Pelargonium vyöhykkeinen kotihoito

toNature.info

Pelargonium vyöhykkeinen kotihoito

Että vaikka kuinka eläviä eri värejä, koristella ikkunalaudalle, parvekkeelle tai kukkapenkkiin? Niille, jotka eivät vielä ole kokenut puutarhuri, kannattaa valita kasvi, se on helppo hoitaa. Nämä huolet Pelargonium vyöhykkeinen kotihoito joille se vaatii noudattamista useita tärkeitä vivahteita, sekä kokonaisuutena on hyvin yksinkertainen.

Pelargonium, tai yleisemmin, pelargonioita, suosittu ystäville kukkivat kasviston talossa. Erityisehtoja, se ei vaadi paljon kukkia ja valoisa, iloinen kukinnan yli vuoden, harvoin altistuvat tauteja ja tuholaisia, kaunis koristelu huoneeseen tai parveke. Vyöhykkeinen Pelargonium on tämä nimi johtuu erityinen väri lehdet - jolla on tunnusomainen vanteen reunoilla, jakamalla koko pinta kaksi eriväristä alueella. Kukat voivat olla eri muotoisia, kahden tai nemahrovye. Väritys - valkoinen, punainen, violetti, koralli, vaaleanpunainen, oranssi, ja muut. Kasvi kasvaa nopeasti ja saavuttaa jopa 60 cm.

Fundamentals kotihoidon

Vyöhykekohtaisella Pelargonium, kuten jo mainittu, on vaatimaton. Tärkeintä sinun täytyy tehdä - luoda tarvittavat edellytykset sille. Ensinnäkin on runsaasti kukkiva vyöhykkeinen pelargoni Care sillä se vaatii potin sijainti ulkona lämpimässä valossa. Auringonvalo on hajallaan. Onnistunut kasaamisesta Pelargonium itään ikkuna. Mahdollisia ja etelässä, mutta keskipäivällä välttämättä pritenyat kukka, muuten se voi aiheuttaa palovammoja. Hyvin tehdä Pelargonium puutarha koko kesän.

Maaperän kastelu, lannoite

Pelargoni vyöhykkeinen sopivassa ravintoalustassa rikas seos aineita. Esimerkiksi, kuten turve, puutarha maaperän ja hiekan (2: 2: 1). Voit ja muut: humusta, turvetta maa, turvetta, hiekkaa, sekoitetaan suhteessa 2: 2: 2: 1. Sellaisissa seoksissa ja voi Pelargonium siemeniä istutetaan. Älä unohda hyvä salaojitus. Turpeesta olla varovainen - jos otat liikaa maaperän on vetinen, ja se sattui meidän tehdas. Pelargonium hyödyllistä irtoaminen maaperän aika ajoin, jotta lisää ilmaa juurille vastaanotettu.

Vyöhykesuodattimet Pelargonium kastellaan melko runsaasti kukinnan aikana - kevään ja kesän, kerran viikossa, mutta talvella vähentävät kastelua. Kukka ei tarvitse suihkuttaa lehtiä, koska hän pystyy keräämään kosteutta.

Rehu Pelargonium on kevään ja kesän aikana kasvujaksoina ja Bloom. Fosforia tai kaliumia lannoitetta, kahden viikon välein. Käyttökelpoisia kukka vaihtoehtoinen mineraali- ja orgaanisia lannoitteita. Usein, orgaaninen lannoite käytetään kananlannasta.

Siirto, harvennus ja tärkeitä olevia kotihoitoon

Kasvit istutetaan kahden vuoden välein tai kerran vuodessa. Valita potin pieni koko. Kun alueelliseen Pelargonium saavuttaa 25-30 cm korkea, että elinsiirron hän ei enää tarvitse. Jos elinsiirtoa usein, se voi häiritä Bloom. Jos maa pensaat Pelargonium kukkapenkissä, niiden välisen etäisyyden tulisi olla vähintään 20-25 cm.

Pelargonium keväällä pensas tulisi leikata - noin kolmannes, se stimuloi tulevaisuuden kukinnan. Syksyllä voit leikata heikko versoja. Maaliskuun alussa Pelargonium voi nipistää pistettä kasvuun, tämä antaa enemmän aluevaltaus. Jos ostit varsi, päälaellaan prischipnut tarvitse pestä jopa mukavaa.

Edellytykset kukinnan Pelargonium vyöhyke- - valo ja lämpötila yli 12 astetta. Tällaisessa tilanteessa se voi kukkia myös talvella. Kuitenkin hyödyllinen se antaa sen levätä, laittaa viileässä (mutta ei tummennetut!) Paikka. Kastelu rajan.

Keväällä ja kesällä, suorassa auringonvalossa kukka on suojattava vain, jos se on lasin takana. Pelargonium raitista ilmaa, niistä ei ole haittaa. Laitos on pelkää luonnoksia.

Seuraa näitä yksinkertaisia ​​vinkkejä - ja tulet arvostamaan kukinta ja terve vyöhykkeittäinen pelargoni, hoito joille ei aiheuta ongelmia.

Korko, lue materiaalin 🙂

(4 arviointi keskiarvo: 9.75 10)

Pelargonium - ihana kasvi, pitkään tiedossa kaikille ystäville kukkien kasvatus. Sillä on monia etuja - mistä kaunis koriste muoto pitkä kukinta useita hyödyllisiä ominaisuuksia. Pelargonium soveltuu kasvaa paitsi kotona, mutta myös kaduilla, puutarhoissa, vuonna kukkapenkkien ja Rock Gardens.

Kuvan alkuperäinen kotimaa Pelargonium - Etelä-Afrikassa, jossa alussa 17veka, hänet tuotiin Hollantiin. Hänet laitettiin Leiden kasvitieteellinen puutarha. Pelargonium sieltä levinnyt Ranskaan ja Englantiin. Pian Flower kiinnostuneet monet puutarhurit, kasvitieteen ja taiteilijoiden ja on kasvattanut suosiotaan.

On yhteensä yli 250 lajia Pelargonium. Mukavuussyistä Luokitusta ne jaetaan seuraaviin ryhmiin:

Zonal Pelargoni. Suosituin ryhmä, useimmiten kasvanut viljelijöille. On olemassa monia lajikkeita, joita on useita tuhansia. Eri kestävyys ja runsas kukinta. Pensaat pystyssä, gustooblistvennye. Lehtiä terät päällystetty fluff lyhyen paksusti kasvaa karvat reunalla aaltoileva.

Zone-ryhmä voi olla yksinkertaisia, osittain kaksinkertainen ja kaksinkertainen kukkia. Muoto kukinto on jaettu:

 • tulppaani - kukat kuten tulppaani alkuunsa;
 • kaktukset - muistuttavat terälehdet krysanteemit - kapenevan ja kierretty;
 • hybridit Formosa - kukinto tähtimäinen, lehti terät suuresti jaettu 5 osaan;
 • stellate - kukat ovat samanlaisia ​​kuin viisisakarainen tähteä;
 • rozebudy - kukinnot muistuttavat ole aivan yhtä paljasti Rosebud;
 • Deacon - hybridi plyuschelistnoy ja vyöhykkeittäinen pelargonioita, selkeimmistä laatu on erittäin runsas kukinta. Kukkien väri voi olla punainen, vaaleanpunainen tai punainen. Kukinnot itse ovat pieniä, kompakteja pensas.

  Vyöhykekohtaisella Pelargonium monia lajikkeita suosituimmista on sellainen Alice

  Vyöhykesuodattimet Pelargoni ovat kaksivärisiä, tri-värillinen, pilkullinen värillinen "linnun muna" - terälehdet järjestetty täplät tummempia värejä muotoinen muna. Suurin pensaiden jaetaan mikro-pienoiskoossa kasvit (alle 10 cm korkeus), pienet (10-13sm), kääpiö (13-20sm), normaali (25-60sm) ja Irene (enintään 80 cm). Niistä vyöhykkeittäinen Pelargonium, on monia lajikkeita, upeimmista ja rakastettu Alice sisältävät, Angelica, Bev Foster, Bolero, Flamenco, Toscana, Connie, Diane-Louise, fantasia, Fifi.

 1. Royal Pelargonium. Muut nimet - koti, Englanti grandiflora, jalo, royal. Muista lajeista erottuu oikukas luonne ja vaativa ylläpitämiseksi. Royal ryhmä Pelargonium luomiseen tarvitaan talven lepotilassa ajan lämpötilassa 10-14 astetta. Kukintoja suuri, kesto kukinnan tiiviimpi kuin muiden ryhmien. Suosituin lajikkeita Walesin prinsessa, turkkilaista kahvia, 5th Avenue, Christina Beer.
 2. Enkelit. Toinen ryhmän nimi - violotsvetnye kuten kukinto voimakkaasti muistuttavat orvokkeja. Ne ovat hybridi kihara ja kuninkaallisen Pelargonium. Se kukkii koko kesän, jotka tuottavat roikkumaan rehevän kukkii. Koko ovat pienikokoisia lajeja, saavuttaa korkeus noin 30 cm. Yleisimmät lajit: PAC Angelys bicolor, Madame Laya, musta yö.
 3. Plyuschelistnye Pelargonium. Ampelnoe muodostava ryhmä roikkuu esitti pituus metri. Eri pieni tähti-muotoiset lehdet, tummanvihreää muistuttavia muratinlehtien. Kukinto harja, kukkia voi olla Terry, osittain kaksinkertainen, yksinkertainen ja samankaltainen ruusuja. Väritys monipuolinen vaihdellen maidon valkoisesta tumman violetti, lähes musta. Tunnetuimpia lajikkeet ovat Antiikki, Bernardo, Crokc-o-päivä, Ice nousi.

  Yksi suosituimmista tyyppisiä meheviä Pelargonium on kulmikas, mehevä, Humped

  Mehevän Pelargoni. Tämä ryhmä on merkittävä paksu erittäin haarautunut varret, kaarevia kaikkein erikoinen tavalla. Ne voivat olla samankaltaisia ​​kuin outoja fantastinen olentoja, pienoiskoossa baobabs ja siksi käytetään koriste-sävellyksiä. Yksi suosituimmista lajeista pelargoniuutteista ovat kulmikas, mehevä, kyttyräselkä, toinen, kortuzolistnaya, tolstostebelnaya ja pushistolistnaya.

 4. Ainoita. Hybridi loistava ja kuninkaallisen pelargonium saatu yli 150 vuotta sitten. Ovat voimakkaasti dissektoitujen lehdet mausteinen tuoksu. Kukat ovat suuria, samanlainen kuninkaan. Erittäin koristeellinen ulkonäkö, joka vaatii lisääntynyt määrä kaliumia aloittaa kukinnan. Suosiota saanut tällaisen lajikkeista Ashby, Mons Ninon, Mystery.
 5. Scented Pelargonium. Leaf terät veistetty, raskaasti leikellään 6-7 osiin, joten näyttää Terry. Tämä ryhmä nimetty voimakas haju synnyttämä pienintäkään Touch. Kasvattajat toi lajikkeiden makuja mansikka, minttu, kookos, sitruuna, muskottipähkinä, neulasia, ruusu, lila, sitruunamelissa, inkivääri ja kamferi. Kukintoja pieniä, violetti tai vaaleanpunainen sävy. Niistä lajikkeet faneja talteen timantti (ananas haju), suklaa minttu, Citronella, inkivääri (inkivääri haju).

Miksi kuiva vinkkejä lehdet ovat huonekasvi Nolin? Katso vastaus täältä.

Joten, olet ostanut Pelargonium ja toi kotiin. Kokeneet viljelijät ensimmäinen tarkasta kasveja tauteja ja tuholaisia. Sitä suositellaan ostohetkellä laittaa karanteeniin, jotta et vahingoita nykyisten värit jos he löytävät ongelmia.

Yleensä Pelargonium kotona kasvaa hyvin ja miellyttää meitä pitkä kukinta-ajan. Kuitenkin varmistaa mukavin olosuhteissa meidän on noudatettava tiettyjä sääntöjä sen sisällöstä.

Täytyykö repot tehtaan oston jälkeen

Ja peralgonii sopiva valo hedelmällisen maaperän

Ensin katsoa valtion kukka. Jos se on kukinta, odota prosessin lopussa ja istuttaa 4-5 päivää valmistumisen jälkeen.

Jos ei Pelargonium kukkii, ottaa uuden potin kooltaan, koska kasvit myydään yleensä pienissä kuljetuskontteja ja elinsiirtoa sen kukka. Myös maaperä korvataan uudella, sillä myymälät käyttävät pääasiassa tilapäistä korvaavaa aineistoa, jossa kasvi ei pysty täysin kehittymään.

Pelargoniumille sopivaa kevyttä, hedelmällistä maaperää on parasta sekoittaa hiekkaa, soseita ja lehtiä ja humusta 1: 2: 2: 2-suhteessa. Pöydän pohjassa on sijoitettava kerros viemäröintiä laajennetusta savesta, rikkoutuneista tiilistä, pikkukivistä tai muista rannikon pikkukivistä. Pelargonium poistetaan huolellisesti vanhoista säiliöistä huuhtelematta ja voimakkaasti ravistellen juuria ja sijoitettu uuteen maaperään. Ylhäällä ruiskutettu maa, sulkemalla tiiviisti systeemin. Menettelyn päätyttyä me vettä laitosta.

Seuraavassa siirrossa on suositeltavaa suorittaa kukin kevät ennen kukinnan alkamista. On muistettava, että Pelargonium ei pidä suurista säiliöistä.

Valaistus ja optimaalinen pitoisuus

Pelargoniumin laittamaton kasvi ja huoneen lämpötila kesällä 18-25? On melko tyytyväinen. Talvisin pelargonium on sijoitettava viileämpiin olosuhteisiin, joiden ilman lämpötila on 10-12 °.

Katso tämän laitoksen videota.

Pidennettyjen runsaiden kukintojen vuoksi kasvi tarvitsee paljon auringonvaloa. Se voidaan pitää itäisissä, läntisissä ja jopa eteläisissä ikkunoissa, jälkimmäisessä tapauksessa pritenyaya päivällä. Shadow ja penumbra se kestää, mutta kukat eivät ole miellyttäviä.

Vesi pelargoniumia kesällä on välttämätöntä usein, runsaasti ja säännöllisesti. Vedä vettä välittömästi ulos pannusta ja estä sitä pysähtymättä. Siksi potissa tarvitaan tyhjennyskerrosta. Kasteluvettä käytetään pehmeällä pehmeällä viileällä (18-22®). Voit ottaa valmiustilaan, keittää, sateita tai sulattaa.

Suuri kosteuden ylläpitäminen ei ole ehdottoman välttämätöntä, ja suihkussa suihkutus ja uiminen voivat vahingoittaa laitosta.

Orgaaniset lannoitteet ovat ehdottomasti kiellettyjä! Erityisesti tuoreessa muodossa. Pelargoniumia voidaan ruokkia kukinnan ja aktiivisen kasvillisuuden aikana käyttäen kauniita kukkivia kasveja. Lannoitteiden levitys suoritetaan kerran 12-14 vuorokauden välein. Talvella lepoajan aikana sinun ei tarvitse ruokkia.

Kopiointi kotona

Pelargonium kertoo kahdella tavalla - siemenet ja pistokkaat. Molemmat menetelmät ovat riittävän helppoja ja eivät vaadi erityisiä ponnisteluja. Pelargonium siemenistä voi kuitenkin kasvaa vain, jos se kuuluu alueelliseen ryhmään. Kaikkien muiden lajien kohdalla vain pistokkaiden lisäys on sopivaa.

Tarvittava lämpötila siementen itävyydelle on 20-25

Itämään siemeniä sinun täytyy ottaa pieni laatikko ja täyttää se alustalla. Sopiva kevyt maa, turve, hiekka, perliitti, vermikuliitti tai niiden seos. Voit käyttää myymälöissä myytävää yleistä pohjamaalia. Siemeniä kylvetään laatikoihin 0,5 cm: n syvyydessä, yrittäen löytää niitä harvoin.

Alusta on kaadettava ja asetettava kirkkaan lämmin paikkaan. Siemen itävyyden optimaalinen lämpötila on 20-25 °. Kosteutta on pidettävä jatkuvasti, kosteuttaen maaperän ajoissa. Lajikkeet vaihtelevat lajikkeen mukaan 7-14 päivän kuluttua.

Pari viikkoa pari ensimmäisiä tosi lehtiä ilmestyy ituja. Tällä hetkellä taimet istutetaan pieniin yksittäisiin ruukkuihin. Kukinta tapahtuu 3-4 kuukautta.

Pelargoniumin kopiointi pistokkailla

Itämisen lämpötila ei saa ylittää 22-23

Tätä lisääntymismenetelmää varten valitaan terve kohtuastie. Sen ei pitäisi olla voimakkaasti haarautunut, sillä tällaisesta kukasta versot romahtavat, eivät vapauttaen juuria. Ihanteellisessa tapauksessa donorilaitoksen valmistamista varten ei saa kukkia eikä kukaan muodostu kukin varret välittömästi.

Maaliskuussa ne valmistavat pistokkaita, jotka katkaistaan ​​sopivilla teräksillä. Jokaisessa kuvauksessa, joka on tarkoitettu lisääntymiselle, on oltava 2-3 sisäosaa, alempi leikkaus suoritetaan suoraan 90 ° kulmassa. Petiolet jättävät makaamaan kuivumista varten 8-10 tuntia.

Kasvien pistokkaita kosteassa alustassa (vermikuliitti, perliitti tai hiekka), peitä sitten lasipurkki tai puolet muovipullo. Itämislämpötila ei saa ylittää 22-23 °, muuten pistokkaat romahtavat. Alustan kosteus säilyy jatkuvasti. Juurekset tapahtuvat 1,5-3 viikossa.

Taimet istutetaan yksittäisiin ruukkuihin, joiden halkaisija on 12-16 cm. Jos tehdään oikein, nuoret kasvit alkavat kukoistaa samana vuonna.

Trimmeri kara yläreunan yläpuolelle, jolloin vino leikkaus

Tämä menetelmä tehdään rehevän kukinnan hankkimiseksi, nuorentaa kasvia ja muodostaa kauniin Bushin muoto. Rajaa on kasvatettava ennen kuin ne tulevat liian suureksi eli kasvien tarkkailemiseksi on tarpeen koko aktiivisen kehityksen ajan - maaliskuusta lokakuuhun.

Työkalu on terävästi teroitettu ja desinfioitu. Voit käyttää saksia, vaarallista parranajokonetta tai veistä. Trimmeri kara yläreunan yläpuolelle, jolloin viisto leikataan. On välttämätöntä seurata ampumien suuntaa. Heidän on kasvatettava eri suuntiin, ei keskellä, jotta he eivät häiritse toisiaan.

Pinching luoda ylimääräisiä sivuttaisia ​​versoja voidaan tehdä yksinkertaisesti katkaisemalla tarpeettomat topit puhdas sormet.

Pelargoniumn lehtien keltaiset reunat voivat viitata ravintoaineiden puutteeseen

Lehtien terien karaaminen. Syynä voi olla juuristo- ja bakteeritauteja. Kukka on vedettävä ulos potista, tarkista juuristo ja aseta se uuteen maaperään.

 • Alemman lehtineen reunat muuttuvat keltaisiksi. Riittämätön ravintoaine, kasvi tarvitsee lannoittaa mineraalilannoitteilla.
 • Varret, kuolevat lehdet. Tämä osoittaa varren törmäyksen. Vähennä kastelua, katkaise kaikki vaurioituneet versot.
 • Pelargonium ei kukoistaa, muuttuu keltaiseksi, ei vapauta silmiä. Voi olla useita syitä - hyvin kuuma ilma, valon puute, liiallinen kastelu, korkea kosteus.
 • Kasvi pysähtyy kasvussa ja kehityksessä, turgoria voidaan vähentää, kukka on hidasta myös kastelun jälkeen. Ongelma on aiheuttanut maaperän virheellinen happamuus (alle 5,5), typen puute, pieni potin koko tai hyönteisten tuholaisten tai siitosmyrkkyjen hyökkäys.
 • Katso, miksi keltaiset itukat voivat kuivua ja kuivua. Vastaus on täällä.

  Pelargoniumin liiallinen kastelu voi vahingoittaa, kasvi voi kehittyä harmaahroosista

  Harmaa rotti. Se johtuu sienistä, se näkyy ruskeilla pisteillä kasvien lehtien ja varret, erityisesti alaosassa. Kukat tulevat paikoilleen. Kaikki laitoksen osat peitetään harmaalla, paksuisella pinnoitteella. Taudin kehittyminen edistää ilman ja maaperän liiallista kosteutta, suurta typpipitoisuutta maassa. Kastelu ja yläpukeutuminen on suositeltavaa vähentää, ruiskuttamalla laitosta käsittelyn aikana on ehdottomasti kielletty. Patogeenin tuhoamiseksi käytetään systeemisiä fungisidisia lääkkeitä - Fundazol, Vitaros, Rovral.

 • Varsi ja juurihukka. Syynä on loisin sieni, joka aiheuttaa kiihtynyttä himoitusta ja kukinnan kuolemaa. Juurijärjestelmä peitetään pimeillä kuopilla, sitten haavoittuneet alueet murtautuvat ja kasvien maapinta-ala asetetaan. Provokaattori on laskujen paksuuntuminen, maaperän ylimääräinen typpi, äkilliset muutokset ilmassa ja maan lämpötiloissa, lämpö, ​​voimakas kosteus. Fungisidien hoitoon systeemisesti - Previcur, Ridomil Gold. Eliminoida kaikki mahdolliset provosoivat tekijät, kastelu ja kostutus lopetetaan kokonaan.
 • Varsi ja juuret. Se johtuu Phytophthora-loisista. Kasvi alkaa hiipua ja pian hukkuu. Kasvin juuret ja alaosa peitetään paikoilla, jotka ovat juuttuneet sisään. Takakya-havainto nousee nopeasti. Provokaattorit ovat samoja syitä kuin kaikenlaiset rotat. Substraatti korvataan uudella, kevyellä ja löysällä ja hyvällä ilmastuksella. Kastelu ja päällystys pysähtyy, kasvi on käsitelty fungisideilla kuten Previkur, Ridomil, Profit Gold.
 • Tietojen täydellisyydestä suosittelemme, että tutustut tämän videon pelargonium-videomateriaaliin. Kukkakauppias paljastaa useita vinkkejä hoitoon ja toivottaa miellyttävää katselua.

  Pelargonium: hoito, lisääntyminen ja elinsiirto kotona

  Pelargonium on Geranium-perheen kasvi, jota kutsutaan laajalti geraniumiksi. Kotimainen kasvi Etelä-Afrikasta, jossa se elää kuivilla ja tuulisilla alueilla.

  Geranium on ruohomaisia, puolipuita tai pensaita kasveja. Koska se on vaatimaton ja runsas kukinta, se on hyvin suosittu sisä-, parveke- ja puutarhanviljelyyn.

  Pelargoniumin rakkautta ravitsevat paitsi Neuvostoliiton isät, myös Euroopan asukkaat, jotka aktiivisesti koristelevat parvekkeitaan ja loggiaansa. Tässä on syytä huomata, että kun kasvatetaan kasveja tilavissa altaissa, kattiloissa ja "vapaassa" maaperässä puutarhassa, se kukkii keskipitkällä.

  Pelargonium-lajikkeiden lajikkeet

  Yhteensä Pelargonium-suvulla on noin 250 lajia, joiden perusteella monet lajikkeet ovat peräisin.

  Suosituimmat ja yleiset tyypit:

  1. Royal (se on suurikukkaisia) - erottuvat suurilla kukilla, joilla on terälehtien värimaailma. Keskellä on aina tummempi ja samettinen, ja reunat ovat hyvin kevyitä;
  2. Plioclykaatin (tai kilpirauhasen) pelargoniuma erottuvat kiiltävät lehdet ja sametti terälehdet kukkia. Sen varret kasvavat tavallisesti 1 metrin pituisiksi, mikä teki kilpirauhaslajeista suosittuja parvekkeiden ja logiikan koristelemiseksi;
  3. Alueellinen - tämän lajin ominaispiirre on lehtien alueellinen värjäytyminen, reunat ovat aina hieman keskikohdasta kevyempiä. Tämä on yksi yleisimmistä lajeista, ja se perustuu useisiin lajikkeisiin.
  4. Enkeliä erottaa sen lehdet ja kukat tuoksu, kuten Pansies. Ainoa haittapuoli on värit vähittäinen lasku syksyllä;
  5. Tuoksuva pelargonium kasvaa melko suureksi ja siksi sitä käytetään usein puutarhan istuttamiseen. Totta, pitäisi olla varovainen, koska hänellä on erittäin hauras varret, jotka voivat rikkoa voimakkaita tuulia.

  Kotihoito aloittelijoille

  Pelargoniumin hoito on itsessään yksinkertainen, ja se sopii aloittelijoille tai niille, jotka eivät halua kasvaa kasveja. Pääasiassa on noudattaa muutamia yksinkertaisia ​​sääntöjä ja valvoa geraniumien tilaa. Jos jotain menee pieleen, esimerkiksi unohdat veden kasvin, kaikki on näkyvissä ulkonäössä.

  Pelargoni - photophilous kasvi kestää suorassa auringonvalossa. Paras paikka sen sijainti on etelään, itään tai länteen päin. Vaikka kuuma sää, Pelargonium voi "heittää" lähes kaikki lehdet ja kukat pysyvät vain.

  Siksi alueilla, joilla on kuumassa ilmastossa, ja keskikesällä, on parempi poistaa tehtaan eteläpuolelta. Tämä voidaan tehdä turvallisesti, koska liikkuminen ei vaikuta pelargonioita.

  Yleensä valaistuksen pitäisi olla runsaasti, mieluiten päivänvalossa on 16 tuntia. Kun puute valon varret alkavat pitkänomainen ja kasvi menettää hyvältä. Kesällä pelargonioita parempi seistä parvekkeella tai puutarhassa, niin että se on suoraan auringon alla.

  Valitessaan sijainti ja valaistus, olisi otettava huomioon yksilölliset ominaisuudet lajin, niin tuoksuva Pelargonium mieluummin tummennetut paikkoja. Ja Royal toivottuja lajeja suoralta auringonvalolta, joten sinun tulisi välttää asettamalla etelälaidalla.

  Miten päästä eroon hajut jääkaapissa löytyy myös julkaisun sivuilla.

  Noin asianmukaista hoitoa syklaameille kotona, lue tämä artikkeli.

  Sieltä opit valita suunnittelun laattojen kylpyhuoneessa.

  Lämpötila ja kosteus

  Lämpötilaolosuhteet Pelargonium, edullisesti kohtalainen. Hän ei pidä kylmä sää tai kuumuudelle.

  • Kesällä - 20-22 astetta;
  • talvi - 16 astetta;
  • Jotkut lajit kestää lyhyen jäähdytys (esim. Pelargonium vyöhykkeinen kestämään lämpötilan laskun 1).

  Kuten kosteuden, se sopii tavanomaiset mittarit. Muita kostumista (ruiskutus) pelargoni vaatii. Äärimmäisessä tapauksessa se on paljon kuivaa ilmaa kuu- man aallon aikana. Mutta erittäin kostea ilma voi aiheuttaa mätänevät juuret ja varret sekä ulkonäkö infektioita.

  Myös varoa ilmankiertoa. Sen on oltava jatkuvasti. Vuonna tunkkainen seisova ilma kasvi alkaa satuttaa. Tämä on erityisen tärkeää talvella.

  Usein kastelu pelargonioita ei tarvitse. Meidän on ohjattava niin kuivumista maaperään. Mutta on olemassa muutamia sääntöjä kesällä maaperä on aina oltava vlazhnovatoy (muttei märkää).

  Paras tapa tarkistaa ajan veden Pelargonium tai ei, on tarkistaa maaperän tuntuista. Pintakerroksen tulisi kuivata, mutta sen alla (noin 1 cm syvä), maa on oltava vlazhnovatoy.

  Kun kastelua tarvitaan odottamaan veden valua altaaseen. 10 minuutin kuluttua, valuta nestettä ja odota, kunnes se on täysin tyhjä. Kastelu tapahtuu parhaiten kattilaan ja kaada vettä suoraan juuren alle. Tämä tiedetään kokenein puutarhurit ja kukkakaupat. Mutta vaikka me kaikki "tavalliset" - älä huoli, pääasia poista liika neste. Tämä sääntö koskee sekä talvella että kesällä kastelua.

  Kanssa lannoitus vielä helpompaa. On välttämätöntä tehdä kukinnan aikana - noin varhaisesta keväästä myöhäiseen syksyyn. Aika ratkaisu kukkivat kasvit toi kahden viikon kuluttua. Voit valita minkä tahansa typpipitoista lannoitetta ei. Annostus, ohjeissa kunkin erityisen lannoitetta.

  Elinsiirron Pelargonium melkein ei tarvitse, ainoa poikkeus on istuttamisen juurtuneita pistokkaita, mutta vähän myöhemmin siitä. Pelargonium kasvaa noin kolme vuotta, niin, yleensä, vain korvaaminen pintamaan uuden (seos valmistettiin samalla tavalla kuin maaperään, jossa kasvi kasvaa jo).

  Viljelykasvit tulee vuosittain alussa kukinnan aikana, eli alkukeväästä. Puhdistetaan yleensä kaikki top juoksijat (enemmän voidaan käyttää jalostukseen). Näin voit tarkasti leikata puolella Pelargonium kasvun ja runsaan kukinnan.

  Väri geranium, kuten jo mainittiin, varhaisesta keväästä myöhäiseen syksyyn. kukinnan muodossa - muutama sateenvarjo kukinto. Ne voivat olla täysin eri väriä (riippuen ja arvosana). Kukkia myös erikokoisia (joillakin lajeilla ne ovat suuria, kuten Royal, toiset ovat pienempiä).

  Lisääntyminen kotona

  Pelargonium kotiin voivat lisääntyä kahdella tavalla: siemeniä ja avulla pistokkaita. Ensimmäinen yhteinen ei paljon, kun niitä kasvatetaan kotona, koska se on melko hankalaa.

  Kerrottavaksi siemenet, keväällä ja valmistelee säiliöön, jossa valo maaperään. Siemenet kylvettiin maahan ja juotetaan säännöllisesti. Ensimmäistä kertaa lämpötilan tulisi olla 20-22 astetta.

  Keskikesällä, taimien istutetaan seoksesta lehtiä ja turpeesta maahan fosforin ja hiekkaa. Tässä noudatetaan komponentit otetaan yhtä paljon.

  Vegetatiivisen pistokkaiden otettu pienen potin (noin 19 cm halkaisijaltaan). Aloittaa alareunassa on säädetty kuivatus, ja sitten se kaadettiin seokseen, jossa turvetta ja hiekkaa.

  Pistokkaat pitäisi olla 3-5 paria lehtiä, mutta vähintään 2. Ne on leikattu tai solmuun, tai vähän alle. Leikkasin pistokkaat poistettu pohjaparin lehdet lähtevät alasti "bar."

  Valmistamisen jälkeen pistokkaat täytyy tehdä reikiä maahan lähellä reunaa potin. Sitten tapahtuu pistokkaat takaisin niin, että kaikki lehdet ovat maanpinnan ja kevyesti tamp maaperään.

  Nyt meidän täytyy odottaa muutaman päivän, kunnes juuret "pohtineet" maaperään. Vain siten voimme juottaa taimien. Mennessä keskikesällä pelargoniuutteista elinsiirron ruukut isompi.

  Pelargoni kuitenkin sitkeä kasvi, mutta myös voi joskus olla sairas, usein se johtuu sopimattomasta hoidosta.

  • harmaahome;
  • ruoste;
  • Verticillium Wilt;
  • mätää varren;
  • Muiden patogeenisten sienten, jonka vuoksi lehdet ja petioles näkyvät eri paikoista.

  Jos kasvi on alkanut kehittää harmaahomeen, niin se lähtee, versot, varret ja jopa tärkein terälehdet kukista alkaa näkyä harmaa patina. Tämä tapahtuu, koska alhainen lämpötila, kosteus ja ilman sen ilmanvaihto runsas kastelu.

  • tarkkailla lämpötilaa järjestelmää talvella, tarvitaan Pelargonium;
  • säännöllisesti tuuleta huone;
  • Älä laita kasveja lähellä toisiaan;
  • kuiva tai poistaa sairaat lehdet;
  • älä vettä enemmän kuin kerran 10 päivää.

  Ruoste voi havaita samankeskisiä ympyröitä ruskea sisäiseen reunaa. Ulkosivulla levyn näkyy vain keltainen ympyrä.

  Syyt: kosteus, huono ilmanvaihto.

  Käsittely: on tarpeen katkaista kaikki lehdet vaikuttaa ja käsittelemään kasvia liuoksella benlata nopeudella 1 g 1 litraa kohti.

  Tämä tauti aiheuttaa sieni, joka hyökkää johtava Pelargonium järjestelmä. Vuonna geranium vähitellen häivyttää ja lehdet muuttuvat keltaisiksi. Mitään hoitoa.

  Juuressa varren alkaa tulla esiin ja lisätä musta piste. Vähitellen rots varren täysin tyvestä. Hoito - puuttuu. Kaikkein voimme tehdä on katkaista varsi ylhäältä ja estää taudin. Syyt: liikaa vettä.

  Hyönteiset, jotka vaikuttavat pelargoni:

  1. Whitefly - hyvin pieni valkoinen perhonen. Sen sijaan se on pieni valkoinen toukat ovat kasvi;
  2. Punkit alareunassa reunaa ja niiden läsnäolo voidaan havaita tunnusomainen ohut raina kasvi. Tappioon punkki lähtee vähitellen marmori takia menettämään ravintoaineita;
  3. Miinaajakärpästen - havaitaan ominaisuus möhkäleitä, kuten puuvilla, axils lehdet ja varret.

  Hankinnan aikana kasvin huolellisesti tarkistaa läsnäolo jauhiaistaso ja miinaajakärpästen. Jos yhtäkkiä merkkejä tuholaisten tai itsestään - luopua ostosta.

  Mahdolliset ongelmat ja niiden ratkaisut

  Lisäksi infektiolle eri kasvitautien ja tuhoeläinten, ja mahdolliset vähemmän kauhea ongelma. ne yleensä johtua sopimattomasta hoidosta ja käsitellään poistamiseen syitä.

  Ongelmia ja ratkaisuja:

  1. Jos Pelargonium lehdet alkavat punastua, sitten lämpötila on liian alhainen, ja se on tarpeen asettaa halutulla lämpötila-alueella;
  2. Ei vain kukkia, mutta suuri määrä lehtiä - teet paljon lannoitetta, vähentää, ja se on parempi väliaikaisesti pysäyttää ruokinta;
  3. Kellastumista alalehdistä - puute kosteutta ja ilmanvaihdon puuttumisesta.

  Tärkeitä hoitoon tämän hämmästyttävän kasvin - se on helppo noudattaa kaikkia sääntöjä tai aikaa korjata tilanne. Ja loput kasvi ei aiheuta epämukavuutta ja miellyttää silmää sen kukinnan.

  Muutamia vihjeitä muodostaen rehevä pensas Pelargonium siellä seuraavaan videoon.

  Leikkasin itävät pistokkaat pelargonioita, ensin laittaa lasilliseen vettä, niin että ne päästävät vettä juurista. Niin varmasti juurtua geranium pataan istutuksen. Olen huoneistossa on kaikkein vaatimaton kukka, ei kuitenkaan kaktukset.

  Leave a Reply

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  You may use these HTML tags and attributes:

  <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  19 − 9 =