Käsitöitä foamirana omissa käsissä mestarikurssi

Käsitöitä foamirana

Nykyään neula naiset tarjoaa toisenlaisen luovuuden - kokoonpanosta foamirana (FOM). Tämä koriste raaka-aine on uusi keksintö fysikaalis-kemialliset teollisuus ja on samanlainen kuin vaahto kumia ja muovia mokkaa. Jos olet kiinnostunut tästä materiaalista, lue ohjeita, jotka on valmistettu foamirana.

Miten saada kukkia hänen käsistään foamirana

Tärkein sovellus foamirana toimii kukkakuvio. Materiaalia käytetään tekemään realistisia koostumuksia villi kamomilla, puhdistettu tai päälle muita värejä. Toinen foamirana tehdä erilaisia ​​matkamuistoja ja käsitöitä, kuten:

 • magneetteja;
 • nukke;
 • hiukset leikkeen muodossa kukkia, perhosia, sydämiä jne.;
 • lahjapakkauksiin.

Johtuen noudatetaanko koriste materiaalia myös aloittelevat emäntä voi luoda pois se jotain erityistä, kuten kukkakimpun. Valmiit tuotteet, valtava tai hyvin pieni, erottuu erityisen realismia ja tarkkuutta. Koko prosessin luomalla sellaiset esineet on kiinnittää kaavain levy, jonka jälkeen leikkaamalla ja muodostamalla terälehtiä. Aloittelijat craftswomen parempi tulostaa malleja. Luetteloon tarvittavat materiaalit ja työkalut veneet foamirana sisältää seuraavat:

 • Kukka lanka;
 • pahvi;
 • rauta;
 • liima ase;
 • lyijykynä;
 • sakset;
 • foamiran sininen, keltainen, valkoinen ja muut värit, joita tarvitaan tiettyyn master luokka;
 • paksu neula;
 • folio;
 • satiininauhalla;
 • muita koriste-elementtejä;
 • akryylit;
 • korostekynä;
 • hammastikulla.

Tältä mestarikurssi voit luoda kimpun teetä ruusuja keltainen väri herkkä vihreät lehdet. Voit tehdä tämän, toimi:

 1. Ottaa pahvilevy tai jäykkää paperia, maali siihen piiri 4 eri kokoa terälehtiä. Mitat kirkkaasti suurin riippuen siitä arvosta kimpussa haluat tehdä.
 2. Leikkaa terälehdet mallista, sitten ympyrä ne paksu neula foamirane. Nuorimmat on 10, ja loput - 8.
 3. Muodossa folio aihioiden 5 tippojen muodossa. Sitten laittaa ne floristic johto leikkaa paloiksi.
 4. Kuumenna rauta ja kiinnittyä 2 sekuntia terälehti siihen, ja sitten välittömästi sen kierre kahden vastakkaisiin suuntiin. Seuraavaksi suoristaa ja varovasti venyttää keskustaa. Tällöin kaikki terälehtiä.
 5. Työkappale folio liimaa keskellä iso lehtiä, kiinnitä yläosa keskustan alueella. Se on avaamaton alkuunsa. Samalla menetelmällä liimaa toisen elementin, sen tulee noudattaa kalvon. Kiinnitä seuraavaksi muut osat, mikä tekee niistä avoimempia jo.
 6. Muodostavat kaikki muut ruusut, jotka suorittavat tai avaamaton silmut ovat kukoistaneet.
 7. Ottaa toisen pahvia, hyödyntää sitä verholehdet, leikkaa ne, ja sitten siirtyy arkki vihreän foamirana. Päättynyt elementit tehdä viilto reunoilla, toistaen taittoviivan.
 8. Kierrä verholehdet ja avautua kuten terälehtiä, sitten nanizhite niitä samalla lanka ja liimaa pieniä nuppuja.
 9. Kerätä kimppu liimaamalla yksittäisten silmuja, koristella se lähtee, loput langan kierron satiini vihreä nauha kiinnitä se liimalla.

Luoda lilja tarpeita vom valkoinen ja vihreä väri. Lisäksi tarvitaan stamen, emi ja kynä. Sekvenssin luomisen tällaisten esineiden, kuten foamirana:

 1. Piirtää ja leikkaa tyhjiä terälehti lilja pahvista. Osa pituus on noin 6 cm. Tee kuusi tällaista aihioita. Vihreä lehti 3 seuranta.
 2. Molemmin puolin tummentaa elementtejä markkereita.
 3. Lämmitys osat rautaa, antaa heille realistisempi muoto, hammastikku, piirtää suonet.
 4. Juuressa lehdet laittaa muutamia kohtia ruskea tussilla.
 5. Pistils ja heteet ovat lanka ja pieniä Thomas, maalattu mustaksi. Kerätä niitä yhdessä koostumuksessa.
 6. Noin liimaa stamens ensimmäiset terälehtien 3 kpl. Sitten porrastettu kaikki muutkin. Alareunassa, kytke vihreät lehdet.

Erittäin helppo tehdä käsitöitä foamirana kimpun lumikelloja. Mallit tehdään niin - se on tarpeen kiinnittää sydämen korkeus 1,5 cm, ja tippa 2 cm ja puhdistaa terävä kärki. Tämä on stensiilit pääkomponenttien, on leikata ne pois pahvista. Awl, neulan tai hammastikun tyhjä ympyrä Thomas, jolloin 3 kpl kutakin elementtiä. Lisäohjeita luomiseen käsitöitä on seuraava:

 1. Lämpö yli kynttilän terälehtiä antaa heille äänenvoimakkuutta.
 2. Pienestä vinoneliömuodolla Thomas 3 heteet, kiinnitä ne kukka lanka precut toisistaan.
 3. Maali yläreunan ylemmän terälehdet kokoa pastellien tai vihreä. Liimaa ne ympäri heteet.
 4. Sitten tehdä iso terälehtiä, yhdistämällä niitä pientä reuna.
 5. VÄLIKAAPELIT vihreä Teip-nauha ja kiinnitä se liimalla.
 6. Leikata lehtien vihreät osat Thomas mielivaltainen koko, liimaa muutama jokaisen kukan, ja kytke kaikki nippu.

Mitä voidaan tehdä foamirana

Värit foamirana koristella kenkiä, käsilaukkuja ja vaatteita. Silti niitä käytetään sisustamisessa maalauksia, kuvia tai muita mielenkiintoisia elementtejä. Mielenkiintoinen harjoitus on käsitöitä foamirana tahansa lapselle. Se voi luoda sovelluksia, leluja, magneetteja, ja paljon muuta. Erillinen alue tällaisen materiaalin käyttö tarjoaa scrapbooking. Alkuperäisen ilmeen foamirana leikkeet kättensä. Varsinkin usein he käyttävät morsian, koska kukat eivät ole valmiita haalistu, toisin kuin elävä.

Yksi nopeasti kehittyvillä alueilla tekee nukkeja Thomas. Tekniikkaan luoda kukka-asetelmat sillä ei ole mitään tekemistä. Päätellen arvostelut neulojia, aloittelijoille tällä alalla velvoitetaan raaka-aineita kiinalainen valmistaja, koska niiden tuote on tiheämpää ja kirkas. Hän on parhaiten luoda nukkeja ja muita lelu käsitöitä.

Yksi helpoimmista vaihtoehtoja tarvitset lelun käsityöt Thomas arkkia musta, punainen ja lihaa. Lisäksi tarvitaan samaa materiaalia, mutta mitään tulosta. Valmistella 3 Toinen vaahto pallon halkaisija on 40, 50 ja 75 mm. Ohjeet tuotantoon ohutlevytuotteet foamirana seuraavasti:

 1. Alennetun print kuvio valokuvan, leikattu hänen kaikki yksityiskohdat.
 2. Suurin pallo asennossa jalustaan, niin alkuun kansilehden lämmittää Thomas ja avattavan reunat noin puoli palloa. Poista ylimääräinen, saman mallikerta Ihonsävy lakanat ja liimaa kaksi osaa. Järjestää siististi yhteisiä.
 3. Kuvio elin kertainen kartio-insertti puoli maailmassa, se obkleyte kuvio pikkuhousut.
 4. Obkleyte kehon POF 2 bambukepeillä.
 5. Liimaa kenkä puolikkaat väliaineen kuulia jäänteitä pienokaiset Myös antaa heille ihon sävyyn. Kiinnittämään ainoa pohja mustille levyille Thomas, sitten leikattu pitkin ääriviivat kengän.
 6. Head Push hammastikulla, yhteyden vähän kehon, kiinni käsivarret, mekko, kiinnitä jalat.
 7. Musta nukke Thomas tekee häntää, lisää yksityiskohtia käsitöitä, piirtää kasvot.

Seuraavana työpaja on myös hyvin yksinkertainen, joten jopa aloittelija aikoo selvitä niistä. Se kuvaa luomista joulukuuset. Sekvenssin luomisen käsityön on seuraava:

 1. Leikkaa vihreä levy foamirana suikaleiksi 2 cm.
 2. Tee näitä marginaalisia esittävien viillot, jättäen jopa 3-5 mm reunasta.
 3. Kuumenna kaikki nauhat rauta.
 4. pahvia telan kartioksi kiinnitys nitoja.
 5. Alhaalta ylös obkleyte podelkku vihreä marginaalisia, sitten koristella joulukuusi punainen helmiä.

Kukka käsitöitä foamirana ei käytetä ainoastaan ​​korvikkeena tuoreita kukkia. Niitä käytetään koristeluun nastat, rintakoruja tai vanteen. Yleensä lähes mitä tahansa koruja voit koristella foamiranom - scrunchy, valjaat, vyöt, kampaa tai rapu näyttää hyvältä tällä grafiikalla. Oppia muutamia mestarikursseja alla ja kokeilla sitä itse luoda yksi koriste.

Tyylikäs ja elegantti lisävaruste on rintakoru. Se voidaan tehdä riippumatta Camellia kukka, jota varten tarvitaan foamiran sitruuna ja vihreä. Kuten värit on otettava pastelli. Lisäksi pitäisi valmistella maaperää rintakoru. Teos on seuraava:

 1. Piirtää ja leikata kuvio lähtee, kun määrä, joka on 2 kertaa suurempi kuin määritetty valokuvan.
 2. Hammastikku siirtää kaiken Thomas arkkia. Seuraavaksi leikata pois kaikki yksityiskohdat.
 3. Jokainen lehti Tonirujushchaja kuivua keltainen pastelli.
 4. Core kukka obkleyte foamiranom pallo folio.
 5. Kukin terälehti lämpöä rauta, jolloin saatiin realistinen muoto. Sama tapahtui lehtiä.
 6. Core obkleyte pieniä terälehtiä, ja loput on porrastettu, ja vapaampi edellisen. Viimeiset 2 yleensä kiinnitä kupera osa keskustan.
 7. Liimaa vihreät lehdet, ja kiinnitä kukka Melt perustua rintakoruja.

Hiukset koriste foamirana hiukset leikkeet tai kuminauhat

Mistään purukumia tai leikkeet voit helposti ja nopeasti tehdä lisäkoristetta muodossa pieni kukka. Otetaan esimerkiksi foamiran vaalean lila ja valkoisia kukkia, ja sitten seuraavien ohjeiden:

Käsitöitä foamirana aloittelijoille

Viimeksi hyllyiltä meidän valistunut needlewomen olivat leluja, käsitöitä foamirana. Raaka-aineet niitä - se on yksi osaamista, antanut meille kemistit, fyysikot ympäri maailmaa. Koostumukseltaan se muistuttaa vaahtomuovia, ja tekniset ominaisuudet, jotka johtuvat läsnä venilatsetata, muovi mokka.

Päätellen otsikon, voit vain arvata, mihin suuntaan tuuli puhaltaa, ja syystäkin. Se on Iranin tuotannossa tämän merkittävän materiaalin järjestettiin ensimmäistä. Yritys «FoamIran», pitkään on ainoa maailmassa, joka tuottaa uusia materiaaleja askarteluideat ja antoi hänelle nimen.

Ei palkintoja arvaamaan, missä maassa piristyi viestikapulan. Kiinalainen foamiran on samaa laatua, mutta kuten tavallista, hieman huonompi. Tämä kompensoidaan sen määrä ja alhainen hinta.

Mikä on uusi puolijalokivet materiaaleja. On tavallista, että tavanomaisen pehmeän huokoinen arkkien materiaalin paksuus 0,8-1 mm (Iranin) tai 1,5-2 mm (kiinalainen). Sen merkittäviä ominaisuuksia:

 • Myrkytöntä materiaalia;
 • hyvin maalattu;
 • Se on muotomuisti. Jälkeen kaikki dynaaminen tai kineettinen kuorman foamiran palauttaa edellinen konfiguraatio;
 • Se on helposti leikata saksilla ja puristetaan muotoillun nitoja;
 • FOM (kuten se tuli tunnetuksi master) ei ole hygroskooppinen. Käsitöitä se voidaan pestä vedellä;
 • tärkein ominaisuus: foamiran muoto muuttuu kuumennettaessa ja "muistaa" sen.

Paksu materiaali sopii hyvin puuhastelun omin käsin erilaisia ​​leluja. Ohuesta levyt tehdä ihania kimppuja.

Aloittelijoille masters varaa omaan käsiinsä tuotanto tavallisten ruusut. Ennen kuin aloitamme mestarikurssi, valmistelemaan tarpeelliset.

Designing kukkia ja leluja foamirana, niiden osia ei voi yhdistää tutuilla meille PVA liimaa. Haasta aseiden liimaa UHU «Creative" tai sprayliima UHU «Poverspray».

Mestarikurssi aloittelijoille

 1. Leikata omia käsiä foamirana violetti ruusun terälehtiä kolmea eri kokoa, ja vihreä - liitäntään.
 2. Laittaa lämmintä rautaa tai jäähdytin muutama terälehtiä ja jättää ne 3-5 minuuttia.
 3. Lämmin terälehdet käsillään taittaminen ja avaaminen, venyttely puolivälissä. Muodostavat flagellum - keskellä leluja.
 4. Kuumaliimalla tikku jakoympyrän aluksi pieni, niin keskellä ja lopussa suuri koko.
 5. Kuumenna vihreät ruusukkeen lehdet ja muoto.
 6. Liimaa kädet socket kukka.

 1. Ruusukkeet todellinen piki muotoaan erityisiä lämmityslaitteita. Ne voivat olla yksinkertaisia, lämpeneminen hänen lämpöä ja rulla kämmenten välissä, sormet, kierrä reunat eri suuntiin, ja sitten venytetty kätensä puolivälissä. Vaikutus on lähes sama, mutta ei niin vahva.
 2. Kellotti jopa riittävä määrä terälehtiä, laita ne nousevassa järjestyksessä.
 3. Muodostavat "mehujää" muodossa folio päärynät, savea tai muuta materiaalia sen ympärille ja liittää kaikki kentällä. Poista "päärynä", jättäen sauva.
 4. Kierrä astian sijaan kätensä pala pumpulia ja kääri se vihreät lehdet foamirana.
 5. Tässä on kaunis ruusuke kääntyi.

Aloittelijoista kääntyvän oman alansa asiantuntijoita, ja jonka käyttäytyminen mestarikurssi, tarvitset vähintään varastoida erikoistyökaluja ja kalusteet. Ruusut ja koiranputkea voidaan tehdä vain itselleen, mutta jos haluat lahjoittaa lähellä leluja, nukkeja foamirana tehty omin käsin, sinun täytyy ostaa:

 • pinot ja Bulka pyöristää muotoja ja raitoja piirustus;
 • Viners ja Molde, kansanomaisesti kutsutaan muotit tehdä hankinnan tiettyjen muotojen, kuvioita ja reliefit;
 • harja pituus sponzhiki soveltamalla väriaineet;
 • pastelli, akryyli, guassi ja muut väriaineet;
 • aaltosulkeita sakset ja lyöntejä suuresti toiminnan helpottamiseksi leikkaamalla identtisiä fragmentteja;
 • lankamallikuvana leluja ja varret kasveja;
 • stamen - lankaa, jonka pallo;
 • Type-nauha, joka on kääritty lanka, jotta se näyttää kuin varsi kasvi;
 • hammastikun;
 • sakset tai teräviä veitsiä;
 • lanka leikkureita ja pihdit käytettäväksi lanka;
 • liima ase;
 • rautaa tai muuta kuumennetaan lämpötilaan 40-50 ° C: pinnan;
 • Tarvikkeet koruja.

Mutta ennen kaikkea sinun halu tehdä kukkia ja leluja omin käsin.

 • Käsitöitä, lahjatavaroita 8. maaliskuuta. 10 ideoita
 • Ideoita valmistettujen esineiden luonnon materiaalista
 • Käsityöt teema kesän päiväkodin tai koulun
 • Teemme kauniita käsitöitä nauhojen ja nauhat

Kiitos ihana MC! Pidin kovasti, kaikki on selvää ja elävästi !!

Pokazano.spasibo hyvin selkeä.

Kiitos, hyvin saatavilla ja ymmärrettäviä.

Kiitos mielenkiintoinen tapa tehdä upeita värejä

MK käsitöitä foamirana

Tämä mestarikurssi tekee omin käsin uudenvuoden lelu foamirana. Se koostuu kelloa ja joulun kukka - Punainen [...]

Monipuolistaa kuvan, voit tehdä alkuperäisen koruja kätensä vanhan helmiä. Meidän on otettava helminauha ja koristele se [...]

Tuleva vuosi on vuosi Yellow Dog, ja se on tämän merkittävän eläin on aktiivisesti monistaa ja käyttää luomaan erilaisia ​​käsitöitä [...]

Pian tärkein loma vuoden ja kaikki on jo alkanut valmistautua siihen, ostaa lahjoja rakkaitaan. Sen lisäksi valita [...]

Mestarikurssilaisia ​​tekee koiran magneetti foamirana saappaat, symboli 2018. Tämä magneetti voi olla läsnä matkamuisto tai [...]

Foamirana mestarikursseja, olemme tehneet paljon yksinkertaisia, koostumuksia ja tuotteita, mutta tässä mestarikurssi, haluan [...]

Pian tulee talven, tule meille pikkujouluaikaan mieliala, ja sen halu tehdä joulua mullin talonsa, valmistella [...]

Kun kaikki pian uudenvuoden, joten ehdotan teet omin käsin joulun leluja joulukuusi. Tässä oppitunti [...]

Vuodesta foamirana voi tehdä monenlaisia ​​tuotteita ja käsitöitä: yksinkertainen kukkia, koko koostumuksesta ja kukkakimput, korut, hiukset leikkeet, rintakoruja, hikinauhat, [...]

Pian uudenvuoden, haluan minun uudenvuoden kauneuden valmistella koruja lahjaksi. Mestarikursseja Olen jo osoitti, kuinka Joulukuusen [...]

Aika lentää ja tässäkin uudenvuoden. Jokaisella lapsella ja aikuiset odottavat tätä hienoa loma salaperäinen lahjoja. [...]

Topiary of foamirana - sisustuselementti yleensä muodossa keinotekoisen puun kukkia, nauhoja, rintakoruja tai paperin laskut. [...]

Tänään En sijoita mestarikurssi, ja vain kertoa teille mielenkiintoisia ideoita foamirana käsitöitä, että voit tehdä [...]

Kunnostaa sisätilat keväällä, voit käyttää kukka-asetelmat, jotka voidaan laittaa maljakkoon tai tehdä muutaman kukat foamirana vuonna [...]

Making kukkia foamirana, haluan sijoittaa ne kaunis maljakko, kaunis lisävaruste suorittaa tai koostumusta, joka sisustaa tahansa huoneeseen. [...]

Lähestymässä ihana kevät loma 8 maaliskuu. Ja mitä tarvitset kokki hänen ystävät, sukulaiset, kollegat ja tuttavat pieniä matkamuistoja ja lahjoja, jotka voivat olla [...]

Käytössä Ystävänpäivä, päätin antaa joitakin pieniä matkamuistoja ja lahjoja toisilleen. Tarjoan heitä tekemään omat kädet foamirana. [...]

Valmistelu lomapäivä viestintää. Valentina etsivät mestarikurssi ja tehdä sydän foamirana. Kuvia valmiin ystävänpäivä foamirana muodossa [...]

Häät ovat tärkeitä kaikkia yksityiskohtia: mekko, morsiuskimppu, hiukset, koristelu sali ja muita tärkeitä jokainen yksityiskohta, koska kaikki [...].

Tässä mestarikurssi, näytän sinulle askel askeleelta kuvia luoda useita versioita joulun seppele foamirana, koristeltu kukkien ja oksaa [...]

Jatkamme työpajoja omistettu tuotannon joulun käsitöitä foamirana. Tässä IC tulemme koristaa joulun kynttilä oksa sininen kuusen [...]

Vuodesta foamirana voi tehdä paljon erilaisia ​​matkamuistoja. Yksi heistä, minä näytän teille tässä proshagovom mestarikurssi. Teemme [...]

Jatkamme tehdä joulukoristeita päässä foamirana ja sisustaa talon. Tässä mestarikurssi, teemme joulukuusi pois foamirana, [...]

Tässä mestarikurssi, keräsin sinulle mielenkiintoisen joulun käsitöitä foamirana, lahjat ja joulukoristeet alkaen foamirana. Sisältö: Kaunis [...]

Tässä mestarikurssi, aion opettaa sinulle, miten tehdä söpö lumihiutale foamirana joista voidaan sitten käyttää sisustukseen, [...]

Pikkujouluaikaan mieliala herättää ajatuksen, että sinun täytyy saada kaunis ja juhlava muotoilu sisustus ja tehdä paljon mielenkiintoisia matkamuistoja ja lahjoja [...]

On meidän luonteeltaan epätavallinen ja salaperäinen kukka - selkäkipu tai uni-ruoho. Hän esiintyy aikaisin keväällä, kun kentät ja [...]

Tässä mestarikurssi opit tehdä kauniita käsitöitä foamirana Easter käsillään. Tämä matkamuisto voi olla hyvä [...]

Vuodesta foamirana voi suorittaa alkuperäisen lahjoja äidit, siskot, tyttöystäviä, kollegat. Tämä voi olla kaunis rintakoru tai barrette, ja [...]

Vuodesta foamirana se voidaan tehdä paitsi kukkia. Materiaalista saatu myös ihana nuket, mikä on suuri läsnä [...]

Tässä osassa sivustoa, lähettää minun suosikki artikkeleita foamirana.

Teemalla käsitöitä foamirana

Foamiran materiaalia, jonka avulla voit tehdä paljon vaihtoehtoja eri koristeita ja käsitöitä eri aiheista. He tekevät suuria joulukoristeet glitter foamirana. Vaahtokarkkia foamiran sopivampi valmistukseen hiuskorut. Kiinteiden Iranin ja Kiinan foamirana tehdä hyviä ja vahvoja ja pääsiäisen kukka-asetelmat. On tarpeen ymmärtää kunkin materiaalin ja sitten tajusin mistään veneet voidaan käyttää. Paksuin - glitterny foamiran, niin ulos se ei toimi hienosti tehdä "pieniä asioita." Koska se ei ole helppoa työtä, mutta se näyttää erittäin houkutteleva. Glitter Vaahto sopii parhaiten suuret kukat, rusetit, sydämet Ystävänpäivä ja muita käsitöitä. Mutta jos haluat tehdä pieni rintakoru, rengas pieniä kukkia tai koristella häät tarvikkeet pientä lasillista tai valokuvakehys, se sopii parhaiten vaahtokarkkia foamiran. Se tuottaa kaikkein vaikeimmat kukkia.

Käsitöitä foamirana omissa käsissä

Minun työpajoissa julkaisen askel askeleelta kuvia ja yrittää selittää, miten työskennellä foamiranom. Myös ohjeet valokuvien Selitän järjestyksessä ja kokoonpano kunkin ominaisuuden käsitöitä. Pääsääntöisesti en teemalla käsitöitä eri yhteyksissä: joulu, pääsiäinen, Ystävänpäivä, 8. maaliskuuta ja toiset, sekä lähes matkamuistoja ja lahjoja foamirana. Jos jossain vaiheessa master luokassa käsitöitä foamirana sinulle on epäselvää, mitä kysyä kysymyksiä ja kommentteja tämän artikkelin. Toivon MC on hyötyä sinulle ja kerää uusia ideoita työssään.

Uusimmat viestit

Katso myös:

Mestarikurssi alkaen foamirana © 2011 - 2016 Kaikki oikeudet materiaaleja julkaistaan ​​tällä sivustolla kuuluvat tekijälle blogin. Materiaalien käyttö on sallittua pakollinen suoraan indeksoitu hyperlinkki sivulle, josta aines vietiin.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

− 3 = 1