Pelargonium hoito ja eteneminen

Pelargonium (Geranium)

pelargoni (Pelargonium) kuuluu perheeseen Geraniaceae. Muut, enemmän yleisnimi kukkien - kurjenpolvi. Ehkä tulet hämmästymään, mutta koti tämän ihanan ja tällainen ystävä meille kaikille lapsuudesta kasvi on Etelä-Afrikka. Että Pelargonium, jonka me kaikki tiedämme, ilmeni Alankomaissa XVI vuosisadalla, ja Euroopassa se tuli lopussa XVII - alussa XVIII vuosisadalla. Aluksi katsottiin eksoottinen kukka, mutta hyvin pian, jo XVIII vuosisadalla, on tullut erittäin suosittuja.

Tämän seurauksena suuri jatkoa jalostukseen työtä poistamiseen lukuisia hybridit ja lajikkeet tällaista laajentuneen kirjava ja kääpiö muotoja sekä lajikkeiden valkoinen, kaksi väriä ja kaksinkertainen kukkia. Nykyään on olemassa noin 280 lajia ja monivuotisten Pelargoni, joilla ulkonäkö ruohokasveilla, pensaat ja varpuja.

Rakastan näitä värejä ympäri maailmaa, koska niiden kestävyys, huollon helppous ja lisääntymisen sekä kyky kukinta pitkään suuri värikäs silmuja. Kuten olemme sanoneet, Pelargonium lajikkeet ovat erittäin paljon. Ne voivat kuulua johonkin 6 ryhmää: vyöhyketariffi (puutarha-); plyuschelistnym (ampelnoe); Englanti Grandiflora (Royal tai kotona); kirjava; tuoksuva; mehevä.

Kolme viimeistä ryhmää ovat mielenkiintoisia pääasiassa lehtensä; Grandiflora geranium voidaan kasvattaa vain huoneessa, mutta tarkoitus vyöhykekohtaisen Pelargonium ja plyuschelistnoy voidaan levittävät siemeniä, puutarha sisustus ja parveke.

Pelargonium - viljely ja hoito

Tämä kukka rakastaa lämpöä ja valoa. Optimaalinen järjestelmä sen viljelyyn kotona tahtoa huoneenlämpötilassa, talvella se tuntuu parhaiten lämpötilassa 8 ° C: sta 10 ° C: ssa

Jossa valon puute laitoksen vähentää sen kukinnan. Kuitenkin suora auringonvalo kukka sietää ulkona, mutta sisäilman kasvatusolosuhteet on parempi pritenyat kuumasta keskipäivän aurinko. Myös Pelargonium tykkää tilaa, joten sinun täytyy varmistaa, että se ei ole hukkuu pysyvän lähellä tehtaan.

Kastelu tulisi olla runsaasti, kuten maaperän kuivuu, mikä ei voi olla pereuvlazhnyat ei täyttää juuristo. Talvella kastelua olisi vähennettävä. Suihkuttaa kasvi ei ole tarpeen, se voi vahingoittaa terälehtiä. Yleensä hoito on parempi olla kaada vettä hänen päälleen, hän selviytyy sen helpommin kuin liikaa kosteutta.

Parasta kukka kasvaa ravintoalustassa, maaperän seos valmistetaan tasan otettu puutarhan maa, turvetta ja hiekkaa. Muista huolehtia hyvä salaojitus, pitäisi myös tuottaa määräajoin irtoaminen maaperän ruukuissa tarjota ilman pääsyn juuret ja estää juurikäävän.

Kasvaessaan Pelargonium suuri merkitys on koko potin. Hän on valittu koon mukaan juuriston. Mutta on muistettava, että se on parasta kukkia pieniin ruukkuihin, niin se ja kukat kauniimpi ja kirkkaampi. Suuriin ruukkuihin edistää pensaasta ja intensiteetti kukinnan.

Parantaa ohitus- ja muodostumista Bush ja kruunu kasvit tekevät puristuksiin, jossa kasvava piste poistetaan. Tämä on tehtävä helmi- tai maaliskuussa.

Kukka kiitollisena vastaa lannoitetta. Vuosina aktiivisen kasvun pitäisi olla seos mineraali- tai nestemäisten lannoitteiden kukinnan aikana - lannoite on suuri pitoisuus kaliumin ja fosforin ja vähemmän - typpi. Ruokinta tehdä viikoittain myöhäisestä keväästä alkusyksyyn.

Pelargonium - elinsiirrot ja lisääntymiselle

Taimien vaativat vuosittaisen elinsiirtoon tai ainakin ylempi maakerros korvaamisesta. Elinsiirtoon ottaa pieni säiliö, muuten se kehittyy vahva versoja, mutta kasvi ei kukkia. Transplantoitu se seokseen, jossa turvetta, lehtiä, humus maa (kaksi osaa) ja hiekka (yksi osa).

Pelargoni voidaan kasvattaa siemenistä ja pistokkaita. Ensimmäisessä tapauksessa ovat kasveja, jotka kukkivat runsaammin kuin ne, jotka kasvavat pistokkaista. Muokataan hedelmällistä tuotettu tammi-helmikuussa tehdyn ne märässä maassa ja pieni kattaa maaperää kasvit. Ruiskutuksen jälkeen kasvutekijän kanssa, jossa siemen säiliöön tai peitetty lasikalvon ja pidettiin lämpötilassa 20-24 astetta, kostutusaineita määräajoin. Itämisen jälkeen (kun 1-2 viikkoa) kasvatettiin taimet sukellus ja lämpötilassa 16-18 astetta hyvä valo noin 6-8 viikkoa, minkä jälkeen ne siirrettiin vakioksi potin.

Kuitenkin useimmat kukka levittävät pistokkaita, tämä menetelmä on yksinkertaisempi ja nopeampi kuin ensimmäinen. Juurtuvat pistokkaat suoritetaan helmi-maaliskuussa ja heinä-elokuussa leikkaamalla ampua apikaalisella juurtumista ottaa 2-3 lehtiä ja pituus 5-7 cm. Podvyaliv pistokkaita varjossa noin vuorokauden ja kastetaan heidät murskattu hiili, ne laittaa kevyt seokseen ja sisältävät lämpötilassa 20-22 astetta. Sinun ei tarvitse kattaa pistokkaita. Juurruttamisesta näin se kestää noin kuukauden.

Pelargonium - mahdollinen tautien ja tuholaisten

Jos teet virheitä hoidosta kasvi, se on varma vaikuttaa hänen ulkonäkönsä.

Siten puute tai ylimäärä kosteutta lehdet kellastua ja pudota. Jos reunat lehdet muuttuvat punaisiksi - siten, kasvi on kylmä, se ei ole lämpöä, lehdet putoavat - se tarkoittaa valon puute. Kun kastelua maaperä vetistä pehmeät tyynyt voi ilmestyä lehtiä.

Geranium saattaa kärsiä tällaisesta sairaudesta kuten ritinärutto, jossa johtuen sienille tapahtuu blackening varren alaosan. Tämä voi johtua vetinen maaperä tai tiiviste, joka estää salaojitus. Taudin ennaltaehkäisyä on sterilointi ennen istutusta ja kastelua noudattamissäännöt.

Myös siksi kastelemalla maaperä voi huonosti pelargoni harmaahomeen. Lehdillä tässä tapauksessa harmaahomeen. Tässä tapauksessa sinun tulee poistaa vaikutti lehdet ja prosessi kasvi systeemistä sienitautien, vähentää kastelua ja usein tuuleta huone.

Kuten näette, huolehtiminen pelargoniuutteista ei ole monimutkainen. Noudattamalla muutamia yksinkertaisia ​​sääntöjä sen jalostukseen, voit saada kauniita kasveja, jotka ihastuttavat paitsi Kaunis monivärinen kukkia, mutta myös sen hyödyllisiä ominaisuuksia, luoda myönteinen ja rauhallinen aura huoneeseen.

© 2012-2018 "Naisten mielipide." Kun kopioit materiaalit - viittaus lähde on pakollista!

Päätoimittaja portaalin Ekaterina Danilova

Sähköposti: [email protected]

Ota yhteyttä: +7 (965) 405 64 18

Pelargonium: hoito, leviämistä ja istuttamisen kotona

Pelargonium - kasvi perheen Geraniaceae, se on laajalti tunnettu geranium. Kotoisin kasvi Etelä-Afrikan, joka elää kuiva ja tuulinen alueilla.

Geranium - yrtti, Varpu tai pensas. Koska sen unpretentiousness ja runsas kukinta, se on hyvin suosittu sisätiloissa, parveke ja puutarha kasvaa.

Rakkaus Pelargonium ravitsevat paitsi Neuvostoliiton isoäiti, mutta myös asukkaat Euroopassa, se aktiivisesti koristelevat parvekkeet ja loggias. On syytä huomata, että kasvit kasvavat suuriin ruukkuihin, kattilat ja "vapaa" maaperä puutarhassa, se kukkii välineellä.

Laji Pelargonium lajikkeet

Vain Pelargonium sukuun kuuluu noin 250 lajia, joiden mukaan puolestaan ​​näytetään paljon lajikkeita.

Suosituin ja yleisimpiä:

 1. Royal (aka grandiflora) - ominaista suuret kukat terälehtiä vyöhykekohtaisen värjäystä. Keskimmäinen, aina tumma ja samettinen, ja reunat ovat hyvin kirkas;
 2. Plyuschelistnaya (tai kilpirauhasen) Pelargonium eri kiiltävät lehdet ja samettinen terälehdet kukista. Varret sen yleensä kasvavat jopa 1 metrin pituinen, joten sellaista kilpirauhasen suosittuja koristeluun parvekkeet ja lasitus;
 3. Vyöhyke - luonteenomainen piirre tästä lajista on vyöhykkeinen väri lähtee, reuna on aina hieman vaaleampi keskus. Tämä on yksi yleisimpiä ja sen perusteella näkyvissä paljon lajikkeita;
 4. Angel eri tuoksuva sen lehdet ja kukat, kuten orvokkeja. Ainoa haittapuoli on asteittainen väheneminen syksyllä värit;
 5. Scented Pelargonium kasvaa varsin suureksi ja siksi niitä usein käytetään viherrakentamiseen puutarhaan. Teidän pitäisi kuitenkin olla varovainen, sillä se on hyvin hauras varret, jotka voivat rikkoa kovassa tuulessa.

Hoito kotona aloittelijoille

Kun itse, hoito pelargoniuutteista yksinkertaista, ja se on täydellinen noviisi puutarhurit tai joka ei halua pelleillä kasveja. Tärkeintä on noudattaa muutamia yksinkertaisia ​​sääntöjä, ja tarkkailla geranium. Jos jokin menee vikaan, esimerkiksi unohdat kastella tehdas, kaikki on näyttää kirkkaalta.

Pelargoni - photophilous kasvi kestää suorassa auringonvalossa. Paras paikka sen sijainti on etelään, itään tai länteen päin. Vaikka kuuma sää, Pelargonium voi "heittää" lähes kaikki lehdet ja kukat pysyvät vain.

Siksi alueilla, joilla on kuumassa ilmastossa, ja keskikesällä, on parempi poistaa tehtaan eteläpuolelta. Tämä voidaan tehdä turvallisesti, koska liikkuminen ei vaikuta pelargonioita.

Yleensä valaistuksen pitäisi olla runsaasti, mieluiten päivänvalossa on 16 tuntia. Kun puute valon varret alkavat pitkänomainen ja kasvi menettää hyvältä. Kesällä pelargonioita parempi seistä parvekkeella tai puutarhassa, niin että se on suoraan auringon alla.

Valitessaan sijainti ja valaistus, olisi otettava huomioon yksilölliset ominaisuudet lajin, niin tuoksuva Pelargonium mieluummin tummennetut paikkoja. Ja Royal toivottuja lajeja suoralta auringonvalolta, joten sinun tulisi välttää asettamalla etelälaidalla.

Miten päästä eroon hajut jääkaapissa löytyy myös julkaisun sivuilla.

Noin asianmukaista hoitoa syklaameille kotona, lue tämä artikkeli.

Sieltä opit valita suunnittelun laattojen kylpyhuoneessa.

Lämpötila ja kosteus

Lämpötilaolosuhteet Pelargonium, edullisesti kohtalainen. Hän ei pidä kylmä sää tai kuumuudelle.

 • Kesällä - 20-22 astetta;
 • talvi - 16 astetta;
 • Jotkut lajit kestää lyhyen jäähdytys (esim. Pelargonium vyöhykkeinen kestämään lämpötilan laskun 1).

Kuten kosteuden, se sopii tavanomaiset mittarit. Muita kostumista (ruiskutus) pelargoni vaatii. Äärimmäisessä tapauksessa se on paljon kuivaa ilmaa kuu- man aallon aikana. Mutta erittäin kostea ilma voi aiheuttaa mätänevät juuret ja varret sekä ulkonäkö infektioita.

Myös varoa ilmankiertoa. Sen on oltava jatkuvasti. Vuonna tunkkainen seisova ilma kasvi alkaa satuttaa. Tämä on erityisen tärkeää talvella.

Usein kastelu pelargonioita ei tarvitse. Meidän on ohjattava niin kuivumista maaperään. Mutta on olemassa muutamia sääntöjä kesällä maaperä on aina oltava vlazhnovatoy (muttei märkää).

Paras tapa tarkistaa ajan veden Pelargonium tai ei, on tarkistaa maaperän tuntuista. Pintakerroksen tulisi kuivata, mutta sen alla (noin 1 cm syvä), maa on oltava vlazhnovatoy.

Kun kastelua tarvitaan odottamaan veden valua altaaseen. 10 minuutin kuluttua, valuta nestettä ja odota, kunnes se on täysin tyhjä. Kastelu tapahtuu parhaiten kattilaan ja kaada vettä suoraan juuren alle. Tämä tiedetään kokenein puutarhurit ja kukkakaupat. Mutta vaikka me kaikki "tavalliset" - älä huoli, pääasia poista liika neste. Tämä sääntö koskee sekä talvella että kesällä kastelua.

Kanssa lannoitus vielä helpompaa. On välttämätöntä tehdä kukinnan aikana - noin varhaisesta keväästä myöhäiseen syksyyn. Aika ratkaisu kukkivat kasvit toi kahden viikon kuluttua. Voit valita minkä tahansa typpipitoista lannoitetta ei. Annostus, ohjeissa kunkin erityisen lannoitetta.

Elinsiirron Pelargonium melkein ei tarvitse, ainoa poikkeus on istuttamisen juurtuneita pistokkaita, mutta vähän myöhemmin siitä. Pelargonium kasvaa noin kolme vuotta, niin, yleensä, vain korvaaminen pintamaan uuden (seos valmistettiin samalla tavalla kuin maaperään, jossa kasvi kasvaa jo).

Viljelykasvit tulee vuosittain alussa kukinnan aikana, eli alkukeväästä. Puhdistetaan yleensä kaikki top juoksijat (enemmän voidaan käyttää jalostukseen). Näin voit tarkasti leikata puolella Pelargonium kasvun ja runsaan kukinnan.

Väri geranium, kuten jo mainittiin, varhaisesta keväästä myöhäiseen syksyyn. kukinnan muodossa - muutama sateenvarjo kukinto. Ne voivat olla täysin eri väriä (riippuen ja arvosana). Kukkia myös erikokoisia (joillakin lajeilla ne ovat suuria, kuten Royal, toiset ovat pienempiä).

Lisääntyminen kotona

Pelargonium kotiin voivat lisääntyä kahdella tavalla: siemeniä ja avulla pistokkaita. Ensimmäinen yhteinen ei paljon, kun niitä kasvatetaan kotona, koska se on melko hankalaa.

Kerrottavaksi siemenet, keväällä ja valmistelee säiliöön, jossa valo maaperään. Siemenet kylvettiin maahan ja juotetaan säännöllisesti. Ensimmäistä kertaa lämpötilan tulisi olla 20-22 astetta.

Keskikesällä, taimien istutetaan seoksesta lehtiä ja turpeesta maahan fosforin ja hiekkaa. Tässä noudatetaan komponentit otetaan yhtä paljon.

Vegetatiivisen pistokkaiden otettu pienen potin (noin 19 cm halkaisijaltaan). Aloittaa alareunassa on säädetty kuivatus, ja sitten se kaadettiin seokseen, jossa turvetta ja hiekkaa.

Pistokkaat pitäisi olla 3-5 paria lehtiä, mutta vähintään 2. Ne on leikattu tai solmuun, tai vähän alle. Leikkasin pistokkaat poistettu pohjaparin lehdet lähtevät alasti "bar."

Valmistamisen jälkeen pistokkaat täytyy tehdä reikiä maahan lähellä reunaa potin. Sitten tapahtuu pistokkaat takaisin niin, että kaikki lehdet ovat maanpinnan ja kevyesti tamp maaperään.

Nyt meidän täytyy odottaa muutaman päivän, kunnes juuret "pohtineet" maaperään. Vain siten voimme juottaa taimien. Mennessä keskikesällä pelargoniuutteista elinsiirron ruukut isompi.

Pelargoni kuitenkin sitkeä kasvi, mutta myös voi joskus olla sairas, usein se johtuu sopimattomasta hoidosta.

 • harmaahome;
 • ruoste;
 • Verticillium Wilt;
 • mätää varren;
 • Muiden patogeenisten sienten, jonka vuoksi lehdet ja petioles näkyvät eri paikoista.

Jos kasvi on alkanut kehittää harmaahomeen, niin se lähtee, versot, varret ja jopa tärkein terälehdet kukista alkaa näkyä harmaa patina. Tämä tapahtuu, koska alhainen lämpötila, kosteus ja ilman sen ilmanvaihto runsas kastelu.

 • tarkkailla lämpötilaa järjestelmää talvella, tarvitaan Pelargonium;
 • säännöllisesti tuuleta huone;
 • Älä laita kasveja lähellä toisiaan;
 • kuiva tai poistaa sairaat lehdet;
 • älä vettä enemmän kuin kerran 10 päivää.

Ruoste voi havaita samankeskisiä ympyröitä ruskea sisäiseen reunaa. Ulkosivulla levyn näkyy vain keltainen ympyrä.

Syyt: kosteus, huono ilmanvaihto.

Käsittely: on tarpeen katkaista kaikki lehdet vaikuttaa ja käsittelemään kasvia liuoksella benlata nopeudella 1 g 1 litraa kohti.

Tämä tauti aiheuttaa sieni, joka hyökkää johtava Pelargonium järjestelmä. Vuonna geranium vähitellen häivyttää ja lehdet muuttuvat keltaisiksi. Mitään hoitoa.

Juuressa varren alkaa tulla esiin ja lisätä musta piste. Vähitellen rots varren täysin tyvestä. Hoito - puuttuu. Kaikkein voimme tehdä on katkaista varsi ylhäältä ja estää taudin. Syyt: liikaa vettä.

Hyönteiset, jotka vaikuttavat pelargoni:

 1. Whitefly - hyvin pieni valkoinen perhonen. Sen sijaan se on pieni valkoinen toukat ovat kasvi;
 2. Punkit alareunassa reunaa ja niiden läsnäolo voidaan havaita tunnusomainen ohut raina kasvi. Tappioon punkki lähtee vähitellen marmori takia menettämään ravintoaineita;
 3. Miinaajakärpästen - havaitaan ominaisuus möhkäleitä, kuten puuvilla, axils lehdet ja varret.

Hankinnan aikana kasvin huolellisesti tarkistaa läsnäolo jauhiaistaso ja miinaajakärpästen. Jos yhtäkkiä merkkejä tuholaisten tai itsestään - luopua ostosta.

Mahdolliset ongelmat ja niiden ratkaisut

Lisäksi infektiolle eri kasvitautien ja tuhoeläinten, ja mahdolliset vähemmän kauhea ongelma. ne yleensä johtua sopimattomasta hoidosta ja käsitellään poistamiseen syitä.

Ongelmia ja ratkaisuja:

 1. Jos Pelargonium lehdet alkavat punastua, sitten lämpötila on liian alhainen, ja se on tarpeen asettaa halutulla lämpötila-alueella;
 2. Ei vain kukkia, mutta suuri määrä lehtiä - teet paljon lannoitetta, vähentää, ja se on parempi väliaikaisesti pysäyttää ruokinta;
 3. Kellastumista alalehdistä - puute kosteutta ja ilmanvaihdon puuttumisesta.

Tärkeitä hoitoon tämän hämmästyttävän kasvin - se on helppo noudattaa kaikkia sääntöjä tai aikaa korjata tilanne. Ja loput kasvi ei aiheuta epämukavuutta ja miellyttää silmää sen kukinnan.

Muutamia vihjeitä muodostaen rehevä pensas Pelargonium siellä seuraavaan videoon.

Leikkasin itävät pistokkaat pelargonioita, ensin laittaa lasilliseen vettä, niin että ne päästävät vettä juurista. Niin varmasti juurtua geranium pataan istutuksen. Olen huoneistossa on kaikkein vaatimaton kukka, ei kuitenkaan kaktukset.

Geranium huone - näkemyksiä, hoito, kopiointi, värien käyttö

 • Geranium - kukka, joka aikamme on tullut pidetään "isoäiti", koska se tunnetaan hyvin pitkään sisäpuutarhassa ja puutarhatalouden, ja yleensä, jalostukseen ja kerätä näitä kasveja on mukana vanhemman sukupolven.

  Nuoruus on parhaillaan pelargonioita sen vakiolomakkeella: pyöristetyt panicles punaisia ​​kukkia ja kylpy tumman vihreät lehdet. Itse asiassa edistystä ei pysy paikoillaan, ja kasvattajat ovat avanneet paljon lajikkeiden Pelargonium, jotka ovat erilaisia ​​kukka, lehtien väri, laitoksen koko ja muut parametrit.

  Jos haluat ostaa huonekasvi, joka ei vaadi jatkuvaa hoitotyöhön ja vuotuinen elinsiirrot, pysyessä koukeroinen pitkään, sinun pitäisi miettiä kasvavat joidenkin lajikkeiden kurjenpolvi tilaa.

  Jotta käsitellä valinta lajikkeita, on syytä harkita ryhmiä, jotka on jaettu Pelargonium huoneeseen. Ne esitetään alla kuvauksen yleisiä ominaisuuksia tietyn ryhmän lajien

  Se voi välittömästi tunnistaa tunnusomaisen väri lähtee tumman vihreä lehti, koska se rajautuu ruskea nauha, joten toisen lajin nimi. Se vyöhykkeinen geranium on, että "mummo" näkemys, koska tämä ryhmä on yleisin ja sillä on yli 70000 lajikkeita.

  Heidän Jako tehdään paitsi väri kukan väri, mutta myös niiden muodon. Jakaa yksinkertaisia ​​kukkia, osittain kaksinkertainen ja kaksinkertainen. On selvää, että monimutkaisuudesta riippuen kukka, niillä on eri määrä terälehtiä.

  Myös lehtien vakavuus vaihtelee tummia raitoja: jotkut lajikkeet geranium- nähdään hyvin selvästi toisissa - on käytännössä näkymätön, reunan leveys riippuu myös lajike.

  Se ampelnye sellainen Pelargonium, joka tuottaa paljon pitkän virtaava versoja. Tässä suhteessa, Geranium plyuschelistnye heitetään ruukuissa tai roikkuu ruukut, seisoo korkeus. On syytä pitää mielessä, että plyuschelistnye lajikkeet tuottavat lietsoa 1 metriin.

  Tunnettu siitä, että ryhmä absoluuttisena tasaisuus ja kiiltävä lehdet, jotka muistuttavat muratinlehtien. Siksi nimi ryhmän.

  Viittaa myös ampelnye kuitenkin lyhyempi ripsien. Kukka mielenkiintoista tässä: se on hyvin samankaltainen kuin Viola (orvokki) ja näyttää ihana röyhy.

  Täällä käy nimestä, mikä on kiinnostavaa, tämä ryhmä tuottajalle. Haistaa meren, se kaikki riippuu tiettyä lajiketta. Kerätään tämän ryhmän Pelargonium sisältävät haihtuvia niiden lehdet, jotka ovat vastuussa tuotantoon maku. Haju on erittäin vahva, varsinkin kun kosketat kasvi.

  Välittömästi on huomattava, että ulkonäkö tuoksuva geraniumöljyn ei ole yhtä kiinnostava kuin aiemmissa tapauksissa: vihreät lehdet aseen kanssa, epätasainen ja suuret kukat ovat yksinkertaiset värejä.

  Itse kasvi kehittyy nopeasti, joten ne voidaan vedetty yli. Bush oli pensas, eikä pari pitkä versoja, on tarpeen määräajoin hyppysellinen.

  Ehkä kaunein Pelargonium ovat tällaisia. Kukat ovat myös kerätään paniculate kukintoja pyöristetty, mutta jokainen niistä voi nousta 7 cm halkaisijaltaan. Siten, kukka saatujen kansien yksinkertaisesti valtavat. Niiden väri voi olla hyvin erilainen, ja meillä on mielessä ei ainoastaan ​​perusväri, mutta myös läsnäolo suonissa kaomochek, tahroja, jne

  Todella voidaan pitää ainutlaatuisena, sillä kerännyt paljon mielenkiintoisia merkkejä: kukat ovat hyvin kauniita, raitoja ja kuvioita, jotka voivat ylpeillä edellinen ryhmä, mutta koko tietenkään ole niin suuri.

  Lehdet ovat myös koristeellinen ja samalla on tietty maku, lajikkeesta riippuen. Hän on vähän heikompi kuin tuoksuva Pelargonium, mutta varsin merkittävä.

  Miniature ja kääpiö kurjenpolvea

  Ovat pieniä pensaita, kukkivat ylenpalttisesti eivätkä vaadi karsimisesta ollenkaan. Lajikkeiden pelargonioita ovat käteviä niille, jotka ovat kaikki ikkunalaudat ovat zzastavleny muita kasveja.

  Nyt voit nähdä mielenkiintoisia lajeja pelargonioita, se on tyypillistä muoto kukka. Näitä ovat:

  • Rosaceae vyöhyke. Kukat muistuttavat todellisia pieniä ruusuja, kerätään vispilällä;
  • kaktusovidnye alue. Vaikea sanoa, ne ovat kauniita vai eivät. Se on vaihtoehto kaikille. Sami suuret kukat ja terälehdet kiertynyt kartioita muistuttavat piikit kaktuksia;
  • stellate alue. Se on nimetty yhteyteen liuskan muoto - on huomattava, kavennettu yläosaa kohti;
  • gvozdikotsvetnye. Kynsi on rosoinen terälehtiä, ja se on heidän omaisuutensa vallanneet tämän ryhmän pelargonioita.

  Geranium on saatavana kolmessa muodossa: siemenissä, juurtuvat pistokkaat ja hyvin kehittynyt aikuinen Bush. Niiden viljely olisi käsiteltävä erikseen.

  Kasvava siemenistä pelargonium

  Pelargonium siemenet ovat melko suuria, joten ongelmia niiden purkaminen, pääsääntöisesti ei synny edes noviisi puutarhurit. Kun istutus siemeniä niiden pino litteä puoli maahan, painamalla kevyesti. Välinen etäisyys siemeniä havaitaan vähintään 2 cm.

  Kun he olivat istutetaan maahan, maasta, ei juotetaan kastelua sekä vihmoi alkaen sprinkleri, joten siemenet eivät razmoyut ja pysyvät paikoillaan.

  Tyypillisesti jotta geranium kukkia kesällä, istutus sen siemen alkaa helmikuun lopulla. Täydellä kapasiteetilla, joka istutti siemenet, laittaa muovipussiin. Kaikki täytyy puhdistaa pimeässä lämpimässä paikassa ja tarkistaa taimien joka päivä. Periaatteessa Pelargonium itää 56 päivässä.

  Sen jälkeen kun ainakin yksi itävät, koko säiliö altistetaan valolle, ja pakkaus on poistettu. Kun taimet kasvavat ja on neljä arkkia, se voi istua erillisen potin (tämä operaatio on nimeltään sparraus).

  Viljely juurtuneet ja hyvin kehittynyt pensas

  Täällä kaikki perustuu valikoima ruukut ja maaperän taimien ostettu. Maaperän jo lopputuotteen voi ostaa erikoisliike, mutta voit tehdä itse ja jos talo on maa, joka tuotiin pihalta syksyllä. Voit tehdä tämän, sinun tarvitsee vain sekoittaa:

  Koottu joten maaperä on löysä. Valinta potin tehdään riippuen tilasta juuristo taimia.

  Jopa aikuisen Bush lähestyy pienen potin, jonka halkaisija on noin 15 cm. Tietenkin se on suositeltavaa ostaa potin paistettu savea, mutta ne ovat yleensä kalliimpia kuin muovi.

  Siksi, jos et halua ylimääräisiä kustannuksia, muovi ei myöskään ole liian huono, vain vesi ei ole niin kuivuu nopeasti, ja on olemassa riski, "pour" kasvi.

  On välttämätöntä estää juurikäävän ja musta jalka, sinun täytyy varmistaa laadun potin salaojitus, rullattu kerros 2-3 cm. Mitä sanoa, hänen pitäisi olla potin alaosassa ainakin yksi tyhjennysaukko.

  Geranium pistokkaat turvepellettejä

  Kuten mainittiin tämän artikkelin alussa, kurjenpolvi on hyvin vaatimaton hoitaja ja rakkauden kukkakaupat. Hoito edustaa seuraavat ehdot:

  Kaikki riippuu kuivauksen määrä ylemmän kerroksen maan. Geranium paljon paremmin sietää kuivuutta kuin liiallista kosteutta, joten on tärkeää, ettei "kaataa", muuten Bush ei voi paeta kuolemaa.

  Tyypillisesti kastelu on toteuttanut noin kolme kertaa viikossa. Muuten, se on tehtävä huolella, yrittäen olla pudota lehdille. Ruiskuttamalla Geranium on myös toivottavaa.

  Geranium on erittäin kevyt, joten se kukkii riippuu paljon auringonvaloa, että se saa. Sopii kasvaa Pelargoni Etelä valoisa ikkuna.

  Tämä tekijä kesällä ei ole erityisen tärkeää. Talvella lämpötila ei saa laskea alle 10 0 C. Suurin suojata laitosta luonnoksia.

  Se kannattaa tehdä säännöllisesti tämän operaation, jotta ilma syötetään juuret ja maaperä ei ole muuttunut yhdeksi monoliittinen kappale. Voit proryhlit maa, se ei ole välttämätöntä olla erityinen rake: Voit käyttää vanhoja haarukalla tai kiinni.

  Pelargonioita syötetään kukinnan ja ennen alkua fosforia sisältävien lannoitteiden. Missään tapauksessa ei pitäisi tehdä orgaaninen lannoite, kurjenpolvi yksinkertaisesti voi sietää.

  Se edellyttää uudistumista karsimisesta kasveja ja muodostamalla kauppa aikuisten nuoria. Ensimmäisessä tapauksessa se on jäljellä kummallakin ampua silmut jopa viisi, joista edelleen uusia konttoreita näkyviin.

  Toisessa tapauksessa vastaanotto keveiden verhushechek sormet parempaa versojen. Kaikki nämä toiminnot suositellaan lopussa talven - alkukeväästä.

  Se tehdään ei joka vuosi, kerran 2-3 vuodessa. On parasta elinsiirron kanssa kertakorvauksen maata, ei altistaa juuret.

  Yleensä tämä operaatio suoritetaan, kun huone Pelargonium merkittävästi hidastaa kehitystä. Mutta tämä ei tarkoita, että uusi potti olisi valtava. Se on mahdollista lisätä sen halkaisija paksuus etusormi.

  Säilyttämiseksi tunnuspiirteitä tavanomaisesti lisätään lajikkeet kurjenpolvea pistokkaita tai jakamalla aikuinen Bush.

  Jos henkilökohtaisesti kerätä siemeniä, niin mitään takeita suojeltavat lajikkeet. Jos haluat kokeilla istutus siemeniä kokoonpano, on tarpeen maanmuokkauskohteisiin eli poistaminen ulkokuoren. Siemenet hangata kahden kappaletta nazhdachki.

  Silti viljelijät usein pensas pistokkaita. Leikkaus varret noin 6 cm laitetaan veteen ennen itämistä nuorten valkoinen juuri ja heitetään maaperään tai itäneet suuri kosteaan hiekkaan. Molemmat menetelmät ovat tehokkaita ja laajalti käytetty.

  Kukinnan geranium tulee istutuksen jälkeen siemenet noin viisi kuukautta, joten jos he laittavat sen loppuun helmikuun Pelargonium kukkivat samana vuonna.

  Stalk kukinta ennen - kolmen kuukauden kuluttua. Nämä ehdot koskevat pääasiassa alueelliseen tyyppejä, Enkelit ja Royal pelargonium kukkivat tapauksessa vain toisena vuonna.

  Taudit ja tuholaiset Pelargonium

  Yleisimmät taudit pelargonioita huoneessa tiloja ovat sieni- ja virustauteja. Sisällyttää sieni tyvimädästä ruostesienitaudin, erilaisia ​​rot. Useimmiten näitä tauteja hoidetaan ratkaisuja fungisidien.

  Tuholaiset Geranium hieman, mutta ne ovat erittäin ärsyttävää. Näitä ovat kirvoja, whitefly, toukkia ja punkkeja. Niitä tai jälkiä elämässään voidaan havaita huolellisen tarkastelun tehtaan lehdet molemmin puolin.

  Eroon tuholaisia ​​on mahdollista ruiskuttamalla geranium- erityistä sredstvaami. Jos se ei ole mahdollista määrittää tarkasti, jotka asettuivat kukka, se on parempi käyttää lääkeaineen monimutkainen tuholaisia.

  Kokemattomat viljelijät voivat usein olla seuraavia ongelmia, kun kasvava pelargonioita: lehdet kellastua ja pudota, ja Bush ei halua kukkia.

  Tässä piilee todennäköisesti seurausta väärästä hoidosta.

  • Jos arkki on keltainen reunalla, joten holkki saa vähän vettä.
  • Jos lehdet ovat velttous ja kaatunut, holkki on täytetty.
  • Jos lehdet putoavat pohjasta kasvi-, geranium ei tarpeeksi auringonvaloa. Muuten, tästä syystä, ei välttämättä Bloom.
  • Geranium ei myöskään halua tuottaa kukka varret, jos se overfeed typpi, jonka tarkoituksena on asettaa vihermassa kasveja.

  Jotta ei päättyy niin huono hetki, koska ongelmat viljelyn Pelargonium, voit puhua sen hyödyllisiä ominaisuuksia.

  • Ensinnäkin kasvi puhdistaa sisäilman haitallisten mikrobien. Haju pelargonioita vähentää stressiä, lievittää masennusta.
  • Toiseksi se ehkäisee tuholaisia ​​muista kasveista ja kukkia. Kesällä suosittelevat tehdä geranium puutarhassa, alle herukkapensaita - ettei kirvoja!
  • Ja kolmanneksi, kurjenpolvi on laajalti käytetty kansanlääkinnässä hoitoon erilaisia ​​sairauksia. Sitä verrataan piharatamo! Tuoreita lehtiä täysin kiristetty haavoja ja hoitamaan haavaumia. Keittäminen auttaa sairauksien suolet ja vatsa.
  • Valmistetaan myös Geranium eteerinen öljy herkkä maku, jota käytetään lääkinnällisiin tarkoituksiin. Se kovettuu vilustuminen, earaches, väsyminen, kipu selkään.

  Videoita kasvaa Pelargonium - pelargoni

  Tässä on hyödyllinen ja kaunis kasvi - Pelargonium tai geranium makuuhuoneeseen. Kasvaa ikkunalaudalla, ja miten huolehtia nyt tiedämme.

  24 joulukuu 2016 | 22:32

  Mitä kauneus! Olen niin monenlaisia ​​pelargonioita ei ollut aavistustakaan. Todellakin, geranium enkeli kuin orvokki, kauneus. Ja kaikenlaista geranium on parantava ominaisuuksia?

  25 joulukuu 2016 | 12:38

  Kyllä, tottunut isoäidin geranium - tavalliset pallot värit 3-4 väriä. Ja niin monet heistä osoittautuu! kaikki Geranium terapeuttista)

 • Leave a Reply

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  You may use these HTML tags and attributes:

  <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  4 + 1 =