Juotosrunko polypropeeniputkille

Polypropeeniputkien juotosvalinnan valinta: tyypit, tehonvalinta ja hinnat

Putki kootaan polypropeenista hitsaamalla. Halutun pituuden putkipituudet liitetään halutun kokoonpanon järjestelmään liittimien avulla. Liittimet valitaan valitun putken halkaisijan mukaan. Kummankin putken ja liittimen tarvitsemiseksi tarvitaan yksi yritys - silloin ei ole ongelmia telakointitilanteessa, ja polypropyleeni voi olla eri laatua, mikä tarkoittaa, että sulamispiste voi poiketa hieman. Alkuaineiden alijäähdyttäminen tai ylikuumeneminen heikentää liitoksen laatua ja tämä vaarantaa järjestelmän paineen alentamisen.

Liitettävien putkien liittämiseen ne lämmitetään sulamispisteeseen. Tee tämä erityisten laitteiden avulla, joita kutsutaan eri tavalla: juotosraudat polypropeenille, hitsauskoneille tai silitysraudalle. Kaikki nämä ovat samoja laitteita, mutta eri nimiä.

Polypropeeniputkien juotosraideilla voi olla erilaiset kokoonpanot

Hitsaajat toimitetaan erikseen (laatikossa) tai hitsaussarjan muodossa, jossa on kiinnityksiä, käsineitä, putkenleikkureita tai erityistä putkileikkuria, mittanauhaa ja rakennustasoa. Täydelliset sarjat tällaisista sarjoista metallisissa tai muovisissa matkalaukkuissa.

Hitsaussarjat on varustettu suuttimilla, mittanauhalla, saksilla putkien leikkaamiseksi, joskus myös käsineitä

Muovin juotosraudan suunnittelu

Kaikki polypropyleeniputkien hitsauskoneet koostuvat useista osista. Lämpöelementti, joka on suljettu metallilevyyn, kiinnitetään muovikoteloon kahvalla. Alustalle kiinnitetään suuttimet, jotka lähettävät lämpöä alustaan. Lämpölämpötilaa säätelee termostaatti. Laitteen käyttö juotosraudalla on tarkoituksenmukaisempaa käyttää jalustaa, johon se on kiinnitetty ennen kytkentää. Rungossa on termostaatti, johon lämpötila on asetettu ja kaksi merkkivaloa, jotka syttyvät / sammuvat riippuen juotosrunasta.

Juotosrauta muoviputkiin, joissa on lämmityslevy levyn muodossa

Nykyään myymälöissä on juotosraudat putkille, joissa on lämmityslaatat kahdella tavalla: levyn tai sylinterin muodossa. Ne, jotka ovat uunin kanssa, ovat enemmän kuin silitysraudat ja ne, jotka sylinterillä ovat enemmän kuin juotosraudat. Ehkä tämä on paikka, jossa nimet menivät, mutta oikeammin, vielä kutsua näitä laitteita hitsauskoneisiin. Vaikka tämä ei ole välttämätöntä.

Juotosrulla polypropeeniputkille, jossa on sylinterin muotoinen alusta

Yksikön laatu, muoto ja periaate ja työn järjestys eivät ole riippuvaisia. Niitä käytetään yksinkertaisesti eri suutinkokoonpanoissa ja ne kiinnittyvät eri tavoin. Muita eroja ei ole.

Juotosraudalla, jossa on tasainen levy, siinä on useita reikiä. Molemmin puolin suuttimet on kiinnitetty aukkoon. Ne ovat erillisiä ja erilaisia ​​tässä tapauksessa: tuurna - lämmittimen sisäpinnan lämmittämiseksi ja holkki, johon putki asetetaan ulkoisen pinnan lämmittämiseksi. Ja tuurna ja holkki on kiinnitetty levyyn pitkiä ruuveja pitkin. Hän kiristää sarjan mukana tulevan heksadesimaalin. Reikien lukumäärän mukaan voidaan asentaa yksi tai useampia suuttimia. Yksittäisen lämmityksen hitsaukseen riittää yleensä kaksi tai kolme halkaisinta. Kun asennat useita erikokoisia sarjoja, asenna suurimmat lähelle kahvaa ja pienimmätkin - lähemmäksi alustan reunaa - niin että ne lämpiävät tasaisesti eikä häiritse toimintaansa. Harvoin on laitteita, joihin voit liittää enemmän kuin kolme sarjaa, ja ne kuuluvat jo ammattihenkilöiden luokkiin ja niillä on siis kunnollinen hinta - 250 dollarista.

Suuttimien asennus raudalle polypropeeniputkille, joissa on tasainen lava

Suuttimet on kiinnitetty sylinteriin eri tavalla. Ne on aluksi kiinnitetty toisiinsa, mutta niillä on irrotettava liitäntä, joka kiristetään / puretaan samalla kuusikulmalla. Tällainen sarja asetetaan sylinteriin, asennetaan sopivaan paikkaan ja kiristetään ruuvilla, joka yhdistää ne. Kuinka monta liitettä voidaan asentaa riippuu sylinterin pituudesta. Tärkeintä on, että ne eivät häiritse työtä eivätkä uhkaa palovammoja.

Suuttimien asennus juotosraudalle sylinterimäisellä alustalla

Ei ole eroa laitteiden välillä, joilla on erilaiset lämmityselementin muodot. Koko asia on valmistuksen laadussa, mutta valitsee jokaiselle itselleen tämän muodon, mikä tuntuu hänelle helpommin.

Miten valitaan juotosrunko polypropeeniputkille

Kun olet määrittänyt lämmityslaitteen muodon, voit jatkaa teknisten parametrien valintaan. Ensimmäinen ja tärkein on valita valta. Tässä tapauksessa enemmän ei tarkoita parempaa. Yksinkertaisesti tehokkaita aggregaatteja on suunniteltu suurien halkaisijoiden hitsaukseen. Jos tarvitset putkia jopa 50 mm (ja tämä on jokin yksittäinen lämmitysjärjestelmä), on tarpeeksi 600-800 W yksikköä. Periaatteessa juotosraudat kuvaavat paitsi lämmitystehoa, mutta myös sarjan mukana tulevia suuttimia. Niissä ja voit navigoida.

Tehokkaat yksiköt on suunniteltu suurien halkaisijoiden hitsaukseen

Erityisen huomionarvoinen termoregulaattori. Kuinka tarkasti se on kalibroitu ja kuinka hyvin lämpötila "pysyy" riippuu myös hitsauksen laadusta. Tämä koskee erityisesti aloittelijoita. Ihmiset, joilla on kokemusta, työskentelevät enemmän tunteita ja intuitiota. Ne eivät tarvitse putkipöydät ja äänisignaalit. He kaikki tuntevat. Mutta kokemuksen puuttuessa voidaan luottaa vain normeihin ja standardeihin. Koska me valitsemme lämpötilan säädin tasaisella lämpötila-asetuksella ja ennen työskentelyn aloittamista tutustumme käyttöoppaaseen. Ja sinun täytyy tutkia paitsi juotosraudalle liitettyjä asiakirjoja, myös putkia ja varusteita. Jos olet ostanut merkkituotteita, sinun on annettava mukana olevat asiakirjat. Niissä on muiden ominaisuuksien lisäksi merkitty sulamispiste - se on asetettu juotosraudalle ja putket ja liittimet pidetään tyypin ja halkaisijan mukaan. Nämä ovat merkityksiä ja kiinni juotettaessa.

Putkien ja liittimien keskimääräinen pitoaika

Jos jostain syystä ei ole asiakirjoja, voit käyttää keskimääräistä valotusaikaa (katso taulukko). Mutta ennen juottamista järjestelmä on toivottavaa kokeilla useita kertoja. Joten voit määrittää, onko valittu aika oikein vai haluatko lisätä vai pienentää sitä. Polypropeeni mahdollistaa sen tekemisen - ja putket ja liittimet ovat suhteellisen halpoja, joten voit kouluttaa.

On myös kiinnitettävä huomiota suuttimiin. Niissä on oltava teflonpäällyste, jonka ansiosta lämmitetyt elementit ovat helposti irrotettavissa. Korkealuokkainen pinnoite on vihertävän-sinertävä.

Teflon-päällystyssuuttimet voivat olla eri värejä, mutta parhaita pidetään vihreän sinisenä

Jokaisen juotoksen jälkeen, jos polypropeenipartikkeleita jätetään suuttimille, ne on poistettava pehmeällä liinalla. Käytä kovia harjoja tai pesulappuja - ne naarmuuntuvat teflonilla. Kun muutamat naarmut näkyvät suuttimessa, on mahdotonta työskennellä: materiaali kiehuu ja venyy, sauma, jos se on, on kaareva ja epäluotettava.

Polypropeenin juotosraudat

Kuten kaikki laitteet, laadukkaat juotosraudat ovat melko kalliita. Edullisimmat hinnat alkavat 25-50 dollaria. Niin monet tai monet ovat kiinalaisia ​​yksiköitä:

 • laitteet fuusiohitsaukseen R063, joiden kapasiteetti on 1 kW ja putkien halkaisija enintään 63 mm - 50 dollaria (1 vuoden takuu);
 • setti hitsaukseen WD20-63 - teho 1,5 kW, halkaisija 63 mm - 100 dollaria.

Käytännöllisesti katsoen samassa hintarakenteessa ovat venäläiset juotosraudat:

 • "Encore", jossa on kaksi lämmitysvaihtoehtoa 750W ja 1500W, ja hitsauksen halkaisija jopa 63mm, maksaa 50-60 dollaria.
 • mallilla Energomash ST72170. Teho 1700W, hitsaus halkaisijat - jopa 63mm hinta 30 $;
 • Energomash Prof-72230p. Teho 2300W, kaksi lämmittintä, hitsataan halkaisijaltaan 63 mm: n putket - hinta on 50 dollaria;
 • "Kaliiperi SVA-780t". Teho 780W, hitsauksen halkaisija jopa 32 mm. Hinta on 30 $.

Venäjän tuotannon juotosraja "Encore" sijaitsee keskimmäisellä hintaluokalla

On epäselvää, mihin kategoriaan kuuluvat Sturm-merkki. Tämä malli on Energomash, mutta valmistettu Kiinassa. Hinnat ovat demokraattisia - 20 $ -40 $ riippuen kapasiteetista ja laitteista. Ja laatu on niin onnekas. Se voi toimia hyvin, mutta se voi riittää vain useiden verkkojen kokoamiseen. Mutta joka tapauksessa, juottamiseen niiden lämmitys riittää.

Segmentin keskelle ja laadulle ja hinnalle ovat turkkilaiset juotosraudat polypropeenille:

 • sarja hitsauslaitteita CANDAN kapasiteetti 1500W (Turkki) maksaa 50 dollaria.
 • laite hitsausputkille FORA WELD 1500 Turkkilainen Makina Plastik (Makina Plastic) - hinta 60 dollaria.

Turkish Candam on myös edullinen

Mikä on ominaista, ja turkkilaiset yritykset ja monet eurooppalaisten valmistajien tuotemerkit tuottavat laitteitaan Kiinassa sijaitsevissa tiloissa. Samassa paikassa valmistetaan usein tšekkiläisiä ja saksalaisia ​​juotostyökaluja. Tietenkin laadunvalvonta on paljon tiukempaa. Joten Kiina eroaa Kiinasta.

Tšekin ja Saksan juotosaseet johtavat laatua markkinoilla. Valitettavasti ne ovat kalliimpia:

 • juotosraudat Ditron "Ditron" (valmistettu Tšekin tasavallassa) 110 €;
 • Hitsauslaite Valtek (Tšekin tasavalta) on hieman halvempi - 70 dollaria riippuen voimasta ja hitsatuista halkaisijoista.

Erittäin korkealaatuiset tšekkiläiset juotosraudat, mutta ne ovat kalliita

Halvin Brigadier-juotin - 900 kW: n yksikkö ja standardi hitsauksen halkaisija - jopa 63 mm, maksaa vain 15 dollaria. Totuus ei sisällä putkileikkuria, tasoa ja mittanauhaa.

Tällaisilla hinnoilla ei juurikaan ole tarvetta tehdä itse juotinrautaa: vaikeaa saavuttaa vaadittu lämpötila ja hitsauksen laatu ei mene lainkaan. Vaikka raha onkin hyvin tiukka, jaa pieni summa saman brigaderin hankkimiseksi, ehkä se on mahdollista.

Tietoja siitä, millaisia ​​liittimiä on ja miten putkia hitsataan, lue täältä, mutta mitä polypropyleeniputket ovat parempia lämmitykseen, tässä artikkelissa on kirjoitettu. Ja alla olevassa videossa on juotosrauta, jossa on lieriömäinen lämmityslevy. Se osoittaa myös juotosprosessia, vain kallis - Ditron käyttää työkalua.

Lämmitys- tai juoksevan veden kokoonpano on melko mahdollista, ellei halvin juotin, sitten keskihintaluokasta. Muuten heillä on laaja valikoima. Tehon lisäksi kiinnitä huomiota hitsattujen halkaisijoiden, termostaatin tyyppiin ja myös palautetta. Ei kaikissa malleissa, mutta vaikka yritys pystyy tuottamaan yrityksen luotettavia, niin myös erityisiä toimintaohjeita.

Jos aiot tehdä polypropeeni hitsaukseen, juottamiseen, ja sitten sinä tarvitset ammattiryhmä - kallista. Näissä toiminnoissa ja enemmän, ja lämpötila "omistaa" tarkemmin. Mutta hallitsee Tärkeintä - maine, joka on hyvä vain laadukasta työtä. Ja tämä ei voi tehdä ilman laadukkaita välineitä.

Miten valita laadun juotin varten Polypropeeniputket, niin et kadu?

Ei kauan sitten, asunnon LVI käytetään ainoastaan ​​metalliputket, jotka on yhdistetty hitsaamalla tai kierreliitokset. Nykyään ne ovat lähes täysin syrjäyttää kevyempi ja mukavampi käyttää polypropeeniputkiin. Asentamista varten erikoistyökaluja, laitteet, joita käytetään muoviosia. Näistä kaikkein yksinkertainen ja edullinen laite luoda laadukkaita pysyviä yhteyksiä - polypropeeniputket juottamiseen. Tämä laite on suosittu taiteilijoiden, käsitellä omia järjestely LVI, lämmitysjärjestelmä. Markkinoille tänään on täynnä erilaisia ​​tuotteita useimpien valmistajien, joten ennen kuin ostat juotin, sinun täytyy perehtyä sen ominaisuuksia, selvittää mitkä ovat tärkeimmät, ja mitä voit maksaa vähemmän huomiota siihen, miten suosivat. Kun olet lukenut tämän artikkelin, voit päättää mitkä työkalut valita itselleen parhaiten.

Laite juotin ja miten se toimii

Suunnittelu eri mallien juotos on lähes sama, ne eroavat toisistaan ​​lähinnä menetelmässä asennus kuumennuspinnan syöttejä. Koostumus juotin sisältää:

 • kädensijakotelon;
 • hitsaus lämmityselementti valettu metalli kotelo;
 • termostaatti;
 • erityistä suuttimet.

Juotos on rakenteeltaan samanlainen normaali rautaa. Ainoa ero on, että laitteen käyttötarkoitus ja sen muoto. Juotin, sekä rauta, pääosat - tehokas lämmityselementti ja termostaatin. Lämmityselementti se on upotettu tasainen tapauksessa, ja pyöreä. Se määrittää kehon muotoon kiinnikkeet erilaisia ​​malleja työskennellä suuttimia.

Toimintaperiaate työkaluja juottamista melko yksinkertainen: yhdistetty sähköinen lämmityselementti lämmittää levyn haluttuun lämpötilaan, joka kuumentaa suuttimen. Sitten he pehmennetty polypropeeni viskositeettiin vaaditaan hermeettinen liitos putket. Optimaalinen suuttimen lämpötilassa (noin + 260 ° C), jota tuetaan lämmönsäätimellä. Hän ohjaa hitsausprosessin sulaa polypropeeni ei ole suurempi kuin on tarpeen. Kuumentamisen jälkeen positiivisessa työskentelee suuttimen liitos ylikuumenee, polypropeeni "flow" ja putken halkaisija pienenee tai olennaisesti sama se vahingoittuu.

Lämpötilan säädin - tärkein osa juottamalla työkalu. Se ohjaa työ- suuttimen kuumennuslämpötila, joka on tärkeä asennuksen aikana

Jos putki lämmitetään tarpeeksi, se varmasti vaikuttaa eheyden yhteyden. Lisäksi termostaatin suojaa lämmityselementti, estää sulaminen metallisen työkalun pään. Halpa Malli juottaminen laatu ei varustettu lämpötilan ohjain, joten prosessi juottamalla putki voidaan sulattaa tai vastaanottaa riittämättömän kuumennuksen lämpötila. Tämän seurauksena laatu kärsii velho.

Erillinen rooli juotos suuttimet poistettu. Niiden laatu määrittää luotettavuutta saadaan, kun juotos yhteinen. Valmistetaan eri pinnoitesuuttimien. Valittaessa juotin on tärkeää kiinnittää huomiota paksuus tarttumaton kerros. Pidetään kestävä suutin teflonpinnoitteiset ja metalloidaan Teflon (vakaampi suoritusmuodossa), jotka eroavat tasaisen lämmityksen päiden polypropyleeniputkiin.

Mitkä ovat tärkeimmät ominaisuudet etsiä valitessaan laite? Useita.

Tämä on tärkeä tekninen laatu osoitinvälineeseen. Se määrittelee suurin halkaisija kytketty polypropyleeniputkiin ja lämmitys aikaan kolvi, ja, siten, nopeus asennus (mikä on erityisen arvokasta, kun paljon työtä). Mutta virheellisesti olettaa, että paras juottamalla putket polypropeeni on yksi, joka on suuri virrankulutus. Monet ostajat eivät juuri sitä - ostaa yksikkö kapasiteetti 1,5-2 kW, mutta tämä lähestymistapa valinta laite on väärä.

Mitä suurempi kapasiteetti juottamalla laitteen, sitä suurempi on putken halkaisija. Se riippuu myös siitä, mihin aikaan lämmitys työkalun siten nopeutta

Virta juotos on suositeltavaa valita seuraavan säännön: moninkertaistaa halkaisija millimetreinä putken 10 ja saada pienin tehoarvo laitteen wattia. Esimerkiksi, juottamalla putkien halkaisija on 50 mm voi tuottaa yksikkö on vähintään 500 wattia. Korjaamiseen asunnostaan, jossa putket ja liittimet ovat halkaisijaltaan 16-63 mm, on riittävä teho 700 wattia. Ammatillinen kovajuottamiseen putkia, joiden halkaisija on suurempi kuin 100 mm tarvitaan tehokkaampia laitteita (1,5-2,0 kW).

Tehokkain on käyttää juotin samanaikainen asennus hänelle muutamia vihjeitä. Ne lisäävät toimivuutta työkalun, laajentavat sen käyttöä. Suutin myyty suurimmaksi osaksi laitteen ja on tarkoitettu liitosputkien standardin halkaisijat polypropeenia. Näin ollen 20: nnen suutin vastaa metalliputken 0,5 tuuman halkaisija, 25: nnen ja 40: nnen suuttimet - putken halkaisija vastaavasti 0,75 ja 1,25 tuumaa. Jos se on tarpeen asennus putkien suuret mitat Juotettava hankkimaan lisää. On kuitenkin muistettava, että käyttämällä käsin juottamalla voidaan liittää putkeen muovi ei ole suurempi kuin 63 mm halkaisijaltaan (vastaa teräsputken, jonka halkaisija on 2 tuumaa).

Tyyppi pinnoitesuuttimien riippuu pitkälti laadusta juottamalla polypropyleeniputkiin. Paras laatu indikaattorit osoittavat perinteisen Teflon ja metalloitu

Valitsemalla suutin, on syytä ottaa huomioon, että vähemmän tuottava työkalu, sitä pienempi tulisi olla halkaisija käytetystä suuttimesta. On myös tärkeää pitää mielessä käyttäjän tarpeisiin. Ammattilaiset ovat työskennelleet 10- ja 110 mm: n putkia. Kotimainen sama isäntä toimivat vain 3 mitat: 16 mm (0,5 tuumaa), 24 mm (1 tuuma) ja 32 mm (1,25 tuumaa). Ei ole mitään järkeä ostaa muita liitteitä - tässä kokoluokassa riittää kotimaan putkistojen.

Vaihtoehdot - merkitsevä valinnassa juotin. On suositeltavaa ostaa asettaa, jossa lisäksi juotin vinkkejä käytetään yleisesti koot, samoin kuin kaikki puhkaista

Tärkeä näkökohta on rakenteellinen pakkausmateriaalia. Suuttimet paras on valmistettu materiaaleista, joilla on hyvä lämmönjohtavuus, ja, kuten jo mainittiin, ja Teflon-pinnoite. Yleismies tarvitaan ainoastaan ​​2-3 liitetiedostoja, joten kannattaa ostaa vain laadukkaita tuotteita.

Vaihtoehto # 3 - valmistaja ja brändin

Valittaessa juotin (usein kutsutaan rauta) ja polypropeeniputkilla täytyy selvittää alkuperämaa tuotteiden, koska se nostaa hintaa ja laatua. Tässä on epävirallinen Luottoluokitusväline eri tuottajamaissa kokoamat arvostelut kuluttajia:

Vahvin ja kestävä työkaluja tekee Saksa. Saksan juotos - virheetön Assistant, joka kestää useita vuosia. Tsekin laitteet ovat suuren kysynnän ammattilaisten keskuudessa johtuen hyvästä toimivuus ja erinomainen laatu. Tietenkin hinta Euroopan mallin kaikilla ei ole varaa, mutta toisaalta, korkealaatuisista juotos voi tuottaa suuria määriä työtä.

Venäjän ja Turkin malleja Tsekin hieman pienempi suorituskyky, mutta myös paljon halvempaa. Kotikäyttöön pidetään täysin hyväksyttävää tässä.

Yleisin meidän markkinoilla ovat työkaluja Kiinassa. Ne ovat edullisimmat, mutta laatu on heikko. Vaikka jos noudatat käyttöolosuhteissa, ne voivat treenata takuuaika, ja joskus pidempäänkin. Tämä vaihtoehto sopii niille, jotka käyttävät juotin vain 1-2 kertaa vuodessa.

Juotto putkien (putket ja sopiva) polypropeenia suoritetaan seuraavassa järjestyksessä:

 1. Karsiminen putki kohtisuorassa keskiakseliin. Muistaa, kun kaarevan pään juotoksen laatu on ei mitään.
 2. Viistämällä putken pää, jossa on (puhdistus paikkoja leikata hakkeen ja purseita).
 3. Valmistaminen juotin töihin - asennus suuttimen ja laitteen liittämistä maadoitettuun pistorasiaan. Juotos kone kytketään päälle painamalla painiketta elin. Valot punainen valo. Kun punainen valo sammuu - se merkitsisi, että haluttu lämmitys lämpötila on saavutettu.
 4. Lämpenemistä osia. Toisella puolella suuttimen työnnetään putkeen, toisen - asennus, lämmitetty 5-6 sekuntia. Putkielementtien sulatetaan, ne tulisi poistaa nopeasti suuttimesta ja muodostaa yhteyden. Polypropeeni jäähtyy nopeasti, minuutti yhteys on valmis. Kunnes yhteiset jäähtyy, se on kiellettyä käyttää kiertoliikkeen, muuten kaiken työn mitään.

Melkein heti juottamalla polypropyleeniputkiin voidaan käyttää muihin tarkoituksiin. On huomattava, että hitsaus tapahtuu tehokkaammin, jos työkappaleet on järjestetty vaakasuoraan. Tällöin työn yksi henkilö voi suorittaa. Jos sinun täytyy tehdä pystysuora juottamalla, se tarvitsee avustaja, joka pitää putkien ja asentamisesta sujuvasti.

Juotosprosessi Polyeteeniputkia vie hieman aikaa - vain noin minuutin. Tärkeintä on noudattavan hitsaus saada laadukasta ilmatiivis

Lisätietoja, katso tekniikka toimii video:

Valitessaan juottamalla työkalu polypropeeniputkilla on otettava huomioon kaikki yksityiskohdat, koska se on heiltä usein riippuu laadusta putken asennusta. Juotos on oltava luotettavia, helppokäyttöisiä, on kaikki tarvittavat liitteet. Muista myös, että juotos olisi suoritettava käyttämällä sääntöjen noudattamisen koneen ja se auttaa ehkäisemään vammoja ja huono laatu yhteyksiä.

 1. 5
 2. 4
 3. 3
 4. 2
 5. 1

echo adrotate_group (27, 0, 0, 0); Hyvää päivää. Epävakaa käynnissä Automaattinen kattilan AOGV 11.

echo adrotate_group (27, 0, 0, 0); Hei Tänä vuonna siirtynyt maan.

echo adrotate_group (27, 0, 0, 0); Hei Muutama päivä sitten löysin useita vaurioitunut katto.

Internetin tietosanakirja rakentamista viestintä

Miten valita juotin varten Polypropeeniputket

Polypropeeni - yksi yleisimmistä kehittyneiden materiaalien valmistuksessa käytettävien putkien kuumaa ja kylmää vettä. Suuri lujuus, keveys, pitkä käyttöikä ja alhaiset kustannukset putken polypropeenista on erittäin suosittu markkinoilla LVI materiaaleja. Asentamiseen polypropeeniputkilla eivät tarvitse fancy laitteita - liitokset tehdään käyttäen juotin, joissa on suuttimet.

Mikä on juottamiseen PP putkien

Kiinnitysputken muoviputkia, erityisesti polypropeenia, on valmistettu hitsaamalla sen osia. Koska sulamislämpötila materiaali on riittävän alhainen, noin 250-260 ° C: ssa, sitten lämmitys liitosten yksinkertainen yhdisteitä käytetään laitteessa, jota syötetään kotitalouden teho 220 ja 6A.

Hitsauslaitteen muovi putkistossa

Suosio tällaisten hitsauslaitteita on, että niiden käyttö ei vaadi jatkuvaa oppimista, riittää kerran tai kahdesti kytkeä putkeen tai liitos- ja opetuksia riittää asentaa veden tai lämmitysjärjestelmän omasta. Tärkein vaatimus tässä tapauksessa - noudattamaan johdotuksen järjestelmään, noudattavat mitat ja putken halkaisijan.

Huolimatta erilaisia ​​juottamalla malleja, heidän perusoikeuksiaan laite ei eroa keskenään.

Kaikki juottokolvit koostuvat:

 • kotelo, jossa pidin ja jalustan;
 • lämmityselementti kotelon sisällä;
 • Kuumennuslämpötila säädin merkkivalot;
 • asettaa erityisen suuttimet, joissa on erilaiset halkaisijat.

Voi vaihdella ulkoasua ja laitteen mittasuhteet, mutta ydin pysyy samana. Master kutsutaan usein juotin "rauta" hänen muistuta asian laitteita. Sekä raudan, voit manuaalisesti säätää lämmityksen lämpötilan. Termostaatti on ohjelmoitu ylläpitämään ennalta lämmitys järjestelmä.

Säätäminen tepmeratury määritellään asettamalla termostaatin

Käynnistyksen jälkeen hitsauslaitteen, lämmityselementti lämmittää työpinta ennalta määrättyyn lämpötilaan. Kun saavutetaan lämpötila kytkin on aktivoitu ja virta katkaistaan ​​muutaman sekunnin. Kun pistin jäähdytetään 3-5 astetta, virran syöttö jatkuu, ja lämpötila alkaa nousta uudelleen haluttuun arvoon. Jotta käyttäjä voisi luotettavasti liikkua tilassa laite on valmis käyttöä varten, kotelossa on kaksi LED - yksi osoittaa yhteyden verkkoon, ja toinen osoittaa käyttölämpötila.

Manuaalinen viritys lämpötila on välttämätön, ensisijaisesti, että hitsauslaite voidaan soveltaa ei ainoastaan ​​asennuksen polypropeeniputkilla, mutta putket muusta muovista, joilla on erilaiset sulamispisteet. Itse asiassa itse polypropeeni, riippuen erän tai valmistaja voi olla pieniä poikkeamia yhteen suuntaan tai toiseen. Siksi ylimääräinen lämpötilan asetus ei koskaan tarpeeton. Siitä riippuu suoraan yhteyden laatu.

Putkien hitsauksessa ja liittimet meneillään tässä järjestyksessä.

 1. Leikkaa putki osiksi halutun halkaisijan, valmistaa tarvittavat varusteet. Leikkaus putkien hitsauksessa aggregaatin kuuluu yleensä ja sakset. Leikata se oli kätevä, pre-levitetään putken avulla etiketti tai tussilla. Sinun täytyy leikata niin, että giljotiini läpäissyttä muovin kerran pysähtymättä ja suorassa kulmassa. Sakset on suunniteltu siten, että jos putki nojata kaksi alempaa pysähtyy, veitsi pidetään tarkalleen kohtisuoraan. Alempi putkenkannattimet mahdollistavat leikkaamalla se oikeaan kulmaan
 2. Leikata putkistosta valmistautuu hitsausta varten. Tehdä tämän, se on puhdistettava purseita, viisteiden ja poista metallinen punos, jos se on varustettu putki. Lyhyesti, luoda tällainen marginaali, että se vapaasti sitoutuneet aukon liittimeen. Kuva Kuvio 2 esittää erityisen laitteen viistämällä, joiden halkaisija vaihtelee. Menetelmiä polypropeeniputket hitsaukseen
 3. Samalla tehty valmistamiseksi kolvi. Ennen kuin käynnistät lämmittimen PETN on "rauta" pitäisi olla asennettuna suuttimet täytyy työskennellä halkaisijaltaan. Jos tämä juotin Tan muodossa raudan, suuttimet on kiinnitetty kuusioavaimella, joka on myös mukana laite. Navigoida valmius juotin toimii (halutun lämpötilan) voidaan ja pitäisi olla LED. Valmistamiseksi kolvi töihin
 4. Lämmittää työkappaleiden. Tätä tarkoitusta varten suutin on kulunut toisella puolella ja vastaava sopiva toisella. Polypropeeni on lämmetä reflow tiloja, voidaan ohjata viskoosi reuna aalto, joka ilmenee sulaa muovia. Se kestää yleensä 4-6 sekuntia. Menettely hitsausta putkien liitokset
 5. Sen jälkeen, osat poistetaan käsikappaleesta ja yhdistetty toisiinsa. On muistettava, että käännä putki liittimeen pistorasiaan ei ole suositeltavaa, joten sinun täytyy lisätä se suoraan, että kanta, joka on suunniteltu. Sisällä minuutin, jonka aikana esiintyy jäähdytyksen polypropeenin liitos voidaan pitää käyttövalmiina.

Tässä muutamia hyödyllisiä vinkkejä kokenut käsityöläisiä.

 1. Lisätä ja poistaa putken suuttimen hitsaaja paras lyhyt pehmeät liikkeet, ilman teräviä taitoksia, ja liiallinen paine.
 2. Kun useita putkiliitäntöjä tehdä lyhyt tauko, jonka aikana puhdistaa Teflon-pinnoite sulaa muovia olevia jäämiä. Et voi tehdä sitä metallilla kaapimia tai harjoja. Voit käyttää vain puutikkuja jotka eivät vahingoita tarttumaton kerros ja ei naarmuta pintaa suuttimen.
 3. Jos useita liitteitä samaan aikaan, sitä enemmän massiivinen sijoitetaan hitsauslaitteen lähemmäksi tukiasemaa lämmityselementin. Tämän järjestelyn ansiosta, lämmitys suurempi suuttimet on nopeampi ja tasaisemmin.
 4. Toiminnassa on toivottavaa käyttää samaa varusteet tuotanto, ja putket. Minor, ensi silmäyksellä, erot (esim., Sulamislämpötila) voi lopulta vaikuttaa veden laadun kiskokokoonpanon.

Tyypit juottamalla polypropyleeniputkiin

On vain kahdenlaisia ​​hitsauslaitteita Polypropeeniputket. Ne eivät ole pohjimmiltaan erilaisia ​​kuin kärki lämmityselementin. Tällä perusteella ne jakautuvat:

 • - juottaminen PETN, joissa on sylinterin muotoinen; Lieriömäinen muoto lämmittimen joukko suuttimia
 • - juotos Tan kuin pohja. Muoto lämmittimen muodossa raudan eri halkaisija aukkojen

Kunkin juottamalla joukko suuttimia eri kiinnitys menetelmällä. Jos suutin silitysrauta on kierretty ruuvin kiinnitys, sitten ne on lieriön muotoinen tenah nurin leikkeen, jotka laahaavat ruuvi.

Toiminnallisesti mitään eroa näiden kahden juottamalla siellä. Kun valitset ohjaavat ainoastaan ​​tekniset tiedot ja helppokäyttöisyys.

Video: miten työskennellä hitsaus apparotom varten Polypropeeniputket

Miten valita juotin varten: valintaparametreja ja arvostelut

Asianmukaisesti valita hitsaaja on tarkasteltava sen toimintatapa ja mitoitettu erittelyt. Käytännössä se tulee alas määritelmä seuraavat parametrit:

 • PETN teho;
 • laitteen valmistaja;
 • kustannukset hitsauskone;
 • muoto lämmitin.

Virta osoitin ilmentää toimintavalmiuksia laitteen.

Suurempi teho, sitä suurempi mahdollisuus juotteen juottamiseen polypropeeniputkilla suuri halkaisija. Se voi vaihdella laajoissa rajoissa - 500 W 2,5 kW. , Sinun täytyy määritellä etukäteen laitteisto on hankittu mihinkään tarkoitukseen eikä maksaa ylimääräistä rahaa ja tuhlata sähköä kustannusten ylityksiä. Lähtökohtana on yleensä toimii suurimman putken halkaisija, joka on työskenneltävä. On yksinkertaista sääntöä, jonka avulla ongelman ratkaisemiseksi tarvittavan tehon. Se koostuu siitä, että putken halkaisija kasvaa kymmenkertaiseksi ja tämä numeerinen arvo on vaadittu teho juotin. Esimerkiksi hitsaamalla putken halkaisija 50 mm. Tarvitset juotin, jonka kapasiteetti on 500 wattia. Aikana korjaus LVI yksityisessä asunnossa tai talossa, riittää juotin, jonka teho on 700 W, koska koko putket ja liittimet saa olla enintään 63 mm. Maanteiden putkien 120 mm. ja edellä mainituista hitsaus kapasiteetti on enintään 2,5 kW.

Tärkeimmät tuottajat tämäntyyppisen tuotteen markkinoille voidaan jakaa kolmeen ryhmään.

Ensimmäinen ryhmä - eurooppalainen yritys, lähinnä Tsekin ja Saksan. Niiden tuotteet tunnetaan laadusta, luotettavuudesta ja pitkä käyttöikä. Tämä on näiden merkkien kuten DYTRON (Tšekki) tai Rothenberg (Saksa).

Dytron rautoja pidetään melko kalliita vastaan ​​monia ehdotuksia kiinalaisten ja turkkilaisten valmistajille. Mutta heille on totta, että laatu ei ole deshevym.V työssäni käytän juotin kolme tässä sarjassa: vapa Sauvavastus 650W, 850W vakio- ja 1200W suurille halkaisijat.

Kaikki kolme mallia ovat samanlaisia ​​suorituskykyä ja vain hieman eroavat rakenteellisesti, ne ovat myös erilaisia ​​toimintoja. Ensimmäinen ja toinen - juottaminen putkien läpimitta on pieni, erot rakenteessa kuumennusvaiheen ja syöttejä. Tehokkaasti toimivat putken halkaisija ei ole suurempi kuin 40 mm. Kolmas tyyppi - on 1200W on suunniteltu juottamista putkien halkaisija 125 mm, se on vähemmän kätevä on vaikeampi indeksoida ahtaissa tiloissa, mutta kun on kyse tällaisen putken halkaisija ei yleensä ole trebuetsya.V I käyttävät pääasiassa 850 watin malli on kaikkein universaali instrument.Payalnik on pieni määrä komponentteja tai tarkemmin sanottuna, yksi - lämpötila säädin. Varustettu jalusta, jonka avulla voit laittaa sen mille tahansa pinnalle pelkäämättä polttaa niissä jonkinlainen musta aukko. Haltija on kätevä ja vakaa, jotta se voi melkein heittää (liioittelemalla tietenkin) kun on toimittava nopeasti.

Minun Käytännössä juottaminen Dytron osoittautui itsensä paras puoli. Ne ovat luotettavia, vähän huoltoa, kestävä, helppokäyttöinen. He havaitsivat tasapaino painon, mikä tekee niistä lähes missä tahansa tilanteessa on mukava pitää (toisin kuin Turkin Candan'ov, esimerkiksi) .Sereznyh vahinko ei ole nähty kahden vuoden käytön. Ja tänä aikana oli kymmeniä kilometrejä hitsattuja putkia kaikista halkaisijaltaan jatkuvasti pölyä ja likaa.

Toiseen ryhmään kuuluvat Turkin instrumentteja, joiden hinta on hieman alle eurooppalaisen, mutta laatu on melko ihmisarvoista. Kuuluisimmista voidaan mainita VALTEC, COBRA, CANDAN.

Video: Vinkkejä CANDAN polypropeenia

Kolmas ryhmä koostuu Kiinan ja valitettavasti kotimaisten brändien. Huolimatta edullinen hinta, laatu, ne eivät poikkea. Erityisesti "ontuva" on niin tärkeä osa laitetta lämpötilan säädin, joka voi toimia leviämisen 10 °. Tämän termostaatti kalibrointi johtaa siihen, että hitsattu elementtejä voidaan kehittää vuotoja, putki virtauksen ja antaa työn jälkeen painekoe on redo uudelleen.

Hinta on yleensä vastaa laatutasoa.

Tämä on laki ja markkinoilla on erittäin vaikea löytää siihen poikkeusta. Euroopan juottamiseen, erityisesti ammatilliset mallit voi maksaa 250-500 dollaria. Turkin - 80-150 dollaria, Kiinan ja Venäjän alkaa 30 dollaria.

Kuten edellä on mainittu, toiminnallinen, juotos, jossa on sylinterimäinen lämmityslaite ja Tan muodossa rauta ei ole eroa.

Ainoa asia, joka voidaan lisätä, on se, että joskus on välttämätöntä suorittaa asennuksen vaikeissa olosuhteissa (esim viemäriin nousuputki) Jos työkalu mitat on tärkeä rooli. Rabotate pidetään ilmassa, mahdollisuus laittaa hitsauksen tasaiselle pinnalle ei ole. Tällaisissa tapauksissa, master mieluummin hitsauslaitteet, jossa on sylinterimäinen lämmitin.

Video: miten valita laitteen hitsausta polypropeenia

Ostamalla hitsauslaitteet polypropeeniputkilla voi unohtaa henkilökohtaista turvallisuutta. instrumentti kuumennuslämpötila otnosilno alhainen, mutta tämä ei riitä saada iholle ozhog jos hankala toimenpide tenu kosketuksen aikana. Käyttö suojakäsineiden tulee suojata kädet vahinkoa, tekee työtä turvallisesti.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

1 + 5 =