lanka VVG

Kaapelimerkintä VVG: transkriptin. VVG kaapeli: transkriptin

Sähkömoottorit ja laitteita yksityiskoteihin ja tehtaat kytketty sähköjohdot erilaisilla kaapeleilla. nykyinen näkymä AC johtoja. Laajamittainen käyttö kaapelin VVG löydetty. Designorganisaatiot useimmiten makasi erittely langan projekteja. Deciphering VVG-lanka auttaa valmistajat valikoima haluttua materiaalia. Korostus mahdollistaa erottaa eri johtoja. Kaapelimerkintä VVG, koodauksen yhteydessä eristyksen, sähköalan ammattilainen kertoo kaiken.

kaapeli salauksen Lyhenne kuljettaa tietoa sen valmistus. Se ilmoittaa, on suositeltavaa asentaa ja miten luoda, ulkopuolella tai maan alla, missä se on sallittua käyttää, ja mitä sallittu ympäristön lämpötila on suositeltavaa.

Myynti käytettyjen materiaalien virtalähde, ja valtava valikoima lanka eristys ja tyyppi, tarjota mahdollisuus ostajalle valita näitä tuotteita se tarvitsee. Noviisi sähköasentaja ja keskivertokuluttaja mielenkiintoista tietää, kuinka monia lajikkeita tuotemerkit kaapelin VVG yksityiskohdat saataville myynnin markkinoilla.

Joilla suojataan kaapeleiden avotulesta luoma valmistajien kaapelin tuotteita. Keksi ja käyttää paloeriste VVG. Alla annetaan layout muutoksia:

Jokainen kirjain merkintään ja taiteilija on transkripti, VVG t VVG ng - ei ole vain joukko kirjeitä. Siksi on tarpeen lukea symboleja.

Ryhmän suorituksen tiiviste lyijyä Ng. Tuotettu materiaali - VVG png ja jonka transkripti sanoo, että kuparijohdin. Muutos johdot VVGng ilmoittaa meille, että tämäntyyppinen ei pelkää tulta.

Kaapeli Nimitys VVGng Ls seisoo, kantaa tietoa että palon aikana kaapelin eriste varaa vähimmäismäärä savua.

Kaapeli VVGng FrLs avotulen ei edistä paloa. Johtuen sulaa eristys smokiness minimi.

Seuraava tuote - eriteltyinä VVGng Hf. Kun se altistetaan äärimmäisille lämpötiloille, kuten tulipalon aikana eristys ja sulaminen, kaasut ovat poissa. Johdotus ei ruostu.

Jälkimmäinen tyyppi langan VVGng FRHF on kaikki parhaat ominaisuudet edellä kaapeleita.

eristeitä

Vuoteen eristeiden valmistuksessa käytettävien kaapelin tuotteiden erityisvaatimuksia, mukaan lukien palokunnan. Materiaali PVC (polyvinyylikloridi) kantaa piirre suhteessa muihin polymeereihin, jota on käytetty muovituotteet. PVC-tuotteet eivät vuorovaikutuksessa tulessa. Koska tämä ominaisuus polyvinyylikloridia käytetään valmistuksessa eristävät päällysteet kaapelien.

Materiaalit valmistukseen kaapelit:

 1. Pääasiallisin eristekerros VVG - kahden kerroksen eristävän pinnoitteen. Materiaali TFC (polyvinyylikloridi). Lisäeristys puuttuu.
 2. Eristys köysilinjojen kupari VVGng PVC ei-palavia materiaaleja.
 3. Halogeeniton PVC, käytetään eristävää materiaalia johdot VVG Ls, ei tuota savua aikana sen sulamisen. Asentamiseksi käytettävää sähköjohtojen, ahtaissa paikoissa.
 4. Kaapeli piirustus, jos mahdollista erottaa hänet, tehty brändin VVGng FrLs. Esittelyyn eristys palamattomat ei lähde vaarallisia kaasuja. Kaapeli C deciphering FrLs VVGng käytetään sisä- ja ulkokäyttöön suurella tulipalon vaaran.

Käsittelemme kaapelimerkintä. Vilkaisu transkripti VVG-johto:

• P - polymeeri lanka eristys.

• PV - ryhmä materiaalien, joka perustuu polyeteenistä.

Selvittämisessä seuraava kirjoituksella voit tarkistaa koostumuksen kaapelieristys.

• B - ulompi eristys PVC.

• Sw - asui suojaa muodossa letkun.

• n - ulompi polymeerieristeen.

• Rn - ulointa eristystä muoviletku.

Kaapelisuoja VVG (transkripti alla) mekaanisilta vaurioilta on sen nimitys.

• B - kaapeli panssaroitu kovalla pinnoitteella.

• G - joustavan kaapelin. Erityissuojelua puuttuu.

• Wire VVG APG ja dekoodaus, joka on esitetty edellä ja osoittaa selvästi sen tarkoitusta.

Kaapelin poikkipinta ja sen merkitys

Asennettaessa sähköverkkoihin on tärkeää valita oikea osa johtavaa. Siirto sähkövirta riippuu suoraan kaapeloinnin osa. Moottorit ja laitteet on liitetty verkkoon, kuluttavat sähköä. Sähköjohdot kulkee virtaa, kun se alkaa lämmetä. Kuumentamalla johtoja tai virheellinen poikkipinta ydin voi aiheuttaa tahtomattaan tuleen. Johdinkoko tulisi ottaa kolmekymmentä prosenttia enemmän. Nykyisen tappiot syntyvät kaapeli, joka on pidettävä etukäteen. Suoritettuaan johdotus piilotettu talon täydentymään tappiot tulevaisuudessa on vaikeaa.

Poikkileikkaus kaapelin tällaisen 1,5-16 neliöt. Lankojen lukumäärä on - kaksi tai kolme.

Nimeäminen lanka symboleja:

 1. In - ydin eristys PVC.
 2. Että (toinen) - PVC-vaippa.
 3. D - kaapeli suoja puuttuu.
 4. P - sijainti suonet rinnakkain, tasainen.
 5. Ng - eristäminen palaminen ei tueta.

kaapeli VVG-viillon PNG V:

 • kuparijohdin thingwire pyöreä muoto ensimmäisen luokan;
 • Eristys Material - PVC;
 • johdotuksen väri;
 • PVC-vaippa vähentää palamisominaisuudet.

Tärkein sovellus Tämän tyyppistä kaapelia - siirto- ja jakelu sähköinen vaihtovirta taajuus on 50 Hz, kapasiteetti 0,66-1,0 kW.

Suuri kysyntä alalla kaapelituotanto on kaapeli, jonka osa 3x4 tuotemerkin VVGozh. Koostumus kuparikaapeli sisältää ytimen päällystetty PVC-eristys.

Deciphering VVG valmiustila:

Lanka, johtava, kupari, ensimmäisen tai toisen luokan GOST 2483. Muoto pyöreä johtoja tai sektorin muodossa. Käärimistä PVC pehmitettä, palosuojattu avoimessa eristäminen vähentää. Kierretty kaapeli ytimet kaksi, kolme, neljä tai viisi johdinta ytimen ympärille on valmistettu PVC: stä. Ulkovaippa - PVC-pehmittimenä, joka ei ylläpidä palamista.

Kaapelin eristys PVC. Kaapelit eri värejä. Valkoinen tai keltainen. Sininen ja vihreä. Musta tai ruskea, punainen ja Crimson.

Laajuus kaapeli VVG PNG

kaapeli käyttö on sallittua maassa, jokien ja järvien. Se levitetään lämpötilassa, joka on -50 0 C: sta +50 0 C. Korkeus välikkeiden merenpinnan yläpuolella voi olla korkeudessa 4300 metriä. Lay kaapeli voi olla maahan, vesi, ilma, joka on, pilarit ja seiniä.

Kaikki edellä mainitut ominaisuudet, ovat merkityksellisiä kaapelin VVGozh, salakoodinavaus joka kertoo meille, että lanka on valmistettu kuparijohtimia osa 3x4. Käytä sitä pohjoisilla alueilla ja lauhkean ja trooppisilla alueilla.

Vinkkejä rakennuksen ristikot

Asennus kaapelin VVG dekoodaus voidaan suorittaa seinille rakennusten ja rakenteiden. Laying suoritettu pylväät ja roikkuu köysiä. Kaapeli tämäntyyppisen sallitaan, joissa ei ole palovaaraa. Aseta se paremmin kipsi seinät tai seinämät kipsilevy.

Uhka mekaanisista vaurioista on tarpeen suojata kaapelia. Erinomainen suoja on esiasennettu teräsputket, jossa kasvi on suoritettu. Useimmat perusteltua tällainen tiiviste puutaloja. Gofrorukav suojella johdotuksen, jota käytetään laajasti rakentamiseen. Soveltaa erilaisia ​​turvallisuuteen kaapelikanavat. Makaavan Stroebe tuotteita Kaapeli- VVG ei suositella. Tämän edullista sovellus VVGng johdin. Se on suunniteltu piilossa olevaan sähköjohtoon. On ohjeita ja määräyksiä, jotka on maalattu säännöt asennustyöt käyttäen VVGng kaapelilla.

Säännöt sisäisen työn kanssa kaapelituotanto

Kun luodaan johtavalla VVG maahan täytyy seurata tiukkoja sääntöjä. Suojelu kaapelin tämäntyyppisen saatavilla. Betonin käyttöä laatikot, kaapelikanavat ja letkut estää mekaanisen vaurion kaapelin. Laajalti käytetty nyt sen sijaan signaalin suoja punainen tiili käytetty aikaisemmin. Toteutetaan suoja muodossa polymeeristen levyjä, jotka on erinomaiset ominaisuudet rikkoutumaton.

Ojan kaadetaan hiekkakerroksen. Se loi kaapeli, jonka yli kaadetaan ja sullotaan maa. hiekka kerroksen paksuus on vähintään 20 cm. Kerran muodostettu podsypku kaapeli sijoitetaan suojalevyt, jotka on myös peitetty hiekalla. Päälle hiekkaa asetetaan varoitus nauha, varoitus läsnäolo sähkökaapelin noudattaen.

Laying panssaroitu kaapeli - oikean päätöksen kaivauksia. Kustannukset sen tyyli kuin kustannukset kaapelin VVG. Käyttöiän sama, vaan tae suojan vaurioita panssaroidulla lanka on paljon suurempi.

Kun olet lukenut tämän artikkelin, yksinkertainen ostaja, ole asiantuntija, oikein valita oikea kaapeli. Perustuu siihen, että nykypäivän markkinoilla tarjoaa erilaisia ​​lajien ja kaapelin, ilman erityistä osaamista tällä alueella valita se on hyvin vaikeaa. Jos osto on vielä epävarma, se on parempi kuulla myyjälle sähkökaapelit. Tämä on erittäin tärkeää, koska laatu johdotuksen riippuu kaikkien matkustajien turvallisuudesta huoneen.

perhe kaapeli VVG dekoodaus ja ominaisuudet

Monet lajit laitteiden, työkalujen, laitteiden ja laitteiden teollisuustuotanto, kuluttajien ja kaupan alue liitetään sähköverkoissa AC jännite enintään 1 kV. Sen vuoksi tällaisissa verkoissa, virransyöttö ja jakelu on suoritettava turvallisen virtajohdot.

Nykyään suosituin tuote, tasoittaa valaistusta ja valtaa avoimessa paikallaan kaapelirakenteissa ja sisäilman tullut VVG kaapelilla. On olemassa useita vaihtoehtoja suorituskyvyn.

Kaapeli VVG tekniset jonka avulla voit käyttää sitä niin ulkona ja sisätiloissa märkä (jopa 98 prosenttia kosteutta) ja kuiva tyyppi, on tullut suosittu ratkaisu. Käyttö Tämän tyyppistä kaapelia melko leveä.

Versiot VVG kaapeli

Nykyään kaupassa löydät laajan valikoiman johtoja ja kaapeleita. Ostajalla on mahdollisuus ostaa Kaapelit ja johdot, joilla eri suunnittelu sydämiä ja erilaiset eristyspinnoitteet.

Tuotteen ominaisuudet voidaan tunnistaa erityinen merkintä, joka on pääsääntöisesti, kaikki kaapelit ja johtimet. Alla esittelemme transkriptio yleisin tuotemerkit kaapeleiden ja johtojen tuotteita.

Mieti, mitä lajit ovat erilaisia ​​kuin perusversiossa. Sähkömiehet, aloittelijat eivät useinkaan ymmärrä eroa VVGng kaapeli perinteisestä versio VVG sekä VVGng-LS:

1) - VVG on tavanomainen PVC-eristykseen, sillä ei ole mitään itsestään sammuvia ja palamista hidastavia ominaisuuksia;

2) - VVGng eristekerrokseen kaapelin sisältää halogeeni kemikaaleja, jotka estävät palamisprosessin;

3) - VVGng-ls sytytyksen nykyinen kuljettava vaippa kaapelin elivät käytännössä ei vapaudu kaasua ja savua johtuen siitä, että perustetaan tämän kuori käytetään halogeeniton PVC: tä.

tämä alalaji VVG kaapeli on jakelu, samalla jännitetasolla luokka. Mutta joitakin eroja. VVGng-ls kaapeli on teknisiä ominaisuuksia voidaan käyttää paikoissa, joissa erityisen suuri tulipalovaara. Siksi, näemme merkintä vastaava merkintä (Low Smoke).

4) - VVGng-frls samanlaista mallia vaan lisäksi edellä, se on myös palonkestävä (puhua siitä kirjainten merkintä - Palonkestävyys Low Smoke). Tämän tyyppinen sytytysjohto savun ja kaasun vähentää. Asennettaessa eri palaminen ei ulotu.

Valmistuksessa palonkestäviä kaapeli VVGng-frls käyttää halogeeni-materiaaleja, mikä erottaa sen muista merkkejä. Halogeeniton muovi tarjoaa korkeatasoisen eristys ja allokoi normalisoitu määrän savua. Paloturvallisuus - tämä on tärkein ominaisuus tämän tyyppistä kaapelia.

Mitä VVG salauksen oikeinkirjoituksen

Ohjeita sähkötyöt palamaton VVGng kaapeli voidaan nähdä useammin. Hinta / laatu-suhde - on paras vaihtoehto. Tämä johdin on oikeastaan ​​aika monipuolinen, sillä sitä voidaan käyttää syttyviä rakennusten ja rakennusten korkea kosteus. Alla luetellaan tuotteen teknisiä, samoin kuin sen tarkoitus, edut ja haitat.

Mitä voidaan sanoa merkinnän? Aloita katsotaanpa mitä merkintöjä opas. Tietäen transkriptio jokaisen kirjaimen merkintä, voit määrittää, mitä kaapelin ominaisuuksiin.

Me luettelo pääpiirteet jotka voidaan jakaa johtimia.

1. käytetyn materiaalin valmistukseen johtimen:

 • - kirjain A, jos alumiini;
 • - ilmoittamatta, jos kuparia.

2. materiaali eristys johtimet on muodostettu:

 • - kirjain n - polymeeri eristys;
 • - letters Hb - polyeteeni;
 • - kirjaimella B - polyvinyylikloridi.

4. Kuori ulompi eristys:

 • - Kirjeessä - PVC,
 • - letters IIIc - on suojaava letku;
 • - Rn kirjaimet - suojaava putki on valmistettu polyeteenistä;
 • - kirjain n - polymeeri ulkokuori.

5. Paloturvallisuus:

 • - jos ei ole nimitys, yksittäiskorkoisia Kaapelien palonsuoja;
 • - jos nimitys ng, niin ryhmä annetun kaapeli palonsuoja;
 • - jos nimitys ng-ls, savu ja kaasupäästöjen laski, kun taas kaapelin asentamisessa palonsuoja;
 • - jos nimitys ng-hf, kun taas kaapelin asentamisessa palonestoaine, kun smoldering ja palaminen ei kohdisteta syövyttäviä kaasumaisia ​​aineita;
 • - jos nimitys ng-frls, asennuksen aikana palonsuoja, savu ja kaasun kehittyminen väheni;
 • - jos nimitys ng-FRHF, kun taas kaapelin asentamisessa palonestoaine, kun smoldering ja palaminen ei kohdisteta syövyttäviä kaasumaisia ​​aineita.

Edeten edellä, voimme seuraa tulkita VVGng lyhenne: eristäminen johtimet on valmistettu polyvinyylikloridista (B), eristys ulkokuoren on myös PVC (B), erityisen suojakerros panssari offline (T).

Kielellä elektromotnerov VVG salauksen menee näin: in - vinyyli, vinyyli B, D - alasti. Lisäksi kirjaimet ng tarkoita, että kun asennat kaapelia ei ylläpidä palamista. Tämä on tärkeä vaihtoehto, jos haluat laittaa kaapelin alueilla suhteellisen suuri tulipalo. Ensinnäkään on turvallisuus. Koska ei ole merkinnän kirjaimella A, kaapeli koostuu kupari johtoja.

Tämä johdin on kaksi nykyaikaista muutoksia: etuliite ng-hf - aikana kaapeli palaminen tapahtuu valinta syövyttäviä kaasumaisia ​​aineita; etuliite ng-ls - kaasun kehittyminen polton aikana ja vähän savua. Näiden kahden muutoksen puolestaan ​​myös omat parantaminen - FR (Tuli). Tämän seurauksena tuote voi olla merkintä VVGng-FRLS. Tulkita merkinnät on melko yksinkertainen, jos kiinni periaatteesta.

Yhdessä tavanomaisten VVG usein kaapeleita kirjaimella "P" lopussa merkinnän. Suorituskykyä ja ominaisuuksia näistä kaksi alalajia ei eroa, mutta rakenne pieni ero on - se on tasainen, eli VVG n salauksen purku Se kuulostaa: In-vinyyli, vinyyli-In, T-alasti, U-tasossa.

Avoimen Kaapelien VVG. Mukaan tekniset ominaisuudet kaapeleiden auki sen sallitaan rakenteiden ja pintojen hitaasti tai ei-palavia materiaaleja, kuten betonia, stukko pinta, tiili, kipsi, jne.

VVG avoin laskemisen kaapelin ei voida sulkea pois ja suspendoitiin rakenteita, esimerkiksi kaapeli, jne. Lisäksi nämä tilat tulisi antaa luotettavan tiivistyksen. Kun kyseessä on kaapelin asennusta keskeytetty rakenteita sulje pois mahdollisuutta mekaanista vaikutusta kaapelin (venytys tai notko).

Haluat asentaa lisää, jos on uhka kaapelin vaurioitumisesta tuote mekaanisesti. Kun kaapeleiden avoimesti puupintojen palavista lisäsuojaa tulee käyttää. Asennus on tässä tapauksessa suorittaa käyttämällä putkia, letkuja, gofrorukava kanava kaapeli ja muita suojan.

Piilotettu menetelmä Kaapelien VVG. Tämä menetelmä kaapelointi on yleisin asuinalueilla. Kaapelointi suoritetaan ontelot alle kipsi on tehty urat jne.

Mekaanisia vaurioita näin tiiviste todennäköisesti siis lisää suojelua tarvitaan. Poikkeukset ovat tyhjiä seinät kodeissa puun.

Täällä se saa tehdä piilotettu kaapelointi putkissa tai muissa palamatonta ainetta. On määräyksiä piilotettuja sähköjohtojen, joka määrittää oikea asennus kaapelin VVGng peitelty.

VVG kaapeleiden maahan. Pääsääntöisesti ei saa antaa maakaapeli tuotemerkin ilman erityistä suojaa. Tämä johtuu siitä, että luonnollisen suojan, joka suojaa kaapelia iskuilta, se ei ole.

suorittaa asennus VVG kaapelin maan alla, on oltava suljettu laatikot kaapeli rakenteiden ja flyovers. Lisäsuojaa kuten tunneleissa voidaan käyttää, putket, jne

Kuvaus kaapelin ominaisuuksista VVG

Ensinnäkin Puhutaan merkitys kirjeiden VVG. Lyhenne sanoista yksinkertaisesti: kuparikaapelia (kuten ensimmäinen merkintä ei ole määritetty, kirjaimella A, on alumiini), B - johtava ydin eristys PVC, C - ulompi kuori on myös valmistettu PVC, G - paljas (ei panssari).

Myös kaapeli lajikkeita, jotka ovat:

 • VVGng - asennettaessa hidastavia kaapeli linjan ei ulotu (klassisen versio, kuten kuvassa yllä, ei ainoastaan ​​liekin leviämistä, kun yksi tiiviste);
 • VVGng-ls - edelleen valmistajat ovat hoitaneet jakamisesta alennetussa savua ja kaasua;
 • VVGng-hf - vaikka johtimen valot, mikäli ei syövyttäviä kaasumaisia ​​aineita palamisen aikana
 • etuliite «fr» tarkoittaa, että palonsuoja eristys (tarkemmin sanottuna, jos läsnä on ylimääräinen lämpö este, joka on esitetty muodossa käämin kahden kiille nauhat).

Niin tiedät, miten tulkita kukin laji VVG kaapeli takaa seuraavassa taulukossa:

Muuten, teknisten ominaisuuksien VVGng kerrattiin erillisessä artikkelissa, joka kannustaa lukemaan, jos olet päättänyt pitää johdotus puutalossa!

Nyt harkita, mitä on kaapeli VVG. Siten johtimen rakenne on esitetty alla:

Lisäksi haluaisin todeta seuraavaa:

 1. Materiaali Johdin - kupari, joka voi olla joko yksiviira- tai monilankaisen. On tärkeää korostaa tämän ominaisuuden - jos merkinnät johtimen on lisäksi etuliite "n" (VVG-P), niin että kaapeli on tasainen. Jos etuliite ei ole läsnä, vastaavasti, tuotteen pyöreä.
 2. Eristys johtimien, ja kaikkein oikein, kun vaippa on valmistettu PVC-muovia (PVC). Lanka eristys on vakio värikoodaus. Nolla - sininen maadoitus - keltainen-vihreä, jäljellä oleva lanka - vaihe.

Yksityiskohta suunnittelu käsitelty video esimerkki:

Joten menimme pääkysymys artikkelin, jossa pidämme määritysten virtajohdon VVG. Joten, tärkeimmät parametrit kuparijohdin:

Muut tekniset ominaisuudet kuparikaapeli VVG, nimittäin: nimellinen ja vähintään eristeen paksuus, jatkuva virta, sekä vastus ytimet alla olevissa taulukoissa:

Muista myös tarkistaa nykyisten osien VVG ja hänen painonsa kussakin poikkileikkaus:

Joten me katsoimme tärkeimmät ominaisuudet VVG. Nyt sinulla on vain tietää, missä johto voi käyttää ja mitä Venäjän valmistajat tuottavat korkealaatuisia tuotteita tämän merkin kaapelin tuotteita.

Soveltamisala ja tarkoitus

VVG kaapeli on suunniteltu lähettämään ja jakaa sähköä kiinteään sähkö- laskettu 660-1000 vaihtojännitteen taajuus 50 Hz.

Soveltamisalaa käytettäessä sitä voidaan käyttää:

Toisin sanoen VVG-tyyppisen kaapelin laajuus rajoitetaan vain maahan tiivistykseen. Itse asiassa, koska ei ole panssaroitua kerrosta, ei ole sallittua asettaa tätä johtimen kaivannolle ilman lisäsuojausta (esimerkiksi putket). Tässä tapauksessa on parempi käyttää panssaroitua kaapelia ВБбШв tai sen analogeja.

Kotimaisten tarpeiden suhteen VVG: tä käytetään kaapelointiin seinissä, kaapelikanavissa ja jopa ulkona (suosittelemme suojaamaan sitä aallotettuina paperina). Jos päätät käyttää tätä tuotemerkin kaapelin johdotuksen puutalo, pitää mielessä tärkeä asia - sen puurakenteiden on asetettava metalli-, aaltoilu tai palamattomia kaapelikanavan.

Koskevat poikkileikkaukset, valaistus ryhmä suosittelemme valitsemaan merkintä 3 * 1,5 * 3 ruusukkeita 2,5, ja, joka on tarpeeksi yhdistää levyn tai muita voimakkaita kodinkoneet 3 * 4, joka pystyy kestämään voima 8 kW.

Nyt harkitse yhtä tärkeää asiaa - josta tehdastuottajalta valitset paremmin virtajohdon VVG. Mielestämme seuraavat Venäjän laitokset tuottavat parasta laatua parhaita tuotteita:

Jos epäilet näiden valmistajien kaapelituotteiden ilmoitettuja ja todellisia ominaisuuksia, suosittelemme, että määrität kaapelin poikkileikkaukset itse liikkeessä. Miten se tehdään, kerroimme kyseisessä artikkelissa sivustosta.

Alla oleva video osoittaa erilaisen tuotannon kaapelituotteiden laadun:

Tarkastelimme siis VVG-kaapelin teknisiä ominaisuuksia. Muuten kapellimestarin analogi on ulkomaalainen brändi - NYM, joka maksaa hieman enemmän, mutta ei muuten eroa paljon kotimaisesta tuotteesta. Alumiinianalogia pidetään ABBG: ksi.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

78 − = 70