Normaali kosteus asunnossa

Contents

Norma kosteus asunnossa. Miten säädellä huoneen ilmankosteus

Mikä on määrä kosteutta asunnossa? Useimmat ihmiset pitävät helppo vastata, mikä olisi lämpötilan olohuoneessa, mutta kysymys kosteus kerää ne umpikujaan. Ja yksikkö voidaan kutsua vain oikea numero. Samalla kosteus - se on yksi tärkeimmistä indikaattoreista tason mikroilmaston talossa.

huoneen ilmankosteus mitataan erityisellä laitteella - kosteusmittari. Ne eroavat muotoilultaan (digitaalinen, hiukset, langaton) ja mittausalue, mutta käyttö kukin niistä on hyvin yksinkertainen. Joka tapauksessa, ei ole sen vaikeampaa kuin tavallisesti lämpömittarilla.

kosteus normi riippuu huoneen. Esimerkiksi leipomot, salia fermentaation siipikarjan talot, kylmä varastot tuotteiden varastoimiseksi se on 70-80%. Kasvihuoneissa kasvaa tulppaaneja se voi saavuttaa 95%, jota pidetään normina. Mutta huoneelle tietokoneita, puhelin yksiköitä ja toimistolaitteiden suorituskyky ei saa ylittää 50%.

Norma kosteus asunnossa riippuu myös tyypistä huoneeseen. Keskimäärin numerot vaihtelevat välillä 40-60%. Mukaan puhtaussääntöjä, olohuoneet ja käytävällä sisätilojen optimaalisen kosteuden 30-45% kylmän kauden. Hyväksyttäviä arvoja tämäntyyppisiä palveluita - jopa 60%.

Lämpimänä vuodenaikana optimaalinen kosteus asunnossa 30-60%. Sallittua - jopa 65%. Kuitenkin alueilla, joilla on korkea ilmankosteus (yli 75% katu) indikaattoria kasvoi 75%.

Kun keittiö, wc, kylpyhuone, yhdistetty kylpyhuone, aula, porraskäytävien ja ruokakomero, tämä luku ei ole vakioitu.

Erilaisten mittareiden ja tarvetta käyttää erikoislaitteita - kaikki tämä voi tuntua liian monimutkainen keskimääräinen henkilö. Siksi oppia, korkea tai alhainen kosteus asunnossa, voit viettää kokemusta lasi. Ottaa lasi tai pinon (kaikki lasiastiaan), se kaadetaan veteen, jäähdytettiin 3-4 ° C: ssa jääkaapissa. Sitten sinun täytyy laittaa alus huoneeseen ja katsella:

 • verisuonen seinämän höyrytetty ja sitten kuivattiin 5 minuuttia - kosteus lasketaan, kuivua;
 • 5 minuutin kuluttua märkä seinä - optimaalinen suorituskyky;
 • 5 minuutin kuluttua astian seinämien käynnissä virtoja - suuri ilmankosteus.

Niin voit helposti oppia tunnelmaa huoneeseen, mutta puhtaudesta kokeilu lasin tulee sijoittaa pois lämmönlähteistä.

Haitalliset kosteus

Liiallinen kosteus - on misted ikkuna, kuivattu useita päiviä alusvaatteet, vaatteet epämiellyttävä homehtunut haju, hometta ja hometta. Vain nämä tekijät tekevät talon juurikaan hyötyä pysyä. Ja on lisättävä, että tällainen ilmapiiri ei ole kovin hyvä vaikutus ihmisen terveyteen: kun homeitiöt

elintarvikkeiden kanssa kosketuksiin voi aiheuttaa myrkytyksen, allergiat, rikotaan lämmönvaihtoprosessit, lisää riskiä infektion. Henkilö asuu talossa, jossa on korkea kosteus, sairas useammin ja pidempään.

Mikä vaikutus ihmiskehoon alhainen kosteus

Alhainen kosteus aiheuttaa myös monia ongelmia. Se vahvistaa intensiteetti haihtuminen mitään, joka sisältää vettä: ihmisen ihon kanssa, jolla on kasveja. Viimeaikaiset kuiva ja iho menettää kimmoisuutta ja vanhoja. Kuiva nenän limakalvolle, ja siksi, on olemassa riski, nuhakuumeen ja akuutti hengitysteiden sairaus. Kärsi hengityselimiä, erityisesti astmaatikoille ja allergikoille.

Norma kosteus asunnossa - tämä ei ole abstrakti käsite. Nämä ovat todellisia lukuja, joiden avulla voimme ymmärtää kuinka turvallinen ilmapiiri huoneessa. Ja jos kosteus vähenee huomattavasti tai kasvaa, on välttämätöntä varmistaa, että se on sopusoinnussa normaalia indikaattoreita.

On olemassa kaksi pääasiallista menetelmiä kuivaus.

 1. Etsi ja poista syy korkea ilmankosteus. Tämä voi olla tilapäinen lisää suorituskykyä, koska ruoanlaittoon, suihkussa tai kuivaamalla muassa puute auringonvalo, puutteellisesta ilmanvaihdosta, suljettu PVC-ikkunat, jne Jokaisen syyn, voit valita tapa korjata sen: .. Onko hyvä ilmanvaihto, usein tuuleta huone , lisätä akun ja m. p.
 2. Pakko kuivatus käyttäen erityistä kuivausrummut, kemikaaleja, kosteutta imevä, ja ilmastointijärjestelmät.

Ihannetapauksessa sinun täytyy käyttää vain ensimmäinen menetelmä, mutta jos tämä ei ole mahdollista tai siitä aiheutuu vakavia taloudellisia kustannuksia, on mahdollista soveltaa toista.

Useimmiten, kuiva sisäilma on muodostettu talvella, kun intensiteetti kuumennuslaitteen, ja huoneen ilmastoituna rikoksen on harvinaista. Kuitenkin, tämä ongelma voidaan eliminoida. Normaali kosteus asunnossa kuivalla ilmalla saavutetaan seuraavilla toimenpiteillä:

 1. Läsnä huoneessa akvaarion tai koriste lähde.
 2. Kun läsnä on suuri määrä kasveja.
 3. Asennus kotimaan ilmankostutin.
 4. Harventaminen käyttää mitään laitteita, erityisesti lämmitys.
 5. Usein tuuletus.

Optimaalinen kosteus asunnossa - lupaus säilyttämisen terveyttä ja varmistaa halutun mukavuutta talossa. Ja terveyttä ei kannata säästää. Joten yritä säilyttää normaalin kosteuden indikaattoreita, vaikka pakottaa.

Normaali kosteus tasainen: toimenpide ja säätävät sekä

Aste kosteus riippuu vuodenajasta, sääolosuhteiden ja alueellisten ilmasto - nämä tekijät määräävät optimaalisen ilmakehä erillisenä alueen ja tietyn huoneen. Talvella kosteus laskee merkittävästi, ja kesällä tulee suurempi. Ilmanlaatuantureiden ei riipu ainoastaan ​​terveyteen ja hyvinvointiin ihmisiä, mutta myös kunnon lähiympäristöä. Ruukkukasvit, huonekalut, kirjat, lattiat, tapetit, kodinkoneet ja muun sisustuksen eivät siedä äärimmäisiä kosteuden ja voi lopulta tulla rappeutumaan.

Mikä kosteuden tulee olla asunnossa

Suorituskykyvaatimukset hyväksyttävää kosteutta asuinrakennusten Venäjän federaatiossa rekisteröidyt vieraat ja riippuu sekä tarkoituksen huonetta, ja kausivaihtelu.

 • Summer. Kesällä taso ilman kosteuden pitäisi olla alueella 30-60%, mutta enintään 70%.
 • Talvi. Kylmän aikana sallittu arvo on 30-45%, enintään - 60%.

Aiempien lukujen perusteella on selvää, että taso kosteus asunnossa alla talvella kuin kesällä. Tämä johtuu siitä, että kosteus kylmän ulkoilman pääsyn huoneeseen pienenee kuumentamalla huoneen lämpötilaan. Kuitenkin lämmityskaudella ihmisen elimistö ei tarvitse vähemmän kosteutta kuin kesällä, joten lääkärit suosittelevat pitämään kosteutta talossa tasolla 40-60%, vuodenajasta riippumatta.

 • Makuuhuone. Mukava tunne ja hyvän unen ja makuuhuoneet optimaalinen taso kosteuden on oltava välillä 40-55%. Kokeile niin paljon kuin mahdollista päästä eroon liikaa laitteiden ja mahdollisimman usein tuuleta huone. Vahvistaa immuunijärjestelmää, lääkärit kehotetaan nukkumaan puoli-avoimesta ikkunasta, jopa sesongin tai talvi.
 • Lapsille. Lapset nopeasti ylikuumentua ja jäätyä, ovat alttiita tartunnalle ja taudin tarttumista vaikeaa. Siksi, että lapsen säilyttää oikea mikroilmaston. Kuiva ilma kuivua nenän limakalvon, mikä aiheuttaa flunssan: nuha, yskä, keuhkoputkentulehdus. Erittäin vaarallinen puute kosteutta vastasyntynyt - herkkään ihoon voi muodostaa kuorinta ja atooppinen ihottuma. kosteus normi asunnossa, jossa hän asuu vauva - 50-60%.
 • Olohuone. Suurin ja tilava huoneeseen, jossa suurimman osan ajasta kaikki perheenjäsenet. 40 50% - taso kosteus on mukava paitsi ihmisille, myös lemmikkieläimiä, huonekasvit, sekä kodinkoneet ja huonekalut.
 • Keittiö, kylpyhuone. Täällä, ilmankosteus on yleensä ylittää sallitut rajat. Ruoanlaittoon ja veden hoidot lisäävät merkittävästi lämpötilan ja kosteuden. Auttaa ratkaisemaan ongelman hyvästä ilmanvaihdosta. Jos tuuletin toimii huonosti - asettaa se ylimääräinen tuuletin ja usein tuuleta huone, yritämme saavuttaa kosteuden parametrien olohuoneessa - 40-50%.
 • Toimistoon. 30-40% - riittävästi kosteutta ilmassa kotitoimiston tai kirjastossa. Korkeammat hinnat voivat vaikuttaa haitallisesti kirjojen, asiakirjojen ja laitteita. Tyypillisesti toimistoissa ilma on kuivaa, niin osa ongelmaa työalue - on lisätä kosteutta huoneeseen.
 • Kasvihuoneessa. Jos olet onni omistaa talvipuutarha talossa, muista, että, mutta hyvä valaistus ja lämpötilan säätö, olisi varmistettava, että laitos tarvittava annos kosteuden tason 50-70%, riippuen alkuperästä kasveja.

Taulukko osoittaa, mitä pidetään normaalina ilmankosteus asunnossa kunkin yksittäisen huoneen optimilämpötila olosuhteissa.

Taulukko - optimaalinen lämpötila ja kosteus parametrit yksittäisten huoneiden

Mistä tiedät kosteus talossa - tätä on neljä osoittautunut tapoja. Merkittävin on käyttää kosteusmittari - luotettavan mittaava laite ilman kosteuden sisällä tiloissa. Toimenpiteen kosteus asunnossa kun mitään kosteusmittari? Improvisoitua keinoin. Tietenkään he eivät anna tarkkoja lukuja, mutta yleensä se, onko sisäilman kuivaus tai ylimääräistä kosteutta on tarpeen.

 1. Kosteusmittari. Tämä laite on helppo käyttää, nopea näyttää tarkan lämpötilan ja kosteusprosentin ilmakehässä. Puhelimet tulevat eri tyyppiä: psychrometric, sähköinen, mekaaninen, kondensaatio, kapillaari ja paino. Kätevin ja tarkka, käyttäjän mielestä on elektroninen laite, joka voidaan asentaa kiinteästi tai siirretään tarpeen mukaan yhdestä huoneesta toiseen.
 2. Psychrometric pöytä Assman. Korjaa lämpötila lukemien huoneen lämpömittari. Kääri instrumenttipäähän elohopealla märällä liinalla tai pumpulipuikolla. Jälkeen viidestä kymmeneen minuuttia, tallenna tulos. Ensimmäisestä päivästä toisen vähennä lämpötilaa. Sitten katsomaan Assman pöydän (katso alla oleva taulukko). Pystysuoraan vasemmassa sarakkeessa, etsi ensimmäinen osoitus lämpömittarin, että vaakasuora yläosa viiva - toinen laskenta. Risteyksessä lukujen näet arvioidun tason kosteutta huoneeseen.
 3. Lasi vettä. Kaksi kolme tuntia, sijoita lasi vettä jäähdytyskammion, jäähdyttämällä neste 3-5 ° C: ssa Huoneen lämpötilassa useita minuutteja tarkkailla reaktio veden ulomman astian seinän. Jos viisi tai kymmenen minuuttia oli fogged lasi seinät ja kuiva, tämä osoittaa, ilmakuivattiin. Lasi edelleen misted - keskimääräinen kosteus huoneessa, kun lauhde virtaa suuret pisarat - toimenpide kosteus on liian korkea.
 4. Fir-kartio. Jätä muutaman tunnin, syödä kyhmyn huoneessa lämmöltä lähteistä. Atmosfäärissä kuivaa hiutaleet on esitetty, korotetussa kosteuspitoisuus - kutistuu tiukasti.

Talvella ilma tiloissa kuivataan koska lämmitystä, kesällä kuiva ilmastointi. Miten kostuttaa huoneilmaa - ongelma ratkaista erikoislaitteita tai testattu folk korjaustoimenpiteitä aikaa.

Moderni markkinat tarjoavat kolmenlaisia ​​ilmankostuttimet, pääasiassa päätöksen osalta, jotka sisältävät veden haihduttamiseen erityisestä säiliöstä ja toimittaa puuttuvat kosteuden ilmatilassa.

 1. Mekaaninen (perinteinen). Toimiva johtuen sisäänrakennettu tuuletin, joka suorittaa ilman iteratiivista kulkee lokeroon, jossa neste puhdistus pölyhiukkasia ja kostutus. "Miinus" laite - korkea melua käytön aikana ja rajoitetun kosteustaso - enintään 60%.
 2. Höyryä. Toimintaperiaate muistuttaa teekannu josta keitetty vesi ilmakehään höyrynä. Voit käyttää vesijohtovettä - suoraan hanasta. Mutta laite on myös meluisa käynnissä, se kuluttaa paljon sähköä ja vaatii entistä varovaisemmin käytössä - kuuma höyry voi jättää palovammoja iholla tai vahingoita pintaa esineiden lähellä.
 3. Ultraääni. Vesi muuttuu höyryksi, koska erityinen kalvolevyn. Se ei ole niin meluisa toiminnassa, kaksi ensimmäistä mallia. neste lämmitys toiminto, joka pystyy tappamaan patogeenisten mikrobien ilmakehässä. Kaadetaan säiliöön tällaisen laitteen tarvitsee vain tislattua vettä tai osta patruunat sen puhdistukseen ja pehmenemistä.

Puute höyryn kodin järjestelmä - ei lause. Seuraavat kolme "vanhentunut" menetelmä auttaa kyllästetty huoneen ilman puuttuu kosteutta ilmankostutin.

 1. Säiliö vettä. Järjestää säiliöt vedenlämmittimet ympärille tai päälle akkujen sekä kaapit tai kaapit. Höyrystynyt vesi nostaa kosteutta ilmassa ja pidä sitä oikealla tasolla. Täydentää vesi aluksia se haihtuu.
 2. Kosteita pyyhkeitä. Päivällä kostuta kangas lautasliinat tai pyyhkeet ja laittaa ne akun kuivana kudos, toista toimenpiteet. Yksinkertaistaa ongelma voi olla seuraava: Aseta astia veden kanssa akku, tiputtamalla se toiseen päähän bintovoy nauha, taitetaan kaksi tai kolme kertaa, toinen pää asennossa akun päälle. Kiipeily lämmittää, neste vähitellen haihtua, ongelman ratkaisemiseksi kuivaa ilmaa.
 3. Ruukkukasveja. Lemmikit oletus värit antavat hapen ja kosteuden ilmakehässä, ja säännöllistä kastelua ja usein ruiskutus parantaa mikroilmasto huoneissa.

3D-visualisointi pölypunkkeja, jotka voivat aiheuttaa allergiaa.

Liian kuivassa muodostaa staattinen sähkö, joka poimii ja säilyttää hienot pölyhiukkaset ilmassa. Tulos - lisääntymiselle pölypunkkeja ja muita mikrobeja, jotka aiheuttavat terveysongelmia.

 • Limakalvojen kuivuminen. Heikentää immuunijärjestelmää, se provosoi ulkonäkö infektiot ja vilustuminen, esiintyminen kutina, silmien punoitusta ja polttaminen.
 • Ihon kuivuus. Ensimmäinen askel kohti syntymistä ihottuma, kuorinta, mikro-halkeilua ja ennenaikaista ryppyjä, hauras kynnet ja hauras hiukset.
 • Kuormitusta sydämeen. Se johtuu hidastumisen verenkiertoa, ensimmäiset oireet - heikkous, ja päänsärky.
 • Häiriöt ruoansulatuskanavan. Seurauksena viskositeetti kasvaa ruoansulatuskanavan mehut mahassa ja suolistossa.
 • Huononemista ilmanlaatua. Se merkitsee muodostumista korkea pitoisuus ilmakehässä allergeeneja.

Kun syy kosteus on ulkoinen - kosteassa kellarissa, rappeutunut katto tai lähellä kotiin lampi, luotettavin tapa - se korjaukset soveltamisen vedeneristys. Jos muodostumista kosteutta - tulos teidän kyky elää, niin päästä eroon kosteutta talossa auttaa seuraavilla tavoilla.

Kotitalouksien ilmankuivaajat ovat kannettavien ja staattisten. Laitteen suorituskyky mitataan imukyky litraa päivässä vaihtelee 12 jopa useita satoja litroja.

 • Kompressori. Periaatetta laitteen toiminta on yksinkertainen: sisäänrakennettu tuuletin yksikkö ajetaan kosteaa ilmaa ja vedetään höyrystimen läpi. Johtuen lämpötilaeron kosteuden kerrostettu muodossa kondensaation ja valutetaan erityiseen vastaanottimeen. Lämmitetyn ilman erillisen aukon jälleen tulee huoneeseen.
 • Adsorptio. Tällainen laite kutsutaan usein kuivausainetta. Laitteessa ei ole liikkuvia osia, ei kuluta yhtään energiaa ja toimii täysin äänettömästi. Vetistyvä adsorbentti aine sijoitettu laitteen sisällä. adsorbentti olisi vaihdettava säännöllisesti kosteuden kyllästämä joko erityinen tapa jakaa kosteudesta takaisin ilmakehään.

Öljy lämmittimet voi vähentää kosteuden tasainen pienellä alueella, moderni ilmastoitu ja kosteustaso on säätötoiminto ilmassa. Mutta saavuttamiseksi mahdollisimman tehokkaasti, paitsi käyttää erityisiä laitteita, sinun tulisi noudattaa kolmea yksinkertaista sääntöä.

 1. Tuuletus. Säännöllinen ilmastus vähentää vesihöyryn pitoisuus ilmassa. Mitä useammin tuuletetaan - sitä enemmän kuivaa ilmaa tilaa huoneeseen.
 2. Auringonvaloa. Älä sulje verhot. Auringon säteet tehokkaasti kuivattuja tilaa muutaman tunnin.
 3. Liesituuletin. Unventilated joissa korkea kosteuspitoisuus, kuten kaapissa tai kylpyhuone, asentamalla laadukas uutetta tarvitaan. Ilmanvaihtojärjestelmän on oltava muovi-ikkunat asunnossa.

Ylimääräinen vesihöyry ilmatilaan huonetta herättää lisääntymisen muotti, erilaisia ​​sieniä ja muita haitallisia bakteereita, jotka aiheuttavat terveydelle haitallista.

 • Krooniset sairaudet. Kosteus olohuoneessa ja aiheuttaa enemmän vakavia aikana akuutit hengitystietulehdukset, astma, ja jopa tuberkuloosi. Ankarassa muodossa tauti on vaikea saada takaisin.
 • Väsymys. Tunkkainen raskas ilma vaikea hengittää ja nukkua, voi aiheuttaa astmakohtauksia.
 • Epämiellyttävää hajua. Eteneminen taudinaiheuttajien talossa aiheuttaa epämiellyttävää hajua tunkkainen, ja melkein heti tuulettaminen menettänyt tunne raitista ilmaa.
 • Kosteutta asioita. Vaatteet, pyyhkeet, lakanat ja muita asioita kosteassa ei ole täysin kuivattu, bakteerit lisääntyvät ja joutuessaan iholle kostealla liinalla, voi aiheuttaa monenlaisia ​​ihotautivaivat.

Vuodenajasta riippumatta, käytä väärin ilmastointi ja lämmitys. Optimaalinen kosteus asunnossa tai talossa voidaan helposti saavuttaa säännöllinen tuuletuksen märkäpuhdistukseen. Mikroilmastointi asuinalueella auttaa ehkäisemään kroonisia sairauksia ja allergioita, myönteinen vaikutus terveyteen asukkaille. Määräajoin tarkistaa taso kosteutta huoneeseen ja pitää se normaali.

Miten ripustaa hevosenkengän talossa rahaa, mennä naimisiin, ja vain kauneuden

Hangata superliimalla iholle kädet, vaatekaappi ja huonekalut: pakastin, hohkakivi, asetonia ja muita korjaustiedostoja

Mitä tehdä ja mitä peili on rikki: merkkejä, rituaalien ja skeptinen lähestymistapa

Gardnerella vaginalis: dysbiosis erottuva "aromi"

Oireet ja hoito gardnerelly naisia. Mikä aiheuttaa emättimen dysbiosis, ja miten palauttaa mikroflooraan. Komplikaatioita bakteerivaginoosi. Yhteinen hoito ja mitä lääkkeitä annetaan raskauden aikana.

Mitä nokkia Pink kana vuonna 2017?

Terapeuttinen taulukon numero 7: ominaisuudet ja lajit "munuaisten" ruokavalio

Terapeuttinen ruokavalion numero 7: Miksi sitä kutsutaan "munuainen". Miten säätää äänenvoimakkuutta suolaa ja proteiinia. TAULUKKO annettiin ruokaa ja ruokia. Piirteet alalaji "Seitsemän". Esimerkiksi valikko ja arvostelut.

Salaatti "Vinaigrette" uusia kuvia "hyödyllisin kursseja"

Vulva naisilla ja tytöillä: miksi on tulehdusta ja tapoja toipua

Oireet ja hoito vulvitis naisilla ja tytöillä. Tärkeimmät tekijät altistavat taudille. Millä perusteella voi havaita patologia. Hoitomenetelmät oireista riippuen. ehkäiseviä toimenpiteitä.

Vulvovaginal oireet: miten tunnistaa ja hoitaa tulehduksia intiimi alue

vulvovaginiittia hoito naisilla: miksi yhtenäistä lähestymistapaa. Miten tunnistaa aiheuttajaa. Mitkä tekijät vaikuttavat sairauden alkamisesta. Valinta huumeiden riippuen aiheuttaa.

Vasilina Smotrina: "Minun kuusi poikaa - avustajani"

Äiti kuusi poikaa Vasylyna Smotrina varma: vaikka suuri perhe naisen täytyy löytää aikaa itsensä kehittämiseen, olla kaunis, ja fyysisesti aktiivinen. Miten hän hallitsee ja nauttii mitä elämä hakkerointi - haastattelussa Woman365.ru portaalin.

Reseptit munakoiso uunissa: valikoima ravinnon, loma, lihaa ja juustoa vaihtoehtoja

Oireita tippuri naisilla: joka ilmaisee infektio, ja miten vahvistaa

Oireita tippuri naisilla ja miksi tauti on vaikea tunnistaa. Ominaisuudet mikrobiologian taudinaiheuttaja. Mitkä yksiköt sukuelimiin vaikuttavat useimmiten. Miten saada tartunnan. Diagnoosi ja hoito.

Paistettua munakoisoa miten hampurilaiset, kuten sieniä, Aasian tyyli jälleensyntymisen ja muiden sininen vihannesten

Resepti kesäkurpitsa jauheliha uuniin: juusto, kasvikset, sienet ja liha muunnelmia

"Mastodinon", kun odottaa tuloksia homeopaattisen

Käyttöohjeet "mastodinon", kokoonpanoa ja toimintaa lääkityksen. Järjestelmä annostus tippoina ja tabletit. Ja vasta-aiheet. Sivuvaikutuksia. Varoitukset ja analogit.

© 2013-2018 naistenlehti «Woman365.ru». Kopiointi materiaalien on sallittua vain osoitus aktiivinen linkki lähde. Hanke web kustantajien Vebopolis".

Mitä pidetään normaalina kosteus asunnossa - tärkeyden parametrin ja sen määräykset

Arvioimalla parametrit ilman talossa, useimmat ihmiset ennen kaikkea kiinnittää huomiota sen lämpötilan ja unohtaa sellaisia ​​tärkeitä indikaattoreita kuin kosteutta. Se riippuu siitä subjektiivinen tunne lämpöä tai kylmää, yleistä terveyttä, kasvien terveyttä ja turvallisuutta monissa jokapäiväisissä esineitä. Tarkastellaan mitä korko ilmankosteuden asunnossa, sekä selvittää, mitä se vaikuttaa.

Aiheutuvien ongelmien puutteessa / liika kosteus

kosteus osoitin ilmentää tyydyttyneisyysaste ilman vesihöyryn. Hän on absoluuttinen ja suhteellinen. Ensimmäisessä tapauksessa on määritettävä, kuinka monta grammaa sisältämän kosteuden 1 kuutiometrissä ilmaa. Toisessa - lasketaan prosentteina veden todellinen määrä ilmakehässä (absoluuttinen arvo) ja suurin mahdollinen tietyssä lämpötilassa.

Kun käytetään käsitteitä, joita määrä kosteutta tasainen, tarkoitetaan sitä, että suhteellinen indikaattori. Tämä parametri määrää suurelta osin mukavuutta sisäilmaston. Ja mies, ja kodin kalusteet kärsivät liian korkea tai alhainen kosteus.

Kuiva sisäilma provosoi lisääntynyt kosteutta ihon läpi ja hengitysteitä. Tämä voi johtaa epämiellyttäviä seurauksia, kuten:

 • vähentäminen elastisuus hiukset, kynnet ja iho, mukana ulkonäkö mikro halkeamia, ryppyjä, kuorinta, dermatiitti;
 • kuivaus limakalvojen silmien, oireet ovat kutina, punoitus, tunne "hiekkaa";
 • paksuuntuminen verta, mikä hidastumisesta sen liikkeessä, heikotus, päänsärky, heikentynyttä suorituskykyä, lisääntynyttä sydämeen kohdistuvaa rasitusta;
 • viskositeetin lisääminen mahalaukun ja suoliston mehut, provosoi hidastaa ruoansulatusta;
 • kuivaus limakalvojen hengitysteiden, mikä johtaa heikentymiseen immuniteettiä ja useammin akuutin hengitysteiden virusinfektiot;
 • määrän lisääminen hengityselinten allergeenien ilmakehässä, joka on normaalisti sitouduttava nestepisaroiden.

Ylimääräinen kosteus ilmassa luo suotuisat olosuhteet leviämistä muotin, sienet ja bakteerit. Tämän seurauksena asukkaat talon voidaan päällystää:

 • hengityselinsairaudet - krooninen nuha, keuhkoputkentulehdus, astma, allergiat;
 • tunne tukkoisuutena tai kosteutta huoneeseen;
 • epämiellyttävä haju johtuu leviämistä patogeenisten mikro-organismien;
 • pidentäminen pestyjen vaatteiden.

Liiallinen tai riittämätön määrä kosteutta on huono ja valtion kodin sisustamiseen. Kasvit kuivaa tai alkavat mädäntyä, puukalusteet ja parketti on epämuodostunut tai "kuihtuvat" kuva fade, paperituotteet menettävät rakennetta.

Tärkein tekijä, joka vaikuttaa kosteuden - lämpötila. Lämpimämpi kuin se, sitä suurempi on vesihöyryn määrä se mahtuu enintään, ja päinvastoin. Mutta suhteellisessa kosteudessa arviointi toimii käänteinen suhde: lämpimämpi ilma, sitä vähemmän sen suhteellisessa kosteudessa ja sama tilavuus vesihöyryn se. Siksi tuuletus talvella tekee ilma tuoreempaa, mutta vähemmän kostea. Optimilämpötila pidetään 18-22 ° C: ssa.

Vesihöyryn huoneilmaan, "ottaa pois":

 • lämmityslaitteet;
 • ilmastointi;
 • sisustus, varsinkin huonekalut, lelut, matot.

Lisätä kosteus aiheuta lähteistä veden ja höyryn:

 • akvaario;
 • huonekasvit;
 • märkä pyykki;
 • säiliö kiehuvaa vettä (pan, vedenkeitin);
 • vuotava katto;
 • rikki vesijohdot ja LVI.

Pysyvä tiivistyminen ikkunat tarkoittaa suurempaa taso kosteus asunnossa

Tarkastellaan mitä pidetään normaalina kosteus asunnossa. Se riippuu määränpäästä tiloissa ja vuodenajasta.

kosteusstandardeja asuntojen:

 • lämmin jakso - 30-60%, enintään - 65% (erilliset alueet, joilla on korkea kosteus tämä suhde voidaan nostaa 75%);
 • kylmän jakson - 30-45%, enintään - 60%.

Suhteellinen kosteus ei ole harmonisoitu apu- huoneet - kylpyhuone, wc, eteinen, varastointi ja muut.

Laitoksille ja sisustus kohteita:

 • huonekalut ja antiikkiesineet - 40-60%;
 • laitteiden - 45-60%
 • Kirjojen - 30-65%;
 • kasvi - trooppinen - 80-95%, subtrooppinen - 75-80%, muut - 40-70%.

Mikä on määrä suhteellisen kosteuden asunnossa, jossa lapsi asuu? Koska pienten lasten intensiteetti lämmönvaihtoprosessit kasvaa, ne ovat erityisen herkkiä noudattamatta jättämisestä mikroilmaston. Ihanteellinen kosteus lastenhuoneessa - 50-70%. Jos lapsi on sairas tai tarttuva SARS patologian, sinun ei pitäisi sallia vähentäminen tämä parametri on alle 60%.

Ylläpitää optimaalisen kosteus lastenhuoneisiin usein suositeltavaa asentaa ilmankostuttimet

Tärkeää: On lämmityskaudella kosteus laskee 15-20%. Sen täytyy ehdottomasti nostaa, varsinkin jos perheessä on lapsia, astmaatikot ja allergikot.

Miten mitata suhteellista kosteutta?

Tietäen mikä olisi optimaalinen kosteus asunnossa, on syytä selvittää, miten se voidaan mitata. Tehokkain tapa - käyttäen erityinen laite - kosteusmittari.

On olemassa useita erilaisia ​​laite - sähköisiä, kemiallisia, tiivistyminen, hiusraja ja muut. Huoneistoihin ei osta kalliita ammattikäyttöön tarkoitettuihin laitteisiin. Tyytyväisiä yksinkertainen kosteusmittari tarkkuudella 3-5%. Usein se on yhdistetty kello ja lämpömittari. On tärkeää asettaa hygrometrin kosteudelta ja kuumuudelta.

Määritetään kosteuspitoisuus käyttämällä vaihtoehtoisia menetelmiä - lasin vettä, Assman pöytä ja kuusen kartiot.

Kaada lasiin vettä ja se jäähdytetään 3-5 ° C: ssa Voit tehdä tämän, lähetä astia 3 tuntia jääkaapissa. Seuraavaksi sinun täytyy laittaa lasin pöydälle kaukana akun ja katsoa sen 5 minuuttia. Näin ollen sen seiniin johtuen lämpötilaeron tiivistymistä. Mahdolliset tulokset:

 • lasi usean minuutin kuivattiin - kosteus laskee;
 • Seinät fogged - mikroilmasto parametrien normi;
 • lasi virtasi vesivirrat - ilmassa liikaa kosteutta.

Taulukko Assmann suunniteltu määrittämään kosteuden kautta psykrometrillä - joka koostuu kahdesta lämpömittarit - tavanomainen ja ilman- kostutuslaite. Hänen kaltaisekseen voidaan tehdä kotona. Ensin täytyy mitata huoneen lämpötila tavallisten alkoholin lämpömittari ja tallentaa arvon. Sitten tulee lopussa kääri kostealla liinalla. 5 minuutin kuluttua, tarvittava lämpötila uudelleen mittaus. Se olisi vähennettävä.

Katso seuraavaksi pöydässä Assman. Vertikaalisesti järjestettyjen merkintöjen "kuiva" lämpömittari vaakasuoraan - lämpötilaero. Seeing halutut arvot, on löydettävä risteyksessä. Tämä on mitta suhteellisessa kosteudessa.

Tiloihin pois lämmittimien täytyy laittaa kuusen kartio. Muutaman tunnin kuluessa sen hiutaleita voi joko avoin (kuivassa ilmassa) tai kutistua jopa tiukempi (korkeassa kosteudessa).

Huomautus: Epäsuora merkkejä alhainen huoneen ilmankosteus pidetään kuivaamo lehtiä kärki ja sähköinen päästöt ovat peräisin synteettisistä vaatteet.

Milloin tahansa, normaali kosteus asunnossa on oltava vähintään 30-40% ja enintään 65%. Miten hallita sitä?

Menetelmät kosteus vähentäminen:

 • usein tuuletuksen tilojen;
 • asennus poistoilmatuulettimien
 • Käytä ilmakuivaimet ja ilmastointijärjestelmät;
 • ajoissa korjaus vesijohtojen ja hanat;
 • käytön lämmittimien ja ilmastointilaitteiden;
 • hylkääminen vaatteiden huoneessa;
 • asennus huput keittiössä.

Menetelmät lisätä kosteus:

 • ostamalla akvaarion tai koriste lähde;
 • minimaalinen käyttö lämmittimen ja ilmastointilaitteen;
 • pystyttämiseen kosteita pyyhkeitä paristoilla;
 • Määräajoin suihkuttamalla vettä spray-;
 • Käyttää ilmankostutin - höyryä, ultraääni- tai tavanomainen;
 • säännöllinen märkä puhdistus;
 • viljellä useita huonekasvit.

Kosteus talossa - tärkeä tekijä, joka vaikuttaa sekä asukkaiden terveyteen, ja sisätilojen. Normaalisti tämä parametri on alueella 40-60%. On erityisen tärkeää seurata kosteuden tiloissa, joissa lapset viettävät suurimman osan ajastaan, sekä ihmiset, joilla on hengityselinten sairauksia. Konsentraatio säädettiin kosteuden ilmassa, jota käytetään koti- kostuttimet ja ilmankuivaajat.

Plussat ja miinukset Sisäkattojen kylpyhuoneessa

Mekanismit muutos sohvat - joista toinen on parempi valita?

Mitä jos tulvii naapureita edellä ja minne mennä?

Kriittisin tilanne on lämmityskaudella. Jäädyttäminen ilma sisältää vähän kosteutta, joten ei voi saavuttaa vain optimaalinen tuuletus kosteuden asunnossa.

Tuuletus talvella ei ole kosteuttaa ja päinvastoin - kuiva ilma

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

+ 26 = 33