Perennat puutarhan

Monivuotiset kukat ja puutarha, eivät vaadi huoltoa - on olemassa! Top 10 Perennat puutarhan: kaunis, vaatimaton (kuva)

Cottage - lepopaikan, jota ei voi kuvitella ilman kukkia.

Luo valoisa ja houkutteleva kukka puutarha, huolehtiminen, joka ei vie paljon aikaa ja vaivaa, voit käyttää sitkeitä kasveja. Tietenkin, ei väri, se on huoltovapaa, mutta on niitä, joille se on minimaalinen.

Antaa täydellisen monivuotiset kukat, jotka eivät tarvitse erityistä kasvuolosuhteet.

Millaisia ​​kukkia istuttaa alueella?

Koristeelliset perennat on monia, niitä voidaan käyttää luomaan paitsi sängyssä, mutta koristella raita ja elvyttää puutarhan suunnitteluun. Valita oikea kasvit, voit nauttia kauneuden kukinta keväästä myöhäiseen syksyyn. Lisäksi varjoa rakastava yksilöt voivat antaa ainutlaatuisen näkymän jopa kaikkein yksinäinen paikka. Sängyssä on oltava läsnä kestäviä lajeja, jotka on hyvin siedetty negatiivinen lämpötila äkillinen jäähdytys ja puuskaisuuden.

Kaikki kukat kasvatetaan mökillä voidaan jakaa eri tyyppiä:

• alkukeväästä kukkivat perennat;

• pitkä kukkivat kasvit;

• rekisteröimiseksi raja;

• Alpine;

• koriste putoava perennat;

• meheviä kasveja puutarhaan.

Huolimatta lajikkeiden monipuolistumiseen, lajien ja vaatimaton kasvi, on vielä otettava huomioon maaperän koostumus ja ilmasto-olosuhteiden viljelyä. Tämän lähestymistavan, kukkapenkkiin ilahduttaa ulkonäkönsä jo vuosia.

Kevät monivuotiset kukat, jotka eivät vaadi huoltoa

Sipulikasvit ovat tyytyväisiä niiden ulkonäköä jo saapumista kevään ensimmäiset päivät. Monet lajit sipulit vaativat vähän hoitoa ja jotka tarvitsevat elinsiirtoa ovat enintään muutaman vuoden välein. Nämä ensimmäiset kukat levittävät silmut ja muistutetaan luonnon herääminen. Kaikki he tarvitsevat - ilman jyrsijöitä, jotka pilaavat sipulit. Suojaavat kasveja on mahdollista nykyaikaisten lasku koreja, joiden avulla on helpompi hoitaa niitä.

Ryhmä istutus tulppaanit näyttävät hyvältä sängyt, kiskoilla tai kivinen puutarhassa. Kukkivat tulppaanit alkaa melko aikaisin, yleensä maaliskuussa. Kesto kukinnan riippuu tyypistä ja kestää jopa kaksi kuukautta. Tulppaanit jaetaan lyhyt ja pitkä tyyppejä. Ensimmäinen kasvaa jopa 10 cm, kun tämä voi olla jopa 50 cm.

Istutus kaikenlaisia ​​tulppaanit syksyllä jossain syyskuun puolivälissä. Kukkia mieluummin hyvin valaistu puutarha tontteja ilman vettä pysähtyneisyyden. On toivottavaa, että kesällä jäi kuiva maaperä, ja jousi on kohtalaisen kostea.

Väritys kasvitieteellinen tulppaanit on hyvin monipuolinen, jonka avulla voidaan toteuttaa minkä tahansa fantasiaa. Toisin kuin tavalliset tulppaani - kasvitieteellinen ei vaadi vuotuista kaivaa sipulit, rönsyilevän pesiä antaa heille vieläkin kauniimpi, kukinnan tulee runsaasti.

Yleisimpiä kasvitieteellinen tulppaanit puutarhassa:

Kääpiö muodot näistä väreistä ovat asianmukaisia ​​rock garden, nurmikot ja puutarhat, luonnollinen tyyli.

Muut kuin kasveja, jotka kasvavat selvästi alle lehtipuita, rockeries ja nurmikoilla. Kukinta-ajan - huhtikuussa joillakin alueilla - maaliskuun lopussa. Kasvit pitäisi valita hyvin valaistu paikka, ilman vettä pysähtyneisyyden. Maaperä on hyvin valutettu, kasvi ei siedä pienintäkään podmokaniya. Iridodiktiumy istutettu elokuun lopussa. Korkeus joidenkin lajien enintään 10 cm.

By varhaisen kukinnan sipuli kasvilajit ovat:

Pitkä kukinta monivuotinen kukkia esikaupunkialueella

Vaatimaton perennat ovat hyviä, koska ne eivät vaadi vuotuista istutus, kasvatus taimia, ja muita ongelmia. ne laajenevat ja tulla vain kauniimpi vuosittain. Nämä monivuotiset kukat Puutarhan, jotka eivät vaadi huoltoa - mannaa tahansa kesällä asukas.

Kasvi sietää hieman varjossa kasvaa hyvin alla pensaiden ja puiden väliin. Vaikuttava veistetty lehdet ja epätavallisen muotoinen kukinto houkuttelee kesävieraatkin kauneudellaan. Astilba tuskin tuholaisten vioittamia, ei sairas ja vaatii hyvin vähän huoltoa. Kaikki hän tarvitsi - poistaminen kuivan kukinnot.

Kastelu kasvi pitäisi olla harvinaista, että sateinen kesä voit tehdä ollenkaan ilman sitä. Jotkut lajit talvella tarvitsevat suojaa, vaan se riippuu ilmasto vyöhykkeellä viljelyn.

Astilbe kukkii kesäkuusta syyskuuhun. Juurakot istutetaan keväällä, huhtikuusta toukokuuhun, tai syksyllä. Kasvien korkeus vaihteli 20-120 cm. Flower vastaa hyvin käyttöön orgaanisen aineksen.

Kasvi-mannaa kosteikkojen ja savimailla. Mesiangervo kasvaa ei vain voi aurinko, mutta varjossa. Ainoa ehto - aina kosteassa maaperässä.

mesiangervo Kukinta alkaa kesäkuussa ja kestää syyskuuhun. Tontit istutetaan kasveja toukokuussa. Kokonsa sopivia viljelyyn rockeries tai rabatok. Filipendula tavallinen korkeus vaihtelee 30-250 cm.

On mahdotonta kuvitella puutarha ilman maan pitkän kukkivat kasvit, kuten:

• Rudbeckia - ja se näyttää auringonkukan Bloom erittäin näyttävä;

• Laventeli - yrtti, joka auttaa pääsemään eroon tuhohyönteisiä talossa ja puutarhassa;

• kullero - kasvi jalostukseen lampia ja kosteilla alueilla;

• Geranium - kukka tahansa maaperän ja valaistusolosuhteissa;

• cornflower monta vuotta - laitosta aurinko sivustoja.

Kaunis kukkiva perennat, jotka eivät vaadi huoltoa

Monista perennoja, voit poimia kauniita kukinnan lajeja, jotka eivät pelkää pakkasta ja talvehtivat hyvin ilman suojaa.

1. Delphinium - yhdessä paikassa kasvaa jopa 5-6 vuotta.

2. Primula forest - kevät primroses.

3. Phlox - vaatimaton ruohokasveilla eri värejä.

4. Elämänlanka - köynnöskasvin luoda pensasaidat, aidat koristeet.

5. Pionit - aika tuoksuvia kukkia.

6. Kamomilla - suuren konstailematon kukkia puutarhassa.

Kaunis pensas suuri pallomainen kukintoja, joka on muodostettu jousen jääty- eniten.

Hydrangea väri on melko vaihteleva ja riippuu maaperän happamuus. Grown valkoinen, vaaleanpunainen, violetti, kerma ja sininen hortensiat.

Hydrangea istutettu osittain varjossa, kun kirkas aurinko polttaa tarjouksen lehdet ja kukan terälehtiä. Tärkein hetket hoidosta hydrangea karsimisesta kasveja. Flower tuskin vaikuttaa tuholaisten, sietää talvi. Joillakin alueilla tarvitsee suojaa.

Nurmikasvien kasveja aurinkoinen alueilla. Jossain vaiheessa kasvaa jopa 7 vuotta, minkä jälkeen kasvit tarvitsevat elinsiirron. Kukinta pitkä, mieleenpainuva. Väri ja muoto kukkia vaihdella ja riippuu lajikkeesta.

Kasvi on vaatimaton, se ei vaadi usein kastelua. tarpeeksi hyvä märkä maaperään useita kertoja viikossa. Ei alttiita sairauksille, harvoin vaikuttavat tuhoeläinten.

Koriste lehtipuun monivuotinen kukkia esikaupunkialueella

Koriste putoava kukkia kiinnitettävä erityistä huomiota. Ne houkuttelevat huomiota paitsi sen kukkii, mutta myös kauneutta lehtiä. Monet näistä kasveista olennaista luoda kukka-asetelmat puutarhassa.

menevät kaikki lempiväri määrän koriste lehtipuuta kestävämmät kasvit:

Monivuotiset koriste putoava kasvit hopeanhohtoinen värillinen lehdet yhdistää hyvin vaaleanpunaiset kukat, täydentävät koostumus sinisen sävyjä ovat täydellisen taustan kirkas ja värikkäitä kukkia.

Koostumuksia puutarhassa sinun täytyy harkita paitsi väri lähtee, mutta myös niiden muoto. Muista, kaikki pitäisi olla kohtuullisesti!

Ground kattaa meheviä kukkia, jotka eivät vaadi huoltoa

Edustajia Crassulaceae käytetään laajasti suunnittelussa alppipuutarha ja maa kansi. Stonecrops ja erilaisia ​​Euphorbia hyvännäköisen kivinen puutarhoissa, jolloin kaikkein luonnollista koostumusta.

Mehikasvit on istutettu aurinkoisella alueella, jossa on vettä pysähtyneisyyden. Kaikki lajit suosivat hiekkamaassa, hyvin juurtua kivien. Mehikasvit eivät vaadi hoidon, eivät edellytä usein kastelua, voi luopua luonnollinen sademäärä.

© 2012-2018 "Naisten mielipide." Kun kopioit materiaalit - viittaus lähde on pakollista!

Päätoimittaja portaalin Ekaterina Danilova

Sähköposti: [email protected]

Ota yhteyttä: +7 (965) 405 64 18

Kukinnan perennojen ja puutarha

Puutarha monivuotiset kukat, kukkivat koko kesän: tyypit

Mukavin kukkia puutarha perennoja on yhtä niistä vähemmän "ongelmia" ei tarvitse istuttaa uudelleen joka kevät, keksiä eri vaihtoehtoja ja järjestelmiä. Siksi ne ovat niin rakastettu puutarhurit. Joten olin mieluummin kukkapenkki perennoja, kukinta koko kesän, joten se ei ole viljeltiin eteenpäin joka vuosi.

Miksi me valita kaunis ja pitkä kukinta monivuotiset kukat meidän kukkapenkkiin:

 1. Sinun ei tarvitse olla istutettu kunkin kauden;
 2. hyvin sietää talvella ilman suojaa;
 3. koko kauden näyttävät koriste, lähes ilman apuamme.

sisältöön ↑

Kaunis kukkiva perennat kuvauksen ja valokuvan

Niistä perennat ovat erilaisia ​​kuin korkeus, kukinta-aika ja kesto, sekä varjoa sietävät. Alkaen niin monenlaisia ​​voit tehdä kaunista laulua tai sänky, joka haluttaessa voidaan täydentää vuotuinen kukat ja koriste heinät.

Mikä voisi olla kauniimpi kuin monivuotiset kukat ja puutarha, kukkivat koko kesän. Lomanviettäjille, jotka tulevat vain viikonloppuisin ehkä aina kiinnittää paljon huomiota Kukkatarhan monivuotinen sänky, joka kukkii lähes itsestään, se on hyvä tapa ulos. Tärkeintä poimia varten kukkapenkkiin dolgotsvetuschie vaatimaton perennoja.

Kukkia kukkapenkkien kukkivat koko kesän, poimia ei ole vaikeaa. Katsotaanpa, miten se tehdään. On aina eri lajeja eri kukinnan aikana, ja jotkut Bloom kesäkuusta lokakuuhun ja jatkuvasti on koristeellinen ulkonäkö.

Monivuotiset kukat ja puutarha voidaan jakaa kolmeen korkeus ryhmään:

 • alimitoitettu, jopa 50 cm;
 • sredneroslye 50-80 cm;
 • pitkä, mittarin tai enemmän.

On toisenlainen perennoja - viiniköynnösten. Niitä käytetään yleensä koristella julkisivut puutarha talot, ne peittävät ulkorakennukset, piiloutuvat seinän kiipeily viiniköynnöksiä houkuttele aidat.

Näitä kukkiin käytetään ensimmäistä suunnitelmat, kääntyessään, kukkaistutuksia koristelu. Niiden yhteisestä viljelyä suuremmalla tapauksissa olisi huolehdittava, jotta niiden kasvu ei tukahduttaa jälkimmäisen.

Bush korkeus 15-20 cm, mutta erilaisia ​​sävyjä ja elinvoimainen täyteläisiä värejä alttoviulu tekee suosituin monivuotinen meidän puutarhurit ja puutarhurit. Tämä värikäs kukka ylpeä paikka kukkapenkki, kukinta koko kesän.

Orvokkeja kukinnan alkamista huhtikuun lopulla, elvyttää tylsä ​​ulkonäkö esikaupunkialueella talven jälkeen ja jatkaa iloa silmälle koko kesän. Tärkein aika poistaa kuihtuneet kukat.

Sinisiä tai vaaleanpunaisia ​​kukkia, hiipivä pehmeä matto, ne ovat koristeellisia, alusta loppuun kesän. Hyvin vaatimaton, ne voivat täydentää tahansa hienostunut koostumus.

Lempeä, vaatimaton, kaunis kukka, jopa 50 cm. Se menee hyvin useita värejä. Muista löytää paikka hänelle. Se kukkii lähes koko kesän.

Kukinta koko kesän phlox iloa silmälle, jolla on runsaasti värejä. Korkeus 30 cm, nämä monivuotiset kukat yhdistetään koriste ruoho ja muut kukat. Vaatimaton, kaunis, tuoksuva phlox ilahduttaa sinua sen kauneutta koko kesän.

Siniseen kelloja koristella tahansa kukkapenkkiin ja Alppien slide. Kukkii puolivälistä syksyyn, etenkin moodiness ei näy.

Alhainen kauniita valkoisia kukkia, jonka halkaisija on 5 cm. Erittäin näyttävyyttä vieressä muista kirkkaista stipendiaatti. Kasvi on vaatimaton, kasvaa lähes kaikissa olosuhteissa.

Nämä kasvit ovat koristeelliset lehdet, jotka ovat värejä ilman koristelu. Herkkä kukkia, vaaleankeltainen, hieno. Bush kasvaa jopa 40 cm, näyttää hyvältä rajoja ja reunoille kukkapenkkiin.

Koristekasvi ohuella varsi korkeus 15-25 cm. Se johtuu siitä, että kukka on herkkä, hauras paeta se on altis majoitus muodostaen Kukinta sovi missään pihan. Neilikka kukat eivät eroa suurikokoisia, mutta miellyttävä eri värejä, valkoisesta, vaaleanpunaisesta punaiseen.

Tärkeimpiä etuja ketoneilikka mainita sen yksinkertaisuus hoidon, hyvin siedetty talvella kylmä.

Ketoneilikka ja käytetty maa kansi, istutus puunrungot.

Dolgotsvetuschie monivuotiset keskimääräinen korkeus

Suosituin ryhmä monivuotiset kukat. Niiden korkeus on 60-100 cm.

Yleisimmin käytetty paniculata raunikki. Pensas, korkeus noin 1 metri, koteloitu pilvi pitkä versot on paljon pieniä kukkia, valkoinen, valko-vaaleanpunainen ja vaaleanpunainen väri. Ohut versoja keula maahan muodostaen herkkä kukinnan pallo. Kukinta kestää heinäkuun puolivälistä elokuun loppuun.

By dolgotsvetuschim ei sovelleta, vaan kuuluvat ryhmään kauneimmista perennoja keskimääräistä kasvua.

Keskimääräinen korkeus iiris lajikkeita, jotka vahvistetaan kukkaperä korkeus 40-70 cm, on "kultainen" välillä kääpiö ja pitkä kurjenmiekka.

Kasvien hoito vaatii vähän vaivaa: kastelu kuivalla säällä, sato varret, jolloin esteettinen ulkonäkö kukka. Vaatimaton. Yhdessä paikassa voi kasvaa noin 10 vuotta. Se näyttää mukavaa mixborders.

Kun näet kukkivat liljat, ei puutarhuri voi vastustaa kiusausta istuttaa hänen puutarha. Joissa todella Royal loistoa ja kauneutta kiehtova näky.

Lily Bloom alkaa kesäkuussa, korvaa tulppaanit ja pionit. Kukat kukkivat karan alhaalta ylös ja elää kolmesta yhdeksän päivää. Mutta emme saa heti kaikki kukat ovat kuihtuneet niiden poistamiseksi. On hyödyllistä laitosta vielä 1,5 kuukautta rakkoon voimaa ja ravinteita.

Värit syntyvät kasvattajat voivat ihailla ääretön. Kaikki sävyjä keltainen, vaaleanpunainen, punainen kukka koristaa tahansa kukkatarha. Kukinta jatkuu koko kesän. Lähes kaikki daylily kukka piikki yläpuolella Bush, ja voi kuljettaa jopa 30 kukkia, minkä vuoksi sen kukinta jatkuvasti.

Korkeus jopa 60 cm kukka, kukkii koko kesän kirkkaan siniset kukat. Kuten useimmat perennat on vaatimaton eikä vaadi suoraa.

Laitoksessa voi sietää mahdolliset maaperän, ei vaadi erityistä hoitoa. Hänen ainoa etusija on aurinkoinen paikka kasvulle.

Siankärsämö sama näyttää hienolta ja yhdessä muiden perennojen ja yhden laskua.

Lupiini kukkivat kesäkuussa ja jatkuu Bloom kuukauden, punainen, keltainen, sininen ja violetti kukat.

Lupiinit kasvaa helposti. Jos sinulla ei ole taimenet, se jalostettu siemen menetelmällä. Paras vaihtoehto, ja vähemmän aikaa vievää syksyn kylvö siemenet maaperään.

Kukinnan monivuotinen yhden metrin korkeudelta, ja paniculate kukintoja punainen, violetti, valkoinen tai vaaleanpunaisia ​​kukkia.

Astilbe levittävät jakamalla Bush, kun hän täyttää viisi. Ei kaivaminen tärkein Bush varovasti erottaa osa laitoksen ja siirrettyjen. Työ jalostukseen Astilbe suorittaa joko aikaisin keväällä tai syksyllä. Kun syksyllä istutus kuusen oksat satamaan.

Kukkia korkeus 70 cm 2 m, korit ovat suuria, kirkkaan keltainen, ruskea, vaaleanpunainen terälehtiä.

Rudbeckia - vaatimaton kukkia, kastelu niitä melko harvinainen kuiva aurinkoinen sää, lannoitus kanssa typpilannoitteiden ja monimutkaisia ​​kevät - syksy.

Erittäin suosittu ja rakastettu puutarhurit vaatimaton perennoja. Tärkeintä ei ole niinkään kasvaa säilytykseen mukulat.

Ja monimuotoisuus kukan ja sen väri voi puhua loputtomasti: untuva ja hrizantemovidnye, tupsuja ja Pioni-, vuokko ja koriste, maalattu eri värejä - valkoinen ja punainen, viininpunainen ja violetti, keltainen ja oranssi.

Suhteellinen punahattu, lääkekasvi säilyy hyvin puutarhassa. Kukat vaalean lila väri korkealla kantoineen ruskealla keskellä hyvin tyylikkään ilmeen.

Delphinium, valokuvat ja kuvaus

Kukinta delphiniums kestää noin 2-3 viikkoa. Yhdessä paikassa voi kasvaa jopa 10 vuotta. Hän rakastaa hyvää, hedelmällinen maaperä, aurinkoinen tai kevyesti tummennetut paikka. Ja koska kasvin korkeus saavuttaa jopa kaksi metriä, tarve säätää Asennus pylväät kiinnittämiseen varren. Muuten, se voidaan rikkoa tuuli.

Aquilegia - erittäin kaunis monivuotinen

Toinen nimi Columbine, kukkia annetaan ominaispiirre kerätä tippaa vettä sisälle Corolla.

Aquilegia kukinta kestää kuukauden, ja se on pidempi, jos poista kuihtuneet kukat.

Top kastike lannoitteet kerran kaudessa kasvattaa kukinnan aikana.

Perennat, kukinta koko kesän

Kaikki edellä mainitut kukkia, se on vaatimaton perennoja, kukinta koko kesän. Ne ovat ihanteellisia kasvaa maassa, puutarhassa, talon lähellä etupiha. Ne näyttävät kaunis kuin katu kukkaistutuksia ja kukkapenkkien puistoissa.

Katsot valokuva perennojen nyt voit helposti luoda koostumus tai järjestelmä suhteessa sivuston.

Yhdistä koostumuksesta väri ja kasvien korkeus, sitten kukka tulee obvorozhitelen.

Lisäksi voit käyttää palveluja sivustomme "Valinta puutarhan kukkia parametrit", joka sijaitsee oikealla valikosta ja tehdä itsestään sängyn ulos erilaisia ​​värejä, jotka eroavat toisistaan ​​korkeuden, kukinta-aika, koko ja muoto kukkia.

Kukinnan perennoja nimen ja valokuvan, videon

Tyypit monivuotiset kukat, kukinta pitkä

Tälle sivulle top 10 kukkia, jotka kukkivat kauemmin kuin toiset.

Suosituin perennat dolgotsvetuschie

Luxury Beauty Rose on tunnettu eri lajeja ja valtava määrä hybridit ja lajikkeet, joista monet voivat kukkia jatkuvasti alkukesästä myöhään syksyyn.

Vuoden kompakti Välimeren pensas on violetti-sininen tai vaaleanpunaisia ​​tuoksuvia kukkia, jotka näkyvät toukokuun lopulla ja koristavat puutarhassa kunnes ensimmäinen halla.

Tuoksuva ja konstailematon dolgotsvetuschy monivuotinen. Riippuen väripaletti: valkoinen, vaaleanpunainen, violetti tai sininen.

Tämä kasvi on usein kutsuttu Meksikon minttu koska miellyttävä tuoksu Aniksen kukka ja lehtiä. Suuri luomiseen sekoitettu kukkapenkkiin ja puutarha yrttejä.

Ominaista monivärisiä Terry kukkia, jotka muistuttavat pieniä tyynyjä. Korkeus riippuen 25 ja 70 cm. Kukinta heinä-lokakuun puolivälissä.

Sietävän kasvin saavuttaa pituus 25-35 cm ja muistuttaa minttu. Ylpeytensä - ovat valkoisia, laventeli-sininen, violetti tai kirkkaan sininen kukintoja, korvat ja haju sitruuna lähtee joillakin lajeilla.

Dolgotsvetuschy vaatimaton monivuotinen suosittuja puutarhurit. Sen kukat ovat kuin pieniä auringot täynnä puutarhassa, jossa on kultainen miellyttävästä lämmöstä alusta heinäkuusta syyskuuhun.

Pinkki, valkoinen ja laventeli ylellisyyttä pitkulainen kukinnot pitkiä varsia koristavat monivuotinen heinäkuusta syyskuuhun.

Helokkiöljy kauneus kirkkaan kultaa ja vaaleanpunaisia ​​kukkia koristaa puutarhassa kesäkuusta elokuuhun. Se kasvaa myös kokonaan sun, hedelmällisessä ja kostea maaperä. Upea ryhmässä istutuksia.

Pieni dolgotsvetuschy monivuotinen, samanlainen pienoiskoossa Aster. Kukkii kesä-heinäkuussa ja on koristeltu puutarhassa ennen ensimmäistä pakkanen. Hän rakastaa aurinkoa ja valutettu maahan.

Ja mitä monivuotiset kukat koristavat maan päällä? Jos mahdollista, liitä kommentteja kuva kukat. Kiitos!

Mitkä ovat hienoimpia kukkia puutarhassa? Myös kiinnostunut harvinaisia ​​ja kauniita kukkia, mistä ne ostavat siemeniä. Haluan jotain valoisa ja epätavallinen, että he hämmästyivät! Haluan tehdä vaikutuksen naapureita)

Puutarhan kukkia, perennoja: valokuvan nimi

Kauneus kaunis monivuotinen puutarha on lähinnä siinä, että nämä kukat eivät tarvitse istutettu kaikkina vuodenaikoina - kerran riittää istuttaa puutarhaan, ja muutaman vuoden nauttia kauneuden ja tuoksu. Kukinnan perennat eivät ole huonompia kuin yksivuotisia kasveja, päinvastoin, nämä kukat on useita etuja.

Käytössä erityispiirteet monivuotiset kukat löytyy tämän artikkelin, sekä perehtyä kuvia ja nimiä perennojen puutarhassa.

Kukkia puutarha: perennat

Monivuotinen kukka puutarha maiseman suunnittelu täyttää mitään harvemmin yhteistä yksivuotisia kasveja. Perennojen tekevät erinomaista koostumuksen, nämä kukat voidaan istuttaa ruukkuihin ja ruukkuja, yhdistää niitä muita kasveja sänkyä ja edessä puutarhat.

Grassiset perennat usein istutetaan paikalliselle alueelle käyttäen niitä vihreänä matona tai nurmikolla. Varjon sietokykyiset lajikkeet sopivat hyvin puutarhan koristeluun, sillä jopa suurien puiden katon alla tällaiset perennat tuntuvat mukavalta. Ja kukkivat kasvilajikkeet soveltuvat ehdottomasti mille tahansa sivustolle - ne ovat hyvin koristeellisia.

Tavoitteena on suunnitella kukkapenkkejä ja kukkapenkkeja perennojen avulla, löytyy useista videoista maisemasuunnittelusta.

Verrattuna vuotuisiin kukoihin, perennoilla on useita etuja, muun muassa:

 1. Niitä ei tarvitse istuttaa vuosittain - useimmat lajit tällaisista kukista voivat kasvaa yhdestä paikasta ilman ylimääräistä hoitoa noin kolmesta neljään vuotta.
 2. Monivuotiset kukat ovat entistä vaatimattomampia, lähes aina ne eivät vaadi monimutkaista hoitoa - vain vedä pensaat kuivuudessa ja poista rikkaruohot.
 3. Perennat yleensä sietää talven hyvin. Tällaisia ​​kukkia ei voi piilottaa, vain syksystä alkaen on välttämätöntä poistaa haalistuneet silmut ja ylimääräiset vihannekset.
 4. Kukkapenkki, joka on koristeltu perennoilla, miellyttää omistajaa kaikkina vuodenaikoina ja pysyy houkuttelevana vielä useita vuosia.
 5. Puutarhojen ei tarvitse kuluttaa vuosittain istutusmateriaalia, joten perennat myös pystyvät säästämään budjetin.
 6. Johtuen siitä, että juuristo monivuotiset kasvit on hyvin kehittynyt ja jo kehystetty, ensimmäinen perennoja kukkivat keväällä ja hyvin mahdollisesti, on viimeinen kukkivat kasvit puutarhassa syksyllä pakkaset.

Puutarhanhoitajat vaihtavat usein taimia, mikä säästää pitkäkestoisten kasvien ostamista. Poikkeus on harvinainen perennat, jalostus on tarpeeksi hankalaa.

Monivuotisia kukkia on monenlaisia, tässä artikkelissa on kuvia puutarhasta ja puutarhasta parhaista monivuotisista kukista.

Mitä perennat voidaan turvallisesti istuttaa puutarhassasi

Perennat puutarhaan on jaettu useisiin ryhmiin, kukat voivat olla erilaisia:

 • kukinta-aika;
 • kukinnan kesto;
 • laitoksen korkeus;
 • koristeellinen (kukintoineen tai ilman kukkia);
 • jolla on erillinen kukka-aromi tai hajuton;
 • aavemaisuus - perennat on jaettu kolmeen ryhmään, jotka eroavat hoidon, elinsiirron ja talvikauden valmistelun vaatimuksista;
 • varjoa suvaitsevia tai aurinkoa rakastavia lajikkeita;
 • lisääntymismenetelmällä.

Paras lajikkeet monivuotiset kukat esitellään alla - jokainen puutarhuri voi käyttää niitä omassa puutarhassa, koska nämä kasvit soveltuvat koristeluun kukkapenkkiin, rabatok ja istutukseen riippuvasta ruukkuihin tai koriste ruukut (jos se on suositeltavaa käyttää jompaa kumpaa lajike löytyy video).

Tätä kukkia luonnehtii se, että tietyissä ilmasto-olosuhteissa (liian kylmillä talvilla) sitä voidaan kasvattaa vuosikulttuurina.

Kukat ovat riittävän suuria, niiden halkaisija on 7-8 cm, kukintojen sävyt voivat olla erilaisia: violetti, vaaleanpunainen, sininen tai punainen.

Anemone-mukulat tulisi istuttaa lannoitetuksi maaperäksi, haudata ne enintään 5 cm: n päähän ja valita puutarhan aurinkoisten alueiden istuttamiseen. Jos maa-alue on tyhjentynyt, se on lannoitettava vähintään kaksi kertaa vuodessa. Tätä varten on parempi käyttää yhdistettyjä lannoitteita, joissa yhdistetään mineraalilannoitus kemiallisiin elementteihin.

Blossoming astilba valokuvan ei jätä ketään välinpitämättömäksi - tämä monivuotinen on kohtalaisen lempeä ja erittäin pysyvä. Astilbatyypit eroavat toisistaan ​​merkittävästi: nämä ja erilaiset pensaiden korkeudet, koristeelliset ominaisuudet ja kukintojen sävy. Tämän mukaisesti on olemassa erilaisia ​​tapoja jättää, istuttaa monivuotinen kukka.

Yleisluonteisia ominaisuuksia kaikkien lajikkeiden paniikki astilba ovat seuraavat:

 • maaperän koostumus - maaperän on oltava hedelmällistä;
 • ei pidä liian kirkkaasta auringosta - erinomainen paikka monivuotisen istuttamisen kannalta on penumbra;
 • säännöllinen kastelu;
 • värjääntyneiden paniclesien pysyvä poistaminen.

Siksi kesän aikana monivuotinen on usein vettä ja multaa maata, ja talvella maan välissä pensaiden olisi peitetty eristysmateriaali tai kuusen lapnik - kuin lämmitin.

Videossa, joka koskee kukkapenkkien ja kukkakokoonpanojen tekemistä, on usein maininta badanasta. Tämän monivuotisen hyveen todella paljon:

 • bahan voidaan istuttaa jopa vähäisessä maaperässä;
 • hedelmällisissä maissa monivuotiset kukinnat hyvin runsaasti;
 • kasvi sietää hyvin auringonvalon puute;
 • Voit käyttää banaaneja koristelemaan kukkapenkkejä, kallioita ja pistorasioita.

Badanan heikko puoli on sen kyky sienitauteihin. Erityisesti keväällä kasvi tarvitsee fungisidihoitoa, koska suojan alla olevat ylenmittaiset juuret ovat usein saastuneita sienen itiöillä.

Erittäin kaunis kukkapenkki, koristeltu delphinium. Tämä monivuotinen kylvetään siemeniä, paksu ja rehevä rivi, sinun täytyy laittaa siemenet melko tiiviisti yhteen ja ripottele ohutta kerrosta maata päälle.

On olemassa useita lajikkeita tämän monivuotinen Persian delphiniums, golostebelnye tai hybridi Multiflora (noin erityispiirteet kunkin ryhmän puhuu kaunopuheisesti hänen nimensä).

Perennat tarvitsevat usein ja runsaasti kastelua, mutta on parempi vettä delphinium juuressa, niin että lehdet pysyvät kuivina - kasvi on altis tulehdukselle jauhelihalle. Juottamisen jälkeen holkkien välinen maa on löystynyt, mutta se on tehtävä huolellisesti, koska monivuotiset juuret ovat lähellä maaperän pintaa.

Nämä koristeelliset perennat kuuluvat kasvit-lianas, koska clematis pysty kääntymään tukien ympärille ja luoda suojan.

Istuttaminen klematis on tarpeen maaperän hyvä kuivatus, hiekkasävyt ovat sopivimpia perennat. Muilla syillä on tarpeen järjestää ylimääräisen veden ulosvirtausjärjestelmä.

Kasvi ei pidä alhaalla sijaitsevista alueista ja niistä paikoista, joissa pohjavesi on lähellä maata. Laita kukka hyvin auringonpaisteisiin paikkoihin, laskeutumalla on 200 cm: n askel penkkojen välissä.

Jos kaikki on tehty oikein, klematis tulee hyvin pitkään omistamaan puutarhan kukinnollaan. Kukka ei vaadi monimutkaista hoitoa, mutta talvella on parempi kattaa monivuotinen.

Näitä kukkia kutsutaan yksi monipuolisimmista perennoista - ne pystyvät kasvamaan missä tahansa. Muscari-sipulit moninkertaistuvat, he mieluummin aurinkoisia paikkoja puutarhassa, kuten hyvä kastelu, heillä on heikko tuoksu myski.

Nykyään tunnetaan monta monivuotista lajia: Muscari Armenian, Turgenev, rasemose, jossa on kukintoja kukkien muodossa. Se eroaa paitsi kukkien, myös niiden varjossa: muscari voi olla joko sinistä tai sinistä ja violettia tai jopa yhdistää.

Unohda-minä-ei välttämättä tarvitse istuttaa kostealle maaperälle, koska tämä monivuotinen pitää vettä. Siksi maaperä tai alamäki soveltuu parhaiten kukkien istuttamiseen.

Blossom unohda-ei-toukokuu, voit selvittää hieno, lempeä sininen kukka. Voidaan hyvin kukistaa kasvi hyvin ja ilman paljon huolta. Ja kukinnan jälkeen kauniit terävät lehdet näkyvät pensaissa.

Peonia pidetään yhtenä kestävimmistä perennoista - pensas pystyy säilyttämään koristeensa 50 vuoden ajan. Kukka rakastaa hedelmällistä maaperää ja auringonvaloa. Se on usein istutettu puistoihin ja neliöihin, koska tehtaan usein ylläpitoa ei tarvita.

Kun istutetaan pioneja, sinun on jätettävä pieni etäisyys perennoista ja naapurikasveista, koska tämä kukka on taipuvainen levittämään. Ja peonies on istutettava säännöllisesti poistamalla ylimääräinen osa pensas.

Monivuotinen ei ole vain kaunista, yarrowa pidetään lääkekasvina ja sitä käytetään usein kansanlääketieteessä. Pieniä kukintoja kerätään suurissa sateenvarjoissa, jotka voivat olla eri värejä:

Kasvin pysyvyys on erittäin korkea, koska luonnossa yarrow kasvaa kivistä rinteitä, steppejä tai kiviä. Monivuotinen hyvin sietää väliaikaista kuivuutta ja teräviä lämpötilahyppyjä.

Phloxit ovat erittäin kauniita, joten ne ovat erittäin suosittuja puutarhureiden ja maisemasuunnittelijoiden kanssa. Kukat kuten hyvät maaperät, jos maa on tontti liian tiheä, kasvi istutetaan kerrokseksi karkeaa hiekkaa, ja hiekkapohjaisessa maaperässä on hyvä asettaa kerros savi.

Siemenet fllox istutetaan matalia - 2-3 cm syvälle maahan. Monivuotiseen runsaaseen kukintaan hän voi valita aurinkoisen, suojaten puutarhan tuulta.

Luetteloita, joiden nimet ovat perennoja, ei voida pitää täydellisenä - luonteeltaan tuhansia lajikkeita näistä kukista. Monivuotisten koristekasvien hyveet ovat ilmeisiä, ja tärkein niistä on pitkäikäisyys, koska tällaisia ​​kukkia olevat kukkapenkit uusitaan vain kerran 4-6 vuodessa.

Jos haluat oppia yhdistämään kasveja ja muodostamaan kauniit kukkapenkit, voit katsella aihepiirikuvia, jotka ovat kokeneiden puutarhurien suosituksia.

kysy viljelijälle kysymys

01.17.2018

Alena Bertram Tomaattia polykarbonaatissa kasvihuoneessa: Hei! Humiset valmisteet ovat humateja.

01.16.2018

Sergey Top tomaattien kastelu polykarbonaatti kasvihuoneessa: Hei! Mitä nimenomaan humataa sanotaan.

01.16.2018

Juri Centaur Käytetty: T-15, T-18, T-224: Ostin mototraktor joulukuussa 2016g.Sam meni Gomel tilattu.

01.10.2018

Elena Kalugina Kurkku Viljelijä f1: "Farmer" puutarhassamme 10 vuotta avoimessa kentässä, ostettu.

1.8.2018

Alena Bertram Chicken coop kasvihuoneesta valmistettu polykarbonaatista: Hei. Kannat, vaikka lämpö ei ole niin haitallinen kuin.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

4 + 2 =