pelargoni hoito

Pelargonium (Geranium)

pelargoni (Pelargonium) kuuluu perheeseen Geraniaceae. Muut, enemmän yleisnimi kukkien - kurjenpolvi. Ehkä tulet hämmästymään, mutta koti tämän ihanan ja tällainen ystävä meille kaikille lapsuudesta kasvi on Etelä-Afrikka. Että Pelargonium, jonka me kaikki tiedämme, ilmeni Alankomaissa XVI vuosisadalla, ja Euroopassa se tuli lopussa XVII - alussa XVIII vuosisadalla. Aluksi katsottiin eksoottinen kukka, mutta hyvin pian, jo XVIII vuosisadalla, on tullut erittäin suosittuja.

Tämän seurauksena suuri jatkoa jalostukseen työtä poistamiseen lukuisia hybridit ja lajikkeet tällaista laajentuneen kirjava ja kääpiö muotoja sekä lajikkeiden valkoinen, kaksi väriä ja kaksinkertainen kukkia. Nykyään on olemassa noin 280 lajia ja monivuotisten Pelargoni, joilla ulkonäkö ruohokasveilla, pensaat ja varpuja.

Rakastan näitä värejä ympäri maailmaa, koska niiden kestävyys, huollon helppous ja lisääntymisen sekä kyky kukinta pitkään suuri värikäs silmuja. Kuten olemme sanoneet, Pelargonium lajikkeet ovat erittäin paljon. Ne voivat kuulua johonkin 6 ryhmää: vyöhyketariffi (puutarha-); plyuschelistnym (ampelnoe); Englanti Grandiflora (Royal tai kotona); kirjava; tuoksuva; mehevä.

Kolme viimeistä ryhmää ovat mielenkiintoisia pääasiassa lehtensä; Grandiflora geranium voidaan kasvattaa vain huoneessa, mutta tarkoitus vyöhykekohtaisen Pelargonium ja plyuschelistnoy voidaan levittävät siemeniä, puutarha sisustus ja parveke.

Pelargonium - viljely ja hoito

Tämä kukka rakastaa lämpöä ja valoa. Optimaalinen järjestelmä sen viljelyyn kotona tahtoa huoneenlämpötilassa, talvella se tuntuu parhaiten lämpötilassa 8 ° C: sta 10 ° C: ssa

Jossa valon puute laitoksen vähentää sen kukinnan. Kuitenkin suora auringonvalo kukka sietää ulkona, mutta sisäilman kasvatusolosuhteet on parempi pritenyat kuumasta keskipäivän aurinko. Myös Pelargonium tykkää tilaa, joten sinun täytyy varmistaa, että se ei ole hukkuu pysyvän lähellä tehtaan.

Kastelu tulisi olla runsaasti, kuten maaperän kuivuu, mikä ei voi olla pereuvlazhnyat ei täyttää juuristo. Talvella kastelua olisi vähennettävä. Suihkuttaa kasvi ei ole tarpeen, se voi vahingoittaa terälehtiä. Yleensä hoito on parempi olla kaada vettä hänen päälleen, hän selviytyy sen helpommin kuin liikaa kosteutta.

Parasta kukka kasvaa ravintoalustassa, maaperän seos valmistetaan tasan otettu puutarhan maa, turvetta ja hiekkaa. Muista huolehtia hyvä salaojitus, pitäisi myös tuottaa määräajoin irtoaminen maaperän ruukuissa tarjota ilman pääsyn juuret ja estää juurikäävän.

Kasvaessaan Pelargonium suuri merkitys on koko potin. Hän on valittu koon mukaan juuriston. Mutta on muistettava, että se on parasta kukkia pieniin ruukkuihin, niin se ja kukat kauniimpi ja kirkkaampi. Suuriin ruukkuihin edistää pensaasta ja intensiteetti kukinnan.

Parantaa ohitus- ja muodostumista Bush ja kruunu kasvit tekevät puristuksiin, jossa kasvava piste poistetaan. Tämä on tehtävä helmi- tai maaliskuussa.

Kukka kiitollisena vastaa lannoitetta. Vuosina aktiivisen kasvun pitäisi olla seos mineraali- tai nestemäisten lannoitteiden kukinnan aikana - lannoite on suuri pitoisuus kaliumin ja fosforin ja vähemmän - typpi. Ruokinta tehdä viikoittain myöhäisestä keväästä alkusyksyyn.

Pelargonium - elinsiirrot ja lisääntymiselle

Taimien vaativat vuosittaisen elinsiirtoon tai ainakin ylempi maakerros korvaamisesta. Elinsiirtoon ottaa pieni säiliö, muuten se kehittyy vahva versoja, mutta kasvi ei kukkia. Transplantoitu se seokseen, jossa turvetta, lehtiä, humus maa (kaksi osaa) ja hiekka (yksi osa).

Pelargoni voidaan kasvattaa siemenistä ja pistokkaita. Ensimmäisessä tapauksessa ovat kasveja, jotka kukkivat runsaammin kuin ne, jotka kasvavat pistokkaista. Muokataan hedelmällistä tuotettu tammi-helmikuussa tehdyn ne märässä maassa ja pieni kattaa maaperää kasvit. Ruiskutuksen jälkeen kasvutekijän kanssa, jossa siemen säiliöön tai peitetty lasikalvon ja pidettiin lämpötilassa 20-24 astetta, kostutusaineita määräajoin. Itämisen jälkeen (kun 1-2 viikkoa) kasvatettiin taimet sukellus ja lämpötilassa 16-18 astetta hyvä valo noin 6-8 viikkoa, minkä jälkeen ne siirrettiin vakioksi potin.

Kuitenkin useimmat kukka levittävät pistokkaita, tämä menetelmä on yksinkertaisempi ja nopeampi kuin ensimmäinen. Juurtuvat pistokkaat suoritetaan helmi-maaliskuussa ja heinä-elokuussa leikkaamalla ampua apikaalisella juurtumista ottaa 2-3 lehtiä ja pituus 5-7 cm. Podvyaliv pistokkaita varjossa noin vuorokauden ja kastetaan heidät murskattu hiili, ne laittaa kevyt seokseen ja sisältävät lämpötilassa 20-22 astetta. Sinun ei tarvitse kattaa pistokkaita. Juurruttamisesta näin se kestää noin kuukauden.

Pelargonium - mahdollinen tautien ja tuholaisten

Jos teet virheitä hoidosta kasvi, se on varma vaikuttaa hänen ulkonäkönsä.

Siten puute tai ylimäärä kosteutta lehdet kellastua ja pudota. Jos reunat lehdet muuttuvat punaisiksi - siten, kasvi on kylmä, se ei ole lämpöä, lehdet putoavat - se tarkoittaa valon puute. Kun kastelua maaperä vetistä pehmeät tyynyt voi ilmestyä lehtiä.

Geranium saattaa kärsiä tällaisesta sairaudesta kuten ritinärutto, jossa johtuen sienille tapahtuu blackening varren alaosan. Tämä voi johtua vetinen maaperä tai tiiviste, joka estää salaojitus. Taudin ennaltaehkäisyä on sterilointi ennen istutusta ja kastelua noudattamissäännöt.

Myös siksi kastelemalla maaperä voi huonosti pelargoni harmaahomeen. Lehdillä tässä tapauksessa harmaahomeen. Tässä tapauksessa sinun tulee poistaa vaikutti lehdet ja prosessi kasvi systeemistä sienitautien, vähentää kastelua ja usein tuuleta huone.

Kuten näette, huolehtiminen pelargoniuutteista ei ole monimutkainen. Noudattamalla muutamia yksinkertaisia ​​sääntöjä sen jalostukseen, voit saada kauniita kasveja, jotka ihastuttavat paitsi Kaunis monivärinen kukkia, mutta myös sen hyödyllisiä ominaisuuksia, luoda myönteinen ja rauhallinen aura huoneeseen.

© 2012-2018 "Naisten mielipide." Kun kopioit materiaalit - viittaus lähde on pakollista!

Päätoimittaja portaalin Ekaterina Danilova

Sähköposti: [email protected]

Ota yhteyttä: +7 (965) 405 64 18

Miten tehdä hoidon pelargoniuutteista kotona?

Viime aikoina pensas kukkivat pelargonioita ikkunalaudalla oli pakollinen ominaisuus onnellinen perhe. Uskottiin, että Pelargonium on vartija tulisija. Vaatimaton kasvi tehdä tilaa ja väistyi uudentyyppisiä kukkia. Geranium ei ole unohdettu, usein kotihoidon Pelargonium antaa ensimmäinen kokemus ja kehittyy villitys.

Tarina geranium ja lajikkeiden monipuolistumiseen

Lopussa XVI vuosisadalla, ovatko he Intian tai Afrikkalainen tutkimusmatkailijat toivat kukkien siemeniä ennennäkemättömän tuoksuva kasveja kauniita kukkia korkit. Hovissa Englannin kuningattaren jo olemassa kaunis talvipuutarha eksoottisia kasveja. Ja siellä oli kolme ensimmäisen lajikkeiden geranium. He loivat lukuisia ryhmiä, saadaan aikana valinta.

Pelargonium lajit ovat niin paljon, että jopa luokittelu menee eri kriteerien mukaan. Puhutaan huoneen värejä käyttäen luokittelu koristeluun:

 • vyöhyke;
 • ampelnye;
 • tuoksuva;
 • mehevä.

On "enkeleitä" ja "Unicum" enemmän vaihtelua. Kaikki ne ovat hyvin siedettyjä makuuhuone ja elinolosuhteita hyvää huolta Bloom lähes yhtäjaksoisesti. Pelargonium erimuotoinen ja väri lähtee ja silmuja, mutta aina tuoksuva esterit ja niiden paranemista.

geranium Kesällä laittaa alle avoimesta ikkunasta. Uskotaan, että laitos on ikkunalaudalla karkottaa kärpäsiä kotiin. Leves sovellettu hiertymät ja leikkauksia nopeaa paranemista haavan.

Miten hoitaa pelargonioita?

Leviämistä Pelargonium ei aiheuta vaikeuksia. Riittää kun irrota kasvin varsi tai ostaa paketin siemeniä. Siementen lisäämiseksi menetelmä Pelargonium antaa näyttävä kasvi suuret caps värejä.

Leikkaus voi nopeasti saada kukkiva kasvi. Tonkia voi tapahtua sen jälkeen, kun opetus juuret veteen, ja sen aikana tonkia maaperässä. Koska laitos on helppo tarttua, voit luoda miniparnichok ja istuttaa muutama varret. Myöhemmin, liota alustan, pura niitä ja istua erillisissä kulhoja.

Pelargonium maaperä on erilainen koostumus:

 • pohjalakana, humus, SOD yhtä suurin osuuksin plus yksi puoli osaa hiekkaa;
 • Jos arkki on korvattu turvetta maa, osuus kaikkien komponenttien, mukaan lukien hiekka, ovat samat;
 • puutarha, turpeeseen ja hiekkaa yhtä suureen osaan.

Voit ostaa kukkakauppa erityinen maaperää näille kasveille. Näin ollen mikä tahansa maaperässä on ensin desinfioitava käytettävissä olevin keinoin. Kontti tyhjennysreikä pitäisi olla tilava, Pelargonium kukkii, jos juuret ahdas.

Paikka, jossa laittaa pelargonioita olisi aurinkoinen. Talvella kukka rakastaa rentoutua. Lepoaika lämpötila alennetaan 13 = 15 astetta ja luo pritenenie. Mutta jos annat tällaisia ​​ehtoja on mahdotonta, että on yleensä lämpimämpi kuin korkeamman valaistuksen, jopa korosta. Ja sitten kasvi ei tunne kipua.

Talvella on mahdotonta ruokkia pelargoni.

Kastellaan geranium päivässä kesällä, kun se on kuuma, mutta vettyminen saattaa aiheuttaa root rot, musta jalka. Siksi kastellaan usein kesällä, talvella on harvinaista. Geranium hengissä kuivuus ja kunnostettu, ja ylimääräinen vesi voi tuhota sen. On syytä muistaa, että kasteluveden on lämmin ja puolustaa. Lannoite syötetään kukka nestemäisten formulaatioiden tehdä viikossa, lukuun ottamatta lepoaika. julkaisi erityinen sekoitus varten geranium, sitä kutsutaan "Pelargovit".

Kun juuret alkaa tehdä tiensä tyhjennysreikä potin, Pelargonium tarvitsee elinsiirron. Repot kasvi alkukeväällä 1-2 vuotta. Kasvukauden aikana maa on löysällä, kun tarkkailun, ei kirjattu siitä kasvintuhoojien tai sairaus.

Syyt, miksi pelargonium ei kukoistaa, on pieni. Kasvien ulkonäkö auttaa ratkaisemaan ongelman.

 1. Laitoksella on hyvät lehdet, kehittyy nopeasti, mutta ei kukoistaa. On rasvaa. Lopeta lannoittaminen ja kuiva kukka. Jos säiliö on suuri, kunnes juuret täyttävät tilan, kukaan ei tule kukinta.
 2. Ei tarpeeksi valaistusta. Laita kasvi suoralle auringonpaisteelle, kun huoneiston valoisia eteläisiä ikkunoita ei ole järjestetty valaisemiseksi.
 3. Jos lehdissä näkyy keltainen raja, laitoksella on ahdistunut ulkonäkö, tarkista juuren ja varren rikkaruohot. Lehdet tutkia valkoihoisten tai muiden hyönteisten esiintymistä.

Yksityiskohtaiset tiedot pelargoniumin sairauksista ja niiden käsittelystä löytyvät verkkosivuilta. Voidaan sanoa, että ongelmat johtuvat epäasianmukaisesta hoidosta. Usein tuholaista tai tautia tuodaan maahan tai uusiin kasveihin, joita ei ole karanteeniin. Siksi hygieniavaatimukset ovat tärkeitä, koska tautia on vaikea hävittää kotona.

Koristekasvilla ei ole kuivaa ilmaa, typpipitoisten lannoitteiden ylipuhuttelu tai rypistyneen homeen ulkonäkö. Tauon oikea-aikainen havaitseminen pelastaa laitoksen tai ottaa pistokkaita siitä.

Pelargonium: hoito, lisääntyminen ja elinsiirto kotona

Pelargonium on Geranium-perheen kasvi, jota kutsutaan laajalti geraniumiksi. Kotimainen kasvi Etelä-Afrikasta, jossa se elää kuivilla ja tuulisilla alueilla.

Geranium on ruohomaisia, puolipuita tai pensaita kasveja. Koska se on vaatimaton ja runsas kukinta, se on hyvin suosittu sisä-, parveke- ja puutarhanviljelyyn.

Pelargoniumin rakkautta ravitsevat paitsi Neuvostoliiton isät, myös Euroopan asukkaat, jotka aktiivisesti koristelevat parvekkeitaan ja loggiaansa. Tässä on syytä huomata, että kun kasvatetaan kasveja tilavissa altaissa, kattiloissa ja "vapaassa" maaperässä puutarhassa, se kukkii keskipitkällä.

Pelargonium-lajikkeiden lajikkeet

Yhteensä Pelargonium-suvulla on noin 250 lajia, joiden perusteella monet lajikkeet ovat peräisin.

Suosituimmat ja yleiset tyypit:

 1. Royal (se on suurikukkaisia) - erottuvat suurilla kukilla, joilla on terälehtien värimaailma. Keskellä on aina tummempi ja samettinen, ja reunat ovat hyvin kevyitä;
 2. Plioclykaatin (tai kilpirauhasen) pelargoniuma erottuvat kiiltävät lehdet ja sametti terälehdet kukkia. Sen varret kasvavat tavallisesti 1 metrin pituisiksi, mikä teki kilpirauhaslajeista suosittuja parvekkeiden ja logiikan koristelemiseksi;
 3. Alueellinen - tämän lajin ominaispiirre on lehtien alueellinen värjäytyminen, reunat ovat aina hieman keskikohdasta kevyempiä. Tämä on yksi yleisimmistä lajeista, ja se perustuu useisiin lajikkeisiin.
 4. Enkeliä erottaa sen lehdet ja kukat tuoksu, kuten Pansies. Ainoa haittapuoli on värit vähittäinen lasku syksyllä;
 5. Tuoksuva pelargonium kasvaa melko suureksi ja siksi sitä käytetään usein puutarhan istuttamiseen. Totta, pitäisi olla varovainen, koska hänellä on erittäin hauras varret, jotka voivat rikkoa voimakkaita tuulia.

Kotihoito aloittelijoille

Pelargoniumin hoito on itsessään yksinkertainen, ja se sopii aloittelijoille tai niille, jotka eivät halua kasvaa kasveja. Pääasiassa on noudattaa muutamia yksinkertaisia ​​sääntöjä ja valvoa geraniumien tilaa. Jos jotain menee pieleen, esimerkiksi unohdat veden kasvin, kaikki on näkyvissä ulkonäössä.

Pelargonium - kevyt rakastava kasvi kestää suoran auringonvalon. Paras sijaintipaikka on etelä-, itä- tai länsipuolella. Vaikka kuumalla säällä, pelargonium voi "heittää" melkein kaikki lehdet ja vain kukat säilyvät.

Siksi alue, jolla on kuuma ilmasto ja keskellä kesää, on parempi poistaa kasvi etelästä. Voit tehdä tämän rauhallisesti, koska Liike ei vaikuta geranioon.

Yleensä valaistuksen tulisi olla runsaasti, ihanteellisesti kevyt päivä on 16 tuntia. Valon puutteella varret alkavat kiristää ja kasvi menettää houkuttelevan ulkonäön. Kesällä on parempi ottaa geranium parvekkeelta tai puutarhasta, niin että se on suoraan auringon alla.

Kun valitaan paikka ja valaistus, on otettava huomioon lajien yksilölliset ominaisuudet, joten tuoksuva pelargoniumi suosittelee varjostettuja paikkoja. Ja kuninkaan lajikkeelle ei ole toivottavaa päästä suoraan auringonvaloon, joten sinun pitäisi välttää paikantaminen eteläpuolella.

Kuinka päästä eroon haista jääkaapissa voit tutustua julkaisumme sivuilla.

Tässä artikkelissa käsitellään syklaamien kunnollista hoitoa kotona.

Tästä voit oppia valitsemaan kylpyhuoneen laatat.

Lämpötila ja kosteus

Pelargoniumin lämpötilajärjestelmä on kohtalainen. Hän ei pidä kylmyydestä tai suuresta kuumuudesta.

 • kesällä - +20 - +22 astetta;
 • talvella - 16 astetta;
 • jotkut lajit kestävät lyhytaikaista jäähdytystä (esimerkiksi pelargonium-alue voi kestää lämpötilan putoamisen +1: een).

Kosteuden suhteen tavalliset indikaattorit ovat sopivia. Lisäkostutus (suihkutus) pelargonium ei vaadi. Äärimmäinen tapaus, tämä on erittäin kuivaa ilmaa voimakkaan kuumuuden aikana. Mutta voimakkaasti kostea ilma voi johtaa varret ja juuret, sekä infektioiden esiintymiseen.

Katso myös ilmankiertoa. Sen on oltava pysyvä. Pysyvässä seisovassa ilmassa kasvi alkaa särkyä. Tämä on erityisen tärkeää talvehtimisen aikana.

Useissa kasteluvedessä ei musertaa tarvita. Suunta on tarpeen, kun maa kuivuu. Mutta on olemassa useita sääntöjä, kesän aikana maaperän tulisi aina olla kostea (mutta ei märkä).

Paras tapa tarkistaa aika pelargonium-aineelle tai ei, on testata maaperää kosketukseen. Yläkerroksen on oltava kuivunut, mutta sen alapuolella (noin 1 cm: n syvyys) maan tulee olla kostea.

Kastelun jälkeen, muista odottaa veden valua pannulle. 10 minuutin kuluttua tyhjennä neste ja odota, kunnes se tyhjenee kokonaan. On suositeltavaa vettä kuormalavalle eikä kaataa vettä suoraan juurien alle. Tämä tiedetään kaikkein kokeneimmista puutarhurijoista ja kukkaviljelijöistä. Mutta vaikka teet kaiken "normaalilla" - ei mitään kauheaa, tärkein asia on poistaa ylimääräinen neste. Tämä sääntö koskee sekä talvella että kesällä kastelua.

Yläosastolla se on vielä helpompaa. Se on otettava käyttöön kukinnan aikana - tämä on suunnilleen alkukeväästä myöhään syksyyn. Kahden viikon välein liuos lisätään kukkivia kasveja varten. Voit valita minkä tahansa päällysteen, joka ei ole runsaasti typpeä. Katso kunkin annostelun lannoitteen ohjeet.

Elinsiirron Pelargonium melkein ei tarvitse, ainoa poikkeus on istuttamisen juurtuneita pistokkaita, mutta vähän myöhemmin siitä. Pelargonium kasvaa noin kolme vuotta, niin, yleensä, vain korvaaminen pintamaan uuden (seos valmistettiin samalla tavalla kuin maaperään, jossa kasvi kasvaa jo).

Kasvin leikkaaminen on välttämätöntä vuosittain, kukinta-ajan alussa, ts. aikaisin keväällä. Yleensä kaikki ylemmät versot poistetaan (niitä voidaan käyttää edelleen jalostukseen). Tämä leikkaus antaa sinun antaa sivurakennuksen pelargonium ja runsas kukinta.

Kuten jo todettiin, geraniumin väri alkaa keväästä myöhään syksyyn. Kukinnan muoto on useita umbellate kukintoja. Ne voivat olla täysin eri värisiä (lajista ja lajikkeesta riippuen). Kukat ovat myös kooltaan erilaisia ​​(joissakin lajeissa ne ovat suuria, kuten kuninkaallisissa, toisissa pienemmissä).

Kopiointi kotona

Pelargonium kotimainen voi moninkertaistaa kahdella tavalla: siemenillä ja pistokkailla. Ensimmäinen, kun talo kasvaa, ei ole laajalti jakautunut, koska se on melko vaikeaa.

Siemensiirtoa varten keväällä pakkaus valmistetaan ja täytetään kevyellä maaperällä. Siemenet kylvetään maaperään ja juotavat säännöllisesti. Ensimmäisen lämpötilan tulee olla 20-22 astetta.

Keskikesällä nuoret kasvit siirretään lehtien ja maaperän seokseen fosforilla ja hiekalla. Samaan aikaan komponenttien havaitaan otettavan yhtä suurina määrinä.

Kasvillisen lisäyssiemenissä otetaan pieni potti (noin 19 cm halkaisijaltaan). Aluksi alas vedetään viemäriin ja sitten turpeen ja hiekan seos kaadetaan.

Pistokkeilla tulee olla 3-5 pari lehdistä, mutta vähintään 2. Ne katkaistaan ​​joko solmussa tai hieman pienemmät. Irrota pistokkaat poista alempi pari lehtiä, jotka jättävät paljaalle "sarakkeelle".

Kun pistokkaat on valmistettu, on tarpeen tehdä reiät maahan lähempänä potin reunaa. Aseta sitten pistokkaat niin, että kaikki lehdet ovat maaperän yläpuolella ja maadoita maaperä kevyesti.

Nyt sinun on odotettava muutaman päivän, kunnes juuret "tarttuvat" maaperään. Vasta tämän jälkeen voit kaataa nuoria versoja. Kesäkuun puolivälissä siirrä pelargoniumia suurempaan ruukkuun.

Pelargonium, vaikkakin kestävä kasvi, mutta voi myös joskus sairastua, usein tämä johtuu epäasianmukaisesta hoidosta.

 • harmaa rotti;
 • ruoste;
 • verticillium wilt;
 • karan hajoaminen;
 • muut patogeeniset sienet, joiden seurauksena lehdissä ja petuleveissä on erilaisia ​​pisteitä.

Jos kasvi alkaa kehittää harmaata rotta, sen lehdet, versot, varret ja jopa terälehdet alkavat näkyä harmaana plakin. Tämä johtuu alhaisista lämpötiloista, ilman kosteudesta ja tuuletuksen puutteesta, runsasta kastelua.

 • Noudata talvisin pelargoniumia varten tarvittavaa lämpötilaa;
 • Jäähdytä huone säännöllisesti;
 • älä laita kasveja lähelle toisiaan;
 • poistaa kuivat tai sairaat lehdet;
 • älä vedä useammin kuin kerran 10 päivän välein.

Ruosteen voi havaita samankeskiset ruskean väriset ympyrät arkin sisäpuolella. Vain keltaiset ympyrät näkyvät levyn ulkopuolelta.

Syyt: kosteus, riittämätön ilmanvaihto.

Hoito: Kaikki leikatut lehdet on katkaistava ja kasvin on käsiteltävä bentsatilla liuoksella nopeudella 1 g / litra.

Tämä sairaus johtuu sientä, joka vaikuttaa pelargoniumin johtavaan järjestelmään. Geeli vähitellen vähenee ja lehdet muuttuvat keltaisiksi. Ei hoitoa.

Varren pohjassa alkaa näkyä ja kasvaa musta piste. Vähitellen varsi kääntyy täysin alustalle. Hoito - ei ole. Enimmillään, mitä voidaan tehdä, on leikata varsi ylhäältä ja estää itse tauti. Syyt: liian runsas kastelu.

Hyönteiset, jotka vaikuttavat pelargoniumiin:

 1. Whitefly on valkoinen hyvin pieni perhonen. Sen sijaan tehtaalla voi silti olla valkoisia pieniä toukkia;
 2. Punkit alareunassa reunaa ja niiden läsnäolo voidaan havaita tunnusomainen ohut raina kasvi. Tappioon punkki lähtee vähitellen marmori takia menettämään ravintoaineita;
 3. Miinaajakärpästen - havaitaan ominaisuus möhkäleitä, kuten puuvilla, axils lehdet ja varret.

Hankinnan aikana kasvin huolellisesti tarkistaa läsnäolo jauhiaistaso ja miinaajakärpästen. Jos yhtäkkiä merkkejä tuholaisten tai itsestään - luopua ostosta.

Mahdolliset ongelmat ja niiden ratkaisut

Lisäksi infektiolle eri kasvitautien ja tuhoeläinten, ja mahdolliset vähemmän kauhea ongelma. ne yleensä johtua sopimattomasta hoidosta ja käsitellään poistamiseen syitä.

Ongelmia ja ratkaisuja:

 1. Jos Pelargonium lehdet alkavat punastua, sitten lämpötila on liian alhainen, ja se on tarpeen asettaa halutulla lämpötila-alueella;
 2. Ei vain kukkia, mutta suuri määrä lehtiä - teet paljon lannoitetta, vähentää, ja se on parempi väliaikaisesti pysäyttää ruokinta;
 3. Kellastumista alalehdistä - puute kosteutta ja ilmanvaihdon puuttumisesta.

Tärkeitä hoitoon tämän hämmästyttävän kasvin - se on helppo noudattaa kaikkia sääntöjä tai aikaa korjata tilanne. Ja loput kasvi ei aiheuta epämukavuutta ja miellyttää silmää sen kukinnan.

Muutamia vihjeitä muodostaen rehevä pensas Pelargonium siellä seuraavaan videoon.

Leikkasin itävät pistokkaat pelargonioita, ensin laittaa lasilliseen vettä, niin että ne päästävät vettä juurista. Niin varmasti juurtua geranium pataan istutuksen. Olen huoneistossa on kaikkein vaatimaton kukka, ei kuitenkaan kaktukset.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

7 + 3 =