Normaali kosteus

Contents

Huoneen ilman kosteus

Asunnossa oleva kosteus vaikuttaa suoraan kaikkien asukkaiden terveyteen ja hyvinvointiin. Yleensä kotitalouksien lämmityskaudella on laskettu taso. Ilma kuivuu, pölyn määrä ja patogeeniset mikro-organismit, jotka aiheuttavat virustaudin ja vähentävät ihmisen immuniteettia, lisääntyvät.

Lisääntynyt kosteus vaikuttaa kielteisesti myös kaikkien talon asukkaiden terveyteen. Tästä syystä on välttämätöntä säilyttää optimaalinen mikroilmasto asuinalueella mittaamalla kosteutta, lämpötilaa ja käyttämällä laitteita, kuten lämmittimiä, ilmankostuttimia ja ilmanvaihto- ja ilmastointilaitteita.

Huoneen kosteustason arvo

Tämä indikaattori vaihtelee vuodenajasta riippuen. Heti kun lämmityskausi tulee, huoneen ilma kuumenee ja kuivuu. Joissakin taloissa päinvastoin kosteus lisääntyy, jos rakennusta huonosti lämmitetään lämmityslaitteilla.

Jos indikaattorin taso on alhaisempi kuin tiedemiehille jo pitkään vahvistettu normi, se johtaa nenän limakalvon kuivumiseen, mikä vähentää kehon immuniteettia virustautiin. Hengitysprosessi heikkenee ja kehon rikastuminen hapen kanssa vähenee. Lisäksi tämä mikroilmasto voi aiheuttaa erilaisia ​​allergisia reaktioita huoneen mikroskopisten pölyhiukkasten lisääntyneen pitoisuuden takia.

Lisääntynyt kosteus johtaa sienten leviämiseen seiniin, joiden itiöt tulevat hengitysteihin ja heikentävät kehoa. On olemassa riski hengityssairauksien kehittymisestä. Tässä tapauksessa on erittäin tärkeää pienentää tämän indikaattorin tasoa, muuten se vaikuttaa negatiivisesti kaikkien perheenjäsenten terveyteen.

Toimitusjohtajan tärkeät ohjeet!

Jos sinulla on ongelmia hiusten kuntoa, sinun tulee kiinnittää erityistä huomiota käyttämiin shampoot. Pelottavat tilastot - 97% tunnetuista tuotemerkeistä on komponentteja, jotka myrkyttävät kehomme. Aineet, joiden vuoksi kaikki haitat koostumuksessa on nimetty natriumlauryyli / lauretaanisulfaatiksi, kokosulfaatiksi, PEG: ksi, DEA: ksi, MEA: ksi.

Nämä kemialliset komponentit tuhoavat kiharajen rakenteen, hiukset hauraat, menettävät kimmoisuutta ja lujuutta, väri hajoaa. Myös tämä lama pääsee maksaan, sydämeen, keuhkoihin, kerääntyy elimiin ja voi aiheuttaa erilaisia ​​sairauksia. Suosittelemme, ettet käytä tätä kemiaa sisältäviä lääkkeitä. Viime aikoina asiantuntijamme tekivät analyysejä shampoista, joissa ensimmäinen sijoituspaikka oli Mulsan Cosmetic -yrityksen varoilla.

Ainoa valmistaja kaikista luonnollisista kosmetiikasta. Kaikki tuotteet valmistetaan tiukkojen laadunvalvonta- ja sertifiointijärjestelmien puitteissa. Suosittelemme käymään virallista verkkokauppaa mulsan.ru. Jos epäilet meikkisi luonnollisuutta, tarkista viimeinen käyttöpäivä, sillä se ei saa olla pidempi kuin yhden vuoden säilytys.

Ilman kosteuden mittaus

Kosteus mitataan erityisellä laitteella, jota kutsutaan hygrometriksi. Se osoittaa tämän indikaattorin arvon prosentteina. Optimaalinen taso on 40-60%. Tällaisissa olosuhteissa henkilö tuntee hyvin, samoin kuin kosteutta ja saa kukkia talossa, ei kuivaa puukalusteita.

Hygrometrillä voit saada vastauksen kysymykseen - millainen kosteus voi olla huoneistossa, kun keskuslämmitysjärjestelmä on käynnissä tai lämmitin on päällä? Yleensä tämä indikaattori on alle 35%. Tällaisissa tilanteissa on tärkeää ryhtyä asianmukaisiin toimenpiteisiin esimerkiksi ilmankostuttimen hankkimiseksi.

On myös vaihtoehtoisia mittausmenetelmiä, mutta ne eivät ole yhtä tarkkoja kuin hygrometrit. Voit esimerkiksi kerätä vettä lasissa, jäähdyttää se jääkaapissa 5 tuntia ja laittaa se keskelle huonetta. 5 minuutin kuluttua sinun on tarkasteltava lasia:

 1. Jos ilmestyvässä kondensaatiossa on aikaa kuivua - kosteutta alennetaan, jos se alkaa laskea alas laskevassa tilassa - tämä indikaattori kasvaa.
 2. Jos lasin seinät pysyivät ehjänä, voimme päätellä, että huoneen mikroilmasto vastaa "normin" arvoa.

Antaa sinun arvioida huoneen kosteustasoa sellaisessa menetelmässä kuin Assmann-taulukko. On tarpeen vahvistaa lämpötilan lämpötila, joka näyttää lämpömittarin. Sitten lämpömittari kääritään kosteaan kudosliinaan, odota 5 minuuttia ja näe, kuinka lämpötila on muuttunut.

Assman-taulukko sisältää pylvään, jossa on kuiva lämpömittari pystysuoralla linjalla, ja vaakasuuntaisesti parametrien eroja mitattuna märällä lämpömittarilla. Kahden lukeman leikkauspisteessä on kuva, joka osoittaa, mitä kosteus on huoneessa.

Toimenpiteet huoneen kosteustason normalisoimiseksi

Talvikaudella, kun on tarpeen lämmittää huone, väline, kuten ilmankostutin on välttämätön. Kosteuspitoisuus varmistetaan siitä, että siihen kaadetaan puhdistettu vesi, joka haihtuu ja rikastuttaa tilaa kosteudella. Yleensä kosteuttajat ostetaan riippuen huoneen alueesta.

Muita toimenpiteitä, jotka mahdollistavat viihtyisän mikroilmaston ylläpitämisen talvella:

 • huoneen säännöllinen ilmastointi;
 • Märkäpuhdistus;
 • kasvien viljely.

Huoneessa voit laittaa maljakko vettä, johon voit lisätä muutama tippa sitrushedelmien eteeristä öljyä ja neuloja. Tämä menetelmä paitsi vain kosteuttaa ilmaa, vaan myös rikastaa sitä käyttökelpoisilla aineilla - phytoncides, jotka taistelevat tehokkaasti patogeenisten bakteerien ja virusten varalta. Vesisäiliöt voivat jopa koristella kodin sisustusta. Voit tehdä koostumuksia, jotka on koristeltu merikivillä, bambuilla, kuoreilla.

Nykyään on olemassa moderneja asuntojen lämmitysmenetelmiä, jotka säästävät mikroilmastoa mahdollisimman paljon. Jos seinät ovat jo ilmestyneet sellaisiksi jälkiä korkeasta kosteudesta, kuten muotista ja sienestä, on tarpeen käsitellä pintaa erityisillä kemikaaleilla ja eristää seinät.

Kellarin epätyydyttävä kunto, putkityöt vaikuttavat myös haitallisesti huoneistossa olevaan ilmaan. Tästä syystä on tärkeää korjata pääomaa hyvissä ajoin.

Huoneen kosteus on osoitus, joka vaikuttaa suoraan kaikkien asukkaiden terveyteen. Monien tekijöiden vaikutukset asumisen mikroilmastoon, mukaan lukien: lämpötila, kausiluokka, lämmitysmenetelmä ja jopa korjausten laatu, läsnäolo sisätiloissa.

Tämä indikaattori voidaan mitata hygrometrin avulla, mutta yksinkertaisempia menetelmiä, jotka valitettavasti eivät ole tarkkoja, mutta voimme päätellä, mitä toimenpiteitä voidaan toteuttaa asunnon asuttamiseksi mahdollisimman mukavaksi terveydelle.

Kosteus huoneistossa: miten mitata ja miten säätää

Kosteusaste riippuu vuodenajasta, sääolosuhteista ja alueellisesta ilmastosta - nämä tekijät määrittävät optimaalisen ilmastoympäristön tietylle alueelle ja tietylle huoneelle. Talvella kosteus vähenee merkittävästi ja kesällä se kasvaa. Ihmisten terveys ja hyvinvointi eivät ole riippuvaisia ​​ilman laadusta vaan myös ympäröivien esineiden kunnosta. Huonekasvit, huonekalut, kirjat, parketit, tapetit, laitteet ja muut sisustuselementit eivät siedä kosteuden muutoksia ja voivat lopulta tulla arvottomiksi.

Mikä kosteus olisi asunnossa

Venäjän asuinrakennusten sallitun kosteuden normatiiviset indikaattorit määrätään GOST: stä ja riippuvat sekä huoneiden tarkoituksesta että kausivaihtelusta.

 • Summer. Kesällä ilman kosteustaso vaihtelee 30 - 60% mutta enintään 70%.
 • Talvi. Kylmäkaudella sallittu arvo on 30-45%, enimmäismäärä on 60%.

Aiempien lukujen mukaan on selvää, että talvella kosteus on huoneistossa alempi kuin kesällä. Tämä johtuu siitä, että kylmän ulkoilman kosteus, joka putoaa huoneeseen, vähenee huoneenlämmössä lämmitettäessä. Kuitenkin lämmityskaudella ihmiskeho ei tarvitse vähemmän kosteutta kuin kesällä, joten lääkärit suosittelevat pitää kosteuden talossa 40-60% kaudesta riippumatta.

 • Makuuhuone. Jotta miellyttävä terveydentila ja ääni nukkuvat nukkumoottoreissa, optimaalisen kosteuden tulisi olla 40-55%. Suurin mahdollinen yritä päästä eroon tarpeettomista laitteista ja mahdollisimman usein tuuleta huone. Immuniteetin vahvistamiseksi lääkärit neuvovat nukkumaan hieman avattuun ikkunaan, jopa off-season tai talvella.
 • Lapsille. Lapset ylikuumenevat ja jäätyvät nopeasti, ovat alttiita infektioille ja vaikeuttavat sairauksia. Siksi lapsen on säilytettävä oikea mikroilmasto. Kuiva ilma peittää nenänielun limakalvot, mikä aiheuttaa henkitorveita: vuotava nenä, yskä, keuhkoputkentulehdus. Vastasyntyneelle on erittäin vaarallista puuttua kosteudelle - herkälle iholle voi muodostua kuorinta ja atooppinen dermatiitti. Kosteus huoneistossa, jossa vauva asuu, on 50-60%.
 • Olohuone. Suurin ja tilavin huone talossa, jossa kaikki perheenjäsenet käyttävät suurimman osan ajasta. 40-50% - tämä kosteuden taso tulee mukavaksi paitsi ihmisille, myös lemmikkieläimille, sisäkukkaille sekä kodinkoneille ja huonekaluille.
 • Keittiö, kylpyhuone. Tässä kosteustaso ylittää yleensä sallitut rajat. Keittäminen ja veden kulutus lisää huomattavasti lämpötilaa ja kosteutta. Ratkaise ongelma hyvällä tuuletuksella. Jos liesituuletin toimii huonosti - asenna lisäpuhallin siihen ja tuuleta huoneet useammin yritettäessä saada kosteusindikaattorit, kuten olohuoneessa - 40-50%.
 • Toimisto. 30-40% - riittävä kosteus kodin kaappiin tai kirjastoon. Korkeammat hinnat voivat vaikuttaa kielteisesti kirjoihin, asiakirjoihin ja tekniikkaan. Yleensä ilmakehän toimistoissa, niin usein työskentelyalueella - on lisätä huoneen kosteutta.
 • Kasvihuone. Jos olet talon talvipuutarhojen onnellinen omistaja, muista, että hyvien valaistus- ja lämpötilaolosuhteiden lisäksi kasveille tulisi antaa tarvittava kosteusmäärä 50-70% tasolla kasvien alkuperästä riippuen.

Taulukko osoittaa, mitä pidetään normaalina ilmankosteus asunnossa kunkin yksittäisen huoneen optimilämpötila olosuhteissa.

Taulukko - optimaalinen lämpötila ja kosteus parametrit yksittäisten huoneiden

Mistä tiedät kosteus talossa - tätä on neljä osoittautunut tapoja. Merkittävin on käyttää kosteusmittari - luotettavan mittaava laite ilman kosteuden sisällä tiloissa. Toimenpiteen kosteus asunnossa kun mitään kosteusmittari? Improvisoitua keinoin. Tietenkään he eivät anna tarkkoja lukuja, mutta yleensä se, onko sisäilman kuivaus tai ylimääräistä kosteutta on tarpeen.

 1. Kosteusmittari. Tämä laite on helppo käyttää, nopea näyttää tarkan lämpötilan ja kosteusprosentin ilmakehässä. Puhelimet tulevat eri tyyppiä: psychrometric, sähköinen, mekaaninen, kondensaatio, kapillaari ja paino. Kätevin ja tarkka, käyttäjän mielestä on elektroninen laite, joka voidaan asentaa kiinteästi tai siirretään tarpeen mukaan yhdestä huoneesta toiseen.
 2. Psychrometric pöytä Assman. Korjaa lämpötila lukemien huoneen lämpömittari. Kääri instrumenttipäähän elohopealla märällä liinalla tai pumpulipuikolla. Jälkeen viidestä kymmeneen minuuttia, tallenna tulos. Ensimmäisestä päivästä toisen vähennä lämpötilaa. Sitten katsomaan Assman pöydän (katso alla oleva taulukko). Pystysuoraan vasemmassa sarakkeessa, etsi ensimmäinen osoitus lämpömittarin, että vaakasuora yläosa viiva - toinen laskenta. Risteyksessä lukujen näet arvioidun tason kosteutta huoneeseen.
 3. Lasi vettä. Kaksi kolme tuntia, sijoita lasi vettä jäähdytyskammion, jäähdyttämällä neste 3-5 ° C: ssa Huoneen lämpötilassa useita minuutteja tarkkailla reaktio veden ulomman astian seinän. Jos viisi tai kymmenen minuuttia oli fogged lasi seinät ja kuiva, tämä osoittaa, ilmakuivattiin. Lasi edelleen misted - keskimääräinen kosteus huoneessa, kun lauhde virtaa suuret pisarat - toimenpide kosteus on liian korkea.
 4. Fir-kartio. Jätä muutaman tunnin, syödä kyhmyn huoneessa lämmöltä lähteistä. Atmosfäärissä kuivaa hiutaleet on esitetty, korotetussa kosteuspitoisuus - kutistuu tiukasti.

Talvella ilma tiloissa kuivataan koska lämmitystä, kesällä kuiva ilmastointi. Miten kostuttaa huoneilmaa - ongelma ratkaista erikoislaitteita tai testattu folk korjaustoimenpiteitä aikaa.

Moderni markkinat tarjoavat kolmenlaisia ​​ilmankostuttimet, pääasiassa päätöksen osalta, jotka sisältävät veden haihduttamiseen erityisestä säiliöstä ja toimittaa puuttuvat kosteuden ilmatilassa.

 1. Mekaaninen (perinteinen). Toimiva johtuen sisäänrakennettu tuuletin, joka suorittaa ilman iteratiivista kulkee lokeroon, jossa neste puhdistus pölyhiukkasia ja kostutus. "Miinus" laite - korkea melua käytön aikana ja rajoitetun kosteustaso - enintään 60%.
 2. Höyryä. Toimintaperiaate muistuttaa teekannu josta keitetty vesi ilmakehään höyrynä. Voit käyttää vesijohtovettä - suoraan hanasta. Mutta laite on myös meluisa käynnissä, se kuluttaa paljon sähköä ja vaatii entistä varovaisemmin käytössä - kuuma höyry voi jättää palovammoja iholla tai vahingoita pintaa esineiden lähellä.
 3. Ultraääni. Vesi muuttuu höyryksi, koska erityinen kalvolevyn. Se ei ole niin meluisa toiminnassa, kaksi ensimmäistä mallia. neste lämmitys toiminto, joka pystyy tappamaan patogeenisten mikrobien ilmakehässä. Kaadetaan säiliöön tällaisen laitteen tarvitsee vain tislattua vettä tai osta patruunat sen puhdistukseen ja pehmenemistä.

Puute höyryn kodin järjestelmä - ei lause. Seuraavat kolme "vanhentunut" menetelmä auttaa kyllästetty huoneen ilman puuttuu kosteutta ilmankostutin.

 1. Säiliö vettä. Järjestää säiliöt vedenlämmittimet ympärille tai päälle akkujen sekä kaapit tai kaapit. Höyrystynyt vesi nostaa kosteutta ilmassa ja pidä sitä oikealla tasolla. Täydentää vesi aluksia se haihtuu.
 2. Kosteita pyyhkeitä. Päivällä kostuta kangas lautasliinat tai pyyhkeet ja laittaa ne akun kuivana kudos, toista toimenpiteet. Yksinkertaistaa ongelma voi olla seuraava: Aseta astia veden kanssa akku, tiputtamalla se toiseen päähän bintovoy nauha, taitetaan kaksi tai kolme kertaa, toinen pää asennossa akun päälle. Kiipeily lämmittää, neste vähitellen haihtua, ongelman ratkaisemiseksi kuivaa ilmaa.
 3. Ruukkukasveja. Lemmikit oletus värit antavat hapen ja kosteuden ilmakehässä, ja säännöllistä kastelua ja usein ruiskutus parantaa mikroilmasto huoneissa.

3D-visualisointi pölypunkkeja, jotka voivat aiheuttaa allergiaa.

Liian kuivassa muodostaa staattinen sähkö, joka poimii ja säilyttää hienot pölyhiukkaset ilmassa. Tulos - lisääntymiselle pölypunkkeja ja muita mikrobeja, jotka aiheuttavat terveysongelmia.

 • Limakalvojen kuivuminen. Heikentää immuunijärjestelmää, se provosoi ulkonäkö infektiot ja vilustuminen, esiintyminen kutina, silmien punoitusta ja polttaminen.
 • Ihon kuivuus. Ensimmäinen askel kohti syntymistä ihottuma, kuorinta, mikro-halkeilua ja ennenaikaista ryppyjä, hauras kynnet ja hauras hiukset.
 • Kuormitusta sydämeen. Se johtuu hidastumisen verenkiertoa, ensimmäiset oireet - heikkous, ja päänsärky.
 • Häiriöt ruoansulatuskanavan. Seurauksena viskositeetti kasvaa ruoansulatuskanavan mehut mahassa ja suolistossa.
 • Huononemista ilmanlaatua. Se merkitsee muodostumista korkea pitoisuus ilmakehässä allergeeneja.

Kun syy kosteus on ulkoinen - kosteassa kellarissa, rappeutunut katto tai lähellä kotiin lampi, luotettavin tapa - se korjaukset soveltamisen vedeneristys. Jos muodostumista kosteutta - tulos teidän kyky elää, niin päästä eroon kosteutta talossa auttaa seuraavilla tavoilla.

Kotitalouksien ilmankuivaajat ovat kannettavien ja staattisten. Laitteen suorituskyky mitataan imukyky litraa päivässä vaihtelee 12 jopa useita satoja litroja.

 • Kompressori. Periaatetta laitteen toiminta on yksinkertainen: sisäänrakennettu tuuletin yksikkö ajetaan kosteaa ilmaa ja vedetään höyrystimen läpi. Johtuen lämpötilaeron kosteuden kerrostettu muodossa kondensaation ja valutetaan erityiseen vastaanottimeen. Lämmitetyn ilman erillisen aukon jälleen tulee huoneeseen.
 • Adsorptio. Tällainen laite kutsutaan usein kuivausainetta. Laitteessa ei ole liikkuvia osia, ei kuluta yhtään energiaa ja toimii täysin äänettömästi. Vetistyvä adsorbentti aine sijoitettu laitteen sisällä. adsorbentti olisi vaihdettava säännöllisesti kosteuden kyllästämä joko erityinen tapa jakaa kosteudesta takaisin ilmakehään.

Öljy lämmittimet voi vähentää kosteuden tasainen pienellä alueella, moderni ilmastoitu ja kosteustaso on säätötoiminto ilmassa. Mutta saavuttamiseksi mahdollisimman tehokkaasti, paitsi käyttää erityisiä laitteita, sinun tulisi noudattaa kolmea yksinkertaista sääntöä.

 1. Tuuletus. Säännöllinen ilmastus vähentää vesihöyryn pitoisuus ilmassa. Mitä useammin tuuletetaan - sitä enemmän kuivaa ilmaa tilaa huoneeseen.
 2. Auringonvaloa. Älä sulje verhot. Auringon säteet tehokkaasti kuivattuja tilaa muutaman tunnin.
 3. Liesituuletin. Unventilated joissa korkea kosteuspitoisuus, kuten kaapissa tai kylpyhuone, asentamalla laadukas uutetta tarvitaan. Ilmanvaihtojärjestelmän on oltava muovi-ikkunat asunnossa.

Ylimääräinen vesihöyry ilmatilaan huonetta herättää lisääntymisen muotti, erilaisia ​​sieniä ja muita haitallisia bakteereita, jotka aiheuttavat terveydelle haitallista.

 • Krooniset sairaudet. Kosteus olohuoneessa ja aiheuttaa enemmän vakavia aikana akuutit hengitystietulehdukset, astma, ja jopa tuberkuloosi. Ankarassa muodossa tauti on vaikea saada takaisin.
 • Väsymys. Tunkkainen raskas ilma vaikea hengittää ja nukkua, voi aiheuttaa astmakohtauksia.
 • Epämiellyttävää hajua. Eteneminen taudinaiheuttajien talossa aiheuttaa epämiellyttävää hajua tunkkainen, ja melkein heti tuulettaminen menettänyt tunne raitista ilmaa.
 • Kosteutta asioita. Vaatteet, pyyhkeet, lakanat ja muita asioita kosteassa ei ole täysin kuivattu, bakteerit lisääntyvät ja joutuessaan iholle kostealla liinalla, voi aiheuttaa monenlaisia ​​ihotautivaivat.

Vuodenajasta riippumatta, käytä väärin ilmastointi ja lämmitys. Optimaalinen kosteus asunnossa tai talossa voidaan helposti saavuttaa säännöllinen tuuletuksen märkäpuhdistukseen. Mikroilmastointi asuinalueella auttaa ehkäisemään kroonisia sairauksia ja allergioita, myönteinen vaikutus terveyteen asukkaille. Määräajoin tarkistaa taso kosteutta huoneeseen ja pitää se normaali.

Miten ripustaa hevosenkengän talossa rahaa, mennä naimisiin, ja vain kauneuden

Hangata superliimalla iholle kädet, vaatekaappi ja huonekalut: pakastin, hohkakivi, asetonia ja muita korjaustiedostoja

Mitä tehdä ja mitä peili on rikki: merkkejä, rituaalien ja skeptinen lähestymistapa

Paistettua munakoisoa miten hampurilaiset, kuten sieniä, Aasian tyyli jälleensyntymisen ja muiden sininen vihannesten

Vulvovaginal oireet: miten tunnistaa ja hoitaa tulehduksia intiimi alue

vulvovaginiittia hoito naisilla: miksi yhtenäistä lähestymistapaa. Miten tunnistaa aiheuttajaa. Mitkä tekijät vaikuttavat sairauden alkamisesta. Valinta huumeiden riippuen aiheuttaa.

Mitä nokkia Pink kana vuonna 2017?

Vulva naisilla ja tytöillä: miksi on tulehdusta ja tapoja toipua

Oireet ja hoito vulvitis naisilla ja tytöillä. Tärkeimmät tekijät altistavat taudille. Millä perusteella voi havaita patologia. Hoitomenetelmät oireista riippuen. ehkäiseviä toimenpiteitä.

Salaatti "Vinaigrette" uusia kuvia "hyödyllisin kursseja"

Terapeuttinen taulukon numero 7: ominaisuudet ja lajit "munuaisten" ruokavalio

Terapeuttinen ruokavalion numero 7: Miksi sitä kutsutaan "munuainen". Miten säätää äänenvoimakkuutta suolaa ja proteiinia. TAULUKKO annettiin ruokaa ja ruokia. Piirteet alalaji "Seitsemän". Esimerkiksi valikko ja arvostelut.

Gardnerella vaginalis: dysbioosi, jolla on "aromi"

Oireet ja hoito gardnerella naisilla. Miksi emätin dyspiosis kehittyy ja miten mikrofloora palautetaan. Kompleksit gardnerellez. Yleinen hoitohoito, ja mitä lääkkeitä voidaan hyväksyä raskauden aikana.

"Mastodinon": milloin odottaa tulosta homeopaattisesta valmisteesta

Ohjeet "Mastodinonin" käytöstä, lääkkeen koostumuksesta ja periaatteesta. Lääkkeen antamisen järjestelyt pisaroittain ja tabletteina. Indikaatiot ja vasta-aiheet. Haitalliset vaikutukset. Erityisohjeet ja analogit.

Munakoiso reseptit uunissa: valikoima ruokavaliota, juhlaa, lihaa ja juustoja

Vasilina Smotrina: "Kuusi poikani ovat auttajiani"

Äiti Vasilinan kuusi poikaa Smotina on varma: jopa suuressa perheessä naisen pitäisi löytää aikaa itsensä kehittämiseen, olla kaunis ja fyysisesti aktiivinen. Tietoja siitä, miten hän hallitsee kaikkea ja mitä lifhakas hän käyttää - haastattelussa portal Woman365.ru.

Merkkejä gonorrea naisilla: mikä osoittaa tartunnan, ja miten vahvistaa sen

Oireet gonorrhea naisilla, ja miksi tautia on vaikea tunnistaa. Patogeenin mikrobiologian ominaisuudet. Mitkä lisääntymisjärjestelmän osat vaikuttavat useammin. Miten tartunta tapahtuu. Diagnoosi- ja hoitomenetelmät.

Resepti kesäkurpitsa jauhelihaa uunissa: juusto, vihannes, sieni ja lihan vaihtelut

© 2013-2018 Naistenlehti "Woman365.ru". Materiaalien kopiointi on sallittua vain aktiivisen hyperlinkin osoittamalla tavalla lähteeseen. Internetin kustantamon "Webopolis" projekti.

Mitä kosteutta pidetään asunnossa normaalina - parametrin ja sen normien tärkeys

Talon sisältämien ilman parametrien arvioinnissa useimmat ihmiset kiinnittävät ensi sijassa huomiota lämpötilaan, unohtamatta yhtä tärkeä indikaattori kuin kosteus. Se riippuu subjektiivisesta lämmön tai kylmyyden tunteesta, yleisestä terveydestä, kasvien tilasta ja monien kotitaloustavaroiden turvallisuudesta. Ymmärrämme, mikä on huoneen kosteuden normi ja myös selvittää, mitä se vaikuttaa.

Ongelmia, jotka johtuvat puutteesta / liiallisesta kosteudesta

Kosteusilmaisin heijastaa ilman kyllästymisastetta vesihöyryllä. Se voi olla absoluuttinen ja suhteellinen. Ensimmäisessä tapauksessa määritetään, kuinka paljon grammaa kosteutta on 1 m3: n ilmassa. Toisessa vaiheessa lasketaan veden todellinen määrä ilmakehässä (absoluuttinen arvo) ja suurin mahdollinen lämpötilassa.

Kun tällaista käsitettä käytetään huoneiston kosteusnopeuden suhteen, suhteellinen indikaattori ilmenee. Tämä parametri määrittää suuressa määrin huoneen mikroilmaston mukavuuden. Sekä henkilö että kotiympäristö kärsivät liian korkeasta tai liian alhaisesta kosteudesta.

Huoneen kuiva ilma aiheuttaa kohonneen kosteuden menetyksen ihon ja hengitysteiden kautta. Tämä voi johtaa sellaisiin epämiellyttäviin seurauksiin kuin:

 • hiusten, kynsien ja ihon elastisuuden väheneminen, johon liittyy mikrohiukkasia, ryppyjä, kuorinta, dermatiitti;
 • kuivaten silmien limakalvosta, jonka oireet ovat kutina, punoitus, "hiekan" tunne;
 • veren paksuuntuminen, joka johtaa sen liikkeellepanon hidastumiseen, heikkouteen, päänsärkyyn, tehon heikkenemiseen, sydämen rasittamiseen;
 • mahalaukun ja suoliston mehujen lisääntynyt viskositeetti, mikä aiheuttaa ruuansulatuksen hidastumista;
 • hengityselinten limakalvojen kuivuminen, jonka seurauksena paikallisen immuniteetin heikkeneminen ja SARS-taudin lisääntyminen;
 • hengityselementtien määrän lisääntyminen ilmakehässä, joka normaalisti tulee sitoa nestemäisiä pisaroita.

Ylimääräinen kosteus ilmassa muodostaa hyväksyttävät edellytykset muotin, sienten ja bakteerien lisääntymiselle. Tämän seurauksena talon asukkaat saattavat kohdata:

 • hengityselinten sairaudet - krooninen vilustuminen, keuhkoputkentulehdus, astma, allergiat;
 • tunne tunne tai kosteus huoneessa;
 • epämiellyttävä tuoksu, joka johtuu patogeenisten mikro-organismien lisääntymisestä;
 • pestyyn pyykin kuivausajan kasvu.

Liiallinen tai riittämätön kosteus on huono kotitaloustavaroiden kunnossa. Kasvit kuivuvat tai alkavat hajota, puukalusteet ja parketti ovat epämuodostuneita tai "lapio", kuvat haalistuvat, paperituotteet menettävät rakenteensa.

Kosteuteen vaikuttava tärkein tekijä on sen lämpötila. Mitä lämpimämpi se on, sitä enemmän vesihöyryä voi olla itsessään ja päinvastoin. Mutta suhteellisen kosteuden arvioinnissa käänteinen suhde toimii: mitä lämpimämpi ilma on, sitä vähemmän sen suhteellinen kosteus, jossa on sama määrä vesihöyryä, joka siinä on. Siksi talvella tapahtuva ilmasto tekee ilmasta tuoreemman, mutta vähemmän kosteaa. Optimaalinen lämpötila on 18-22 ºC.

Vesihöyry huoneen ilmasta on "otettu pois":

 • kaikki lämmityslaitteet;
 • ilmastointi;
 • sisustustarvikkeet, erityisesti pehmeät huonekalut, lelut, matot.

Jokainen veden ja höyryn lähde voi johtaa suhteellisen kosteuden nousuun:

 • akvaario;
 • talon kasveja;
 • märkä vaatteet;
 • säiliöt, joissa kiehuva vesi (kattila, vedenkeitin);
 • vuotava katto;
 • vialliset vesiputket ja putkistot.

Jatkuva kondensaatio ikkunoissa ilmaisee huoneistossa korkeamman kosteuden

Ymmärrämme, mitä ilmankosteutta pidetään normaalina asunnossa. Se riippuu tilojen tarkoituksesta ja vuoden ajasta.

Asuntojen kosteustandardit:

 • lämmin jakso on 30-60%, suurin sallittu - 65% (tietyille korkean kosteuden omaaville alueille tämä standardi voidaan nostaa 75%: iin);
 • kylmäaika on 30-45%, suurin sallittu - 60%.

Suhteellinen ilman kosteus ei ole vakioitu apuhuoneissa - kylpyhuone, wc, käytävä, ruokakomero ja muut.

Kasvien ja sisustustarvikkeiden standardit:

 • huonekaluille ja antiikkiesineille - 40-60%;
 • suunnitteluun - 45-60%
 • kirjat - 30-65%;
 • kasveille - trooppinen - 80-95%, subtrooppinen - 75-80%, muut - 40-70%.

Mikä on normin suhteellisen kosteuden huoneistossa, jossa lapsi asuu? Koska pienissä lapsissa lämmönvaihtoprosessien voimakkuus kasvaa, ne ovat erityisen herkkiä mikroilmaparametrien noudattamatta jättämiselle. Ihanteellinen ilman kosteus lastenhuoneessa on 50-70%. Jos lapsi on sairas ARVI: lla tai infektiopetologialla, sen ei pitäisi sallia vähentää tätä parametria alle 60 prosenttiin.

Jotta ylläpitää optimaalista kosteustasoa lastenhuoneissa, on suositeltavaa asentaa ilmankostuttimet

Tärkeää: Lämmitysvaiheessa ilman kosteus laskee 15-20 prosenttiin. Se on nostettava, varsinkin jos talossa on lapsia, astmaatikkoja ja allergioita.

Kuinka mitata suhteellinen kosteus?

Tietäen, mikä huoneiston optimaalinen kosteus on, on syytä määrittää, miten se voidaan mitata. Rationaalisin tapa on käyttää erityistä laitetta - hygrometriä.

On olemassa useita erilaisia ​​laitteita - sähköisiä, kemiallisia, kondensoituvia, hiuksia ja muita. Asunnon ei tarvitse ostaa kallista ammattilaista. Yksinkertaisin hygrometri, jonka virhe on 3-5%, riittää. Usein se yhdistetään kelloon ja lämpömittariin. On tärkeää, että kosteusmittari poistetaan kosteuden ja lämmönlähteistä.

Määritä kosteus voi käyttää vaihtoehtoisia menetelmiä - lasi vedellä, pöydällä Assman ja kuusi kuoppaan.

Vedä vettä lasille ja jäähdytä se 3-5 ° C: seen. Voit tehdä tämän vain lähettämällä astian 3 tuntia jääkaapissa. Seuraavaksi sinun on laitettava lasi pöydälle pois akusta ja katsele sitä 5 minuuttia. Samanaikaisesti kondensaatti muodostaa sen seiniin lämpötilan laskun vuoksi. Mahdolliset tulokset:

 • lasia muutaman minuutin ajan kuivunut - kosteutta vähennetään;
 • seinät pysyivät hämärtyneinä - mikroilmaparametrit olivat normaaleja;
 • vesivirta valui lasin läpi - ilmassa oli liikaa kosteutta.

Assman-taulukkoa kehitettiin kosteuden määrittämiseksi käyttäen psykrometriä - laite, joka koostuu kahdesta lämpömittarista - tavanomaisesta ja ilmankostuttimella. Hänen muotonsa voidaan tehdä kotona. On ensin mitattava huonelämpötila tavanomaisella alkoholilämpömittarilla ja kirjattava sen arvo. Kierrä se sitten kostealla liinalla. 5 minuutin kuluttua lämpötilaa on mitattava uudelleen. Sen pitäisi vähentyä.

Seuraavaksi sinun on tarkasteltava Assmann-taulukkoa. Pystysuunnassa on merkkejä "kuivasta" lämpömittarista, vaakasuorassa - lämpötilaero. Kun olet nähnyt vaaditut arvot, sinun on löydettävä leikkauspiste. Tämä on suhteellisen kosteuden indeksi.

Huoneessa, joka on kaukana lämmittimistä, sinun on laitettava kuusikartio. Muutamassa tunnissa sen asteikot voivat joko avata (kuivassa ilmassa) tai pakata jopa tiheämmin (suurella kosteudella).

Huomaa: Epäsuorat merkit huoneen alhaisen ilman kosteudesta ovat kasvien lehtien kärkien ja synteettisten vaatteiden aiheuttamat sähköpurkaukset.

Vuodenajankohtana asunnon normaalin kosteuden on oltava vähintään 30-40% ja enintään 65%. Miten säännellä sitä?

Kosteuden vähentämisen tavat:

 • tilojen säännöllinen ilmastointi;
 • poistoilmapuhaltimien asennus;
 • kosteuden- ja ilmastointilaitteiden käyttö;
 • ajankohtainen korjaus vesijohtojen ja saniteettilaitteiden;
 • lämmittimien ja ilmastointilaitteiden käyttö;
 • kieltäytyminen kuivaa vaatteita huoneessa;
 • keittiön liesituulettimien asennus.

Menetelmät kosteuden lisäämiseksi:

 • akvaarion tai koristeellinen suihkulähde;
 • lämmittimen ja ilmastoinnin vähimmäiskäyttö;
 • roikkuvat märkä pyyhkeet paristoilla;
 • ajoittainen suihkutus ruiskusta;
 • ilmankostuttimen käyttö - höyry, ultraääni tai perinteinen;
 • säännöllinen märkäpuhdistus;
 • kasvaa suuri määrä sisätiloja kukkia.

Talon kosteus on tärkeä parametri, joka vaikuttaa sekä asukkaidensa hyvinvointiin että sisätilaan. Normaalisti tämä indikaattori on alueella 40 - 60%. Erityisen tärkeää on valvoa kosteutta huoneissa, joissa lapset viettävät suurimman osan ajastaan ​​ja hengityselinten sairauksista. Ilman kosteuspitoisuuden säätäminen on kätevää käyttää kotitalouksien kostuttimia ja kosteudenpoistimia.

Hyödyt ja haitat venytys katot kylpyhuoneessa

Sohvien muuntamismekanismit - mikä on parempi valita?

Entä jos naapurit ovat tulvia ylhäältä ja mistä mennä?

Kriittisin tilanne on lämmityskaudella. Huurteisessa ilmassa on vähän kosteutta, joten vain ilmasta ei voi saavuttaa optimaalista kosteutta huoneistossa.

Tuuletus talvella ei kastu, vaan päinvastoin - se kuivuu ilmaa

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

73 − 68 =