Passepartout kirjonta

Making kirjonta viimeistelty matto kädet

Sen lisäksi, että kirjontayksikkö prosessi vaatii taitoa, kärsivällisyyttä ja tarkkuutta, täytetty ristit tai helmet kirjonta - tämä ei ole viimeinen vaiheessa needlework. Jotta manuaalista työtä hieno ulkonäkö ja täydellisyyden, on välttämätöntä pestä kangas, silitetään kääntöpuolella ja paikka matto kirjonta.

Itse asiassa, matto - segmentin pahvi paperin veistetty soikea, suorakulmainen tai neliömäinen reikä, joka toimii varmistaa kankaan runkoon. Sen tarkoituksena on korostaa painottaa, piirustus osat ja kaikenlaisia ​​kuvia. kirjonta koristelu avulla maton ja kehys pidetään täysi luova prosessi, joka riippuu yleisvaikutelman kirjailtu työtä.

Miten tehdä kirjonta maton

Rekisteröimiseksi valmiin kirjonta matto, tarvitsemme:

 • rivi;
 • kynä;
 • paksua pahvia haluttu väri;
 • Paperi- veitsi;
 • sakset;
 • lasi runko;
 • kaksipuolinen teippi.

Valmiin kirjonta vahvistetut tasaiselle pinnalle mitattiin hallitsija pituus ja leveys kangasta. Lisätä tuloksia kolme tai viisi senttimetriä. Koko maton riippuvat pituudesta ja leveys kirjonta. Esimerkiksi, jos arvo kuvassa on kääntynyt 25x15, matto kolme senttiä on optimaalinen koko kirjonta. Näin ollen rungon on oltava 30x20 cm. Maton valmistamiseksi vaatii erityistä huolellisuutta ja tarkkuutta, joten on tärkeää, ettei tule sekoittaa koon.

Lasi runko purettuna osiin. Ottaa taka- osan, sovelletaan kangas voitti hahmotella ei ulotu substraattiin. Välttämättömyys ylimääräinen kudos leikata saksilla. Takaosaan kehyksen on kiinnitetty kolme pystysuoraa suikaleita kaksipuolinen teippi. Täsmälleen kangas levitetään ja liimataan alustalle rainan pitäen kankaalle ja tasoitus varret. Vaihtoehtoisesti voidaan liittää kankaan rakenne paperi, reunan taitto kirjonta ja yhdistä ne kaksinkertainen ommel, ja vasta sitten liimattu alustaan. Kun ompelu on tärkeää varmistaa, että luku ei ole kierteellä, ja kangas ei ole siirretty pois.

Luoda matto leikattu pahvista neljänä yhtä nauhat. Molemmin puolin kunkin laatikon viivat kulmat kolme senttimetriä, laita pisteviiva poikkiviiva ja leikata saksilla alueella.

Väli rungon ja kirjonta herättää huomiota, tekee ilme. Liian laaja kangas aluksella parantaa kauneus maalauksia, joten se totta taideteos, kuten maalauksia taidegalleria. Liian ahtaat rajat aluksella päinvastoin voi tehdä työtä kiinnitetty.

Alustasta levisi neljä liuskaa, pahvista alaspäin connect kulmat. Siten on välttämätöntä, että nivelissä pahvi ollut avoimia tiloja tai väärinkäytöksiä. Kaikki kulmat on liimattu toisiinsa teipillä. Tuloksena on kokonaisvaltainen kehys samankokoiseen substraatin. Maton voit käyttää valkoista pahvia, sen valinnaisen maalataan millään värimaailman avulla guassi, vesiväri, spraymaalia, pastelli tai vain valita paksulle paperille tarvitaan sävy.

Reunalla kankaan kaistale kaksipuolinen teippi on kiinnitetty, ja sitten ylhäältä korjata matto on teippi kankaan pinnalla. Tässä tapauksessa useita kertoja painetaan paperikehys käsissä, katsella, että kuva ei ole vinossa, ja kangas ei ole "mennyt." Sen sijaan, että kaksipuolinen teippi voidaan tehdä kankaan matto vakauttaminen käyttäen PVAc tai kiinni liimalla. Mutta on mahdollista, että PVA pahvi kastuu ja pehmeni, ja kuiva liimapuikon eivätkä ne liimaa paperia kankaalle.

Loppuvaiheessa yhdistää kaikki osat kehyksen toisiinsa.

Joskus kirjonta sisustus putkistoineen - muovia tai sälepohja. Tämä tehdään, jotta erottamaan maton rainasta. Tämä temppu voit antaa kuva tilavuuden tai ylimääräisen visuaalisen efektin. Tässä tapauksessa reuna on valittu viimeistelyyn ja väri muistuttaa matto ja runko. Hyväksyttävin väriyhdistelmä suunnittelussa kirjonta matto beige ja vihreä, sininen, kulta reunus.

Vuonna lasihelmi Kirjontakehys kaunis ja ilmeikäs jos tehdään kiinnitys kudoksen tilavuuden perusteella alustan. Sen valmistamiseksi käyttäen kaksoistaittaa pahvilevy, joka on ommeltu netolstym vaahtokerros. Kirjonta itse sijaitsee keskellä tiheä tausta, kiristetty kangas kädet ylhäältä alaspäin. Reunat kirjonta kiinteä nitoja keskitetty ensimmäinen yläsivulla, niin pohjalle paksu paperi. Pyyhkäistä niitata kankaan kummallakin puolella niin kauan kuin kirjonta ei ole sileä ja kohtalaisen tiukka. Jos saat helpotuksen, kangas siististi leikattu kätensä tarvittaessa booli kirjonta nitoa sijasta muodostumisen virhe.

Rekisteröimiseksi kankaan matto levitetään pahvi, toimenpide ja merkki paperin koon alustava vanteet. Ajoitettu pahvi yhteyspiste ylemmän ja alemman kulmat, yhdistä heidän linjansa. Toimisto veitsi huolellisesti leikattu pois tuloksena sisempi neliö, jotta saadaan yhden paperi runko. Pahvi voi itsenäisesti tehdä piirustus tai kirjoitus käytetään koriste. Tämä menetelmä koristella erityisen kaunis alleviivausta helmillä kuvakkeita.

Kankaalle sijoitettu valmis matto, katsella tiiviisti sen varmistamiseksi, että valkoinen kaistale kangas ei ole nähty rungon läpi. Ennen kirjonta järjestää yhdeksi rainan, raina ylijäämä kulmissa alustan kotitekoinen huolellisesti leikattu saksilla, ja sen jälkeen sulje takarunko osa pohjalevyn.

Valinta matto on hyvin tärkeä osa koriste kirjailtu kangas. Kehys voi merkittävästi muuttaa ulkonäköä kuvan. On kaksi tapaa valita väri matto sillä kirkkain sävy kirjonta osa (kun kuva on hedelmäkulho, paletin maton valitaan perustuu kaikkein tyydyttyneitä hedelmiä - esimerkiksi punainen omena). Tässä tapauksessa on tarkoituksenmukaista tehdä pahvia tulipunainen tai viininpunainen. Kuva on "livenä", houkuttelee silmään. Mutta jos on muita hedelmiä kirjonta, muistuttaa väri omena, esimerkiksi mansikat, persikat ja vesimeloni, kangas voi lopulta kääntyä ylijäämäiseksi kirkkaat värit, se on liian raskas nalyapistym ja käsitys. Siksi, että väri matto on tärkeää tehdä yksi hallitseva väri kirjonta.

Toinen suoritusmuoto matto valinta riippuu koko alue kuvassa. Esimerkiksi kylläiset värit valitun kuvion matto valoisa, lämmin värit (vaaleansininen, norsunluun tai valkoinen). Näin suunnittelu auttaa korostaa kirjonta, joten se ilmeikäs. Väri matto ei saa olla yli tai alle vaalea tai tumma kuva elementti. Kehystys kirjonta pahvi kirkkaat värit tekee työstä avoimempaa ja tumma panelointi eteenpäin katsoa syvemmälle kuvan. Jos kirjonta tehtiin mustalla ääriviivat, se on parempi laittaa soveltamisala on taustalla musta paperi tai pala kangasta, se ei näy läpi pahvi solujen läpi kankaalle.

Poimia paletin matto se voi perustua myös sisätilojen huone, joka on valmis ripustaa kuvan.

Teemme ulos kätensä matossa kirjonta

Kukin ompelija kokenut, kykenevä ja rakastava kirjoa ennemmin tai myöhemmin miettiä tarpeesta tehdä omia matto kirjonta. Työ tällä tavoin käy paitsi enemmän siisti, mutta myös kirkas, mielenkiintoista. Lisäksi kiitos hänelle embroiderer voi saavuttaa harmoninen liitto sen kirjonta ja suunnittelu tilat: sävy kehys työ voidaan sovittaa väri tapetti tai huonekaluja.

Mat partout on pahvia, johon on leikattu pois soikea, pyöreä tai neliömäinen reikiä. Silasi päälle valmista työtä ja toimii alkuperäisen kehyksen kirjonta.

Monikerroksinen artikkelissa voi tehokkaasti keskittyä päävärit käytetään tässä työssä. Tuote on kaksinkertainen, tehty samanlaisia ​​sävyjä, luo tarpeeksi syvä "puolia". Monikerroksinen ja syvempi malli pystyy antamaan "vaikutus 3-D». Näin varmistetaan, että suunnittelu tulee todella ainutlaatuinen ja taiteellisesti arvokasta.

Tarvittavat kehyksen materiaaleja

Valmistukseen neliön matto sinun tulee olla käsillä seuraavat työkalut:

 • pahvia;
 • paperi veitsi;
 • aaltopahvi arkki;
 • runko (valmis) ja takapaneelin lasi;
 • pihdit;
 • nitoja;
 • rivi;
 • valmista työtä.

Video: Mikä on ja miten voit tehdä matto

Väristä runko riippuu siitä, miten se näyttää valmiin työn. Musta väri visuaalisesti pienentää kuvaa keskittymällä kuvan. Valkoinen muotoilu suurentaa työtä, ja harmaa suorittaa väli- toiminto. Tärkeintä, että valittu sävy ei ole "sai" juoni ja edelleen neutraali suhteessa piirustukseen. Värikuvissa voit tehdä väri- tai musta-valkoinen versio. Valitessaan värimuunnoksista sopivia sävyjä rauhallinen ja hillitty väripaletti. Matto voidaan valita värin perusteella värit kirjonta maaelementtiin.

Ennen kuin saat tuotannon suunnittelusta valmiiseen kirjonta, sinun täytyy oikein valita reuna, joka on baari-osio puusta tai muovista. Avulla vanteen, luoda ylimääräinen vaikutus, erottaa suunnittelu aluksen.

On tärkeää muistaa, että reuna viimeistely ja sävyt tulee olla sopusoinnussa runkoon ja matto. Suosituin yhdistelmät matto / reuna ovat:

 • beige / kulta (ruskea, sininen, vihreä);
 • valkoinen / kulta (ruskea, sininen, vihreä).

Master of maton käsillään

On tärkeää muistaa, että matto - tämä ei ole yksittäinen ulkomainen tekijä, ja ehkä tärkein osa käsitöitä. Siksi suunnittelusta valmistusprosessin tulee lähestyä varovasti ja vastuullisesti.

On keskityttävä varjossa suunnitteluun. On helppo poimia. On suositeltavaa löytää hyvin elävästi varjossa kuvio. Tämä voi olla luova, epätavallinen vastustusta, ja enemmän konservatiivinen, klassisen vaihtoehto.

Tehdä näyttäviä tyyliä veneet seuraavasti:

 • pura runko osaan (kaikki kolme: lasia, alapuoli ja todellakin aivan runko);
 • lykätä runko ja lasin pois, koska tällä hetkellä kaikki mitä tarvitset on "väärä" tuote;
 • Mittaa hallitsija leveys ja pituus "sisäpuolen";
 • unohtamatta parametrit on kiinnitetty pahvia. Näin: Mittaa kolmekymmentä senttimetriä ylhäältä vasemmalta oikealle puolelle ja laittaa piste;
 • Mitata tästä pisteestä alaspäin kaksikymmentäviisi senttiä ja laita toinen "kohteen";
 • Palaamme tärkein kohta (vasen yläkulma), mitattuna alas kaksikymmentäviisi senttimetriä ja muistiinpanoja
 • Mittaamme etäisyys kahden alemman "pistettä." Jos teit kaiken oikein, sen ei pitäisi olla enempää eikä vähempää kuin kolmekymmentä senttimetriä;
 • Seuraavassa vaiheessa - liitoskohtien kaikkien linjojen siisti;
 • Saan mukava laatikko? Erinomainen! Nyt sinun täytyy leikata sitä;
 • laittaa lopullisen osan "kasvot" pinnalla pöydän;
 • Palaamme pääasia. Mittaa oikealla puolella viisi senttimetriä, ja toteaa,
 • alkaen vasemmasta alakulmasta annostellaan vielä viisi senttiä, valitse kohta;
 • liittää kaksi "pisteitä";
 • käännä valmiin laatikon myötäpäivään ja sitten suorittaa kolme viimeistä pistettä (pistettä juhla ja pitämällä suorat viivat) vielä kolme kertaa. Jos voit tehdä kaiken oikein, keskellä iso suorakulmion saat toisen, joiden määrä on sama kuin kokoa kirjonta;
 • "Arm" toimisto veitsi ja varovasti leikata pieni suorakulmio.

Voisi sanoa, että työ on kokonaan valmis. Nyt sinun tarvitsee vain kytkeä kaikki elementit - ja kirjonta voidaan helposti sijoittaa seinälle.

Kootaan kehys

Moitteeton suorittaminen kirjonta pitää aloittaa sen toimitiloissa "väärällä" osa. Onko teillä seuraavat:

 • varovasti paikka kankaalla kirjailtu täsmälleen keskellä suorakulmion, ja yläkannen matto;
 • varmista, että kirjontakuvion selvästi näkyvissä, ja mikään sen osa ei osoittautunut "piilotettu". Jos ei, sinun täytyy parantaa työn ja estää sinua leikata kangas;
 • käsitellä reunat kankaalle käyttäen PVA liima;
 • niin että kuiva, aseta se syrjään;
 • huolellisesti valmistella takaisin. Voit tehdä tämän, sinun kannattaa tehdä samoin manipulointia kuin kolmessa viimeisessä kappaleessa valmistelua puhdistumaan. Vasta nyt ei tarvitse mitata viidestä, ja kaksi senttimetriä. Mitat tuloksena sisemmän suorakulmion ei saa olla enemmän kuin 26/21 cm;
 • Nyt sinulla on taas kovaa työtä kanssa pistettä. Paikantaa vasemmassa yläkulmassa lopullisen geometrisen muodon, ja varovasti liikkuu oikealla puolella kehän, mitata yksi senttimetri;
 • Pistele nimetyistä avulla kynsien;
 • viimeinen vaihe - kiinnitys kirjonta. Ompele se olisi tiukasti "väärällä" puolella rungon. Voit tehdä tämän, sinun pitäisi kiinnittää kulmat, ja sitten varovasti ompele käsitöitä. Tekniikka - "ommel edestakaisin" vastapäivään ja myötäpäivään. Tarvittaessa voit piirtää viivan, joka ompelee toiminta, yksinkertainen lyijykynällä.

Alapuolella kehyksen ommeltu hänen ompelu, paikka matot. Työnnä lasityöt ja varmistetaan niiden rajalla.

kirjonta koristelu on valmis!

Jotta upea tyyliä veneet, sinun on noudatettava joukko yksinkertaisia ​​ohjeita:

 1. Valitessaan kehys, huomaa, että pieni kuvio näyttää hyvältä kapea runko ja haalistu - laajimmassa.
 2. Jos Ylämarginaali on jo alhainen, koostumus näyttää hieman rikkaampi.
 3. Jos haluat vahvistaa koostumusta häiritsemättä huomion siitä, sinun täytyy löytää oikea tukea maton. Tämä voidaan tehdä, keskittyen värin ja rakenteen.
 4. Kuva näyttää enemmän tyylikäs, jos käytät kaksiteräinen.
 5. Taustalla paksu pahvi ja matto tulee sijoittaa löyhästi kehykseen. Voit tehdä tämän, sinun täytyy tehdä niistä hieman lyhyempi (noin kolme millimetriä) kuin sisempi kehys.
 6. Valitettavasti joskus se on mahdollista havaita eräänlainen "kaarevuus vaikutus." Tämä voidaan helposti välttää, jos ennalta valitsemalla vaneria tai paksumpi alustakerroksena aluksella.
 7. On tärkeää muistaa, että runko pitää olla riittävän paksua ja vahva, jotta se kestää huomattava paino lasin. Sen pitäisi myös olla tilava.
 8. Saat parhaat tulokset, sinun täytyy tehdä sisäpuolelle kuusi millimetriä lyhyempi kuin ulompi.

On myös tärkeää muistaa, ja että osallistua kokeilleet sävyjä ei suositella. Yhdessä suunnittelu on parasta käyttää vain kylmää (smaragdinvihreä, violetti, lila, sininen ja sävyt) tai lämpimässä (kasviperäisten vihreä, ruskea, viininpunainen, punainen, oranssi, keltainen) väriavaruus.

Ja aina muistaa, että lähekkäin sävyjä voi yhdistää (erityisesti se koskee tällaisten "sukulaisia", kuten oranssin ja punaisen sävyt). Tämä voidaan välttää. Voit tehdä tämän, sinun pitäisi laittaa seuraava "ei koko perheelle", eli oppositio, mutta sopusoinnussa keskenään sävyjä.

Koristele työ lisäelementtejä

Jälkeen "rouhinta" työ on tehty, sinun on kaikkein miellyttävä, loppuvaiheessa - koristamaan valmiin maton kirjontatyösi. Koristelu työ suositellaan mukaisesti sävy. Jos olet kirjailtu romanttisia juoni, se on arvoinen kehystys nauhoja tai harjakattoisia pitsi.

Jos haluat esitellä työsi "Provence vaikutus", sinun täytyy löytää erikoispaperia etukäteen, tyylistä näyttää marmoria.

Jos sinusta tuntuu, että käsitöitä tarpeen "elvyttää", jolloin osa helppous, joka asettaa kirjonta on liput, nauhat ja sablonikuvioita. Jos olet oppinut tarpeeksi, jotta suunnittelun kukka osia - rohkeasti edetä. Tämä antaa käsitöitä kylläisyyttä.

Passepartout kirjontaa ja kädet: työskennellä kotona

Kirjonta, tehty omin käsin, vaatii jatkokäsittelyä. Antaa täydellisen tyyppi se tulisi pestä, silittää ja myönnetty matto ja runko.

Jos pesu ja silitys kaikki selkeä (poistaa manuaalisesti lämpimällä vedellä ja saippualla, silitti takapuoli), luomista matto - luova prosessi, joka vaikuttaa ulkonäköön tulevaan työhön.

Miten valita matto kirjonta

Poimivat. Passepartout - se on osa kirjonta. Sen on oltava sopusoinnussa kaiken työn.

Hänen ensimmäinen kirjonta (kudottu kori kypsän mansikan) Ostin maton käytettäessä taidekauppa. Mies konsultti neuvoi minua kiinnittämään huomiota kopion tulipunainen. Minun mielipiteeni on erilainen, mutta kuuntelin hänen neuvoja. Kun suunnittelu työ on päättynyt, minun mansikoita säteili hankittu määrä ja tuli tarkka kopio näistä marjoista.

Kirkas väri ollut merkitystä - kirjonta elossa.

Valita oikea sävy maton on välttämätöntä löytää kirkkaan kirjonta päällä ja määrittää vastaavan värin.

Kun olet päättänyt väriä matto, voit siirtyä seuraavaan vaiheeseen - valmisteluun töihin.

Mitkä ovat materiaaleja ja välineitä, joita tarvitaan

On parempi valmistella kaikkea etukäteen, jotta ei tarvitse irtautua työstä. Jotta matto kädet tarvitset:

 • paksua pahvia haluttu väri;
 • ostrozatochenny lyijykynä;
 • rivi;
 • pyyhkimet;
 • Paperi- veitsi;
 • runko lasi.

Sinun täytyy valita tai tehdä kehyksen. Joulukuu työnsä tasaiselle pinnalle, mitataan pituus ja leveys kirjotun kuvion. Saatujen tulosten lisätä jopa 10 cm. Jos kuvio mitat 20 cm x 15 cm, kehys on 30 cm x 25 cm.

Tehdä lopullinen muotoilu työn valmistautua:

 • pieni kynsien;
 • vasara;
 • neula ja vahva, paremmin kuin silkkilankaa;
 • PVA liimaa.

Luomassa maton vaatii huolellisuutta ja tarkkuutta.

 1. Purkamaan kehyksen kahteen osaan: runko, lasi, takana. Jotta matto tarvitset vain takaosa. Lasi ja runko vielä ottaa pois työtasolle.
 2. Mittaa pituus ja leveys takaosan.
 3. Merkitse mitat saadaan pahvi arkki (esimerkiksi ottaa pituus 30 cm ja leveys 25 cm). Vuodesta vasemmassa yläkulmassa laudan oikealla 30 cm Mittaa ja asettaa pisteen.
 4. Saadusta mittauspiste 25 cm alas ja asettaa pisteen.
 5. Vasemmasta yläkulmasta mitata jopa 25 cm ja asettaa pisteen.
 6. Mitataan etäisyys kahden pienemmän pistettä, se on 30 cm.
 7. Ottelu pisteen linjat ja varovasti kaivertaa tuloksena suorakulmio.
 8. Laita se alaspäin.
 9. Vuodesta vasemmassa yläkulmassa Toimenpide 5 cm oikealle ja ohjearvon.
 10. Alemmasta vasemmassa alakulmassa Toimenpide 5 cm oikealle ja ohjearvon.
 11. Yhdistä pisteet suoralla viivalla.
 12. Käännä suorakulmio myötäpäivään. Seuraa vaiheita 09-12 03 kertaa. Jos kaikki on tehty oikein, keskellä suorakulmion on tarkoitus olla yksi suorakulmio vastaa kokoa kirjailtu kuvio.
 13. Huolellisesti kaivertaa toimisto veitsi sisempi suorakulmio.

Passepartout kirjonta valmis, se pysyy laittaa kaikki teoksia.

kirjonta sisustus alkaa oikealla sen sijoittaminen selässä. Antaa kankaalle keskellä suorakulmion ja peitä päälle maton. Tarkista, että kaikki kirjontakuvio voidaan nähdä. Jos ei, niin suoristaa kirjontaa ja kerätä ylimääräinen kankaalle.

Reunat kankaalle jalostettujen PVA liimaa ja anna kuivua. Tästä työstä ottaa pois puolelle ja alkaa valmistella taakse. Tehdä tämän, noudattaa samaa menettelyä kuin kohdassa 9-12 luoda matto, mittaavat ainoastaan ​​olla 2 cm. Perusteella Esimerkkinä sisä- suorakulmion sivut pitäisi saada 26 cm x 21 cm.

Edelleen, koska vasemmassa yläkulmassa tuloksena suorakulmion Toimenpide 1 cm, liikkuvat oikealle ympäri kehä. Tullut nasta päästä pisteen läpi.

Kirjonta ommeltu takarunkoon. Ensimmäinen kiinnitä kulmat, ja sitten aloita kaikki työ ommel edestakaisin kahteen suuntaan: myötäpäivään ja vastapäivään.

Mukavuussyistä, viiva kankaalle, josta pitää ommella, voit piirtää lyijykynällä.

Takana ruutuun kirjonta ommeltu se makasi matto, pidä lasi ja kiinnitä kehys.

Making kirjonta avulla matto on helppo tehdä käsillään. Tämä työ antaa lahjakkaille kädet vieläkin enemmän kunnioitusta.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

− 2 = 1