Laskeminen jännitepudotuksen

Kuinka laskea jännitehäviö

On-line-laskemiseksi lasku verkkojännite

Termi jännitehäviö (jäljempänä AU) tarkoitetaan tässä algebrallinen jännitteiden välinen ero alussa ja lopussa rivin. Vaarana tämä ilmiö on ilmeinen: seurauksena alennetun syöttöjännitteen vakautta sähkölaitteiden ei voida taata, ja tietyntyyppisten kuormia (moottorit) on olemassa suuri vaara, että ilmestyneen epäonnistumisen.

Alhainen käynnistysvirrat tällaisissa tapauksissa voi johtaa kasvaa liian suureksi virtaa käämien koneen, mikä puolestaan ​​voi aiheuttaa moottorin ylikuumenemisen ja vahingoittaa eristystä.

Aiheuttaa AU linja voi olla erilainen:

 • Suuri pituus linja: on selvää, että suurempi pituus linja on suurempi vastus;
 • Epäsuhta eli materiaali, poikkileikkaukset kaapeleita kuorman teho ja linjan pituus - poikkileikkauksen kaapeleita (tarvittaessa käsittelemään pitkän sallittu teho kuormitusvirrat) vastustuskyky linja riippuu suoraan, kuten valmistusmateriaali eli (eli ero resistiivisyyden kuparia ja alumiinia);
 • Merkki kantavuus - niin, AU linjat ruokinta kuormitus on alhainen tehokerroin samoin ehdoin on enemmän kuin linjat syöttää kuormaa, jolla on suurempi aktiivisen komponentin.
 • Linja tyyppi - erojen vuoksi rakentamiseen (erityisesti, välinen etäisyys elävien johtimien) kaapelin ja ilmajohdot, jälkimmäinen on huomattavan suuri induktanssi, ja paljon pienempi kapasiteetti kuin kaapelin, joka on suurempi vastus sähkövirtaa, mikä lisää AU.
 • tärkein
 • Laskelmat Sähkö-
 • Kuinka laskea jännitehäviö

Tämä sivusto on luotu ainoastaan ​​tiedoksi. lähdemateriaalista tarjotaan viite.

Kun materiaalia tältä sivustolta l220.ru aktiivinen hyperlinkki on pakollista.

Asiakirjaa, jossa määritellään säännöt laitteen säännellä periaatteet ja vaatimukset sekä yksittäisten järjestelmien ja niiden osien, solmut ja viestinnän EY ehdot sijoitus ja asennus.

Vaatimukset ja velvollisuudet kuluttajien toteuttamisesta vastaavien, vastaava toiminta EI vaatimuksia, johtajia, korjausta, nykyaikaistamista, käyttöönotto- voimalaitosten käyttöön, henkilöstön koulutus.

Asetusten työsuojelun sähköasennusten - luodun asiakirjan pohjalta järjestämättömien hetkellä Inter-alan sääntelyyn työsuojelulailla (POT RM-016-2001, RD 153-34.0-03.150).

Laskenta jännite tappiot

Laskeminen jännitteenpudotusten kaapelit verkossa. Jännitehäviötä kaapelin - arvo on yhtä suuri kuin ero nykyisen joukon arvot mitatun jännitteen kahden pisteen teholähteen järjestelmä (GOST 23875-88).

Siinä tapauksessa, että yhtä vastusten ZP1 = Zp2 = ZP3 = Zn1 ja Zn2 = Zn3 virta nollajohdin on poissa (kuvio 1), niin kolme vaiheen jännitteen pudotus linjat lasketaan yhden johtimen.

Kahden ja yhden vaiheen linjat, sekä DC-välipiirin virta kulkee kahden johtimen (kuvio 2), sen vuoksi otettu käyttöön kertoimella 2 (olettaen tasa ZP1 = Zp2).

Laskenta lineaarisen tappiot (vaiheiden välillä) jännitteen osoitteessa AC kolmen vaiheen kaapelin tapahtuu seuraavien kaavojen mukaisesti:

AU (a) = (PRL + QXL) / Ul; AU (%) = (100 (PRL + QXL)) / Ul² tai (jos tiedossa nykyinen)

AU (a) = √3 · I (R · cos · L + X · sinφ · L); AU (%) = (100√3 · I (R · cos · L + X · sinφ · L)) / Ul, jossa:

menetys laskeminen (vaihe nollajohdin), jännite valmistetun kaapelin kaavat:

AU (a) = 2 · (PRL + QXL) / Uf; AU (%) = 2 x (100 (PRL + QXL)) / Uf² tai (jos tiedossa nykyinen)

AU (a) = 2 · I (R · cos · L + X · sinφ · L); AU (%) = 2 · (100 · I (R · cos · L + X · sinφ · L)) / Uf, jossa:

Vahinkojen laskemiseksi linja jännite U = 380 V; 3 vaihetta.

Laskea vaihe jännitehäviö U = 220 V; 1 vaihe.

cos = DC 1; 1 vaihe.

P - aktiivinen voima siirretään pitkin linjaa W;

Q - reaktiivinen voima siirretään pitkin linjaa, Var;

R - Ominaisvastus kaapeli linjan, ohm / metri;

X - spesifinen induktiivinen reaktanssi kaapelin linja, ohm / metri;

ul - lineaarinen syöttöjännite, V;

UF - vaihe verkkojännite, V.

On-line-laskemiseksi lasku verkkojännite

Melko usein, sähköverkoissa jännitteen pudotessa. Pohjimmiltaan tämä ilmiö koostuu jännite-ero alussa ja lopussa olevia linjan. Tämä luku on tarkka matemaattinen arvo ja merkitään AU. Tällaisissa tilanteissa on luultavasti epävakaa toiminta ja jopa epäonnistuminen tietyntyyppisten sähkölaitteita.

Näin ollen, jotta vältettäisiin kielteiset seuraukset, sähköasentajan käytetään laajalti laskemiseksi laskin, joka sopii yläpuolella ja kaapeliverkkojen yhden tai kolmivaiheisen versiota, jossa jännite enintään 1 kV. Lähtötiedot ovat materiaali ja poikkileikkaus kaapelit, voimalla, pituus verkon tehon määrän tekijä ja lämpötila johtimen.

Läsnä ollessa pieni käynnistysvirta, monissa tapauksissa, aiheuttaa kasvaa liian suureksi virta käämien aggregaattien. Tämän vuoksi on ylikuumeneminen ja vaurioituminen eristystä sähkömoottorit.

Samanlaisia ​​tilanteita johtua seuraavista syistä:

 • Linjan pituus on suurempi. Tältä osin on myös suurempi vastus.
 • Poikkileikkaus kaapelit, materiaali eli linjan pituus ja kuorman ei vastaa toisiaan. Esimerkiksi poikkileikkaus johtimen liittyy suoraan pitkän aikavälin sallittu virta kuorman teho, ja materiaalista, josta ne on tehty - kanssa resistiivisyydet alumiini ja kupari.
 • Riippuen voimalla. Pienellä kuormituksella tehokerrointa jännitehäviö on suurempi kuin korkeamman aktiivisen komponentin.
 • Erityyppisiä linjat. Esimerkiksi kaapeli ja ilmajohdot eroavat toisistaan. Suuri merkitys on etäisyys jännitteiset johtimet, koska ilma linja on suurempi induktanssi ja pieni kapasitanssi toisin kuin kaapeliverkoissa. Näin ollen, vastuksen kasvaessa, mikä kasvattaa jännitehäviö.

Jännitehäviö: miten laskea

Laske jännitehäviö Laskin auttaa verkossa. Laskentaperuste on kaava AU = (PRL + QXL) / U, jossa:

 • P on aktiivinen teho, mitattuna watteina (W),
 • R - aktiivinen linja resistiivisyys (ohmia / m),
 • L - rivin pituus metreinä (m),
 • Q - on reaktiivinen teho,
 • X - spesifinen induktiivinen vastus johtimen,
 • U - syöttöjännite V (V).

Kaikki lähdetietojen on vietävä asiaa verkossa laskin ikkuna. Laskelmissa käytetään yhden vaiheen verkon vaihejännitteen ja kolmen vaiheen - lineaarinen. Suoritusmuodossa, kolmivaiheisen verkon olla symmetrinen, kuitenkin, jos nykyinen nollajohtimeen on poissa, menetys oli vain yksi johdin.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

1 + 1 =