Laskenta jännitteenjakajan vastusten

Laskin laskemiseksi jännitteen jakajan

Resistiivinen jännitteen jakaja käsittää kaksi sarjaan vastukset sisältyvät R1 ja R2, on kytketty jännitelähteeseen U. nykyinen kautta vastukset ovat identtisiä mukaisesti Kirchhoffin ensimmäinen sääntö, ja jännitehäviö kunkin vastuksen mukaan Ohmin lain on verrannollinen vastus.

Kapasitiivinen jännitteenjakaja syötetään AC piirien ja resistiivinen jakaja lasketaan samalla tavalla, paitsi että sen sijaan, että vastukset R1 ja R2, käyttäen arvoja kondensaattoreiden C1 ja C2 kondensaattoreita.

Laskenta jännitteenjakajan vastusten

jännitteenjakajan käytetään sähkövirtapiirien jos haluat vähentää stressiä ja saada sen kiinteitä arvoja. Se koostuu kahdesta tai useammasta komponentista (vastuksia, reaktanssin). Elementary jakaja voidaan esittää kahdessa osassa ketjun, nimeltään olkapäät. Alue positiivisen jännitteen ja nollapiste - ylävarsi, nollan ja miinus - alavarsi.

Jännitteenjakajan vastusten voi primenyatmsya sekä DC ja vaihtojännitteitä. Sitä käytetään matalan jännitteen ja ei sovellu suuritehoiset koneet. Yksinkertaisin jakaja koostuu kahdesta sarjaan kytketyt vastukset:

On resistiivinen jännitteen jakaja on syötetty syöttöjännite U, kussakin vastusten R1 ja R2 jännitteen pudotus. Määrä U1 ja U2 ovat arvoa U.

mukaisesti Ohmin laki (1):

Jännitehäviö on suoraan verrannollinen vastuksen arvo ja nykyinen arvo. Mukaan ensimmäisen lain Kirchhoff, määrän läpi kulkevaa virtaa vastuksen sama. Mistä seuraa, että jännitehäviö kunkin vastuksen (2,3):

Sitten jännite koko ketjun (4):

Siksi me määrittelemme, mikä on nykyinen arvo käynnistämättä kuorman (5):

Jos me korvata tässä lausekkeen (2 ja 3), saadaan laskentakaava jännitehäviön jännitteenjakajan vastusten (6, 7):

On syytä mainita, että arvot jakajan vastusten on oltava suuruusluokkaa tai kaksi (kaikki riippuu halutusta tarkkuudesta teho) on pienempi kuin kuorman resistanssi. Jos tämä ehto ei täyty, niin edellä laskelma jännitteen katsotaan hyvin alkeellinen.

Tarkkuuden parantamiseksi on tarpeen antaa, koska kuorman resistanssi kytketty rinnan jakajan vastus. Ja myös tarkkuus (tarkkuus) vastus.

Verkossa valinta vastus jakaja

Oletetaan, että virtalähde 24 tuottaa DC-jännitteen, oletetaan, että muuttujan arvo kuormituksen kesto, mutta pienin arvo on 15 ohmia. Se on tarpeen laskea parametrit jakaja vastukset, lähtöjännite, joka on 6 V.

Siten, jännite: U = 24 B, U 2= 6; vastus ei saa ylittää 1,5 ohmia (kymmenen kertaa pienempi kuin kuorma-arvot). Hyväksyä 1 R = 1000 ohmia, sitten käyttämällä yhtälöä (7) saadaan:

Tietäen arvot kahden vastuksen, löydämme ensimmäiseen varteen jännitehäviö (6):

Nykyinen joka virtaa jakaja on kaava (5):

Ajo jännitteenjakajan vastusten edellä laskettu ja simuloitu:

Käyttäen jännitteen jakaja on hyvin epätaloudellista, kallis menetelmä vähentää jännitteen suuruutta, koska käyttämätön energia hajaantuu vastus (muuttuessa lämpöenergiaksi). Hyötysuhde on erittäin alhainen, ja tehohäviö vastuksissa lasketaan kaavoilla (8.9):

Niiden mukaan, toteuttamiseksi jännitteenjakopiiri vaatii kaksi vastukset:

Kokonaisteho on menetetty:

Jännitteenjakajan kondensaattoreita käytetään piirien AC korkea jännite, tässä tapauksessa on reaktanssi.

vastus kondensaattorin lasketaan kaavalla (10):

Perustuen kaavaan (10) osoittaa, että vastus kondensaattorin riippuu kahdesta parametrit: C, ja f. Mitä suurempi kondensaattorin kapasitanssin, sitä alhaisempi on sen vastus (kääntäen verrannollinen). Laskettaessa kapasitiivinen jakaja on muotoa (11, 12):

Toisen jännitteen jakaja on reaktiivinen elementit - induktiivinen, joka löytyy sovellus mittaustekniikka. Vastus induktiivisen elementin, kun AC-jännitteen suoraan verrannollinen induktanssi (13):

Jännitehäviö induktorin (14,15):

Väärä, on kapasiteetti, joka on oikea)

Jos me korvata yhtälössä №7 "U2 = R2 / (R1 + R2) * U1", totesi vastus (R1 = R2 = 500 ja 500), vastaanottaa, ei toivottua 3,3 V ja 2,5 V:

500/1000 * 5 = 0,5 * 5 = 2,5.

antanut saman tuloksen 750 ohmia - uskollinen laskeminen lähdöt U2 = 3V, ja vastus, muuten, jostain syystä, eivät muutu, jos lähtöjännite on muuttunut välillä 3V 3,9V. (.), Sitten virhe laskin?

Myös, en aja, kuten on kuvattu esimerkissä tuottaisi tarvittava kuormitus vähintään 15KOm.

Ja tarkka laskelma, jossa se (kuorma) liittää rinnakkain, yli pisara johtoja tai alle? Ja jos tässä kaavassa muuttuu? Jos olen ymmärtänyt oikein 6B ja 0,018A antoi jakaja 400Om. R = U / I Ja tarvitaan vähintään 15KOm.

Jännitteenjakajan vastusten. laskentakaava, online laskin

jännitteenjakajan - Tämä yksinkertainen järjestelmä, jossa on alhainen jännite korkea jännite.

Käyttämällä vain kaksi vastusta ja tulojännite, voimme luoda lähtöjännite muodostaa tietyn osan tulo. Jännitteenjakajan on yksi perustavaa laatua piirejä elektroniikassa. Asiassa tutkia toiminnan jännitteen jakaja on huomattava kaksi pistettä - on erittäin järjestelmä ja laskentakaava.

Ajo jännitteenjakajan vastusten

jännitteenjakopiiriin sisältää tulojännite lähde ja kaksi vastusta. Alla näet joitakin vaihtoehtoja kaavamaisen jakaja kuvan, mutta ne ovat yksi ja sama toiminnallisuus.

Tarkoittavat vastus, joka on lähempänä positiivinen puoli tulojännitteen (Uin), kuten R1 ja vastus lähempänä miinus sekä R2. Jännitehäviö (Uout) ja vastuksen R2 - on alennettu jännite, joka saadaan tuloksena vastuksen jännitteen jakaja.

Laskenta jännitteenjakajan vastusten

Laskenta jännitteenjakajan olettaa, että tiedämme ainakin kolme arvoa Edellä olevassa kaaviossa: syöttöjännitettä ja kestävyys sekä vastuksia. Tietäen nämä arvot, voimme laskea lähtöjännite.

Tämä ei ole vaikeaa, mutta se on erittäin tärkeää sen ymmärtämiseksi, miten jännitteenjakajan. Laskeminen jakaja perustuu Ohmin laki.

Selvittää, kuinka paljon jännite on ulostulo jakaja, johtaa kaavan perustuu Ohmin lakia. Oletetaan, että tiedämme arvo Uin, R1 ja R2. Nyt, on näiden tietojen perusteella, voimme saada kaava Uout. Aloitetaan notaatio virtojen I1 ja I2, joka virtaa läpi vastusten R1 ja R2, vastaavasti:

Tavoitteenamme on laskea Uout, ja se on helppoa Ohmin laki:

Selvä. Tiedämme arvosta R2, mutta se ei ole vielä tiedossa I2. Mutta tiedämme jotakin. Voimme olettaa, että I1 on sama I2. Tällöin meidän järjestelmä on seuraava:

Mitä tiedämme Uin? No, Uin on jännite kahden vastusten R1 ja R2. Nämä vastukset on kytketty sarjaan, ja niiden kestävyys yhteenveto:

Ja jo jonkin aikaa, voimme yksinkertaistaa järjestelmää:

Ohmin laki sen kaikkein yksinkertainen muoto: Uin = I * R Muistaa, että R koostuu R1 + R2, kaavan voidaan kirjoittaa seuraavassa muodossa:

Koska I1 on yhtä suuri kuin I2, niin:

Tämä yhtälö osoittaa, että ulostulojännite on suoraan verrannollinen tulojännitteeseen ja suhde vastusten R1 ja R2.

jännitteenjakajan - verkossa laskin

Huom desimaalin arvot syötetään kautta pisteen

Huom desimaalin arvot syötetään kautta pisteen

Soveltaminen jännitteenjakajan vastusten

Elektroniikan On monia tapoja soveltamalla jännitteenjakajan. Tässä on vain muutamia esimerkkejä siitä, miten voit löytää ne.

Potentiometri on muuttuva vastus, jota voidaan käyttää luomaan hallittu jännitteen jakaja.

Sisällä potentiometri on liukuva vastus ja kontakti, vastus, joka jakautuu kahteen osaan ja siirretään näiden kahden osan välillä. Ulkopuolelta, yleensä, on kolme potentiometri teho: kaksi kosketinta kytketään napoihin vastuksen, kun taas kolmas (keskus) on liitetty liikkuvan koskettimen.

Jos koskettimet vastus on kytketty jännitelähteeseen (miinus yksi toinen positiivinen), keskeinen ulostulo potentiometrin jännitteenjakajan matkivat.

Kääntää potentiometriä liukusäädintä yläasentoon ja lähdön jännite on yhtä suuri kuin tulojännite. Vie sitten kohdistin alimpaan asentoon ja lähtö on nolla volttia. Jos asetamme potentiometriä keskiasentoon, niin saamme puolet tulojännite.

Useimmat anturit käytetään eri laitteet ovat resistiivinen laite. Kuva vastus on säädettävä vastus, joka muuttaa vastus verrannollinen saapuvan valon siihen. Lisäksi on olemassa muita antureita, kuten paineantureita, kiihtyvyyden ja termistorit et ai.

Vain resistiivinen jännitteen jakaja auttaa mitata jännite avulla mikrokontrollerin (jos ADC).

Esimerkkinä toiminnan jännitteen jakaja photoresisto.

Oletetaan, että vastus photoresistor vaihtelee 1 kOhm (valaisun aikana) ja 10 kilo-ohmia (at täydellisessä pimeydessä). Jos me täydentää järjestelmän vakio vastus on noin 5,6 ohmia, voimme saada vaihdella laajalla alueella antojännitteen vaihdettaessa valaistuksen photoresistor.

Kuten voimme nähdä, lähtöjännite swing tasolla valaistuksen kirkkaasta tumma kierrosta alueella 2,45 volttia, joka on erinomainen valikoima useimpien ADC.

Lyhyesti, jännitteenjakajan - se on seuranta (vertaamalla) ketjun automaattiset ohjausjärjestelmät. Se voidaan nähdä sääntelyviranomaisten napryazheiya generaattorit.

Erinomainen artikkeli, pahoittelut tehohäviö ei ole sana.

kiitos ponravilos.vopros kaavio, joka esittää menetelmiä liittyä jakajat

oikea (pohja) mitattu irrotettava (Uout) c

Uout ja miinus panos?

Yksinkertaisesti ja selkeästi kuvattu, jotta ymmärtää jopa lapsi.

Laskimet erityinen kiitos - erittäin kätevä!

Valitettavasti. Laskin valehtelee häpeämättömästi!

Yritin laskea jakaja 6V 2.5V.

Harmi et voi lisätä kuvakaappaus.

Kaavan 1 mukainen: R1 = 4.8K, R2 = 22K, Vin = 6V, Vout = 4.4V. (Arvot vastukset ovat peräisin tuloksista, jolla on kaava 3)

Mukaan formule2: Vin = 6V, Vout = 2.5V, R1 + R2 = 26,4K. Tulos: R1 = 666667, R2 = 3,333K. In summa, ei suinkaan 26K, joka lähtötiedot ovat tukkeutuneet.

Mukaan formule3: Vin = 6B, Vout = 2,5B, R2 = 22K. Tulos: R1 = 4,4K. (Laskettu manuaalisesti 30800)

eli tulokset melko hyvin, jotkut eivät. Kaava olisi teoriassa antaa samanlaisia ​​tuloksia.

Lisäksi kaavassa 1 R1 4.8K merkitty, ja Vout = 4.4V. Jos määrittelet R1 4.84, tulos on jo 1.245. 0.04K lisättiin, ja jännite on laskenut niin paljon kuin 4 kertaa? Ja jos lisäät 0.004K, lähtö on 152 mV. eli 10 kertaa pienempi kuin edellinen.

Yleensä, ei lähde.

Lue huomautus alareunassa laskin ...

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

42 + = 43