Korjaus hitsausinvertteri

Korjaa hitsausinvertterit ja vianmääritys omiin käsiinsä

Varsin usein yleismies haasteena on tehdä hitsaustyöt. Voit tehdä tämän, he tarvitsevat erityistä hitsauslaitteet.

Nykyään hitsausinvertterit ovat melko yleisiä tyyppisiä tällaisia ​​laitteita, jotka ovat yhä monissa omistajat. Kuitenkin jossain vaiheessa, tämä laite voi epäonnistua, mikä tekee ajatella korjauksia.

Ja tässä tapauksessa, välttämättä käsitellä Asiantuntijoiden joissakin tapauksissa on mahdollista palauttaa hitsauskone työkunnossa omasta. Tärkeintä - tietää, mitä johti virheen ja miten poistaa sitä omaa, ilman tarpeettomia huoltokustannuksia.

Korjaus hitsausinvertterit omin käsin

Yksi tärkeimmistä ominaisuuksista, jotka varmistivat suosio invertteri hitsaus, on korkea hitsauksen laatu, joka voi tarjota henkilöä, jolla ei ole riittäviä taitoja käsitellä sitä. Tällöin ehdot Tämän laitteen toiminta korkeatasoista mukavuutta.

On syytä mainita läsnäolosta tämän laitteen monimutkaisempi rakenne, verrattuna hitsauksen tasasuuntaajat ja muuntajat. Tämä puolestaan ​​vaikuttaa kielteisesti niiden luotettavuutta. Lisäksi on todettava, että esiasteet yllä luetellut sähkölaitteita. Sen sijaan, taajuusmuuttajan laitteet - on eräänlainen monimutkaisia ​​elektronisia laitteita.

Tästä syystä, jos omistaja on edessään toimintahäiriö hitsausinvertteri havaita ongelman syyn ja ajaa suoraan korjata sen on varmistettava sen toimintakyky osatekijät: diodit, transistorit, zener-diodit, vastukset, ja muut osat sähköisen invertteripiirin. Se olisi myös valmistaa sen varmistamiseksi, että käyttäjä on tilanteessa, jossa on tarpeen käyttää laitetta, kuten volttimittari, digitaalinen yleismittari, ja yhteinen mittauslaitteet, mukaan lukien oskilloskooppi.

Ajo korjaus hitsausinvertteri käsillään

Getting korjata invertteri hitsauskoneet, huomioi seuraava kohta: usein vaikea ymmärtää, keskittyen ainoastaan ​​ongelman luonteesta mitä tarkalleen johti päättymiseen koneen toimintaa.

Tässä tilanteessa, omistaja ei ole muuta vaihtoehtoa, koska kierrokset tarkistaa kunkin piirielementti. Siksi korjaamaan vapautettiin käytetty hänen vaivaa ja aikaa sekä antaa tarvittavat seurauksena omistaja tällaisen laitteen pitäisi osata joitakin elektroniikkaa sekä ainakin minimaalinen taitoja työskennellä piirikaavioiden.

Jos se on tässä mielessä ei ymmärrä, niin, päätettyään yrittää korjata invertteri hitsauskone, hän saattaa menettää vain jätteiden energiaa, aikaa, ettei se ole saavuttaneet tavoitettaan. On mahdollista, että hänen aloitteestaan ​​voisi heikentää laitteen ja asetti heidät toiminta aiheuttaa uusia ongelmia.

Perus toimintahäiriöiden hitsausinvertterit

Jos ajatellaan kaikkia niitä ongelmia, joita on diagnosoitu toiminnan aikana hitsausinvertterit tahansa, ne voivat olla jakaa useaan ryhmään:

 • johtuvia ongelmia lukutaidoton valitaan toimintatila hitsaamalla;
 • ongelma, jonka syy on vika tai toimintahäiriö elektronisten laitteiden komponentit.

Riippumatta häiriön laatu tällainen tilanne ei salli omistaja jatkaa tavalliseen hitsauksen. Esiintyvän toimintahäiriö hitsausinvertteri voi aiheuttaa monenlaisia ​​tekijöitä. Voit selvittää tarkan syyn on tarkistettava yksitellen kukin niistä, ja ensimmäinen alkaa yksinkertaisia ​​ohjeita ja vähitellen siirrytään monimutkaisempia. Kun kaikki suositellut diagnostiset menetelmät voivat olla, että hitsauskone on edelleen valmiustilassa. Tässä tapauksessa voidaan olettaa, että ongelma on rikki piirikaavio vaihtosuuntaajamoduulin. Useimmiten epäonnistuminen elektroniset piirit johtuu seuraavista syistä:

 • Kosteuden tunkeutumista laitteeseen. Useimmissa tapauksissa on edistää sademäärä.
 • Jos vaivaa pölyä kotelon, jossa suotuisat edellytykset rikkoo asianmukaista jäähdytystä komponenttien elektronisen piirin kokoonpanot. Useammin suurin riski saastumisen laitteita käytetään rakennustyömailla. Estämään epäonnistuminen invertterin vaikutuksen alaisena tällaisen työoloja tulisi säännöllisesti puhdistaa.
 • Laiminlyönnistä valmistajan suosituksia sopiva tila invertterin, työskennellä keskeytyksettä. Se voi myös olla yksi syy ongelmiin elektroniikan johtuvat taustalla ylikuumenemisen.

Tavallisimmat viat invertterit

Yleensä invertteri laitteita epäonnistua ulkoisista tekijöistä sekä vääriä asetuksia ja jättää suosituksia käyttää konetta. Kaikkein Tällaisissa tilanteissa kaikki voit tarkkailla seuraavasti:

 • Prosessi hitsauskaaren Se on epävakaa tai havaitaan liian voimakas roiskumista elektrodin materiaalia. Kohtaavat vastaavia on mahdollista, kun kyseessä on virheellisesti sovitettu virta. Ongelmien välttämiseksi täytyy keskittyä halkaisijan ja tyypin elektrodin, ja hitsausnopeus. Tämä tehtävä on valmistaja päättää kuluttajalle, mikä suosituksia määritelmässä virranvoimakkuuskäyrän pakkauksessa. Jos näitä tietoja ei ole saatavilla, voidaan käyttää seuraavaa kaavaa: virta määritetään nopeudella 20-40 A kunkin elektrodin mm halkaisija. Riittävän hidas hitsausnopeus on tarpeen valita pienempi nykyinen arvo.
 • Hitsaus elektrodi annettu voima metalliin. Tämä tilanne voi johtua useista eri tekijöistä. Useimmissa tapauksissa, tämä osaltaan liian alhainen syöttöjännite verkon, johon laite on liitetty. Jos hitsaustyön suoritetaan käyttäen invertteri, jotka on suunniteltu toimimaan pienemmällä jännitteellä, epäonnistumisen syy voi olla jännitteen aleneminen tapauksessa yhdistää kuorman ei ylitä tasoa, joka vastaa minimi. Yhdessä tämä vika saattaa liittyä heikko kosketus kojetaulun moduulin pesiä. Tämän ongelman ratkaisemiseksi, sinun täytyy kiristää liitetiedoston tai paljon tiheämpi lukkopesän. Jos laitteen tulo jännitteen lasku tapahtuu, kun syynä tähän on käyttää verkon laajennus, jota sovelletaan kaapeli poikkileikkaus on pienempi kuin 2,5 mm 2. Tällaisessa tilanteessa voi myös tarkkailla lasku syöttöjännite hitsauskone työn aikana. Laitevian voi johtua liian pitkä jatkojohto. Älä käytä kaapelia, joka ulottuu pituus yli 40 metriä, koska tässä tapauksessa on mahdotonta varmistaa tehokkaan laitteen toimintaa. Muutoin huomataan liian raskaita tappioita toimitusketjussa. Syy tarttumista voi olla polttava tai hapetus kontaktien jakeluketjussa. Taustaa vasten tämän ilmiön stressi voi myös melko paljon vain "tuhlata". Edessä niin ongelma voi olla, ja kun keskinkertainen valmistamiseksi hitsattuja osia suoritettiin.
 • Kun invertteri LEDit näyttävät toimintatilan, ei ole mahdollista toteuttaa hitsausta. Yleensä syy tällaisia ​​ongelmia on ylikuumeneminen laitteiden ja melko vaikea nähdä hehku ohjaus- tai merkkivalot, ja puhelimesta kuuluu oman malli ei ole säädetty. Toinen syy tällaiset viat voivat olla itsenäisiä hitsauslangan katkeamisen tai vahingoittumisen.
 • Hitsauksen aikana, voivat joutua pysyvä katkaisun verkkojännitteen. Useimmiten tämä johtuu virheitä valinta sähköinen katkaisija. Oikean toiminnan sinun täytyy tehdä tämä laite on suunniteltu käytettäväksi virtaukset jopa 25 A.
 • On mahdotonta kytkeä taajuusmuuttajan. Edessä samanlainen ongelma, voit, jos on pienjänniteverkon, mikä ei riitä luomaan normaalioloissa suorittamista varten hitsaustyöt.
 • Irti taajuusmuuttajaa pitkän aikavälin suorituskykyä hitsauksen. Todennäköisin syy päättymisestä koneen toimintaa pitäisi kutsua aktivoitumislämpötilassa suojaa, mutta ei pitäisi katsoa toimintahäiriö. Riitä tekemään tauko 20-30 minuuttia, jonka jälkeen voit jatkaa työskentelyä.

Korjaa invertteri hitsauskoneet

Merkkinä vakavia ongelmia vaihtosuuntaajamoduulia ulkonäkö palaneen hajua laitteesta voi toimia. Tässä tilanteessa paras ratkaisu olisi soita huoltohenkilöstö. Poistamaan tällainen toimintahäiriö käsiään, omistajan on oltava tiettyjä tietoja ja taitoja.

Menettely korjattavaksi omin käsin on päästä laitteen runkoon, tutkitaan tarkemmin täyte. Joissakin tapauksissa, syynä voi olla huono laatu juottamalla elementit, kaapelit ja muut yhteystiedot piirilevyllä.

Siksi tässä tilanteessa, palauttaa laitteen toimintakuntoon juottamalla voi olla. Tällä Ensimmäinen askel on yrittää selvittää, mitkä kohteet ovat epäkunnossa. Tämä voi viitata halkeamia, tummat täplät runkoon tai merkkejä polttamalla tehtyihin havaintoihin hallituksen sekä turvotusta yläosan Elektrolyyttikondensaattorien.

Jälkeen epäonnistunut asentaa vialliset osat, niiden on oltava vypayat, edelleen vahvistaa paikkansa samoja tai samankaltaisia ​​kuin ne kehitystietoja. Valittaessa varaosia, kiinnittää huomiota merkintöjen läsnä kehossa, tai käyttää taulukon. Aikana vioittuneiden kohdetta suositellaan imulla juottamalla. Tämä mahdollistaa vähimmäismäärä aikaa tehdä työtä ja välttää vakavia ongelmia.

Joissakin tapauksissa tutkimus voi antaa tuloksia. Tässä tilanteessa on järkevää aloittaa prozvanivat elementit, käyttäen ohmimittarin tai yleismittarilla. Alin taso ovat transistoreita. Tästä syystä korjauksen aikana laitteen täytyy ensin tutkia sitä ja testata toimintoja. Useimmat tehotransistorit on korkea luotettavuus. Ja jos he olivat viallisia, se usein suosii tämä tekijä on epäonnistuminen elementtien "keinutuoli" piiri. Elementtejä jälkimmäisen ja tarve tarkistaa alussa. Kokeen jälkeen on tehtävä liialta ja muita osia aluksella.

Tutkittaessa olisi suoritettava maksu huomiota valtiolle kukin painettu johdin, jossa sinun täytyy varmistaa, että heillä ei ole jatkuvuutta ja podgarov. Jos löydettiin paloalueista, ne on poistettava ja juottaa hyppääjiä. Tämä toimenpide suoritetaan käsillään samalla tavalla kuin PEL vahingoittunutta johtoa. Tarvittaessa olisi tehtävä tarkastus ja koskettimien kunkin liittimien esillä olevan laitteen. Joissakin tapauksissa ne on siivottava.

Invertteri hitsauslaitteet pystyvät paljon helpompi menettely hitsaukseen erilaisia ​​tuotteita. Epäonnistuminen tämä laite voi vaivaavat omistajalle. Mutta älä liian pian ottaa yhteyttä palvelukeskukseen. Joissakin tapauksissa palata terveellä ja laite voi olla omissa käsissä. Usein tämä laite on melko yksinkertainen toimintahäiriö, että voidaan ratkaista. Tärkeintä - selvästi ymmärtää, mitä johti epäonnistumiseen koneen ja miten korjata kunnolla.

Vinkkejä korjaus hitsausinvertteri käsillään

Äskettäin hitsaukseen on esikaupunki päällä hitsausinvertterit käytetään laajalti. Tavanomaisesta hitsauslaite, pääosa, joka on askel alaspäin AC muuntaja, invertteri hitsaaja on suurempi suorituskyky.

Tämä ero johtuu pääasiassa siitä, että tällainen laite toimii paljon korkeampia taajuuksia kuin verkkojännitteen taajuus on 50 Hz. Tämän hitsauksen taajuusmuuttajaa voidaan käyttää alaspäin muuntaja, jolla on paljon pienempi koko ja paino kuin tavanomaiset hitsauslaitteet. Tällainen laite on vähemmän menetys ja siksi suurempi tehokkuus.

Lohkokaavio invertterin hitsauksen

Ennen käynnistämistä itsenäinen korjaushitsaus invertteri, sinun täytyy ymmärtää toimintaperiaate tämän laitteen. Tärkeimmät lohkot seuraavat sen suunnitteluun:

 • AC tasasuuntaaja suodatin 50 Hz;
 • vaihtomuuntimelle alaspäin muuntaja 50-100 kHz;
 • 50-100kGts AC tasasuuntaaja, jossa on suodatin;
 • ohjaus ja suojalaite;
 • tuuletin.

Tasasuuntaajan 50 Hz AC saamiseksi DC-jännite, jota käytetään edelleen muunnin. Tasasuuntaussillan käytetään tavallisesti tasasuuntauspiirille. Tasoittamiseksi jälkeen saatu oikaisua hurinajännite suodatinta käytetään, koostuu kondensaattorit, ja joissakin tapauksissa - ja jopa tukahduttaa.

Jälkeen saadut tasasuuntaajan ja suodattaa DC-jännite syötetään taajuusmuuttajan.

Tasasuuntaajan 50 -100 kHz on kytketty toisiokäämin lähdön muuntajan ja muodostaa sillan piiri. Piirre tasasuuntausdiodit, työskentelee tässä järjestelmässä on se, että paitsi suuri toimintavirta, niiden pitäisi olla tarpeeksi nopeasti toimimaan korkeilla taajuuksilla.

Yksi laji tällainen aggregaattien on kuumaa ilmaa juotosasema joka on yleisin väline ei-kontakti juottamalla.

Tärkeä ja melko vaikea osa hitsausinvertteri on ohjauspiiri. Tämä lohko on määritetty värähtelytaajuus invertterin värähtelyn läpi on käynnistetty invertteri ja säätämällä suuruus hitsausvirran, ja generaattori on tehty pois hätätilanteissa.

Tärkeimmät syyt epäonnistumisen

Ulkonäkö vikojen hitsauskone riippuu useista tekijöistä. Esimerkiksi epäonnistuminen voi johtua subjektiivisia tai syistä, jotka liittyvät ulkoisiin tekijöihin. Entinen sisältää riittävästi pätevää käyttäjän laite, jolloin laite on liitetty oikein tai käyttää. Toisen syy voi johtua tällaisissa tapauksissa verkon epävakautta tai tarvetta käyttää laitetta huonolla säällä.

Ennen kuin alat purkaa laitteen huoltoon, tarkista sen toiminnan oikeellisuutta. Näin ollen on otettava huomioon seuraavat seikat:

 • väärässä toimintatila on valittu metalli- roiskeita tai voi olla huono kipinöintiä;
 • usein adheesio elektrodi voidaan liittyy pienennettyyn linja jännite;
 • pitkä hitsaus aiheuttaa ylikuumenemisen ja lämpörele aktivoituu;
 • vaihtomuuntimelle pois hitsauksen aikana voi johtua koneen vaurioitumista oikein sovitettu sähkökeskuksessa.

Korjaus hitsauskone invertteri käsillään

Monimutkaisten epäonnistumiset hitsausinvertteri luotettavuutta kutsua korjattavaksi ammattilainen. Kuitenkin joissakin tapauksissa, häiriön poistamiseksi tämän laitteen voi olla omissa käsissä. Koska hitsaus invertteri muodostuu erilaisia ​​elektronisia komponentteja, sen korjaus voi edellyttää asianmukaisia ​​välineitä. Tässä rakenteessa on sisällytettävä:

Varmista, että esitetyt syyt edellisessä jaksossa on eliminoitu, ja kaikki yhteystiedot ja terminaalin alue puhdistetaan, voit edetä määrittämiseen vian ja korjata hitsauskone omin käsin.

 1. Yleensä tehdään ensin ulkoinen tarkastus piiri.

Tarkistamme kaikki painetut johtimet. Jos on jatkuvuus hyppääjiä on juotettu. Kun kyseessä on löytää kohteita, jotka ovat tyypiltään erilainen kuin naapureitaan palanut päätelmät tai asumiseen, ne korvataan uusilla.

 • useinkaan kytkintransistoreille.

  Tämä viittaa yleensä säröillä tapaus ja poltetun johtopäätöksiä.

 • Sinun täytyy myös tarkistaa tulo ja lähtö tasasuuntaajat.

  Monimutkaisuus tasasuuntaajan testi on, että se on koottu ja asennettu jäähdytyselementti diodisillan. Tarkistaa sitä on tarpeen kuroa vypayat järjestelmän ulkopuolelle, ja avaa jäähdyttimen. Tässä järjestelmässä, kun tarkastetaan oikosulku näytetään, vaikka oikosulusta diodi. Näin ollen, kukin diodi on tarpeen soimaan erikseen. Toinen tapa määrittää virheellisen diodi ilman de juottamalla piirin - on käyttää oskilloskoopin.

  Pohjalta korjautuvuus Periaatteessa voit käyttää epätahtimoottori generaattorina kotona. Tämän vuoksi on tarpeen arvioida tehokkuutta tämän konversion tasolla. Tahansa generaattori tietyin edellytyksin edellyttää tarkastuksen toimintaa. Miten se tehdään - lukea täältä.

  Tämä tarkoittaa, että on tarpeen juottaa uusi diodi on erittäin korkea laatu, koska mitään virhettä voi johtaa ylikuumenemiseen huonosti juotetun paikka, ja sitten toimintahäiriön.

 • Vaikein ja monimutkaista korjata invertteri hitsauskoneet on määrittää vika ohjauspiirissä, joka riippuu terveyteen laitteen suorituskykyä.
 • Kun tämä on valittuna oskilloskoopilla ohjaussignaalien ohjauskortin transistorin kytkimiä.

  1. Hitsausinvertteri, jotka toimivat korkeilla taajuuksilla, on merkittäviä etuja verrattuna tavanomaisiin hitsaus muuntaja.
  2. Monimutkainen piiri ja suuri määrä hitsauksen invertteri ja sähköisten elementtien on syynä laitteen toimintahäiriö.
  3. Monissa tapauksissa on mahdollista korjata hitsausinvertteri käsillään.

  Videoita korjaus hitsausinvertterit

  Etalon BMM 160 PB, ei ruoka kahdeksannen haaran ShIM.Obryv 1N4148 ja resistanssi 47 kiloom.A kuin 22, jos se tapahtuu oma.Chasto ja mikä osuus alkaa taajuusmuuttajan, vaihtamisen jälkeen data?

  Lisää kommentti peruuttaa vastaus

  Ul. Zoe ja Alexander Kosmodemyanskiy, 26 +7 (499) 350-26-73

  Korjaus hitsausinvertterit - vaikea tehtävä, mutta toteutettavissa

  Laajalle levinnyt kotimainen hitsauskone (tarkemmin - lisääntynyt kysyntä niitä) johti paljon erilaisia ​​piirin ratkaisuja. Yksi onnistuneen varianttien - hitsausinvertteri.

  Tässä laitteessa on useita etuja verrattuna eristävän svarochnikom:

  1. kompaktit mitat
  2. keveys
  3. Pieni virrankulutus - tyypillisesti jopa 3 kW, mikä mahdollistaa työskentelyn myös asunnossa
  4. kipinöintiä älykkäitä. Käyttää laitteita voi olla jopa noviisi hitsaaja
  5. Useita sisäänrakennettu turvamoduulien - oikosulku "kiinni" elektrodin, ja niin edelleen.
  6. Kuuluvat virta-jännite-ominaiskäyrä
  7. Pehmeä käynnistys.

  Kaikki nämä edut aiheuta merkittävä haitta - heikko luotettavuus. Tietenkään tämä ei tarkoita, että suurimman osan ajasta invertteri tulee korjata.

  Mutta koska rakenteen monimutkaisuus, rikkomatta esiintyy useammin kuin muuntajan yksikössä.

  Korjaus invertteri tapahtuma ei ole vain epämiellyttäviä, mutta myös kallis. Työpajoissa, käyttäen ilman asiakkaan yksityiskohtainen piiri asiakirjat, laskun pyöreä summia. Joskus sinun täytyy ostaa uusi yksikkö.

  Laitteen kokee ja periaate invertterin

  Sisällä invertteri tapahtuu muutos (inversio) sähköisen signaalin.

  Prosessi on jaettu useisiin vaiheisiin:

  • Syöttöyksikkö generoi ensisijainen syöttöjännite - normaalilla tavalla korjaa vaihtovirta
  • Sitten se tulee todellinen taajuusmuuttajan laite - kautta vakiovirralla oskillaattorin uudelleen tulee muuttuja, jolloin korkealla taajuudella. Juuri tämä laatu voit pienentää muuntajan ja virrankulutus.
  • Voimayksikön kautta korkean taajuuden muuntaja pienentää jännitettä arvoa hitsauksen
  • Lähtö vaihtovirta tasasuunnataan uudelleen, koska hitsaus tällaisia ​​laitteita käyttäen on vakiovirta.

  Huolimatta rakenteellinen eheys - tiheä järjestely invertterin on selvästi näkyvissä kuvassa, piiri koostuu useista moduuleista.

  Ne voidaan toteuttaa useilla levyt, tai koota, se ei muuta olennaista. Kukin moduuli on erillinen laite (näkökulmasta katsottuna circuit design), on oma panos-.

  Arvo on jokainen yksityiskohta: keskinäinen häiriöitä, itse induktanssi radio-osat ja johdot, suojaus kehon signaali ... rakenteen muutokset johtaa ristiriitaan piiri.

  Tämä tulee ottaa huomioon, kun teet korjauksen hitsausinvertteri käsillään.

  Päävirtapiiri vaihtosuuntaajamoduulit:

  1. Ottotasasuuntaajan. Hänen tehtävänään on laatia mahdollisimman tasoittaa siniaallon verkkovirralla sisääntuloon invertterin. Hänen laadukkaasta työstä riippuu Häiriökestävyyden muiden moduulien
  2. Invertteri. Itse asiassa tämä on sydän laitteen - avulla suurtaajuisen virran on muodostettu. Se toimii perustuu ns kuljettaja - määrittelemällä piirit
  3. ohjausyksikkö. Erillinen piiri, jonka tehtävänä on joukkue. Tästä johtuen ulkoasun, kaikki muut osat toimivat sopusoinnussa. Tehoelementti - transistorikytkimiä
  4. Lähtö tasasuuntaajan. Osa piirin, joka pitää sen osia (teho diodi) kaikki hitsaaja kuorma. Moduuli toimii tehokkaasti oikosulussa - kun vain valokaaren
  5. turvatekijöitä. Ainakin on ylikuumenemisen anturi ja oikosulkusuojaus. Viimeinen kohta voidaan toteuttaa yksinkertainen sulake tai automaattinen ja älykäs piiri, vähentää invertteri tehokkuutta syihin ja laukaisun.

  Eri taajuusmuuttajien, lohkot voidaan järjestää kuin haluat, mutta suunnittelu niiden yhdenmukainen. Ainoa ero elementin pohja.

  Tyypillinen järjestely komponenttien kuva:

  Tärkeä elementti - aktiivinen jäähdytys. Kukin teho solun (transistorit avaimet, lähtö tasasuuntausdiodit) on sijoitettu jäähdytin.

  Lisäksi siinä tapauksessa, että tuuletin on asennettu, ja se on saatettava virrata ilmankierto. Korjauksen aikana tarkistaa, että jäähdytysjärjestelmä ja läsnäolo laadun terminen kontakti radioaktiivisten elementtien ja patterit. Muista käyttää tuoreita lämpörasva osien vaihtoa.

  Syitä erittelyt hitsausinvertterit

  Tällaisia ​​laitteita käytetään olosuhteissa, jotka ovat kaukana ihanteellisesta. Pölyä, kosteutta, tärinää. Kokemattomuus operaattorin (hitsaaja) säästöt kulutushyödykkeet (lue - käyttää halpaa huonolaatuista elektrodit), epävakaan tulojännite.

  Nämä tekijät, eikä suunnittelun monimutkaisuutta, johtavat erittelyt.

  Tässä ovat tyypillisiä syitä vikoja ja toimintahäiriöitä. Luetteloa laatiman arvion purkaimia palvelukeskuksiin.

  1. Kosteuden koteloon, ja vastaavasti on piirikaavio. Kun työtä ulkona, usein huomiotta saostamalla.
  2. Ehkä vesisuihkun sisäänpääsyltä kun viereisen prikaateista - vaivaamista ratkaisu rakennuksen seosten, astioiden läpimurtoja LVI verkoissa.
  3. invertteri kotelo voidaan sulkea. Se vie paljon tuuletusaukkoja, joten ei ole mitään letku vettä suojattu.

  Rikkoo jäähdytystilassa.

  Kertyminen suuria määriä pölyä. Tukossa ilmareiät heikkenee lämmöntuotto radiaattorijäähdytykseen.

  Rikkoutuminen puhaltimen yhteydessä este tai juuttumisen laakerin samasta pölyä.

  Noudattamatta jättämisestä käyttöohjeita. Voit usein nähdä invertteri, seisoo lähellä seinää (aukot kiinni). Eikä heittää kehon liinalla.

  Tekniset ominaisuudet kuorman aina tietyn ajan, koska prosentteina jäähdytyksen välinen aika "lähestymistapoja".

  Kun pyritään niin työhön (harjoittamisesta "työpäivää") voidaan suorittaa nopeammin, hitsaajat yksinkertaisesti ajaa invertteri kuin hevoset.

  Jopa silloin, kun asianmukaisesti järjestetty jäähdytys, jatkuvaa työtä johtaa ylikuumenemiseen ja vahingoittaa kantavien elementtien: kytkentätransistorit, tasasuuntausdiodit.

  Kosketus metalliesineitä

  Sirut, kiinnittimet, putoaa sulan metallin hitsaus aukkoja tuuletusta varten. Tuloksena - oikosulku, epäonnistuminen koko moduulin.

  Vikoja hitsausinvertterit johtuvat edellä mainituista syistä.

  Lukuun ottamatta - viallinen elektroniset komponentit tai laadullisesti asennus (nepropay, matala poikkileikkaus johdot, heikentynyt kiinnittimet mekaaniset yhteydet).

  Oireet (paitsi ilmeinen, kuten savua kehosta, haju polttamalla tai ääniä sisällä).

  • Epästabiili valokaari roiskeiden tai voimakas tuotteet (toimintahäiriö vain oikein asennettuna nykyinen arvo)
  • Vaikea kuoria elektrodin työkappaleesta. Ongelma toistuu usein, sinun on ensin tarkistaa kaikki mekaanisen kontaktipintoja kotelon hapettumisen tai irtoaminen kiinnittimet
  • Taajuusmuuttaja käyttövalmis (Indicator), ja hitsauksen tapahtuu. Tässä tapauksessa syyt laukaisun ylikuumenemisen siellä.

  Kun vika on havaittu, mene terveyden palauttaminen.

  Ominaisuuksista hitsauslaitteita ja toimintaperiaate invertterin - video

  Jos päätät luottaa omaan varoja ensisijaisesti olisi varattava nimenomaan kaavio laitteesta, ja mieluiten kuvaus sen toiminnasta.

  Ilman selviä merkkejä viallisten osien (mitään ei hiiltynyt, pommitettu ei transistorit, johtimet paikallaan), on välttämätöntä rikkoa merkin mitkä moduuli on epäonnistunut.

  Tämä tapahtuu annostelemalla lähtöarvot pitkin ketjun tulo tasasuuntaajan piirin jännite (samoin kuin käyttöolosuhteet, yleensä, kun vaihtosuuntaaja käynnistyy).

  on jaettu moduuleihin invertterin virtapiiri (niiden tarkoitus, olemme huomioon "ydin moduulien invertteripiirin" -osiossa).

  Sitten, peräkkäin, yleismittarilla (joissakin tapauksissa - oskilloskooppi) läsnäolon vahvistamiseksi vastaavien signaalien siirtymät yhdestä moduulista toiseen.

  Jos vika on näitä elementtejä - tarkistaa muun piirin ei tarvita. Paitsi, että on välttämätöntä selvittää, mikä aiheutti tukos.

  Korjaushitsaus invertteri - koulutus video 1

  Jälkeen lokalisaatio viallisen moduulin, siirry tarkastuksen suorituskykyä elementtejä. Ensimmäinen - ulkoinen tarkastus. Tarkistetaan, onko ulkonäkö osaa (edullisesti suurennuslasilla ja hyvän valaistuksen).

  Radio, tulevan alas ylikuumenemisen, varmista, että on ulkoisia vaurioita. Tämä voi olla halkeama, muuttaa väriä pinnoite, tumma piste rungon (hyvin merkitty valo sisältävät merkinnät).

  Kontaktit korvaavat merkkejä värimuutoksia - lyhytkin impulssi äärimmäistä kuumuutta, jätä värillinen merkki metalli.

  Jatka sitten tarkastuksen johtavien polkujen laudalla ja liitäntäkaapeleista. Otgorevshie yhteydet välittömästi nähtävissä. Toinen asia - mikro-taukoja kappaleita. Ne nähdään, jos piirilevy kääntöpuolen kanssa on voimakas valonlähde. Suurennuslasi tarvitaan.

  Lisäksi radan prozvanivatsya testaaja. Voit hieman vääntää kättä maksun tarkastuksen yhteydessä. Yhteydenotto ei saa hukata.

  Epäilyttävät liitoskohtien Runko-osien kanssa tyynyt, on parempi juottaa. Huonolaatuinen juotos nähdään yleensä välittömästi.

  Käytä tulenkestävät juote palauttamisen yhteyksiä.

  Jos ulkoisia merkkejä, ongelma ei löydy - tehdä elektronisia komponentteja tarkastus. Aloittaa vypayat elementti piirilevystä. Se on vaivalloista prosessi, joka tulisi suorittaa huolellisesti välttäen ylikuumenemisen terve elementtejä.

  Ongelma on, että läsnä radioaktiivisten alkuaineiden toisiinsa viereisen laadullisesti ping yksityiskohta ei onnistu.

  Jos vastus ei suoriteta muodossa tekijä SMD, on riittävää tarkistaa juotos yhdellä jalalla.

  Tiedot tarkastetaan samalla yleismittari. Jokaiselle elementille on oma tapa ei ole yleistä menetelmää.

  Korjaushitsaus invertteri - opetusvideota 2

  Usein ei löydä sitä elementtiä, kuten emolevyn. Hyvin usein tämä tilanne syntyy maahantuoduista invertterit.

  Toinen ongelma - nimeämätön elementtejä (tämä synti kerääjät Kiinasta). Vaihtoehtoisesti, nimi (koko ryhmä) hävisi, kun altistetaan korkealle lämpötilalle. Tässä tapauksessa, ainoastaan ​​pelastamistietolaitetta piiri.

  Älä masennu. Koska suurin osa elektronisten komponenttien on kollegansa. Valintaa varten korvaavia, on elektroninen viite arkkia tietoja kaikista radio- osia.

  Tämä niin kutsuttu «tekninen». Voit aina löytää joko analogisen tai saman osan toisen valmistajan. Elementti A, kuten induktorit ja muuntajat, käämit vähennetään kelaus tai korvaaminen rikki sydämiä.

  Korjaushitsaus invertteri - opetusvideota 3

  Jossa parempi korjata hitsausinvertteri?

  Tietenkin profiilin palvelukeskus. Ainakin saat takuun työstä. Jos käytämme rahaa korjauksiin halua - voit yrittää ratkaista ongelman itse.

  Perusaggregaattitasolta taitoja radioamatööri, ja läsnäolo juotin kodin ja testaaja, voit jopa korjata niin monimutkainen laite, kuten hitsausinvertteri.

  Leave a Reply

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  You may use these HTML tags and attributes:

  <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  5 + 4 =