskentelee suuttimen liitos ylikuumenee, polypropeeni "flow" ja putken halkaisija pienenee tai olennaisesti sama se vahingoittuu.

Lämpötilan säädin - tärkein osa juottamalla työkalu. Se ohjaa työ- suuttimen kuumennuslämpötila, joka on tärkeä asennuksen aikana

Jos putki lämmitetään tarpeeksi, se varmasti vaikuttaa eheyden yhteyden. Lisäksi termostaatin suojaa lämmityselementti, estää sulaminen metallisen työkalun pään. Halpa Malli juottaminen laatu ei varustettu lämpötilan ohjain, joten prosessi juottamalla putki voidaan sulattaa tai vastaanottaa riittämättömän kuumennuksen lämpötila. Tämän seurauksena laatu kärsii velho.

Erillinen rooli juotos suuttimet poistettu. Niiden laatu määrittää luotettavuutta saadaan, kun juotos yhteinen. Valmistetaan eri pinnoitesuuttimien. Valittaessa juotin on tärkeää kiinnittää huomiota paksuus tarttumaton kerros. Pidetään kestävä suutin teflonpinnoitteiset ja metalloidaan Teflon (vakaampi suoritusmuodossa), jotka eroavat tasaisen lämmityksen päiden polypropyleeniputkiin.

Mitkä ovat tärkeimmät ominaisuudet etsiä valitessaan laite? Useita.

Tämä on tärkeä tekninen laatu osoitinvälineeseen. Se määrittelee suurin halkaisija kytketty polypropyleeniputkiin ja lämmitys aikaan kolvi, ja, siten, nopeus asennus (mikä on erityisen arvokasta, kun paljon työtä). Mutta virheellisesti olettaa, että paras juottamalla putket polypropeeni on yksi, joka on suuri virrankulutus. Monet ostajat eivät juuri sitä - ostaa yksikkö kapasiteetti 1,5-2 kW, mutta tämä lähestymistapa valinta laite on väärä.

Mitä suurempi kapasiteetti juottamalla laitteen, sitä suurempi on putken halkaisija. Se riippuu myös siitä, mihin aikaan lämmitys työkalun siten nopeutta

Virta juotos on suositeltavaa valita seuraavan säännön: moninkertaistaa halkaisija millimetreinä putken 10 ja saada pienin tehoarvo laitteen wattia. Esimerkiksi, juottamalla putkien halkaisija on 50 mm voi tuottaa yksikkö on vähintään 500 wattia. Korjaamiseen asunnostaan, jossa putket ja liittimet ovat halkaisijaltaan 16-63 mm, on riittävä teho 700 wattia. Ammatillinen kovajuottamiseen putkia, joiden halkaisija on suurempi kuin 100 mm tarvitaan tehokkaampia laitteita (1,5-2,0 kW).

Tehokkain on käyttää juotin samanaikainen asennus hänelle muutamia vihjeitä. Ne lisäävät toimivuutta työkalun, laajentavat sen käyttöä. Suutin myyty suurimmaksi osaksi laitteen ja on tarkoitettu liitosputkien standardin halkaisijat polypropeenia. Näin ollen 20: nnen suutin vastaa metalliputken 0,5 tuuman halkaisija, 25: nnen ja 40: nnen suuttimet - putken halkaisija vastaavasti 0,75 ja 1,25 tuumaa. Jos se on tarpeen asennus putkien suuret mitat Juotettava hankkimaan lisää. On kuitenkin muistettava, että käyttämällä käsin juottamalla voidaan liittää putkeen muovi ei ole suurempi kuin 63 mm halkaisijaltaan (vastaa teräsputken, jonka halkaisija on 2 tuumaa).

Tyyppi pinnoitesuuttimien riippuu pitkälti laadusta juottamalla polypropyleeniputkiin. Paras laatu indikaattorit osoittavat perinteisen Teflon ja metalloitu

Valitsemalla suutin, on syytä ottaa huomioon, että vähemmän tuottava työkalu, sitä pienempi tulisi olla halkaisija käytetystä suuttimesta. On myös tärkeää pitää mielessä käyttäjän tarpeisiin. Ammattilaiset ovat työskennelleet 10- ja 110 mm: n putkia. Kotimainen sama isäntä toimivat vain 3 mitat: 16 mm (0,5 tuumaa), 24 mm (1 tuuma) ja 32 mm (1,25 tuumaa). Ei ole mitään järkeä ostaa muita liitteitä - tässä kokoluokassa riittää kotimaan putkistojen.

Vaihtoehdot - merkitsevä valinnassa juotin. On suositeltavaa ostaa asettaa, jossa lisäksi juotin vinkkejä käytetään yleisesti koot, samoin kuin kaikki puhkaista

Tärkeä näkökohta on rakenteellinen pakkausmateriaalia. Suuttimet paras on valmistettu materiaaleista, joilla on hyvä lämmönjohtavuus, ja, kuten jo mainittiin, ja Teflon-pinnoite. Yleismies tarvitaan ainoastaan ​​2-3 liitetiedostoja, joten kannattaa ostaa vain laadukkaita tuotteita.

Vaihtoehto # 3 - valmistaja ja brändin

Valittaessa juotin (usein kutsutaan rauta) ja polypropeeniputkilla täytyy selvittää alkuperämaa tuotteiden, koska se nostaa hintaa ja laatua. Tässä on epävirallinen Luottoluokitusväline eri tuottajamaissa kokoamat arvostelut kuluttajia:

Vahvin ja kestävä työkaluja tekee Saksa. Saksan juotos - virheetön Assistant, joka kestää useita vuosia. Tsekin laitteet ovat suuren kysynnän ammattilaisten keskuudessa johtuen hyvästä toimivuus ja erinomainen laatu. Tietenkin hinta Euroopan mallin kaikilla ei ole varaa, mutta toisaalta, korkealaatuisista juotos voi tuottaa suuria määriä työtä.

Venäjän ja Turkin malleja Tsekin hieman pienempi suorituskyky, mutta myös paljon halvempaa. Kotikäyttöön pidetään täysin hyväksyttävää tässä.

Yleisin meidän markkinoilla ovat työkaluja Kiinassa. Ne ovat edullisimmat, mutta laatu on heikko. Vaikka jos noudatat käyttöolosuhteissa, ne voivat treenata takuuaika, ja joskus pidempäänkin. Tämä vaihtoehto sopii niille, jotka käyttävät juotin vain 1-2 kertaa vuodessa.

Juotto putkien (putket ja sopiva) polypropeenia suoritetaan seuraavassa järjestyksessä:

 1. Karsiminen putki kohtisuorassa keskiakseliin. Muistaa, kun kaarevan pään juotoksen laatu on ei mitään.
 2. Viistämällä putken pää, jossa on (puhdistus paikkoja leikata hakkeen ja purseita).
 3. Valmistaminen juotin töihin - asennus suuttimen ja laitteen liittämistä maadoitettuun pistorasiaan. Juotos kone kytketään päälle painamalla painiketta elin. Valot punainen valo. Kun punainen valo sammuu - se merkitsisi, että haluttu lämmitys lämpötila on saavutettu.
 4. Lämpenemistä osia. Toisella puolella suuttimen työnnetään putkeen, toisen - asennus, lämmitetty 5-6 sekuntia. Putkielementtien sulatetaan, ne tulisi poistaa nopeasti suuttimesta ja muodostaa yhteyden. Polypropeeni jäähtyy nopeasti, minuutti yhteys on valmis. Kunnes yhteiset jäähtyy, se on kiellettyä käyttää kiertoliikkeen, muuten kaiken työn mitään.

Melkein heti juottamalla polypropyleeniputkiin voidaan käyttää muihin tarkoituksiin. On huomattava, että hitsaus tapahtuu tehokkaammin, jos työkappaleet on järjestetty vaakasuoraan. Tällöin työn yksi henkilö voi suorittaa. Jos sinun täytyy tehdä pystysuora juottamalla, se tarvitsee avustaja, joka pitää putkien ja asentamisesta sujuvasti.

Polypropeeniputkien juotosprosessi vie vähän aikaa - vain noin minuutti. Tärkeintä on noudattaa hitsaussääntöjä, jotta saataisiin laadukkaita tiivisteitä

Lisätietoja tekniikasta saat videosta:

Polypropeeniputkien juotosvälineiden valinnassa on otettava huomioon kaikki yksityiskohdat, koska putken asennuksen laatu riippuu usein niistä. Juotosraudan on oltava luotettava, helppokäyttöinen, siinä on oltava kaikki tarvittavat lisälaitteet. Muista myös, että juotos on suoritettava laitteen käyttöohjeiden mukaisesti, mikä auttaa välttämään vammoja ja huonolaatuisia yhteyksiä.

 1. 5
 2. 4
 3. 3
 4. 2
 5. 1

echo adrotate_group (27, 0, 0, 0); Hyvää iltapäivää. Kattilan AOGV 11 automaatio on epävakaa.

echo adrotate_group (27, 0, 0, 0); Hei Tänä vuonna muutimme maahan.

echo adrotate_group (27, 0, 0, 0); Hei Toisena päivänä löysin useita loukkaantuneita katolla.

Internet-tietosanakirja rakennusviestinnästä

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

8 + 2 =