Leivinjauhetta, ja se on korvattu

business-hospitality.ru

Leivinjauhe: erityisesti ruoanlaittoon kotona

Leivinjauhe myynnissä löytyvät nimikkeellä "leivinjauhetta". Se tarjoaa leivonnaisia ​​löysyyttä ja loisto. Keinotekoinen hajoavaa koostumusta bakpulverom kutsutaan edelleen, se koostuu eri kemiallisia yhdisteitä, jotka sallivat taikinan kohota, sen laadun parantamiseksi ja ominaisuuksia. Leivinjauhe keksi 1900-luvulla ja on tullut laajalti käytetty ruoanlaitossa. Moderni valmistajat pitävät tuotteen koostumus salassa.

Viittaus kirjoja voi löytää tällaista tietoa tuotteen koostumuksesta: se sisältää 125 g natriumbikarbonaattia, 250 g kremor hammaskiveä, 20 grammaa hiiltä Amon ja 25 grammaa jauhoja, riisiä tai mikä tahansa muu, joka ehkäisee reaktion peruskemikaaleiksi varastoinnin aikana .

Käytettäessä bakpulvera sopiva? Milloin leipoa kakun, kakku, evästeet, kakkuja, jne

Jos, kuten yksi ainesosista toimii käynnistin, niin leivinjauhe ei tarvita, koska hyvin hapatusta toimii tässä roolissa. Jos et voi ostaa leivinjauhe, emäntä käytetty sooda, sammutettua etikalla, mutta on olemassa tiettyjä vivahteet.

Ominaisuudet käytön sammutettua sooda

Sooda leivinjauhe itsessään ei ole, niin sen on "sammuttaa" etikka reaktio vapauttaa hiilidioksidia ja edellyttäen, leivonnaiset ja ilman huokoisuus. Jos "liian pitkälle", soodalla aterian voi olla pilalla, koska ominainen maku ja haju tuntuvat hyvin selvästi ja pilata kaikki hauskaa syömisen.

Ja mikä tärkeintä - sooda sammuttamaan ulkoilmassa ei ole järkeä, koska hiilidioksidi haihtuu yksinkertaisesti vailla taikinan vaadittavat ominaisuudet.

Kokenut kokkeja sooda sekoitetaan jauhojen ja etikkahappo tai olemus lisätään minkä tahansa nesteen ainesosan, esimerkiksi, munat, jogurtti tai hapankermaa.

Tässä tapauksessa testi olisi heti laittaa uuniin, koska reaktioaika on pieni, ja kaipaan aikaa, voit hylätä kaikki ponnistelut.

Ainoa etu käyttää ruokasoodaa että sen sammuminen on usein mahdollista tehdä ilman etikkaa, koska maitotuotteet ja jotkut hapan marjoja ja hedelmiä voi ottaa sen roolia ja varmistetaan keveyttä ja fluffiness muffinssi.

Korvaava leivinjauhe

Bakpulver hyvin usein mukana ainesosaluetteloon tarvitaan valmisteluun leivonnaisia. Leivinjauhetta - se leivinjauhe, joka koostuu komponenteista, jotka löytyvät keittiön jokaisen kotiäiti.

Jos sinulla on sitruunahappo, ruokasoodaa, jauhoja tai tärkkelystä, voit valmistautua ja leivinjauhe. Näin liukenevat sen neste ei ole tarpeen, se on sekoitettu jauhojen ja tässä muodossa lisätään taikinaan.

Odotettu reaktio tässä tapauksessa vain silloin, kun leivonnassa, mikä tarkoittaa, että sinulla on aina aikaa lopettaa tapauksen alkoi, kunnes taikina on sivussa.

Sekoita Resepti leivinjauhe:

  • ottaa 12 osaa jauhoja. Voit ryhtyä, ateria ja vehnä, ruis, jne Sekoitettiin 5 osaa sooda;
  • sitruunahappo - 3 osaa tehdä koostumukseen. Vaikka tämä ominaisuus, kuten jo mainittiin, voi korvata hapan marjat, esimerkiksi musta, punaherukka tai karpalo. Vain niiden on oltava kuivia ja uudelleen, tässä tapauksessa olisi korotettava 5 osaa ja jopa hieman enemmän;
  • täysin kuivissa purkki tiukka kansi kaikki aineosat sijoitetaan edellä sekvenssissä, minkä jälkeen säiliö suljetaan ja ravistetaan hyvin.

Tällainen leivinjauhe, valmistettiin kotona, vain yksi haittapuoli - pilaantuvien ei noudateta sääntöjä varastointi. On tarpeen estää kosteuden tunkeutumisen.

Tilavuus leivinjauhe, joka lisätään taikinaan

1 kg jauhoja tarvitaan 4-6 tl leivinjauhetta, ja jos puhumme kotitekoinen tuote, on 2 tl ruokasoodaa ja sama määrä sitruunahappoa. Yleisesti uskotaan, että 1 tunti. L. sooda vastaa 2-3 tuntia. l. paistaminen massatuote.

Jos sinulla on resepti tilavuuden kaikki osat on lueteltu grammaa, sinun pitäisi tietää, että yksi tunti. L. vähän dia - on 10 grammaa leivinjauhe jauheena. Rasva taikina sinun täytyy lisätä enemmän leivinjauhe, ja tuoreen lihan on paljon vähemmän kuin tavallinen normi.

Nyt tiedätte kaiken ominaisuuksia myymälän leivinjauhe ja ne tuotteet, jotka on valmistettu kotona, ja niin helppo saada käsitellä tarvittava määrä leivonnassa. Hyviä kokemuksia!

Leivinjauhe - mikä on oikea tapa soveltaa sitä

Käsite leivinjauhe ilmestyi vuonna 1903. Hän keksi kuuluisan, saksalainen apteekista elokuu Otker. Monet leivinjauhe ja merkkinä toinen nimike - leivinjauhetta. Tyypillisesti ainetta käytetään valmistettaessa happamattoman leivonnaisia.

Leivinjauhe - mikä se on?

Tyypillisesti, moderni pinottu paistaminen seos käsittää leivinjauhe jauhot, stabilointiainetta, tärkkelys, ja makeutusaineena. On myös mahdollista täyttää erilaisia ​​jauhe, joka lisätään erilaisia ​​mausteita, kuten sahrami, antamaan paistaminen kultainen väri.

On olemassa kahdenlaisia ​​jauhe leivontaan:

  • Biologinen aine (se perustuu fermentaatioprosessin bakteerien, sienten, ja hyödyllisiä mikro-organismeja). Tämäntyyppinen hajotusaine käytetään usein leivän leivontaan ja leivonnaiset;
  • kemiallinen (käymisen prosessi perustuu kemiallisiin reaktioihin). Tärkeimmät kemialliset tekijät, jotka aiheuttavat reaktion ruokasoodaa ja ammoniakki.

Myymälävaras leivinjauhe käytetty on hyvin yksinkertainen, sinun täytyy selkeästi noudata pakkauksen ohjeita. Sinun tarvitsee vain lisätä oikea määrä komponentin taikinassa.

Muista noudattaa ohjeita ja resepti, koska kokoonpanoon ja käyttöön leivinjauhetta eri valmistajilta voi vaihdella merkittävästi.

Miten ruokaa mehukas kanakyljykset uunissa, lue artikkeli.

Muhennos resepti multivarka - erinomainen vaihtoehto, kun haluat kokki jotain uskomattoman herkullista ja samalla ei liian lämpöarvo. Reseptit askel askeleelta kuvia.

Nyt se merkitsee leivontaan voi ostaa mistä tahansa tai marketti, mutta jos yhtäkkiä ei ollut tätä ainesosaa käsillä, se voidaan helposti korvata toisella tuotteella.

Helpoin tapa korvata aktiivinen ainesosa on käyttää ruokasoodaa, sammutettiin etikkaa tai sitruunahappoa. Nämä komponentit ovat kukin perhe.

Menetelmä vaimentaa sooda etikka lisää reaktio hiilidioksidipäästöjä tekee taikinasta ja ilma rehevä. Kun prosessi Hiss siirtää, saatu seos on välittömästi lisätä taikinaan ja sekoitetaan huolellisesti.

Jotta reaktio oli onnistunut ja kakut osoittautui, on ehdottomasti noudatettava mittasuhteet. Yleensä se on 1: 1 Jos riittämätön määrä etikkaa Leivonta ei toimi, ja haju sooda.

Jos maitotuotteet ovat läsnä koostumuksessa testin, kuten jogurtti, smetana, hera, voit lisätä ruokasoodaa ilman etikkaa. Maitotuotteet on suuri määrä hyödyllisiä bakteereja, jonka läpi prosessi tapahtuu ja hiilidioksidikaasua. Myös tällainen komponentti rehevän ja herkullisia leivonnaisia ​​voit valmistautua.

Miten kokata kotona?

Tee kotitekoinen leivinjauhe ei yksinään tee mitään vaikeuksia, ja ei kestänyt kauan. Tämä prosessi on helppo käsitellä jopa kaikkein kokematon emäntä. Valmistamiseen kotona leivinjauhe tarvitsemme:

Saamiseksi leivinjauhe, on riittävää sekoittaa kaikki ainekset oikeassa suhteessa: 7 g soodaa, 13 g jauhoja, ja 2 grammaa sitruunahappoa.

Muuten, vehnäjauho voidaan korvata tavanomaisen elintarvikkeen tärkkelys, leivinjauhe sitten on pidempi säilyvyysaika, ja tulos on yhtä hyvä. Tyypillisesti 200 grammaa taikinaa vaatii 10 grammaa paistamisen seos.

Lisää leivinjauhe pitäisi olla vain sopivassa suhteessa, kuten resepti. Pidä leivinjauhetta voi olla säännöllinen pankki, vaan sitä saa säilyttää kuivassa paikassa, muuten reaktio tapahtuu hetkessä.

Leivinjauhe on erittäin haitallista terveydelle, se on analoginen sooda. Tämä aine käynnistää voimakas hapettava prosesseja elimistössä, ja voi siten vaikuttaa ruuansulatuksen tai jopa aiheuttaa verenpaineen tulva. Itse älä käytä sitä ja toiset eivät neuvoo voimakkaasti!

Korvaava leivinjauhe

Tuntijat puhdas paistaminen yhä kyseenalaiseksi kuin korvata leivinjauhe. Tämä ongelma syntyi ei tyhjästä: sen jälkeen, kun osa monien leivinjauhe, mukaan lukien leivinjauhe, esitetään laaja valikoima hyllyillä, ovat yhä löytyy muunnettu tärkkelys, ja natriumbikarbonaatilla ja fosfaatti.

lisäksi tärkkelys ja ruoka sooda, leivinjauhe komponentti on sitruunahappo. Hän, toisin kuin luonnon happoja, joita käytetään pääasiassa kotona leivonnassa, on synteettinen tuote, ja myös toivottavaa säännölliseen käyttöön.

Vastaus kysymykseen, miten korvata leivinjauhe, on ilmeinen: tietenkin tärkein ja suoraan hänen sijaisensa käytetään ruoanlaitossa ikimuistoisista ajoista lähtien - on ruoka sooda. 1 pussi leivinjauhetta korvata noin 1 tl sooda. Vaihtoehtoisesti voit lisätä sen 1 tl luonnon tärkkelys (peruna- tai maissi), mutta tuhka ei ole suositeltavaa sammuttaa.

Vaikutus sooda taikina on tehokkaampaa, jos sen liukeneminen reaktiossa hiilidioksidia, vettä ja suolaa tapahtuu suoraan leivonnassa vaikutuksen alaisena korkeassa lämpötilassa ja ns "Acid" elintarvikkeita, kuten kefir, hera, kerma, raejuusto, jogurtti, hedelmät ja marjat mehuja tai soseet et ai.

Yleisesti, leivinjauhe käytetään valmistamaan erilaisia ​​kakut, keksit, muffinssit, pannukakut, ts leivontaan happamatoin taikina. Niinpä piirakat, pizza, jne leivinjauhe tuotteet ovat hiiva.

Teollisuuden leivonta leivinjauhe joskus vaihdettava ammoniumkarbonaatti, joka kuumennettaessa hajoaa hiilidioksidiksi ja ammoniakiksi, haitallisia ihmisen kehon elementti, mutta tällaisten ei-toivottujen hajotusainetta, vaikka se antaa maksa, jne. alkuperäinen mieto maku. Joskus, ammoniumkarbonaatti, sekä sooda, jo sisällytetty leivinjauhe.

Kotona irrottamiseen taikinan korvata leivinjauhe käytetään joissakin reseptejä alkoholijuomat: Kun keksit usein lisätä brandyä tai rommia taikinaa lehtitaikina lisätään olutta jne Alkoholi sisältämien, nostaa taikina, ja erilaisia ​​lisäaineita (aromeja, eteeriset öljyt ja vastaavat) antavat paistaminen mausteinen maku.

Tehdä ilman leivinjauhe on mahdollista, jos taikina on melko ravinteikas, eli Se sisältää riittävästi rasvaa (edullisesti sulatettu margariini), ja munia (vähintään 3-4 kakku) hyvin lyöty sokeria (3/4 cup).

Jos päätät vaihtaa leivinjauhe, tiukasti suositeltua mittasuhteet, vaikka ylimääräinen luonnon korvikkeena vaikuta makuun ruokia.

Muista tallentaa leivinjauhe lasipullossa kuivassa, pimeässä paikassa: valossa ja erityisesti, joutuessaan sen nestemäisen testopodemnye laatu katoavat.

Leivinjauhe - mikä on oikea tapa soveltaa sitä

Käsite leivinjauhe ilmestyi vuonna 1903. Hän keksi kuuluisan, saksalainen apteekista elokuu Otker. Monet leivinjauhe ja merkkinä toinen nimike - leivinjauhetta. Tyypillisesti ainetta käytetään valmistettaessa happamattoman leivonnaisia.

Leivinjauhe - mikä se on?

Tyypillisesti, moderni pinottu paistaminen seos käsittää leivinjauhe jauhot, stabilointiainetta, tärkkelys, ja makeutusaineena. On myös mahdollista täyttää erilaisia ​​jauhe, joka lisätään erilaisia ​​mausteita, kuten sahrami, antamaan paistaminen kultainen väri.

On olemassa kahdenlaisia ​​jauhe leivontaan:

  • Biologinen aine (se perustuu fermentaatioprosessin bakteerien, sienten, ja hyödyllisiä mikro-organismeja). Tämäntyyppinen hajotusaine käytetään usein leivän leivontaan ja leivonnaiset;
  • kemiallinen (käymisen prosessi perustuu kemiallisiin reaktioihin). Tärkeimmät kemialliset tekijät, jotka aiheuttavat reaktion ruokasoodaa ja ammoniakki.

Myymälävaras leivinjauhe käytetty on hyvin yksinkertainen, sinun täytyy selkeästi noudata pakkauksen ohjeita. Sinun tarvitsee vain lisätä oikea määrä komponentin taikinassa.

Muista noudattaa ohjeita ja resepti, koska kokoonpanoon ja käyttöön leivinjauhetta eri valmistajilta voi vaihdella merkittävästi.

Miten ruokaa mehukas kanakyljykset uunissa, lue artikkeli.

Muhennos resepti multivarka - erinomainen vaihtoehto, kun haluat kokki jotain uskomattoman herkullista ja samalla ei liian lämpöarvo. Reseptit askel askeleelta kuvia.

Nyt se merkitsee leivontaan voi ostaa mistä tahansa tai marketti, mutta jos yhtäkkiä ei ollut tätä ainesosaa käsillä, se voidaan helposti korvata toisella tuotteella.

Helpoin tapa korvata aktiivinen ainesosa on käyttää ruokasoodaa, sammutettiin etikkaa tai sitruunahappoa. Nämä komponentit ovat kukin perhe.

Menetelmä vaimentaa sooda etikka lisää reaktio hiilidioksidipäästöjä tekee taikinasta ja ilma rehevä. Kun prosessi Hiss siirtää, saatu seos on välittömästi lisätä taikinaan ja sekoitetaan huolellisesti.

Jotta reaktio oli onnistunut ja kakut osoittautui, on ehdottomasti noudatettava mittasuhteet. Yleensä se on 1: 1 Jos riittämätön määrä etikkaa Leivonta ei toimi, ja haju sooda.

Jos maitotuotteet ovat läsnä koostumuksessa testin, kuten jogurtti, smetana, hera, voit lisätä ruokasoodaa ilman etikkaa. Maitotuotteet on suuri määrä hyödyllisiä bakteereja, jonka läpi prosessi tapahtuu ja hiilidioksidikaasua. Myös tällainen komponentti rehevän ja herkullisia leivonnaisia ​​voit valmistautua.

Miten kokata kotona?

Tee kotitekoinen leivinjauhe ei yksinään tee mitään vaikeuksia, ja ei kestänyt kauan. Tämä prosessi on helppo käsitellä jopa kaikkein kokematon emäntä. Valmistamiseen kotona leivinjauhe tarvitsemme:

Saamiseksi leivinjauhe, on riittävää sekoittaa kaikki ainekset oikeassa suhteessa: 7 g soodaa, 13 g jauhoja, ja 2 grammaa sitruunahappoa.

Muuten, vehnäjauho voidaan korvata tavanomaisen elintarvikkeen tärkkelys, leivinjauhe sitten on pidempi säilyvyysaika, ja tulos on yhtä hyvä. Tyypillisesti 200 grammaa taikinaa vaatii 10 grammaa paistamisen seos.

Lisää leivinjauhe pitäisi olla vain sopivassa suhteessa, kuten resepti. Pidä leivinjauhetta voi olla säännöllinen pankki, vaan sitä saa säilyttää kuivassa paikassa, muuten reaktio tapahtuu hetkessä.

Leivinjauhe on erittäin haitallista terveydelle, se on analoginen sooda. Tämä aine käynnistää voimakas hapettava prosesseja elimistössä, ja voi siten vaikuttaa ruuansulatuksen tai jopa aiheuttaa verenpaineen tulva. Itse älä käytä sitä ja toiset eivät neuvoo voimakkaasti!

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

+ 36 = 46