Oikotasohöylä

Mikä on paksuus ja mikä se on? Puuntyöstö monitoiminen kotitalouskone, jossa paksuus

Kaikkien puusepän tai lukkoseinän työkalupakissa on oltava paksuus. Sen toiminto sallii oikein kiinnittää mittatiedot, antaa tarkat ulkonemat ja määrittää tiettyjen esineiden tai rakenteiden paikan oikeellisuuden rakentamisessa ja asennuksessa. Kuitenkin kysymys siitä, mikä tällainen paksuus on, liittyy epäselvä vastaus. Toisaalta se voi olla yksinkertainen puulaite kahdella tai kolmella komponentilla ja toisaalta täysin varustellulla työstökoneella, jossa paksuuden toimiminen on apuvälineenä.

Mikä on paksuuden toimija?

Yleensä paksuus on hankittu puun kanssa työskentelyyn. Kuten jo todettiin, klassisella laitteella voit kaapata työkappaleen geometriset parametrit, tehdä mittauksia, siirtää tietoja piirustuksista todellisiin materiaaleihin jne. Kuitenkin monipuolinen paksuus puuta koneen muodossa on enemmän mahdollisuuksia. Jos manuaalisia malleja käytetään vain merkinnöissä, työpöytälaitteistot paikalla toteutetaan ja käsitellään. Mutta täälläkin on myös erityispiirre. Aukkojen korjaus muotoon ja kokoon tehdään höyläkoneiden tai koneiden tyypin mukaan. Toisin sanoen se on korjauslaite, joka on samanlainen kuin hiomakoneet. Tällaisia ​​yksiköitä käytetään ammattikäyttöön huonekalujen tehtaissa ja jokapäiväisessä elämässä rakennettaessa pieniä esineitä tai rakenteita puumateriaalin avulla.

Tämäntyyppisimmän mallin muodostavat kolme osaa - peruslaakeriteline, jossa on asteikko, puristin tai tartuntalaite ja pieni merkintälaite. Talousarvon talojen jäännöksistä on ominaisuus valmistusmateriaalina - nämä ovat malleja, jotka on valmistettu samasta puusta mutta kiinteästä kallioon. Suunnitelman mukaan valmis laite on kenkä, jossa on suorakulmainen aukko. Käyttämällä funktionaalisten elementtien liikettä kiskojen muodossa käyttäjä voi suorittaa dynaamisen merkinnän. Jotta ymmärtäisimme, mitä paksuus on perinteisessä suunnittelussa, on otettava huomioon myös piirustuskomponenttien - nastat. Voi olla useita. Esimerkiksi kaksoismerkintämääritykset mahdollistavat merkinnän, joka syntyy rinnakkain juoksevilla viivoilla.

Paksuuden omaavien koneiden ominaisuudet

Maalaustelineet eroavat radikaalisti tavanomaisista paksuista. Ne on suunniteltu puumateriaalin mekaaniseen käsittelyyn veitsillä. Yleensä puuntyöstö monitoimikone, jossa on paksuus, koostuu sängystä, työtasosta ja mainitusta veitsielementistä. Operaattorin rooli toimintaprosessissa voi olla erilainen. Budjetin malleissa, joissa automaattisia järjestelmiä ei ole, hän itse palvelee työkappaletta ja vie sen työpinnan toiselta puolelta. Mutta on myös automaattisia malleja, jotka voivat suorittaa ja sarjaprosessointia ilman operaattorin ohjausta.

On tärkeää ottaa huomioon tällaisten koneiden erot liitosyksiköistä. Tässäkin taas on tarpeen kääntyä kysymykseen siitä, mikä on telineiden paksuus. Se on kone, joka suorittaa hionta- tai höyläystyöt veitsien kustannuksella. Toisaalta niveltyöstökoneilla voi olla sama rakenne, mutta suuremman määrän veitsiä (vähintään kolme) ansiosta ne ymmärretään liiallisen massan poistamisen työkappaleen pinnalta.

Käyttöohjeet

Pääasiassa asennusprosessissa on varmistaa rakenteen vakaa asema. Tällöin kone voi olla lattia ja työpöytä. Kummassakin tapauksessa koneen luotettava kiinnittäminen pinnalle varmistaa tarkan tuloksen. On toivottavaa käyttää erityisiä kiinnittimiä, jotka estävät paksuuden estämisen. Esimerkiksi työpöydän malleja koskevat ohjeet suosittelevat laitteen kiinnittämistä neljällä täydellä pultilla työtasolle tai vakaalle työtasolle. Työ alkaa sen jälkeen, kun rumpu on varustettu siipillä ja saavuttaa oikean nopeuden. Seuraavaksi voit asettaa työkappaleen taulukon pinnan tasalle. Raskaiden ja pitkien esineiden suunnittelussa on välttämätöntä nostaa hieman työkappaleen reunaa leikkauksen molemmilta puolilta. Tämä estää ylimääräisten osien leikkaamisen tai leikkaamisen.

Tässä tai muussa modifikaatiossa paksuus on lähes kaikkien merkittävien rakennusalan työkalujen ja laitteiden valmistajien alueella. Erityisesti Makita ja Dewalt tarjoavat työpöydän paksuuden pienimuotoisille töille. Tämä on luotettava tekniikka, jolle on ominaista kestävyys, toiminnallinen joustavuus ja tehokkuus käsittelyn kannalta.

Kotimaiset tuottajat tarjoavat mielenkiintoisia vaihtoehtoja. Esimerkiksi malli "Encore Corvette-21" soveltuu hyvin pieneen korjaamoon, joka osallistuu sahatavaran käsittelyyn. Jos tarvitset yleispätevyyden monenlaisia ​​tyypillisiä toimintoja varten, voit viitata riville "Caliber9raquo;". Tämän brändin alla on saatavilla myös kohtuuhintaisia ​​ja kestäviä malleja.

Miten valita paksuus?

Ensinnäkin otetaan huomioon tekniset ja toiminnalliset ominaisuudet. Esimerkiksi leikkauksen syvyydessä voit ymmärtää, mikä kerros pinnasta voi poistaa koneen yhdellä passilla. Tämä arvo vaihtelee keskimäärin 1 - 3 mm. Ei ole yhtä tärkeää leikkauksen leveys, jolla periaatteessa koneen kyky ylläpitää tietyn muodon aihioita riippuu. Kotitalouksien mallit toimivat yleensä leveydellä 300-330 mm. Usein valta on myös tärkeä. Se määrittää, millaista tuottavuutta puunjalostuskoneella on monitoiminen kotitalous, jossa on paksuuskone erityisessä suunnittelussa. Tämä luku voi olla 1,5 kW ja 2 kW. Ensimmäisen arvon lähellä olevat yksityiskäyttöön soveltuvat mallit ja yli 2 kW: n tehoiset koneet viittaavat teolliseen segmenttiin.

Tämän tyyppisten koneiden menestys riippuu monista tekijöistä. Teknologian käytön erityisnäytteiden määrittämiseksi on välttämätöntä ymmärtää, mitä koneen tyyppinen paksuus on kunnossapidon kannalta. Tämä on ensisijaisesti monimutkainen ja monikomponenttinen laite, joka vaatii huolellista hoitoa jokaisen hoitosession jälkeen. Käyttäjän on säännöllisesti tarkistettava laitteen tekninen kunto, voiteltava työryhmän elementit ja säilytettävä veitsen leikkausominaisuudet. Vain pätevyyden työkyvyn pätevän kattavan kunnossapidon olosuhteissa voimme odottaa sen toiminnan korkeaa laatua.

Puun paksuus omilla käsillä: laite. Kokoonpanokaavio

Tässä artikkelissa meidän on tutkittava kotitalouspaksuuskoneet puulle. Perehdymme työn ja peruselementtien periaatteeseen. Lisäksi meidän on selvitettävä, kuinka vaikeaa on suunnitella itse tehty höyläpuu puuhun, ja onko tämä ymmärretty runsaasti markkinaehdotuksia vastaan.

Neuvostoliiton teollisuusvaunu.

Paksuusmekanismi (tavallisella kielenkorkeudella) on tarkoitettu puulaudan yksi-, kaksi- tai monitasoiseen höyläämiseen, palkki- tai lauta-alustoihin yhdellä passilla asetettuun kokoon asti.

Tärkein ero tavallisemmasta höyläsuunnittelijasta kotimestariin on se, että paksuus voi saada tietyn paksuuden tuotetta ei useiden juoksujen jälkeen, kun kokoa mitataan jatkuvasti, nimittäin kerrallaan:

 1. Vastaanottavaan rullaparistoon syötetään mielivaltaisen koon aihio;
 2. Toisella puolella koneesta tulee täysin leikattu haluttu poikkileikkauslevy tai suojus.

Tarkemmin sanottuna käytännössä, kun työkappale syötetään liian nopeasti, se saattaa jättää jälkiä veitsestä matalien "aaltojen" muodossa siten, että lopullista käsittelyä on käytettävä edelleen puusylinterissä.

Paksuuserän ilmeinen etu on valtava aika säästää ensinnäkin - valmistettaessa suuria määriä samanpaksuisia osia. Lisäksi, kun asennat kiharat veitset, paksuus tekee mahdolliseksi tuottaa profiilipalkkeja, patonkeja, puupaneeleja ja monia muita koristeita.

Poistuessa molemmilta puolilta on tasainen alusta.

Miten paksuuskone on tehty?

Tutkitaan yksinkertaista mallia, jossa on yksi veitsi kuin näyte, joka antaa osan yksipuolisen käsittelyn.

Yksipuolisen paksuuntumisen järjestelmä.

 • Pyörivä veitsi 1 antaa hallituksen varsinainen höyläys. Yleensä se on rumpu, jossa on jäykästi kiinteät vaihdettavat terät - suorat tai muotoiset.
 • Painejousi 2 varmistaa, että työkappaletta painetaan teloja 3 ja 4 vasten.

Huomaa: rullan 4 pinta on aallotettu usein työkappaleen luotettavampaan kiinnitykseen.

 • Siirrettävä keinukisko 5 pyrkii kiinnittämään ylemmän telojen akselit.
 • Vastaava tehtävä on alhaaltapäin keinuvipuun 6: jousi 7 painaa alempaa telaa 8 työkappaleeseen.

Tässä järjestelmässä voidaan mukauttaa:

 1. Alarullan F1 puristusvoima.
 2. Yläosien F2 puristusvoima.
 3. Leikkausleikkaus A.

Tyypillisellä puunpaksuuskoneella on kuitenkin hieman monimutkaisempi laite:

 • Vetorullojen kokonaismäärä ei ole 3, mutta 4. Tässä tapauksessa työkappale kuljetetaan mahdollisimman vähän vastustuskykyisesti: yllä olevassa mallissa vasen akseli on pakotettu venyttämään työkappale lepäämään sileäksi teräspohjaksi.
 • Jotta estettäisiin työkappaleen purkautuminen vastakkaiseen suuntaan ennen ensimmäistä syöttörullia, kallistuvat "kynnet" sijoitetaan kiristämällä alustaa tiukasti yritettäessä vetäytyä.

Kynnet 3 estävät työkappaleen taaksepäin.

 • Lisäksi kotitalouksien paksuudereissa kahta veitsellä varustettua järjestelmää on yleisempi, joka kykenee käsittelemään sekä alaosan ylä- että yläosaa samanaikaisesti. Suunnittelu yhdellä veitsellä ei ole liian kaukana höylästä: sen ainoa etu on mekaaninen läpimurto.

Tutkitaan miten ja mistä paksuuskoneista tehdään omalla kädellään puuta.

Valokuvassa - kotitekoinen kone, jossa sähköinen läpimurto kokoonpanossa.

Edellä olevassa kuvassa esitetty malli on lähellä tehtaan tuotannon paksuutta sen toimivuuden mukaan. Käytännössä kuitenkin yksinkertaisia ​​rakenteita tehdään omilla käsillään.

Syy on aivan selvä: kotitekoinen Tasohöyläkoneet puulle on vain yksi selvä etu tehdas - halpuuden; vastaavasti minimoimiseksi niiden suurin Yksinkertaista kustannuksia.

Miten luoda monimutkaisen muotoilu joutuu ostamaan paljon kalliita terästuotteiden, kulutusta kestävä laakerit, hihnapyörät, zubchatok ja voimakas sähkömoottori tulee kalliiksi.

Tässä muutamia, valitettavasti, pinnallinen ohjeet luoda yksinkertaisen koneen manuaalinen lävistämisen.

Tällöin kustannukset osat vain tulevat olemaan noin tällaisia:

Kulut yhteensä (ilman kustannuksia aikaa, elektrodit, sähkö) on 13-24 tuhatta ruplaa.

Ajo kone sänkyyn.

Tässä ovat parametrit koneen täysin todellinen, luoma annettiin algoritmi:

 • Suurin leveys levyjen - 320 mm.
 • Paksuus työkappaleen - 0-200 mm.
 • Säätämällä paksuus - kädessä paksuus mittaus / hallitsija.
 • Puheeksi - toisaalta ote rullat.
 • Turvallisuus - minimi. Kynnet, käänteinen suojaaminen, ei ole virhe. Kotelo suojaa siru leviä, mutta ei tuhoa esimuotti: fragmenttien laajennuskortilla tai puutuotteiden murskataan tina millimetri.

Nyt katsomaan vaihtoehto - valmis koneita esivalmistus. Täällä ominaisuudet parin malleja alkuperäisestä hintaluokassa.

Edullinen ja kompakti työntöpiirtopuikko.

Suhteellisen pieni suuri teho moottorin kompensoidaan (8000 kierr / min) kääntyy veitsiä. Huomaa, että kaksi niistä, mikä tarkoittaa sitä, kaksipuolinen työkappaleen yhdellä ajolla. Säätää lähdön osien koko on valmistunut käsipyörä, poistaa tarpeen mitta tai hallitsija.

Huomionarvoista Koneen paino: 31 kiloa kuljetetaan fyysisesti terve ihminen ilman suurempia ponnistuksia. Kotitekoinen tuotteen takana - jossa polsotki pyatikilovattnym moottori painaa vähintään kolme kertaa.

Ennen meille on monipuolinen kone puun pinta mittari: se voi toimia tavallisena elektrofuganka. Viitaten ominaisuudet.

Jälleen saamme melko verrattavissa kustannukset kotitekoisia muotoilu hinta on hyvin kohtuullisesti tehty ja toimiva tuote on kompakti koko, keveys ja on paljon edullisempaa kannalta estetiikkaa.

Höylä - Tasohöylät yhtiöltä Kraton.

Huomaa: Kyllä, kotistudiossa laitteisto estetiikka eivät ole yleensä ensimmäinen paikka.

Kuitenkin, jos sinulla tallentaa työkaluja asunnossa - ja koko ja ulkonäkö tämän yksikön ovat mielekkäitä tekijöitä.

Ne ovat ilmeiset. Itsenäinen luominen höylät on merkitystä vain, jos käytössäsi on jo kaikki peruselementit sen suunnitteluun. Jos se ei ole - on kannattavampaa kiinnittää huomiota valmiisiin tuotteisiin, joista voi oppia lisää video tässä artikkelissa.

Valmistus ja käyttö improvisoitua höylät

Paksuus höylä - yksi suosituimmista lajikkeista Puuntyöstövälineiden teollisuuden ja henkilöasiakkaissa mestareita. Hankinta tai itsenäinen valmistamiseksi tällaisen yksikön suuresti yksinkertaistaa höyläys työkappaleiden.

Tässä artikkelissa opit tekemään paksuus höylä käsillään. Pidämme periaate tämän laitteen toiminnasta ja laitteiden sekä antaa yleiskuvan kansankokousten tehtaan.

1 laitteen käyttötarkoitus, toimintaperiaate

Paksuus höylä höyläämiseen aihiot puun paksuus. Se voi käsitellä lautojen, palkkien ja levyjen, jossa niitä edelleen määrämittaan yhden tunnelointi (ja ei muutama, jos kyseessä on saumaus yksikköä).

on olemassa myös useita höylä suuntautunut työstö muovi, vaahto eristys ja muut polymeerimateriaalit. Tällaisissa laitteissa syöttörullia peitetty kumia, estäen siten vahingoittumisen kasvojen osat työkappaleiden.

Keskeinen ominaisuus tahansa tasohöylä on leikkauksen syvyys, joka osoittaa paksuus leikatun materiaalin kerralla. Se vaihtelee välillä 1-3 mm. Leveys nykyajan yksiköt voivat olla 30-330 mm.

Riippuen ominaisuuksista seuraavanlaisia ​​mittari:

Yksipuolinen laite on suunniteltu siten, että höyläys työkappaleen vain yläpäähän, kun taas kaksipuolinen laitemalli edellyttää olemassa kaksi leikkaus akselit - ylä- ja pohja, joka voi käsitellä kaksi vastakkaisille puolille osa.

laite höylät

Rakentava tasohöylä laite koostuu seuraavista osista:

 • kehikosta;
 • leikkuriryhmässä;
 • työpöydälle;
 • painejouset;
 • rullat ruokinta aihioita ja niiden kiinnitys palkki;

Sänky on aina mittari teollisuuden valurautaa, kuitenkin, kotimainen yksiköiden painon pienentämiseksi on varustettu alumiini runko. Runkoon on kiinteä työpöydän, joka ei voi olla minimaalinen pituus 100 cm (turvatoimet). Yksipuolinen höylä on kiinteä kassa, kun taas kahdenvälisissä sitä voidaan säätää korkeussuunnassa.

Päätoimintayksiköstä koneen on terä akseli, jossa voi olla 1-4 leikkausreunoja. Edge vaihdettavissa, ja määritellään kuluminen ja se on vaihdettava. Automaattista syöttöä varten aihioita täyttää kaksi rullaparia joita pyöritetään moottorilla.

Yksipuolinen työntöpiirtopuikko vuonna

Hieman siitä, miten valita paksuus höylä. Laitteen optimaalinen toiminta aggregaatit yhden akselin pyörimisnopeuden sisällä 6-10000. Rev / min ja teho yli 2 kW (1,8 kW enemmän tehoa voidaan käsitellä massiivipuuta ilman ongelmia). Suositellaan kotiin ostaa painavat 25-40 kiloa, markkinat tarjoavat erilaisia ​​mini-painoista yksikköä 10-15 kg, mutta käytännössä käyttää epämiellyttävä kuin vakava toimenpide, näiden laitteiden ei ole tarkoitettu.

1,1 Kotitekoinen työntöpiirtopuikko - askel askeleelta ohjeet (video)

1.2 Making paksuus höylä käsillään

Kotona se on täysin mahdollista tehdä usean pinta mittari, läheisyys toimintakykyä koneeseen tehtaan. Usein kuitenkin tällaista konetta kotona yksinkertaisesti ei tarvita, mutta tärkein tehtävä, kun kokoonpano on suurin säästö.

Joilla on rajallinen budjetti on parasta tehdä työntöpiirtopuikko perustuva elektrorubanka, tähän tarvitset seuraavat osat:

 • runko - tukirungon haudutettua metallin kulmassa 40-60 mm ja monistettiin ankkuri spacer nastat tai kuusikulmainen sauvoja;
 • rullat vetämiseksi - tässä voidaan käyttää huijata ja kumitelat kytkin vapautumista vanhan koneen pesuun, joka vaaditaan synnytti laakerin ja kiinnitetty akselit, jonka pituus on valittu perustuu leveys työstöosa ja halkaisija 20 mm, on hyväksytty;
 • työpöydän - valmistettu pala vanerilevyn tai karhennetun galvanoidusta arkin paksuus 1 mm, hallituksen on välttämättä kata antiseptinen;
 • suojakannen vastaanotto voidaan valmistaa metallilevyistä 1-2 mm, on kiinnitetty pohjalevyyn tai kulmaprofiili.

Kotitekoinen merkintä mittari elektrorubanka

Lähes kaikki tehtaan teho suunnittelijoiden on tukilevyn siten, että niiden kiinnitys pohjaan mittarin on yksinkertaista. Alle levy on tehtävä kaksi lateraalista laakerin pintojen kulma on vähintään 5 mm, korkeus säätömekanismi on helppo tehdä kaikki ruuvin akselin, vaikka muut ovat mahdollisia.

Jotta tällainen yksipuolinen paksuus höylä on aiheutuu seuraavat kustannukset: hankinta elektrorubanka - jopa 10000, metalli- profiilia - jopa 3000, laakerit, nastat ja muut trifles - jopa 3000.

Toimintakykyä improvisoitua laite riippuu täysin elektrorubanka ominaisuuksista. On huomattava, että tällainen rakenne ei ole erilainen turvalaite, koska siinä ei säädetä läsnäoloa kynnet paluusulku kappaleen. Kun kyseessä on lähdön fragmenttien hallituksen olet suojataan näytön peltiä muutaman millimetrin paksuinen.

2 Kaupat höylät

Jos teet itse Höyläys ja laite ei ole mahdollista on järkevää kiinnittää huomiota tehdasvalmisteinen vaihtoehtoja. Kotimarkkinoilla kattavan valikoiman mittarin sekä teollisuuden että kuluttajien luokassa.

Talousarvion hintaluokka erotettava seuraavat mallit:

 1. Puukoneet pinnan kanssa mitata yleinen BBK 5903 (kustannukset 14000. Ruplaa). Tämä yksikkö suorittaa toiminnot mittarin (puoli), höylä ja kiertävä sahat. Moottorin teho on 1,6 kW, pyörimisnopeus leikkuriryhmän - 8000 r / min. Työstösyvyyttä per syöttö - 3 mm.
 2. SDR-3302 - suuri mini-työntöpiirtopuikko asennettavaksi kodin työpajassa tai autotallissa. Varustettu 2,2 kW sähkömoottorilla, joka kehittää akselin nopeudella 8000 kierr / min. Kykenee käsittelemään esimuotin 330 mm ja korkeus 6-210 mm. Työstösyvyyttä per syöttö - 3 mm. SDR-3302 myydään hintaan 14-15000. Ruplaa.

Niistä teollista käyttöä mallien on kiistaton markkinajohtaja työntöpiirtopuikko Stomana DMS 41, jonka hinta on 220 tuhatta euroa. Ruplaa. DMS 41 on yleisesti käytetään kaupoissa puuteollisuudessa, joka oli varustettu malli chetyrehnozhvym työakselia 100 mm halkaisijaltaan, joka kehittää jopa 5000 kierrosta / min. Sisäänrakennettu sähköteho on 3 kW. DMS työntöpiirtopuikko 41 voi käsitellä työkappaleen korkeus 4-225 mm, paksuus poisto per syöttö - 4 mm.

Emme suosittele suosia halpoja kiinalaisia ​​tuotteita, jotta säästää tehtaan valitessaan mittari. Tietenkin voit säästää rahaa ostaessaan Kiinan 9000, eikä ominaisuuksista samantyyppinen kone kotimainen tuotanto 15, mutta talous aiheuttaa edelleen suuria kustannuksia vielä.

Ensinnäkin kiinalaiset työpöytäkoneisiin ovat lähinnä kertakäyttöisiä - niitä ei ole tarkoitettu pitkäaikaiseen käyttöön vaikeissa olosuhteissa ja on hyvin vähän toiminnallisia resursseja. Toinen - varaosat ja tarvikkeet Kiinan markkinoille omaa äärimmäisen huonosti, ja saatat joutua kyvyttömyys korjata konetta puutteen vuoksi tarvittavat tiedot.

kotimainen tuotanto laitteita tähän suunnitelma on parempi - osat ja siellä ne ovat melko edullisia hänelle. Esimerkiksi vetohihna 6J-346 höylät Kraton voi ostaa 200 ruplaa, mutta korvaavassa hihnan vaaditaan enintään 1 kerran vuodessa. Niistä testattu tuottajat valitsemista yhtiöistä kuten Ankkuri, Kraton ja Interskol. Hyvä ulkomaiset merkit - Jet (Amerikka) ja Makita (Japani).

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

14 + = 20