Miten valita rei’itin

Miten valita booli henkilökohtaiseen käyttöön?

Valitse oikea poraustyökalut - keinoja helpottaa korjaustyöt talossa pitkään. Miten onnistuneesti valita booli, jottei ylihintaa brändin, ja saada laitteiden laatu?

Muutama vuosikymmen sitten kotona voimakkaalla porakone varustettu pora metalli- ja betoni. Todella oma, erikoistunut työkalu vain myydään ulkomaille, ei vain mene supermarket rakennukseen ja valitse sopiva laite.

Kaikki muuttuu, ja niukkuus tavaroiden väestön muuttui vähittäiskaupan liittyvän liikevaihdon, ja kilpailu. Nyt ei ole mitään ongelmia läsnäolo, mutta on ongelmakohta valinnalla oikean työkalun mallin valinta rehellinen tuottajalta.

Mikä erottaa pora booli, ja päinvastoin

Tyypillinen rei'itin pitkittäinen aksiaalinen liike tekee osa, samankaltainen poraa. Siksi kylvökoneet sekoittaa raskas pora. Sanoin, käytännössä mitään eroa, mutta booli toiminta perustuu pneumatiikan ja iskuja (vakava) pora toimii kiitos mekaniikka.

Näin ollen nopeuden ero käsittelyn pintoja. Poraus betonia, tiili ja kivi seinät pneumaattisesti vähentää fyysistä rasitusta käyttäjän. Mistään iskuporakone samanlainen työhön liittyy suuri väsymys, ja "Vasaraporaus" -tilassa jalassaan sisäinen pora sivustoja nopeasti.

Olemme tulleet siihen tulokseen, että leimaus on oltava suurempia ja raskaampia porakone shokki toiminto.

Laite ja ominaisuudet lävistimen

Kaikki porat toiminnot on jaettu kolmeen ryhmään:

 1. Single-Mode. Vain toimivat vasara poraus. Useimmat näistä porat ei käytetä jokapäiväisessä elämässä, ja sitä käytetään ammattimaisesti lisävarusteita kapea tarkoitukseen.
 2. Dual-mode. Vasarointoiminnolle plus klassisen poraus- tai revitään vain.
 3. Tri-tilassa. Työkalu on varustettu kaikki ominaisuudet kohdassa mainitut 1 ja 2.

Valitseminen booli perustuu ensisijaisesti ominaisuuksien vallan ja iskuvoima. Mitä suurempia nämä indikaattorit, sitä parempi Picked boolia.

Shot Sähkötyökalut ovat aina ole suhteessa valtaa ominaisuuksista.

Tyypit työskentelevät patruunat asetta:

Joka patruuna lyönti- poimia? Kiertää taloa tai maatilan sopii parhaiten malli ilman nopeasti avaimia. Muuttamalla suuttimen tässä suoritusmuodossa suoritetaan sopivasti, nopeasti ja helposti.

Luokitus vasarat, paino:

 1. Keuhkoihin. Jopa 4 kg. Teho on enintään 700 wattia. On vain SDS-plus Poraistukan enintään 26 mm.
 2. Keskimäärin. Vuodesta 4-8 kg. Virta 700-1500 wattia. Riippuen laitteiden on oltava SDS-plus ja SDS-max.
 3. Raskas. Yli 8 kg. Teho on yli 1500 wattia. Vain varustettu kasetti SDS-max halkaisija alle 60 mm.

Valmistaja Bosch varustaa sen uusimmat mallit Hammer Chuck SDS-toppi halkaisijaltaan 16 mm: stä 25 mm.

Punch on erittäin huomattava vaikutus omistama toiminto mitattuna joulea. Vuodesta iskuenergia riippuu laitteen suorituskykyä sekä halkaisija työstetyn reiän. Päivittäiseen työhön vasaralla on yksi tärkeimmistä mittareista.

On olennaista, että vaikutukset poraa "suurin" erittäin nopeasti loppuun resurssejaan, ja lävistin suorittaa tätä työtä pitkään ilman kulumista, varsinkin single-mode mallin.

Aivohalvauksia vaikuttaa myös työkalun nopeutta. Enemmän mäntä iskee lävistimen toimintaosan, sitä nopeammin rei'ittää.

On käynyt ilmi, että energia- ja taajuus määräävät tasolle. Self-valitsemalla meistin tarvitaan ulottuvuuden arvioimiseksi työn piikkaukseen, sitten määritetyt ominaisuudet iskutaajuuden laskea likimääräisen suorituskyvyn.

Miten valita booli kotiin

Oikein aloittaa valinnan alkaen painon ja tehon. Supertehokas mallit eivät täysin tarvitse kotiisi.

Vasarat kotikäyttöön - ovat työkaluja keskimääräistä tasoa kustannusten, tehon ja painon.

Sopivat kriteerit kansallisessa edellytyksiä ja seuraavia eriä tuotemerkin:

 1. Kapasiteetti 600-900 wattia.
 2. Puhaltaa 1,2-2,2 J.
 3. Tri-tilassa väliaineessa lyönti. Poraus, vasara poraus, punssi ilman kierto.
 4. Pyörimisnopeus on tarpeen säätää.
 5. Suojaholkki häirintä.
 6. Pikaistukka.
 7. Vaihtopatruunan täydellinen tuotemerkki.

Näiden ominaisuuksien on kolme johtavia tuotemerkkejä:

 1. Makita. Tarpeeksi valoa porat ja vasarat, kanssa takaa useita vuosia. Osoittautuneet hyviksi työkaluiksi päivittäiseen kotitalouksien teosten ja valoa korjaus. Keskimääräinen markkinahinta on käytettävissä, helppokäyttöisyys. Miten valita booli taloon on merkki? Jäsenet viittaavat malliin Makita KT 2450 Haluttu (hyödyllinen) kapasiteetti 700 wattia, Strike 3 joulea, nopeus 4500.
 1. Bosch.Nemetskoe laatu ja kokoonpano. Päällimmäisenä alalla ammatti sähkötyökaluja ja laitteet kotitöissä. Mitään mallia testin ajan, sääolosuhteet. Vasarat on varustettu toiminnolla, tarkka kiinnitys nopeuden säätö (pora, pora). Ostamalla kalustoa tältä valmistajalta, kiinnitä huomiota värin asian. Sininen luokittelee sen ammattilainen tarkoitukseen. Suosittuja malleja - Bosch GBH 2-24 DF. Teho 790 wattia, vaikutus 2,7 J, täydellinen irrotettava Chuck SDS-plus ja pikaistukka klassikko.
 1. Hitachi. Paras työkalu meidän markkinoilla Japanista. Hinnoin samaan luokkaan kanssa Makita, mutta joissakin malleissa sähkötyökaluja, kuten vasarat, kevyempi. Ajattele, mitä valita Punch samalta valmistajalta? Huomaa Hitachi DH 22 PG, jonka kapasiteetti on 620 wattia, 1,4 lyöntiä J ja painaa vain 1,9 kg.

Luotettu neuvonantaja valinnassa meistin, mutta mitä tahansa muuta tekniikkaa, ei ole tarpeen. Maksimi - on kuunnella suosituksia. Valita ja ostaa malli on se, joka sopii parhaiten henkilökohtaiset vaatimukset.

Valitsemalla booli

Poravasara - erittäin tarpeellinen väline porataan eri reikiä. Hänen mukaansa periaate väline on samanlainen vaikutus pora, mutta nämä välineet ovat keskenään erilaiset. Tässä artikkelissa käsitellään ongelmaa - miten valita oikea Perforointilaite kotitöihin, mikä laite valita korjata asunnon, sekä pitävät kaikki sen tunnuspiirteistä.

Lävistimen - laitetta, jonka avulla porataan reikiä eri kokoisia ja syvyys näiden tai muiden materiaalien. Otsikon määränpään laite - poraus, joilla on suuri lujuus ja jäykkyys (esim. - betoni). Nykyään yleisimmät näistä laitteista ovat laitteet, joissa on sähkö- ja pneumaattinen järjestelmä, joka tarjoaa takomalla materiaalista. Monet kuluttajat huolissaan asiasta: "Miten valita booli taloon?". Epävarmuus tulee nähdessään laaja valikoima ehdotetun malleja. Koska jokainen eri kapasiteettia, sekä erilaisia ​​teknisiä ominaisuuksia. Siksi valita hyvä booli, sinun täytyy harkita useita tekijöitä.

Nämä kaksi laitetta tarvitaan korjaamiseen vaihtoehdot ovat melko samanlaisia, mutta samaan aikaan ovat erilaiset.

 • Pora - vähemmän sisäkorkeus ja vähemmän painava väline sovelletaan yleensä poraus ei ole kovin kestäviä materiaaleja. Hänen shokki toiminto tarjoaa hyvin vähän apua porattaessa.
 • Perforator puolestaan ​​on suurempi reikä ja isku valtaa, ja samalla tarjoamaan toimintaa pora jännityksetön. Kun ostat auton, voit säästää rahaa, että olisi sijoittanut ostamalla molemmat laitteet. Voimakas porat käytetään laitteiden avulla tehdä nopeasti ja helposti tarvittavat reiät muodoltaan ja syvyydeltään.

Miten valita oikea teho

Teho laite on yksi perusparametrit. Markkinoilla oli melko laaja yksikkökapasiteetit 450-500 W - jopa 2000-2500 wattia. Pääsääntöisesti malli sovi kapasiteetti 450-600 ti Asuminen. Mallit jossa korkeampi voima, voit soittaa ammattilainen. Näiden laitteiden avulla voit valmistaa nopeampia ja syväkairausta. Sillä harvoin poraustyö voitaisiin helposti käyttää pienitehoisia malli.

Millainen laite

Valita hyvä Rei'itin, vaikuttaa sen erilaisia ​​moottorin ulkoasun.

On olemassa kaksi tällaista tyyppiä:

 1. Malli, jossa on vaakasuora järjestely moottorin sopii lyhyt ja kapea reikiä. Tällaisissa variantteja moottori on sijoitettu pitkin akselia sokki, joka edistää alhainen jäähdytyksen. Pitkäaikaisen käytön jälkeen tämäntyyppisen moottorin on annettava jäähtyä, muuten se voi vahingoittua.
 2. Malli, jossa on pystysuora moottorin järjestely. Tällaisissa laitteissa moottori on, vastaavasti, kohtisuorassa shokki. Nämä laitteet on tällaisia ​​etuja, kuten suurempi teho, ja ei tarvita jatkuvaa jäähdytystä. Siksi nämä lajit usein käytetään tilanteissa, jotka vaativat keskeytymättömän toiminnan ja suuri iskunkestävyys.

Iskulujuus - yksi tärkeimmistä parametrit valitaan luotettava laite. Kuitenkin suuri voima työkalu tarjoaa enemmän suorituskykyä ja siten suurempi virrankulutus. Enemmän käyttöteho, syvempi ja suurempi halkaisija voi tuottaa poraus. Emme saa unohtaa, että tällaisia ​​suuritehoisia laitteita tulee olemaan suuri koko ja suuri massa Met.

Miten valita booli konkreettisia

Kun valitset edellytetyn mallin, kannattaa kiinnittää huomiota sen merkinnät. Betoni on oltava merkinnät - SDS +. Tällainen laite ei voi vain tunkeutua konkreettisia, mutta myös liuosta sekoitetaan, ja ruuvi pultit. Myös selityksessä tulisi kiinnittää huomiota suurin sallittu arvo pora. Ja erilaisia ​​materiaaleja, onko se tiili tai betoni, on pora, sovelletaan tietyn materiaalin. Plus, kaikki - suuri teho laitteen itse.

Edullinen virtalähde

On olemassa kaksi eri perustyyppiä virtalähteitä, akun ja verkosta. Kun työskentely korkeus ei ole aina mahdollista kytkeä verkkoon. Sen vuoksi tällaisissa olosuhteissa tehokkain tapa käyttää malleja, jotka toimivat akun. Itse akkua, täytyy olla suuri kapasiteetti, koska shokki voima vaatii paljon energiaa. Tärkein ominaisuus tämäntyyppisiä vasarat - hintaindeksiin. Laitteiden akkujen varassa ovat paljon korkeammat kustannukset kuin laitteisiin, jotka toimivat verkossa.

Tällä hetkellä monet yritykset, jotka myyvät laitteita korjattavaksi, kannattaa käyttää hyvän booli hyväksi Saksan jättiläinen sähkötyökaluja - Bosch. Se on pitkään ollut istunnossa jokaisen asukas. Tärkein ominaisuus tämän merkin - luotettava ja laadukas tuote. Antaa neuvoja valitsemalla vahva booli Bosch - sinun täytyy ymmärtää niiden merkinnöissä. Voit tavata seuraavia tunnuksia: PBH tai GBH.

 • G- laite ammattikäyttöön. P - laitetta käytetään kotikäyttöön.
 • Numerot ilmaisevat työkalun painon. (Esimerkki: 3-40, 2-32).
 • Isot: d - sovelletaan haketus, f -, jossa on vaihdettava patruuna, r - on päinvastainen.

Ostaessaan yrityksen tuotteen, lue kaikki tekniset tiedot instrumentin, jottei overpay tarpeettomia laitteita.

Hieman lisätehoa ja paino

Mitä kevyempi laite, sitä helpompaa ja helpompi työskennellä hänen kanssaan. Monet nykyiset kansalliset mallit ovat kevyitä (3,5-4 kg.). Muiden lisälaitteiden on tarjota: kyky jatkuvasti pyörittää poran, nopeuden valvonta, Liikekäytön pora.

Päätarkoitus pora on työskennellä betonilla. Toisin kuin pora kärki on ominaisuus, joka on valmistettu SDS-standardi. Eri tarkoituksiin sovelletaan booraksi erityistä suuttimia (bittiä). Joka myrsky ilmaissut mittaominaisuudet, ja asennus malleja, määrittää, kuinka kaira (halkaisija ja pituus) pitäisi tuottaa tarvittavat poraa reiät.

Päätarkoitus pora on työskennellä betonilla. Toisin kuin pora kärki on ominaisuus, joka on valmistettu SDS-standardi. Eri tarkoituksiin sovelletaan booraksi erityistä suuttimia (bittiä). Joka myrsky ilmaissut mittaominaisuudet, ja asennus malleja, määrittää, kuinka kaira (halkaisija ja pituus) pitäisi tuottaa tarvittavat poraa reiät.

Neuvoja valitsemalla vahva booli - valitse sarja, joka sisältää: itse laite, pora ja kotelo on helppo kuljettaa ja varastointi työkaluja. On suositeltavaa suosia tunnettuja yrityksiä, jotka ovat osoittautuneet hyviksi parhaalla kädellä, ja tuotteiden erinomainen laatu.

Worth nähdä mielenkiintoinen video:

Ranking parhaista Perforaattorit vuonna 2016

Erityisesti sinulle olemme tehneet luokituksen paras Perforaattorit vuonna 2016 hinta- ja laadun, jotta voit valita luotettava malli eri hinnoittelupolitiikkaa ja toimintaa.

Huippuammattilaiset punchers

Keräsimme lähes kaikki mallit saatavilla markkinoilla ammatillisen Hammers c vaaka- moottorin aseman ja SDS + istukka ja määrittää paras joukossa perustuu ominaisuuksiin

 • makita HR5001C
 • makita HR5201C
 • makita HR4501C
 • Makita HR5211C
 • DeWALT D 25601 K
 • Bison ZPME-1250EK
 • makita HR5210C
 • Hitachi DH45MR
 • DeWALT D 25762 K

Top vasarat 5000-6000 ruplaa

Tarjoamme teille meidän top edullisia mutta hyvä Lyönnit varten 5000-6000 ruplaa, joten voit ostaa todella luotettava kone.

 1. Bort BHD-901
 2. musta & Decker KD 985 KA
 3. Bort BHD-1500-K
 4. Makita HR2020
 5. Kolner KRH 1250C

Top vasarat 8,000-10,000 ruplaa

Erityisesti sinulle olemme tehneet luokitus vasarat 8,000-10,000 ruplaa, joten voit vähin rahoituskustannukset ostaa todella hyvä tekniikka.

 1. Makita HR2460
 2. Interskol PA-10 / 2-14,4R
 3. Bosch GBH 2-24 DF
 4. Makita HR2455
 5. Bosch GBH 2-26 DFR

Edellä mainittujen parametrien avulla jokainen ymmärtää - miten valita edullinen mutta hyvä lyönti kotikäyttöön. Forum Internetissä voit nähdä asiakaspalautteen laadusta eri malleja, sekä määrittää omat vahvuutensa ja heikkoutensa. Lisäksi se esitetään riittävä määrä selkeitä ja elävä video, eräänlainen ohjeet koneen käyttöä. Verkkokaupassa ovat luokitus kaikkien tuotteiden, mukaan lukien pyörivät vasarat, valita sopiva malli kaikille ominaisuuksia. Neuvoja valitsemalla vahva lyönti - muista ostaa uusi (ei b / y) laitteen, joka vastaa parametrin hinnan ja laadun. Paras hankinta - kone ostettu erikoisliike, laadun takaaminen tuotteitaan ja toimittavat ne takuun. Jos haluat työskennellä lähinnä betonin - olisi ehdottomasti annettava etusija booli, se mahdollistaa tehdä työtä nopeammin, paremmin ja luotettavammin.

välineet

Haluatko porata reiän betoniin? Niin paljon, että tämä manipulointi ei ole otettu pois kasoista aikaa, hermoja ja fyysistä rasitusta? Joten te potrebuetcya laite, joka yhdistää parhaat ominaisuudet jackhammer ja porakone. Korjaamiseksi korjaaminen ei tullut valtava haaste niille, jotka uskalsivat toteuttaa sitä itse, se kannattaa ostaa laadukkaita booli kotiin. Ammattikäyttöön rakentajat koska tämä aihe on merkitystä kahdella tavalla. Miten valita booli eikä laskea väärin - kysymys on tietysti vaikeaa, mutta toteutettavissa.

Poravasara ja Vaikutus: mikä on ero?

Lävistin on porakoneen pituussuunnassa-akselin (so puhaltaa), ja pyörivä liike työkalun. Käytäntö on osoittanut, että esillä oleva laite on usein sekoittaa iskuporakone. Mikä on ero näiden yksiköiden? Se sijaitsee koukerot teknisen toteutuksen shokki toiminto: se toteutetaan pora mekaanisesti samaan booli - paineilmalla. Juuri tämä jälkimmäinen pystyy tekemään betonia, tiiltä, ​​kiveä jne paljon nopeammin, kun heidän kanssaan työskenteleville vaatii paljon vähemmän fyysistä työtä kuin poralla. On syytä huomata, että "udarnyy9quot; tila ei ole vitsi jalassaan pora.

Vasarat suurempia ja massiivinen aggregaatteja - ne ovat erittäin tuottava ja luotettava.

Luokittelun työkalu: huomiota tilojen

Vasarat, riippuen niiden toimintaan, voidaan jakaa eri tyyppiä:

Ensimmäinen - tämä on pitkälle erikoistunut työkalut. Niiden muotoilu on hyvin yksinkertainen, mutta silti sillä asunnon korjaamiseen ne eivät sovi tarpeisiin. Singlemode mallit tukevat poraus toimintoa rytinällä.

Malli, jossa vain tuettu tila - lyömäsoittimet (piikkaukseen), kutsutaan paineilmavasarat.

Yleisempää, ja näin ollen enemmän tuttuja asukasta, porat ovat bimodaalisia. Lisäksi vasara poraa tila, jossa on joko tavanomainen poraus- tai talttakone.

Kolmitoimisen yksiköitä, joilla on kaikki edellä mainitut toiminnot.

poraus tilaa käytetään, kun työskennellään metallin ja puun, vasara poraus - betoni ja tiili, iskulaitteen tila on optimaalinen poistaa laatat seinät ja lattia.

Ennen valintaa booli kotona tai työpaikalla, muista kiinnittää huomiota laitteen toiminnallisuutta - itse asiassa jokapäiväisessä elämässä, varmasti, tarvitaan kaikissa kolmessa tilassa.

Rakenteellisia piirteitä, tarvikkeet, tekniset

Pääpiirteistä, jolla voidaan arvioida suorituskykyä ase on sen teho (mitattu wattia), ja iskuvoima (mitattuna joulea). Mikä booli paremmin? Varmasti sellainen, jossa nämä parametrit ovat korkeammat.

Kiinnittää huomiota! Indeksi törmäyksen voimasta ei aina verrannollinen voima - tämä johtuu erityispiirteisiin valtarakenteita.

Hammers varustettu yhdellä kahdenlaisia ​​patruunat: tavallinen tai nopea. Paras vaihtoehto, paitsi ammatti myös toinen versio kotikäyttöön. Pikaistukka mahdollistaa helpon vaihtamisen booraksi- käsien työtä, ilman erityistä avain.

Toinen mielenkiintoinen piirre kaikkiin yksiköihin - painon. Säteilevät valoa, keski- ja raskaat vasarat.

 • kevyt porat painavat enintään 4 kiloa, ja niiden suurin sallittu tilavuus on 700 wattia;
 • Keskimääräinen painavat 5-8 kg, niiden paksuus vaihtelee 700-1500 wattia;
 • raskaat ajoneuvot, jotka painavat yli 8 kiloa, niiden kapasiteetti ylittää 1500 wattia.

Pyörätuolit valmistuvat kierrosta SDS-plus, käytön sallimista booraksi, joiden halkaisija jopa 26 millimetriä. Raskas vasarat varustettu SDS-max patruunat - toiminta porat, joiden halkaisija on 60 mm, jossa niitä ei ole ongelma. Eri malli sarja voi olla toissijainen vasarat "povstrechat9quot, kuten näistä ja muut ammukset.

Mielenkiintoista! Melko äskettäin alettu käyttää SDS-top patruunat (16-25 mm porat). Laajalle levinnyt kunnes ne yumeyut - kuten ammukset yksiköt on varustettu edullisesti Bosch.

Kuten useimmat muut rakennusalan sähkötyökaluja, poravasaraa voivat tehdä työtään, "pitayas9quot; paitsi verkkovirrasta lisäksi akusta. On syytä huomata, että langattomat työkalut ovat huomattavasti kalliimpia klassinen ja että tällaisia "mobilnosti9quot; Se tapahtuu hyvin harvoin.

Elektroninen portaaton nopeus - ei lisäpisteen varustamaan ase. Käytössä pitäisi olla asianmukaiset "lisävaruste" sallia valita optimaalinen pyörimisnopeus -. koosta riippuen poran, nykyinen kuormitus painimen, jne. Elektroninen säätöyksikkö lisää käyttöikää ja parantaa työn laatua. Tämä ominaisuus tarjoaa periaatteessa erilaisia ​​malleja.

Raskaat porat (useimmiten) - ammattilaisen työkalu. Kotimaan tarpeisiin pään tarpeeksi keskimäärin mallia.

Lisäominaisuuksia yksiköt

At Drifters, lisäksi standardin ominaisuuksia, voi olla lisälaitteineen, laajentaa suuresti mahdollisuuksia välineen ja helpottaa käyttäjän työtä. Esimerkiksi, kun läsnä on käänteinen meistin tilassa voit käyttää laitetta kuten ruuvimeisselillä. Lisäksi tämä tila voi auttaa "vyzvolit9quot; on loukussa työkalu.

vaihtoehto "pehmeä käynnistys" Samalla vältetään kaoottinen värähtelyjä instrumentin heti sen alkamisesta. Läsnä tulppa kytkin säästää tarvitse jatkuvasti painaa vastaavaa painiketta käytön aikana. Turvakytkin estää moottoria vaurioilta ja ylikuumeneminen.

Kalliimpia malleja ylpeillä tärinänvaimennusjärjestelmä, ja täysin eristetty metallikotelo, kaksi vaihteisto, alempi melutaso.

Hinta yksiköiden riippuu niiden tehoalueella sulautettuja ominaisuuksia, laatua ja kustannuksia kaikille komponenteille. Myös, arvo kunkin yksittäisen meistin vaikuttaa toimitus. Kaikkein talousarvioyksikkö maksaa 80-100 dollaria, keskiluokan malli "potyanet9quot; noin 250-350 USD Professional kolmitoimisen vasara kannattaa enempää eikä vähempää - $ 1000.

Mikä booli valita talon ja joka toimii

Kotikäyttöön liian raskas ja megamoschny yksikön ehdottomasti ei tarvita - voit kiinnittää huomiota keskitason malleja Makita.

Mutta ammattilaisten tulisi miettiä tehokas konetta riittävällä määrällä voiteet. Hyvä vaihtoehto on oikein valittu malli Bosch.

Ja itse asiassa, ja toisessa tapauksessa, se olisi erittäin mukavaa, jos nipun sisältää joukon harjoitukset.

Yksi voi loputtomasti kiistellä millainen lyönti paremmin. Muista huomionarvoista booli ei tarvitse olla tyylikkäin tai obscenely kallista. Jos laite on paras selviytymään tehtävästä hänen eteensä, niin sinun tapauksessasi se on paras!

Älä vittu ottaa perfak. täytyy

Älä vittu ottaa perfak. On tarpeen ostaa korvakorut.

© Building portaali StrPort 2011-2016. Artikkeleita korjaus-, rakennus- ja rakennusmateriaaleja.

Kopioi tiedot sivustosta on mahdollista vain luvalla julkaisijan tai suora viittaus lähteeseen. oikeudelliset perustelut

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

− 4 = 1