pähkinät tyypit

11 pähkinöitä nimellä ja kuvaus

Pähkinä - yksi hyödyllisiä tuotteita meidän pöytään. Maininta eri muodoissaan löytyy legendoja ja eeposten, antiikin käsikirjoituksia. Jopa muinaiset huomannut, että tämä tuote täydellisesti täyttää nälkä. Lisäksi jokainen hedelmä on suljettu kuori, jonka avulla se voidaan varastoida pitkäksi aikaa ja älä pilaa.

Kunkin mutterin on omat etunsa ja haittansa. Tärkein etu tahansa pähkinöitä on niiden korkea lämpöarvo sisältöä ja suuri määrä erilaisia ​​vitamiineja niiden sisällä. Alla on luettelo suosituimmista pähkinöitä.

Puutteista näitä hedelmiä melkein olemattomaksi. kuitenkin se ei ole suositeltavaa antaa lapsilleen suuria määriä, ja sinun ei pitäisi syödä pähkinöitä, ihmisille, jotka kärsivät ruoka-aineallergiat. Vaikka se ei ole osoitettu, että näiden hedelmien voivat aiheuttaa allergisia reaktioita, mutta joskus se voi tapahtua.

Luokittelu ja lajikkeiden pähkinät

Pähkinä yleisesti kutsutaan hedelmä tietynlaisia ​​hedelmäpuita tai pensaat, joka koostuu ytimestä ja kova kuori - kuori.

Pähkinät täydellisesti tyydyttää nälkää

Kasvitieteen, hedelmä pähkinä ymmärtää, mikä on indehiscent, jossa pericarp jonka sisällä on ydin tai siemenistä. Pähkinöiden ovat pähkinäpensas, hasselpähkinät.

Myös koko perheen pähkinäpensas, jotka näyttävät pähkinöitä, mutta suhteen kasvitieteen pähkinät eivät ole. Ja kaikki muut hedelmät, joita kutsutaan "pähkinät" eivät ole.

Päälajiketta mutterit:

 • perheen pähkinäinen - pähkinä, musta, Manchurian, Hickory, katkera;
 • perheestä Berezovie - Hazel hasselpähkinä, turkki hasselpähkinä;
 • perheen Beech - kastanja, chinarik, Acorn.

On myös muunlaisia ​​pähkinöitä, josta puhumme hieman pienempi.

Tämä maapähkinä kuuluu palkokasvien perheeseen. Sitä syödään useammin lähes kaikkia muita hedelmiä. Toisen maailmansodan aikana sodan Yhdysvalloissa on pähkinöitä on ollut yksi tärkeimmistä tuotteista, joiden ansiosta ratkaisseet ruoan tässä maassa.

Koostumus käsittää seuraavia aineita maapähkinä ja hyödyllisiä tekijöitä, ihmiskehon:

 • antioksidantit;
 • Kemiallisia yhdisteitä, jotka lisäävät veren hyytymistä;
 • rasvoja, jotka muodostavat maapähkinöitä ja perustuvat tuotteet, ei sisällä "haitallinen" kolesteroli;
 • maapähkinäöljy sisälsi monityydyttymätön linolihappo;
 • koska se koostuu ryhmistä E-vitamiini ja C-

Tämä mutteri yli puoli koostuu rasvasta, lisäksi, sisältävät niin makro-ja hivenaineita: K, P, Fe, Mg, sekä A- ja B Pari parapähkinöissä sisältää seleeniä päiväannos aikuiselle ihmiselle.

On suositeltavaa käyttää tätä pähkinä, alentaa "haitallinen" kolesterolin määrää veressä, sekä normalisoimaan glukoositaso. Lasten tulisi kuluttaa sitä ruokaa, paremmin kasvaa, ja hermo - siivota hermostoon. Jotta kehon rohkeutta syödä vain yksi tällainen mutteri.

Tämä kasvi on vuosittain. Laitos on kiinnitetty pohjaan avulla pähkinöiden viime vuonna. Jos virtaus voimistuu, se repii varren mutterin ja vetää kunnes kasvit voittaa takaisin matalalla. Siellä on mutteri kiinnitetty pohjaan ja alkaa kasvaa.

Tuoremehu lehtien auttaa hoidettaessa tiettyjä silmäsairauksia, kuten antiseptistä hoidossa pistoja pistäviä hyönteisiä tai käärmeitä. Tämä mutteri voi myös auttaa stressin hallinta, parantaa immuunijärjestelmää, se auttaa taistelemaan virusinfektioiden.

Koostumus Tämän mutterin kuuluu suuri määrä monityydyttymättömiä rasvahappoja, jotka ovat välttämättömiä tehokasta työtä aivojen.

Myös, se sisältää vitamiineja ryhmät A, B, E, C ja hivenaineita, kuten Fe, Co, Zn, K, Mg, Ca, I, s

Tästä johtuen useita eri elementtejä ja vitamiineja pähkinä suositeltavaa syödä anemiaa, se vahvistaa immuunijärjestelmää, alentaa verenpainetta. Lisäksi se olisi sisällytettävä ruokavaliossa ikääntyneiden, raskaana olevat naiset ja äidit imettävät.

Tämä mutteri - toinen hyödyllinen korkea-kalori tuote, joka on toivottavaa, että niiden ruokavalio. Mutta on muistettava, että koska sen kalori pähkinöitä on parempi syödä erillään muista tuotteista.

Osana hasselpähkinä - monityydyttymättömät rasvahapot, erilaisia ​​makro- ja hivenaineita, vitamiineja B ja E. Näitä vitamiineja säilyttää normaalin toiminnan keskushermoston, myötävaikuttavat aineenvaihdunnan, estää ennenaikaista vanhenemista organismin. Osana hasselpähkinä on C-vitamiinia ja niasiinia.

Hedelmää ja pensas pitäisi syödä, jos haluat toipua vakavasta sairaudesta tai leikkauksesta. Suuri joukko hyödyllisiä aineita näissä pähkinät, Sen avulla voit selviytyä anemia, ja sisäelinten myönnetty erillisiä vitamiineja.

Säännöllisesti syövät hasselpähkinät, voit vähentää "haitallinen" kolesteroli, vähentää suonikohjuja, puhdistaa maksa myrkyllisiä aineita, näyttää hajoamistuotteita. Lisäksi nämä pähkinät rauhoittava vaikutus hermostoon, ahdistuneisuuden, parantaa unen.

Vaikka monet lajikkeet kastanjoita, mutta perinteisesti ruokaa kulutetaan kastanjat. Ne leivotaan hiilet - tämä herkku on pitkään valmisteltu monissa maissa, erityisesti jouluksi.

Käyttökelpoisia aineita on paitsi hedelmä, mutta myös lehtiä, kuorta, kukkia. Niihin kuuluvat glykosidit, tanniinit, Astragalus, karotenoidit, steroidit, C-vitamiinia.

Pinjansiemenet ovat hyödyllisiä lähes kaikki osat - ytimien kuoreen hartsin ja neuloja. Ja ne kaikki ovat ainutlaatuisia mineraaleja, vitamiineja ja muita ravintoaineita, jotka yhdessä antavat siperianhuskylla terveyttä.

Rasvoja, proteiineja ja aminohappoja, jotka muodostavat pinjansiemeniä, sulavia, ne edistävät kasvua kehon teini, välttämättömiä ruokavaliossa raskaana.

Cashew melko äskettäin ilmestynyt hyllyille myymälöissämme, mutta on jo saavuttanut suosiota asiakkaiden keskuudessa. Ne eivät ole vain käytetään ruoanlaitossa, mutta myös käytetään hoitoon joidenkin sairauksien.

Näissä pähkinät on vähärasvainen, mutta rasvaa ja hiilihydraatteja yli saksanpähkinöitä, esim. Kuitenkin, vitamiinit ryhmien B, E ja F, sekä tällaisia ​​kemiallisia elementtejä, kuten Zn, Fe, Mg, Na, Ca, K, Mg, Cu, Se, auttaa järjestämään työtä monien sisäelinten kehossamme. Tyydyttynyt rasvahappo, omega - 3 pystyy tukemaan nuorten kehon, parantaa ihon, hiusten ja kynsien.

Tämä mutteri voi täysin korvata ruokavaliossa eläinproteiinin, Se sisältää myös hyödyllisiä makrotason ja hivenaineita ja antioksidantteja.

Mikä on runsaasti tätä mutteria? Se sisältää helposti sulavia rasvoja, hiilihydraatteja, tiamiini, B6-vitamiinia, Fe, Mg, P, K, Zn, Cu. Mg.

B-vitamiinit voi parantaa hiusten ja kynsien, ihon kunnon parantamiseksi. Näitä vitamiineja myös estää lihaskramppeja, jotta kudosta joustavampi.

Aineet, jotka ovat osa näitä pähkinöitä, antaa henkilölle vastaava vilkkaus, auttaa taistelussa syöpäsoluja.

Pistaasipähkinät - toisentyyppistä mineraali ihmiskehossa pähkinät. Niiden koostumus löytynyt:

 • öljyhappo, palmitovaya, steariini- aminohappoa;
 • vitamiinit A, E, B, F;
 • proteiinit, hiilihydraatit, tärkkelys;
 • Cu, Mg, Mn, K, Fe, P.

Nämä pähkinät ovat hyvin nälkää, antaa energiaa, ja kyllästää kehon hyödyllisiä aminohappoja.

Puut, johon on näitä pähkinöitä voi kantaa hedelmää sata vuotta, ja sato ei vähene, vaikka puun iästä. Hedelmiä kypsymisen pitkään - jopa 7 kuukauteen .

Osana tätä mutteria hedelmä sisältää vitamiineja, kemikaaleja, erilaisia ​​happoja, ravintokuituja, tyydyttymättömiä rasvahappoja.

Nämä pähkinät ovat lääkinnällisiä ominaisuuksia, auttaa päänsärkyä, vahvistaa verisuonten seinämien, parantaa ihon kuntoa, auttaa palauttamaan voimaa, parantaa aivojen toimintaa, näyttää "haitallinen" kolesteroli. Ja tämä ei ole täydellinen lista hyödyllisiä ominaisuuksia Australianpähkinät.

Kaikentyyppisiä pähkinöiden on erittäin arvokas ihmiskehon. Siksi ne tulisi säännöllisesti sisällyttää ruokavalioon. Lisäksi on mahdollista syödä kunkin lajin erikseen, ja useita erilaisia ​​pähkinät yhdessä.

Mitkä ovat sekaisin? Pähkinät: saksanpähkinät, hasselpähkinät, mantelit, pähkinät, mänty - hyödyllisiä että haitallisia

Pähkinä - kasvi tunnemme muinaisista ajoista. Jopa keskiajalla pidettiin välttämättömänä ruokaa, koska sen ravitsemukselliset ja energiapitoisuus. Mitkä ovat sekaisin? Ne ovat hyödyllisiä? Onko vasta-? Kaikki nämä kysymykset löydät vastauksia artikkelissa.

Nykymaailmassa pähkinöitä niin suosittu kuin keskiajalla. Ja koska niiden monimuotoisuus, jopa kaikkein nirso ihmiset voivat valita itselleen jotain makua.

Joten, mitkä ovat sekaisin? Tähän mennessä jakaa paljon lajikkeita. Ne ovat seuraavat:

Tässä muutamia pähkinöitä. Erityisen suosittuja maamme käyttää pähkinä, koska se on melko helppo saada, ja se on edullinen. Pähkinät, joiden nimet on lueteltu edellä, tuovat molemmat hyötyvät ja haittaa. Tämän ja käsitellään edelleen.

Tenavat - on vuosittainen yrtti keskikokoisia, joka kuuluu palkokasvien perheeseen. Se kasvaa maissa hallitsee lämmin ja kostea ilmasto.

Tenavat - pähkinät, hyödyt ja haitat, jotka tutkitaan pitkään. Mitä voidaan sanoa niistä, paitsi että ne ovat herkullisia? Hyödyllisiä ominaisuuksia maapähkinä on se, että se sisältää suuren määrän ainutlaatuisia aminohappoja ja vitamiineja (A, B1, B2, D, E, PP). Lisäksi esillä olevan lionolevaya ja foolihappoa, rasvat saatu kasveista.

Maapähkinät 35% proteiinia ja noin 50% rasvaa, kolesteroli on poissa.

Ansiosta optimaalinen suhde aminohappojen maapähkinä proteiineja, ne imeytyvät hyvin, ja rasvat pystyvät tarjoamaan valoa choleretic vaikutus kehon, joka auttaa suuresti, kun läsnä on mahahaava tai gastriitti. Lisäksi säännöllinen kulutus pähkinöitä parantaa muistia, kuulo, näkö, miehet ovat lisääntynyt teho. A sisälsi maapähkinöiden foolihappoa edistää solujen uusiutumista.

On huomattava, että Amerikassa, lääkärit määrätä maapähkinöitä ihmisille, joilla on hermoston ongelmia, on unettomuus tai jatkuva väsymys.

Mutta siitä huolimatta ilmeisestä etuja, maapähkinöitä ja se voi aiheuttaa vahinkoa.

Pääsääntöisesti käyttö raaka maapähkinöitä aiheuttaa ongelmia ruoansulatuskanavan. Lisäksi hänen ihonsa on yksi vahvimmista allergeeneja, joten tällainen pähkinöiden edullisimmin ovat paahdettu.

Ankarasti kiellettyä syödä pähkinöitä sairauksissa, kuten kihti, nivelrikko ja niveltulehdus.

Koska maapähkinät tarpeeksi korkea-kalori, sen liiallinen käyttö on täynnä ongelmia ylipaino.

Vaikka henkilö syö pähkinöitä juuri paahdettu, että on erittäin tärkeää pitää sitä. Alueilla, joilla liiallinen kosteus voi kuulua sieni, joka tulee kehon, joka aiheuttaa huomattavaa vahinkoa sisäelimiin.

Saksanpähkinä - puu perheen mutterin saavuttaa korkeus 4-25 metriä, sylinterin halkaisija - noin 1,5 m.

Kukin osa puusta on koko listan hyödyllisiä hivenaineita:

 • kuori sisältää triterpinoidy, steroidit, tanniinit ja C-vitamiini;
 • lehdet sisältävät eteerisiä öljyjä, alkaloidit, vitamiineja PP ja C, aromaattiset hiilivedyt, ja enemmän;
 • siemenkota - karoteeni, tanniinit, C-vitamiinia, ja enemmän.

Piirre saksanpähkinöitä on se, läsnäolosta huolimatta niiden rakenteessa suuria määriä rasvaa, ne auttavat merkittävästi alentaa kolesterolia veressä. Muutama vuosi sitten se oli vielä vahvistanut Amerikkalaiset tutkijat.

Saksanpähkinät ovat erittäin runsaasti energiaa - 654 kaloria, mikä on kaksi kertaa enemmän kuin korkein kalorien vehnäleipään.

On suositeltavaa käyttää niitä vanhuksia, jotka usein ovat ummetus.

Liemet kohteesta saksanpähkinät on antibakteerinen ja anti-inflammatorisia ominaisuuksia. Siksi suosittelemme läsnäolo hiertymät ja naarmut tehdä voiteet tämän infuusiona.

Pähkinöitä, joiden nimet olet niin tunnettu, ei voi olla varsin hyödyllistä kehon. Niistä haitalliset ominaisuudet saksanpähkinä ovat seuraavat:

 • tuotteessa on paljon kasviproteiinia, joka ei ole vain imeytyy huonosti ihmiskehoon, mutta myös aiheuttaa allergisen reaktion;
 • vasta-käyttöä tämäntyyppisten mutterit psoriaatikoilla tai ekseema, kuten tuotteen sisältämän materiaali voi osaltaan pahentavat sairauksia;
 • Päivän aikana voi syödä enempää kuin 100 grammaa pähkinöitä, koska niiden liiallinen käyttö voi aiheuttaa kurkun, tulehdus risat ja migreeni.

Hasselpähkinä - on pähkinä saadaan hasselpähkinä tai saksanpähkinä Lombard. Eli hasselpähkinä ja hasselpähkinät - ovat yksi ja sama. Tärkein laajuus sen käyttö - makeiset.

Hasselpähkinä sisältää jopa enemmän kaloreita kuin saksanpähkinöitä - noin 700. Jos rinnastavat muihin tuotteisiin, se on 8 kertaa enemmän kuin maidossa. Tämä mutteri sisältää happoa, joka alentaa veren kolesterolia ja vähentää sydän- ja verisuonitautien.

Lisäksi, Lombard mutteri sisältyy suuri määrä kasviproteiinin, vitamiini B ja C ja E, monia mineraaleja - kaliumia, rautaa, kalsiumia, sinkkiä ja muita.

Tämä mutteri on välttämätöntä ehkäisyssä onkologian sairauksien, sydän- ja verisuoniin. Myös syytä huomata, että säännöllinen käyttö pähkinä lisää merkittävästi miehekkyys. Korkeat pitoisuudet kalsiumia mutterin edistää ihmisen luita.

Niistä kielteisiä vaikutuksia ihmiskehoon hasselpähkinä erottuu seuraavasti:

 • Se on kiellettyä antaa lapsille erilaisia ​​maksasairaus, ja diabetekseen, koska se voi olla sairauden pahenemisen;
 • Se on vahva allergeeni;
 • kun käytetään päivässä yli 50 grammaa hasselpähkinöitä voi olla migreeni.

Osta hasselpähkinöitä välttämättä tarvitse kuori, koska se mahdollistaa mutterin kauan pitää hyödyllisiä ominaisuuksia.

Hyötyjä ja haittoja syöminen manteleita

Mantelit - pieni puu, joka kuuluu perheeseen Plum. Useiden vuosien ajan keskustelua käydään joukossa puutarhurit koskien mantelit hygieniatuotteet, jotkut väittävät, että tämä on pähkinä, kun taas toiset arvella se kivihedelmät. Ulkonäöltään maapähkinät, mantelit eivät ole samanlaisia, tunnettu monet. Viimeinen on hyvin paljon persikka kuoppaan. Maapähkinä sama sileä ja enemmän säännöllisen muotoinen.

Mantelit sisältävät monenlaisia ​​mineraaleja ja vitamiineja, kuten E-vitamiinia, joka on voimakas vaikutus veren rasva. Lisäksi tämän tyyppinen mutteri on erinomainen korvike eläinten proteiinia. Sitä käytetään laajalti kansanlääkinnässä havaitsemiseen ongelmia munuaisten ja ruoansulatuskanavan.

Yhdistelmä manteli ja sokeria auttaa parantamaan muistia ja puhdistaa sisäelimet. Lisäksi tällainen yhdistelmä hoidetaan vaivoja, kuten unettomuutta, yskä, anemia.

Varsin usein määrätty ruokavaliota ulostushäiriöt manteleita (saksanpähkinöitä myös selviytyy joitakin ongelmia, kuten ummetus).

Niistä vaarat Tämän mutterin ovat seuraavat:

 • paljon kaloreita - se ei saa käyttää ihmisille ylipaino;
 • Se vaikuttaa suoraan verenkiertoon, joten ihmiset on tällainen ongelma on luopua tästä tuotteesta;
 • Raaka mantelit sisältää myrkyllistä ihmiskehon syaanivetyhapon.

Positiiviset ja negatiiviset vaikutukset pinjansiemeniä ihmiskehoon

Pinjansiemeniä - pieni vaaleankeltainen väri jyviä, jotka ovat käpyjä, kasvaa setri mänty.

Tämä mutteri sisältää valtavan määrän vitamiineja, kivennäisaineita ja hivenaineita. Mukaan saatujen tietojen tutkijat, 100 grammaa pinjansiemeniä sisältää päivittäisen annoksen välttämätön elin mangaani, kupari, sinkki.

Pinjansiemen - yksinkertaisesti korvaamattomia asia niille, jotka vaihtoivat kasvisruokavaliota, koska sen käyttö antaa kehon kaikki puuttuvat proteiinin.

On suositeltavaa käyttää korotetussa paineessa ja ongelmia verenkiertoelimistön.

Se on ehdottomasti kielletty ostaa kuoritut pinjansiemeniä, koska ne saattavat sisältää vaarallisia ihmisten terveydelle sientä.

On huomattava, että kun käyttää näitä pähkinöitä suuri joukko ihmisiä tuntemaan katkeruutta suussa.

Pistaasi - se on ikivihreä puu peräisin perheen Sumach.

On korkean kalori erilaisia ​​pähkinöitä, se sisältää runsaasti mineraaleja ja vitamiineja.

On suositeltavaa käyttää sideaineena. Liemet näistä pähkinät käytetään laajalti ulkokäyttöön, nimittäin muodossa pakkauksissa palovammojen ja haavaumat itkien. On huomattava, että tinctures ja decoctions tämän puun jopa auttaa sairauksissa, kuten tuberkuloosi ja keuhkokuume.

On ehdottomasti kiellettyä käyttää naisten imetyksen aikana. Lisäksi pistaaseja pitäisi kieltäytyä verenpainetauti, munuaisten vajaatoiminta ja taipumus turvotusta.

Käyttökelpoisia ja haitalliset ominaisuudet Pecan

Pecan - lähisukulainen saksanpähkinä. Makunsa melko samanlaisia, mutta Pekaanipähkinät enemmän pehmeää ja lempeä.

Yksi runsaskalorista pähkinöitä, sisältää noin 1700 kaloria per 200 grammaa, mikä ylittää päivittäisen normi.

Se sisältää vitamiineja, B, C, E ja monia muita hyödyllisiä aineita.

Käyttö tätä mutteria on se, että sen säännöllinen käyttö voi estää syöpäsolujen kasvun.

Se on voimakas allergeeni, joten lapset tätä mutteria on kokonaan kielletty syödä. Jos sinulla on tätä tuotetta suurina määrinä, voi aiheuttaa ruoansulatuskanavan ongelmia.

Edut ja vahingoittaa kehoa cola

Cola - mutteri, joka kasvaa ikivihreä puu lajeja stekulievyh.

On suositeltavaa käyttää migreenin, punatauti, uupumus.

Tämä tuote tehokkaasti vähentää painetta. Keittäminen se auttaa hepatiitti ja reumaa.

Jos liiallinen käyttö cola voi aiheuttaa ongelmia vatsan, närästys, oksentelu ja pahoinvointi.

Nyt tiedät, mitkä ovat pähkinät, edukseen ja vahinkoa ruumiille. Terve.

Pähkinöitä. Tyypit ja nimet kuvat

Lajikkeita pähkinöitä kuvauksen ja valokuvan

Pähkinät - ryhmä erilaisia ​​hedelmiä, joka koostuu kuiva puu-kuori (Shell) ja suljettu syötävä ydin (siemenet). Jokapäiväisessä elämässä ja kaupankäynti yleisimpien sisältävät pähkinät: maapähkinät (maapähkinät), saksanpähkinät, hasselpähkinät (metsä), hasselpähkinät, pinjansiemeniä, manteleita ja pistaasipähkinöitä.

Pähkinät arvostetaan maukasta ja paljon kaloreita elintarvikkeita runsaasti rasvaa, proteiinia, mineraalisuoloja ja muita hyödyllisiä aineita.

ravinnesisältö mutterit (keskimääräinen prosenttiosuus 100 g syötävä osa)

Ruoanlaitossa pähkinät käytetään usein valmistettaessa lahjarasioiden (täytteet, voiteet, puristimet, jne.), Leivonnaiset, kastikkeet (esimerkiksi kastikkeet mutteri Georgia astiat). Pähkinät tuottavat myös erittäin arvokas pähkinäöljyn, käytetään ruoanlaitossa, elintarviketeollisuudessa ja teknisiin tarkoituksiin. Pähkinät jollaisia ​​käytetään laajalti suosikki jälkiruoka.

maapähkinät (Keramiikka tai kiinalainen pähkinä) - hedelmä vuosittain nurmikasvien kasvi palkokasvien perhe; CIS kasvatettu Ukrainassa, Kaukasuksella, Keski-Aasiassa, Georgiassa, Armeniassa. Varsinkin paljon maapähkinä kylvö Kiinassa (siitä nimi "Kiinan pähkinä").

Maapähkinöitä korjataan myöhään syksyllä, vetää ulos pensas maa papuja (pavut kehittää maahan), sitten papuja (palot) kuivataan ja säilyttää kuivassa paikassa.

maapähkinä hedelmät ovat pitkänomaisen sylinterin muotoinen hedelmät pituus 2-6 cm, 1-2 cm halkaisijaltaan; pavut päällystetty ulkopuolella (iho), jonka sisällä sijaitsee 1-2 dvusemyadolnyh suuri ytimen (siemenet). Kuori on noin 25% ja ytimen - 75% kokonaispainosta mutterin.

Paahdettuja maapähkinöitä käyttää kohtelee, sekä kotiruokaa ja makeiset ja kakkujen, halva, karkkeja, makeisia eri; se on myös suolattu, tarjoillaan samppanjaa

Useimmat jalostettujen maapähkinöitä maapähkinäöljy, joita käytetään elintarvikkeiden ja teollisiin tarkoituksiin; kakku, joka on saatu sivutuotteena puristaa öljyä, on Makeisteollisuudessa varten suklaan valmistuksessa (seoksessa, jossa on kaakaota), ja muita tuotteita halva.

Jauhot maapähkinä valmistamiseen käytetty kakut, keksit ja muut tuotteet diabeetikoille.

saksanpähkinät (Voloshskaya) - hedelmä puun pähkinä perhe, joka kasvaa eteläisillä alueilla IVY. Kerätä niitä kypsässä muodossa, kun ulompi vaippa kuivuu, crack ja putoavat siltä mutteri, joka koostuu kova kuori, jossa encaged ydin; ydin jakaa 2-4 epätäydellinen septumit.

Talteen mutterit kuoren poistamisen kuivataan auringossa tai kuivausrumpu, joka auttaa heitä varastointiin.

Mukaan kovuuden ja useita kuori saksanpähkinöitä jaettu tonkokorye (kuoren paksuus 1,5 mm, ydin painaa noin 50% kokonaispainosta mutterin) ja Tolstokorov (kuoren paksuus 1,5 mm, ydin - 30-35% kokonaispainosta mutterin). pähkinät koko on 3 x 2,8 cm 5,5 x 4 cm, ja paino - 8-15 g.

Saksanpähkinät on runsaasti C-vitamiinia (85 mg%). Varsinkin paljon C-vitamiinia epäkypsiä pähkinöitä (jopa 3000 mg%), ylittää sisällön tämän vitamiinin kaikki hedelmät ja marjat. Vihreitä saksanpähkinöitä valmistuksessa käytetään erilaisia ​​terapeuttisia vitamiinivalmisteet, makeisia ja hilloa hautua.

Myyntiin koko saksanpähkinöitä tulevat (kuoreen) ja vapaa (ydin).

Survotaan, survotaan, leikkaus ydin pähkinä valmistukseen käytetty tiettyjen salaatteja (omenoista, selleri et ai.), Sekä valmistettaessa monia ruokia, kastikkeet ja kastikkeet.

Ydin pähkinä, paistettu suolaa syötetään samppanjaa viinien ja rypäleen.

Tässä muutamia reseptejä saksanpähkinöitä.

Pähkinäkastike. Ydin pähkinä kiloa valkosipuli, suola ja paprika, sipuli tai vihreä sipuli, persilja, kaikki sekoitetaan perusteellisesti ja laimennettiin etikka (maun mukaan). Tarjoile kastike kuten kastikkeen eri ruokia.

100 g pähkinänsydänten 100 g sipulia tai vihreä sipuli, 50 g persilja, valkosipuli, etikka, suola, paprika - maun.

mutteri täyttö (Valmistettu pähkinöistä tai muut pähkinät). Paahdettuja pähkinöitä jauhaa voilla, sokeria tai kiekkojen murusia kunnes paksu massa.

Levitä täyte kakkuja, piirakoita ja muita tuotteita.

pinjansiemeniä - hedelmät Siperian Cedar, tai tarkemmin sanottuna, Cedar mänty, joka kasvaa pääasiassa Siperian metsissä (Cedar), ovat harvinaisempia pohjoisilla alueilla Venäjän Euroopan puoleisessa osassa.

Pinjansiemeniä (pähkinät) ympäröidään käpyjä, joista kukin sisältää 100 siementä. Cedar hedelmien 3-4 vuodessa. Kerätä pähkinät yleensä syys-lokakuussa, ennen pakkasta, koska korjattu pakkasen jälkeen pähkinät huonosti varastoida, homehtunut ja hankkia karvas maku.

Kaupallisesti saatavilla kaksi lajia pinjansiemeniä: taiga - pieni (6-9 mm) punertavan ruskea tai tumma-kuori, ja suurempi, niin sanottu kondovy koko 7-13 mm, tunnettu siitä, että taigalla kulmikas muoto, vaalean ruskea väri ja vahva kuori; Ytimen osuus on noin 45% painosta mutteri.

Cedar öljy uutetaan pinjansiemeniä, joita edullisesti käytetään makeistuotteiden valmistuksen. Puristemassa saatu puristamalla öljynä, jota käytettiin valmistuksessa kakut, leivonnaiset, ja halva m. S

Tuoreita ja kuivattuja varsinkin pinjansiemeniä käytetään tuoretta kuin herkkua.

Metsä, tai hasselpähkinöitä, saksanpähkinöitä - hedelmät pensaat, harvoin puita, koivu perhe, kotoisin metsissä jatkuvan pensaikot lähes kaikkialla Ukrainassa ja IVY. Pohjois ja Keski-hasselpähkinöitä pienempi (0,5-1,0 g) kuin etelässä (1-2,5 g).

Ydin on noin 40 paino-% mutterin, ja proteiineja runsaasti rasvaa; Sitä käytetään saada laadukasta öljyä, jolla on hyvät ravitsemukselliset ominaisuudet ja käytetään laajasti konditoriateollisuus.

hasselpähkinä ydin käytetään raaka muodossa hoitoon, samoin kuin koko ja murskattiin kuten kotiruokaa ja makeiset eritasoisten elintarvikkeita.

hasselpähkinä - kulttuuri- tai puutarha erilaisia ​​hasselpähkinä (metsä) mutteri; laajalti viljelty eteläosissa - Krimillä, Kaukasuksella, Pohjois-Kaukasuksella ja Keski-Aasiassa.

Mukaisesti muoto ja koko pähkinöiden kaupan ne jaetaan 2 ryhmään: Badem-hasselpähkinöitä - mutterit suurempana 2,5-3,0 x 1,5 cm; kerasundskie (kudryavchiki) tai po- lufunduki, - v. pieni pähkinät, koko 1,6 x 1,5 cm kukin mainituista ryhmistä on markkinoidaan kuoritut sekä kuorellisia.

Kuten muutkin pähkinöitä, hasselpähkinöitä ovat arvokas ravitsevaa tuote; ovat tottuneet syö raakaa, käytetään kotiruokaa ja makeiset.

mantelit - hedelmät manteli; Se kasvaa villinä Keski-Aasiassa ja tarjoaa hedelmä katkera ydin ja erittäin kova kuori.

Mantelit makea ydin kasvatetaan Krimillä, Kaukasuksella, Keski-Aasiassa; Kova tyyppi ja on jaettu pehmeä; jälkimmäinen kuori murskautuu helposti käsin. Arvokkaampaa - pehmeä mantelit, sen ydin enemmän. Mantelit kypsyvät elo-syyskuussa.

manteli hedelmä on pitkänomainen munanmuotoinen muoto, sivusuunnassa puristettu pituus 10-60 mm. Kypsymisen aikana ulkokuoren kuivuu ja halkeamia, vapauttaen mutteri. Saksanpähkinä kuori ja koostuu ytimestä suljettu se (siemenet). Ulkokuori on 25-48%, kuori 37-50% ja ytimen 11-17 paino-% hedelmää.

Myynti tulee kuori mantelit (mantelit) ja puhdistettu (mantelit).

manteli ydin sisältää arvokkaita eteerisiä öljyjä, jotka antavat manteli ytimen erityinen aromi. Karvasmantelit korkea pitoisuus (2-4%) glukosidi - amygdaliini, joka hierrettäessä vedellä tuotti myrkyllisiä syaanivetyhapon. Siksi karvasmantelit voi syödä vain hyvin pieniä määriä (jopa 5-6% kokonaismäärästä mantelisuspensiota) ja käytetään maustamiseen makeisten vain.

Mantelia käytetään syö tuoretta; Makeisteollisuudessa - valmistuksessa keksit, kakut, marsipaani, karamelli täytteet, sekä saada erittäin arvokasta ravintoa manteliöljyä. Karvasmantelit ovat katkeria-manteliöljyä erityisiin teknisiin tarkoituksiin.

pistaasipähkinät - suvun kasvit (puut ja pensaat) ja Sumach perhe, kotoisin Kaukasuksen, Moldovan ja Mustanmeren rannikolla Kaukasian ja Krimin, Keski-Aasiassa.

Pienten hedelmien, joiden paino on 0,6-1 g, on ohut, mutta vahva, crack kuoren puolikkaat, joista kaksi tippaa - sirkkalehtisten ydin (siemenet), vihertävän ruskea ohuella kuori. Ytimessä osuus on noin 48% painosta mutteri.

Pistaasi valmistettu erittäin arvokas Käytetty syötävä öljy makeisteollisuudessa.

Ruoanlaitossa, pistaasi käytettäväksi raastettu tai murskattu muoto (puolikkaat) valmistuksessa kakkuja, voiteet ja vastaavat, ne myös lisätään jonkin verran lihaa ruokia keitto siipikarjan; pistaasit keitetyt täytetyt ankka, kana. Palvelevat paahdettu pistaasipähkinät ja prisolennymi Champagne, vahva jälkiruoka viinejä.

• Poista mutterit ohut iho, ne olisi kasteltu lyhyesti kylmässä suolavedessä. Huuhtele ja kuivaa.

• Jotta paremmin kuori mantelit, täytä se kiehuvaan veteen 1-2 minuuttia ja sitten huuhtele kylmällä vedellä ja kuivaa.

Jos pähkinät paista uunissa 8-10 minuuttia lämpötilassa 200 ° C, niiden maku on merkittävästi parantunut.

• Jos saksanpähkinät kuivuneet ja hävisi maku erikoinen heille pitää niitä, rikkomatta, hieman suolatussa vedessä 2-15 tuntia. Ydin palauttaa sen koostumus ja maku.

• Hasselpähkinät poisto kuori kaadetaan tarjotin ja antaa sille muutaman minuutin erittäin kuumassa uunissa. Vaikutuksesta korkean lämpötilan orvaskesi taukoja ja erottaa ytimestä. Sitten se oli puhdas kuten tavallista, Sergei Lushan varpaiden välissä. Hasselpähkinöitä tulisi säilyttää viileässä ja kuivassa paikassa, muuten ne nopeasti eltaantua.

• Pistaasipähkinät myydään lohjennut kuori, se voidaan helposti poistaa, iho poistetaan sekä manteleita. Pistaasipähkinät voi olla pitkä aika lämmittää, muuten väri heikkenee.

• Peanuts on jäykkä, mutta hauras kuori, joka paahtamisen jälkeen on helppo poistaa sormilla.

Ei vielä kommentteja. Sinun on ensimmäinen!

© 2011 - 2018 alegri.ru - elämä nykyaikaisen naisen

Esitettyyn aineistoon sivustonsa luoma laatijat sivuston käyttäjien lähettämän otetaan julkisista lähteistä ja on esitetty sivulla on kattava vain. Kaikki tekijänoikeudet materiaaleihin kuuluvat niiden oikeille omistajille. Käyttämällä tätä resurssia on sallittua vain kirjallista lupaa sivuston. Kun kopioit materiaalia suora linkki sivustoon on pakollinen

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

+ 24 = 27