Normaali sisäilman kosteuden

Mikä on määrä kosteutta olohuoneessa?

kosteus normit asuinalueilla säädetty GOST 30494-96. Tämä asiakas kaikki tallennetut tiedot taulukossa useissa juliste, erilaisiin tiloihin. Loppujen lopuksi on kylpyamme, wc, jne, sekä ottaa huomioon myös aika vuodesta. Mutta aion kirjoittaa keskimääräinen kosteus asunnon: kylminä kuukausina kosteuden on oltava noin 30-45 prosenttia, ja lämpiminä kuukausina, ja mukavuutta ihmisen kunnossa - 40-60 prosenttia. 30 prosenttia - on keskiön standardien alla - et voi myöskään edes keuhkokuume voidaan saada muutamassa tunnissa.

On huomattava, että arvot kosteutta huoneissa on paras, ja on voimassa, että on paras tässä tapauksessa suositeltavaa ja sallittua, se on arvo, jonka alapuolella neuvotaan olemaan pudota, koska korkea ilmankosteus sekä vähennetään ihmisten terveydelle mahdollisesti vahingollisia.

Kaikki asetukset säädetty vieraita, nimittäin GOST 30494-2011,

Standard 96-vuotiaille menettäneet merkityksensä, jossa pitkään.

Täällä, vieraat, seuraavia sääntöjä:

Olohuone, sallittu kosteuspitoisuus on enintään 60%.

Optimaalinen 45-b, 30-b.

Keittiö, wc ja kylpyhuone eivät ole standardoitu.

Vain kosteus luvut saattavat olla hieman eri aikaan vuodesta, mutta jos koko, se on 40-60-t% asuinkiinteistöille.

Näitä lukuja voidaan pitää erittäin normi josta kysyit.

Enintään kuusikymmentä prosenttia, mukaisesti GOST (cm. alla).

Optimaalisen tason kosteus on alueella välillä kolmekymmentä ja neljäkymmentäviisi prosenttia.

On myös tärkeää pystyä jakamaan käsite asuintilojen. On eri asia, olohuone, ja täältä vaatimuksia sovelletaan kova ja selkeä, ja aivan sama luku kuusikymmentä prosenttia se kuuluu olohuoneeseen. Mutta keittiö, kylpyhuone, eteinen ja vastaavissa tiloissa ei ehkä normalisoitu periaatteessa sekä valtioiden GOST lyhenne HH, vaikka nämä huoneet meidät pitävät asuin.

Täydellinen nimi sääntelyasiakirjaan:

Ja tässä on tämä levy GOST 30494-96, jossa luetellaan kaikki mahdolliset vaihtoehdot. Muuten, voit nähdä, että lämpimänä vuodenaikana enimmäismäärä sallittu prosentuaalinen nousee tasolle kuusikymmentä viisi prosenttia, viisi prosenttia korkeampi kuin kylmänä vuodenaikana.

Normi ​​ja mukavin kosteus asunnon pidetään 40-60%.

Kyllä, ja tämä ilmankosteus on optimaalinen paitsi ihmisille, mutta myös eläimet, linnut ja jopa huonekaluja, elektroniikkaa, kirjoja, antiikkia ja kodinkoneet!

Puutteesta, tai päinvastoin liiallinen kosteus talossa - päinvastoin ei ole kovin mukava ympäristö syntyy!

Siksi kosteus voidaan ja pitäisi ohjata asuinalueella, on tarpeen nostaa tai laskea tarvittaessa!

Se auttaa kontrolloimalla kosteuspitoisuutta, aivan halpa laite kosteusmittari.

Normalisointi mikroilmasto ja tässä yhteydessä kosteus, toteutetaan mukaisesti GOST 30494-96. Voimassa olevan vaatimusten kosteus talvella pitäisi olla välillä 30-45% ja enintään 60%. Lämmin ilmankosteuden ajan pitäisi olla välillä 30-60% ja enintään 65%. Nämä vaatimukset koskevat kaikkia huoneissa paitsi keittiö, kylpyhuone, yhdistetty samuzla, ruokakomero, aulat ja portaikko.

Voit käyttää kosteusmittari mitata kosteutta, joiden kustannukset, muuten ei ole korkea.

Normalisointi kosteus asuintiloissa suoritetaan perustuu GOST 30494-96, nimittäin osa 4, jonka nimi "mikroilmaston parametreja".

Tämän standardin mukaan suhteellinen kosteus on olohuoneessa, tilaa virkistys- ja oppimisen siirtymistä asuntojen tulee olla 30-45% kylminä vuodenaikoina (mutta ei enemmän kuin 60%), ja lämpimänä vuodenaikana 30-60% (enintään 65%).

Mukaan GOST suhteellinen kosteus ei ole harmonisoitu käyntejä: keittiö, kylpyhuone, wc, varasto, eteinen, portaikko.

Oleskelutiloihin nopeudella kosteutta säätelevät GOST 30494-96

Että asiakkaat ovat erityisen etiketti normeihin 4 parametrien, joista yksi "ilman suhteellinen kosteus"

Alla on taulukko tällaisia ​​tiloja ovat asuinrakennusten ja hostellit:

kaksinkertainen kirje "NN9quot; Se tarkoittaa, että sääntöjä ei ole määrätty.

Arvot, jotka ovat suluissa - on koteja, joissa vanhusten ja vammaisten sijoitetaan.

Tämä indikaattori säätelee GOST 30494-96.

Sallittu kosteus indikaattorit on 30-45 prosenttia. Lisäksi mukavin arvot vaihtelevat 40-60 prosentin kosteudessa.

Norma kosteus asunnossa. Miten säädellä huoneen ilmankosteus

Mikä on määrä kosteutta asunnossa? Useimmat ihmiset pitävät helppo vastata, mikä olisi lämpötilan olohuoneessa, mutta kysymys kosteus kerää ne umpikujaan. Ja yksikkö voidaan kutsua vain oikea numero. Samalla kosteus - se on yksi tärkeimmistä indikaattoreista tason mikroilmaston talossa.

huoneen ilmankosteus mitataan erityisellä laitteella - kosteusmittari. Ne eroavat muotoilultaan (digitaalinen, hiukset, langaton) ja mittausalue, mutta käyttö kukin niistä on hyvin yksinkertainen. Joka tapauksessa, ei ole sen vaikeampaa kuin tavallisesti lämpömittarilla.

kosteus normi riippuu huoneen. Esimerkiksi leipomot, salia fermentaation siipikarjan talot, kylmä varastot tuotteiden varastoimiseksi se on 70-80%. Kasvihuoneissa kasvaa tulppaaneja se voi saavuttaa 95%, jota pidetään normina. Mutta huoneelle tietokoneita, puhelin yksiköitä ja toimistolaitteiden suorituskyky ei saa ylittää 50%.

Norma kosteus asunnossa riippuu myös tyypistä huoneeseen. Keskimäärin numerot vaihtelevat välillä 40-60%. Mukaan puhtaussääntöjä, olohuoneet ja käytävällä sisätilojen optimaalisen kosteuden 30-45% kylmän kauden. Hyväksyttäviä arvoja tämäntyyppisiä palveluita - jopa 60%.

Lämpimänä vuodenaikana optimaalinen kosteus asunnossa 30-60%. Sallittua - jopa 65%. Kuitenkin alueilla, joilla on korkea ilmankosteus (yli 75% katu) indikaattoria kasvoi 75%.

Kun keittiö, wc, kylpyhuone, yhdistetty kylpyhuone, aula, porraskäytävien ja ruokakomero, tämä luku ei ole vakioitu.

Erilaisten mittareiden ja tarvetta käyttää erikoislaitteita - kaikki tämä voi tuntua liian monimutkainen keskimääräinen henkilö. Siksi oppia, korkea tai alhainen kosteus asunnossa, voit viettää kokemusta lasi. Ottaa lasi tai pinon (kaikki lasiastiaan), se kaadetaan veteen, jäähdytettiin 3-4 ° C: ssa jääkaapissa. Sitten sinun täytyy laittaa alus huoneeseen ja katsella:

 • verisuonen seinämän höyrytetty ja sitten kuivattiin 5 minuuttia - kosteus lasketaan, kuivua;
 • 5 minuutin kuluttua märkä seinä - optimaalinen suorituskyky;
 • 5 minuutin kuluttua astian seinämien käynnissä virtoja - suuri ilmankosteus.

Niin voit helposti oppia tunnelmaa huoneeseen, mutta puhtaudesta kokeilu lasin tulee sijoittaa pois lämmönlähteistä.

Haitalliset kosteus

Liiallinen kosteus - on misted ikkuna, kuivattu useita päiviä alusvaatteet, vaatteet epämiellyttävä homehtunut haju, hometta ja hometta. Vain nämä tekijät tekevät talon juurikaan hyötyä pysyä. Ja on lisättävä, että tällainen ilmapiiri ei ole kovin hyvä vaikutus ihmisen terveyteen: kun homeitiöt

elintarvikkeiden kanssa kosketuksiin voi aiheuttaa myrkytyksen, allergiat, rikotaan lämmönvaihtoprosessit, lisää riskiä infektion. Henkilö asuu talossa, jossa on korkea kosteus, sairas useammin ja pidempään.

Mikä vaikutus ihmiskehoon alhainen kosteus

Alhainen kosteus aiheuttaa myös monia ongelmia. Se vahvistaa intensiteetti haihtuminen mitään, joka sisältää vettä: ihmisen ihon kanssa, jolla on kasveja. Viimeaikaiset kuiva ja iho menettää kimmoisuutta ja vanhoja. Kuiva nenän limakalvolle, ja siksi, on olemassa riski, nuhakuumeen ja akuutti hengitysteiden sairaus. Kärsi hengityselimiä, erityisesti astmaatikoille ja allergikoille.

Norma kosteus asunnossa - tämä ei ole abstrakti käsite. Nämä ovat todellisia lukuja, joiden avulla voimme ymmärtää kuinka turvallinen ilmapiiri huoneessa. Ja jos kosteus vähenee huomattavasti tai kasvaa, on välttämätöntä varmistaa, että se on sopusoinnussa normaalia indikaattoreita.

On olemassa kaksi pääasiallista menetelmiä kuivaus.

 1. Etsi ja poista syy korkea ilmankosteus. Tämä voi olla tilapäinen lisää suorituskykyä, koska ruoanlaittoon, suihkussa tai kuivaamalla muassa puute auringonvalo, puutteellisesta ilmanvaihdosta, suljettu PVC-ikkunat, jne Jokaisen syyn, voit valita tapa korjata sen: .. Onko hyvä ilmanvaihto, usein tuuleta huone , lisätä akun ja m. p.
 2. Pakko kuivatus käyttäen erityistä kuivausrummut, kemikaaleja, kosteutta imevä, ja ilmastointijärjestelmät.

Ihannetapauksessa sinun täytyy käyttää vain ensimmäinen menetelmä, mutta jos tämä ei ole mahdollista tai siitä aiheutuu vakavia taloudellisia kustannuksia, on mahdollista soveltaa toista.

Useimmiten, kuiva sisäilma on muodostettu talvella, kun intensiteetti kuumennuslaitteen, ja huoneen ilmastoituna rikoksen on harvinaista. Kuitenkin, tämä ongelma voidaan eliminoida. Normaali kosteus asunnossa kuivalla ilmalla saavutetaan seuraavilla toimenpiteillä:

 1. Läsnä huoneessa akvaarion tai koriste lähde.
 2. Kun läsnä on suuri määrä kasveja.
 3. Asennus kotimaan ilmankostutin.
 4. Harventaminen käyttää mitään laitteita, erityisesti lämmitys.
 5. Usein tuuletus.

Optimaalinen kosteus asunnossa - lupaus säilyttämisen terveyttä ja varmistaa halutun mukavuutta talossa. Ja terveyttä ei kannata säästää. Joten yritä säilyttää normaalin kosteuden indikaattoreita, vaikka pakottaa.

Normaali kosteus eri alueilla

Yksi tärkeimmistä ominaisuuksista hyvä sisäilmasto on kosteutta. Tavanomainen taso kosteus on erittäin tärkeää hyvän ihminen. Sen vuoksi on tarpeen tietää, mitä on normaalia olla kosteusilmaisin, ohjata sitä ja nostaa tai laskea tarpeen mukaan.

Arvioida ilmastonmuutoksen erilaisia ​​käyttämistä tiloista ilman suhteellinen kosteus, mitattuna prosentteina. Että määritetään suhde vesihöyryn määrän ilmassa, tietyn ympäristön lämpötilassa.

Hyvälle terveydelle pidetään optimaalisen kosteuden välillä kolmekymmentä kohteeseen Neljälläkymmenelläviidellä prosentilla. Sallittava nopeus asunnon - enintään kuusikymmentä prosenttia. Tämä kosteus pidetään mukava paitsi ihmisille, myös linnuille, eläimille ja jopa kodinkoneet ja huonekalut.

Mukaan valtion rakentamismääräykset asuinalueilla kosteuden luvun olisi:

 • 30-45% kylmän kauden;
 • 30-60% lämpiminä kuukausina.

Se riippuu määrä kosteutta ja arvo tiloissa:

 • kylpyhuoneessa ja keittiössä olisi 40-60%;
 • olohuoneessa ja ruokailutila - 40-60%;
 • kirjastossa ja tutkimus - 30: stä 40%;
 • in lastenhuoneessa - 45-60%;
 • makuuhuoneessa - 40-50%.

Talvella ilma asunnot kuivattiin lämmitysjärjestelmät, ja kesällä - ilmastointi. Yhdessä tämä lisääntynyt määrä pölyä ja taudinaiheuttajien esiintyy, edistää immuniteetin indusoimiseksi virus- sairauksia.

Jos ei ole ilmastointi huoneessa, niin syksyllä ja kesän lämpötiloissa jopa kolmenkymmenen asteen ja usein ilmanvaihdon, kosteuden määrä ilman kodeissa ja asunnoissa usein normaalia.

Merkitys normaali ilmankosteus

Normaali kosteuspitoisuutta huoneen auttaa tukemaan immuunijärjestelmää ja ihmisten terveydelle, ja myös pitää hyvässä kunnossa, huonekaluja, vaatteita ja kaunis näkymä huonekasvien. Kuitenkin pitää indikaattorit yleensä melko helppoa. Useimmat talot ja asunnot, pääosa kosteus alentaa.

 1. Kuiva nenän limakalvon.
 2. Paheneminen hengitys prosessi, jolloin runko on hieman runsaammin happea.
 3. Lisääntynyt riski virussairauksia.
 4. uneliaisuus esiintyy usein.
 5. Vähentynyt työkykyä.
 6. Kuivuu limakalvoa silmissä, jotka piilolinssejä.
 7. Johtuen kasvusta pölypitoisuus huoneessa voi olla allerginen reaktio.

Erityisesti alhainen kosteus asunnon tai talon kärsivien lasten.

Lisääntynyt kosteus ilmaisin sisäilman edistää muodostumista sientä ja hometta, esiintyminen hengityselinten sairaudet, alentunut immuniteetti, kertolasku pölypunkit.

Kosteus asunnossa oli paras, on suositeltavaa seurata sen suorituskyky ja nostaa tai laskea se tarvittaessa.

Miten tarkistaa asunnon kosteus

Voit käyttää erityistä laitetta tai improvisoitua keinoin.

Laite kosteuden mittaamiseksi

Prosenttiosuus vesihöyryn ilmassa löytyy käyttämällä psykrometrillä, kosteusmittari tai erityinen kotimaan ilmaisin.

Tarkempi välineitä käytetään psykrometrit, joka voi olla sähköinen tai mekaaninen.

 • tiivistymistä;
 • keraamiset;
 • elektrolyytti;
 • paino;
 • elokuva;
 • hiukset.

Kunkin laitteella on oma ominaisuuksia, mutta yksi mittaus emästä. Käytä kosteusmittari on hyvin yksinkertainen - se näyttää prosentteina määrän kosteutta huoneeseen.

Tänään voimme ostaa Home sääasemat, joka edustaa digitaalinen lämpömittari on varustettu kosteuden indikaattoreita. Tällaisella laitteella on mahdollista oppia paitsi kosteuden huoneessa, mutta myös ympäristön lämpötila sekä tulevista muutoksista luonnossa.

Voit käyttää keinoja käsillä jos käsi ei ole nimenomaan tälle laitteelle.

Esimerkiksi, voit käyttää lasi vettä, mikä on viisi tuntia jäähtyä jääkaapissa. Tämän jälkeen lasi vedetään ulos ja asetetaan pöydälle päässä säteilijät:

 1. Jos viiden minuutin vesilasillisen tullaan misted, mikroilmaston huoneiston hintaan.
 2. Jos se valuu alas virtoja, kosteus lisääntyi.
 3. Jos kuppi on aikaa kuivua, niin tämä luku laski viidessä minuutissa.

Korko kosteus huoneessa käyttämällä taulukot Assman ja lämpömittari. Tätä tarkoitusta varten, vahvistettaessa lämpötila, joka osoittaa lämpömittari, se täytyy kääriä märällä rätillä ja odota viisi minuuttia. Sen jälkeen kangas on poistettu, ja kirjoittaa tuloksena lähtö lämpömittari.

Assman taulukko pystysuora lukemat ilmoitetaan kuiva lämpömittari ja vaakasuunnassa - ero kahden toimenpiteen. Risteyksessä indikaattori on kosteutta tiloihin.

Voit valita rakentaa "kosteusmittari" ottanut tämän kuusi kolahtaa ja kiinnitetään teipillä tai neilikka fanerku. Sitten sinun täytyy katsoa sitä:

 • Jos kohouma pitkään perustuu ennallaan, kosteuden huoneessa on normaali;
 • jos se julkistetaan nopeasti skaalaa, mutta laski;
 • vaikka lopussa päivä vinkkejä asteikot eivät nouse edes hiljaa ylös ja korkea ilmankosteus asunnossa.

Määrittää kosteusilmaisin voi olla for huonekasvit. Ne on helppo tunnistaa, että sisäilma on kuivaa. Jos Fatsa, asplenium, dieffenbachia, Dracaena, Ficus lehtien kärjet kuivuvat ja ei auta edes ruiskuttamalla talon tai asunnon alhainen kosteus.

Tarvitset myös kuuntelemaan ja tunteitaan. Jolla on erittäin pieni luku voi esiintyä ärsytystä ja jatkuvaa kuiviin kurkussa ja nenä.

Miten normalisoida tasoa huoneen ilmankosteus

Mukava mikroilmasto asunnossa on oltava:

 • säännöllisesti tehdä märkä puhdistus;
 • tuulettaa huone;
 • kasvaa huonekasveja.

Jos kosteus alenee

Useammin kuin ei asunnossa talvikuukausina kosteusilmaisin putosi. Sen normalisointi on ryhdyttävä toimenpiteisiin:

 1. Talvella patterit toimittamaan vesisäiliöitä.
 2. Kuivaus pesutupa ripustamalla se pattereiden.
 3. Spray auliisti huonekasveja.
 4. Roikkua työ pattereiden kosteita pyyhkeitä, liottamalla mahdollisimman usein.
 5. Säilyttää avoin ovi vessaan.
 6. Asentaa akvaarion tai pieni koriste suihkulähde.

Kuitenkin, moderni tapa lisätä kosteutta ilmassa kostutin on erityinen, joka on täytetty vedellä, haihduttamalla käytön aikana laitteen.

perinteinen ilmankostutin Se on varustettu tuuletin, joka puhaltaa ilmaa astiaan vettä ja siten puhdistaa pölystä ja hydraatit.

höyrykostuttimien vesi kiehuu ja höyry paeta. Voit myös käyttää kovaa tai likaista vettä hänelle. Tällainen laite voidaan myydä sulautetut liitetiedostoja ja käyttää inhalaattoria.

ultraääni ilmankostutin Se muuntaa veden höyryksi käyttämällä erityistä kalvo. Se voi auttaa torjumaan bakteereita huoneeseen. Kuitenkin vain tislattua vettä pitäisi käyttää sitä, tai laittaa erityisiä patruunoita joka pehmentää ja puhdistaa vettä.

Jos kosteus lisääntyy

Kun indeksi on yli normaalin suositellaan asennettavaksi dehumidifier asunnossa. Toimintaperiaate laitteen:

 • kostea ilma pakotetaan höyrystimen läpi, jossa lämpötila on alhaisempi kuin huoneen,
 • johtuen lämpötilaeron kosteus muuttuu kondensoitua joka valuu erityiseen säiliöön;
 • ilma kuumennetaan ja syötetään huoneeseen ilman ylimääräinen kosteus.

Kuivausaineita voi olla kannettava tai kiinteä, jotka on asennettu seinään ja on suurempi suorituskyky.

Kosteudenpoistoon, voit käyttää ja öljynlauhduttimenm, varustettu tuulettimella.

Keittiö ja kylpyhuone täytyy asentaa huput. Ne auttavat taistelussa kosteutta ja turhia hajuja.

Jos kosteus indeksi nousi, huone ei ole suositeltavaa kuivata pyykkiä, ja pesuallas ja amme käytön jälkeen pitäisi välittömästi pyyhkiä.

Mutta missään ehtojen ilmankosteus on välttämätöntä niin paljon kuin mahdollista tuuleta huone. Happipitoista raitista ilmaa tappaa bakteereita, sieniä ja neutraloi pölypunkit. Ja mikä tärkeintä, se normalisoi sisäilman kosteuden, ja luoda samalla mukava mikroilmasto henkilö, joka on niin tärkeä terveyteen ja hyvinvointiin.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

53 + = 55