Leikkaaminen hana kierre käsin

Miten kierretappia

Ehkä kaikkein luotettava keino yhdistää kierteitetyn yhteyden. Siinä tapauksessa, että jokin asia taukoja, ensimmäinen ajatus, joka tulee mieleen - korjata murtunut osa pultti. Lisäksi kestävyys ja lujuuden kierreliitos, se on kokoontaitettava ominaisuus, joka usein on ratkaiseva rooli valinnassa Tämän tyyppisen yhdisteen.

Joten, ennen kuin käsitellä miten kierretappia, nyt käsitellä kierretyypeillä.

Lanka on kierteinen pinta, joka on sijoitettu pyörähdyskappaleen, esimerkiksi, on sylinteri, kuten on asianlaita pultti. On olemassa kahdenlaisia ​​kierteet:

  • Oikea: Helix nousee vastapäivään;
  • Vasen: Helix nousee myötäpäivään.

Siten, nimi lanka vastaa kiertosuunta. On huomattava, että sen lisäksi, että kierre suuntaan lanka on jaettu seuraaviin kahteen ryhmään:

  • sisällä: käytetään reikiin;
  • ulompi: käytetään tankoja.

Myös, kukin lanka on tunnettu siitä, että parametrit, kuten:

Kuvio 1 - Kaavio yleisessä muodossa langan

Jokapäiväisessä elämässä on yleisimmin käytetty oikeakätisesti suorakulmainen ja tukipilari lanka kuvassa alla.

Kuvio 2 - ja suorakulmainen tukipilari säiettä

Työkalu ketjuttaminen

Koska tavoitteenamme on katkaise langat itse kotona, voit käyttää käsi kosketa.

Kuva 3 - Hand hanat kierreporausta

Työskentely osa hanan käyttää suoraan ketjuttaminen. Se on rakenteeltaan ja kaksi elementtiä: sekoittuminen ja mittari osat. Aidan osat tehdään kartion muodossa ja suorittaa suurimman osan langan leikkaus ja kalibroinnin - puhdistaa lanka ja lähettää kosketa.

Kuva 4 - manuaalinen hana suunnittelu

Kuolee käytetään kierteitys.

Ensimmäinen askel, miten lanka pujotetaan tap - reikien poraamista. Tämä vaihe on itse asiassa tärkein, koska jos teet virheen kanssa valinta pultin joko ripustaa tai kosketa voivat rikkoa yksinkertaisesti ylikuorma. Halkaisija reikien on parasta poimia taulukoita, mutta voit tehdä karkea arvio: reiän halkaisija tulisi olla yhtä suuri ero halkaisijasta ja sen kentällä. Esimerkiksi, kun ulompi halkaisija oli 20 mm ja 1 mm: n vaiheessa, on tarpeen porata reikä halkaisija oli 19 mm.

Porataan reikä halkaisijaltaan riittävä, siirry suoraan salakuuntelu. Korjaa hana on suositeltavaa käyttää "nappulaa", kuten on esitetty alla olevassa kuvassa. Ilman kuljettajan käyttämällä tavanomaista avaimella.

Kuvio 5 - kampi hanaan

Kuva 6 - Tap avaimet ja pyöreä kuolee

Kiinnitin ruuvipenkkiin, lisäämällä hieman rasvaa reikään. Seuraavaksi kosketa leikata lanka käsin suorittaa edestakaisen liikkeen: kaksi kierrosta myötäpäivään, yksi tai puoli kierrosta - takaisin. Kääntyy päinvastaiseen suuntaan, vaaditaan pois pölyn loitolla. Tulevat karkea laskuaukon suorittamalla yllä kuvatut vaiheet, toinen hana.

On huomattava, että usein tällaisia ​​tilanteita ilmenee, kun sitä tarvitaan, jotta lanka riittävän ohut levy pehmeää metallia, noin 3-4 mm: n paksuinen. Tässä tapauksessa prosessi voidaan Koneellinen ruuvimeisselillä tai poralla. Tällöin sijasta hanasta kiinnitysnuppi pidä sitä ruuvimeisselillä.

Säännöt napauttamalla kautta hana:

1. Jos avaaminen, jolloin lanka on katkaistu tarpeeksi syvä, sitten määräajoin kääntää ulos laskuaukon. Tämän säännön, on syytä puhdistaa uria tai kosketa helposti vääntyä. Tämä koskee suuremmassa määrin ja pehmeitä metalleja, kuten kuparia, alumiinia.

2. Käytä johdonmukaisesti kaikki hanat sarjasta: ensimmäinen luonnos, sitten keskellä ja lopuksi maaliin. Muuten lanka voi saada huonolaatuista ja hanat koska haurauden saattaa rikkoutua.

Kuvio 6 - joukko hanat

3. Jos pujottaa sokea aukko, reikä syvyys tulee olla jonkin verran suurempi kuin suunnitellun langan pituussuunnassa.

4. Kun käsitellään syvä reikä on tärkeä rooli rasva. Asiantuntijat suosittelevat olemaan käyttämättä moottoriöljyn ja emulsio, kerosiini tai pellavansiemenöljy.

Taulukko halkaisijat porat leikkaamalla reikiä metrinen kierre (GOST 19257-73)

Tarjoamme sinulle video, jossa näytetään, miten leikata napauttamalla.

Ja toinen video siitä, miten leikata ulkokierteen sauva.

Viileä, sain 5 teknologiaan, ATP KP4)

Erinomainen artikkeli. Paljon hyödyllistä ja taustatietoja yhdellä sivulla. Kiitos.

Lisää kommentti peruuttaa vastaus

Osittainen tai täydellinen kopiointi materiaalien on sallittu vain suora aktiivinen linkki.

Miten manuaalisesti katkaise lanka. Hanat, kuolee. video

Prosessissa rakentamisen radio-ohjattavia malleja, erityisesti laivojen lähes aina leikata lanka, koska se käyttää melko suuri määrä pistokeliitännät.

Tänään haluan kertoa ja näyttää, esimerkkiä, miten tehdä se. Aloittaa, on sanottava, että lanka on vasemmalle ja oikealle, ja sen halkaisija on askel oikealle kierteen nousee vastapäivään samalla, kun vasen myötäpäivään. Tästä seuraa, että nimi vastaa kiertosuunta tuote. Metrinen kierre on merkitty kirjaimella "M", jonka jälkeen kuvaavalla ee halkaisija, ja arvo sen jälkeen, kun «x» osoittaa merkki vaihe, jos se ei ole määritelty, tärkein vaihe, joka on edullinen kunkin halkaisija.

Jos haluat hyödyntää reikä, sitten suorittaa nämä työt hanat.

Ne ovat monipuolisia ja täydellisiä, jotka ovat asetettu kaksi tai kolme työkalua, jotka toimivat vuorotellen: ensin - karkea, ja sitten - viimeistely.

Universal kosketa kaikki työ tehdään kerralla. Aikaisemmin, paikkaan, jossa se on välttämätöntä suorittaa leikkaus sisemmän poratun reiän. Sen halkaisija on valittu taulukon mukaisesti.

Jos reikä porataan enemmän, yhteys ei ole täyttä profiilia ja eivät laatua. Jos halkaisija on vähemmän kuin ottaa, aikana hana on vaikeaa ja se voi johtaa häirintä ja vahinkoja, erityisesti kovien materiaalien. Poraamisen jälkeen neliön varsi kiinnitetään palautuvia ja hyvin voideltu, esimerkiksi, rasva on asetettu reikään. Sitten hitaasti pyörivä nuppi, tehden kaksi kierrosta eteenpäin ja puoli kierrosta takaisin, tehty leikkaus. Jokainen 4-5 kierrosta hana on poistettu, se poistetaan hakkeesta, ja voitelun jälkeen toimenpiteet toistetaan.

Joskus haluat palauttaa tai pujotettu tangon, nastat, pultin tai akselin. Tätä tarkoitusta varten kuolee. Toisin kuin leikkaus reikään tangon kaikki työ tehdään yhdellä ajolla.

Yksi tangon on kiinnitetty hyvin, esimerkiksi ruuvipuristimeen. Toisessa kartion muotoinen ja hyvin öljytty, rasva voidaan muodostaa muotin, alumiinifoliota nuppi. Sitten pehmeät liikkeet nuppi kierretään, ja sen jälkeen kukin puoli kierrosta toivottavaa hieman Käännä laitetta takaisin poistaa lastut. Hyvä voitelu takaa sujuvan ja estää ennenaikaista kömpelö väline työskentelypinnat.

Kierteitys akselit käytetään niin "sopeutua".

Hän työskentelee oppaana saadaan selville levy, jopa kartio, ja kosketa aivan keskustassa on vaikeaa. Ohut osa "mukauttaa" porattu akselin halkaisija, tässä tapauksessa 2 mm. Paksuin osa työkalua on turvattu M2. Toiminnassa, ohut osa on saatettu akselin ja sitten leikkaus on tehty. Tämä opas voit siirtää ram tiukasti keskiakselin. Se teki tällainen yksityiskohta, sorvin, erikseen kullekin akselille osassa.

  1. Alexander 29. heinäkuuta 2016 21:07

parempi käyttää nestemäistä öljyä kun ketjuttaminen, helpompi puhdistaa kuin rasva

Miten katkaise langat manuaalisesti

Kierreliitokset käytetään laajalti laitteen eri mekanismeja ja koneita. Pultteja, tappeja, ruuveja, muttereita - se on universaali, vaihdettavissa kiinnikkeet. On kuitenkin olemassa aikoja, jolloin haluat katkaise langat manuaalisesti. Laadullisesti tehdä tätä työtä auttaa oma työkalu.

Tekniikan, on kolme perusjärjestelmää kiinnittämiseksi lankojen: metrinen, tuuma ja putki.

Metrinen kierre on yleisin. Se on kolmion profiili, jonka kulma on 60˚. Sen perusparametrit, halkaisija ja nousu on ilmaistu millimetreinä. Esimerkki tunnistaminen: M16. Tämä tarkoittaa, että metrinen kierre halkaisija on 16 mm, jossa on suuri nousu 2,0 mm. Jos vaihe on pieni, ja määritä sen arvo, esimerkiksi M16 * 1,5.

Halkaisijoihin ja putki kierre ilmaistaan ​​tuumaa. Vaihe tunnettu siitä, että säikeiden määrä tuumaa kohti. Nämä parametrit ovat standardoituja, joten sinulla on aina mahdollisuus valita haluttu väline.

Cutting ketjuttaminen ram

Langoitusohjeet lanka tarvitaan seuraavat välineet ja aineet: kuolla tai putkimainen kierreleuan, plashkoderzhatel, tiedoston, ruuvipenkkiin, paksuus, kone öljyä.

Yleisimmin käytetty meistin ympäri (kyytipoika). Ne ovat yhtä kappaletta tai leikata. Halkaisijat kiinteän pyöreää levyä ovat standardoituja. Näin voit valita sopiva vaihtoehto monenlaisia ​​kokoja, esimerkiksi M10, M12, M14, M16.

Piirre leukoja on mahdollista säätää langan leikkaus halkaisija on alueella 0,25 ... 0,1 mm. Kuitenkin, ne ovat vähentäneet jäykkyys, joka vaikuttaa tarkkuuteen tuloksena syntyvä profiili.

Levy pantiin plashkoderzhatel sopiva koko. Sen jälkeen, kun se on kiinnitetty ruuveilla. Tapauksessa ulomman putken kierre käytetään usein plashkoderzhateli räikkä. Ne tarjoavat mukavuutta työskennellä ahtaissa tiloissa, kuten seinään.

Paksuus tangon valitaan 0,1 ... 0,25 mm pienempi kuin ulkokierteen halkaisija. Esimerkiksi M6 tärkeä askel on 5,80 ... 5,90 mm; M8 - 7,80 ... 7,90 mm; M10 - 9,75 ... 9,85 mm. Mittaukset suoritetaan jarrusatulat. Halkaisijat tankojen alla metrinen kierre leikkaus keskijohdon 6g yksityiskohdat on esitetty taulukossa.

Tarjota paras syöstä kuolee lopussa tangon zapilivajut viisteen. Sen leveys olisi 1-1,5 mm M6 ... M18. Työkappaleen voidella koneen öljy, joka helpottaa seuranta, ja tarjoaa paremman pinnan.

Levy pantiin akselin päähän siten, että sen taso on kohtisuorassa akseliin nähden pultin ollessa leikattu. Edelleen, hieman paine plashkoderzhatel pyörivät myötäpäivään (vasen kierre, sitten vastapäivään). Kun leikkausten tulee tangon yhdestä kaksi riviä, olisi kääntää puoli kierrosta takaisin paremman siru poistaminen. Sitten taas tehdä 1-2 kääntyy aikana lanka, ja 0,5 - päinvastaiseen suuntaan. Toimii tämän järjestelmän, pultti on leikattu haluttuun pituuteen.

Halkaisija ulkokierteen tarkistetaan tavanomaisella mutterin tai renkaan paksuus. Tarvittaessa, askel ohjaus rezbomerom.

salakuuntelu salakuuntelu

Seuraavat työkalut ja materiaalit muodostumista sisäkierre tarpeen:

  • vasara punssi, pora, poranterä;
  • joukko hanat, nuppi, penkki vise;
  • moottoriöljyä.

teknologia salakuuntelu

Ensimmäinen vaihe on merkitä aihioita ja ytimen keskus tulevan reikiä. Poimi pora riippuen halutusta langan halkaisija. Tämä voidaan tehdä käyttämällä hakutaulukoita tai suunnilleen kaava d = D - s, jossa D - langan halkaisija, P - sen piki, d - halkaisija pora. Esimerkiksi d = 10 M10 - 1,5 = 8,5 mm.

Yksityiskohtaisesti porata reikä haluttuun syvyyteen, joka on suurempi kuin pituus leikattu osa. Käyttäen poran halkaisija on suurempi kuin d, toimivat reunalla reiän viisteen. Se palvelee keskittämis- ja parempi lähestymistapa hanasta.

Perusparametreja kierteen - halkaisija ja askel - poimi terää. Pääsääntöisesti käytetään asettaa kaksi hanat. Yksi luonnos, toinen - viimeistely. Koosta neliön hännän hanat valitaan nuppi.

Yksityiskohtaisesti kiinnitetty ruuvipenkkiin. Rouhinta hana ja reikä voideltu moottoriöljyä. Aseta hana täsmälleen kohtisuorassa pintaa osien ja painamalla sen akselia pitkin, pyörivä nuppi kahva.

Leikataan yksi tai kaksi riviä lankana, tekevät neljänneskierros vastakkaiseen suuntaan. Tämä edistää pirstoutuminen ja poisto lastujen, estää juuttumisen työkalun. Jatkaa, kuljettaa vuorotellen kierto: ½ kierrosta eteenpäin, ¼ - sitten. Samalla on varmistettava, ettei vinoutuminen hanasta. Ei pidä käyttää sitä voimallisesti. Jumiutumisen välttämiseksi, leikkuutyökalu jaksoittain ja reikä puhdistetaan hakkeesta.

Jälkeen napauttamalla haluttuun syvyyteen aukkoon asetettu viimeistely kosketa. Kun hän menee tiettyyn suuntaan, se laittaa nuppi ja jatkaa. Lisätään säännöllisesti voitelu.

Lanka tarkistettavissa-reikätulkki tai pultti. Hän pitää kytkeä vaivattomasti ja keinu. Tarvittaessa lisää meikkiä viimeistely kosketa kulkua.

Akut ovat kylmä talvella - hätätilanteessa, joka edellyttää välitöntä ratkaisua. Jotta voitaisiin poistaa vakavat viat pitäisi houkutella asiantuntijoita, mutta joitakin ongelmia voidaan käsitellä itsenäisesti.

On olemassa useita lähestymistapoja valintaa asennuksen ovien, mutta he kaikki pohjimmiltaan yhtä asiaa - maalauksia ripustaa jälkeen tasoitus seinät ja täydellinen "märkä työ".

Kysyntä luonnon lattianpäällysteiden kasvaa, ja johtavien valmistajien reagoida muuttuviin markkinaolosuhteisiin. Suosittu materiaalit Venäjän markkinoilla - lattia ja Europol. Näiden päällysteiden on kaikki edut puulattiat, ja soveltamalla nykyteknologian ilman liittyvät epäkohdat puutuotteita.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

69 + = 72