Lisääntyminen arborvitae pistokkaat syksyllä kotona

Lisääntyminen Tui kotona

Catching maisemointi kotona, vähitellen ymmärtää, että ei ole enemmän kiitollinen kasveja kuin arborvitae. Ne ovat tyytyväisiä heidän vihreät vuoden, vaatimaton hoito, esteettinen ja hyvin formirovke.

Mutta siellä heillä on yksi haittapuoli - ne vaikeudet, mukana leviämisen arborvitae, varsinkin jos tällainen tehtävä suoritetaan ensimmäistä kertaa elämässäni. Käytännössä tee se oikeastaan ​​vain kaksi tapaa - erottamaan pistokkaat jo aikuinen kasveista, tai kerätä kypsyneitä siemeniä. Mitä valita? Catch heti loppuun artikkelin lukemisen loppuun asti.

Huolellista ja pitkä työ siemenet maksetaan takaisin syntymän sitkeä bakteereita, jotka voivat vastustaa tautia ja sää näyttää.

Ainoa asia, joka voi estää tämän menetelmän itse lisääntyminen kasvien puutarhassa - se maksaa on ajallisesti.

Viljely on käsiteltävä 3, ja sen jälkeen kaikki 6 vuotta, eikä se, että aikuinen yksilö osoittaa kaikki ominaisuudet kantaisä.

Ennen kuin yritetään levittää viidettä siemeniä, sinun täytyy kerätä avaamaton elokuu kuoppia, ja paikka lämpimässä saakka, kunnes ne eivät paljasta heidän asteikot.

Vain pari päivää, voit ravistaa pois siemenet ja siirtää ne pussiin valmistettu luonnonmateriaaleja, jossa he voivat ilman haittaa niiden itämisen lie 2-3 vuotta varmasti.

Kun talven kerrostuminen on menettely taimiaineiston, jossa se yhdessä pussi haudattu lumeen.

Seuraa näitä ohjeita, miten oikein levittää ikivihreä tuija oman siemenet, seuraavasti:

 • Kevät kylvö seoksen valmistamiseksi hiekan ja turpeen, joka on otettu saman verran;
 • Säiliöt valmistetaan vuodetta suurin syvyys on 2 cm;
 • Silppuava alkuun lasku kuiva neuloja tai sama kuivattu turve;
 • Heti ensimmäiset taimet luukku, ne tarvitsevat asianmukaisen kastelu hoito, suojattava suoralta auringon kosketus, lannoittaa, vapautettu rikkaruohot ja löysää;
 • Loppusyksystä ja tarkemmin sanottuna puhkeamista pakkasenkestävä, nuori tuija tai syötetään valaistu kellariin, katettu kuusen oksia, tai jos se on kylvetty avoimeen harju;
 • Miekkailu taimet tehdään vasta kolmen vuoden kuluttua ja siirretään pysyvään paikkaan - 5-6 vuotta.

miten etenevät pistokkaita syksyllä tuija

Tärkein etu havupuiden pistokaslisäys on, että kasvit saavat täyden kolme vuotta myöhemmin. Lisäksi se on täsmälleen sama kuin vanhempi, vain on sopeutumiskykyä selvitä vaikeuksista. Tosiasia on, että juurtuneet erittäin huono kokemus elinsiirtoa, sairaudet ja äkilliset lämpötilan.

Pistokaslisäys on seuraavat hienous:

 • Leikkaa kasvimateriaalia vain niiltä oksat, jotka ovat jo täyttäneet kaksi;
 • Pituus kunkin paeta ei voi olla pienempi kuin 20 cm;
 • Parempi ei leikata leikkaus leikkurit tai veitsellä ja katkaisemaan oksia vanhempi, niin että lopulta on muodostettu "kantapää" aivokuoren;
 • Taimiaineiston useita tunteja sijoitetaan astiaan vettä, joka laimennetaan etukäteen ja ukorenitel vustimulanttina;
 • Viljellään arborvitae pistokkaat tapahtuu teplichke täytetty joki hiekkaa, turvetta, turvetta maaperä, otetaan saman verran. Muuten, muista desinfioida pochvosmes viininpunainen kaliumpermanganaattiliuos;
 • Kuivuneet maahan, etäisyydellä 5-7 cm, istutettu nappuloita. Haudata niitä saisi olla yli 2 cm;
 • Teplicka välttämättä peitetty läpinäkyvä kalvo ja pritenyat suoralta auringonvalolta.

Jälkihoitoa arborvitae pistokkaat

Hän käsitellyn että mahdollisimman paljon käytännössä moninkertaistaa viides kotona, mene edellytyksiä niiden kasvun jälkeen juurtuvat. Ne muodostuvat tuuletus säännöllisin väliajoin teplichke, roiskua sprinklerin istutus ja kastelu hieman lämmintä vettä.

Muutamaa kuukautta myöhemmin, kun ensimmäiset juuret muodostuvat, voit jatkaa kovettumista ja ruokinta erityistä lannoite havupuuta kasvillisuutta. Täytä näitä vaatimuksia, miten levittää ikivihreä puu valmistuu syksyllä viides, tai pikemminkin sen teplichku pistokkaat täytyy peittää kuusen oksat.

Ei teidän Nelly saa eristää lasku polyeteeni, minkä vuoksi ne voivat vypret keväällä, lehtiä tai sahanpurua, provosoi homeen tai hometta.

Jos satut kasvaa viides ja suojella sitä jäätymiseltä, se voidaan istuttaa pysyvään paikkaan puhkeamista vakaan positiivisen lämpötilan.

Huomaa, että efedraa rakastaa hyvä valaistus, joka tarvitaan muodostumista oikea ja kaunis kruunu.

Self-kopiointi Tui - erinomainen opetus ahkerille puutarhurit ja amatööri maiseman suunnittelu.

Jos teet sen oikein, voit järjestää oman ainutlaatuisen taimitarhan ja hyvää elämää.

Lisääntyminen arborvitae pistokkaita syksyllä. Lisääntyminen arborvitae pistokkaat ja siemenet (koti-tila)

Thuja - ikivihreä havupuu, kuuluu perheeseen sypressi. Se on valoisa edustaja lajinsa. Tuija puu voi kasvaa suuria tai pieniä pensaita. Se riippuu siitä, millaisen ja hoitaa kasveja. Se on koti Pohjois-Amerikkaan. Täällä sitä kutsutaan "elämän puu". Thuja on arvostettu sen koriste ominaisuuksia. Hän pystyy koristella puutarhaan tai puistoon kauneudellaan. Tuya käytetään luomaan vilkas koristeellinen aita ja maisemaan koostumuksia.

Hyvällä hoidolla, tämä kasvi voi elää yli sata vuotta. Kuten viljelty kasvi arborvitae on tunnettu pitkään. Mainitaan ensimmäisen 1893, kun mies kiinnitti huomiota sen koristeelliset ominaisuudet ja halusi kasvaa puu hänen puutarha.

Thuja on voittanut rakkautta puutarhurit ja ystäville eksoottisia suosittuja niiden koriste ominaisuuksia. Crohnin puu voi olla kartiomainen, pyramidin tai pallomainen muoto. Se on helppo määrittää, mikä riittää leikkaamaan puuta harkintansa. Neulat erilaisten arborvitae on eri sävyjä: tummanvihreästä Emerald. Nuoret puut ovat pehmeät lehdet muistuttavat neuloja. Ja aikuiset ovat hilseilevä ja muistuttavat pitkänomainen kuoppia, joka koostuu parin mittakaavoissa. Miten levittää havupuiden pistokkaista ja siemenistä, opit enemmän.

Siemenet Arborvitae litteä muoto, on kaksi läppä. Ne kypsyvät syksyllä, ja kevät antaa hyvän itävyys, jos laittaa ne luonnollista kylmää kerrostumista. Pistokaslisäys Arborvitae syksyllä vahvistaa tehtaan, jotta se kestää pakkasta ja on helppo käsitellä gassy ja ilmansaasteita. Tämä puu on luonnollinen puhtaampaa ja ilmanraikastustuotteet.

Pistokaslisäys syksyllä arborvitae vie vähemmän aikaa. Voit ottaa puumaiseksi varren pituus 30-40 cm terveiden puun ikä 2-3 vuotta. Sopivuus ja semilignified paeta pituus 10-20 cm, leikataan kesäkuun lopulla. Jakaminen välttämättä katkaista sekä pieni pala puuta. Sitä on käsiteltävä. Jakaminen on lisätty liuokseen "IAA" 3 tuntia.

Pistokaslisäys Arborvitae liiketoiminta yksinkertainen. Käsittelyn aikana paeta, on mahdollista pohjustaa. Suhde yksi yhteen sekoitetaan turvetta maahan, joki hiekka ja turvetta. Tämä seos on toivottavaa käsitellä heikko liuos mangaania.

Viljely arborvitae pistokkaat suoritetaan syvyyteen 2-3 cm valmis maaperään. Sen sijaan, että kastelu on suositeltavaa käyttää spray. Marraskuun lopulla, on tarpeen piilottaa maahan ympäri juuret leikkaus. Se voi olla lehtiä, kuusen oksia ja sahanpurua. Puu itsessään on kääritty elokuva. Joten se ei vahingoita pakkaset, ja keväällä Thuja nopeasti alkavat kasvaa.

Lisääntyminen arborvitae pistokkaat ja siemenet ei ole aina yhtä menestyksekkäästi. Siementen lisäämiseksi menetelmä ei ole tyytyväisiä puutarhurit. Se sopii paremmin kokeilijat jotka eivät ole pahoillani viettää muutaman vuoden kasvaa viidesosa. Kylvämiseen käytettäväksi vain tuoretta siemenet, jotka on ositettu, että on talvehtinut lumen alla.

Puhkeamista keväällä, kun lumi lakkaa, siemenet kylvetään sängyt syvyyteen puoli senttiä. Ripottele sahanpurua. Vasta 3-4 vuoden kuluttua taimi istuttaa pysyvän paikan kasvun. Emme saa unohtaa suojata auringolta rostochku kattaa kilpensä. Maan ympäri juuret tarvitsevat löysää ja kosteuttaa. Hyvällä hoidolla taimen saa vahvempi nopeammin.

Kopiointi tapahtuu arborvitae pistokkaat ja siemenet. Koti tapa yksinkertainen ja luotettava. Tehdä tämän, siemenet uutetaan kartioita kuivataan ja seulotaan. Sitten ne kääritään sideharso ja määritetään kuivassa paikassa vasta talvella. Kun ensimmäinen pakkaset niitä haudattu lumen alla. Keväällä onnistuneesti talvehti siemenet kylvetään maahan. Kasvi kasvaa vähintään viisi vuotta. Tämä prosessi on hyvin aikaa vievää ja ei ole kovin hyvä. Lisääntyminen arborvitae pistokkaita putoavat edullisempi.

Ennen kuin kasvi tuija sivuston, sinun täytyy valita paikka sille. Hän pitää aurinko, mutta ei suoraa auringonvaloa. Siksi paras paikka se kasvaa Penumbra, jossa ei ole luonnoksia ja kylmä tuuli puhaltaa. Arborvitae on konstailematon maaperään. Tärkeintä on, että se on hyvä siirtää ilmaa. Tai tiheä savimailla ennen istutusta kasvit valutettu syvyyteen 15-20 cm. Jos näin ei tehdä, neuloja kellastua ja kuivattaa. Kun ylemmän kerroksen Marsh annetun putkien kaivantoja vedenpoisto sivustosta. Pistokaslisäys Arborvitae syksyyn taimi siirto paremmin kuin aikuiset.

Kun istutus on tarpeen tarkkailla välinen etäisyys puita. Jos aiot luoda hedge peräkkäin, riittää 1 metri; kahdessa rivissä - 2 metriä. Lisäksi kasvien ensimmäinen ja toinen rivit on järjestetty ruutukuvio. Jos Thuja edelleen käyttää kujat, etäisyys on suurempi kuin - 4 metriä. Jälkeen jakamalla kaivettu kuoppa syvyys 70 cm. Jotta nopeammin puu jumissa, kuopat täytetään puoliväliin ravinteiden seosta, joka koostuu 2 osasta humusta, 1 osa hiekkaa ja turvetta kiloa NPK.

Viljely arborvitae pistokkaita liittyy ei haudata juuri kaula. Kylvämisen jälkeen kasvi runsaasti juotetaan ja multaa säilyttää kosteutta. Humus käytetään multaa, kompostia tai turvetta. Talvella kruunu aikuisten puiden sidottu narulla, ja nuori puu suojautumista kuusen oksia, säkkikangas tai spatbondom.

Kahden kuukauden kuluttua istutuksen tuija olisi hyvin kasteltava joka viikko vesiämpäriin alla jokainen puu. Kun sää on kuiva - kahdesti viikossa, ja kaksi ämpärillistä vettä. Kastelu tapahtuu aamulla tai illalla, joten kunnes aurinko kuivui neulaset ja juuret perusteellisesti kostutettu. Arborvitae rakastaa ruiskutus, eikä sattumalta. Tämä menettely vahvistaa tehtaan pesee pois pöly ja lika, se on helpompi hengittää. Kaikki tämä lisää yleistä koristelua. Siksi, jos sinulla on aikaa, voit suihkuttaa päivittäin.

Lisääntymiselle havupuu pistokkaita lisää pakkasta arborvitae. Mutta ei vain sitä. Hyvä ja ajoissa lannoitus vahvistaa tehtaan ja se pystyy siirtämään vakavia pakkaset, säilyttäen rikkaat väri neuloja. Kun keväällä maaperä kaivettiin rungon ympäri humus tai turvetta. Voit käyttää kaliumia tai typpilannoitteiden. Ne kasvatetaan ja kasteli maaperän jälkeen kaivaminen. Thuja vastata niihin myönteisesti, mutta ei pidä lannoite fosfaatti lannoitteita.

Alkukesästä, kun uusien versojen ja silmut alkavat karsimisesta arborvitae. Se on tehty muodostumista kruunu puu, antaa sille koristeellinen vaikutus. Toistuva rajaus tehdään loppukesällä. Tärkeintä on tehdä se säännöllisesti, ja se ei vie paljon aikaa ja vaivaa. Kun oksat kasvavat suuremmiksi ja alkaa taipua oman painonsa, sinun täytyy työskennellä kovasti, jotta tehtaan ainakin jossain muodossa.

Jos jostain syystä kruunu on saanut käynnissä lomakkeen, ja leikkaus vinkkejä oksia ei voi tehdä, se voidaan muodostaa leikkaamalla aihioita, mikä on erittäin epätoivottavaa. Se pilaa koriste. Karsittiin oksat vain puhtaita ja teräviä puutarha työkalu. Tämän lähestymistavan puu kärsii vähemmän, ja leikkauksia nopeasti kiristetty. Ennen alkua muodostumista kruunu on huolellisesti tutkittu. Tämä on tarpeen, jotta voidaan määrittää, missä on jo olemassa polku ja jossa se pitää muodostaa uudelleen.

Yleisin sairaus arborvitae on sieni. Se voidaan tunnistaa ruskea versoja, surkastunut oksat ja pudota neuloja. Tauti kehittyy vähitellen. Ensinnäkin alkavat kellastua mittakaavoissa. Hetken kuluttua he muuttuvat ruskeiksi ja kuolevat versot. sieni tauti voidaan estää käsittelemällä kasvi valmiste "Fundozol" kahdesti kuukaudessa ensimmäisen kuukauden kesällä ja lokakuun loppuun.

Lisääntyminen havupuun pistokkaita ansiosta puu kasvaa terveempiä, immuuni tauteja ja tuholaisia. Jos et vieläkään Thuja hyökkäsi mittakaavassa hyönteisten ja kirvoja väärä, on tarpeen kiireellisesti hoitoon puuhun karbofosom.

Pistokkaita arborvitae syksyllä, talvella, keväällä kotiin

Pistokkaita arborvitae, kuten monet havupuut, voidaan suorittaa syksyllä, talvella ja keväällä. Joillakin alueilla, Tuija pistokkaat talvella on vielä tehokkaampi kuin muina aikoina vuodesta. Tässä artikkelissa opit ominaisuuksista arborvitae pistokkaita kotona. Samalla tavalla se voi olla oksastettu muille havupuut, esimerkiksi Cypress, kataja tai kuusesta.

Talvella puutarhanhoito paljon enemmän vapaa-aikaa, joten miksi ei tehdä moninkertaistumiseen arborvitae.

Tuya kuuluu havupuiden, jotka ovat kotona lisääntyä paljon helpompaa kuin esimerkiksi kuusen. Leikkaus voi harrastaa lähes ympäri vuoden, myös kesällä. Kesällä pistokkaat on sama kuin keväällä, mutta en suosittele sitä tehdä asukkaiden pohjoisen ja Luoteis-alueilla lyhyen kesän ja pelko jäätymisen nuorten taimien talvella.

Pistokkaita arborvitae syksyllä tai talvella (kuitenkin aikaisintaan 21-22 12).

Katkaista (repäistä jyrkästi) sivu- puun oksat. Neulat olla terve, rikas vihreä väri. Jakaminen ei ole enemmän kuin 10-12 cm, joka on edelleen romu puu, niin sanottu "kantapää". Jos tulet pois pitkän "kantapää", leikata hänen terävä sakset.

Huom. Leikkausta koko Internetissä on paljon eroja: jotkut neuvotaan olemaan liian pieni, isompi on parempi, noin 25-30 cm, mutta se on ymmärrettävää. Eri alueilla kasvaa, muut ehdot - jopa naapurimaiden huoneistoissa ilmasto ei ole sama. Neuvosto on tämä: zagotovte pistokkaita erikokoisia, ja olkoot ne 10-15 cm ja 20-25 cm.

Puhdista leikkuulaitteen männyn neulasia, noin 2-2,5 cm. Ja vähän leikata kärjestä.

Näin valmistetut pistokkaat voidaan sijoittaa veteen minkä tahansa kasvun stimulaattorina 8-12 tuntia. Jos ottaa Appin sitten 1-2 tippaa 100 ml., Ja jos HB-101, sitten 1-2 tippaa 1 litra vettä.

Huom. Toteutettava sulamisvesien lunta tai jäätä (edullisesti maa, eikä missä se on täynnä autoja), se on tehokas energiavaroja ja apua pistokkaita juurtua.

Sekoita loam, turvetta, hiekkaa, 1: 1: 2. Kasvien pistokkaat; vain ei ole valtaa kiinni pistokkaita, ensin tehdä reikiä, asenna ne kolmantena ja ripotellaan, tiivistetty maahan ympäri. Top kaaren asetettu lanka ja peitä polyeteeniä.

Huom. Istutus ruukut asetettu siten, että niiden välillä ja pohjaan säiliön pohjan, jossa he seisovat oli vapaa ilmankierto - välttämätön edellytys, jotta vältetään homehtunut alustalle ja ei lahoa juuret. Esimerkiksi säiliö voi ensin laittaa lautaselle, kaada vesi niin, että se juuri ja juuri kattaa yläosassa laudat ja saada se ruukuissa. Hakkuiden eivät vaadi runsas kastelu on tärkeää kunnioittaa kostea mikroilmaston.

Noin Lisävalaistuksen pistokkaita. Thuy vaatimaton tässä mielessä: tarpeeksi valoa läpi ikkunalasin. Mutta jos sinulla on jo erityinen paikka dostvetka ja taimet ei ole käytössä, voit laittaa sen alle ja arborvitae pistokkaita.

Toinen tapa eteneminen arborvitae syksy, talvi: ylivalotus.

Toinen tapa arborvitae varttaminen ei ole lasku, liialliselta pistokkaita.

Pistokkaat puusta talvella (paras aika - joulukuun lopussa tai helmikuussa) Valmista kuin 1, 2.

Valmistella rahkasammal: liota se liotettu, valuta ylimääräinen vesi ja aseta sammal ei ole laaja kaistale kertakäyttövaipan.

Kukin varsi pulahtaa Kornevin kasvun stimulaattorin ja aseta se kaistale Sphagnum.

Toinen puoli vaipan, peitinlaseja ja kierrä ne rullalle.

Näin voit laittaa kaikki pistokkaat sopivaan astiaan tai tavallisen muovipussiin ja laitetaan viileässä, esimerkiksi ylähyllyllä jääkaapista tai laittaa parvekkeen oven. Kevät pistokkaat altistaa ikkunalaudalla, mutta ei suoraan auringonvaloon, ne jatkavat kasvuaan. Ne voidaan istuttaa kertakäyttökuppeja, jos on paikka ikkunassa.

Istutettu itävien pistokkaat paremmin palattua pakkasen ja vasta tottumista ja kovettumisen. Voit tehdä tämän, ottaa ne säännöllisesti parvekkeella tai puutarhassa varjossa pensaat.

Pistokkaat arborvitae jousen (aikaisintaan maaliskuun lopussa - huhtikuun alussa).

Menettely aihioleikkausten samaa, kuin joulukuussa (1, 2).

Juurtuvat pistokkaat keväällä paremman taimien shkolku. He tekevät tyhjennysaukot ja täyttää puhtaan joki hiekka. Desinfiointi vuoto heikolla kaliumpermanganaattiliuoksella. Tee matala reiät sormella noin 1,5 cm, ja varovasti laske heidät pistokkaita. Maaperään noin oksia ja sinetöi rikkominen.

Pussitettu varjoisassa paikassa, poista ja peitetään muovilla tai laitetaan kasvihuoneeseen ja tarpeellinen pritenit.

On välttämätöntä säilyttää kosteutta, joten spray kasveja sprinkleri kerran päivässä, mieluiten aamulla tai illalla, ja peitä cherenochnik kuitukangasta (voit jopa sideharso).

Optimaalinen lämpötila itävyys - 18 ° C: sta 23 ° C: ssa Kaksi kuukautta myöhemmin, sitä voidaan istuttaa juurtuneet puutarhassa. Talvella ne tulee olla varma piilottaa, kuten kuusen oksia.

Mitä me niin viehättää Tui? Tietenkin sen oikea pyramidin muotoon; toisessa, sitä kutsutaan oikea tapa pylväsmäinen muotoja havupuiden. Tänne ja pistokkaista saada sama loistava tapa, ne tulisi ottaa vain puun latvaan päällikön kanssa varsi. Pistokkaita arborvitae syksyllä, talvella tai keväällä on parasta tehdä klo hiipumassa kuun, kun se on Vaaka. Pysyvään taimet istutetaan aikaisintaan kaksi vuotta. Tällä kertaa puun saavat vahvempi ja selviä elinsiirrosta.

Kun kopioit tekstiä, antakaa osoite sivustollamme.

merkityt kentät * tarvitaan.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

− 2 = 1