kaakeliuuni

Kaakeliuunit ja takat - mitä valita ja miten asettaa uuniin talossa

Monissa yksityisissä kodeissa on tai takan, joka voidaan koristeltu määräämällä laatat, mutta ei mitään laatta sopii tähän tarkoitukseen. Laatat uunissa esittää useita vaatimuksia kuin laatoitus tekniikkaa ja materiaalia.

Mikä laatta sopii vuori uunien talossa, maassa tai kylvyssä tutkii tässä artikkelissa. Ennen kuin siirrymme valinta laatat, sinun pitäisi ymmärtää, mitä tapahtuu, mitä ominaisuuksia ja selvittää, miten parhaiten käyttää, jotta se turvallinen ja kaunis.

Laatat päin uunien ja takkojen

Mitä vuoraus

 • verokannan nousu lämpökapasiteetti ja lämmön uunin tai takan;
 • vähentää lämpenemisaika huone, jossa uuni on asennettu;
 • koristeluun;
 • yksinkertaistaminen hoito liesi. Laattapinnan on helpompi puhdistaa kuin, esimerkiksi, rappauspinta;
 • psykologinen komponentti. Vaihtaminen lämmittimet tämä klassinen liesi on positiivinen vaikutus mielialaan henkilön ja yleinen tunnelma huoneeseen.

Mikä laatta on paras asettaa uuniin talossa

Valinta laattoja ensiksi riippuu siitä, millaisen uunin se on asennettu. Uunit luokitellaan tarkoitettu, kuumennusta ulkoseinän, muoto, materiaali valmistus, käytetyn polttoaineen, liikenne kuvio palamistuotteiden, jne.

Näkökulmasta uunin määränpäänä voi tunnistaa useita lajeja: lämmitys, ruoanlaitto, lämmitykseen ja ruoanlaittoon (ruoanlaitto), takat. Kumpikin näistä on sen kesto lämmitys / jäähdytys sykli. Näin ollen, uunin erotetaan lämmityslämpötilassa: kohtalainen (100 ° C) ja kohonnut (100-120 ° C), korkea (yli 120 ° C: ssa). On loogista, että kuumennuslämpötila määrittää materiaalin rakenne uunin ja jättää jälkensä päättäessään, mitä laatat vuoraukseen uunien paremmin.

Mitä ominaisuuksia pitäisi olla laattojen tulisijojen

Päättäessään laatat määrätä uunin talon tai mökin, sinun täytyy tietää, että laatta on sopiva uunin vuori on täytettävä useita ehtoja. Tärkeimmät ovat seuraavat:

 • lämpökapasiteetti. Kyky materiaalin varastoida ja vapauttaa lämpöä;
 • korkeiden lämpötilojen kestävyys. Teoriassa uunissa voi asettaa mitään laatta. Kuitenkin, etteivät kaikenlaiset laatat sopivat tähän tarkoitukseen. Kohtaamiseen tarvitsevat erityistä lämmönkestävä (tulenkestävä, lämpöä kestävä, tulenkestävät) laatta uuniin. Sen lämpölaajenemiskerroin on välillä 7-8%;
 • vahvuus. Joidenkin laatat on mitta vahvuus 300 Newtonia / mm.kv. tai 30 m. / m. Tämän indikaattorin seinälaatat on paljon enemmän kuin betonia.
 • jäykkyys. Sen avulla tuote ei turmele kuormitettuna. Yleisesti, mitä paksumpi laatta, joten se on vahvempi (jäykempi ja vakaampi);
 • ympäristö- tai kemiallisen inertia. Kuumennettaessa materiaali voi vapauttaa haitallisia aineita ihmiselle siis kemiallinen koostumus laatat olisi kiinnitettävä erityistä huomiota;
 • kulutuskestävyys, naarmu, kulumiskestävyys, jne. Koska takka ja liesi laatat asetettu pitkällä aikavälillä, on toivottavaa, että se ei muuta esteettiset ominaisuudet operaatioon;
 • vähähuokoisia rakenteita laatta materiaalia. Korkeampi tuotteen huokoisuus, sitä alhaisempi lujuus;
 • alhainen kosteuden imeytyminen kerroin (enintään 3%). Lisäämällä photoabsorption kerroin lisää rakenteen huokoisuudesta ja vähentää lujuutta laatta;
 • tulipalo. Kannusti todistus, joka sisältää tietoa toiminnasta laatta annetaan missä tahansa lämpötilassa ehdolla, (tulenkestävät).

Miten valita laatat vuori uunien ja takkojen

Visuaalinen arviointi seinälaatat auttaa tekemään oikean valinnan. Ammattilaiset suosittelevat kiinnittämään huomiota joitakin yksityiskohtia:

 • laatta paksuus ja sen osien on oltava yhtä suuri. Erityyppisten laattojen paksuus voi vaihdella. Kuitenkin, keskimäärin, ja päin laatat paksuus on 6-8 mm;
 • sama geometrinen mitat. Testata tarvetta kiinnittää laatat toisiinsa, ensimmäinen eteen ja sitten sisäpuolen. Ne on liitetty tiukasti, jotta vältetään aukot. Karheus etuosan luo visuaalisen vika. Alapuolella - aiheuttaa laatta huonosti valhe pinnalla lieden, mikä puolestaan ​​vaikuttaa laatuun viimeistely.
 • väri ja sävy laatat ja koriste-elementtejä ei saisi poiketa keskenään.
 • halkeamia, sirut kummallakin puolella laatat osoittaa, että se on helposti vahingoittaa (hauras);

Viittaavat siihen, mitä laatat vuori uunien käyttää apua merkintä (merkintä kuumalla levyllä), joka on painettu koteloon. Riippuen laatta voidaan käyttää:

 • Kirjain "T" - ilmaisee lämmönkestävyys.
 • Kuviot 1 ja 2 esittävät useita liekki tausta firings. Mitä korkeampi, sen parempi.
 • Kirjain "E" ja numeroiden - leimatun veden imeytymistä. Mitä suurempi luku, sitä enemmän kosteutta pystyy absorboimaan pinnan. Uunien korko pitäisi olla enintään 3%. Vertailun, graniitti veden imeytyminen on 0,5%.
 • Merkinnät "A" tai "B" väärällä puolella pakkauksen tai keraamiset laatat osoittaa teknologian tuotannostaan. Vaihtoehto "A" on teknologinen, on tarkat mitat.
 • PEI porrastus näyttö I-V osoittaa kulumisen laatat. Sitä voidaan käyttää minkä tahansa uuniin.
 • Normi ​​EN 122 vaihtelu A: sta D tarkoittaa kemikaalien kestävyys hyökkäys tuote.

Hinta laatta ja maine valmistajan - ei viimeinen argumentti valinnassa. Masters ei kannata säästää ostosta, koska pysyvä korvaaminen halvalla laatat, puolestaan ​​lopulta kalliiksi. Laatta kustannuksia tyyppi on esitetty taulukossa.

Tämän perusteella on helppo määrittää järjestyksen, joka laatat vuori uunien tarvitsevat. Mutta älä unohda, että valittua laatat pitäisi vastata koko sisustus.

Tyypit laatat tulisijojen

Huomaa myös, että koko seinälaatat uunin on jaettu kahteen ryhmään: luonnollinen ja keinotekoinen. Sisältämään myös luonnolliset dolomiitti, kvartsiitti, marmori, graniitti, basaltti, diabaasi, kiviä. Myös tietyntyyppisten puolijalokivet: oniks Jasper, kiemurteleva. Jäljitelmä laatta on yksi, joka tapahtui monimutkainen tuotanto sykli: raaka-aineiden, komponenttien erän, painamalla, muotoilu, paistaminen, maalaus, jne.

Tutkittuaan kaikki ehdotukset laatat, olemassa ajankohtana, jona, voidaan päätellä, että kaikki nämä vaatimukset täyttää vain keinotekoisia tulenkestävä laatat liesi.

1. terracottalaattojen uunien (terrakotta)

Terrakottakaakeleita valmistettu tiettyyn luokkaan savea (kaoliini savea). Lämmönkestäviä laatat "terrakotta" osoittautunut erinomaiseksi Verhouskivessä uunien ja takka. Loppujen lopuksi se kuuluu vanhin tunnettu tyyppisiä laatta. Sen erityispiirteet ovat:

 • terrakotta väri eri sävyjä. Laatat kahdenlaisia: lasitettu (kaksi-kerros ja se koostuu emäksen lasite kerros) ja lasittamaton (yksikerroksinen tai pigmentoitu luonnollinen väri). Johtuen suurempi houkuttelevuus vuori uunien käyttää lasitettu terrakotta.
 • korkea lujuus.

helppohoitoisuus. Sen lisäksi, että esteettisiä ominaisuuksia se on helppo puhdistaa.

 • erinomainen tarttuvuus tahansa pintaan;
 • tulen- (lämmönkestävyys).
 • suhteellisen alhaiset kustannukset. Verrattuna muihin tuotteiden tyypit vastaavaan tarkoitukseen.
 • Eri geometria ja rakenne. Sen avulla voit luoda piirustuksen tahansa monimutkaisuus.

Tämä lämpö-kestävät laatat uunien on luonnostaan ​​täydellinen suoritusmuodossa terrakotovaoy lasitetut laatat. Siksi niiden ominaisuudet ovat samankaltaisia. Terrakotta ja fajanssikamiina eroavat vain ulkonäkö edessä laatat. Tässä tapauksessa, koska kuvio majolica levitetään ohuelti, pinta krakkaus on käytännössä poissuljettu.

Kaakelin voidaan myös pitää eräänlaisena terrakottakattotiilien. Mutta niissä on muodossa laatikon. Eli takapuoli on Rump tuotteet (vanne), jonka läpi lisää merkittävästi lämmön säästäviä ominaisuuksia.

Kaakeli uunissa pidetään kaikkein ympäristöystävällisin jälleen muodosta johtuen ja kurssin rakenne. Koska laatta on monimutkainen muoto, se tulee markkinoille, joilla on merkittävä useita muita elementtejä.

Kanssa erilaisia ​​kohteita ja koristeet vuori laatat näyttävät hyvältä myös moderni sisustus.

Käytännössä, kaakelin ovat sopivia päin edessä tai takan ja lasittamaton laatat käytetään sisäosan takka.

 • lämmönkestävyys;
 • parantunut lämmöntuotto;
 • kestävyys;
 • helppo puhdistaa;
 • estetiikka ja ekologia;
 • rikas paletti värejä ja kuvioita.

Ominaisuuksiensa takia laatat voidaan käyttää tiloissa, joiden lämpötila ei ole vakio.

Lisäksi käyttötarkoituksen liesi laattoja voidaan käyttää viimeistelyssä ja muiden pintojen (esim., Keittiöesiliina).

Kustannukset laatat, ehkä, ainoa haittapuoli tämän tyyppisen laatta. Kuitenkin monet käsityöläiset tyhjäksi tämä negatiivinen - tuottaminen laatat takan käsillään.

4. Katulaatta tulisijojen

Tämäntyyppinen laatta on saatavana kahta tyyppiä: lasitettu ja lasittamaton.

Ominaisuudet keraamiset laatat:

 • luonnollisuus. Lasittamattomat laatta uuniin klinkkeri valmistettu ilman lisäaineita ja pigmenttejä. Tämä kertoo laatta kyky eivät muuta väriä aikana käyttöön;
 • alhainen veden imeytyminen (enintään 2%);
 • korkea lujuus;
 • kestävyys alhaisissa ja korkeissa lämpötiloissa. Näin ollen, klinkkerin laattoja voidaan käyttää vuori uunin sekä sisällä että ulkona;
 • kestävyys mekaanisia vaurioita vastaan;
 • mahdollisuus toteuttaa suunnitteluohjelman.

Huomautus: klinkkerin ei ole kalibroitu, kuitenkaan, poikkeamat esitetyistä koko on välillä +/- 3 mm.

 • monoliittinen rakenne;
 • vahvuus;
 • alhainen kosteuden imeytyminen. Alhaisin nykyisiä materiaaleja. Se on vain 0,05%;
 • kestävyys alhainen ja korkeissa lämpötiloissa;
 • laaja valikoima värejä ja kuvioita. Gres pystyy simuloimaan mitä tahansa materiaalia marmori, graniitti, terrakotta, majolica.
 • läsnäolo lisää kulma elementtejä.

Hiekkakivi on lämmönkestävä laatat uunien, joita voidaan käyttää kylpylaitosten, sauna, vuoraukseen uunien ulkona. Myös tiloissa, joissa ei-lämmitys.

Voinko käyttää laatat uunien

Yksiselitteinen vastaus tähän kysymykseen, koska mahdollisuutta määrittämästä uunin lämpötilan ja sen pinta. Kun lattia ei sovellu käytettäväksi äärimmäisiä lämpötiloja. Tämä laatta asetetaan erityinen koostumus. Lisäksi, laatat uunin on kestettävä korkeita lämpötiloja. Tyypillisesti tällainen tieto on valmistajan määrittelemä. Siten oblitsevat kaakeliuuni voi olla, mutta tulos ei ole taattu.

Kaakeliuunit ja takat - valokuva sisätilassa

Takka, Laatoitettu Musta päin levy uunin Musta seinälaatat uunien - sivukuva Kaunis kaakeliuunit Tulenkestävät laatat takka Takka, kaakeli trim Portaali takka, kaakeloitu

Toivomme, että tarkastelu nykyisten laatat uunien auttaa tekemään tietoisia valintoja ja luoda ole vain kaunis vaan myös kestäviä vuori uuniin käsin.

Kommentit (0)

Tiedotus projekti rakentaa talon omin käsin. Täysi tai osittainen kopiointi materiaalien on mahdollista vain yhteisymmärryksessä ylläpitäjä

Kuten oblitsevat kaakeliuuni ja mitä parempaa käyttöä

Modernissa esikaupunki kotiin luottavaisesti palata takat, Venäjä ja Hollanti uuni, vuosisatojen koristeltu koteihin asukkaiden, palatseja aateliston, ja lämmittää ne hengissä lämmöllä. Uunin talossa on pitkään toiminut symbolina tulisija ja hyvinvoinnin sellainen, rakensi vuosisatoja, koristeltu laatat ja tämä perinne elää yhä. Keraamiset laatat uunien ja takkojen paitsi koriste-toiminto ratkaisee useita käytännön ongelmia: puuttumisen vuoksi halkeamien kasvaa lämmönsiirto uuni, keraamiseen vuoraukseen uunin tulipesän tilaan tuskin tunkeutua myrkylliset palamistuotteet, ja puhdas tasainen laatta pöly paljon helpompaa kuin karkea kipsi. Se on ainutlaatuinen, on huomattava, että onko loppuun takka kuin vain uunin kuumuutta kestävä seinälaatat uuneissa, sekä sideaine - pohjainen ratkaisu savea, jonka voimakkuus vaikutuksen alaisena korkea lämpötila on kasvanut vain kerran.

Tyypit keraamisten laattojen uuneissa ↑

Ottaen huomioon, että liesi tai takka - ovat esineet, joiden lämpötila nostetaan hyvin korkeissa lämpötiloissa, materiaalien niiden koristelu on täytettävä seuraavat toiminnalliset ominaisuudet:

 • korkean lämpötilan kestävyys;
 • vahvuus; korkea mekaaninen kestävyys;
 • paksuus ei ole pienempi kuin 8,6 mm;
 • alhainen huokoisuus rakenne.

Noudattavat täysin luetellut ominaisuudet ovat vain muutamia erilaisia ​​perinteisiä ja moderni rakennus keramiikka - terrakotta, majolika, klinkkeri laatat uunien, laatat ja graniitti, erilaiset suunnittelu- ja miten ne on laskettu. Kohteesta riippuen tiloissa, lopettaa tai toisella kaakeliuunit voidaan valita: jos viimeistely kiukaan kylpy ensinnäkin tärkeää terminen suorituskyky laatat, takka tai uuni olohuoneessa on vielä täytettävä ja sisustustyyli. Pohdimme kaikkia vaihtoehtoja keraamisen vuorauksen uuneissa.

Tämä on yksi vanhimmista keramiikka, joka on ei-lasitettu tuotteita, joilla on erittäin huokoinen rakenne tietyn tyyppistä savea, joka painetaan alussa, ja sitten poltetaan. Terrakotta käytettiin laajalti arkkitehtuurin antiikin Kreikassa, Roomassa, Aasiassa ja Venäjällä valmistukseen laatat, koriste-elementtejä, laatat ja laatat vuori sulatusuunit ja tulisijoja. Ominainen erot materiaali - korkea lujuus ja riittävän kirkkaan punainen-ruskea, terrakotta väri.

Oleellisesti parantunut, lasitettu terrakotta. Nimi hän antoi Espanjan saarella maori, jossa kauppiaat toivat maalattu tina-lyijy lasite laatat, astiat ja koriste-esineitä. Myöhemmin maalaustaidekin Välimeren keramiikka tuli Eurooppaan ja Venäjälle.

Tuotteita tekniikka fajanssikamiina käsin maalattu lahjakkaita taiteilijoita, ja uunin vuori laatat tällaista pidettiin ylellisyyttä saatavilla vain hyvin varakkaita asunnon.

Tällainen rakennuskeramiikkaan luotiin enemmän tekninen vaihtoehto julkisivutiiliä, perinteisesti käytetään viimeistelyyn tulisijojen Alankomaissa, Saksassa ja muissa maissa Pohjois-Euroopassa. Klinkkeri valmistettu seoksesta monenlaisia ​​savea, joka lisättiin shamotti ja mineraaliväriaineita, painetaan, ja sitten poltetaan korkeissa lämpötiloissa. Tuloksena on kestävä kuumuutta kestävästä päin materiaalin rakenne, joilla on alhainen huokoisuus on 9-12 mm, jossa on laaja valikoima sävyjä luonnon saven beige valkoinen ja kirkas terrakotta ja suklaa ruskea.

Posliinilaattojen - innovatiivinen verhous ↑

Nykyaikaisin muoto viimeistely keramiikka luotu Italiassa 80-luvun puolivälissä viime vuosisadalla. Se on valmistettu puristamalla korkeassa paineessa ja lämpötilassa, saadaan useiden savet, kvartsihiekka, johon on lisätty pieni osa graniitti ja marmori sirut, suolat ja oksidit eri metallien, kuten väriaineita. Koska ei-huokoinen monoliittinen rakenne, kestää matalan ja erittäin korkeita lämpötiloja, samoin kuin erilaisia ​​värejä, kuvioita ja kuvioita tämän tyyppisen rakennuksen keramiikkaa käytetään laajasti koristeluun sisä- ja ulkotilat rakennusten. Erityisesti uunit laatat kivilaattojen eivät ole vain ole huonompi perinteisempiä laattoja lämpöominaisuuksien, vaan ansiosta monipuolinen suunnittelu, voi onnistuneesti matkia majolika, terrakotta, klinkkeri, graniitti, marmori ja muut luonnon materiaaleista.

Tämä on ainutlaatuinen pala keraaminen viimeistely materiaalia, koristeltu lasitettu kuvio, perin luotu vuori uunien ja sitä on käytetty tähän rooliin muinaisessa Babyloniassa.

Laatat muiden perinteisten posliinilla on valmistettu tietyistä laadut savea, jota seurasi kalsinointi, mutta ne eroavat muodoltaan laatikko, jonka kautta oleellisesti lisätä lämpöä säästävä ominaisuudet ja lähetetyn lämpöä liesi laatat on kaikkein ympäristöystävällinen.

Valitsemalla keraamiset laatat takka tai uuni loppuun, muista kiinnittää huomiota onko kääntöpuoli sen erityisiä lovia, tarjoaa paremman kiinnittyminen sideliuoksena. Jotkut valmistajat tuottavat myös tarkoitettu viimeistely kaakeliuunit keyhole kielen ja uran, jonka avulla se pino, jossa ei ole saumoja liitoksissa.

Päin metalliverkko ↑

Ennen oblitsevat liesi laatat, on välttämätöntä valmistella pintaan ja muuraus nivelet. Pinnalla kiukaan poistettiin vanha maali tarvittaessa, ja puhdistettiin pölyltä ja lialta harjattu metalli ja muuraus nivelet kirjoa syvyys on noin 10 mm.

Tulevaisuuden vahvuus muuraus uuniin liiman ominaisuuksia metallilangasta verkko, jonka silmäkoko on enintään 150x150 mm. Verkko on kiinnitetty muuraus kynnet 100 mm, tasaisesti takomalla niitä väliset liitokset tiiliä tai ruuveilla, niiden valmiiksi porattuja reikiä tiili d = 4-5 mm.

Seuraavaksi sovitettiin metalliverkko uuni tiilestä levitetty liuos kerros sementtiä ei laske M400, hiekka ja savi valmistettiin suhteessa 1 osa sementtiä 0,2 osaa hiekkaa ja kolme osaa savea. Laadun savea ratkaisevia tässä tapauksessa ei ole väliä.

Kun kerros sementti-savi kipsi on kuivunut, se voidaan aloittaa laattojen. Suuntausjärjestelmä ensimmäisen rivin laattojen alle aloittaa säännöllisesti tarkistaa vaakatasossa avulla joko vertaamalla sitä ennalta levitetään vaakasuora kaapelimerkintä. Sementti-savi, joka oli valmistettu samassa suhteessa kuin kipsi levitetään suoraan alapintaan laatta, hammaslastalla tasaisesti jakautunut, painetaan pintaa vasten laatan kädet, hieman pristukivaya kumi vasara.

Ensimmäinen antaa ulos kaikki koko laatat kussakin rivissä, ja vain lopussa leikatun käyttäen lasileikkuri tai kone leikkaus laatat. Yhdenmukaisen leveyden yli koko pinnan väliset saumat laattojen asetetaan rajoittava tic - kaksi vaaka- ja pystysuorat sivut kunkin laatta. Tässä tapauksessa saumat täytetään liuoksella, jossa on noin yksi puoli on koristeellinen vaikutus. Tasoon laatoitettu pinta laatta oli täydellinen, missä kukin vastikään asennetun laatan tarkistaa sälepohja.

Päätyttyä laskemme keraamisen pinnan kuivaa puhtaalla kankaalla on poistettu tahrat ja lika sideaineliuos. 3 päivän kuluttua, suorita saumausta päivää myöhemmin kiuas on jo mahdollista käyttää.

Alumiinin käytön osien ↑

Kuten vahvistaminen antaa lujuutta muuraus laatta voidaan käyttää erityisiä alumiininauhat reikien sijasta metalliverkko. Alumiini vahvikeliuskat ennen kuin asettaa uunin laatta, asetettu rakennus- vaiheessa tai pre-brodeerattu syvyys on noin 10 mm pystysaumat tiilestä. Sitten nämä nauhat pultattu kulmat - T-bar alumiini, ja niiden välillä on sijoitettu sementti ja savi liuos laatat samassa järjestyksessä kuin verkkoon seinään.

Sideaineliuos levitetään kääntöpuolelle laatat ja avulla käsien ja korjaavia toimia hanat kumivasaraa saavuttaa hyllyn muuraukseen laatat. Vaaka pinoaminen tällä menetelmällä säännellään kulmat ja pystysuora olisi jatkuvasti tarkistaa kiskon.

Päällysytyslaatat uunit ovat jo pitkään olleet rinnastaa taidetta, ja omistavat isäntiensä nautti erityistä kunnioitusta. Verrattuna uunissa, kaakeliuuni laatat ovat paitsi erittäin kaunis, mutta myös sen lämpöteho on paljon suurempi: jokainen neliömetri kaakeliuuni antaa jostain tilaa 0,25-0,3 kW enemmän lämpöä kuin mikään muu lämmitin.

Tärkein ominaisuus on kaakeliuuni muuraus prosessi on se, että alun perin asetettu laatat, ja sitten kiinnittää ne tiili uunivaipan. Laatat voi olla tasainen, räystään, kulmikas, mutta ne kaikki ovat keraamiset päällystetty älykkäitä laatikko lasite kasvot ja avoin laatikko alapuolen asennuksen - Rump.

Toisin kuin muut laatat, viimeistely laatat uunissa suoritetaan samanaikaisesti sen muuraus, useassa vaiheessa, se on hyvin aikaa vievää ja tämä työ olisi luotettu vain ammattilaisten hallussaan kaikki tekniikat antiikin taiteen.

Advance valmistelu laatat ↑

Koska levyt ovat yksiosainen ei-standardi tuotteet, ennen työn aloittamista, ne on lajiteltu varjossa, munivat syrjään laatat avioliitto halkeamia tai lasite. Tummempi laatat levittää alemman joukkoon, ja hylkäsi, mutta hyödyllinen, voidaan sijoittaa huomaamaton paikoissa.

Sitten kaakeloitu laatat muokata kokoa, vedä ylös ja kiillotus sivuuttamaan reunasta. Käsitellään yleensä ensimmäinen viittaus näyte, jonka mukaan sitten jäljellä räätälöityjä koko. Huolellisesti, jossa on terävä teräsnauha leikataan takareunan, ja sitten - lasitettu edessä. Oltava erityisen varovainen jauhaa reunaan vaakasuoran: antaessaan kiilto kahden vierekkäisen laatat saa koskettaa. Välittömästi ennen tehdyn laatat liotetaan vedessä paremman pidon kanssa sideaineen kanssa savi laasti.

Menettely munivia kaakeliuuni ↑

Suuntausjärjestelmä laatta liesi start pinoaminen ensimmäisen rivin laattoja, joka on sitten liimattu tiiliä uunin rungon. Aluksi suositeltavaa antaa kuiva Mortarless seinän laatat, tarkistaa niiden asentoon pysty- ja vaakasuunnassa, purkaa ja jättäen ensimmäinen rivi, joka alkaa taitto kulmat sideaineliuos.

Kunkin seuraavan sarjan tuotteet sijoitetaan seuraavassa järjestyksessä.

1 -kirpichnaya muuraus

6 - lanka sitoutumisesta sarja;

7 - sopiminen silmukoita

Rump puoli laatta on täynnä savea laastin ja puristuu tiukasti joki kiviä siinä. Edellä täyteaine, kerros muurauslaasti samassa tasossa puolin ja puristetaan tiilet laatat.

Kun korkeus muuraus saavuttaa tason useita vierekkäin, laatat kiristämällä lanka johtamalla se mutkien läpi kainalosauvat kiinnittimet. Kainalosauvat sitten saostaa ja langan päät tuoda tiilestä. Pystykansiorivit Rump laatat kiinnittää teräs niittejä varmistaen, että ne naksahtavat paikoilleen niin pitkälle kuin mahdollista.

Paksuus sauman kahden vaakasuoran rivin laattojen tulee olla vähintään 3 mm kutistuminen muuraus laatta "mail" asettuu samanaikaisesti.

Asennuksen jälkeen laatat ja muuraus, kaikki saumat ovat huolellisesti puhdistaa naskali, pestiin laatoitettu pintatähteet liuoksesta ja kuivattiin. Sitten saumat kipsi tahna levitetään, ja 10 minuutin kuluttua se on poistettu ylijäämä puhtaalla kuivalla kankaalla.

Päättymisen jälkeen muuraus ja päin kaakeliuuni on kuivattiin noin 2-3 viikkoa, ja vasta sitten on mahdollista saada syttymään.

Riippumatta siitä, millaista vanerointia keramiikka olet valinnut, uuni päättyy laatat kodin lämmin, kauneus, mukavuus, ja se luo tunnelman kotirauhan suojaa.

Kyläämme kaikissa huoneistoissa jopa alkoi vakiintua uuniin. Ja taloudellisesti ja lämpöä. Niin minäkin ajattelin itseäni tekemään samoin. Tulemme naapurin kanssa pari tehdä. Olen 1. kerroksessa, ja hän asuu yläpuolellani. Joten kiuas näyttää 2 huoneistoa ylös. Näin naapurit laatat putoamisen liesi. Kuten upotettu savea liuoksessa. Vaan koko käytävällä ja huone puoli irtosi. Voiko tämä johtua lämpötilaero? Miten suojautua tältä?

Alex! Nimeni on Paul. 6 vuotta uunin nataplivyu joskus niin, että varsi ei kosketa sitä. Laatta vaikka mitään missä lahti. Lay laatat kuumuutta kestävä seos pusseihin, nyt nämä seokset eivät missään stroymage. Predvoritelno kaikkein kuumissa paikoissa täytetyt hienosolut. Onnea.

Otin yhteyttä yhtiön sweephelp - Tein kaiken nopeasti. Takka täydellisesti pitää lämpöä ja kunnon mieltä.

Laatta lämpötilan uuniin. Facing uunien ja takkojen

Liesi voi toimia paitsi keinona lämmitykseen. Se voi muuttua tyylikäs sisustuselementti, jos vaivaa tehdä niin. Sama koskee kotimaisia ​​tulisijojen. Laatta uuniin kanssa tulenkestävän on oltava kestettävä korkeita lämpötiloja.

Jos haluat tehdä keino lämmittämiseksi houkutteleva ulkonäkö, vaihtoehtoja on runsaasti. Vuori uunin tai takan voi merkitä rappaus ja viimeistely käyttäen määrääminen kivilattian.

Useimmiten käytetty tähän tarkoitukseen, tai keraamisia laattoja. Tässä tapauksessa ensimmäinen vaihtoehto - suosituin ja edullinen. Kipsi ei ole kovin käytännöllinen, koska se on jatkuvasti halkeamia muodostuu, ja laatat - melko kalliita.

Riippuen toiveistasi ja yleistä sisätilojen talon valitset itse, kuin asettaa uuniin niin, että se ei vain hoitaneet tehtävänsä mutta tarkasteltiin myös vaikuttava.

Luonnollisesti liesi laattoja tai muita pinnoitteen on täytettävä tietyt vaatimukset. heille seuraavat vaatimukset:

 • Ympäristöystävällisiä. Jos luonnollisia ainesosia useissa keinotekoisia ylittää aikana lämpöä aineiden myrkyllisyyden vuoksi minimoidaan.
 • Palonkestävyys. Käytön aikana, laatat kohdistuu suuri lämpörasitus, joka ylittää indeksi 1000 astetta. Siksi on välttämätöntä valita sopiva vaihtoehto tässä tapauksessa.
 • Lämpökapasiteetti ja lämmönjohtavuus.
 • veden imeytyminen suhteen tulisi olla enintään 3 prosenttia.
 • Vähimmäispaksuus - 8 mm.
 • Alhainen huokoisuus.
 • Pitkäkestoinen väri ei haalistu alle lämpötilan vaikutuksista.
 • Antistaattinen.
 • Ulkonäköä.

Nyt valikoimaa tällaisten tuotteiden rautakauppaa on erittäin suuri. Näin ollen, laatta uuni on käytettävissä kaikissa muunnelmia. Kaikki riippuu siitä, missä asennuksen tilassa, jonka suunnittelussa sisustuksen tehdään.

Ominaisuuksien päällystysaineita uunien ja tulisijojen

Tulenkestävän laatta on laatu materiaalista, joka kestää korkeita lämpö- kuormituksia. On perusteella erityisen savea, joka on vastustuskykyinen niitä. Tuotantoteknologia on myös erityinen: kuumuutta kestävästä laatat kovettunut äärimmäisissä olosuhteissa. Lämpötila voi nousta 1500 astetta. Kuitenkin se on tapa taata laatua tuotannon operaation pintamateriaalin erikoiskohteissa.

Laatat takka ja muut tilat laitteineen, on palamista hidastavia ominaisuuksia, on oma lajikkeita. Mutta kannalta toiminnallisuus, ne ovat kaikki samoja. Niiden tärkein tehtävä - on suojella uunin lämpötilan muutoksia ja kestävyys sen tuhoamista.

Tällaisia ​​materiaaleja käytetään viimeistelyä rakenteisiin. Kaikki tulenkestävät laatat kuluu kestävä ja pitkäikäinen. Se koostuu seuraavista osista:

Ominaisuudet keraamisia laattoja

Näin ollen voi olla terrakotta tai majolica. Tällaisten laattojen uunissa on erinomainen lämmönkestävä ominaisuudet. On pitkä lämmityksen tai jäähdytyksen se ei muuta sen muoto ja ulkonäkö. Terrakotta laatta on karkea pinta ja simuloi kivi tai tiili. Sileä ja lasitettu fajanssikamiina.

Terrakotta päin käytetyn materiaalin sisällä tai ulkopuolella käyttöä. Se voidaan sijoittaa alueille, joilla on korkea ilmankosteus. Se on myös tunnettu siitä, että sen iskulujuus ja vesihöyryn läpäisevyys. Nämä ovat edut, joita keraamiset laatat liesi. Sen hinta vaihtelee 100-1000 ruplaa yhtenä kappaleena ja se on myös riippuvainen valmistaja.

Usein harjoittama uunin limakalvon tällaista materiaalia. Se tehdään perustuen usean tyyppisiä liuske, shamotti jauhe ja muut aineosat sekoitetaan keskenään. Tällainen laatta on monenlaisia ​​väri, joka saadaan sekoittamalla väriaine mineraali ydin seos.

Tämäntyyppinen materiaali ei suositella käytettäväksi laitosten rakentamiseen, sisäseinät tehdään perustuvat uunin tiilet. Se seikka, että materiaalit eroavat rakenteeltaan ja suorituskyky lämpölaajenemiskerroin. Kustannukset klinkkerin laatat riippuu tuotemerkin ja vaihtelevat 1600 ja 3000 kappaleelta.

Lämmönkestävät laatat - tämä ei ole tahansa laatta. Täällä sinun täytyy valita huolellisesti. Se seikka, että uunin tai takka on vaiheet toiminnan kuin lämmitys ja jäähdytys. Ja täyte kanssa vastustaa, kun ostaa laatat suosia pieniä laatat mattapinta. Mutta lasitettu suunnittelussa nämä erot eivät kestä ja murtua ajan.

Tulenkestäviä laattoja muodossa laattojen ei ole kovin sopiva esikaupunki rakennuksiin, jos niitä ei käytetä vakituiseen asumiseen. Kun uuni on runsaasti pakkasella, täyte voidaan suihkussa. Myös, että laatat takka, joka on nolla veden imeytyminen, ei voi pitää kiinni savea tai sementtilaasti. Hän tarvitsee asentaa erityinen liimaseoksilla, mutta saumat voidaan käsitellä tulenkestävä laasti.

Nämä maalit on monia haittoja, jotka liittyvät laatat. Useimmiten ne ovat sileitä ja ei ole helpotusta.

Laatat takka tämäntyyppisen on ominaista sen tulenkestävyyden ja ne, jotka eivät sitä itse, käyttämällä erityistä tekniikkaa. Kun asennat joitakin elementtejä kerättyjen yhtenäisen kuvion halutun värin. Nämä laatat ovat hyvin monimuotoisia kannalta suunnittelu, jotta ne voidaan sovittaa tahansa sisustukseen.

Kustannukset laatat riippuu aiheesta, monimutkaisuus malli ja kuinka monta kappaletta sinun täytyy luoda sitä. Esimerkiksi joukko 400 kappaletta maksaa 200 tuhatta ruplaa ja yli.

Koostumus tulenkestävä laatat uunien ja takkojen

Olemme jo maininneet, että kuumuutta kestävät laatat on valmistettu erityistä savea. Hän puolestaan ​​koostuu erityisten kivennäisaineiden tietyissä suhteissa. Tiedetään, että kerroksia sen eri lajeja esiintyy lähes kaikkialla jollain tasolla kentällä. Tämä rotu koostuu alumiinisilikaattia. Väri riippuu sen kemiallisten komponenttien:

Samalla sanoa tarkasti, mitkä komponentit tarjoavat palonkestävyys, on mahdotonta. Ne ovat kuitenkin polttamalla korkeassa lämpötilassa lujuutta materiaaleja. Avain laatu laatta - se puute fuusio ja myrkyllisten aineiden.

Laatta Uunien ja takkojen tekee omaavia lajeja. Se on erotettava toisistaan ​​pinnalla, piirustus, rakenne ja koko.

Esimerkiksi, pinta lasiaisen sopivasta materiaalista muuraustyöt se ei ole erityisen kuuma rakenteita. Tällöin tulenkestävä tiili tällaisissa paikoissa olisi laadittava useita kerroksia. Lasi ei siedä lämpötilaerot, on syytä harkita.

Optimaalinen variantti kaikkiin tilanteisiin - standardi suorakulmainen laatat pieni koko. Kohteesta helpointa pinota toisiaan vastaan, kun taas aukko liitosten säilyy mahdollisimman pienenä.

Sillä on hyvät ominaisuudet klinkkerintuotannon. Se on paksumpi ja vähän kuin tiili loppuun. Näillä laatat voivat simuloida tiilestä.

Joka tapauksessa valinta tietyntyyppisen tulisi lähestyä erittäin huolellisesti. Loppujen lopuksi se riippuu turvallisuudesta ja takaavat onnistuneen toiminnan takan tai uuni.

Periaatteessa minkä tahansa tyyppinen laattoja, jotka on tarkoitettu tulisijojen ja uunit, sietää lämpötilavaihtelut, erittäin korkea ja matala indeksit. Usein sitä käytetään saunat, ulkoisessa viimeistely ja grillausmahdollisuus. Polton jälkeen, se on vastustuskykyinen kylmää ja kosteutta. Ja se on erittäin tärkeää ottaa huomioon teknologian sen tyyli, koska se on vaikutusta käytön kesto, laatu ja ulkonäkö rakenteen.

Laatta viilun valmistettu pinta. Ennen kuin se on tasaisesti levitetty kiinnitys koostumuksen. Sauma on siisti, sinun täytyy noudattaa tiettyä altistumista työssä. Muista myös, että kutakin ainetta pyrkii laajenemaan kuumennettaessa. Leikattujen osien tulisi pakata vähiten, mutta parempi aloittaa ulkokulmatartunta. On suositeltavaa tuoda seinään lopettaa sisäisen kierto, ja sitten kivittivät hänet lepoa.

Vuodesta laatu työn riippuu pitkälti siitä, miten uuni on ja kuinka kauan pinnoitteen muodossa levyjen. Mutta ei vähäisimpänä, sinun täytyy noutaa oikealla tavalla.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

4 + 3 =