Luiskat vammaisille standardeja julkisissa rakennuksissa

Luiskat vammaisille: normi. Kulmakerroin ramppi vammaisille

Vuonna 2009 valtion tasolla, päätettiin, että on tarpeen muistaa ongelmista vammaisten. Asetusten mukaan kaikkien rakennusten on oltava, jotta he voisivat saada ihmisiä, jotka voivat johtua liikuntarajoitteisten, kuten pyörätuolin käyttäjät.

Harvat ihmiset ajattelevat, että 10% kaikista ihmisistä - ei ole käytössä. Tällöin 1/3 heistä voi liikkua vain pyörätuolilla. Mutta on olemassa ihmisiä kadulla on erittäin harvinaista. Yksi tärkeimmistä syistä - on banaali kyvyttömyys poistua talosta, joka muotoilunsa ei tarjoa ramppi pyörätuolille.

Tällä hetkellä nämä rakenteet eivät ole kaikkialla, mikä vaikeuttaa elämää käytössä. Jopa rakennuksissa varustettu ne eivät aina vastaa normi. Jotkut jopa kutsui rampin levyt, hylättyjä portailla, mutta tämä ei ole hyväksyttävää. Parametrit tällä grafiikalla tai, kuten sitä kutsutaan, laite saatavuus, säädöstiedot, joissa määritellään vaatimukset sen ulkonäkö ja varusteet.

Lainsäädännön tasolla, päätettiin, että talot ja erilaiset rakennukset tulisi lähestyä rampit vammaisille. Normit niiden asetukset on kuvattu erityistä järjestelmää. Ne edellyttävät, että ramppi on kiinnitetty suuren mittakaavan rakenteiden kulma. Sääntöjen mukaan se ei saisi ylittää 10%. Siten saatavuus laitteen on oltava pitkä ja lempeä mihinkään pyörätuoli voi liikkua itsenäisesti sitä.

Toinen ero muista rampin saatavuutta laitteet (joita myös luiskia, ramppi) on, että se on molemmin puolin varustettu kaiteilla. Leveys mainitun rakenteen pitäisi olla pienempi kuin 1 m yksipuolinen liikkeen.

On vain tarpeen palamattomasta materiaaleja tehdä luiskat vammaisille. Määräävät, että palo ajanjakson olisi oltava vähintään 2 tuntia. Tästä käy ilmi, että puurakenteet missään tapauksessa ei voi kutsua ramppia.

Asetus saavutettavuus laitteiden

Puhuessaan järjestely rakenteiden vammaisille, ensiksi tulisi kiinnittää huomiota kallistuskulmaa. Se on määritelty suhde vaaditulle määrä pituus osuuden, joka kulkee pitkin kaltevan pinnan. Toisin sanoen, jotta varustaa mahdollisuus sisäänkäynti tuolihissi korkeus 10 cm, on huomattava etäisyys 1 m (100 cm) ja alkaa tehdä suunnittelun tässä jaksossa. Tässä tapauksessa, ramppi kaltevuus vammaisten on 10% (10 cm 100 cm).

Perustaa saatavuus on tarpeellinen kaikissa paikoissa, joissa taso ero on suurempi kuin 4 cm. Alussa kunkin hissin osan on tarpeen varustaa alusta, jonka leveys on vastattava rampin ja ollessa pituus noin 1,5 m.

Kukin maaliskuu ramppi avulla kiivetä korkeus 0,8 m Slope sen ei pitäisi ylittää korkeuden ja pituuden suhde 01:12 nostettaessa korkeus 0,2 m. - 01:10. Poikittainen bias rakenne annetaan saavuttaa jopa 2% (1:50).

Yksi vaatimuksista luiskat ja laitteiden on asennus jalkalistat. Niiden pitäisi olla siellä, missä rakentaminen ei ole seinän vieressä. Puskurit on suunniteltu estämään liukumassa pois vaunun. Niillä on korkeus 5 cm. Jos alkuperäisessä suunnittelussa ramppia ole tarkoitus, on mahdollista reunalla tietyn etäisyyden päässä pinta-alan kiinnittää tai putken.

Myös ehdottomasti ne olisi varustettava kaiteilla ja luiskat vammaisille. Säännöt velvoittavat ne tekemään kaksinkertainen. Alkuun pitäisi mennä korkeus 0,9 m, pohjan -. 0,7 m lapsille esikouluikäisten on välttämätöntä sijoittaa ne tasolla 0,5 m.

Lisäksi on muistettava, että kaiteet on ylitettävä pituus rampin kummallakin puolella vähintään 30 cm, pyöreä, joiden halkaisija on 3-5 cm (pidetään ihanteellinen vaihtoehto, katso kohta 4 aikuisille ja 3 cm - lapsille). On myös tärkeää, että kiskot olivat jatkuvasti ja yhdensuuntainen pinnan ramppi, ottaen huomioon kaikki sen kehittyneet suunnittelu.

Kussakin tilanteessa rampin rakenteen on suunniteltava yksilöllisesti. Joissakin tapauksissa on tarpeen säätää mahdollisuus kääntyminen, toisissa - tarve alueita virkistykseen. On tilanteita, jolloin ramppikiskoa ei tarvita. Näin ollen, se ei voi asettaa, jos nostokorkeus on pienempi kuin 15 cm, kallistuskulma ei ole enemmän kuin 8%, ja suunnittelu pituus - 1,8 m.

Kun laitteet kuten saavutettavuutta laitteita on muistettava, että jokaista 6-10 metriä rampin maaliskuuta tarvitaan oleskelualue. Jos malli ei ylitä pituutta 10 metriä, on mahdollista tehdä koko.

Pidetään optimaalisena, leveys 0,9-1 m. Se sopii yksisuuntainen yhteys. Jos siinä on muotoilu, mikä merkitsee kaksisuuntainen liikenne, sen leveys on noin 1,8 m. Jos projekti ei säädetä asennusta kaiteet keskellä saatavuus, ja on kulman muuttaminen rampin pitäisi mennä. Määräävät, että tällainen muotoilu on mahdollista vain sillä ehdolla, että kaltevuus on 1:15 (tai 6,7%). Loppujen pyörätuolin käyttäjät voivat järjestää vain yhden juna. Tämä tarkoittaa, että kallistuskulma on oltava sellainen, että se voisi mennä ylös tai alas ilman apua.

Valitettavasti kaikki rakennukset voidaan kiteyttää yleisesti käytettävissä olevia laitteita. Joissakin tilanteissa sinun täytyy tehdä mukautettuja malleja tiettyihin hankkeisiin. Käytä niitä paikoissa, joissa ei ole teknisesti mahdollista tehdä tavanomaisia ​​luiskat vammaisille. Normit suunnitella ne käytännössä ole havaittu, mutta ne mahdollistavat pyörätuolit päästä haluttuun rakennukseen. Usein ne on rakennettu aloitteesta vammaisten.

Siten, ei-sääntelyrakenne leveys enintään 85-90 cm, puolin on oltava vartija ramppi. Se suojaa vammaisia ​​putoamasta ja auttaa pitämään nostettaessa. Tee sanoi muotoilemattomana laite saavutettavuus asfaltti tai kiveyksiä. Nämä materiaalit tarjoavat optimaalisen pidon ja estää putoamisen.

Poikkeava rakenne mukaan suositusten yhteiskunnissa voidaan poistaa käytöstä alle bias-15% (yläraja - 18%). Mutta salli asennus tällaisten laitteiden vain siinä tapauksessa, että rakentaja tai rakennuksen omistaja ei objektiivisesti ole mahdollista tehdä asiat toisin. On toivottavaa, että ramppi ei ylitä jänneväli on 7 metriä. Vammaisille täysin terve kädet voivat kiivetä ne itse.

Asuinrakennuksissa, rakennusta, jossa pyörätuoli on käyttöoikeus (esimerkiksi Social Security Administration, hallinnon kaupungin jne), saavat tehdä poikkeava ramppeja. Keskellä pakollisen vaiheet tehdään, joka nousee mies työntää rattaita. Sisäinen portaikko leveys ei tulisi olla suurempi kuin 30 cm, toisin jotkut rattaiden ei voi siirtää. Puskurit sisällä rampin (pyörätuolimiekkailu mahdollisuus saada lavalla) ei tarvita.

Jos aiot tehdä laitteesta saataville nykyisten vaiheet (täytä niiden osassa betoni), on välttämätöntä tietää, että kaltevuus rampin vammaisia ​​on 30% standardin ulkoportaat ja 50% - sisäpuolella.

Joissakin paikoissa, eikä ramppeja asetettu kanavia. Mutta kuten käytäntö osoittaa, tämä ei ole mitään järkeä. Monet pyörätuoli etupyörät ovat paljon lähempänä kuin takana, lisäksi niiden sijoittelu riippuu mallin kanssa. Siksi laittaa kanavat, jotta hän voisi siirtää mitään pyörätuoli on mahdotonta. Tällaiset mallit ovat sallittuja ainoastaan ​​kodeissa, ne on valmistettu yksittäistä lastenrattaat.

Mutta on välttämätöntä sijoittaa ne niin, että ne eivät häiritse tavallisia ihmisiä. Jos portaat on riittävän kapea (kuten on laita useimpien asuinrakennusten), on suositeltavaa tehdä kauko-tai taitto rampin.

Erityistä huomiota olisi kiinnitettävä tuomioistuimelta kääntymistä. On välttämätöntä niissä tapauksissa, kun on muutos suuntaan rampin. Leveys tällaisia ​​sivustoja täytyy olla yhtä suuri leveys kahden rampin, kunhan se ei ole pienempi kuin 150 cm Jos kierto on 90 0, jänneväli, on tarkoitettu kääntymään, on oltava suurempi kuin leveys rampin ja syvyys - .. alkaen 140 cm vaatii hieman lisäävät alusta.

On tärkeää ymmärtää, ja siihen, miten luiskat pidetään suhteessa rakennuksen sisäänkäynnin. Tämä riippuu tyypistä oven, niiden menetelmä avaamisen ja suunnan sisäänkäyntien niitä. On toivottavaa, että on pyörätuolin luukku puolella, jossa avauskahvan. On myös tärkeää, että vammaiset voitaisiin kehittää tällä alustalla, käänny rampin ja siirtyä ovesta.

On myös tärkeää miettiä etukäteen sijoittamisesta rampin. Sopivasti kun ovi avautuu vastakkaiselle puolelle olevia laitteita. Jos rakennuksen suunnittelu ei ole mahdollista riittävän suuri alue puolestaan, suunnittelijat on tarjota hukkua ovelle - tehdä markkinarako, koska mikä puolestaan ​​asettaa pyörätuoli.

Välttämättä vaakasuoran tason edessä rampin ja päätyttyä kaltevan tason. Mutta joskus arkkitehdit tekevät virheitä. On tärkeää ymmärtää, että ramppi laite on epätäydellinen ilman pad edessään. Vaikka se on, mutta sen mitat ovat pienemmät kuin normaali, vammaiset voi ajaa jopa ramppia ja hyödyntää sitä. On tärkeää, että vaunu mahtuisi kokonaan sitä. Mutta älä unohda sivusto myöhään saatavuus laitteen. Läpi hänen läsnäolonsa mies on varaa ottaa kätensä pois pyörän tai rautateitse. Se on vaakasuorassa. On muistettava, että on mahdotonta sijoittaa kalteva osa välittömästi ovi tai seinä.

Monet eivät tiedä, mitkä säännöt mahtuu ramppeja. Nämä rakenteet ovat välttämättömiä vammaisille. Lavalla on otettava huomioon suunnittelussa että:

- tilojen on oltava helposti kaikkien ihmisiä, jotta he pystyivät päästä mitään rakennus, talo tai asunto;

- tarjota pääsyn kaikki laitteet ja välineet (esim., hissit);

- lähialueelle olisi kaikki tarvittavat järjestelmät.

Suunniteltaessa on tärkeää tietää kaikki säännöt, jotka ohjaavat asennuksen tukirakenteita. Täten ramppi kaltevuus tulee olla 8-10%. Poikkeustapauksissa se antoi sen olevan jopa 18%. Mutta koteja, jotka on varustettu saatavuuteen laitteiden, se voi olla 50%, ja jos ne ovat portaikot sisälle rakennukseen. Yleensä irrotettava tai saranoitu metalli ramppi voidaan sijoittaa niihin.

Erikseen on syytä huomata, että talon ja rakennus voidaan varustaa paitsi rampit, johon laite säännellään erityisiä sääntöjä. Tarjota esteetön ympäristö on varsin sopiva ramppi tai rampit. Mutta kanavat pyörätuolilla, kuten käytäntö osoittaa, ovat hyödyttömiä.

Koska monet eivät pidä tarpeellisena varustaa talot, rakennukset, kaupat käytettävissä laitteissa, hallinnollinen vastuu näissä tapauksissa oli vahvistettu lainsäädännön tasolla, kun johtaja kieltäytyy asentaa ramppi. Kuvia näistä rakenteista mahdollistaa valita sopivin vaihtoehto.

Pääsyn epäämistä asennuksen laite on täynnä hieno sekä yksilöiden että oikeushenkilöitä. Sillä ei ole väliä, jos ei ole mahdollista asentaa ramppi. Varusta sisäänkäynnit sisäänkäynti rakennuksen tai tilojen, voit käyttää mitä tahansa muita käytettävissä olevia laitteita. Samalla saa tehdä tällainen rakenne, jossa vammaiset voivat liikkua vain mukana olevat henkilöt. Valvottava näiden vaatimusten pitäisi toimeenpanoviranomaisten liittovaltion tasolla, kunnat, hallitukset kunkin liiton.

Esimerkiksi, taittuvat ramppi, kaltevuus kulma, joka on 50%, voidaan tehdä sisäänkäyntiä. On selvää, että vammainen henkilö ei voi myöskään laajentaa sitä itse tai kiivetä sitä. Mutta sen avulla pyörätuolin käyttäjät mennä ulos oppaan. Ja jopa ilman Tällaisen rakenteen, tulee mahdottomaksi. Onhan jotta vetää tai nostaa henkilön pyörätuolissa, tarvitset muutamia ihmisiä, jotka jatkavat sitä kädet.

Oikeudet vammaisten

Valitettavasti monet ihmiset, jotka ovat liikuntarajoitteisten eivät ole tietoisia oikeuksistaan. Kukin virheellinen on toimitettava saavutettavuus keinoin. Muutoin se pitää rajoituksena oikeuksistaan. Siksi johtajat apuohjelmia pitäisi käsitellä mitä pitäisi olla yksikön ramppi, ja luoda kaikki edellytykset ihmisten liikkumista liikuntarajoitteisten. Nämä muuten eivät ole vain vammaisia, mutta pienten lasten vanhemmille, jotka harjoittavat pyörätuolin ja muiden väestöryhmien, on vaikeuksia tarvittaessa itse liikkeen.

Meidän pitäisi myös sanoa, että ei edellytä suostumusta muita vuokralaisia ​​talon asentaa ramppi. Kuvia monista sisäänkäyntien taloa antaa mahdollisuuden ymmärtää, etteivät kaikki ihmiset ymmärtävät, miksi niitä tarvitaan. Jotkut puiston edessä auton rampit ja muut asennetut alustat, jotka sopivat heille mainostaulut, jolloin on mahdotonta liikkeen vammaisten.

Jokainen liittyvät liikuntarajoitteisten, on oikeus haastaa ja vaatia on väkisin asetettu rampin. Lisäksi vammaisten ja muiden luokkien kansalaisten tarpeessa organisaatiossa saatavuuden laitteita, voi vaatia korvauksia henkisestä kärsimyksestä. Henkilö kieltäytyy asentaa ramppi, karhu hallinnollisia tai rikosoikeudellinen vastuu.

Normeja luiskat vammaisille julkisissa rakennuksissa

Pyörä luiska, joka yhdistää kaksi vaakatasoa, jotka on sijoitettu eri korkeuksille suhteessa toisiinsa. Tämä konstrukti säädettiin varmistaa tasaisen liikkeen pyörätuolin mekanismien ja muut pyörillä yhdeltä tasolta toiselle.

Meidän aikanamme läsnäolo näiden tuotteiden kodeissa ja julkisissa tiloissa voidaan nähdä hyvin usein, vaikka tietenkin sen tarve on.

1. Teleskooppinen ja liukuva.

Paikallaan ramppi asetettu pitkällä aikavälillä. Suunnittelussa tämä tyyppi on kaksi ja odnoprolotnoy tällainen ramppi sijaitsee sisäänkäynnin tiloihin. Tämän kaltaiset tuotteet tehdään tapauskohtaisesti ottaen huomioon ominaisuudet asennuspaikalle. niiden asennuksen vaatimukset säätelee GOST.

Taitto suunnittelu voi syntyä, ja tästä syystä se on asennettu paikkaan, jossa tila on hieman rajoitettu. Jos tarvetta ilmenee, tuote on taitettu alas ja että se ei peitä pääkanavan. Tässä tapauksessa ramppi on kiinnitetty seinään tai kaide avulla erityisiä kiinnittimiä.

Ryhmän malleja ovat poistettavissa ramppi rollopandusy, teleskooppi ja liukuva ramppeja.

Vuonna rollopandusov suhteellisen pieni koko, he voivat käpertyä kuin matto. Tuotteet melko kätevä, koska niiden siirrettävyyden ja tiiviys.

Teleskooppi ramppi - monipuolinen ja sitä voidaan asentaa mihin tahansa portaita.

Jos puhumme rampit, ne ovat liian pienet mitat. Niitä käytetään yleensä silloin, kun vammainen henkilö on voitettava este, kuten hillitä.

Ja nyt on aika siirtyä kysymykseen: mitkä ovat säännöt ramppi vammaisille julkisissa rakennuksissa?

Mikä olisi tason kaltevuus rampin?

Tärkeintä on ramppi - jonkinasteisen puolueellisuudesta. Se on mitattu prosenttiosuutena, ja sillä on seuraavat ominaisuudet:

 • toiminnalliset vaatimukset GOST sanoa, että kaltevuuskulma tulisi olla 5% tai 2,9 °. Nostokorkeutta ramppi on oltava 80 cm;
 • kun läsnä on epätasaisella alustalla, ja pudottaa sen korkeus 20 cm kapenevan kulma voidaan nostaa 10%: n tai 5,7 ° (SNP sallittu asetuksilla);
 • Jos ramppi asetetaan lyhyessä ajassa, pystysuora nosto sen rakenne ei ylitä 50 cm, ja pituus - 60 cm, kaltevuuskulmaa voidaan tehdä 8% tai 4,8 °.

Katsotaan kysymys ramppi vammaisille: koko ja vaatimukset GOST. Ja myös, mitkä ovat säännöt kaltevuus ja leveys ramppi vammaisille?

Suunnittelun aikana tällaisten laitteiden on täytettävä vaatimukset GOST ja SNIP standardit tuotetietojen koot:

1) asennus rakenne tikkaat, jossa on kaksi tai useampia jännevälit ovat väli- alustoja, jotka mahdollistavat käyttöön pyörätuolin. Mitat Tämän alueen on oltava: vähintään syvyys 150 cm, ja leveys on kaksi kertaa leveys maaliskuu;

2) jos malli mahdollistaa yksisuuntaisen liikkeen käytössä, sitten sen pienin leveys on oltava 90 cm ja leveys rampit kaksisuuntainen liikenne - 180 cm. Toisessa tapauksessa kallistuskulma on vähennettävä 6,7%. Voit myös asentaa kaiteen keskellä rakennetta;

3) Se on hiottava ennen nostoa pyörätuoliramppeja. Sen on oltava suurempi kuin pyörätuolia. Täsmälleen samalla paikalla on tehtävä lopussa laskeutumisen.

Vaatimukset kiskon rampit

Mitä voidaan sanoa aidat rampin vammaisille? Kaiteet pitäisi myös olla tiukasti noudatetaan tiettyjä vaatimuksia GOST ja SNIP standardeja.

1. Jotta ne eivät liiku vaunut reunoille rakennuksista tehdä erityisiä puskurit, niiden korkeus tulisi olla 5 cm.

2. On suositeltavaa asentaa kaide klo korkeus 60 ja 80 cm. Lapsille, jotka ovat pyörätuolissa, kaiteet on vahvistettu korkeus 50 cm.

3. Kaiteet ramppeja on tehtävä koko pituudelta rakenteen.

4. Jos korkeus on rakenne nosto yli 15 cm, pituus - 180 cm, kaiteen on oltava läsnä.

5. Tällaiset esteet on paitsi koko pituudelta rampin, mutta myös molemmille puolille. Lisäksi niiden pituus on suurempi kuin pituus rakenteen 30 cm. Sallittu halkaisija on 30-50 mm.

Miten valita tällaiseen suunnitteluun?

Valinnalla suunnitteluun, kiinnittää huomiota näihin tärkeät seikat:

1) ramppeja on oltava erityinen peltejä, jotka edistävät äänetön laitteen käytön;

2) on tärkeää ottaa huomioon materiaalin valmistuksen rampin estääkseen vahingon aiheutuminen portaat tulevaisuudessa;

3) on rakenne, jossa liike- tasossa tehdään, on oltava erityinen pinnoite, joka estää liukumisen;

4) yhdistävän seinät, jotka liikkuvat kelkan, ei pitäisi olla este jalankulkijoille;

5) yksittäisten käyttöjärjestelmän suunnittelun varmasti huomioimaan parametrien pyörätuolin: paksuus, korkeus ja pyörien lukumäärä, niiden välisen etäisyyden.

Älä unohda, että keskeisimpiä valinnassa ja käytössä edellä mainittujen tuotteiden - on noudatettava EU: n normeja ja napsia turvallisuuden varmistamiseksi henkilöiden käyttävät ramppi.

Luiskat vammaisille, tyypit ja standardit, sallitut poikkeamat

Laitteet liikkuvat kahden tason välisen eri tasoilla voivat olla hyvin erilaisia. Tämä portaat ja hissit, ja liukuportaat. Mutta yksinkertaisin, ehkä, luiskia, kaltevan pinnan yhdistää kaksi horisontaalista toimipaikkoja eri korkeuksilla. Sanomattakin on selvää, kuinka arvokkaita ovat nämä mallit luoda järjestelmä, joka tunnetaan turvallisen kaupunkiympäristön vammaisille.

Riippuen reitin nosto tällaiset laitteet ovat:

Ruuvi käytetään usein varastoissa, teollisuuden, liikenteen, kaupan ja teollisuustilat ainakin - ylimääräisinä viestinnän sairaaloissa ja hotelleissa. Luoda edellytykset mukavan ja turvallisen kuljetuksen vammaisten kaupunkiympäristössä, nämä tilat ei käytetä enempää tässä artikkelissa ei ole huomioitu.

Mutta myös suora luiskia puolestaan ​​jaetaan kiinteät ja irrotettavat design.

ne On seuraavanlaisia:

 • paikallaan ja leveä yhden raidan, joka koostuu kahdesta kapea uria,
 • taitto (voi myös olla useita).

Jos kiinteät laitteet ovat yleisempiä sisäänkäynnit rakennuksiin ja eri julkisilla paikoilla (laskuja metroissa ja metro), sitten taitto tikkaat ominaisuus taloja. Ne ovat paikallaan ja yhdistetty jäykästi asennuspaikalle eikä voi liikkua, mutta ne voidaan taittaa seinää vasten ja kiinnitä salpa käytön jälkeen, jotta se ei estä etenemistä muille. Sama rakenne löytyy modernin kaupunkien joukkoliikenteen.

Toisin kuin kiinteät ja taittuvat luiskat, irrotettavat tallennettu erityiseen paikkaan. Tarvittaessa ne tuodaan ja asennetaan pyörätuolin käyttöön. Poista sitten uudelleen sopivaan arkistoon. Tällaiset laitteet voivat olla seuraavia tyyppejä:

Ensimmäinen lajike on universaali ja se voidaan helposti säätää eri pituisiin.

Ramps ovat pienet rakenteet pieni koko, joka on suunniteltu voittamaan matalat esteet, reunukset, kynnykset. Helposti kuljetettava.

Rulla-ramppi sopii hyvin kuljetukseen autoon, koska ne voidaan rullata.

Koska rampien käyttö viittaa ihmisen turvallisuuden alueeseen, niiden suunnittelua ja käyttöä säännellään asiaankuuluvilla sääntely- ja teknisillä asiakirjoilla ja säädöksillä.

lyhyesti pitää nämä asiakirjat luokittain.

Rakennetaan normeja ja sääntöjä, jotka määräävät liikuntarajoitteisten henkilöiden rakennusten ja rakenteiden saatavuuden. Tämän asiakirjan sallitun pitkittäinen rinne reitillä liikenteen pyörätuoli ei saa ylittää 5%, korkeus siihen pisteeseen, jossa ne lähtevät jalkakäytävä suojatien päästää sisälle 0,04 m. On olemassa myös muita vaatimuksia, mutta tärkeintä on, että kun ylittävät nämä parametrit, sekä läsnä ollessa rinteillä subways, metroasemat, portaat ja avoin rakennuksissa, on tarpeen järjestää ramppeja tai muita nostovälineiden. Kaltevien pintojen edessä olevien 600 mm: n pituisten lattiapintojen tulee olla aaltopintaisia ​​tai vastakkaisia.

Rampin rakentamisen materiaalin tulee olla palamatonta, nousun korkeus on rajoitettu 0,8 m: iin, ja kaltevuus on jopa 8%. Kaltevuus sallitaan 10%, jos korkeusero ei ole yli 0,2 m. Jos suoraa ramppia ei voida suorittaa, kierteinen versio on sallittua. Leveys laite ei ole pienempi kuin 1 m yksisuuntainen (suositellaan 1,5 m), on oltava reunoilla laippojen 0,05 mm korkea, estää pyörätuolin liukumisen pyörät.

Asiakirjassa säännellään vammaisten (ja joidenkin muiden vammaisryhmien) rakennusten ja tilojen saatavuutta. Se on muokannut SNIP 35-01-2001, tai sen päivitetty versio. Kuitenkin molemmissa uusissa asiakirjoissa ramppien kaltevuuden määrä on erilainen. SP 59.13330.2012 rajoittaa kaltevuutta 1:20 tai 5% 8% SNiP 35-01-2001 vaatimusten mukaisesti. Siksi, jos tekniset vaatimukset tilauksen tai asiakkaan mitään erityistä viittausta vaatimuksiin SP59.13330.2012, on tarpeen noudattaa määräysten määräämällä SNIP 35-01-2001. Rakennussäännöt ja säädökset ovat laajempi sovelluslainsäädäntö ja niillä on etusija muihin asiakirjoihin verrattuna.

Tämä asiakirja vaatii käsijohtojen käyttöä pyörätuolin käyttäjille, jos ramppin vaakasuora ulkonema ylittää 1800 mm tai nostokorkeus 150 mm: stä tai uudemmasta. Kaiteiden on oltava jatkuvia pitkin koko pituutta ja siirtymään vaakasuoran laiturin rungon kaltevan osan vieressä. GOST vaatii myös läsnäoloa vaakatasojen kaltevan pinnan alussa ja lopussa, joiden pituus on vähintään 300 mm.

Muut lainsäädännölliset ja oikeudelliset asiakirjat

On olemassa muita säädöksiä ja säädöksiä, jotka olisi otettava huomioon suunniteltaessa luiskia tai kieltäytyen käyttää niitä rakenteiden suunnittelussa ja parametreissä. Esimerkiksi, Venäjän federaation hallituksen päätöslauselma, 17.3.2011 Nro 175 "Venäjän federaation valtionohjelmaan" Edullinen ympäristö "." Erillinen paketti dokumentaation tästä aiheesta voi olla, kullakin alueella, esimerkiksi yhden päätöksen ja kaksi lakia, jossa on kysymys teknisten laitteiden vammaisten on oikeusperustassa Moskovan ja Moskovan alueella.

Ottaen huomioon, että kaltevuusvaatimukset on esitetty rampien rakentamisen ja järjestelyn vaatimuksissa, on järkevää antaa joitain selityksiä. Rampaiset rinteet voidaan määritellä eri tavoin. Harkitse niitä.

 1. Kaltevuus 1:20 tarkoittaa, että kohteen korkeusero on 20 kertaa pienempi kuin sen vaakasuoran ulkoneman pituus. Toisin sanoen, jos se on tarpeen varmistaa suunniteltaessa pyörätuolinostimen korkeus 0,3 m, vaakapituus rampin pitäisi olla 0,3 x 20 = 6 m ilman pääsy sivustoja.
 2. Rampin kaltevuus ilmoitetaan prosentteina, mikä osoittaa, kuinka paljon rakenteen vaakasuora pituus on sen korkeuslasku. Esimerkiksi 5%: n kaltevalla rampalla on samat parametrit kuin ramppi, jonka kaltevuus on 1:20.
 3. Gradientti annetaan asteina. Tätä menetelmää käytetään harvoin, se ei ole niin käytännöllistä, koska kaksi ensimmäistä menetelmää.

Laitteen ominaisuudet ja ramppien käyttö

 1. Ensinnäkin, kaksoisrakenteiset rakenteet kahdesta kanavasta soveltuvat vain silloin, kun vammaiset pyörätuolin käyttäjät käyttävät niitä. Miksi? Tässä rakenteessa olevien raiteiden välistä etäisyyttä säätelee pyörätuolin pyörien järjestelyn vastaava parametri. Eri rattaiden kappaleet eivät välttämättä ole samat, joten tällainen rakenne ei voi olla yleismaailmallinen, vaan se on tiukasti sidoksissa tiettyyn vammaiseen käyttäjäön. Siksi päätelmä: paikoissa, joissa vaaditaan vapaata pääsyä pyörätuoleille, on suositeltavaa käyttää rakenteita, joissa on jatkuva kalteva taso. Jos sinun täytyy laittaa keskelle kapeikkoa portaita niille auttaa pyörätuolin käyttäjiä, radan tulisi olla riittävän laaja, missään tapauksessa ei kapeuden vuoksi U-palkit.
 2. Jos nousu on riittävän suuri, esimerkiksi ramppeja koostuvat useista osista ja ne sijaitsevat kerrostalon portaissa ja yksittäisten osien väliin siirtymisalueilla pitäisi olla riittävästi tilaa rattaiden kääntämiselle.
 3. Kalteva osa ramppia ei saa aloittaa välittömästi asunnon etuovelta. Vammaiselta henkilöltä tulisi olla riittävästi tilaa ratsastajan siirtämiseen asunnosta, sulkemaan etuovi ja jatkamaan ajoa.
 4. Tarvittaessa voit käyttää ei-vakioisia ramppeja ja laitteita, joilla on erityinen muotoilu, jos ei ole mitään tekemistä ilman niitä. Joka tapauksessa niiden suunnittelussa olisi otettava huomioon pyörätuolin käyttäjien turvallisuus ja mukavuus. Esimerkiksi voi joskus olla tarpeen auttaa terveellistä henkilöä selviytymään poikkeamien rampiparametreihin liittyvistä vaikeuksista tavanomaisista vaatimuksista.
 5. On tärkeää muistaa, että asentaa ramppi ei vaadi naapureiden suostumusta kuistilla. Jokainen rattaiden käyttävä vammaisella on oikeus turvalliseen ja edulliseen elinympäristöön.
 6. Lippujen ja pysäköityjen autojen läsnäolo, jotka estävät vammaisten pääsyn luiskahalle, on vammaisten oikeuksien räikeä rikkomus.

Vammaisten, erityisesti vammaisten, turvallisen ja helposti saavutettavan ympäristön luominen on vakava tehtävä ja vaatii sekä julkisten että julkisten laitosten kiinnostusta. Ja yksi näistä ohjeista on tunnistaa sellaisten ramppien käyttö, jotka auttavat vammaisia ​​ihmisiä voittaa korkeudet liikkumisreitillä.

Yksinkertaisia ​​rakenteita voi tehdä kuka tahansa, joka pystyy käsittelemään työkaluja. Mutta koska täällä, voittamalla yksi vaara tai vaikeus, epäonnistunut voi kohtaamaan rakennuksen puutteellisuuden vuoksi toisen uhkan, tietämyksen ja kaikkien vaatimusten noudattamisen rampien rakentamiseksi tulee esiin. Vammaisen tulisi tuntea, että hän on yhteiskunnan tasavertainen jäsen ja että myös meidän elinympäristömme on käytettävissä.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

76 − = 68