Leikkurit puu

Miten saada puulle käsillään?

Leikkurit puu - se on välttämätön työkalu kaikille kaivertaja. Koska kauppa etuhampaat jättää usein paljon toivomisen varaa, joten jos aiot sitoutumasta vakavasti veistämällä puusta, sinun pitäisi tehdä puulle käsin.

Leikkurit puuta vannesahan

Miten tehdä leikkuri puun omilla käsillään päässä vannesahan? Itse asiassa se ei ole liian vaikeaa, koska teroitus nämä terät pitävät hyvin. Työskennellä tarvitset:

 • Oak leikata varten kahvat.
 • Sähköiset viinikuurnasta.
 • Vannesahan.
 • Nauhahiomakone.
 • Kuluttavaa eri rakeisuutta.
 • Oikeastaan ​​terä vannesahan.
 • Hengityssuojainta suojaamaan hengityselimiä.
 • Liimat puuseppä.

Jos aiot suorittaa puulle käsillään, niin tarvitset pala terän pituus on noin 8 cm. Näistä 4,5-5 cm tulisi jättää varsi, joka liitetään kahvaan. Avulla sähkö teroitin veitsi leikkaa vaikuttaa tulevaisuuteen. Master muoto määrittelee itsensä vaatimusten mukaisesti. Sitten on nauhahiomakone jauhaa muoto tarvitset, joten se suuri viistesäteeltään kulmassa 10-15 astetta. Tämä kavennus tyvestä leikkuureunaan tarpeen leikkuri voi toimia. Kärjessä, jonka kulma on 25-30 astetta, joka osallistuu prosessiin kaiverrus, kirjoittaja myöhemmin.

Suorittaa tätä työtä olisi hitaasti, muuten metalli kuumenee, tulee pehmeä, eikä se enää pitää hionta. On mahdollista jäähdyttää esimuottien ajoittain vedessä.

Jotta kahva kohteita, kuten kone, puu käsillään etuhampaat olisi annettava erityisellä lomakkeella. Sopivaksi kahvat tammi tikkuja noin 12 senttimetriä pitkä ja poikkileikkaukseltaan 12h22 mm.

Seuraavaksi sinun täytyy tehdä seuraavat:

 1. Tail metalli tyhjä hionta reunojen, pölliä mitään purseita.
 2. Jossa hännän kuutiot, leikattu muodon ympärille kädensijan.
 3. Talttaa valita puu syvyyteen identtinen työkappaleen paksuus. Ajoittain työkappale on välttämätöntä yrittää levitetään toinen ylhäältä brusochek. Fossa ei saisi olla liian syvä eikä liian matala - Ensimmäisessä tapauksessa terä vaeltaa, ja toinen - vain kynä halkeama tai pysyä yhdessä.
 4. Kun olet varmistanut, että kaikki tiedot ovat täydellisiä toisilleen, ne voidaan liimata yhteen. Liima olisi sovellettava pesä ja pinnalle bar. Toinen pala liima voidaan levittää vähemmän.
 5. Jälkeen liittää tiedot mahdollisimman tarkasti, ja kiristä kiinnikkeet. Se on tehtävä paljon, mutta jotta ei jakaa tikkuja.
 6. Poista ylimääräinen liima kostealla liinalla ja anna kuivua noin 12 tuntia.

Tämän jälkeen tiheys suunnittelun tulisi tarkistaa - yhdellä kädellä kiinni kahvasta, ja toinen yritys rikkoa terän. Jos kuulet ominaisuus kitistä, työ on muutettava. Älä laiska - jos käsityökaluja puuhun kädet huonosti tehty, terä nopeasti huonokuntoinen ja voi lopulta johtaa loukkaantumisiin.

Leikkurit puu kädet ovat hyviä, koska ne muodostavat kahva, voit antaa itsellesi haluamallasi tavalla. Vaikka jotkut yleisiä sääntöjä on noudatettava:

 • Jättää taakse pyöreä ja leveä, paljon laajempi kuin se, joka on lähempänä terän. Siksi on parempi tehdä aihion etukäteen muodossa pitkänomaisen kahvat katkaistun pyramidin.
 • Muista tehdä lovi alla olevasta kahvasta etusormi.

Puolista kahvan voi jauhaa kahvimylly. Tämä on must-do in hengityssuojainta ja suojalaseja vaurioiden välttämiseksi näköelimiä ja hengitys. Jauhaa käsitellä karkeasti, ja sitten manuaalisesti käsitellä hienolla hiekkapaperilla. Kun haluttu väri kahva ja aina hoitaa sitä lakalla.

Luodaan väline jyrsintä metallin

Leikkurin voi olla metallia leikkuri - se on erittäin kestävä ja se on valmistettu hiiliteräksestä, niin, että leikkuri on pitkä aika pysyvät terävinä ja tylppä hyvin pian.

Tehdä työtä, jotta puulle käsillään, on tarpeen seuraavassa järjestyksessä:

 1. Levitä kuvio leikkuri leikkuri, jonka haluat saada. Vuonna haarukka erityisen suosittu veitsi-karmi. Shank pitäisi tehdä niin kauan kuin terä.
 2. Avulla leikkurin metallin leikkuri, leikkaa täsmälleen luku. Joten saat veitsen tyhjä.
 3. Jauhaa terän, joskus upottamalla se kylmään veteen.
 4. Tee kahva lehtipuusta kahdesta puolikkaasta. Yksi puoli syvennyksen tunkeutua työkappaleeseen. Yhdistä kaikki valkoiset liima ja hiekka kahvasta.

Kuten näette, vastaus kysymykseen: "Kuinka tehdä leikkuri puun käsillään?" - melko yksinkertainen ja käytännössä ei vaadi mitään erityisiä taitoja.

Teroitus puulle käsissä tuotannon jälkeen

Kun teet tyhjän-terä, sinun täytyy tehdä pieni viiste - oikeus kärjessä terän kulmassa alueella 25-30 astetta. Teroitus kulma 10-15 astetta ei riitä, koska terän kun leikkaus vielä pehmeä puu lopulta haketettava pois ja ryppyjä.

Pienet chamfer voidaan muodostaa hiottu tai baarissa. Meidän täytyy mennä pienimmästä suurimpaan - ensin ottaa ihon jyvän indeksi noin 240, ja jos sitä on viistottu muodostetaan, jotta se saavuttaa 800 nahkoja, ja sitten 1000 karkeus. Sen jälkeen terä voidaan kiillottaa kanssa nahkavyö GOI tahna.

Teroitusvälineen tulisi tarkistaa. Jos se on teroitettu oikein, kovimmatkin puu on helppo leikata, paitsi pitkin, vaan myös poikkisyin. terävyys tulisi myös tarkistaa pehmeää puuta, jotka haluavat leikata oli sileä ja kiiltävä, kuten "öljy". Tähän testiin lähestymistapaa, kuten mänty, joka on erittäin helppo saada.

Ajan, veitsi, tietenkin tullut pyöristetty. Silloin on mahdollista terävöittää hiekkapaperilla ja sitten kiillottaa kuin takana nahkavyö GOI tahna.

taltalla

Kukin taiteilija, joka työskentelee puuta, on sen arsenaali kirvesmiehen taltat. Taltta puu on erittäin hyödyllinen työt, jotka liittyvät käsittelyyn puun kuivaus. Ihanteellinen teroitettu terä erimuotoisia käytetään toteuttamiseen kierteen tahansa monimutkaisuus. Vuonna rautakauppaa voi ostaa valmiina sarjaa työkaluja ja talttaa kappaleittain.

Taltat veistämällä. luokitus

Taltta on ammattilaisen työkalu puusepän tai puuseppä, joita käytetään valmistettaessa puisia aihiot jatkokäsittelyä varten. Se auttaa chamfer, sovelletaan syöttöruuvimalleja poistamalla tarpeettomat puukerroksesta. taltta ulkoasu on hyvin yksinkertainen - se on muovia tai puinen kahva ja teroitettu terä eri muotoja.

Seuraavantyyppiset chisels:

 • suora taltta on tarpeen käsittely puun kuivaus ja leikkaus yksinkertainen uria
 • vino taltta on terä, joka on viistetty kulmassa 450. Sitä käytetään leikkaamiseen pitkittäisurat sekä liittyvä työ ensisijainen työkappaleen
 • kulmikas taltta samanlainen Englanti kirjain V, 2 tiivis taso terät ovat eri kulmissa. On välttämätöntä luoda V-muotoisia lovia. Terävämpi pienempi kulma ja leikkuri, master syvemmät syvennykseen
 • puoliympyrän muotoinen taltta puun - tämä on ehkä tärkein laji työkalu. Näin puoliympyrän muotoinen työkalu suorittaa tuotteen valmistuksen ja leikkaa malleja vähemmän monimutkaiset, syy resektio. Puoliympyrän muotoinen taltta voi olla pyöreä, keski- tai viisto
 • kljukarzy hyvin samanlainen kuin puoliympyrän taltta. Tärkein ero on, että sen valmistus on kaareva, ei vain lavan pään, mutta myös sauva. Tämä lomake takaa paremman liikkeen puun työkalun. Kljukarzy ovat erilaisia. Niiden leikkaava osa voi olla kaareva, suora tai hiili
 • tsezariki myös kutsua eräänlainen taltta puoliympyrän muotoinen, mutta niillä on kapeampi työskentelee osa, vain 3 mm leveä. Niiden päätarkoituksena - leikkaus ohut uria ja tutkimus pienimmän koriste yksityiskohdat
 • kuvaavalla on sieni kahva ja vinossa taltta. Niitä käytetään pääasiassa urien leikkaaminen. Syventämiseen päällikön paineen, nauha tulee selkeä ja syvä
 • klopik - on mini-talttaa puuta, joka on hieno jauhaminen kapean terän kuin terävä lehtiä. Tätä työkalua käytetään, kun tavanomainen taltta ei voi luoda halutun kuvion tarkkuus
 • kynsi on myös eräänlainen mini taltat. Se on suunniteltu leikkaamiseen ohuita paloja ovat kuitenkin enemmän pyöristetty kuin Klepikov
 • käänteinen taltta kuin kljukarzy on kupera ulospäin työntyvä syvennys luoda malli tason yläpuolella pohjarainan.

Lähes kaikki niistä lueteltu talttaa voi olla erilaisia ​​muunnelmia. Litteä taltta on leveä tai kapea kulma on laajakulmainen ja kapea pyöreä mutka on litistetty tai ura.

Ennen kuin valitset taltta, sinun täytyy päättää, millaista puusta veistämällä voit suorittaa. Jos harvoin käyttää niitä, voit ostaa edullinen joukko, joka sisältää perusmalli laitteen. Useimmiten nämä sarjat ostavat esimerkiksi korjaukseen ikkunoita tai muita yksinkertaisia ​​tehtäviä.

Kuitenkin, jos olet harjoittavat puusta veistämällä ja haluaa kehittää tähän suuntaan, se ei ole pelastamisen arvoinen. Sinun täytyy ostaa korkealaatuista työkaluja. Valmistamalla menetelmällä olemassa kolmenlaisia ​​malleja:

 • taottu. Kuten uurteet ovat kaikkein paksu terä, jolloin on helppo käyttää puutavaran sahojen
 • Nibblers. Nämä laitteet soveltuvat täsmällisempiä ja työn pehmeä ja keskipitkän pu
 • Leimata. Kun käsittelet niitä täytyy asentaa painelaatan milloin silmiinpistävää nuija laite ei ole epämuodostunut.

Mukavin pitkä taltta Masters harkita 10-15 cm. Pidempi terien kestää vähemmän stressiä. Kahva voi olla valmistettu puusta tai muovista. Mukaan arvioita, muovi kahva on kestävämpi ja paremmin kestämään kuorman puhaltaa.

Laatu taltta on suoraan riippuvainen sen toiminta-ajan, sekä tuotteen laadun. Laatukomponentit riippuu laadusta sammutusveden metalliosia. Parhaat välineet talttaa ovat metalleja, joilla on suuri lujuus ja pidemmän toiminta-ajan. Työkalu teräkset kuten merkinnät merkitään:

On syytä huomata, että merkintöjä on merkitty valmistaja. Jos tätä tietoa ei ole läsnä, ja asettaa hinnan riittävän matala, niin sinulla on käsissä kiinalaisten väärennös.

Siinä tapauksessa, että teräksen tyypistä ei ole merkitty, voit tarkistaa sen todellista laatua hiomakivi. On asianmukaisesti karkaistu teräs teroitus purseet on muodostettu, jotka on helppo poistaa. Jos väkäsiä ei muodostu, joten terästä overtempered ja instrumentti on vaaraksi. Jos purseet muodostetaan, mutta ottaa ne ei toimi, se tarkoittaa, että teräs on liian pehmeä ja eivät estäisi hionta ja teroitettu reuna kohdistuu muodonmuutos, jopa pienellä vaivalla.

Tärkeimmät tekniikat puu

Erilaiset tekniikat vaativat eri kierteen kannan sopivat vasten puupintaa. On olemassa kolme eri tavalla työskennellä taltalla:

 • rajaus. Tällaista työtä suoritetaan kasvua kuitujen; työkalu ei ole teroitettu terä ylöspäin, sinun täytyy toisaalta pitää kynää, ja toinen - kankaalle niin, että peukalo lähetettiin nuppi. Jos pidät talttaa tällaisessa tilanteessa, ohjatun helposti voi antaa tarkkaa keinoin saamaan mahdollisimman paljon tasainen ja sileä pinta
 • sivuleikkausvaikutukset tai poiminta uria. Litteä taltta käytetään saada suorakulmainen lähtö. Terävä reuna on viistetty, onko suora. Useimmiten tällainen taltta teroitettu vain toiselta puolelta. Suoritusmuodoissa, joissa on puoliympyrän muotoinen terävä reuna (kuten neljäsosa tai puoliympyrän) rainan käytetään luoda uria ympyrämäisesti
 • kohtisuorassa leikata. Tässä työssä taltalla pitää kahvaa yhdellä kädellä ja pidä terän peukalon ja etusormen välissä toisen käden. Tällä tavoin on mahdollista, kun harvaan leikata hakkeen. Huomaa, että tämä menetelmä on työvoimavaltaista.

Talttaa veistoon ei ole tarkoitettu leikkaamiseen samanaikaisesti suuri puu kerros. Niiden tehtävänä on poistaa ylimääräinen puu vähitellen, kiinni valmiiksi leikatut viivat.

Tässä prosessissa leikkaus, voit käyttää vasaralla tai vasaralla. Nämä ylimääräiset työkalut tarvitaan, jos haluat tehdä nopeasti painuman tai reikä. Tässä mutkikkaita edellyttää pitkiä käyttöajan ja leikkaa hitaasti.

Vain muutama vuosi sitten työskennellä puu käyttivät käsityökaluja, mutta nykyään on olemassa laitteita, esimerkiksi sähköinen taltta, jotka antavat mahdollisuuden merkittävästi työn helpottamiseksi päällikön sekä nopeuttaa toimintaa ja laadukkaasti.

Sähköinen taltta kutsutaan universaali, koska se mahdollistaa monenlaisia ​​töitä. Mallit korkea teho talttaa voi selviytyä poistamisen vanhan lattialaudan tai suorittaa rouhinta suuri puukappaleen poistamiseksi solmua ja muut kiinteät sulkeumia. Tällaista työtä on mahdotonta selviytyä käyttämällä vain käsityökaluja.

Monipuolinen tämä työkalu pidetään, koska se on paljon vinkkejä eri muotoisia ja kokoisia. Esimerkiksi pieniä puoliympyrän muotoinen ja suora suuttimet 4 mm apua suorittavat kuvioitu lanka tai alkukirjaimet kaiverrettu master, ja lisää massiivinen työkaluja leveys ulottuu 5 cm: n tarkoituksena on poistaa laaja siru ja rouhinta.

Kuten on tunnettua, terävä terä on turvallisempi kuin tylsä. Tämä toteamus pätee taltalla. Tärkeää on puhdistaa terävä taltta kerran tai kahdesti vuodessa, riippuen käyttömäärästä työkalun.

Jopa upouusi taltta ei ehkä tarpeeksi teräviä suorittaa monimutkaisia ​​puu- ja tästä syystä tulisi teroittaa ne ennen ensimmäistä käyttökertaa.

Jos vanha talttaa kohdistuvat väärin tai vaurioitunut viisteen, voit korjata ne hiomalaikalla. Sinun on pidettävä vahingoittunut taltta viisteen ympäri hiomalaikka poistaa vakavia purseet, likaa ja ruostetta.

Stone tulisi olla kolme tasoa - aloittelija, keskitason ja vähäinen. Se oli niin kiven johtaisi kaikkein vaikeimmissa olosuhteissa. Teroituskivet myydään puutarha ja rautakaupat. Kivi myydään voiteluainetta, jos sitä ei ole kiinnitetty, myyjä suosittelee ostamaan erikseen. tämäntyyppisiä kivet voivat kutsua tehokkain:

 • vesi kiviä. Näiden kivien voiteluaineena käytetään tavallista vettä. Ne on liottaa vedessä muutaman minuutin ajan ennen käyttöä. Tämäntyyppinen kivi on hyvin suosittu Japanissa
 • Öljy kiviä käyttää voidella öljyä öljypohjaisia.

Teroitus talttaa aloittaa tasainen puoli. Flat edessä on peilikuva pätevän teroituksen jälkeen. Moving taltta tarvitsevat edestakaisin pitkin kivi jauhetta. Pidä sitä molemmin käsin ja tehdä sujuvaa ja progressiivinen liikkeet ilman nykimistä. Kun kivi tasaiselle alustalle naarmuja, työtä on jatkettava keskipitkäjyväinen kiveä, ja sitten matala. Tasainen puoli taltta on täysin teroitettu, kun se on peilikuva.

Terävöittää viiste on vaikea käyttää kiveä. On parempi käyttää erityistä laitetta. Sinun täytyy asettaa taltta teroitin ja kiristä ruuvit tiukat. Riippuen taltta on tarpeen altistaa laitteen muodostama kulma on noin 20-35 astetta:

 • Puhdistava taltta - kulma 20 astetta
 • tavanomainen taltta - 25 asteen kulmassa.

Aseta vastakkaisen puoli kivi karkealla. Pidä sitä molemmin käsin. Siirrä taltta edestakaisin ohut kivi, ikäänkuin kireänä. Kun naarmuttaa viiste, työskentelee edelleen kiven keskipitkäjyväinen ja sitten hieno. Jos muutat kiven pitäisi pyyhi terä.

Onhan näitä tapahtumia taltta käyttövalmis. Kuitenkin, jos tarvitset eniten terävä taltta mikrofasku olisi lisättävä, mikä on pienoiskoossa toisen viisteen luotu kärki viiste. Tämän asettaa teroittimen kulmassa 5 astetta, ja suorittaa hoonaamaan vain kiven hieno raekoko. Tarvitset vain muutaman lyöntiä hienorakeinen luoda mikrofaski, koska on tarpeen poistaa vähimmäismäärä metallia.

Yleiset luokitus työkaluja tänään työskennellä puupinnoille yhdistää ne yhteiseen ryhmään, jota kutsutaan etuhampaat. Tähän luetteloon on leikkuuterät, sahat, kirveet, taltat, lentokoneet ja muita erikoistyökaluja. Tärkein piirre tästä luettelosta instrumentti on suorittaa tietyn tyyppisen puun käsittely.

Puusta veistämällä - tämä on ehkä kaikkein antiikin taiteen. Kehittynein puusta veistämällä oli alueella Kiovan Rus. Siitähän kaikki julkisivut rakennukset on aina koristeltu veistetty elementtejä. Jotkut salaisuudet päälliköiden noiden vuosien menetetään lopullisesti, kun taas toiset, päinvastoin, huolellisesti ajan tasalla ammattilaisia. Tässä artikkelissa puhumme miten puu sopii parhaiten leikkaamiseen käsivartensa sekä perussäännöt puun työstöön.

Ihmiset, jotka haluavat luoda omia sisustus, voi hallita alan ammattitaitoon leikkaus. Puu - materiaali, joka voidaan luoda laatukuvia ja koriste-sävellyksiä. Tällaiset tuotteet voivat olla koristelu omassa kodissaan, ja ne voivat antaa ystävä. Tänään, puutuotteet huipulla suosiota. veistämällä oppitunteja monet puut ovat läsnä Internetissä.

Puulle: päätyyppiä. Tuotanto ja huolto

Arsenaali tahansa käsityöläinen, harjoita koriste-esineissä, muista löytää puulle käsintehtyjä. Nämä laitteet voivat olla hyvin erilaisia, ja siksi on toivottavaa tulokkaita tutustua niiden päätyyppiä sekä tutkia ominaisuuksia valintaan ja hoitoon tällainen väline.

Puun käsittelyyn käyttää erilaisia ​​veitsiä ja talttaa

Yleiset periaatteet

Puunleikkaamista on melko suosittu tekniikka koristelu eri tuotteita.

Pääsääntöisesti itse prosessi tapahtuu tällaista järjestelmää:

 • Alun perin puunkorjuun, onko tasainen levy, kansi tai kihara mah.

Kiinnittää huomiota! Joskus avulla kierteen puut koristeltu rauhassa. Tässä tapauksessa, tällainen fragmentti on valittu, jonka muoto on suurin koristeellinen mahdollinen.

 • Sitten karkea kohdistus työkappaleen pinnan, jonka aikana se poistetaan kaikki viat.

Kiharoille kierre käyttää erilaisia ​​työkaluja

 • Tämän jälkeen pinta on käsitelty erityisiä leikkureita, joiden kanssa valittu osa puun. Tämän seurauksena se on muodostettu koristeellinen helpotus.
 • Valmistumisen jälkeen varsinainen lanka suoritetaan viimeistely - hionta leikata osiin, kyllästys suojarakenteiden, täydellinen tai osittainen maalaus, lakkaus, jne.

Tärkeimpiä työkaluja tässä prosessissa ovat taltat veistoon. Lisäksi taito Carver, se on laatu ja oikea valinta työkalu riippuu siitä, miten clean koristeena tai kuvaa puun.

Siksi alle katsomme päälajiketta näistä välineistä ja kuvaamaan, missä ja miten niitä sovelletaan.

Luoda kolmiulotteisia kuvia käyttäen isäntä eniten erilaisia ​​puulle. Periaatteessa, jos on taito, ilman joitakin seuraavista tuotteista voi olla ja tehdä, mutta parhaat tulokset, parempi kerätä mahdollisimman paljon ja soveltaa laaja joukko jokaiselle laitteelle sen aiottuun tarkoitukseen.

Kljukarzy terillä eri muotoja

Tärkeimmät lajit leikkureita on esitetty alla olevassa taulukossa:

 • Ne edustavat veitset lyhyt terät muodossa kolmio, jossa on eri kallistuskulma.
 • Ne ovat monipuolinen työkalu voidaan siten käyttää muodostamaan erilaisia ​​helpotus esineitä, jotka vaihtelevat suorat linjat ja päättyen pieniä painumia.
 • Kun veitsi-karmin käyttämällä kolmea toiminta-alueet: sukka, terän ja kantapään.

Riippuen reunalla taltta muodot ovat:

 • Flat - käytetään muodostamaan suoria linjoja ja uria. Litteä taltta, jossa on leveä hyödynnetään myös varten rouhinta leikkaus Pinta trimmaus tai pintavikoja.
 • Kulma - käytetään V-urien ja urien leikkaamiseen sekä kiemurtelevien elementtien muodostamiseen. Mitä pienempi tällaisen taltan tasojen sulkemiskulma, sitä syvemmälle tulee sen muodostama kohokuvio.
 • Semicircular - yksi tavallisimmista ajatelluista langoista. Päätyterän pyöreä muoto mahdollistaa puun tehokkaan poistamisen sarjasta, muodostaen uran. Pieniä puoliympyrän talttoja käytetään myös teksturointiin ja kuviointiin tasaiselle alustalle.
 • Harva - funktionaalisen vastaavan puoliympyrän mukaan, mutta puun poistamisella muodostui ura, jolla oli voimakkaat sisäpinnat.
 • Taakse (pyöristetty ja vino) - käytetään puolipyöreisiin ja suorakulmaisiin ulkoneviin osiin sekä rinnakkaisiin viivoihin.

Useimpien lajikkeiden puusta voidaan valmistaa sekä suoria että kaarevia sauvoja. Ensimmäisessä tapauksessa instrumentin rakenne mahdollistaa sen käytön yhdessä kijanin kanssa, toisessa lankaa suoritetaan pelkästään lihasvoiman ansiosta.

Klukarzaa käytetään yleensä sellaisten langojen viimeistelyyn, joissa on voimakas tunkeutuminen, mikä mahdollistaa selkeän helpotuksen.

Tyypillisesti nämä työkalut luokitellaan terän muodon mukaan:

Tämän laitteen tärkein tehtävä on puun näyte puhtaasti ja suurina määrinä.

Eri muotoja

Master-carver, muu kuin erilaiset muodot ja koot taltat ja veitset, vaatii kuitenkin muita työkaluja.

Tarvittavat vähimmäisvarusteet sisältävät:

 • Sahat puulle (haavasaha tai saber saw - karkea työ, palkki - viimeistelyyn).
 • Jig sahat.
 • Porat ja kierteet.
 • Tasot tasoittamiseen.
 • Joukko tiedostoja puusta (rasps).
 • Kiandka jalostukseen kova puu leikkureita.
 • Laitteet puun hiontaan.

Tesla erikokoisia

Jos päällikkö toimii riittävän suurilla rakenteilla, silloin yksinkertaisten etuhampaiden lisäksi hän saattaa joutua käyttämään kuvioituja akseleita - ns. Adzes. Toimintaperiaatteen mukaan ne ovat analogisia hammasharjoihin (luonnollisesti sopeuttamalla työn mittakaava ja puhtaus).

Jos aiot hallita puukatujen tekniikkaa omilla käsilläsi, sinun on aloitettava valitsemalla sopiva työkalu. Ja tässä me pysähtyä edessä dilemma todella laadukkaita leikkurit ovat melko kalliita, mutta jos ostat pakki aloittelijoille "halvalla", sitten työskennellä epämiellyttävä ja jatkuvasti menettää terävyys laitteita pysyvästi estää halu harjoittaa tällaista luovuutta.

Valmis työkalut

Optimaalinen ratkaisu on ostaa muutamia hyviä etuhampaita ja tarvittaessa laajentaa työkaluja. Ensimmäinen, tarvitaan ainakin yksi terä-karmin keskikokoinen, sekä neljä tai viisi talttaa, yksi litteä, hieman taivutettu ja puoliympyrän muotoinen eri kaarevuus terän.

Laadukkaat tuotteet ulkomaisilta valmistajilta

Erityisnäytteiden osalta on tarpeen kiinnittää huomiota tällaisiin ominaisuuksiin:

 • Terän tulee olla voimakas ja hyvin karkaistu, ilman ruostetta ja muita vikoja.
 • Leikkuulaitteen on oltava tukevasti paikallaan kiinnitettynä kahvaan.

Kiinnitä huomiota! Tämä ei koske vaihdettavia teriä olevia veitsiä - niillä on joka tapauksessa minimaalinen kiihtyvyys, joka on siedettävä.

 • Käsittele materiaalia - puuta tai kestävää muovia. Toinen vaihtoehto on kuitenkin vielä hieman huonompi, koska hikoilukahvassa puukahva ei ole esimerkkinä.
 • Luonnollisesti kädensijan tulee olla sileä ja sileä, ilman säröjä ja halkeamia.

Tuotteet, joissa on sienen muotoisia kahvoja

 • Jos puhumme kahvan muodosta, yleisimpiä ovat lieriömäiset muunnokset (sopii sokkiin kierteet kiyanki), kartiomainen ja sieni-muotoisia malleja.
 • Jotkut valmistajat tuottavat taltat ja ripustimet anatomisesti muotoilluilla kahvoilla, jotka on varustettu sormien valinnalla, mutta useimmille aloittelijoille on vaatimuksia.
 • Valmistusyhtiö toimii merkittävässä roolissa: tällä hetkellä markkinoilla on sekä kotimaisia ​​että ulkomaisia ​​muotoja, jotka tuottavat melko ihmisarvoisia laatutuotteita. Mutta mitä pitäisi luopua, koska se on peräisin suoraan sanottuna halpoja kiinalaisia ​​ja jotkut kotimaiset leikkurit: Kyllä, voit säästää ostosta, mutta leikkaus nämä kohdat, jos he, niin ei kauan.

Tee leikkuri itse

Monet käsityöläiset haluavat joko säästää rahaa tai eivät luota kolmansien osapuolten valmistajiin mieluummin käyttämään itse tehtyjä työkaluja veistämiseen. Periaatteessa on helppo tehdä veitsi tai taltta, mutta tärkein asia on valita oikea materiaali.

Valokuvassa - huovasahan ja yksinkertaisin veitsi-kynnys valmistettu siitä

Suunnittelun raaka-aineena voit käyttää:

 • Kangas puusta tai metallista sahalta - käytännöllisesti katsoen ihanteellinen valmistelu veitsenpuomiin. Valmistusprosessissa leikkaamme koneen tai yksinkertaisesti katkaistaksemme kulmassa tarvitaan terän kulma ja sitten leikkuureuna.
 • Puun sahanterällä on myös hyväksyttävät ominaisuudet. Käytettäessä tällaisten sahojen tuotantoon hiiliteräs pitää teroituksen hyvin, mikä tarkoittaa, että leikkuri ei ole tylsää myös massiivipuuta käytettäessä.
 • Ennen kuin teet puoliympyrän taltta, voit etsiä "roskakorissa" tarpeettoman rei'ityksen. Laitteen tuottamiseksi riittää, että leikkaamme osan seinästä vinosti - ja saamme erittäin kätevän välineen puunäytteenottoon.

Tärkeä osa työkalua on kahva.

Myös valmistusmääräys ei ole monimutkainen:

 • Otamme puurunkoa männystä ja katkaisimme kahvan.
 • Kahvan päässä tehdään reikä, jonka muoto vastaa metalliosan varren muotoa.

Terän asettaminen kahvaan

 • Liimataan leikkausosa kahvaan, minkä jälkeen kiinnitämme rakenteen metallirenkaan avulla.

Kiinnitä huomiota! Joskus kynä on valmistettu kahdesta puolikkaasta. Tällöin terää voidaan lisäksi kiinnittää ruuveilla tai niiteillä, ja liimaus on tehtävä päissä tai kiinnittimissä.

Voit saada ihmisarvoisen tuloksen vain, jos työskentelet täysin terävällä instrumentilla. Ja koska pehmein puu koskettaa terä melko nopeasti, terän teroittaminen puun varrella on ehdottomasti sisällytetty alkeishiukkojen "vähimmäisohjelmaan".

Tämän toiminnan suorittamiseksi tarvitsemme:

 • Eri rakeisuusbarsit - isoista hienoihin.
 • Vanha nahkavyö suoristukseen.
 • GOI-tahna (tai vastaava koostumus).

Teemme seuraavat toimet:

 • Ensinnäkin, kostuta karkea terä, aseta leikkuri sille valitulla kulmalla ja paina itseämme teroituksen suorittamiseksi.
 • Siirrytään keskikokoiseen hiomarakeiseen tankoon ja toistamme toimet, kunnes näkyviin tulee selkeästi teroitettu reuna.
 • Viimeistely tehdään timanttipalkilla, poistamalla metallin viiste, joka ilmestyi leikkurin kärjessä.
 • Sitten hihnalle asetetaan GOI-tahran kerros (kromioksidipohjainen yhdiste) ja kiillotetaan työosa peililasin päälle.

Muokkaa hihnaa

Vihje! Hihnaa voidaan viimeistellä useammin kuin pääteroitus - joten voimme kiinnittää hieman tylpän terän.

Työn laadun tarkistaminen on yksinkertaista: jos leikkuri vaivattomasti leikkaa lehteä, niin olemme tehneet kaiken oikein ja voimme ottaa työkappaleen.

Oikein sovitetut sauvat puun veistämiseen omalla kädellä - tämä on yksi pakollisista edellytyksistä menestykseen. Kuitenkin halutun tuloksen saavuttamiseksi jotkut työkalut eivät vieläkään riitä, joten karverin taitojen hallitseminen kannattaa katsoa tässä artikkelissa.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

+ 51 = 59