puhdistus-allas

Menetelmät puhdistus altaat huvila

Jolla on uima-allas hänen dacha, vedenkäsittely tulee vakio "päänsärky" omistajalle. Ennen päätöstä rakentamisen suunnittelun, kannattaa harkita, että vain täyttää kuppi vedellä ja huoleton ilonpito se päivä ja yö ei riitä. On tärkeää tietää, miten puhdistaa altaan lialta ja suorittaa nämä toimenpiteet säännöllisesti. Ja tarvitsee perusteellista puhdistusta, paitsi veden pinnalle, vaan myös pohja ja seinät sekä viereistä tekolampi.

Miten puhdistaa pohjaan altaan veden ja lian

Vesi altaassa, samoin kuin hyvin kuppi on aina oltava puhdas, ja vasta sen jälkeen turvallisuuden varmistamiseksi terveydenhuollon matkan aikana sekä pidentää säiliön. allas puhdistusmenetelmät olemassa useita eri menetelmiä käytetään tätä menettelyä, erikoistyökaluja ja kemikaaleja.

Näin ollen tärkein veden puhdistusmenetelmiä altaassa ovat mekaanisia, sähköfysikaalinen ja kemiallinen. Mekaaninen puhdistus altaat maassa joudutaan irrottamaan suurten roskien kulho (lehdet, hyönteiset, ja niin edelleen. N.).

Lisäksi sisältyy hydraulinen järjestelmä (kiertovesipumppu ja kuorimavälineen suodatinelementti), joka antaa aita ja suodattamalla, sitten altaan vettä.

Kuitenkin tämä järjestelmä puhdistus altaan vesi kädet vain poistaa mekaanisesti epäpuhtaudet, mutta ei pysty poistamaan biologisia komponentteja. Poistamaan ne, soveltamaan erilaisia ​​kemikaaleja.

Sen sijaan, että kemikaaleja ja vettä voidaan puhdistaa sähköfysikaalinen tavalla käyttämällä erityisiä laitteita.

Alla opit puhdistaa vettä altaassa, sen lattia ja seinät käyttämällä eri tavoin.

Vesipitoiset puhdistusaineet puhdistukseen vesialueet ja lattia

Suuret roskat pois altaasta voidaan poistaa manuaalisesti, käyttämällä erityistä perhonen netto pitkällä varrella. Saat enemmän perusteellinen puhdistus tarvitsee erityistä pölynimuri, joka puhdistaa kuin seinät ja altaan pohjalle.

On olemassa kolmenlaisia ​​pölynimurit puhdistukseen allas:

Rikkaimuri, joka on laite, jossa on voimakas moottori, joka pystyy imee riittävän suuri määrä vettä. Laite on varustettu pitkä kahva, jonka avulla se voidaan siirtää pinnan poikki säiliön. Mallit ottaa tehokas moottori, pystyy puhdistamaan 1 tunti 15-16 m3. Puhdistaa altaan pohja, nämä laitteet on kytketty skimmer tai imurisuulakkeen on varustettu uima-allas tai vaihdettava säkkejä. Kuten pölynimuri puhdistus altaat, joka soveltuu käsittelemään pieni määrä säiliöitä. Niiden kustannukset ovat melko helposti tavallisille kuluttajille.

Puoliautomaattinen pölynimuri Itsenäisten pinnan puhdistukseen tahansa syvyyteen kupit. Tämä laite on varustettu veden jäähdytysjärjestelmä, jotta se voi toimia itsenäisesti 3 tuntia ilman ylikuumenemista. Toimintaperiaatetta vettä pölynimuri puhdistukseen uima-altaat - hydraulisen työntövoiman ja veden virtausnopeus säädin. Pölynimuri on eri jäykkyys harjan tehokkaamman käytön. Laitteet hinta hieman korkeampi kuin edellinen versio, mutta on myös saatavana.

Automaattinen robotti imuri voi toimia ilman ihmisen apua, ja se voi kokonaan puhdistaa astian pohjalle, sen seinä ja vesilinjan. On malleja, jotka voivat toimia 8 tuntia keskeytyksettä, puhdistus tänä aikana lampi 50 x 25 m. Kuitenkin kustannukset pölynimurin puhdistaa altaan pohjaan, sen seinät ja vesi on paljon kalliimpaa kuin aikaisempien laitteiden, niin osto robotti saatiin on kaukana kaikki eivät.

Suodatetaan altaan veden käsillään

Vesi suodattamalla altaassa koskee myös mekaaninen puhdistus. Mukaan terveyttä normit, suodatus on tehtävä päivittäin, riippumatta siitä, uima-altaan käyttö. Toimintaperiaate pumppausjärjestelmän on yksinkertainen: likainen vesi kautta esiauroilla pumpulla vedetään suodatin. Jossa se puhdistetaan ja putoaa takaisin kulhoon.

Tehokkain on suodatin-pumppu uima-allas, joka ajaa pois vettä sen läpi 3 kertaa päivässä. Määritetään tarvittava pumpun teho on uima-allas, on tarpeen laskea suorituskyky on seuraava kaava: veden määrä säiliössä kerrotaan 2,5: lla ja jaettuna 10. Esimerkiksi, jos altaan mitat ovat 3 x 5 x 2 m, ja veden määrä siinä on 30 m , saadaan: 30 x 2,5 10 = 7,5 m3 / h - kuten teho, joka tarvitaan suodatin pumpun altaan.

Sen lisäksi valitaan pumppu, on tarpeen valita suodatinyksikön.

On olemassa kolme päätyyppiä suodatinjärjestelmää:

patruunan asentamisen suunniteltu roughest vedenkäsittelyn ja voi pitää läheskään kaikki pilaantuminen. Ne ovat saatavana neljänä riippuen altaan tilavuus. Yleensä jonkin aikaa viettänyt useita tällaisia ​​patruunoita.

patruuna suodatin Se käsittää propeenin kalvo polypropeenin, ja joka toimii suodatus. Nämä laitteet ovat pieniä, ja voit asentaa ne poolin ulkopuolella, rajauksella joitakin sisustus. Käytössä se on yksinkertainen: aika ajoin otettava pois suodatin ja juoksevan veden alla, tukkeutunut patruuna voidaan yksinkertaisesti vaihtaa.

hiekka laite suodatinmateriaalit sisältävät kvartsihiekkaa, jonka avulla voidaan viivyttää suuri määrä epäpuhtauksia. On olemassa kolmenlaisia ​​laitteiden määrästä riippuen käsitellyn veden.

Määräajoin dokupat hiekka myydään jo pakattu (25 kg), näitä laitteita.

Tällaisen paketin voi riittää 5 vuotta. Täysin korvata hiekka suodattimen asennus tarvitaan 1 2-3 vuoden välein.

Tämä laite toimii hyvin yksinkertaisesti: vesi niissä puhdistaa kalsinoitu hienoa kvartsihiekkaa. Itse asiassa se on säännöllinen säiliö hiekka täyte. Mitat ja paino Hiekkasuotimella varsin vaikuttava, niin aseta se hiljaa altaan vieressä epäonnistuu. Vaikka pieni allas ja suodatin soveltuvat hyvin.

Hiekkasuodattimet kertyy käytön aikana kalkkia, mikä voi johtaa tukkeutumiseen järjestelmän. Tämän estämiseksi tarvitaan useita kertoja vuodessa, jotta puhdistus suodattimen kalkkisaostumien erikoistyökalulla. Voit ostaa sen erikoistuneessa myymälässä. Puhdista suodatin kalkin on oltava niin: Ennen kuin teet padotuskorkeuden valua kanavan pintakaivo olisi lisättiin 500 g kalkkia-liuottavat aineet, käynnistä "Backwash". Kun aine pääsee suodattimen, sammuta pumppu. Edelleen, useita tunteja aine liukenee kalkkia. Vain siten voimme tehdä pitkän vaihtaminen pesua.

Piilevä laitteissa siivoojana suodattamiseksi altaan veden käsillään käyttäen piimaata tai kuoret fossiilisten planktonia. Tällaisen suodattimen pystyy pidättämään jopa erittäin hieno likahiukkaset koko 3-5 mikrometriä - erittäin korkea veden puhdistus.

Suodatin on säännöllisesti vastavirtaan laajentaa jo lyhyt elinkaari. Patruunat asennettavat olisi korvattava 2 kertaa vuodessa. Tämä on kallein suodattimen altaan.

Sähköfysikaalinen veden puhdistus ultraviolettivaloa allas

Sähköfysikaalinen veden puhdistus ultraviolettivaloa allas - modernin menetelmä, jota voidaan hyvin kilpailla kemiallinen käsittely. Sen käyttö eliminoi kemikaalien käyttöä. Tässä tapauksessa käytetty laite ja UV-lamppu, ja otsonigeneraattorit laitteiden kanssa, joiden ionien kupari ja hopea.

Otsonointilaitteet puhdistus UV desinfioida altaan vettä keinoallas avulla otsonia, joka on erittäin tehokas ja lisäksi se on turvallinen ihmisille.

UV-säteet voivat tuhota kaikenlaisia ​​orgaanisia epäpuhtauksia: kupari onnistuneesti tuhoaa levän rakenne ja hopea - "taistelevat" mikro-organismeja. Tällainen hoito keinotekoinen altaiden vieläkään ole yleinen, koska sen korkea hinta.

Kemiallinen puhdistus ja veden desinfiointi uima-altaissa

Puhdistus altaan kemikaalien avulla voi ratkaista useita ongelmia kerralla.

Desinfiointi uima-altaan vesi auttaa tuhoamaan haitallisia ihmisten organismeihin.

Tätä tarkoitusta varten sovelletaan keinot kolmenlaisia:

Formulaatiot, jotka sisältävät klooria. Tämä on kaikkein aggressiivinen muotoiluja, joten on erittäin tärkeää noudattaa tarkkaa annostusta. Niitä on saatavilla eri muodoissa: jauheet, nestemäisessä muodossa, jne. Niiden tärkein etu - alhaiset kustannukset ja korkean tason veden puhdistus ...

Aineet, jotka sisältävät bromia. Heillä ei ole erityistä hajua, toisin kuin kloorattu ja toimittava nopeasti. Kuitenkin näiden lääkkeiden kustannuksiin edellä.

Lääkkeet hapen kanssa. Nämä välineet kemiallista puhdistusta veden uima-altaat ovat vaarattomia yksi, aiheuttamatta haitallisia reaktioita. Nämä lääkkeet pidetään kaikkein paras puhdistukseen uima-allas. Niiden arvo riippuu työkalun tyyppi.

Hakeminen kaikki nämä valmisteet kemiallinen puhdistus uima-altaat, on tärkeää noudattaa annostus, selvästi seuraten valmistajan ohjeita. On välttämätöntä säilyttää normaalin pH-tasojen, eli. E. happo-emäs-tasapainon. Normaali veden pH pidetään arvon 7-7,4, että on välttämätöntä verrata arvoa indikaattoreita sen altaan. Mittaukset voidaan suorittaa 1 kerran viikossa käyttäen pH-mittaria. Jos luvut ovat liian matala tai liian korkea, ne on säädettävä vastaavasti lääkeainetta.

Neste flokkulanttien ja hlorgeneratory allas

Ne likahiukkaset, jotka nojalla sen alhainen arvo, ei kiinni suodattimeen, altaan vesi luoda ns pohjasakka. Näistä suspensiot voidaan poistaa käyttämällä erikoistyökaluja. Niitä kutsutaan flokkulanttien altaan - nämä aineet ovat aktiivisesti reagoivat pienintä likaa, kerää se hiutaleita, jotka voidaan sitten helposti poistaa suodattimen. Neste flokkulanttien altaan edistää veden selkeyttämiseksi pitkään.

Tuhota levät erityisiä varoja käytetään. Nämä aineet olisi lisättävä vettä koko ajan, muuten niiden käyttö olisi merkityksetön. Suurin vaikutus niillä on yhdessä klooria sisältävien desinfiointiaine aineita.

Hlorgenerator allas - LRA laite, joka auttaa yksinkertaistamaan hoitoon tekolampi (varsinkin suuri koko). Se puhdistaa automaattisesti, sanitizes ja puhdistaa vettä käyttäen kemikaaleja. Ilman hlorgeneratora kaikki toiminnot on suoritettava manuaalisesti. On kolme tyyppiä hlorgeneratora: yhdessä, jossa on aiemmin määritettyihin voimakas hiekka tai patruunasuodattimia; yhdistettynä suodatinpatruuna-tyyppinen pumppu täydellinen altaan laitteet; yhdistettynä pumpun hiekka suodatin.

Annostus vetyperoksidin puhdasta vettä altaan

Kukinta ratkaista veteen käyttämällä kotimainen antiseptinen - vetyperoksidi (H202). Tämä lääke ei vaikuta taso pH, koska tullessa veteen nopeasti hajoaa hapeksi ja vedeksi.

Kun puhdistustyöt olisi noudatettava tarkoin vetyperoksidin altaan, mutta on myös tärkeää muistaa, että kaikki työ suoritetaan perhydrol täytyy kumikäsineitä välttää katsekontaktia keinoin.

Ja veden puhdistusta ei tarvita 35-37%: ista vetyperoksidin. Sen määrä voidaan määrittää laskennassa: 700 ml liuosta per 1 m3 vettä. Esimerkiksi, jos altaan kapasiteetti 19 tonnia ja on noin 19 m3 vettä, se vaatisi 13,3 l vetyperoksidia. Jos likaisuudesta on korkea, pesu vetyperoksidilla annostus allas voidaan nostaa 1200-1500 ml per 1 m3 vettä.

Koko keston ajan kemiallinen käsittely tätä lääkettä tekolampi suodatinpumppu täytyy olla päällä.

Kuten vetyperoksidia käytetään altaat: käyttöohjeet

Desinfiointi altaan veden avulla perhydrol sisältää useita vaiheita. Seuraavat ohjeet ovat käytössä vetyperoksidin puhdistamiseen uima avulla saat työt nopeasti ja tehokkaasti.

1. Ennen käytettävän peroksidin uima-allas on asennettava lähelle puolelle keinotekoisen lampi ja portaiden vieressä kapasiteetin laskettu määrä kemikaalia.

2. paksut kumihanskat on käytettävä ennen puhdistusta altaan peroksidia käsillä.

3. Seuraava poistettava kaulan kapselin kannen, jättää pois se on ohut kumi- letku, sen vapaa pää on upotettu allas lähellä suuttimen etäisyys 20 cm. Kun se sisältyy kiertovesipumppu kerää suodatettavaa vettä. Pumpun kapasiteetti tulisi olla riittävä luoda haluttu paine letkun ja pumppaus vetyperoksidin vedeksi. Jos jostain syystä, tämä menetelmä otetaan käyttöön vetyperoksidin vedeksi ei ole mahdollista, on mahdollista, jonka kemiallinen kapselin sisältö hitaasti ja varovasti kaada vesi saanti pumpun lähellä.

4. Kun lääkeaine on täysin kaadetaan veteen allas on saanut 24 tuntia: ei uivan sitä. Jos sisältö liuoksen suurempi kuin 1000 ml per 1 m3 vettä, varastoinnin ajan säiliössä desinfioinnin pitäisi kestää jopa 72 tuntia. Altaan tällä hetkellä kukaan ei tullut, sinun täytyy poistaa tikkaat ja varoittaa kaikista kotitalouksista vaaroista uinti. Allas kattaa tupakointi - ratkaisun on haihtua vedestä.

5. desinfioinnin jälkeen aikataulun täytyy tarkastaa pohjan ja säiliön seinän. Jos ne ruskea plakin kerrostuneet saasteet reaktiolla vetyperoksidin kanssa vettä, se on poistettava puhdistamalla seinät ja pohja käsin. Tässä tapauksessa voit käyttää harjaa "puhtaampi" ja reikäkauhalla. Likahiukkaset on poistettava suodatin ja pintaveden pumpun 2 tuntia.

6. Oikein käsiteltyinä altaan veden täytyy olla houkutteleva sinertävä väri, hajuja pitäisi olla poissa.

Tällaisen puhdistamisen jälkeen peroksidia veden altaaseen se pysyy puhtaana kuukaudessa - riippuen käytöstä ja tekolampi määrä laskussa alueella sademäärä. Kuukautta myöhemmin, menettely on toistettava, vähentää annostusta 400-500 ml per 1 m3 vettä.

Ei suositella veden käsittelemiseksi allas vetyperoksidin pitoisuus on yli 37%, muutoin vesi on vaarallista henkilö voisi aiheuttaa palovammoja iholla, ja vaikka ylikuumentunut vesi blast materiaalia.

Mukaan terveyttä normeja ja sääntöjä juomaveden pitoisuus vetyperoksidia vedessä ei saa ylittää 0,1 mg / l, ja sen aikana desinfioinnin säiliön peroksidin konsentraatio voi olla 6,8 mg / l. Mutta juoda vettä pois altaasta, kukaan ei erityisesti, mutta pari SIPS eivät vahingoita terveyttä.

Ilman kierron-FILTER asetus aikana vetyperoksidin reaktiota olisi lisättävä kahdesti, riippuen osuus käytetyn lääkeaineen. Lisäksi on välttämätöntä sekoittaa veden (erityisesti alaosassa) käsin lapiolla, jossa on iso puisia tai muovisia terä.

altaan puhdistus

Jokainen allas ennemmin tai myöhemmin täytyy puhdistaa, koska sen seinät tai veden pinnalle alkaa ilmestyä sinileviä. Tämä prosessi on myös kutsutaan kukintaa. Hän edellyttää kaiken veden, joka ei ole steriili.

Lisäksi tällaisen saastumisen, veden altaan saastuu uimareille, se voi olla kosmeettinen, ihosoluja tai jotain muuta. On mahdollista, ja estää ulkoisten roskat, kuten lehdet tai pölyä.

Nyt on olemassa monia tapoja, joilla tehokkaan puhdistuksen altaan voidaan tehdä. Heidän kanssaan ja tuomme tässä artikkelissa.

Jopa tislattua vettä, ei voi antaa tae puhtaus ja pysyy sellaisena koko elämän altaan. Saastunut neste altaassa ei sovellu uinti, koska se voi aiheuttaa ongelmia ihon kanssa. Siksi allas on puhdistettava säännöllisesti.

Ihanteellinen tapa puhdistamiseksi täydellinen muutos vettä, mutta tämä prosessi on erittäin monimutkainen, varsinkin jos allas on suuri tilavuus. Tällä hetkellä on olemassa useita tapoja puhdistaa vettä altaassa auttaa huolehtia hänestä välisinä aikoina koko veden vaihto:

 • Mekaaninen puhdistus.
 • Kemiallisia puhdistusaineita.
 • Electrophysics puhdistus.

Mietitäänpä kaikkia näitä vaihtoehtoja tarkemmin.

Näihin kuuluvat sekä manuaalinen ja automatisoitu vedenpuhdistuksessa. Manuaalinen vaihtoehto on yleisin, koska sen suhteellisen alhaiset kustannukset, mutta työvoimakustannukset ovat korkeita puhdistuksen.

Manuaalinen puhdistus suoritetaan tahrojen ja lian harjalla, puhdistus vaahto ja netto jätettä. Lukuun ottamatta kaikkein yksinkertaisia ​​työkaluja, ammattilaiset neuvovat käyttää erityisiä harjat ja tangot, jotka tekevät altaan siivooja jopa kaikkein kaukaisissa paikoissa.

On manuaalinen puhdistus vaihtoehto, mutta käyttämällä automaattisia järjestelmiä. Näitä ovat asennuksen suodattimia, joilla on erilaiset esteet läpi, jossa vesi puhdistetaan mekaanisesti ja orgaanisia tähteitä. On olemassa useita erilaisia ​​pool suodattimet:

 • Hiekka, jotka ovat yleisimmin käytettyjä, mutta ne ovat erittäin tehokkaita. Nämä suodattimet toimivat käyttäen kvartsihiekkaa, joka on valittu siten, että ei läpäise hiukkaset, jotka ovat pienempiä kuin 20 mikronia.

 • Suodattimet maa tyyppi - nykyaikaisen tuotannon yksikkö. Sisällä nämä laitteet on jauhe piilevien kuoret. Tämä materiaali on etu tavanomaisiin hiekkaa tai patruunoita, kuten kaappaa partikkelikoko muutaman mikronin. Puhdas suodatin voi olla käänteinen menetelmä tai erikoistuneita tarkoittaa, että liukenee kaikki hiukkaset laitteen.

 • Vaikka läsnä suodattimen on puhdistettava paitsi nestettä, vaan myös seinien ja lattian allas. Nopeaan ja tehokkaaseen puhdistukseen vaihtoehto ammattilaiset suosittelevat käyttöä robotti pölynimurit, kuten manuaalinen tai automaattinen allas. Tällaisia ​​järjestelmiä on jaettu paitsi tyypistä johdon, mutta myös muihin ominaisuuksiin.

  manuaalinen tyyppi imurit - halpa analoginen automatisoitu järjestelmä. Suunnittelu koostuu harja, pitkä letku ja kahva kantajaa. Tärkeimmät laitteet pölynimurin on vedenpinnan yläpuolella ja uppoaa siihen. Imuri toimii duona suodattimen. Koska alipaine jää likainen vesi, joka syötetään suodattimeen ja sieltä tulee ulos puhtaana.

  Puoliautomaattinen imuri itse liikkuu pitkin pohjaa tai satunnaisesti tietyn liikeradan. Tällainen puhdistuslaite on monimutkaisempi rakenne kahvan.

  Mukavin ja täysin itsenäisesti vedenalainen laite on imuri, joka puhdistaa pinnan itsenäisesti ja altaan veden. Tässä suoritusmuodossa, vaikka sähköiset komponentit on upotettu veteen. Hoitaa tällainen malli, voit käyttää kaukosäädintä.

  Puhdistaa altaan käyttäen erilaisia ​​aineita, jotka on jaettu seuraaviin tyyppeihin:

  Desinfiointia.

  • Säätölaitteet oikea tasapaino veden koostumus.
  • Keinot estää leväkukintoja.
  • Valmisteet vastaan ​​hyytymisen vettä.

  Selvitetty klooraamalla uima-altaan vesi. Tämä menetelmä on edullisin ja kaikkein yksinkertainen. Koska vaikutus kloorin välittömästi tuhoaa kaikki ryhmät bakteerien, sienten ja haitallisia aineita. Lisäksi tällainen toiminta säilyy jonkin aikaa sen jälkeen, kun hoidon. On nyt käytettävissä olevaa klooria desinfiointiin jauhe, liuos, tabletit tai rakeet sekä täydellinen puhdistus altaan. Joka tapauksessa, sinun on oltava tarkka mittasuhteet lääkkeen myöhemmin tuottaa kloorinpoistoon.

  Myös, puhdistus bakteerit voidaan suorittaa lisäämällä bromia vedessä. Tämä menetelmä on kuten suurin osa omistajat uima-altaat, koska vähemmän aggressiivisuutta ja puute haju, sekä iholla. Desinfioinnista suoritetaan, jos on vasta-kloorin.

  Puhdistus suoritettiin aktiivisen hapen tapauksessa tarve tämän prosessin esikaupunki- pieni koko allas. Sen ydin, tämä menetelmä on samanlainen kuin edellä mainittu, mutta niiden tehokkuus voi ja Excel. Tämä suoritusmuoto on täysin turvallinen ja myös ulottuu veteen lisäämällä aineita, joilla on kemiallinen pohja, joka reagoi hapen kanssa desinfioida koko altaan.

  Täysin uusi tapa desinfiointiin neste altaassa - puhdistus vetyperoksidilla. Kun yhdistää peroksidin kanssa tapahtuu veden paljon aktiivista happea, joka on desinfioiva vaikutus. On erittäin tärkeää, että tässä prosessissa ei ole epämiellyttävää hajua, ja seuraukset muodossa allergian tai ärsytystä ovat minimaaliset.

  Menetelmät elektrofyyttisen tyypin altaan puhdistamiseksi

  Tämä dekontaminointiryhmä koostuu otsonaatiosta, veden käsittelystä ultraviolettina ja kyllästymisestä aktiivisten hiukkasten kanssa hopeaa ja kuparia. Ensimmäinen prosessi tapahtuu erityislaitteen avulla - otsonaattori ja ylittää kloorauksen tehokkuus monissa tapauksissa.

  Toinen menetelmä on vaikutus ultraviolettisäteiden vesiin, jotka tunnetaan erinomaisesti olemassa olevien bakteerien selviämiseksi.

  Jälkimmäiselle vaihtoehdolle käytetään erityisjoukkoa altaan puhdistamiseen kupari- ja hopea-ioneja tuottavilla laitteilla. Ensimmäinen tuhoutuu yksisoluisten lajien levät ja hopea voi tappaa bakteereja vedessä.

  Poolin puhdistaminen ei ole helppoa, joten ei ole tarpeen kutsua ammattilaisia ​​tähän prosessiin. Kehyksen ja puhallettavan altaan puhdistaminen on kuitenkin hieman erilainen, joten ennen kuin puhdistat altaan kannattaa harkita kunkin tyypin ominaisuuksia.

  Kehyspooli puhdistetaan seuraavan algoritmin mukaisesti, jolloin kaikki vaiheet suoritetaan selvästi:

  1. Suodattamalla vettä suodattimella, joka tuli altaan kanssa ostamassa. On kuitenkin syytä muistaa, että suodattimet ovat ennemmin tai myöhemmin täynnä saastuttavia hiukkasia. Voit välittömästi korvata saastuneen elementin, mutta tällaisen järjestelmän oma puhdistus on olemassa. Tee näin vedä tukkeutunut osa ulos suodattimesta ja huuhtele se perusteellisesti vedenpaineen alla. Sen jälkeen se on välttämättä kuivattu ja käsitelty harjalla.

  Suodattimen seuraava puhdistusvaihe on klooraus. Tätä varten käytetään veden ja kloorin liuosta suhteessa 6: 1. Suodatin on sijoitettu siihen useita päiviä. Kauden lopussa se poistetaan, pestään juoksevalla vedellä ja kuivataan. Viimeinen vaihe on suodattimen upottaminen liuokseen, jossa on vettä ja kloorivetyhappoa suhteessa 1:10. Siinä elementti säilyy, kunnes kuplat loppuvat. Viimeisen huuhtelun jälkeen suodattimia voidaan käyttää uudelleen.

 • Puhdista suuret roskat, jos ne ovat veden pinnalla. Tätä varten käytetään yleensä verkkoa, jossa on pitkä kahva.

 • Nesteiden puhdistus kemiallisilla aineilla.

 • Lihan ja plakin poistaminen säiliön pinnalta. On parempi käyttää pölynimuria puhdistamaan altaan. Jos budjetti on liian pieni, voit puhdistaa manuaalisen asennuksen.

 • Puhallettavat altaat - sellainen, joka vaatii jatkuvasti veden korvaamista niissä. Täällä kaikki tulee alas irrottamaan suuria roskia ajoissa, puhdistaa seinät ja desinfiointi. Ennen kuin altaat täytetään makealla vedellä, ammattilaisia ​​kehotetaan hoitamaan ne suojaavilla keinoilla, jotka pitävät nestettä uimisissa pitkään.

  Joka viikko desinfiointiaine kemia lisätään tällaiseen altaaseen. On syytä muistaa, että puhallettavat altaat, jotka on suunniteltu alle 3-vuotiaille lapsille, täytyy vaihtaa vettä päivittäin. Helpoin tapa ostaa säiliö on ostaa altaan puhdistus pakki, jotta sinun ei tarvitse huolehtia prosessista.

  Poolin puhdistaminen on pakollinen menettely, joka olisi suoritettava säännöllisesti. Likaiset, uimaveden soveltumattomat voivat aiheuttaa useita terveysongelmia uimiseen. Erityisesti se vaikuttaa henkilöihin, joilla on herkkä iho ja lapset.

  On syytä muistaa, että vain yhdennetty puhdistusprosessi on korkealaatuista. Yhden vaiheen tekeminen ei anna laadullista tulosta ja jättää haitalliset bakteerit veteen. Jos käytät sitä oikein, voit nauttia puhtaasta vedestä ja viettää aikaa kuumina päivinä.

  Str. Bolshaya Dorogomilovskaya, 10

  Dmitrovskoe valtatie, 163a, rakennus 1, -1 kerros

  Kylpylät, saunat ja altaat

  Uima-altaiden asennus ja käyttö on objektiivinen todellisuus, joka luonnehtii nykyaikaista elämäntapaa, jota on vaikea väittää. Suurin osa altaista käyttää makeaa vettä, jonka kustannukset ovat riittävän korkeat ja koska sen usein puute, altaan periaate perustuu kierrätysperiaatteeseen. Se merkitsee kiertovesijärjestelmässä, mukaan lukien ei ainoastaan ​​kylpy, mutta myös puhdistusyksikön, desinfiointi ja lämmitys ja poistamalla vettä. On vaatimukset altaan veden laadun, jonka mukaan vettä käytetään uima-altaat, on taattava epidemia turvallisuus bakteeri-, virus-, sieni- ja parasiitti sairaudet, joille veden siirto- ja estää haitallinen vaikutus kemikaalien veteen, ihmiskehoon. Veden esteettiset ominaisuudet ovat toinen tärkeä vaatimus, jonka on täytettävä. Kuten voitte nähdä, on niin monia vaatimuksia veden uima-altaissa, mutta se oli alun perin ei ollut täysin puhdas, koska se koostuu erilaisia ​​kemiallisia ja orgaanisia epäpuhtauksia. Tämä koskee myös saastuttamattomiin lähteisiin, koska ne eivät pysty tarjoamaan vettä väestölle, eivät tarvitse hoitoa, mutta ottaen huomioon, että uima-allas saa vain vesijohtovettä, se ei näytä olevan mahdollista. Käyttää vettä Kaivonporaus kuten ole vastaus, koska, huolimatta alhainen orgaanisten epäpuhtauksien määrä epäorgaanisten komponenttien se myös ylittää sallitut rajat. Veden laadun varmistamiseksi on tarpeellista puhdistaa allas, joka voidaan toteuttaa monin eri tavoin ja käyttää erilaisia ​​moderneja laitteita. Siksi altaan puhdistaminen omin käsin on aihe, jota käsitellään tässä artikkelissa.

  Happo-emästasapainon säilyttäminen on vesipitoisuuden lupaus altaassa

  Vedenpuhdistuksen ongelma kipeänä altaassa on äärimmäisen korkea, koska tislattua säiliötä täyttämättä jättäminen ei kuitenkaan takaa sen pitkäaikaista puhtautta. Tämä johtuu siitä, että vesi on altis mikro-organismeille, pölyhiukkasille ja kasveille sekä korroosiotuotteille. Ja kun otetaan huomioon, että emme täysin kehitä tapaa suihkuttaa ennen uimaan uima-altaassa, kotitalouskemikaalien hiukkaset päätyvät myös veteen. Ilmeisesti tällainen vesi ei sovellu uima-altaaseen, puhumattakaan uimaveden käyttöön tarkoitettuihin, joiden iho on herkempi erilaisille ärsytysaineille. Tässä suhteessa on tärkeätä paitsi seurata säännöllisesti veden vaihtumista säiliössä, mutta myös käyttää altaiden puhdistusjärjestelmiä oikea-aikaisesti.

  Tärkeää! Puhtaalle vedelle on tunnusomaista pH 7,2 - 7,4, eli se on neutraali. Tämä pH-taso mahdollistaa mikro-organismien ja syövyttävien prosessien voimakkaan aktiivisuuden rajoittamisen, mikä takaa veden hyväksyttävän puhtauden.

  Vesijohtovesi on kuitenkin kaukana näistä parametreista, mikä johtuu elementtien lukumäärän vaihtelusta ja niiden massasta. Kaikki pH-poikkeamat eivät ainoastaan ​​vahingoita ihmiskehoa, vaan sillä on myös haitallinen vaikutus suodatusjärjestelmiin, veden lämmitykseen ja uima-altaan valaistukseen. Normaalin pH-arvon osalta se ei ainoastaan ​​estä haitallisia vaikutuksia kehoon vaan myös parantaa desinfiointiaineiden toimintaa. Asiantuntijat suosittelevat tältä osin asianmukaista huomiota nykyaikaisten markkinoiden tarjoamiin suuren valikoiman pH-säätimiin. Lisäksi ne ovat edellytys desinfiointiaineiden käyttämiselle altaan vedenpuhdistuksessa.

  Veden puhdistaminen altaassa: perusmenetelmät

  Veden täydellinen korvaaminen altaassa on ihanteellinen tapa säilyttää säiliön puhtaus, mutta sen monimutkaisuuden vuoksi se ei aina ole tarkoituksenmukaista. Käyttämällä nykyaikaisia ​​vedenpuhdistusmenetelmiä voit mahdollisimman vähän käyttää vettä täydellisessä korvaamisessa altaassa. Tällä hetkellä on useita keinoja altaan puhdistamiseen, jotka ovat olennaisesti erilaisia ​​toisistaan:

  • Poolin puhdistaminen mekaanisesti suoritetaan mekaanisten välineiden käytön takia;
  • Poolin puhdistaminen kemiallisesti tarkoittaa desinfiointiaineina toimivien kemiallisten reagenssien käyttöä;
  • Sähköfysiologiset menetelmät altaan vesien puhdistus, kuten nimestä käy ilmi, liittyy sähköfysiologisiin menetelmiin, jotka vähentävät huomattavasti kemiallisten reagenssien käyttöä ja puhdistavat altaat ilman kemiaa. Seuraavaksi tarkastelemme tärkeimpiä laitteita ja laitteita, joita käytetään vedenpuhdistusprosessissa altaassa yhdellä tai muulla menetelmällä.

  Mekaaninen vedenpuhdistusmenetelmä: peruslaitteet manuaaliseen ja automaattiseen puhdistukseen

  Poolin mekaaninen puhdistus - laaja käsitteiden ryhmä, mukaan lukien uima-altaan puhdistaminen sekä manuaalisesti että automatisoidusti. Manuaalinen vaihtoehto on enemmän aikaa vievää ja työlästä, mutta se on edelleen suosittu käytettävien laitteiden edullisuuden vuoksi. Poolin mekaaninen puhdistus on suositeltavaa tehdä vähintään kerran kahdessa päivässä, mikä lopulta "ei käytä" altaan puhtautta.

  Manuaalinen menetelmä altaan mekaaniselle puhdistukselle

  Poolin mekaaninen puhdistus käsin sisältää seuraavat työtyypit, jotka ovat tarpeen altaan optimaalisen puhtauden ylläpitämiseksi:

  • Veden pinnalla muodostettujen likaisten kerrostumien poistaminen harjalla;
  • Keräämällä vaahtoa ja poistamalla kaikki puutarhaviljelmät, jotka pääsivät veteen käyttäen perinteistä verkkoa;
  • Perinteisten työkalujen lisäksi asiantuntijat suosittelevat käyttämään nykyaikaisempia laitteita, kuten teleskooppipalkkeja ja harjoja, jotka vuorostaan ​​voivat olla aluksella ja pohjassa. Niitä käytetään puhdistamaan säiliön pintaa tai pikemminkin sen seiniä ja pohjaa. Laitteen kahvan laajentamiseksi ja uima-altaan mahdollisimman kauas saavuttamiseksi harja asetetaan erityiseen teleskooppipalkkiin. Puutarhajätteiden (oksat, midssit ja lehdet) pyydystämiseen käytetään verkkoja.

  Automaattinen menetelmä mekaanisen puhdistuksen altaan

  Automaattinen puhdistus altaan alle mekaanista menetelmää käytetään suodattimia, jotka edustavat laitteen toiminta, joka periaate perustuu siihen, että ne kulkevat läpi kulkevan veden esteet eri alkuperää, ja vapauttaessa sen siten sekä orgaanisten ja mekaanisia epäpuhtauksia, kuten pölyä, hiukset ja ihon hiukkaset, hyönteiset jne. Suodatuslaitteita on useita luokituksia, mutta harkitsemme sellaista, joka perustuu suunnittelun ominaisuuksiin ja materiaaliin, josta suodatinelementti on tehty. Tämän luokituksen mukaisesti eritellään seuraavat altaiden suodattimet:

  • Hiekka suodattimet;
  • Piilevä suodattimet;
  • Patruuna lajeja.

  • Huolimatta siitä, että hiekkasuodattimet - kaikkein käytettävissä laitteissa vedenpuhdistukseen, niitä pidetään vähiten tehokas keskuudessa kalliimpaa kollegansa. Kuten suodatinmateriaalin tällaisia ​​suodattimia käytetään kvartsihiekkaa valmistetaan siten, että samanlainen mekaaninen suodatin, joka kykenee pidättämään partikkeleita, joiden koko ei ole suurempi kuin 20-25 mikronia. (Vertailun vuoksi hiukkaskoko on pienempi kuin 35 mikronia ovat näkymättömiä paljaalle ihmissilmälle). Tämän ansiosta ainutlaatuinen kyky hiekkasuodattimet, niiden käyttö on mahdollista säilyttää altaan suhteellisen puhtaana.

  Tärkeää! Koska, että saastunut vesi kulkee hiekka sulkusuodin jäsen vähitellen saastunut ja noin kerran viikossa on puhdistettava. Sen täytäntöönpanoa on kehittänyt vastakkaispuhdistuksen menetelmä, joka sisältää käänteisen veden virtausta laitteen läpi, jolloin suodatin pestään puhtaalla jo puhdistettua vettä;

  • patruunasuodattimet, joka koostuu 3-4 patruunat, jotka on valmistettu polypropeenin ja polyesterin, myötävaikuttaa perusteellinen puhdistus altaan veden. Tämä johtuu rakenteesta suodattimia, jotka voivat ansa vieraita hiukkasia 5-10 mikronia, siis, vaikka saatavuus suodatinpatruunan verrattuna hiekka analogit ne ovat kalliimpia laite. Lisäksi patruuna suodattimet on suunniteltu kertakäyttöiseksi, jonka jälkeen täytyy hävittää, mutta nykyaikainen teknologia on jo tässä vaiheessa on mahdollista kehittää malleja, jotka voidaan pestä käyttämällä käänteisen puhdistusmenetelmä.
  • Piilevät tai savi suodattimet - yksi kallein, mutta samalla moderni ja tehokas laitteet Veden mekaanisen puhdistukset. Sisempi osa suodatinlaite on täytetty jauheen valmistettu piilevä kuoret - fossiilisten planktonin. Piilevä jauhe - yksi tehokkaimmista keinoista puhdistamiseksi uima-altaat, koska se kykenee pidättämään hiukkaskoon 3-5 mikronia. Tyhjentää piilevä suodatin, voidaan käyttää menetelmää puhdistuksen takaisin tai osta erityisen nestemäistä ainetta, jota käytetään liuottamaan epäpuhtaudet minkä tahansa luonteen irtotavara.

  Käyttäen vedenalainen imurit

  Vaikka käytät modernein ja tehokkain suodatinpumppu puhdistaa altaan, se puhdistaa vettä vain, kun taas altaan hoito merkitsee puhtaanapidosta veden lisäksi myös kaikille pinnoille kulhoon. asiantuntijat suosittelevat käyttämään pölynimuria puhdistukseen upoksissa altaan, joka voi olla joko käsin tehokkaimmin toteuttaa reningstanken, ja automaattinen. Ne eroavat toisistaan ​​paitsi menetelmällä johdon, mutta myös suorituskyvyn ja kustannustehokkuuden.

  • Handheld pölynimurit - yksi halvimpia vaihtoehtoja nykyisten vaihtoehtojen vuoksi yksinkertaisuus niiden suunnittelu. Suunnittelu Rikkaimuri sisältää kahvan-baari, pitkä letku ja harjalla. Erottava piirre tässä puhtaamman on, että sen sähköiset laitteet sijaitsevat pinnalla eikä upottaa veteen. Handheld imurit eivät stand-alone laitteita, ne toimivat yhdessä asetukset. Imee likaisen veden puhdistaja syöttää sen suodattimen läpi, jonka se puhdistetaan, minkä jälkeen se syötetään takaisin altaaseen;

  • Semi vedenalainen pölynimurit Ne ovat kalliimpia laitteita, jotka liikkuvat altaan pohja spiraalin tai kaoottinen liikeradat. Toisin kuin manuaalinen suoritusmuodossa, puoliautomaattinen puhdistusaine harja on tunnettu siitä, että monimutkainen laite;
  • Automaattinen vedenalainen imurit, jota kutsutaan myös robotti puhtaampaa ovat stand-alone laitteita, jotka ovat täysin upotettu veteen (yhdessä sähköinen osa) ja siirretään pitkin altaan pohjan pinnan tehokkaasti sen tyhjentämisestä. Työstetään moderni mallit on säädettävissä kauko-ohjaus, käyttäen, joka voidaan ohjata robotin saastunut pinta-alat.

  Puhdistus altaan kemiallista menetelmää: suosituin huumeita

  Valmisteina käsittelykemikaalin käyttää useita lääkkeitä, jotka voidaan jakaa useisiin ryhmiin. Tärkeimmät ovat:

  • Valmisteet veden desinfiointi;
  • Formulaatiot - säätävät pH;
  • Tarkoittaa varoitus "tsvetenie9raquo; vesi;
  • Valmisteet-flokkulanttien suorittamiseksi hyytymisen vettä.

  Desinfiointiaineena uima-altaan puhdistus käyttää useita kemikaaleja, mukaan lukien erityinen paikka kuuluu kloori, bromi ja aktiivisen hapen.

  Veden klooraus altaassa - yksi suosituimmista ja kohtuuhintaisia ​​tapoja desinfioida. Klooraus vettä altaan vaikuttaa hetkellinen tuhoaminen bakteerit, virukset ja sienet, ja myös säilyttää veden ominaisuuksia pitkään, mikä mahdollistaa klooraus harvoin. Se voidaan suorittaa sekä manuaalisesti ja automatisoitujen menetelmien. Tätä menetelmää käyttäen oletetaan altaan puhdistus klooria tai niiden yhdisteet. Moderni kloori markkinoilla on tarjolla erityyppisiä lääkkeitä: jauhe, ja tabletti puhdistukseen uima-altaat, ja rakeinen koostumus ja nestemäinen aine. Koska kloori on riittävän aggressiivinen kemiallinen aine aikana kloorauksen on huomioitava tarkka annos lääkeainetta. Muuten voit joutua käyttämään deklooraukseen;

  Puhdistus altaan vettä lisäämällä bromia - menetelmä, rakasti joidenkin mestareiden kustannuksella pienenee verrattuna klooria, syövyttäviä kemikaaleja, ja puute hajua ja ärsyttää ihoa. Desinfiointi uima-altaan veden bromi suoritetaan tarvittaessa luotettava desinfiointi uima-altaan veden ja samaan aikaan, ilman kloorin haju;

  Puhdistus aktiivisen hapen allas harjoitetaan tapauksessa desinfiointi kotimaan altaat pieni koko. Tämä menetelmä on monissa suhteissa samankaltainen kuin menettely klooraus tai bromaus, kuitenkaan, ei ole huonompi tehokkuus, ja joskus ylittää edellisen puhdistusmenetelmiä. Veden puhdistus aktiivista happea esiintyy myös lisäämällä vettä kemikaaleja, jotka pannaan veteen ja reagoi hapen suorittaa veden desinfiointi. Huolimatta siitä, että lääkkeen tehosta vastaa klooria, sitä pidetään ehdottoman turvallinen;

  Puhdistus altaan vetyperoksidi - menetelmä on yleistynyt viime aikoina. Periaate veden desinfiointi tällä menetelmällä perustuu kykyyn vetyperoksidin yhdiste veden kanssa vapauttaa aktiivista happea, joka on tehokas tekijä veden desinfiointi altaan. Peroksidi on tuotettu tablettien, jauheen tai nesteen. Veden puhdistus peroksidi - tekniikkaa käyttäen, joka ei ole epämiellyttävää hajua, ja allergioiden riskin desinfioida komponentit on minimoitu.

  Sähköfysikaalinen menetelmiä veden puhdistamiseksi altaan

  Toinen ryhmä tehokkaita menetelmiä veden puhdistamiseksi, joka mahdollistaa minimoida kemikaalien käyttöä ja samalla suorittaa tehokas ja pitkäkestoinen veden desinfiointi - sähköiset puhdistusmenetelmiä. Tähän ryhmään kuuluvat menetelmät otsonointimenetelmä vettä, desinfiointi käyttäen UV-säteilyä, sekä veden käsittely hopeaioneja ja kuparia.

  • Vedenkäsittelyjärjestelmät jotta sen puhdistus perustuu käyttöön otsonoimislaitteen, ja sen tehokkuus ylittää useita kertoja uima-allasveden klooraukseen. Menetelmän etuna on se, että otsoni on täysin turvallinen ihmisen kehon ja on tunnettu siitä, että ei ole epämiellyttävää hajua;

  • Veden puhdistamiseen ultraviolettisäteilyn käyttöön perustuvat UV-lamput, säteily, joka tehokkaasti taistelee erilaisia ​​biologisia tekijöitä;
  • Veden desinfiointi altaan hopeaa ja kuparia Se perustuu kykyyn erityisten laitteiden jakaa veden ionien hopeaa ja kuparia, joilla on antibakteerisia ominaisuuksia. Kupari-ioneja on suunnattu tuhoaminen yksisoluisista levistä ja hopeaioneja, lisäksi edellä mainitut ominaisuudet, tuhota bakteerit vedessä.

  Puhdistus altaan maassa: perusperiaatteet

  Palvelu mökillä allas - tapahtuma, kaikkien saatavilla, ja käsitellä jopa kokematon asunnonomistaja voi hänen kanssaan. Huolimatta siitä, että tekniikan puhdistamisen erilaisia ​​altaita monella tavoin samanlaisia, puhdistus altaan runko on hieman erilainen kuin puhdistus puhallettava. Mieti perustoimintojen vaiheet ja ominaisuudet.

  • Veden suodattamiseksi suodattimen läpi, niputettu kanssa ruhon uima-allas;
  • Roskien keräys, kertyneen veden pintaan, koska sijainti ulkoilma-allas;
  • altaan puhdistuksen avulla kemikaaleja. Tämä vaihe on välttämätöntä, koska muuten vesi "tsvesti9raquo; ja saastunut sakot, joita ei ole "kiinni" suodatusyksikköön;
  • Puhdistus kulho - on toinen olennainen vaihe, puhdistus altaan käytön aikana muodostuu limaa seinille kulhoon, johon sovelletaan pakollinen poisto. Tässä tapauksessa asiantuntijat suosittelevat käyttäen alapuolista puhtaampaa.

  Puhallettavat altaat - useimmiten käytetty erilaisia ​​altaita, jotka tarvitsevat usein muutoksia vettä. Tässä yhteydessä, palvelu näiden altaat pienennetään veden desinfiointi niihin, poistaa lian ja puhdistaa sivut ja pohja-allas liman. Ennen altaan täyttö vedellä, asiantuntijat suosittelevat käsitellä sitä suojaväline. Lisäys desinfiointiaineiden suositellaan suorittamaan viikoittain. Jos teet vaihdetaan kokonaan veden altaassa, ennen kuin täytät sen vedellä, seinät ja altaan pohjalla puhdista liasta.

  Minulla on maassa suuri

  Minulla on maassa suuri uima-allas. Ja siellä oli ongelma puhdistusta. Siivosimme koko hänen perheensä turhaan. Mutta myöhemmin tilasi erinomainen lääke Thuja Online

  ja nyt ei ole ongelmia. koko perhe on onnellinen. kylpee puhdasta vettä.

  © Building portaali StrPort 2011-2016. Artikkeleita korjaus-, rakennus- ja rakennusmateriaaleja.

  Kopioi tiedot sivustosta on mahdollista vain luvalla julkaisijan tai suora viittaus lähteeseen. oikeudelliset perustelut

  Leave a Reply

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  You may use these HTML tags and attributes:

  <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  + 12 = 16