kaali viljely

Miten istuttaa kiinankaali: ituja kotona. Päivämäärät istutus kiinankaali auki maahan eri puolilla maata

Grow kiinankaali - hankala, jopa kokeneet puutarhurit kohtaavat usein epäonnistumiseen.

Saada se, sinun ei vain hoitaa taimia, mutta myös noudattamaan määräaikoja, sekä istutus sääntöjä.

Kun istutus kiinankaali taimia ja miten se tehdään?

Kun istuttaa kiinankaali taimi

Pekinka laajasti edustettuina vihanneskasvatusyhtymä kasvaa monia lajikkeita, mutta kaikkein yksinkertaisin on kasvaa Kale. Hän usein löytyy markkinoilta ja kaupoissa. Se on kylmä kestävä kulttuuri, joka antaa runsaan sadon alle lyhyt valojaksoa. Ensimmäinen virhe monet kesän kävijöitä on väärä lasku aikaa.

Tärkeää! Kun tekovalojakson 13 tuntia lisää kaali taimet nuolet muodostamatta kaalit. Tämä ominaisuus tulee ottaa huomioon.

Johtuen siitä, että siemenet kuoriutuvat 4-5 C ja hyviä raaka kaalit on kiinnitetty vasta lämpötilassa 15-20 C, joillakin alueilla, kerätä kaksi satoa kaudessa. Siten istutus kiinankaali taimet tehdään aikaisin keväällä ja loppukesästä. Tarkat päivämäärät riippuvat viljelyalue ja ilmasto.

• Siperiassa siemen kylvö tapahtuu maaliskuun alussa kasvihuoneessa tai toukokuun alussa avoimella alueella. Syksyllä kulutuksen ituja on valmis jälkipuoliskolla heinäkuun.

• Keski-Venäjällä siemenet kylvetään Tiukan 15-20 04 tai 20-15 elokuussa.

• Vuonna eteläisen alueilla maan pekinku kylvetty hyvin varhain, lopussa maaliskuun huhtikuun alussa. Syyskylvössä kulutus toteutetaan elokuun puolivälissä syyskuun puoliväliin.

Kun istutus kiinankaali taimia, tietenkin, mutta myös merkittäviä kasvilajikkeita. Saada hyvä sato, kokenut puutarhurit suosittelevat vain kasvaa hybridilajikkeet pekinki jotka ovat vastustuskykyisiä tsvetushnosti:

• Decoy, mandariini - varhainen erääntyviä lajikkeita seuraavan sadon 45-50 päivää;

• Cha-Cha, tai Ljubasha Liemikauha - keski-lajike, kypsyys saavutetaan 50-60 päivässä;

• Nick ja Venäjän koko - myöhään lajikkeita, katkaista jälkeen 60-80 päivää.

Pohjoisilla alueilla maan on parempi istuttaa varhain lajikkeita, jotka eroavat varhainen kypsyminen, ja vastustuskykyä tuholaisia. Ensimmäinen sato saadaan sen jälkeen, kun 30-40 päivää transplantaation jälkeen maahan.

Vihje! Ikä taimet ennen siirron maahan tulisi olla 30 päivää. Tämä auttaa laskemaan tarkasti ajoitusta kylvöä siementen kiinankaali taimia.

Miten kasvaa taimia kiinankaali kotona

Toinen virhe kasvavilla kiinankaali on miekkailu taimet. On edullista viljellä taimia ilman poimii koska pekinka sietää sitä. On parempi istuttaa siemeniä kokonaiskapasiteetti ja turve-komposti suoraan yksittäisiin kuppeihin pari kappaletta. Kuten taimet voimakkaimmin on jäljellä, ja loput poistetaan. Siirrännäisen taimet pysyvästi suoritetaan samassa astiassa, juuristo ei ole vaurioitunut.

Tärkeää! Mitään häiriöitä juuristo tai muuttamalla kasvuolosuhteita johtaa kukinnan kaali kasvit vaurioidu.

Säiliöt kasvaa taimia irtonaisen turveseoksella ja siemenet on haudattu syvyyteen 1,5-2 cm. Istutuksen jälkeen kupit puhdistetaan lämpimässä, pimeässä paikassa vaan turvotusta siemenet.

Heti kun versot, säiliö siirretään kirkas mutta viileä paikassa, jossa lämpötila ei nouse yli 7-8 C. On mahdollista tuoda taimien lasitetut parvekkeet tai lämmittämättömään huoneessa. Kastella taimet haalealla vedellä ja varovasti, jotta ei kaada.

Kun istutus taimet kiinankaali auki maahan

Jos kevät on etuajassa, voit välttää kasvavat taimet kupit, kylvö siemenet suoraan avoimeen maahan. Tällöin siemenet on haudattu syvyyteen 1-1,5 cm. Siemen on riittävän suuri, joten ei ole vaikea levittää sitä etäisyydeltä vähintään 15-20 cm. Itämisen jälkeen harvennus suoritetaan joka 10 cm. Heti kun kasvit kasvavat voimakkaammin, ohentua taimet jälleen, jolloin toinen taimi jokaista 35-40 cm.

Kun kesällä kasvinviljelyyn tehdään samoin. 21 päivän kuluttua taimi ituja pottu kun tiivis lehtiä, rikkakasvien rivien. Kastellaan kohtalaisen välttäen pysähtyminen vettä, mutta maaperän kostutetaan aikana kuivan kauden syvyyteen 20 cm.

Kokeneet puutarhurit ovat turvautuneet pikku temppu saada säännöllisesti pekinki satoa pöytään ja kylvetään siemenet viikoittain ajoissa. Vähentämiseksi päivänvalossa ja estää kukinnan kaali, vuoteet katettu lutrasilom.

Miten istuttaa taimet kiinankaali auki maahan

Kuten jo mainittiin, taimet istutetaan yhdessä turpeen kupit, jotta ei vahingoittaa juuret. 10 päivää ennen odotettua purkamista taimien kuljettaa kadulle kovettumisadheesion. Ennen istutusta niitä hyvin kastellaan.

Hyvän sadon kaali on tärkeää valita oikea paikka istuttaa viihtyvät. Pekinka mieluummin aurinkoinen alueilla kevyt, hedelmällinen ja hyvin valutettu maaperän, edullisesti savista. Vasta sen jälkeen ei ole purettu kaali tomaatit, punajuuret tai muiden cruciferous kasveja. Heillä on yleinen sairaus ja tuholaisia. Paras edeltävä ovat palkokasvit, viherlannoitus, porkkana, sipuli, valkosipuli ja kurkkua.

Suunnittelu pekinku valmistettu syksyllä tai keväällä. Kaivaminen kompostoida ja humusta. Lisää kuhunkin kuoppaan superfosfaattia, tuhka ja ureaa. Istutus hyvin kastellaan.

Miten saada suuren sadon kiinankaali auki maahan

On tärkeää tietää, että vihannekset kasvavat hyvin vain varjossa, mutta hyvässä valossa ja kosteutta. Ensimmäistä kertaa suositteli kattaa vuodepaikkaa kuitukankaita.

1. Taimien on suojattu äkillisiä kylmyydeltä ja kuumuudelta.

2. Taimet juurtuvat ilman pääsyä auringonvalolle.

3. juuristo taimet eivät kärsi vettyminen sateinen aikana.

4. Pekinka on suojattava ristikukkaisten kirppu.

5. Kaali varjolla paremmin pään pois.

14 päivän kuluttua, suojassa puhdas ja sänky olki multaa. rivien välisen Hoeing tehdään huolellisesti. Jatkohoidon varten vihannes ei erilainen kuin tavallisesti.

Kaali kuuluu kosteutta rakastava kasveja, joten se vaatii runsaasti, mutta harvinainen kastelua. Riittää, 1 kerran viikossa on hyvä märkä maaperän syvyys 20-25 cm.

Veden kasvit lämpimällä vedellä alapuolella juurta, niin että vesi ei pääse lehdet. Tämä tapahtuu parhaiten aikaisin aamulla tai illalla. Jälkeen kastelu sängyt hyvin mulched auttaa säilyttämään kosteuden maaperässä pitkään.

Kuten käytäntö osoittaa, hyvä sato kiinankaali voidaan kasvattaa käyttämällä orgaanisia lannoitteita.

1. Ensimmäisen kerran istutus, lannoittaa liuoksella lintujen ulosteiden, mullein tai infuusio yrttejä. Yhdellä laitosyksiköllä kuluttaa litran ruokinta.

2. toisen kerran kukkapenkissä lannoitus muodostettaessa Vilkov boorihapon. On parempi tehdä lannoitteesta lehdille ja illalla.

Kevätkylvön lannoitetaan kolmesti ja syksyllä vain kaksi.

Viljely kiinankaali kasvihuoneessa

Kasvihuonekaasujen olosuhteissa pekinku kasvaneet kylvämällä siemeniä suoraan maahan tai taimia.

Jos turvautua jälkimmäiseen vaihtoehtoon, kaalit ovat kypsiä viikon tavallista aikaisemmin.

Täydelliset kasvien kasvua tarvitsevat optimaalisissa olosuhteissa.

Lämpötila järjestelmä pidetään 15-20 C: ssa, heilahtelut tahansa suuntaan ja korkean bloomin aiheuttaa taudin.

Kosteus kasvihuoneessa tulisi olla vähintään 70%.

Ongelmat kasvavat kiinankaali

Jotta voidaan analysoida virheitä, ensinnäkin, sinun täytyy tietää, miten kasvaa pekinka.

Jälkeen syntyminen taimien lehdet muodostuvat, ne ovat kiinni pistorasiaan ja muodostavat pään paino 1-2 kg. Sitten on kukka nuoli. Kuitenkin useimmat kukka nuoli perustettu ennen vihannekset ovat haarukka muotoja. Miksi näin tapahtuu? Vastaus on yksinkertainen - pekinka kasvi kylmää kestäviä, ja korkeita lämpötiloja ja pitkiä päivänvalo syitä kukintaa.

Menestyksekkäästi kasvaa vihanneksia kuuma Etelä ilmastossa vain aikaisin keväällä tai myöhään syksyllä. Ja täällä pohjoisessa on paljon helpompi toteuttaa.

Ongelmaan viljelyn crucifers sisältävät tuholaisten joukossa ovat erityisen ärsyttävä kirppu, kaali lentää, kauha, koi, perhonen, valkoinen perhonen ja krikettiä.

Kasvi- tauti on epävakaa, usein ituja tyvimädän sienitauteja, bakterioosia ja laho, härmän. Jos kuitenkin oikein hoitaa kasveja ja noudattavat viljelykierto, nämä ongelmat ohitetaan.

Mitä pitäisi tehdä, jos kasvi on edelleen sairas? Vastaan ​​sienitaudit auttaa suihkuttaa sienitautien, mutta ei selviydy virus. Saastunut poistettiin sängyt, ja lasku paikka käsitellään. Hyönteisiä ruiskuttamalla hyönteisten, mutta kun ei ole tarpeeksi täydellinen tuhoaminen tuholaisen. Toistuva käsittely suoritetaan jälkeen 7-10 päivää.

Tärkeää! Jälkimmäinen käsittely suoritetaan kuukautta ennen sadonkorjuuta.

Keräämisen jälkeen kaali, kaikki eivät sovellu varastointiin. Istutetaan keväällä haarukka soveltuu vain kesän kulutusta ja ei valehtele. Syksy kaali onnistuneesti pidettävä keskellä talvea, joskus pidempään.

Koska laitos on kylmä kestävä, se voidaan jättää puutarhassa asti lokakuun puolivälissä. Siivota ja makasi tallennukseen vain täysin kypsyneitä haarukoita, t. E., Ne, jotka ovat ostaneet tiheys.

Onnistuneen varastointi pekinke ei vaadi erityisiä ehtoja. Se sijaitsee hyvin kuivassa kellarissa, jossa lämpötila ei nouse yli 5C., Ja kosteus on 95%. Kochan juuri säädettyihin puisilla hyllyillä tai laatikoissa. Jotkut puutarhurit pitää kaali muuten kääri kukin muovikelmu tulpat. Tässä muodossa se sijaitsee hyvin keväällä. Usein tarkastaa vihanneksia, pilaantunut, käytä ensin.

Kokeneet puutarhurit huomannut, että Apple Store kaali voi olla, muuten se alkaa haalistua aikaisin. Jos ei ole kellarissa tai kellarissa, on mahdollista laittaa sato lasitettu parveke, mutta varo lämpötila, että se ei laske alle 0 ° C, kun sää on perustettu, ja ulkolämpötila laskee alle -5 C, pään lisäksi piilee lämmin peitto tai säkkikangas.

Grow kiinankaali on helppoa, mutta kun istuttaa sen taimet jokaisen puutarhuri päättää. Mutta alkaa määritellä tarkoitusta sadon ja lajike. Jos kaalit tarvitset kesän kulutusta, siemenet kylvetään aikaisin keväällä. Myöhässä määräajat? Sillä ei ole väliä istuttaa taimet kiinankaali voi olla keskellä kesää, niin myöhään syksyllä nauttimaan sen hämmästyttävä maku.

Tarkkaile kierto ja varmasti viettää ennalta ehkäisevän hoidon kasvitauteja ja tuholaisia ​​vastaan. Kasvien hoito on oikea: laajuus kastelu, lannoittaa, ja hyvä sato ei kestänyt kauan.

© 2012-2018 "Naisten mielipide." Kun kopioit materiaalit - viittaus lähde on pakollista!

Päätoimittaja portaalin Ekaterina Danilova

Sähköposti: [email protected]

Ota yhteyttä: +7 (965) 405 64 18

Viljely kiinankaali auki maahan: vihjeitä

Kiinankaali Venäjän suosio on kiinni hänen kaukainen sukulainen - valkokaali, ja siitä on tullut johtava muutamia indikaattoreita. Joten, sen ei tarvitse istuttaa taimia ja siemeniä voidaan annostella, joka yksinkertaistaa viljely kiinankaali auki maahan. Toinen tärkeä etu - se on paljon nopeampi muoto pään, eli ei tarvitse odottaa syksyllä sadon. Kolmanneksi laatu tämän upean kasvi - sitä voidaan käyttää salaatteihin ja lämpimiä ruokia, ja suolakurkkua, jotka ovat jo arvostaneet tuhansia kokkeja. Normaalisti kiinankaali ei oikukas, mutta jotkut viljelijät sijaan rainanmuodostuspäitä kaali, hän heittää hyödytön silmuja. Mikä hätänä? Mitä salaisuuksia sinun täytyy tietää saada hyvä sato?

Viljely kiinankaali auki maahan, jollei muutamia yksinkertaisia ​​ehtoja mahdollista myös aloittelijoille Ogorodny tapaus. Vaikeuksia voi syntyä vain alkuvaiheessa - siementen ostoa, koska joskus pusseihin, jotka myydään kaikilla erikoisliikkeitä, näet erilaisia ​​nimiä ja samaan kuvaan vihannes. Kaikki tietävät, että Peking on Kiinan pääkaupunki. Siksi on loogista, että kiinankaali ja Kiinan - ovat yksi ja sama, mutta on kaksi lajikkeiden tämä kasvi. Yksi - kaali salaatti, tai petsay, ja muut - muodostetaan tähkät, tai PET-sai. Petsay ei muodosta päät, vain lehdet, ruusuke ympärille muodostunut tärkein munuainen. Näistä lehdet, erittäin hyödyllinen kannalta lääketieteen ja viljelty sen. Venäjällä on petsay kutsutaan usein kiinankaali, ja pet-sai - Peking. Se on hyödyllinen myös terveyteen. Niin, siellä on paljon vitamiineja, C, B, PP, siellä karoteeni, sitruunahappo ja askorbiinihapon, elimistölle välttämättömiä ihmisten valkoiset.

Viljelyyn kiinankaali avoimella kentällä ei tuonut yllätyksiä, katsokaa ulkonäkö tämä kasvi. Jos kaikki kylvö hinnat ja huolto, löysä sato on pitkänomainen kaalit pituus 35 cm. Juuressa kunkin arkin on suuri keskeinen ydin paksut, valkeahko väri. Sen muoto on usein kolmikulmainen, kun taas mitat ovat sellaiset, jotka muodostavat noin 20% ja arkki. Loput on melko herkkä, vaaleanvihreä, harvemmin vihreä tai rikas vihreä väri, hieman kupera, jossa rosoiset reunat. Mitä pään on kellertävän vihreä väri. Siemeniä kiinankaali melenkie kuin pieniä helmiä. Tämä kasvi pitää kosteuden, valon ja lämmön, mutta on kestettävä jäädyttämistä ja motivoitunut -4 astetta. Tämä ei koske nuoria kiinankaali taimet, jotka on annettava positiiviseen lämpötilaan.

Kiinankaali on paljon ominaisuuksia. Yksi niistä - erittäin nopea itämistä. Siksi viljely kiinankaali auki maahan siemenistä on kätevin tapa sen viljely. Tärkein ehto, jotka on täytettävä, - lämpötila järjestelmää. Se, että kaali pää Weighted antaa vain lämpötila-alueella 13-22 astetta. Kun viileämpi sää ulkomainen kasvis aktiivisella tavalla nuolet korkeammilla ole sitovan tavaran päätä ja myös heittää kukka varret. istutus päivämäärät kunkin alueen tulisi keskittyä ilmasto-olot, kun otetaan huomioon se, että siemenet itävät korkeintaan viikon huoneenlämmössä enintään 5 astetta ja noin 4 päivän ajan lämpötilassa 13 astetta. Keskimäärin kevät kaali kylvetään avoimella alueella huhtikuun puolivälissä kesäkuun puoliväliin, mutta kokenut puutarhurit kehotetaan toteuttamaan kylvöä välein noin 2 viikkoa saada satoa jo pitkään.

Viljely kiinankaali auki maahan keväällä - kätevin tapa saada korkein tuotto. Sänkyjen päästää hyvin valaistu paikka kevyellä puolueettomalla kentällä. Siemenet sijoitetaan maahan syvyyteen ei yli 2 cm, ja edullisesti - 1-1,5 cm Me kiinankaali ennen muodostamista päät kasvaa hyvin suuri alemman lehdet, jotka myöhemmin kuolevat, mutta kasvun prosessi on hyvin häiritsevät toisiaan .. Tämän perusteella välinen tulevaisuuden kaalit etäisyyden tulisi olla vähintään 30 cm. On lähes mahdotonta ylläpitää, kylvö siemenet melenkie, niin tulevaisuudessa versot välttämättä tarvitse ohentua. Taimille syntyi nopeammin, mutta myös suojella heitä mahdollisilta pakkaselta elokuva peitekasveja on toivottavaa.

Viljely kiinankaali auki maahan on harvoin aiheuttaa ongelmia. Jälkeen syntyminen ja harvennus ensimmäinen paikka arvaamattomaan oikea kastelu. Kiinankaali pitää kosteutta ja sen puute laatu Vessojen ei muodosta. Kuitenkin, kun ylimääräinen vesi se alkaa mädäntyä. Se on kasteltava runsaasti, mutta niin, että vesi ei pysähdy, ja erityisen kuumina päivinä järjestää hänen kasveja kastellaan sade. Toinen tärkeä tekijä kaali ja kitkeminen ja irtoaminen maaperä on matala. Syötetään tämä kasvi kaudessa 2 kertaa liuoksella, jossa oli lietelannan tai mullein.

Ei vain siemeniä, mutta taimet harjoiteltu viljelyyn kiinankaali auki maahan kotona. Tämä tehdään aikaisempien kypsymistä tai useiden satojen kaudessa. Osallistu taimia kaali Peking alkaa vuoden huhtikuun jälkipuoliskolla. Tämä kasvi ei pidä elinsiirtoja ja poimii, niin kukin siemen välittömästi sijoitetaan erilliseen patruuna tai turveruukuissa (tabletti). Se voidaan kylvää ja 2-3 siemenet, niin että jäljelle jää itämisen jälkeen vahvin taimi, ja loput poistetaan. Kun ampuu luukku, säiliöt taimet siirretään valoisa, mutta ei kuuma paikka (ympäristö lämpötila - jopa 18 astetta), jotta mikrobit ole vahvasti venytetty. Muuten istuttaa on ongelmallista. Sängyssä taimet istutetaan maahan, jossa on kiinteä, vahingoittamatta juuristo. Kuoppiin tekevät toisistaan ​​on 25-30 cm. Kussakin lisättiin puoli kupin tuhkaa ja nipistämällä (jopa tl) monimutkaisia ​​lannoitteita. Ituja ovat valmiita siirtymään avoimeen maahan, kun jokainen on 5-6 lehtiä. Ensimmäisinä päivinä kylvämisen jälkeen taimien olisi katettava elokuva yönä äärimmäisissä lämpötiloissa. Sato voi kerätä 3 viikon kuluessa.

Koska kiinankaali kypsyy nopeasti, sen sato kauden voidaan niittää kahdesti toinen kylvö siemenet heinäkuun lopulta elokuun puoliväliin. Kesäkuussa se voi kylvää, pituuden vuoksi päiväsaikaan, mikä muodostumista erojen tulisi olla enintään 12-13 tuntia. Viljely kiinankaali auki maahan heinäkuussa, ei juuri poikkea prosessin keväällä. Ainoa asia, joka pitäisi tehdä lisäksi puutarhurit - keinotekoisesti lyhentää sen Kaali pituus päiväsaikaan, kattaa kasvien lutrasilom. Sinun on myös riittävän kastelun ja kuivumisen estämiseksi maaperän. Sillä Kaalisiemenet istutetaan kuukausina, kun aurinko paistaa yli 13 tuntia. Näin ollen, riippumatta siitä, kuinka korkeaan lämpötilaan.

Seulomiseen kiinankaali

Lähes kaikki puutarhurit istutettu kiinankaali vuoksi kaalit. Mutta joskus sijaan rainanmuodostuspäitä että kasvit alkavat kukkia heittää nuoli ja viljelykasvien ei toimi. Voit estää tätä tapahtumasta, sinun täytyy noudattaa kaikkia sääntöjä suorittaa viljelyn kiinankaali auki maahan. Valokuva, alla, osoittaa, kuinka rivit pitäisi näkyä ennen viimeistä harvennus. Tällä menetelmällä istutus kasvit eivät synnytä tarpeettomia ja joita käytetään ruoan.

Nuolet voi näkyä:

- jos liian pitkä valoisa aika;

- puute ravinteita maaperässä;

- riittämätön kastelu helteessä.

Joskus oikukas kaali hänen elinsiirtoa. Tämä tapahtuu, kun puutarhurit, harvennus istutus, yritä pitää ylimääräisiä kasveja istuttamalla ne toiseen paikkaan.

Viljely kiinankaali auki maahan maassa tai tontin yleensä häviää ilman komplikaatioita. Huomaa: tämä kulttuuri istutuksen jälkeen ei ole toivottavaa, muut ristikukkaiset (retiisi, retiisi, sinappi), joka vähentää sairauksien spesifisiä näiden kasvien. Niistä tuholaiset hyökkäävät usein kaali kirpat joka voi täysin tuhota taimia. Hyönteismyrkyt täytyy ripottele sängyn tuhkaa. He rakastavat juhlia kaali lehtiä ja etanoita. Jos ne nähdään alueella, jotka sopivat heidän erityisiä ansoja. Toinen tuholaisten - kaali, munivat takana lehdet. Onko tällaisia ​​muuraus, tuhota ne manuaalisesti.

Kiinankaali viljely ja hoito

Kiinankaali - kylmää kestäviä, vuotuinen vihanneksiin. Kasvukauden enintään 2 kuukausi siemennyksestä täyteen muodostumista pään.

Päästyään hyödyke ominaisuuksia, lajikkeesta riippuen, voi olla sylinterin, korotkoovalnym, dlinnoovalnym, tiheä tai löysä Kochanov. Keskimääräinen lehtiä pituus 25 cm, rakenne ja väri taulukon levyt voi myös vaihdella laajasti - tyydyttyneistä värejä vihreästä vaaleanvihreä, hieman liioiteltu rakenteen ja ryppyinen.

Kiinankaali kasvaneet kaikenlaisten turvallisten ja auki maa saumauskalvona tomaattien, kesäkurpitsat, kurkut, kaalia tai erillisenä kulttuurin.

Miten kasvaa kiinankaali?

Puutarhurit, joilla on kokemusta ja aloittelijoille vaivaavat usein kysymyksiä viljelyyn liittyvät uusien, tuntemattomia kasveja ja kaali, tässä suhteessa, ei ole poikkeus. Tässä muutamia niistä:

 • Miten kasvaa kiinankaali kedolla?
 • Onko mahdollista ruokkia kasvien kasvukauden aikana?
 • On edullista taimet tai siemenet?
 • Miten ja milloin kastella?

Huolimatta näennäinen yksinkertaisuus, viljely kiinankaali on oma vivahteita ja pieniä parannuksia, joiden rikkominen voi merkittävästi vähentää saantoa ja mitätöidä kaikki ponnistelut puutarhurit ponnisteluja.

Mihin suuntaan, taimet tai siemenet istuttaa kiinankaali riippuu yksilöstä olosuhteista eli missä ja miten kasvi kasvaa: kasvihuoneessa, vuoteissa, avoimessa maahan, mikä on keskimääräinen pituus päivässä, istutushetkellä (kevät, loppukesästä) .

Tärkeää! Kun istutus ja viljely kiinankaali kuumassa ja / tai kuiva kausi tehdas on suuresti väri ja kaali ei muodostu. Lisäksi viljelmän alkaa aktiivisesti tuottaa nuolet ja liiallinen valotuksen aikana, kuten myös pitkä valkoinen öitä, jotka ovat ominaisia ​​joitakin pohjoisten alueiden ja Siperiassa.

Viljely kiinankaali Siperiassa ja Uralin, on täysin mahdollista, mutta se on tarpeen säätää valaistusta on keinotekoinen, eli Valitse alueet varjostus kattaa tai pakkolaskua valon kasvihuoneessa.

 1. Greenhouse:
  • siemenet - kylvö tehdään maaliskuussa Huhtikuun alusta heinäkuun lopulla ja elokuun alussa. . Kaavio kylvöä 20 x 40 cm istutettavaksi muita ajanjaksoja soveltuvat vain yleismaailmallisia luokalla, mieluiten hybridit, kuten "kiinalainen Choice", "Ljubasha", "Nain F1»;
  • Ituja - lasku suoritetaan samassa ajassa kuin siemeniä, mutta koska kasvi on jo läpäissyt alkuvaiheessa kasvun (juuriston muodostukseen, ulkonäkö ensimmäisen lehdet) sato voidaan kerätä paljon aikaisemmin. Järjestelmä lasku 30 x 50 cm.

Tärkeää! Et voi kylvää siemeniä tai istutusta taimet kaali saatuaan kaikki ristikukkainen viljelykasveja: retiisi, nauris, sinappi, retiisi, sillä ne vaikuttavat yhteisiin tuholaiset ja taudit.

 1. Avoimella alueella:
  • siemenet - kylvö tehdään sen jälkeen, kun maa lämpenee, yleensä se tapahtuu toukokuun alussa. Syyskylvössä sato voi alkaa toisella vuosikymmenellä heinäkuussa. Esiliote- siementen tarvitaan. Järjestelmän kylvö- kun kasvava viljelmä kuin salaatti 20 x 20 cm, tarvittaessa, muodostumista pään - 35 x 35 cm, 50 x 50cm. Kylvö 4 ​​g per 10 m. Parhaat tulokset saadaan leseiden siemenet harjanteita upotettu maaperään 10-15 mm.
  • taimi - taimien maahan tehdään toukokuun alussa. Kaavio lasku 30 x 50 cm. Suorittaminen kylvöä olisi seurattava tarkasti, jotta juuristo on joka tapauksessa eivät vahingoitu, helpottamiseksi Agrotechnics prosessia Suosittelemme kasvaneet taimet kiinankaali yksittäisissä turpeen ruukuissa tai astioissa, josta voidaan helposti ohjata tehtaan ilman muodonmuutosta pohjapinta kooma maa.

Tärkeää! Korkeiden tuottojen saamiseksi on tarpeen valvoa, että valittujen lajikkeiden istutus välein, eli. E. aikaisin keväällä istutus välttämättä, mutta myöhemmin lähempänä syksyllä, eikä päinvastoin.

Huolehtiminen kiinankaali, sekä mahdolliset vihanneksia, se koostuu kastelua, rikkakasvien ja lannoitteita kasveja.

 1. Saada hyviä saantoja ratkaiseva optimaalinen tasapaino ilman lämpötilan ja kosteuden tilassa, tämä toteamus pätee erityisesti muodostumisen aikana pää ja pistorasiasta.

Kosteus 65% maaperään.

Noudattamatta jättäminen näitä vaatimuksia lehdet ovat usein vaikuttavat erilaiset sairaudet, kuten harmaa, valkoinen ja musta laho, jotta kasvi ei kehity normaalisti ja lähdet ei tapahdu.

Tärkeää! Huolimatta siitä, että kulttuuri on oltava hyvin sammutettua maaperän, seisova vesi voi sietää sitä.

 1. Ruoka - kaali mieluummin hedelmällisen maaperän, joka sisältää suuren määrän typpeä ja kalsiumia. Mutta vaikka maa on puutarha bednovato päälle orgaaniset ja kivennäisaineita - ei ole ongelma. Kasvi vastaa hyvin eri ruokinta kuten luonnon alkuperää (mullein), ja syöttö monimutkaisia ​​lannoitteita.
  • Fall - neliömetriä kohden tarpeen lisätä 4,5 kg lannan, jälkiruoka kupit 1,5 ja 2,5 kaksinkertainen superfosfaatin jälkiruoka. lusikkaa kaliumsulfaattia. Puuttuessa viimeinen sen komponentit voidaan korvata varsinaisella tuhkaa nopeudella 1 litran 1 m maaperän;
  • ennen istutusta - lisätään liuosta, joka on valmistettu siipikarjan lannan (10 litraa vettä ja ½ kg lannan) tai munankuoren (30 g murskattua kuori vaatia 2 päivä 5 litraan vettä.). Jos jostain syystä syksyn lannoitetta maaperään ei lisätä, ennen istutusta, kun jousi kaivamaan, sinun täytyy tehdä kaliumsulfaattia, superfosfaatin ja ammoniumnitraattia, jokainen komponentti on otettu määrä 1 rkl. l. neliömetriä kohden.

Tärkeää! Kiinankaali on suuri kyky kerääntyä nitraatteja, joten ei ole suositeltavaa soveltaa lannoitetta kasvukauden. Kaikki lannoitteet olisi tehtävä ennen kasvi on istutettu maahan.

 1. Kastelu - kastelu kuivalla säällä tarvitset joka päivä, se on parempi tehdä näin sadetus, tässä tapauksessa, kasvit saavat tarvittavan määrän kosteutta ja samalla, maaperän waterlogging tapahtuu.

Kiinankaali tuholaisia ​​ja menetelmät torjunnasta

Tuholaisia, jotka tartuttavat kiinankaali, itse asiassa, ei niinkään:

Ottaen huomioon, että kulttuuri on kyky kerääntyä haitallisia aineita tuholaisten torjuntaan ei ole sopivin kemikaaleja ja Folk tekniikoita, kun käytetään säännöllisesti antaa erinomaisia ​​tuloksia.

 • Istutus viljelykasvien rivien väliin tomaattia, sipulia tai valkosipulia merkittävästi alentaa aktiivisuutta ristikukkaisten kirppu. Kun lisää tehokkaita työkaluja, on suositeltavaa suihkuttaa kasveille ja maaperän välistä krs erityinen ratkaisu. Sen valmistamiseksi on otettava vihreä tomaatti ja peruna latvat (jokaisen komponentin 200 g), ja 2 suuri pää valkosipulia. Kaikki ainekset ovat kentällä ja antaa -infuusioiden noin vuorokauden. Kaali kuvia, mikä on alle, istutettu tällainen periaate - kahden vuodetta sipuleita.
 • Huolellinen ja systemaattinen poistaa rikkaruohot sekä ehkäisee kasveja ristikukkaisten kirppu.
 • Jälkeen vierailulla puutarha perhosten, kaali on tarpeen, niin usein kuin mahdollista tarkastaa alapinnan lehdet, kun havaitaan kytkimien, tuholaisten munia on tuhottu, tämä menetelmä, vaikka aikaa vievää, mutta antaa hyviä tuloksia, eli. A. merkittävästi vähentää todennäköisyyttä toukkia.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

73 − 64 =