Kalkkikiven kalkkikaava

Yksi askel

Suorita tietoturvavalvonta loginaniin

Miksi minun on täytettävä CAPTCHA?

CAPTCHA: n täyttäminen osoittaa, että olet ihminen ja antaa väliaikaisen pääsyn verkkoomistukseen.

Mitä voin tehdä estääkseen tämän tulevaisuudessa?

Jos sinulla on henkilökohtainen yhteys, kuten kotona, voit suorittaa virustorjunta-analyysin laitteellasi varmistaaksesi, ettei se ole haittaohjelmien kanssa.

Jos olet toimistossa tai jaetussa verkossa, voit pyytää verkon pääkäyttäjältä virheellisesti määrittämää tai tartunnan saanutta laitetta.

Toinen tapa estää tämän sivun saaminen tulevaisuudessa on käyttää Privacy Passia. Tutustu Firefoxin lisäosastoon selaimen laajennukseen.

Cloudflare Ray ID: 3dfa0d08d26164cf • IP: 5.189.134.229 • Suorituskyky & turvallisuus Cloudflare

Kaava vapaan kalkin

Palkkikiven määrittely ja kaava

Hygroskooppinen, tulenkestävä, lämpöstabiili ja haihtuva erittäin korkeissa lämpötiloissa. Reagoi voimakkaasti veden kanssa alkalisen liuoksen muodostamiseksi. Se näyttää pääominaisuudet, reagoi happojen kanssa. Imeyttää hiilidioksidia ilmasta.

Kuva 1. Vanhentunut kalkki. Ulkonäkö.

Kalkin kalkin kemiallinen kaava

Kalkin CaO: n kemiallinen kaava. Se osoittaa, että tämä molekyyli sisältää yhden kalsiumatomin (Ar = 40 amu) ja yhden happiatomin (Ar = 16 amu). Kemiallisen kaavan mukaan on mahdollista laskea kalkin minimaalinen massa:

Mr (CaO) = Ar (Ca) + Ar (O);

Mr (CaO) = 40 + 16 = 56

Graafinen (rakenteellinen) kaavan kalkki

Piilolihan rakenteellinen (graafinen) kaava on ilmeisempi. Se osoittaa, kuinka atomit ovat sidoksissa toisiinsa molekyylin sisällä:

Me määrittelemme tämän aineen muodostavien elementtien massat. Aikaiselta taulukolta otetut suhteelliset atomimassat Mendeleev, pyöristettynä kokonaislukuihin: Ar (C) = 12 amu, Ar (H) = 1 amu, Ar (O) = 16 amu.

Laske hiilidioksidin ja veden moolimassa. Kuten tiedetään, molekyylin moolimassa on yhtä suuri molekyylin muodostavien atomien (M = Mr) suhteellisten atomimassojen summan kanssa:

mikä osoittaa, että orgaanisen aineen koostumuksessa ei ole orgaanista ainetta.

Määritämme yhdisteen kemiallinen kaava C: ksixHy:

x: y = 0,5: 0,5 = 1: 1

Näin ollen yhdisteen CH yksinkertainen kaava ja 13 g / mol moolimassa [M (CH) = Ar (C) + Ar (H) = 12 + 1 = 13 g / mol].

Orgaanisen aineen moolimassa voidaan määrittää sen vetytiheys:

Orgaanisen yhdisteen todellisen kaavan löytämiseksi löydämme saatujen moolimassojen suhde:

Maine / M (CH) = 26/13 = 2

Tästä syystä hiili- ja vetyatomien indeksien pitäisi olla 2 kertaa suurempi, ts. aineen kaavan muoto on C2H2. Se on asetyleeni.

Merkitään moolien lukumäärä, jotka muodostavat yhdisteen "x9raquo; (vety), "у9raquo; (hiili) ja "z9raquo; (Oxygen). Sitten moolisuhde näyttää seuraavanlaiselta (DI Mendelejevin jaksollisesta taulukosta otetut suhteelliset atomimassat pyöristetään kokonaislukuihin):

x: y: z = 2,2 / 1: 26,6 / 12: 71,2 / 16;

x: y: z = 2,2: 2,23: 4,45 = 1: 1: 2

Tästä syystä vedyn, hiilen ja hapen yhdistelmän muodostama muoto on HCO2ja moolimassa 45 g / mol [M (HCO2) = Ar (H) + Ar (C) + 2 × Ar (O) = 1 + 12 + 2 x 16 = 13 + 32 = 45 g / mol].

Yhdisteen todellisen kaavan löytämiseksi löydämme sen moolimassojen suhde:

Tällöin vety-, hiili- ja happiatomien indeksien pitäisi olla 2 kertaa suurempi, so. aineen kaavalla on muoto H2C2O4. Tämä on oksaalihappoa.

Materiaalien kopiointi sivustosta on mahdollista vain luvalla

portaalinhallinta ja jos lähteestä on aktiivinen linkki.

Kalkki rakentamisessa

Se on materiaali, jolla on taipumusominaisuuksia, joka saadaan kalsinoinnin seurauksena, jota seuraa karbonaattikivien käsittely. Niistä: kalkki-magnesiumoksidit, kalkkikivi, liitu. Limea käytetään eri tavoin lähes kaikilla ihmisen toiminnan aloilla, myös rakennusteollisuudessa.

Puhtaassa muodossaan se on väritön aine, joka liukenee melko huonosti vedessä. Se koostuu kahdesta pääkomponentista: CaO ja MgO. Seuraavat kalkityypit ovat tunnettuja:

 • Hydratoituneella on kaava Ca (OH) 2. Se puolestaan ​​on jaettu hydraattiin tai pushenkuin ja kalkkipitoiseen taikinaan.
 • Odottamaton - SaO. Jalostusmenetelmän mukaan kalsinoinnin jälkeen kalkki tuotetaan kiinteäksi tai maahan.
 • Kalkkikloridin kaava on Ca (Cl) OCl. Tämä lajike on erinomainen desinfiointiaine.
 • Natrium koostuu sammutetusta kalkista ja natriumhydroksidista (natriumhydroksidi) NaOH: sta. Sillä on erityinen merkitys, ja sitä käytetään pääasiassa hiilidioksidin neutraloimiseksi.

Rakennussektorilla ja rakennusmateriaalien tuotannossa käytetään kaikki muutoksia puristetusta ja kalkinpoistosta.

Sammutettu kalkki on myynnissä rakennustyömaissa, mutta se voidaan valmistaa yksin. Ensin sinun on ymmärrettävä, mitä se on sammutettu kalkki. Tämä materiaali saadaan käsittelemällä vettä kalkin kalkilla.

Tärkeää! Kalkki on syövyttävää ainetta, sitä ei saa päästää iholle, silmissä. Siksi työskennellä hänen kanssaan noudattaa henkilökohtaisten suojavarusteiden käyttöä: käsineet, lasit, hengityssuojain, vahvat haalarit.

Työlle on välttämätöntä valmistaa riittävä määrä säiliö ilman korroosiota. Tehtaissa käytetään erityisiä kaivoksia. Tarvitset kiinteän kalkin ja sekoituslaitteen. Voit käyttää kätevää puutikkua, vaikka lapion lapio tekee. seuraava:

 • Haluttu määrä lähtöainetta sijoitetaan valmistettuun säiliöön.
 • Täytä se COLD-vedellä suhteessa 1: 1. Ensimmäisessä vuorovaikutuksessa veden kanssa kalkki käyttäytyy hyvin voimakkaasti ja kuumenee. Tässä vaiheessa on erityisen tärkeää muistaa turvallisuusmääräykset.
 • Erilaisista raaka-aineista valmistettu eri valmistajien katoamaton kalkki voi erota ominaisuuksista. Siksi on parempi täyttää se vettä useissa vaiheissa, jotta varmistetaan tasainen vaimennus.
 • Ensimmäisen puolen tunnin aikana koostumusta on jatkuvasti sekoitettava. Sitten säiliö suljetaan ja jätetään yksin vähintään kaksi viikkoa. Harjoittelu osoittaa, että mitä pidempi altistuminen - sitä parempi pussi.

Keittäminen pillu on paras ulkona, kuin sammuttaa kalkkia kotona, sisätiloissa on haitallista terveydelle ja vaaralliselle. Suoraan ennen käyttöä, hydratoituneen kalkin koostumus voi vaatia lisää laimennusta.

Helpoin tapa määritellä seoksen valmius on tikun reitillä. Jos pillan sekoittaminen siihen pysyy selkeänä valkoisena, koostumus on valmis. Kuinka laimennetaan kalkki haluttuun tiheyteen? Lisää vain vettä ja sekoita perusteellisesti. Kun tyhjennys on kulunut, materiaali ei enää ole niin vaarallinen.

Kun hydratoitu kalkki valmistetaan ensimmäisellä kaatamalla vedellä, on välttämättä erinomaisia ​​paloja. Ne voivat muodostua epätäydellisen palamisen seurauksena tai vastakkaisesti palaa. Joten niitä ei pitäisi heittää pois heti. Se on täytettävä uudelleen puhtaalla vedellä ja käytettävä tarkoitetulla tavalla. Ja toissijaisen käsittelyn jälkeen - kierrättää.

Mikä on ero puristetun kalkin ja kalkin välillä?

Kalsinoitu kalkkikivi reagoi välittömästi kemiallisesti veden kanssa, joten sitä ei voida käyttää supistavana puhtaassa muodossaan. Kuitenkin sen käyttö kalkki kalkki löytyy valmistuksessa kissa, maali koostumukset, silikaatti tiilet, solujen ja raskas silikaatti betoni. Ilman sitä on vaikea hallita jätevesien ja savukaasujen puhdistuksessa. Kalkkikivi on erinomainen lannoite maaperän happamuuden vähentämiseksi ja hedelmällisyyden lisäämiseksi.

Tärkein ero kalkin ja kalkin välillä on niiden koostumus ja ominaisuudet. Sammutusmenetelmä muuttuu kalsiumoksidiksi hydroksidiin muuttelemalla täysin lähtöaineen ominaisuuksia. Tämän seurauksena voit saada:

 • kalsiumhydroksidi kuivassa muodossa (pushonku);
 • kalkkikiveäinen taikina;
 • kalkkimaito;
 • kalkkipitoinen vesi.

Hydratoituneen kalkin käyttöalue rakennustöissä ja viimeistelyissä on melko laaja. Muuraus, kipsilevy, kalkkipohjainen kalkkipohjainen betoni tekee niistä erityisen muovia ja toimivia. Lisäksi sitä käytetään valkaisevana aineena sekä valkaisuaineiden, nahan ja elintarviketeollisuuden tuotannossa.

Kalkin turvallisen varastoinnin edellytykset

Toisin kuin pelkkä kalkki, sammutettu rakennusmatot voidaan varastoida hyvin pitkään muuttamatta sen koostumusta ja ominaisuuksia. Mutta tietyin säännöin.

 • Säilytä materiaali positiivisissa ulkolämpötiloissa.
 • Jos sammutettu kalkki on varastoitu kadulla, talvella sitä on peitettävä 200 mm paksuisella hiekkakerroksella, jonka päällä on 700 mm maata.
 • Voit käyttää suojarakennuksen lämpöeristysmateriaaleja, jos niitä on saatavilla.

Kalkki on materiaali, jolla on suuri kosteuden imeytyminen, joten jäädytettäessä se voi menettää sitovia ominaisuuksia ja kykyä tarttua hyvin muihin materiaaleihin. Tämä on tärkeä syy varmistaa normaalit säilytysolosuhteet.

Ensiapu kalkkia saaneille palovammoille

Jos kuitenkin sammutusvaiheessa olevat varotoimenpiteet eivät auttaneet eikä kalkkia päässyt iholle, toimenpiteet on toteutettava välittömästi. Jos palovammoja on kalkki, on välttämätöntä vapauttaa uhri likaisista vaatteista, kuivaa lautasliina tai rätteitä aineen poistamiseksi vahingoittuneelta alueelta. Pese tämä paikka huolellisesti runsaalla juoksevalla vedellä. Sitten käsitellään 2-prosenttisella boorihapon liuoksella ja levitetään sidos steriilistä materiaalista sintomysiinivoiteella tai Vishnevsky-balsamilla. Ota heti yhteyttä lääkäriin.

Arvostelu uutisista:

Kaunis taustakuva

Laatat ja puu

Kaikki oikeudet pidätetään. 2015.

Kiitos!

Kysymyksesi julkaistaan ​​pian

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

40 − = 37