Maisematyyli

Maisematyyli

Maiseman tyyliin liittyvä historia

Uskotaan, että maisema-tyyli maisema-arkkitehtuurissa syntyi Englannissa XVIII-luvulla. Se oli eräänlainen haaste suurelle ranskalaiselle puutarhalle, vetoomus elää sopusoinnussa luonnon kanssa, eikä vastustaa sitä itseäsi. Pelissä oli roolin ja aikakauden romaania, jossa säännölliset puutarhat eivät sovi mihinkään. Maiseman tyyli Yhdistyneessä kuningaskunnassa liittyy tällaisiin maisemasuunnittelijoihin kuten Lancelot Brown, William Kent, Charles Bridgman. Lisäksi maiseman tyylien kehitykseen vaikutti Kiinan kulttuuri, joka kieltää kaiken keinotekoisen ja tarkoituksellisen.

Maisema-alueen ulkoasun ominaisuudet

Maisema-tyyppinen puutarha on mahdollisimman lähellä luonnonmaisemaa. Asettelussa on epäsymmetria, raidat ovat sileät - ne ovat kuin metsissä olevia reittejä. Ja puutarha itsessään on enemmän kuin metsä - totta, se on enemmän koristeellisia. Puut ja pensaat istutetaan ryhmiin ja pieniin massiivisiin alueisiin, joten reunat muodostuvat alueelle, avoimet sadepinnat ja suljetun tilan alueet.

Helpotus on pieni, ja joskus liiallinen leveä venytys, geomateriaali on ennustettu - keinotekoiset kukkulat. Maisemapuutarha voidaan jakaa pieneen alueeseen ja suurempaan alueeseen, ja joskus jopa kaunistaa olemassa olevaa metsää. Tällaiselle puutarhalle on tyypillistä kevyt laiminlyönti, mullistunut kasvillisuus, ikään kuin se on itsenäisesti voittanut fancy spot. Itse asiassa kaikki tämä on maisemasuunnittelija.

Maiseman tyyliin kuuluvat puutarhan elementit

Telat ja alustat - toteutus on mahdollista luonnonkivestä tai graniittilaatasta, ajan myötä ne luovat tunnetta vanhalle puutarhalle, jossa luonto on muuttanut ihmisen maisemaa.

Myös sora, roiskunut puu (tai niiden keinotekoinen kiven jäljitelmä), kaikki nurmikon kova kantta (esimerkiksi edellä mainittu kivi) tekevät. Maisemapuutarhojen polut ovat sileät, epäsymmetriset.

vesi - maisemapuutarhassa on enimmäkseen naturalistinen: joko meluisa metsikkö, tai järvi, jossa pankit hukkuvat ruokoissa, ja liljat pinnalla.

kasvit - porrastettu istutettu: rajoilla - korkeita puita, sitten - pensaat - korkeista mataliin ja kautta vuodetta tai varpuja tilavuuselementit liikkuvat tasossa nurmikon. Usein valittaessa valikoimaa ne pyrkivät luomaan puutarhan jatkuvan kukinnan, rakennettu muutoksen huippu koristekasvien eri kasveja.

Pystysuuntainen maisemointi - Sallii käyttää kaaria, pergolaa, istuttamalla lianaa seinien, aidojen, verandojen ja kasvien lähellä.

Kukkapenkit - enimmäkseen mixborders yhdistetään monivuotinen ruohokasveilla eri kukinta-ajan, tai kirjava kukinnan pensaita ja dekorativnolistnyh. Tärkein sääntö on saavuttaa jatkuva muutos kukkivien kasvien, ehkä jopa värilliset asteikot korostamaan kauneuden muutoksen.

Puutarhan värikäs päätös maiseman tyyliin

Maisemapuutarhassa väriratkaisu voi vaihdella, eikä tiukkoja rajoituksia ole. Kanssa vallitseva vihreä asteikko, joka toimii taustana, voit täyttää kaikki värit - lila, punainen, valkoinen, oranssi. Riippuen haluustasi, voit tuoda maisemapuutarhan lähemmäs sekä metsän tyyliä että vehreää puutarhaa. Yleensä puutarhan maiseman tyyli on ominaista pikemminkin väriyhdistelmät ja jatkuva muutos - kirsikka ja omenapuita peitetty kevään kukkia ja vaahterat värinmuutos vihreästä kirkkaan oranssi ja punainen, jotkut Tuija ja mikrobiston on alle talven pronssia.

Kun suunnittelet maisemapuutarhaa, käytännöllisesti katsoen kaikki kasvit kuuluvat arsenaaliin ja tuntevat olonsa miellyttävältä keskikaistalta. Voit käyttää mänty (eri mänty, kuusi, Tuija Länsi katajat) sekä putoava kasvit - suurista puista (lehmus, vaahtera, villi kirsikka) ja varpuja (Spiraea, verijuuren, happomarjapensas). Maisemapuutarha käytetään ja koriste leef muodossa - krasnolistnyh, purpurnolistnye, zheltolistnye (laadut heisiangervot, happomarjapensas, henki) ja kasvit vehreät kukkia (hortensiat, elämänlanka) ja kirjava muotoja (dereny, euonymus Fortune). Kasveja valittaessa tärkeä rooli on alueen valaistuksen ja maaperän tyypin.

Vihjeitä puutarhan suunnitteluun maisemasuunnittelussa.

 1. Istutusmateriaalin valinnassa kasvun dynamiikan merkitys on tärkeä. On melko mahdollista ostaa pyörre tai valkoinen pieni valkoinen kilpikonna, joka vuosi tai kaksi melkein saavuttavat enimmäiskoko. Mutta 0,5 metrin korkea kuusen ostaminen ei ole suositeltavaa.
 2. Kasvit näyttävät paljon paremmilta, jos ne istutetaan pieniin puhalluksiin eikä yhteen kappaleeseen. Muuten tämä on yksi Venäjän maisemasuunnittelun eroista.
 3. Maisema tyyli sulkee pois läsnäolo topiary muodot, nimenomainen leikkaus kasveja. Mutta tämä ei tarkoita sitä, että sinun on pantava se kaikki omaan lukuunsa - monet kasvit ovat melko aggressiivisia ja pystyvät hakkaamaan heikommat mutta erittäin havaittavissa olevat lajit. Tärkeintä, että interventio ei ole selvä: kukaan ei huomaisi suojaliuska upotettu maahan ja rajaava kirjava goutweed tai rajautuu pieni tyttömäinen viinirypäleet, saada mukaan talon katolle.

Lopuksi haluan todeta, että vaikka maisemapuutarha on yksi yleisimmistä maisemassa tällä hetkellä, se ei ole niin yksinkertaista kuin se näyttää ensimmäisellä silmäyksellä. Luonnon jäljittäminen on yksi vaikeimmista tehtävistä, mutta vastineeksi saat vehreän puutarhan, joka on kaunista milloin tahansa vuoden ympäri, laulaa lintuja ja tuntee harmonian ympäröivää maailmaa.

Maisematyyli

Puutarhan maisema (englanti) on lähinnä luonnonmaisemaa. Maiseman tyyliin tärkeintä on ihmisen ykseys luonnon kanssa. Toisin kuin säännöllinen tyyli maisematyypillään on järjestyksenmukaisuus ja selkeys edellyttävät elementtien ilmaista järjestelyä sivustolla, huolimattomuutta ja epäsymmetriaa. Kaikki alueen osat on sovitettava luonnonmukaisesti maisemaan häiritsemättä luonnon harmoniaa.

maisema tai Englantilaista tyyliä, sellaisena, ilmestyi Englannissa, XVIII vuosisadalla. Sen vaikutus tyylin syntyyn oli romantiikan kehittyminen, jolle on tyypillistä yksi käsitys ihmisestä ja luonteesta, missä heidän suhteensa tuntuu. Maisema-tyylin puutarhan luominen liittyy englantilaisten maisemasuunnittelijoiden William Kentin, Charles Bridgmanin ja Lancelot Brownin nimeen. Heillä oli mitä vastustaa tiukkoja ranskalainen puisto- ja puistoyhdistys. Sen vaikutus vaikutti myös idässä filosofisissa opetuksissaan, jotka kieltäytyivät keinotekoisuudesta ja pommituksesta ja päinvastoin ottavat vastaan ​​ihmisen ja luonnon luonnetta ja harmoniaa.

Maiseman tyyli puutarhaan meidän aikanamme

Maisemapuutarhassa näinä päivinä on paljon helpompaa järjestää heidät kuin tavalliset puutarhat. Englanti Gardens vähemmän kuin kustannukset, vaativat vähemmän työtä, vähemmän ylläpitoa. Tämä johtuu siitä, että olemassa olevaan maisemaan tehdään vähäisiä muutoksia, jotka yleensä lähtevät sellaisina kuin ne ovat.

Maisema tyyli on hyvä, koska se ei vaadi paljon tilaa. Englanninkielinen puutarha voi olla rikki ja pieni alue. Puutarhan suunnittelussa on tärkeä pehmeä, virtaava linja, asteittainen siirtyminen yhdestä toiseen.

Maisema-tyyliin liittyvä helpotus ei muutu käytännössä, sillä englantilaisen puutarhan ei ole välttämätöntä käyttää kiinnitysseiniä tai muita rakenteita. Kaikki maaston epäsäännöllisyydet pelataan, ja kunkin alueen osaa korostetaan yksittäisillä elementeillä. Lisäksi täysin tasapuolisella alueella jotkut suorittavat helpotuksen geomateriaalia, arkkitehtonista ja taiteellista muutosta.

Englanninkielisen puutarhan nurmikentän siementen seos sisältää useita yrttejä. Usein englantilainen puutarha on koristeltu maurilaisella nurmikolla, joka näyttää tyylikkäältä ja muistuttaa rönsyistä mattoa. On myös mahdollista käyttää vaihtoehtoisia nurmikoita, esimerkiksi täyttö- tai maaperäkasveja.

Laitoksen järjestäminen englantilaisessa puutarhassa

Maisemapuutarhoja erottaa myös se, että kasveissa on tasoja - suuri koko, pensaat, pensasaidat, reunat, kukkapenkit. Kaikki purkamiset sijaitsevat vapaasti, ryhmissä. Englantilaisia ​​puutarhoja erottaa useat erilaiset kukkapenkit, mixborders, kivikkoiset puutarhat (rock gardens ja rockeries), jotka jäljittelevät vuoristomaisemia.

Englantilaiset puutarhat eivät voi tehdä ilman kauniita solisteja asettaen sävyn koko sivustolle. Tontti, toteutettu maiseman tyyliin, usein kasvi hunaja kasveja, houkutella mehiläisiä, bumblebees.

Suurten tehtaiden olemassa oleva istutus ei periaatteessa muutu. Suurten puiden varjossa on melko mahdollista järjestää viihtyisä kyyti, joka on piilotettava puutarhan syvyyksiin.

Päinvastoin kuin säännöllinen tyyli, jossa vallitseva väri on vihreä, valitaan maisemakuoren kasvit, joiden lehdet ja eri värit ovat; usein vastaanotto puutarhassa - jatkuvia kukkivia puutarhoja.

Luonnonmaisema ei ole täydellinen ilman lampi. Esikaupunkialueella olevan säiliön ei tarvitse olla suuri, mutta tärkein asia on se, että se näyttää luonnolliselta, rantaviiva voi olla sumea ja satunnaisesti istutetut rannikkoviljät. On myös niin onnekkaita ihmisiä, että dacha-osassa on jo luonnollinen lampi. Tämä asettaa uusia haasteita puutarhan ja maisemoinnin suunnitteluun, mutta tietenkin maiseman tyyliin sopivin vaihtoehto on luonnollinen vartalo. Visuaalisesti säiliö tunnetaan paremmin, jos se on pyöreä, soikea tai papuinen. Lammikossa asutetaan nopeasti pieniä eläimiä, mikä lisää dacha-sivustoa lähemmäksi villieläimiä.

Hyvä vaihtoehto olisi virran tai kanavien järjestäminen. Litteillä alueilla suoratyyppiset purot tehdään käämityskanavalla, väärillä kanavilla, vuoristoruuvilla luodaan keinut. Veden liike ja melu aina elvyttävät paikkaa.

Hedges ja kukka-asetelmat

Puutarhassa maisema-tyyli järjestää ja pensasaidat. Mutta toisin kuin tavallinen tyyli, maisema omaksuu melko kauniin kukkivan puun ja pensaan epätasaiset pensasaidat. Vaikka siististi leikatut reunat ja pensasaidat ovat myös hyväksyttäviä. Monet ihmiset ottavat käyttöön sellaisen laitteen kuin Bersoin luominen.

Kaarevat ja pergolat, jotka kiertävät kiipeilykasveja, voivat jakaa puutarhan erillisiin tontteihin ja palvelevat puutarhan jakamista varten. Lisäksi kaavoitus käyttää puiset aidat, metallia aidat, näytöt.

alkaen kukka-asetelmat etusija annetaan koriste heinät, yrtit, kasveja koristeelliset lehdet ja ne, jotka ovat vapaasti kasvaa, ei vaadi paljon hoitotuotteita ja tulee koriste pitkään. Usein puutarhurit luo teemoihin kukkapenkit (vesi, varjoisa kukkapenkkien monoklumby).

Paljon tilaa mielikuvitus Tarvikkeet puutarha - puutarha hahmoja, värilliset lamput, antiikkia - kaikki tämä lisää omaperäisyys puutarhaan.

Luotu luonteeltaan: maisema tyyli maiseman suunnittelu ja sen ominaisuuksia

Alkaen 18-luvulla Euroopassa alkoi kukoistaa Voltairianism. Tämä on tuettu vapaan ajattelun ja uskonnollisen yleensä. Tässä tapauksessa kiinnostuneita ihmisiä eri luonnolliset yksityiskohdat, mukaan lukien puutarhoissa ja puistoissa. Aktiivisesti kehittää luovuutta, erityisesti taide. Taiteilijat loivat hämmästyttävä maisemat, jotka ovat saaneet vaikutteita maisemaa ajasta. Maisema tyyli maiseman suunnittelu kutsutaan myös Englanti suunnitteluun. Mutta hän syntyi Hollannissa ja Saksassa, ja sitten Englantiin rekrytoida lisää nopeutta. Nykyään myös pienessä Englanti tuomioistuin voi nähdä ihana luonnonmaisemaa.

Ajankohtana, jolloin tämä tyyli syntyi, filosofia sanoo, että on olemassa monia etuja sopusoinnussa luonnon kanssa. Rikkaat yrittää oppia mahdollisimman paljon kulttuurista, perinteistä ja historiasta muissa maissa. Eri maiden veti mielenkiintoisia ajatuksia ja toteuttaa kotimaassaan. Varakkaat aateliset yrittivät varustamaan kartanot alkuperäisen ja houkutteleva. Se oli muotia luonnollinen lampi pihalla, ja että taustalla laiduntavat lampaat. Tällaiset maisemat Inspire Art, kannusti romantiikkaan, osaltaan luovia impulsseja.

Maisema tyyli on aktiivisesti käytetty tänään, ja meidän sivustoja, joten jos olet kiinnostunut ominaisuuksia perustamisestaan ​​jatka lukemista tämän tarkastelun "Dream House" ja nauttia upeista maisemista maisemakuvien.

Maisema tyyli maiseman suunnittelu

Ominaisuudet voivat poiketa maiseman tyyli

Ensi silmäyksellä maiseman tyyli - se on yksinkertainen ja luonnollinen, mutta itse asiassa tarvitse investoida paljon vaivaa luodakseen tällaisen siisti maisemointi. Sujuva siirtyminen kirkas nurmikkoa pensaat ja puut. Ei geometrisia muotoja, pehmeät linjat ja mitään lakeja. Mutta on olemassa joitakin erityisiä yksityiskohtia, jotka yrittävät tuoda maahan, jotta uudelleen hämmästyttävä muotoilu maiseman tyyliin:

 • Maasto. Voi olla tavallinen, mäkiä, laaksoja, luonnon altaat, rinteitä - kaikki vuorottelee sujuva siirtyminen.
 • Puute symmetria. Ei ole suoria viivoja, geometrisia muotoja, täysi vapaus suunnittelussa.
 • Arkkitehtonisia rakennelmia päällä. Eri karat, sillat ja vastaavat voivat olla läsnä ja tarkasti virtaa koko maisemaan.
 • Mutkitteleva polku luotu kiveä tai puunrungot spilite, nurmikko ja muut vastaavat. Niillä ei vain rooli koristeluun, vaan myös edistäisi myös yksittäisiä puutarha esineitä.
 • suolikanavan järjestelmässä. On välttämätöntä, jotta voi nauttia puutarhassa, jossa on eri pisteissä ja samalla nähdä eri maalauksellisia maisemia.
 • Puute kohtia, joista voisi avata näkymä koko puutarhaan.
 • Puutarha koostumukset täysin eri pensaita ja puita. Niiden ei pitäisi toistaa toisiaan. Voit käyttää metsä, puutarha ja luonnonvaraisia ​​kukkia ja perennat.
 • Luonnollisia tai keinotekoisia lammet epätasainen rantaviivaa.

Sen jälkeen, kun kaupunkien kerrostalot, sileä tiet, tiukka ja yhtenäinen pihat, maisema tyyli puutarhanhoito osuvimmat ja suosittu koristeluun omalla takapihallaan. Vaikka se sopii suurille alueille, mutta myös esikaupunkialueella vain 4-6 eekkeriä, voit rakentaa tähän tyyliin.

 1. Ensinnäkin on syytä huomata, luonnonkaunis ja upeat näkymät. Maisemapuutarhoissa hyvin kaunis. Näyttää siltä, ​​että ne luotiin luonnon itsensä, jos se on villi puisto, jota ei käytetä ihmisen käsiin.
 2. Tontti maisema tyyli on käytännöllinen. Hänelle voit käyttää kukkia, jotka kasvavat ihanan tietyissä leveysasteilla. Ei tarvitse etsiä eksoottisia kasveja, riittää kasvaa suosituin pensaat ja puut kaikilla aloilla. Iso plussa on, että nämä tilat ovat hyvin sopeutunut ja eivät vaadi paljon hoitoa. Maisema tyyli kasvit ovat yleensä istutetaan tietyssä järjestyksessä: korkea puu, pensaita, kukkia ja nurmikko.
 3. Tämä tyyli sopii koristeluun vyöhykkeen kävelee tai virkistysalueiden ja urheilupelit.

Puutarhamaisemaan tyyli kuva

Puutarhamaisemaan tyyli kuva

suunnitelma

Tehdä sivuston maiseman tyyliin, pitäisi ensin tehdä suunnitelma. On tarpeen nimetä sijainti talon ja sijainti kaikki elementit, jotka tarvittaisiin mukavasti alueella.

Kun suunnittelet maiseman suunnittelu tulisi harkita läsnäolo ja sijainti radan. Kuten edellä mainittiin, niiden ei tarvitse olla suora ja selkeä. Kierrosta olisi kaareva. Polkuja voi olla mielivaltainen, vaan ne tulisi sijoittaa niin, että se on mukava päästä tiettyyn pisteeseen. Esimerkiksi tällaiset palvelut ovat puutarhassa, ulkosuihku ja wc. Nämä polku on lyhyt, jotta ei tarvitse saada koko puutarhaan.

Maiseman suunnittelu esikaupunkialueella maisematyyliin

Kun kyseessä on maan järjestely Englanti maisema tyyliin, sinun pitäisi luopua tapana käyttää aluetta maksimiin. Tässä tilanteessa, joka kulmassa ei voida tehdä jotain hyödyllistä, päinvastoin - vapauden ja lisää tilaa on luotava. Ei tarvitse varata joitakin ylellisiä suihkulähteet, rakentaa vesiputoukset ja muut vastaavat. Voit käyttää mitä sinulla jo on päällä. Jos sivusto on epätasainen, se on vain käteen. Sinun täytyy käyttää kaikki "heikkouksista" alueen, jotta ne muuttuivat sen ansiot.

sivusto maisema maisematyyliin kuva

Jos talossa ei ole rakennettu, niin sen suunnittelussa tulisi seurata Victorian ja Brittiläistyylisessä. Mutta tilanteessa, kun talo on rakennettu pitkään ja hänen tyyli ei sovi maisemanhoito, voit:

 • muuttaa joitakin yksityiskohtia talon, mutta se voi vaatia paljon rahaa;
 • istuttaa suojaukset, jolloin erotetaan lähiverkon sisäänkäynnin puutarhan
 • Valmiit rakennukset, erityisesti kotona, voit antaa haluttu tyyli käyttäen haarautunut kasveja, jotka kattavat sen julkisivu.

Talo puutarha maiseman suunnittelu

Puutarhamaisemaan tyyli kuva

Maiseman suunnittelu puutarhan värit ovat tärkeitä. Oikea väri ja sävy pystyy visuaalisesti suurentaa tai pienentää lähennä tai siirrä yhden tai muun esineen. Kiitos väri voi olla keskittyä yhteen osaan ja "piilottaa" toisella. Ja muistathan, että pieni yksinkertainen koostumus näyttää ihanan toisin vieviä ja mielikuvituksellinen yhdistelmiä.

On olemassa monia erilaisia ​​salaisuuksia, miten parantaa maisemaa maisemointi. Esimerkiksi kaukana nurkassa puutarhassa oli yhtä merkittävä, on tarpeen laittaa se elävämpiä puita, kuten mänty istutukset sinisen sävyjä.

Englanti maiseman tyyli maiseman suunnittelu

Huolimatta siitä, että puutarhan maiseman tyyli on yhtä luonnollista, se ei tarkoita, että heidän ei tarvitse käsitellä. Sinun on luotava ryhmä pensaita ja kukkia, istuttaa kirkkaan värinen kukkapenkkien varjoa puutarha kujien läpi vehreässä kasveja ja niin edelleen.

Englanti maiseman tyyli maiseman suunnittelu kuva

Kukkapenkit maisematyyliin

Voit järjestää vihreä nurmikko omalla. Syvyys hedelmällisen kylvöä paikassa, jossa se on suunniteltu nurmikon tulee olla vähintään 15 cm. Ennen kylvöä ruohoa, noin kuukauden, on tarpeen kaivaa maahan, ja poista kaikki rikkaruohot, lannoite tarmoa alueella. Pinnan tulee olla sileä ja tiivis, joita käytetään vanerin levyinä tai rullina. Läsnä ollessa kääntyessään tai muiden esteiden leikkuri, ruoho pitää kylvää metrillä häneltä.

Nurmikko ruoho voi olla erilainen. Keskimääräinen siemen nopeudella noin 15 g / m, mutta lisätietoja löytyy suoraan ostaessaan tietyn yrtti. Siemenet kylvetään ole liian syvä, mutta ne on peitetty maa, ja heille on tarjottava tippua kaltainen poutaa. Ja niin joka päivä ensimmäisen viikon kuluttua istutuksesta, jos katu on aurinkoinen ja kuuma. Emme voi sanoa, että nurmikko kasvaa hitaasti, mutta samaan aikaan, tämä prosessi voidaan nopeuttaa ostamalla valmiita rullaa ruohoa. Heidän tarvitsee vain laajentaa, levittää ja kaada.

Kukkapenkkien ja nurmikoiden maisematyyliin

paljon erilaisia ​​kukkia, puita ja pensaita voidaan käyttää maiseman tyyli maiseman suunnittelu. Sinun tulisi myöskään unohtaa eri osatekijät koriste- ja käytännöllinen, kuten penkki tai patsaan.

Maiseman suunnittelu esikaupunkialueella maisematyyliin

Kiitos kaikille tämän, voit luoda oman pala paratiisia. Maiseman suunnittelu tuo hauskaa ja tarjoaa täydellistä lepoa puutarhassa.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

7 + 2 =