patinoitu

Patina - mikä se on? Jossa sovelletaan patina

Antiikkia ystäville usein kuulet sana kuin "patina9raquo;. Mikä on se, varmasti haluaisi tietää monet internetin käyttäjät. Seuraavassa artikkelissa yritämme antaa tähän kysymykseen on kaikkein yksityiskohtaista vastausta. Joten, mikä on patina?

Kaikki, jotka ovat koskaan käynyt museossa on nähnyt vihreä vanhoja kolikoita, tummunut ajan kattokruunut, seinä lamppu ja niin edelleen. D. Pinnoite metalliesineet pinnoite kutsutaan patina. Väri tämän elokuvan voi vaihdella laajoissa rajoissa. Useimmissa tapauksissa muodostuu toiminnan ilmakehän aineiden luonnollinen ikääntyminen patina se on vihertävä sävy. Mutta joskus se on ruskea, tummanharmaa tai sinertävä.

Vastaus kysymykseen: "Patina - mikä on" näkökulmasta katsottuna kemistin on hyvin yksinkertainen. Tuloksena kuparikalvo on mikään muu kuin tavanomainen CuCO3. Tämä voi olla, esimerkiksi, Cu2(CO3) (OH)2 tai Cu3(CO3) 2 (OH). Plakki ensimmäisen muunnelman on vihertävä sävyjä (malakiitti), toinen - sinertävä (azurite).

Luonnollinen patina tapahtuu yleensä melko pitkään. Useimmissa tapauksissa kalvo sellaisesta materiaalista kuten kuparista karbonaatti, tuotteiden, olosuhteista riippuen, on muodostettu 5-25 vuotta. Jos kohde sijaitsee kosteassa ympäristössä, hapettumista, tietenkin, menee nopeammin. Kuivassa tilassa pinnoite tuotteen vastaavasti käsitellään myöhemmin.

Aluksi käsite "patina9raquo; (Mikä se on nyt tiedämme) koski vain elokuva muodostettu pronssi- tai messinkiä. Myöhemmin tämä sana alkoivat kutsua ja plakin näkyä puun, kipsi, sinertävä sävy sininen teräs-, ja niin edelleen. D.

Se, että vanhat asiat näyttävät vankka ja arvostettu, kaikki tietävät. Syy tähän on yleensä kupari karbonaatti - patina. Koska odottaa pinnan tuote on tämän jalon plakin osuus hyvin pitkään, erilaisia ​​tekniikoita, joiden avulla saada se keinotekoisesti on kehitetty.

Ensimmäisessä käsintehtyjä vanhoja asioita alkoi tehdä 14-luvulla Firenzessä. Patinoinnissa sitten käytetään kipsiä, joka täyttää ontelot pinnalla puutuotteet. Kuivaamisen jälkeen seoksen alabasteri tuotteeseen liitetään lehtikullalla. Sitten kaikki lakattu.

Teknologia keinotekoinen patinoinnissa metalli on myös kehittänyt melko pitkään. Muinaiset mestarit huomasivat, että aikana muodostuneet burnout rasvaa metalli kulhoon pinnoite säilyttää ruostumista. Näin ollen, suurin piirtein sama kemiallinen koostumus levitetään kalvo alkoi veistokset ja muut tekniikan valu.

Jossa käytetään patina

Nykyään tämä tekniikka on usein sisustettu huonekaluilla suunniteltu oleskelutiloihin. Joskus patina levitetään keinotekoista ikääntymisen erikoistyöt toimistoissa liikemiehet. Erittäin vaikuttava ulkonäkö ja valmiiden näin väärennettyjä tuotteita. Voidaan koristeltu metallinen patina kaiteet, aidat, kaiteet ja parveke t. D.

Myös, hyvin usein tätä tekniikkaa käytetään keinotekoista ikääntymisen kuparia ja messinkiä coinages. Kuten aiemminkin, patina voidaan joskus näkyä valumetallille (teräs, pronssi ja rauta) sisustus. Se tapahtuu niin, että tällä tavalla valmistettu matkamuisto "starinnye9raquo; kolikot, mitalit, symboleja, ja niin edelleen. d. Hyvin usein keinotekoinen patina kattaa kupari- kattokruunut, lampetit, koriste-levyt ja pistorasiat t. d.

Keinotekoinen patina: ikääntyminen maali

Patinoinnissa huonekalut, paneelit, metalli baareja ja niin edelleen. Käytetään hyvin usein tämä hyvin lempeä menetelmällä. Ikääntyminen maali suoritetaan seuraavasti:

Tuote on valmistettu metallista tai puusta on puhdistettava ja rasva.

Sen pinta on kiillotettu ja joskus lievästi valkaista.

Tapahdu kunnolla patina. Maalit käytetään yleisesti akryyli. Tällaiset koostumukset ovat resistenttejä haittavaikutuksia ympäristölle ja täten ovat edullisia. Muut, kalliimpia väriaineita voidaan suunnitella pieniä tuotteita.

Kulkupinnan hionta. Tässä tapauksessa ulkonevat osat helpotus on korostettu, ja syvennykset säilyvät pimeässä. Tämän seurauksena se muuttuu epätasaisessa sävyjä "patinovoe" pinnoitteella.

Tuote päällystetään suojaavalla lakkakerroksella tai öljyä (puu).

Ikääntyminen taotut, leimattava ja muovattujen kemiallisin keinoin

Patinoitu reagenssit, joita käytetään yleisesti valmistettaessa koriste-metallituotteet. Saadakseen jalo kalvon muun muassa keksitystä, veistoksia, ja ristikko T. G. Voidaan käyttää erilaisia ​​kemikaaleja. Luonnollinen vihreä patina kupari, alumiini- esineet hyvin vaikea tehdä. Mutta voit saada patina muita mielenkiintoisia värejä. Esimerkiksi, toisinaan hoidossa kupari tuotteiden tehdään tällaisessa koostumuksessa:

rikki- maksa - 2,3 g;

suolaa - 3,2 g;

Joutuessaan kosketuksiin kupari saadut tuotteet ratkaisun ne näyttävät kirkas patina miellyttävä harmaan sävyihin.

Keinotekoinen ikääntyminen messinki esineitä koristeluun käytetään usein tällainen kokoonpano:

sernovatistonatrievaya suola (järjestelijä filmille) - 60 g;

typpihapon - 5 g

Seurauksena sekoittamalla nämä aineosat voimakas reaktio alkaa. Väri patina tässä tapauksessa se muuttuu lähes musta. Tämä ratkaisu yrittää käyttää master mahdollisimman nopeasti (enintään 20 minuuttia). Muuten se menettää ominaisuutensa ja tulee kelpaamatonta patinoinnissa.

Kuten näette, ikääntyvän metalliesineet sisustus kemiallista menetelmää käytetään usein hyvin vaarallista ihmisen terveydelle. Siksi tuottaa patina vain käsineillä ja avoimet ikkunat.

Joka käyttää terminen patinoitu

Tätä tekniikkaa käytetään usein valmistuksessa terästuotteiden kauniita. Esimerkiksi hyvin yksinkertaisella tavalla tehty kiillotus. Metalli sijoitetaan palo- ja pidetään siellä kunnes punoitusta. Sitten hän nopeasti upotetaan säiliöön koneöljyä. Tämän seurauksena teräksen pinta on muodostettu lähes välittömästi patinovy ​​musta hilse.

Tässä tällä tavalla ja levittää metalli- ja puupintojen keinotekoinen "patina9raquo;. Mitä me löydetään. Yleisesti ottaen luonnollinen patina - se on fyysinen heijastus tuotteiden on kulunut valmistuspäivämäärä vuosikymmeniä, vuosisatoja tai jopa vuosituhansia. Samanlaista eri keinotekoisten ikääntyminen tekniikkaa käytetään korkeintaan valmistukseen kaikenlaisia ​​koriste-esineitä, jotka voivat tehdä sisätilojen asunnon kunniallisia ja arvostettuja.

Patina - hyvä tapa ikääntymisen huonekaluja käsillään

Kiinnostuneita kaikesta epätavallinen, satunnaisia, unohdettu johtanut siihen, että jälleen kerran nousussa vanhoja huonekaluja - julkisivujen säröillä, kuorinta maali, kuihtuneet kukat. Itse asiassa, keittiö ja ruokailutila asettaa täysin uusi, vain ainutlaatuisen koristelu tekniikka - patinoinnissa - modernit huonekalut antaa eräänlaisen antiikki. Yritämme ymmärtää ominaisuuksia erilaisia ​​tekniikoita ja ikääntymisen perehtynyt näytteitä patinoitu asioita.

Patina ja sen lajien ↑

Sana "patina" Kuulemme usein, koska kiinnostus kaikkea uutta, raikas ja moderni, tekee meistä päästä eroon vanhoista, enimmäkseen hyödyttömiä asioita. Sana on vain liitetty vanhaan, niin tuttu hänelle restauroijien, antiikkikauppiaiden ja kerääjät.

Ilmentymä patina vanha aihe

Määritelmän mukaan patina - pintakerros hapetetaan materiaalia, ominaisuus tiettyjen metallien, kuten messingin ja pronssin. Luultavasti kaikki nähneet vaaleanvihreä tai sininen patina pronssi kynttilänjalat, kolikoita, soljet, avaimet, kupari kahvat antiikki keittiökaapit. Tulevaisuudessa käsite siirtyi huonekalujen puusta, joka tummentaa ajan, muuttaa alkuperäistä väriä, peitetty halkeamia.

Jäljitelmä vanha plakin hopeaa

Yllättäen läsnäolo hapettumista ei ole negatiivinen piirre tuotteen, toisaalta, samettinen elokuva messingistä ja huonekalujen rintamilla - eräänlainen "laatumerkintä" vankkoja todisteita ikäisiä. Siksi, yhdessä luonnon ilmentymiä voi löytää asioita, ikääntynyt keinotekoinen tekniikka.

Niinpä yleensä on olemassa kolmenlaisia ​​patina:

 • luonnollinen, luotu saattamalla happea metallipinnat;
 • PU on nopeuttaa hapettumisen tiettyjen aineiden;
 • koriste, minkä ansiosta mikä tahansa kohde voi nopeasti kuluvat.

Viimeinen kohta on erityisen kiinnostunut kaikille, jotka haluavat tulla omistajalle muodikas keittiö tyyliin Provence, maan tai klassinen headset "antiikki".

Koriste ikääntymisen moderni keittiö

Valo patina massiivipuussa tai MDF julkisivut - nykyaikainen tapa kastiketta. Suostua simuloida kuluneet kaapit ovat paljon halvempia kuin ostaa vintage huonekaluja.

Ikääntyminen huonekalut rintamalla: aateliston ja tyyli ↑

Se on koriste patina on yhä suosittu suunnittelussa ympäristö: sivustoille tunnettujen valmistajien keittiökalusteiden voidaan nykyajan moduulijärjestelmä sisustukseen, joka on nähtävillä vähintään 2 vuosisatoja. Se on klassikko valkoinen ruokia kulta patina - kevyt, herkkä, kevyt, ja matkimalla - tyylikäs ja jalo.

Valo kultaus valkoisella pohjalla näyttää tyylikkäältä

Herkkä yhdistelmä valkoista ja kultaa - perinteinen klassinen tandem, sen loisto vielä koristavat kuninkaalliset palatsit. Huomaa, miten helppoa on voittaa sisätilojen koostumusta, koristelu ruokasali ja keittiö ryhmä samaan tyyliin. Valokuvan valkoista ruokia klassiseen tyyliin kulta patina selvästi suunnittelu vivahteita: kulta verhot, pehmeä valaistus, lattiat "Suotammi", kuohuviini viimeistely pöytä ja tuolit, kullattu elementtejä sisustuselementit.

Puhdistettu yhdistelmä valkoista ja kultaa sisustus

Provence - se on edelleen yksi rustiikkityyliin, joten suunnittelussa huonekalut on usein karkeampi pinta. Yhdessä kehittyneisyys kultaus löytyy ilmeinen naarmuja koko hoitoalueella, sujuva siirtyminen valkoinen harmaa - muistuttava pinta haalistunut ja murenemassa vuosien jälkeen.

Keittiö ja ruokailutila ryhmä tyyliin Provence

Ei ole yllättävää, ikääntyminen niin houkutteleva: toisin kuin moderni sviittiä, joista ja hengittää luotettavuus, monipuolisuus ja ergonomia, "antiikki" huonekaluja joitakin painoton hauraus, hellyyttä ja armoa.

Luo kevyt Auringon ilmakehässä ei ole vaikeaa

Yhdessä patina käytetään usein harjattu, decoupage, craquelure, virkistävä - lisää niitä.

Moderni teknologia patinoinnissa ↑

Vuosisatojen monia eri menetelmiä antaen puun tai muun materiaalin vaikutus "vuotiaiden". Varhainen piti laittaa asiat märkätiloissa, pitkäksi aikaa käsitellä niiden kemiallisen koostumuksen, soveltamaan fyysisiä vaikutuksia - hieroa, tyhjästä. Nyt kaikki on helpompaa - sovellettava seokseen koriste lipasto, ja kaksi tuntia myöhemmin hän tulee 100 vuotta vanhempi. Tutustu viiteen yksinkertaisella tekniikoita, jotka voidaan oppia itsenäisesti.

Klassinen ikääntyminen akryyli maalit ↑

Jos olet päättänyt omasta kääntää uuden taulukon antiikkisen tai "kiiltoa" vanhan mummon lipasto tarjoavat akryyli ratkaisuja. Niillä on universaali rakenne, sopii viimeistelyyn ei ole vain luonnollista puuta, mutta myös kipsi, metalli, laminaatti (joka on usein peitetty moderni julkisivu DSP).

Sininen akryyli maali plaketti antiikin

Etuna maalien perustuvat akryyli- siinä, että sillä on satoja sävyjä. Sopivalla väriä, voidaan hoitaa ja tasainen levyt, ja helpotus yksityiskohtaisesti värejä, mikä vaikutus aika - harmaa, beige, vihreä, sininen. Useimmiten tasaiset pinnat jäävät ennalleen, vain kuperuus tai koristelu veistetty elementtejä.

Näyte levitetään puutavaran akryyli kipsi

Samaan sävyyn pinnoite voidaan onnistuneesti yhdistää muiden kanssa saada paljon lähellä sävyjä. Esimerkiksi lisäämällä pieni valkoinen tai harmaa vihreä pohja, voit jäljitellä haalistumista. Joskus pohja jää luonnollinen, läpinäkyvää pinnoitetta, ja helpotus vapautumisen kullalla tai päinvastoin, musta.

Peli kirkkaita värejä

Yksi vaihtoehdoista sovellettu ikääntyminen:

 • Sovelletaan akryyli perusteella valittu sävy (työntyvän helpotusta tai koko alue kokonaan);
 • varovasti ylimäärä kankaalla tai sienellä;
 • tarvittaessa toinen kerros, joskus sävy;
 • odota, kunnes tuote on täysin kuiva;
 • käsitellä hienolla hiekkapaperilla tai suurempi, keinotekoisten hiertymät;
 • korjata tulos lakka.

Tämän seurauksena, akryyli käsittely kauniita yhdistelmiä valkoinen ja hopea tammi, kirsikka, kullattu, pähkinät ja vihreä patina.

Usein yhdessä patina MDF julkisivut soveltaa craquelure - tekniikka, jossa pinta huonekalut peitetty pieniä halkeamia. Se on ikään kuin tuote sävyttää monta, monta vuotta sitten, ja lopulta ssohlas maali ja peitetään hienoimmista harso. Kontrasti ja väri emäkset heterogeeninen yläkerroksen seurauksena tuottaa loistavan vaikutus.

Cracelures vaikuttava duetto patina

Tapoja sisustaa craquelure tekniikassa paljon, tässä on joitakin niistä:

 • soveltamalla erityinen KrakeleeMedium tyyppi koostumukset (valmistaja Marabun);
 • Lattia erityinen lakat, jotka levitetään suoraan puuhun tai MDF (noin ns - krakelyurnye) - CrackingVarnish, ANTIK-tekniikka;
 • käsittely kaksikomponenttiset universaali lakka naprimerCrealCrackle (tuotanto Alankomaat);
 • päällystämällä PVA liima, munanvalkuainen tai geelin pesuun - eli mikä tahansa yhdiste, joka on kohde kutistua ja halkeilla alle kuivattamiseen.

Tähän on yksinkertainen tekniikka, joka sopii aloittelijoille ja sisustajille. Sitä kutsutaan - craquelure-askel. Kerrokset on seuraavassa järjestyksessä: maali - craquelure - maali. Se vaatii erityistä huomiota koriste pintakerros - sen on oltava ohut ja päällystetty ensimmäisellä vedolla. Päällysarkin oltava kiiltäviä, koska vain takaa mattapinta halkeamia.

Taitava käsittely krakelyurovym lakka julkisivu

käsittely kulta, hopea ja pronssi ↑

Classic-malli, toisin kuin maa-tyyliin sviittiä, koristeltu hienostunut sävyjä. Yleensä se on kullattu, hopea- tai pronssi sovellus, joka ilmoittaa, kun jotain kalliita ja trendikkäitä, mutta aikanaan vuotiaiden huonekaluja. Huolimatta viime vuosikymmenen (joka on hiljaista), keittiö, leimaa edelleen aateliston ja aateliston.

Musta koivu hopea patina

Yhdessä puhdasta hopeaa, joka yhdessä valkoinen, maitomainen tai helmiäis sävy näyttää hyvältä, käyttämällä ns musta hopea. Sääntöjen mukaan, ensimmäinen silvers puupohja, sitten soveltaa erityinen musta meikkiä. Tämä menetelmä saavuttaa erityinen vaikutus, jos tummennuksesta tuotettu helpotus painaumia - kasvojen osan HF näyttää enemmän laaja ja ilmeikäs.

Professional hopea huonekalujen rintamilla

Kulta yhdistettynä lähes kaikki sävyt: yhdellä se luo aivan ilmeikäs, erottuva yhdistelmä, muiden - hillitympi, herkkä. Kuten kultaus käyttää erityisiä keinoja akryyli- tai öljypohjaisia ​​tai ruiskuttamalla erittäin hieno folio.

Ylellinen sekoitus mahonki ja valoisa kultaus

Värilliset tuttu monille, jotka ovat joskus joutunut käsittelemään tuotteita luonnon puulattiat korjaamiseen tai talonrakennusta. Käsittely tahra - edullinen ja helppo tapa, mutta siinä on kaksi vakavia rajoituksia:

 • virkistävä koostumus ei ole yhdistetty kultaus ja hopeointi;
 • liuos levitetään levyjä puupohjaisten - MDF, lastulevy, ja muut.

Prosessi sidos on yksinkertainen - ensimmäinen luonnollinen puu Brashear (pehmeä harjalla poistettujen kuitujen saamiseksi takapinta), sitten päällystetty valittu värisävy tahra.

Suoritusmuodoissa käsittely puunsuoja ratkaisuja

Gamma moderni tarpeeksi rikas vaalean beige tai tuhkan harmaa punaruskea. Käyttäen vesipitoista edullinen puuta (mänty tai leppä) antamaan luonnollinen väri arvokkaampaa lajit - tammi, pyökki tai pähkinä. Koostumus levitetään siveltimellä, telalla tai sienellä.

Stain käytetään usein palauttamista huonekalut

Kuivauksen jälkeen tuote pinnoitetaan jälleen tahroja, mutta käyttämällä liuosta, jossa on hieman muuttuneen koostumuksen (esim., Valmiin koostumus laimennettiin lakkabensiinillä). Korjaa johtaa antiikki vahaa tai sellakka. Tahra täydellisesti jäljittelee vanhaa, ashen puusta aikaa, mutta sitä ei voi yhdistää muihin menetelmiin - decoupage, cracelures, virkistävä.

Keinotekoisten hiertymät ↑

Tekniikka luo naarmuista kaikkien saatavilla ja riippuu vain kärsivällisyyttä ja tarkka ammatillisia neuvoja. Se sopii koristeluun paitsi tuotteen massiivipuuta, mutta myös MDF, täydellisesti yhdistettynä cracelures, decoupage ja muita keinoja ikääntyminen.

Keittiö julkisivut koriste scuffed

On monia tekniikoita luoda värillisiä "karvattomia kohtia" pinnan, puhuessaan korkea ikä tuotteita, vain yksi niistä:

 • maalata kaappi, työtaso tai tuolin jalusta tummempi sävy;
 • odottamaan täydellisen kuivumisen ensimmäisen kerroksen;
 • helpotus elementtien reunat, peitä reunat parafiini;
 • soveltaa toinen kerros maalia, vaaleampaa sävyä kuin alkuperäinen (voi korvata metallinen - pronssi, kulta tai hopea);
 • lastalla poistaa parafiini;
 • Hiekka koko pinnalle;
 • tuloksena lakalla, tahra tai koriste-vahaa.

Scuff jäljentää niin se näyttää varsin vakuuttava.

Clever pastissi taulukon Villa keittiöön

Voimistaa, usein rispaantunut reunat yhdistettynä soveltamisessa patinan paikoissa syvennyksiin. Huonekalut saa ilmeikäs ulkonäkö ja sopii sisustukseen tyyliin maan.

Kuten patinoituja puu käsillään ↑

Jos olet perinyt vanha keittiö asettaa puusta, älä kiirehdi heittää pois: kaapit voidaan korjata ja palauttaa ainutlaatuinen koriste tekniikoita - patinoinnissa. Yhdessä rajoitetun toiminnan saat ihastuttava julkisivut eivät todellakaan löydä mistään kaupasta.

Näyttäviä kauneus, voit luoda omia käsiä

Joten, ennen työn aloittamista, valmistella materiaalin ja joukko yksinkertaisia ​​työkaluja. Tarvitsemme:

 • akryyli maali;
 • Primer puun;
 • jar kulta patina - ready ratkaisu;
 • viimeistely lakka.

Valmistaa myös ei kovin leveä harja liuosten levittämiseksi, kpl hiekkapaperia hiontaan, kuiva liinoja tai lumput ja saumausta.

Pohja- ja maali on parempi laittaa tavallista laakasiveltimellä

Ensinnäkin valmistella pinta: me puhdistaa huolellisesti hieno "hiekkapaperilla", poista jälkiä vanha maalaus. Pölyämistä, soveltaa pohjamaali puulle. Se suorittaa kaksi toimintoa: se suojaa puuta kosteudelta ja luo sopiva perusta väritys. Kun koristelu alue tarpeeksi leveä, on parempi käyttää rulla - kuten haettaessa pohjamaali, ja soveltamisen aikana. Painaumia ja kohoumia kahva harjalla paremmin.

Prosessi puinen julkisivu pohjamaali

Seuraavaksi maali täysin kuiva pinta akryylimaalia tahansa väri, yhdistettynä kulta. Meillä taukoa ainakin päivässä - se on tarpeen kattamaan taustan ja lopulta kuivui.

Klassikoita melko vaaleat sävyt

Ottaa kultainen patina maali ja harjalla kehä, prosessi helpotus yksityiskohtaisesti. Ei saada laaja lurid väriliuokselta annostelun laittaa kevyin vedoin. Se näyttää kauniilta ikäinen puinen kahva, mutta pitää muistaa, että aktiivinen käyttö koristekerrosjärjestelmä häviää nopeasti.

Koristeelementin kullatut muunnelma

Viimeistelyvaihe - lakkaus. Lakattu on suojaava ja koristeellinen menettely: suojaa julkisivua nopealta kulumiselta ja antaa kauniin kiiltävän kiillon (tai peittävyyden).

Keittiön sisustussuunnittelu ↑

Sisustusmenetelmät sopivat hyvin sisustuksen muotoiluun. Yksinkertaisen tekniikan avulla alusta alkaen huonekalusarjan neutraali julkisivu voidaan antaa tietyn tyylin ominaisuuksille. Tietenkin kultainen patina tai halkeamia ei sovellu huipputekniikkaan, minimalismiin, nykyaikaisiin kaupunkialueisiin, jotka kieltävät vanhenevan ikääntymisen, mutta klassisen keittiön osalta tämä on vain löytö.

Perinteinen klassikko - norsunluusta kullatulla

Vanhat huonekalut ovat tyypillisiä maaseudun sisustuksille, joten patinan muotoilu soveltuu erinomaisesti ruokailutiloihin ja keittiöihin, jotka on sisustettu maan tyyliin.

Viihtyisä kyläkulma

Erikseen on lämmin aurinkoinen Provence, jossa on pastellivärejä, floristisia koristeita, puisia hyllyjä ja vaatimattomia lisävarusteita.

Keskellä on taidokkaasti vanhennettu pöytä

Parvelle luonnonmateriaalien käyttö on tyypillistä, joten kevyt hankaus tulee juuri ajoissa, vaikka suurimmassa osassa sisustusta on teollinen orientaatio.

Moderni parvi on ominaista eklektismin

Ylellisessä Art Deco -keittiössä on aina paikka kullattu buffet tai antiikkipöytä.

Kirkas kontrasti, kiilto ja kristalli

Patinoidut yksityiskohdat ovat ominaisia ​​myös modernismille ja barokille, itämaisille, etnisille ja uusklassisille sisätiloille.

Tuomme sinun huomionne koulutusmateriaaleja, jotka auttavat sinua ymmärtämään patinoitumisprosessia ja vierekkäisten koristotekniikoiden ominaisuuksia.

MDF-julkisivu:

Timbering kotona:

Keinotekoinen patinaatio hapettimella:

Pääluokka ammattikäyttöön tarkoitetuilla työkaluilla:

Upeat sisustustekniikat, joista ei viimeinen paikka patinoituja keittiökalusteita, mahdollistavat perinteisen modulaarisen sarjan kääntämisen kauniiseen mestariteokseen, toisin kuin antiikkiesineinä. Pieni maali ja hankalat tekniikat - ja sinusta tulee herkullisen keittiön omistaja maan tyyliin, klassikoihin tai jopa art decoon.

Luova olento ei voi elää kauniisti. Jos olet juuri sellainen henkilö, ja sinulla on käytettävissänne koko keittiön, voit helposti pitää sen itse.

Omien käsityökalujen suunnittelu: mielenkiintoisia ideoita sisustusseiniin, kattoihin, ikkunoihin ja huonekaluihin

Niille, jotka haluavat toimittaa keittiön yksittäiselle projektille, sinun on joko asetettava huomattava määrä suunnittelijoille ja päälliköille tai kiinnitettävä tähän asiaan.

Keittiö puusta omilla käsillä - piirustuksesta kirjastojen kokoonpanoon asti

Levyjä kipsilevystä ei voi olla vain täysin litteitä kattoja, seiniä ja niittyjä. Kipsilevykaapit ovat erinomainen ratkaisu pienelle huoneelle tai.

Patina - mitä se on? Luonnollinen ja keinotekoinen patina. Patenttitekniikka

Jokainen meistä kiinnitti huomiota vihertävän sävyyn, joka ilmestyi ajan myötä kuparilla tai pronsseilla. Tällaista plakkia kutsutaan patinaaksi. Mikä tämä on, opimme tästä artikkelista.

Tätä sanaa kutsutaan luonnolliseksi ilmiöksi, johon metallituotteet altistuvat. Patina - spray, joka ilmentyy ajan kuluessa ja osoittaa kohteen ikä. Esimerkiksi vanha kolikko oliivinvihreää lisää tuotteen arvoa, mikä on erityisen arvokasta antiikkialueella. Kohteen väri ja ulkonäkö vaikuttavat kemiallisiin prosesseihin, joita esiintyy pitkään ympäristön vaikutuksen alaisena.

Patina - mikä on metallia?

Tämä oksidikarbonaattikerros, joka muodostuu tuotteen hapettumisen aikana, reagoi hapen vaikutukseen. Samankaltaista metalliseosten reaktiota kutsutaan myös ruosteeksi, joka näkyy raudassa, joka ei siirrä kosteutta. Rustilla on tuhoavia ominaisuuksia, koska se altistaa korroosiota. Pronssi- ja kuparituotteet tummuvat lyhyessä ajassa. Ja silti historiallisen plaketin keräilijöiden joukossa on suuri arvo, jonka avulla voit selvittää aiemmat tuotteet.

Numismatistit kohtelivat aina patinaa erityisellä tavalla. Uskotaan, että tuotteella, jolla on tietty plakin väri, on sen kauneus ja ennen kaikkea arvokas historia sen alkuperää. Patina - mitä se on ja mikä väri voi olla?

Hapettumisen varjo riippuu seoksen koostumuksesta, josta tuote on valmistettu, sekä sen sijainnista ja alueellisesta ilmastosta. Esimerkiksi vihreällä värillä varustetut esineet saatettiin ajoissa kosketuksiin suolaliuosta sisältävän veden kanssa. Tämä voi olla merenpohja tai lähialue, jossa ilma sisältää haihtuvaa suolaa kondensoituvia tuotteita.

Kolikon kolmiomainen patina voi olla ruskea väri, joka saadaan pronssin pitkällä kosketuksella maan kanssa. Tämä kemiallinen prosessi johtaa kuparioksidin muodostumiseen ja voi antaa vaaleanpunaisia, punaisia ​​ja violetteja. Tulevaisuudessa hapetus siirtyy seuraavaan vaiheeseen - tenoriitti, jossa patina muuttuu mustaksi.

Sininen tai turkoosi sävy muodostuu kosketuksesta kuparisulfaattikiteiden kanssa. Kuparikarbonaatti läpäisee patinaan malakiittia tai lapis lazuli-sävyä. Plakan värillä voit selvittää, onko kolikko tulipalossa. Lisäksi, onko tuote suoraan tulessa vai kauemmas siitä. Ja myös millä tavoin tuli sammui: se syttyi tai oli tulvilla vettä.

Kupari ja pronssi ovat alttiina erilaisille kemiallisille prosesseille, jotka liittyvät ympäristöön ja saostukseen. Patina on näkyvin korroosionkestävä metalli. Vanhan kolikon smaragdinvihreä päällyste puhuu sen aitoudesta ja alkuperäisestä ulkonäöstä. Patinan läsnäolo osoittaa, ettei sitä ole yritetty puhdistaa ja päivittää. Lisäksi häiriö tällaisen kerroksen luonnolliseen muodostumiseen altistaa kolikon uudelle hapetukselle, mikä johtaa materiaalin osittaiseen menetykseen.

Luonnollinen patina ei voi olla väärennetty ja keinotekoisesti luotu, koska tämä altistuminen luonnolle on ainutlaatuinen ja sitä on käytetty vuosisatoja esineissä. Se yritti koventaa sitä useilla tavoilla käyttämällä kemiallisia reagensseja, mutta luonnollinen kerros eroaa väärennöksestä mikroskopin avulla tunnustettujen kiteiden läsnäollessa.

Tähän mennessä kaikki tuotteisiin kohdistuva patina viittaa koristekasveihin, ja tätä menetelmää kutsutaan patinaatioksi. Tällä menetelmällä käytetään erityisiä hapettimia taidetta esineisiin, pronsseihin, veistoksiin, materiaalin suojaamiseen korroosiolta ja häipymiseltä. Myös patinaatio antaa muistomerkille historian hengen, koska ne ilmentävät menneisyyden merkittäviä tapahtumia.

Nykyään täysin sileiden ja lakattujen huonekalujen tuottaminen on korvattu tuotteilla, joilla on vain vähän antiikkia. Tee keinotekoisesti hermosarjan ulkonäkö kemiallisten aineiden avulla sekä fyysiset menetelmät. Näissä tapauksissa käytetään erikoislakkoja, maaleja, tahroja, porauksia, lasereita, harjoja.

Puun patinaatio näyttää romanttiselta ja lempeältä. Huonekalujen keinotekoinen vanheneminen saavutetaan akryylimaaleilla niin lähelle rungon väriä. Puutuotteiden kanssa ei ole välttämätöntä pyrkiä sinisilmäisiin patina-sävyihin, koska ne ovat erikoisia metalliesineisiin.

Luonnon puuta ei vaikuta patina, vaan sieni ja muotti. Sisustussuunnittelijat löysivät kuitenkin mahdollisuuden patinoida huonekaluja mekaanisin ja kemiallisin keinoin. Siksi tuhoutumisen jäljittely syntyy myös värjäysaineiden, paksuisten seosten ja eri sävyjen nestemäisten lakkojen avulla. Kuulokkeet ovat pääosin peitetty ruskeilla, kultaisilla, valkoisilla, hopeasävyillä keinotekoisella patina. Väri kulkee lankaan kalliiksi ja jaloiksi.

Bitumilakkaa tai patinaa käytetään tuotteen veistettyihin kuvioihin. Tämän jälkeen se hierotaan syvälle langoihin ja sitten roskat pyyhitään pinnalta pehmeällä materiaalilla. Jäljelle jäänyt patina-urissa antaa kuvion jaloa pimeää antiikin sävyä. Jotta saadaan aikaan tyydyttyneempi tumma väri, sinun on lisättävä hierottavan lakan määrää.

Shellac-lakka on koostumus, joka sisältää erityistä hartsia ja alkoholia. Lakka antaa tuotteen puna-oranssi sävy. Usein sitä käytetään puun patinoitumiseen kulta- tai pronssipäällysteellä. Sen avulla puun rakenne korostuu täydellisesti, jolloin kuulokemikrofoni näyttää tuhoutuneen. Lakan laimentamisella voit muuttaa värisävyn sävyä tummasta kevyempään.

Akryylistä valmistettu patina on helpoin tapa saada ikä tuote akryylimaaleilla. Seos on tarkoituksella satunnaisesti kaadettu tuotteeseen, ja sitten hierotaan kierteisiin erikoisella harjalla. Akryylin väri voidaan valita itsenäisesti, koko huoneen sisustuksen mukaan. Alkuperäiset ulkoasut ovat terrakottasävyisiä tuotteita, jotka on peitetty kultapatinaatilla tai mustalla varjolla ja hopealla.

Vaha patina on maali, joka sisältää vettä laimennettuna. Sitä käytetään pääasiassa vanhentamiseen ja murtumiseen halkeamilla craquelure ja helpotusta kuvioita.

Huonekalujen pinnoittamiseksi ammattimaiseksi ei tarvita vain työkaluja ja materiaaleja. Mutta myös henkilökohtainen halu, tarkkuus ja huolellisuus. Patentointitekniikka suoritetaan useassa vaiheessa, suoritetaan peräkkäin. Seuraava askel on aloittaa edellisen päättymisen jälkeen. Ennen töitä, kuulokkeen elementti on purettava ja poistettava kaikki metalliset sisustus. Hiomapaperilla hiomalla poistat puutteet ja käsittele yksittäisiä alueita: siruja, siruja, rikki ruuveja. Poista pölyt ja lika kertyy kulmiin. Tämän jälkeen peitä huonekaluosoitin erityisellä pohjamaalilla, jota käytetään antiikkiesineiden restaurointiin ja kuivaa se ohjeissa määritellyn ajan. Seuraavaksi patinaa levitetään puutuotteisiin ja jätetään päivän kuivumaan.

Seuraava kerros levitetään valittuun väreeseen kevyillä vedoilla. Odottamatta kovettumista, ylimäärä poistetaan vaahtosienellä, jäljellä oleva seoksen kerros on hämärtynyt kuivalla kankaalla. Kuivauksen jälkeen tuote voidaan värjättää erillisissä paikoissa ja hieroa uudelleen. Viimeinen vaihe on selkeän lakan kerroksen käyttö.

Sisustus kerrostalojen käytetään usein väärennettyjä metallituotteet, johon sisältyy sen suorituksen historiallisina aikoina. Voimistaa sostarivayut objekteja keinotekoinen patina. Jotta saavutetaan haluttu tulos käyttämällä erilaisia ​​kemiallisia reagensseja. Pinnoitteet metallit luonnostaan ​​vihreä, kulta, hopea ja kupari värejä. Alunperin näyttää patina sovellettu hopea sävy. Rikki lisätään plakkia kosketuksiin hopean, antaen mahtava pelata eri sävyjä keltaisesta turkoosi.

Musta väri patina on muodostettu lisäämällä aminohappoja ja kloorattuja epäpuhtauksia.

Kupari ja nikkeli, osa metallista, joka on päällystetty kulta pinnoite voi olla pinnalla ruskea tai oranssi spot vaaleita sävyjä. Metallituotteet, jotka on valmistettu kuparista, elokuva näkyy musta, kun seos patina lisättiin kuparioksidit ja sulfiitteja.

Tässä artikkelissa, opimme siitä, millaisia ​​ja ominaisuuksia patina. Mitä se on ja miten se levitetään metalli- ja puutuotteet. Oppivat myös erottamaan keinotekoisen luonnon patina. Löytää antiikki metalliesineitä, älä kiirehdi heittää pois. Se on pala historiaa, joka voi pidentää elämää soveltamalla sitä koristelu.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

87 − 79 =