puola keramiikka

keramiikka Boleslawiec

Vuonna Lounais-Puolassa, Beaver joen lähellä Saksan rajaa, on pieni kaupunki Boleslawiec (Pol. Boleslawiec sen. Bunzlau). Vanhakaupunki, mainitaan ensimmäisen kerran kirjallisissa lähteissä vuonna 1201. Ystäville Venäjän historia on mielenkiintoinen, koska 16 (28) Huhtikuu 1813 täällä kuoli MI Kutuzov. Sanotaan, että tässä oli haudattu sydämessä suuren komentaja.

Meille Boleslawiec on erityisen kiinnostava, ja että kaupunki on yksi tärkeimmistä keskuksista tuotantoa varten Puolan kansallisen keramiikkaa. Antiikin ajoista lähtien Bolesławiec ja sen läheisyydessä tekeville ihmisille keramiikka. Tämä helpotti rikas talletukset valajan savea altaassa ja KIPO Beaver River. Ensimmäiset näytteet keramiikka löytyi aikana arkeologiset kaivaukset, kuuluvat VII luvulla. Jo 1511 kaupungin savenvalajat kilta perustettiin. XVII ja XVIII vuosisatojen, keramiikka Bunslau tuotti ainoastaan ​​keraamiset ruukut, peitetty ruskea lasite, jota käytettiin paikalliset maanviljelijät varastoida tarvikkeita, vaikka kaupunki on yrittänyt hankkia aseman yksi suurimmista keraamiset tuotannon keskuksista Euroopassa. Alussa XIX vuosisadalla Bolesławiec jo toiminut 15 tehtaiden tuotantoa keramiikka.

Vuonna 1898 Saksan hallitus (tuolloin kaupunki oli osa Saksa) perustettiin vuonna Bunslau keramiikka koulu ( "Keramische Fachschule") kehittämiseen keraamisten tuotannon. Jo lopussa XIX vuosisadalla Boleslawiecki Potters laajentunut tuotevalikoima, alkaen astioiden tuotanto. Samanaikaisesti kokeillut värilasitteissa ja koristelu artikkeleita muotteja käyttämällä.

Tällä hetkellä yritykset tuotantoon keraamisia tuotteita Bolesławiec ovat suurimmat Puolan valmistajat käsintehtyjä keramiikka ja maalaus, joiden tuotanto perustuu perinteiseen teknologiaan.

Keraaminen kannut, kulhoja, lautasia on valmistettu valkoinen savi, koristellaan ominaisuus sininen tai ruskea väri, on peitetty emali ja paistetaan erityisissä uuneissa. Leima on levitetty manuaalinen menetelmä koriste tuotteiden varmistetaan, että jokainen tuote on ainutlaatuinen ja vain yksi. Tyypillisin koriste Boleslawiecki keramiikka ovat kuvioita Peacock sulka, pieniä kukkia, sekä piireissä ja kuoppia.

Rakennettu Boleslawiec laadukkaita tuotteita keramiikkaa, kivitavaraa (hieno savi) Teräskunta kortti. Ne voidaan nähdä paitsi Puolassa, mutta myös naapurimaiden Tšekissä ja Saksassa, missä kannuja, kuppeja, kulhoja ja tietenkin, kellot, myydään tuotenimellä "Keramiikka alkaen Bunslau".

Bell. kokoelma N.Stepanovoy

Bell. kokoelma N.Stepanovoy

Bell. kokoelma I.Lapina

Kelloja. kokoelma O.Popovoy

Joka vuosi elokuussa, savenvalajan ja kuvanveistäjät kokoontuvat Boleslawiec sen International Festival, joka pidetään sisällä juhla Keramiikka, jossa kuka tahansa voi tehdä on dreijaamaan tuote, sekä osallistua koristeluun leivonnaisia. Tämä perinne jo yli 40 vuotta.

Suuri kokoelma keramiikka kerättyjen museo Keramiikka - ainoa Puolassa ja yksi harvoista Euroopassa.

Valmisteltaessa tämän materiaalin se paljasti, että on Puolassa on toinen paikka, jossa erottuvien keramiikkaa. Se Wloclawek - kaupunki Kujawsko-Pomorskie, Veiksel-joen. Sillä koriste-elementtejä tuotteiden Włocławek ominainen motiiveja kasveja ja kukkia. Nyt etsimme vlotslavekskuyu keramiikka!

Puola klassisen laatta kylpyhuoneessa: 3 plus

Puola laatta on täydellinen sekä suurten että pienten kylpyhuoneet tarkasti Puola vuosikymmeniä toimitukset Venäjällä eri kokoelmista alkuperäiset laatat, kyky nauttia niiden suorituskykyä. Katso lisätietoja alla.

Laatu Puolan laatat kylpyhuoneessa

Materiaali savesta, joka on kerätty Puolan alueella. Koska on olemassa tällainen useissa maissa, kuten Saksassa, Italiassa ja Espanjassa, puolalaiset tuottajat ovat erittäin helppo käyttää nykyaikaista tekniikkaa valmistukseen laatat.

Niistä eduista Puolan laatta on syytä huomata, hyvä laatu ja monenlaisia ​​vaihtoehtoja

Keraaminen laatta kokoelma Puolasta - on:

 • Erilaisia ​​värejä;
 • Erinomainen laatu;
 • Joukko omaleimaisista kuvioista.

Tehtaissa, joissa valmistetaan laattoja on varustettu vain uusimmat laitteet, mutta koska tuotanto on poikkeuksellisen laadukas ja on vain parhaat ominaisuudet. Monet voidaan varoittaa, että laatat Puolasta pitäisi ole kallis, mutta tämä on täysin looginen selitys, ja se on, että pisimmällä valmistusprosessin siten vaadi useita muita kustannuksia raaka-aineiden ja energian resursy.Imenno vähenee, koska kustannukset laatat ja siten markkinat se menee pieni hintalappuja.

Ominaisuudet ja edut perus laattoja kylpyhuoneeseen Puolasta

Puola keraamiset laatat kylpyhuone - on paras laadun ja kustannustehokkuuden. Erikoisuus materiaali on, että tuote täyttää täysin vaatimukset, jotka koskevat tätä web viilupäällysteisiä kylpyhuoneen seiniä.

Laatta Puolasta on toiminut hyvin sekä Euroopassa ja IVY-maissa

 1. Laatta on erinomainen hygieeninen, mitä vaaditaan kylpyamme, koska kosteus on suuri ja suuri riski patogeenien ja haitallisten mikro-organismien, jotka voivat kehittyä hometta ja sieni. Siksi tarvitaan paitsi säännöllistä puhdistusta kylpyhuoneessa, mutta myös valinta tapetit, joka estää bakteerien kasvua ja mikro-organismeja. Keraaminen laatta on siten materiaali, joka on sopiva kylpemiseen.
 2. Materiaali on kosteudenkestävä, ja näin ollen se ei ole täysin pelottavan pysyviä vaikutuksia veden ja tiivistymisen asettuu pinnalle, tai yksinkertaisesti kulkee alas haihtuu.
 3. Keraamiset laatat pidetään vaikeimmin pintamateriaalin seiniin. Ainoa asia, joka on syytä huomata on ehdottomasti ole suositeltavaa puhdistaa laatta tarkoittaa, että on olemassa pieniä hankaavia hiukkasia, sillä ne voivat naarmuttaa pintaa. Lisäksi kuljetuskustannukset laatat mahdollisimman huolellisesti, jotta se ei riko kangasta ja ei turmele. Tuntuisi kuin kova laatat voivat olla niin hauras, mutta sen vahvuus kasvaa asennuksen aikana seinälle ja erityisellä liimalla.
 4. Keraaminen laatta on Puolan vastareaktioita. Erittäin tärkeä hetki niille ryhmille, joissa on takka tai uuni. Pääsääntöisesti laatat valitsema asuville yksityiskodeissa, usein koska siellä on yhdistetty samaan huoneeseen, ja uuni lämmittää kotiisi, ja kylpyhuone, joka suoritetaan automaattisesti kuivaushuone korkea kosteus.

Laatta voidaan puhdistaa avulla lisäämällä kemikaaleja. Lisäksi, se ei ole parhaimmillaan vaikutusta väriaineiden, liuottimia ja vastaavia koostumuksia, ja poistaa ne laatat, yksinkertaisesti ja se kestää vain kankaalla.

Suosittu Puolan keraamiset laatat Kylpyhuoneen Company Polcolorit

Tämä yhtiö aloitti toimintansa lähes 30 vuotta sitten. Hän perusti italialainen suunnittelija laatat, ja siksi tuotteiden tämän merkin pidetään ei vain Puolan koristelu materiaaleja, mutta myös jatkoa italialaisen perinteen.

Tärkeimmät vaatimukset kylpyhuone on omaperäisyys jokaisen elementin koristelu.

Yritys valmistaa laatat Polcolorit laatu- ja ekologisista raaka-aineista

Tämän väitteen tueksi, ja se sopii, voit valita Puolan laatta tämän yrityksen, joka voi toimia yksittäisiä kokoja ja tuottaa kokoelma omaa tuotantoa.

Tässä kokoelma monta sarjaa kylpy laatat, ja esitetään tiivistetysti joitakin suosituimmista:

 1. ECCO - Se sijaitsee, jossa värikkäitä laatta lempeä hedelmäinen pohjavirettä. Perusväri tai toinen sana tausta, enimmäkseen valkoinen, oranssi tai vihreä, mutta myös saa asentaa reunakivet eri kukka malleja.
 2. Gemma - joukko plitochek jalo värejä, jonka kautta voit tehdä tilaa houkuttelevampi, kodikas ja mukava, joka tarvitaan kylvyssä. Sävyt voidaan mykistää, mutta värit kuten vihreä, keltainen ja ruskea viininpunainen.
 3. Greta - on kaksi versiota valossa ja pimeässä tulkintaa, se voidaan yhdistää muihin sarjaa renkaita, esim., jossa on sarja laattoja, jolloin koristeellinen koriste vain.

Haluttaessa on mahdollista löytää laatta, joka koristekivet tai metallia käytetään koristeena.

Contemporary kokoelma Puolan laatat kylpyhuoneen

Puola on tunnettu paljon yrityksiä, jotka tuottavat keraamiset laatat. Jokaisella kokoelmalla on omat ominaispiirteensä.

 • Koko laatat;
 • koristeluun;
 • Asennustapa;
 • muoto;
 • Läsnäolon tai puuttumisen kiiltävä vaikutus;
 • Arvoa.

Ostaessaan Puolan laatat pitäisi pyytää myyjältä todistuksen, jolla vahvistetaan sen aitouden

Tärkeintä on, että tuotteen laatu on korkeimmalla tasolla, ja se on täysin sopusoinnussa GOST standardit. Jokainen yritys on oma historiansa, sen valmistusmenetelmät ja teknologioita, mutta kokonaisuutena, laattojen Puolan tuotanto arvostetaan ympäri maailmaa.

Yksi suosituimmista yritysten tuotannon keraamiset laatat pidetään yrityksen «Cersanit», perustettiin vuonna 1998. Hän on vähintään aikaa, paitsi aktiivisesti kehitetty, mutta pystyi valloittaa markkinoita terveys tuotteita, ei vain Puolassa vaan lähes kaikkialla maailmassa.

Tämä yritys aloitti toimintansa keskellä viime vuosisadan ja moderni tuotantolaitos laatat kylpyhuoneen näytti pieni talo kirjaimellisesti kentän savea. Siitä on tullut erinomainen resurssi, ja vuosien varrella raaka-aineiden teknologian syntyi, jolla on nyt hyllyillä saa korkealaatuista laatat. Nyt tämä yritys uskomaton määrä sivukonttoreita eri maissa, ja jokainen niistä on suuri kysyntä kuluttajien keskuudessa.

Puola laatta on paljon halvempaa kuin Italian, mutta se ei voi tuottaa sitä laatua.

Tyypit Puolan laatat kylpyhuone (video)

Suurin puolalaisten yritysten valtava määrä kokoelmia tuotetaan vuosittain, jotka pystyvät täysin vastaamaan asiakkaan vaatimuksia. Piirre lähes kaikki kokoelmista pidetään alkuperäisen suunnittelun kehittämä johtavien asiantuntijoiden kanssa kansainvälistä tunnustusta.

Culture.pl

MULTIMEDIA

ohjelmiemme

 • Enemmän luokassa Henkilöstö

  Käsintehdyt: Vinyylilevyt (video)

  Sophia Khomentovskii - kuvia [Galleria]

  "Marie Curie", ohj. Marie Noel [Galleria]

  Käsintehdyt: työpaja sateenvarjot Barbara Shafranskoy (video)

  Enemmän luokassa MULTIMEDIA

  haku

  kieliä

  Järjestyksessä asioita, tai yhden päivän Puolan suunnittelu

  Finalistit Make me! 2016

  Lyhyt johdatus Baltian Suunnittelu

  8 tunnistamaton mestariteoksia Puolan suunnittelu

  Savi, posliinista tai majolica? - perinnön Puolan keramiikka

  Jossa ensimmäinen puolalainen posliinitehtaan avattiin? Siitä mikä erottaa Puolan silti syödä päättäjät? Mikä yhdistää Pablo Picasso manufaktuureja päässä Vistulan? Culture.pl keramiikkatehdas liittyy erottamattomasti historiaan keramiikka Keski- ja Itä-Euroopassa.

  Fajanssi tehdas Korets vuonna Volyn region (nykypäivän Ukraina), avattiin aloitteesta Prince Józef Klemens Czartoryskin vuonna 1784, oli toinen entinen alueiden Commonwealth jälkeen tehtaan perustuu Stanislaw Augustus podvarshavskom Belvedere. Ja Puolan ensimmäinen posliinitehdas, toiminnassa vuodesta 1789. Yksi sen ensimmäiset tuotteet olivat kuppi silhuetti tehtaan Korec, joka sitten ohjaaja Frantisek Maeser lähetti lahjaksi kuningas Stanislaus II Poniatowski. Toisen osion Puolan Volyn liitettiin Venäjään, minkä vuoksi se vaikeutui viedä tavaroita, tullimaksut ovat lisääntyneet. Kaikki tämä johti siihen, että laitos on lakannut olemasta kannattavaa. Alussa XIX vuosisadan he hallitsivat kaksi asiantuntijaa posliinitehtaan Ranskan Sevres - Mero Charles ja Louis Peton. N ehdotuksesta ensimmäisen keramiikka manufactory siirrettiin Gorodnitsa (in Zhytomyr alue), jossa se toimi vuoteen 2010. Vuonna Korec vasen posliini tuotantoa. Lopuksi tehdas suljettiin vuonna 1832. Ensimmäinen tuotteilleen laittaa «Korzec» postimerkkejä -tavaramerkin 1790 oli kaikkien silmä, ja viime kaudella käytetään sekä leimautumista yhdessä.

  Nykyään Puolan pääkaupungissa keramiikka - on epäilemättä Bolesławiec Ala-Sleesiassa. Ympäristössä on rikas talletukset savi, tuotantoon soveltuvia shamotti keraaminen, keskiajalla arvostettu Potters. Ensimmäisessä työpajassa he perustivat alussa XVI vuosisadalla ja seuraavalla vuosisadalla, alueesta tuli tärkeä keskus keramiikka tuotannon. Vuonna 1753, jolloin useimmat Sleesian oli rajojen sisällä Preussin, Bolesławiec, joka tunnettiin tuolloin Bunzlau, tuottanut suurimman astia maailmassa, ns Big syöttäjä tekijää Johann Gottlieb Yoppe. Alus korkeus on yli kaksi metriä ja tilavuus lähes kaksituhatta litraa on tullut symboli kaupungin. Paikalliset käsityöläiset ovat tuottaneet lukuisia pienoiskoossa jäljennöksiä ja kopioita se painettiin postikortteja. Tähän asti koko Sleesian keramiikka riippumatta tuotantopaikka, nimeltään "buntsloki".

  Boleslavsky keramiikka kirkastettu master Johann Gottlieb Altman. Aluksi hän korvasi vaarallisia terveydelle johtoon maasälpää lasitus, jota käytetään keramiikka asti ja on ollut edelläkävijä käyttää valkoista savea - aikaisemmin, koska se teki vain koriste-elementtejä. Vuonna 1897 hän avasi Bolesławiec keramiikka Professional School (Keramische Fachschule Bunzlau), josta tuli ensimmäinen johtaja Wilhelm Pukall - tekninen johtaja kuninkaallisen posliinitehdas Berliinissä. Ponnistelujen kautta sen tutkinnon keramiikka ruokia täydennetty uusia tuotantotekniikoita lomakkeita fireclay massa sekä leviämisen avantgarden muotoja ja koriste-elementtejä. Tämän seurauksena tuotteet Boleslavsky tehtaat - Reinhold Co, Julius Paul Sohn ja Werner Co. - siitä on tullut tunnettu ja rakastettu Euroopassa ja muissa maanosissa. XIX luvulla se alkoi käyttää ainutlaatuisena leimaamalla teknologia viljelty asti.

  Kokoelman "Renaissance" suunnittelu: Dorota Kozyar Studio, valmistus Boleslawiec

  Vuoden 1945 jälkeen, kun Puolasta tuli Bunzlau Bolesławiec, elpyminen tuhoutui sodassa, keraaminen tehtaita harjoittaa Krakovassa asiantuntija keramiikka professori Tadeusz Sahrami - suunnittelija ensimmäisen sodanjälkeisen Boleslavsky maljakoita koristeltu geometrinen ja kukka koristeet. Vuonna 1946, hiljattain avattu ovea Reinhold sotaa tehdas Co, joka tuli myöhemmin osa Boleslavsky keramiikka-keramiikka työpajoja, joka myöhemmin tunnettiin tehtaan keraamiset astiat "Boleslawiec". Laitos toimii CX pitkälle. Astiat että se tuottaa, on tullut tunnetuin tuotemerkki keraamisen Puola. Tuotteet valettu ja maalattu käsin ja käyttämällä koriste postimerkkiä sienellä tai kumi, jotka muodostavat luonteenomainen pistekuvioita kolmioiden kalansuomuineen, Peacock ja lehdet apila, usein painettu sinisellä pohjalla. Kaikki nämä tekijät viittaavat Puolan kansanmusiikin käsitöitä.

  Kristoff - vanhan tehtaan Sleesian, joka perustettiin vuonna 1831, jonka suunnittelija posliini Thüringenin Carl Christer. Nykyisen tuolloin kutsuttiin Walbrzych Waldenburg ja posliinitehtaan "Krzysztof" tunnettiin Krister Porzellanille Manufaktur. Keskellä XIX vuosisadan oli johtava posliinia Euroopassa se myi izdaliya myös Pohjois-Amerikassa. Lähes sata vuotta, jonka aikana lopettanut tuotannon ylellisyyttä rikkaiden keraamisten ja halvempaa tavallisille kuluttajille, vuonna 1920 lähes kokonaan osti konkurssin tehneen yrityksen Rosenthal huolta. 30-luvulla XX vuosisadan, se pelasti Sleesian tehtaan sulkemisesta suuren laman aikana. Toisen maailmansodan aikana, tehdas jatkoi työtä, käyttämällä pakkotyötä, pakkotyöläisiä ja sotavankeja.

  Marek Mel'nitskii, «Circus», posliinitehdas Kristoff, Valokuva: Łódź Design Festivalin 2012

  Vuonna 1945 Sleesian tuli osa Puolan ja Krister tehdas siirtyi Puolan viranomaisille. Yrityksen nimi muutettiin "Krzysztof" tehdas posliiniastioita, vaikka vasta 1953 oli aikana Saksan leima ja sisustus ja vajaat logon näet merkintä «Made in Poland». Vuonna 50-60-luvulla olemme ottaneet käyttöön uuden nimen - "Wawel" - mutta pian meni takaisin vanhaan "Krzysztof". Tuolloin kuuluisa maljakoita julkaistiin sarjassa "rock and roll" kehittämä Pioneer-style "Uusi Bow" Danuta Dushnyak ja "pikassovskie" Teresa Valigurskoy levyjä. 90-luvun alussa tehtaan yksityistettiin ja nimettiin posliinitehtaan "Krzysztof". Vuodesta 2010 yritys on uusi omistaja ja uusi nimi - "Porcelain Krzysztof". Nyt Walbrzych Posliini kuuluisan uudenaikaisia ​​luotu yhteistyössä johtavien suunnittelijoiden, kuvittajien ja taiteilijat. Tähän asti on ollut näihin kokoelmiin kuin «Circus» Marek Mel'nitskii rajoitettu valikoima seinälautaset Ani Kuchinsky sekä postmodernin palvelun «NathalieGeorge» Mary Eglinskoy. "Posliini Krzysztof" Puolestaan ​​vuodesta 1936 jatkuvasti tuottaa Ajattoman bestseller - legendaarinen Baroque palvelu "Fryderyk".

  Puolan liitto tehtaiden posliini "Tsmelev" ja "Chodziez" - suurin valmistaja ohutseinäisten posliini Euroopassa, mikä on johtunut fuusion kahdesta Puolan vanhimmista tehdasta: posliinitehdas "Tsmelev" ja "Chodziez." Tekijä tsmelevskoy tehdas vuodelta 1790, kun paikallinen Potter Wojtas manufactory perustettu keramiikka ja keramiikka. Vuonna 1838 tehdas aloitti tuotannon posliini, enimmäkseen klassista tyyliä. Tunnetuin tuotteet tuolloin - harjakattoisia koreja, kudottu hienoimmista posliini säiettä. Jälkeen 1840, tuotteita koskevia Tsmeleva koristanut maaseutumaiseman, historiallisia, mytologisia ja raamatullisia kohtauksia sekä muotokuvia kuuluisia ihmisiä. Jälkeen 1887 tehdas tuli tavaramerkki merkintä «Ćmielów» ja piirustus joutsen on taustalla oksat. Kun toinen omistajanvaihdoksen vuonna 1920, Manufactory kutsuttiin Kasvien tuotantoon posliini ja keraamisten tuotteiden Tsmeleve.

  Kahvia "Iza" projekti: Jozef Vzhesen, malli 1959, tuotantoon posliini "Chodzież 'tehdas, kuva: Arkadiusz jalusta / Wroclaw Kansallismuseo

  Sotien aikana yhteistyössä Tsmelevom kutsuttu näkyvästi suunnittelijoiden kuten Bogdan Wendorf, kirjoittanut kaksi suosituinta ennen sotaa hallinnonala - "pallo" ja "Flat", joka perustettiin vuonna 1930-luvun alussa art deco tyyliin, ja tuottanut tähän mennessä. Classic Collection «Empire», liittyy myös kauden ja ovat edelleen myynnissä, on suunniteltu ja Vysotsky Stetskevich määräsi presidentti Ignacy Mościcki hänen asuinpaikkansa Kuninkaanlinnan. Vuonna 2012 kokoelma on tullut virallinen astiasto Belvedere. Se käyttää myös Royal Court Belgiassa, presidentin kanslia Tasavallan Puolan, Vatikaanin ja edustustoille. Heidän nykyinen logo - kirjaimeen «Åbo» (nimestä Ćmielów), suljettu kolmio. Vaihteessa 50-60-luvulla XX vuosisadan lisäksi illallisen tehdas tuottaa innovatiivisia muodossa ja teknologian ns tsmelevskie lukuja.

  «MixMatch Cosmopolitan Line», Suunnittelu: Marek Tsetsula / Ćmielów Design Studio, AO Puolan tehtaan tuotantoa varten posliini "Tsmelev" ja "Chodziez" Kuva: Łódź Design Festivalin 2014

  Tehdas Chodziez avattiin vuonna 1852 kaksi kauppiaat - Hermann Müller ja Ludwig Schnorr. Ensinnäkin ne tuotettu keramiikka ja posliini päällä vuodesta 1896. Se oli täällä vuonna 1959 julkaistiin ikonin kahvitarjoilu "Prometheus" projekti Danuta Dushnyak. Tänään toiminnallinen hodzezhsky posliini tuotetaan kolme tyyliä: klassinen, moderni ja Avantgarde. Nykyaikaisella linjalla kehittää innovatiivisia työpaja "Tsmelev Design Studio", perustettiin vuonna 2013 taiteilija ja suunnittelija, jolla on maailmanlaajuinen maine Marek Tsetsuloy. Tämä on ensimmäinen eurooppalainen työpaja, jossa taiteilijat ja suunnittelijat ympäri maailmaa voivat luoda oman kokoelman.

  Tunnetuin Puolan savi tehtaita XVIII-XIX-luvuilla oli Radziwills tehdas Biala Podlaska, Royal Belvedere ja Wolff Sleesian Pruszkow. Kuitenkin tähän asti säilynyt vain keramiikka tehdas Wloclawekissa, ja sen tuotteet ovat tunnettuja ominainen sininen ja värejä, ovat suosittuja ja arvostettuja keräilijöiden keskuudessa.

  Ensin oli kaksi tehdasta: Vlotslavsky posliinitehtaan Tihfeld ja Asterblyum, joka perustettiin vuonna 1873 (olemassa tällä nimellä vuodesta 1882) ja Vlotslavsky posliinitehtaan Leopold Chamansky, joka tuli voimaan 1880 (tällä nimellä vuodesta 1891 th). Nämä yritykset olivat lähellä, paitsi maantieteellisesti, vaan myös käsitteellisesti - kanssa 20-luvulla XX vuosisadan esittänyt samanlaisia ​​näytteitä ruokia. Se jopa tapahtuu niin, että molemmat manufactory suoritetaan samassa järjestyksessä, ja tuote voidaan erottaa vain leimautumisen. Kun vuonna 1918 Puolassa uudelleenitsenäistymisen molemmat laitokset alkoivat etsiä uusia markkinoita - jälkeen 1815 Wloclawek oli osa Puolan kuningaskunnan, kuuluu heidän toimivaltaansa Venäjän keisarikunnan. Alussa toisen maailmansodan, nämä alueet hoitivat saksalaiset tehtaat ovat siirtyneet kolmannen valtakunnan ja yhdistettiin yhdeksi yhtiöksi.

  Sodan jälkeen Puolan kommunistiviranomaiset kansallisti kaikki yksityiset asunnot, tehtaat, kuten posliinitehtaat. Vuodesta 1945, niistä on tullut numero 1 Plant Vlotslavskogo yhdistetyn yksikön keraaminen ruokasali, ja vuodesta 1973 - Ensosta keraaminen ruokailu. Yhteistyölle kutsuimme -taiteilijoihin abstrakteja kuvioita, epäsymmetrisiä muotoja ja innovatiivisia sisustus. Koska ainutlaatuisuus ja omaperäisyys ruokia kansanomaisesti lempinimeltään häntä "Picasso". Vuonna 1970 tuli muotia ns "Włocławek" - Nache ottaen savi, joilla on erityisiä sisustus, suunniteltu erityisesti taiteilijoiden. voimakkaita värejä käytetään usein: koboltti, ruskean, violetti. Tehdas lopetti keramiikka vasta vuonna 1990, mutta keramiikka tehdas Wloclawekissa perustettiin vuonna 2002, jatkaa perinnettä tunnettujen yritysten ja ottaa haltuunsa työtä sen entinen työntekijä.

  XIX luvulla oli teollisuuden jättiläinen Pruszkow podvarshavskih lähiöissä. Täällä teki kuuluisa paitsi kynät Majewski ja työstökoneiden "mekaniikka", mutta myös posliini Lyhyttavaran. Fajanssi tehdas Pruszkow avattiin vuonna 1872, sen perustajat olivat Tihfeld Jakub Ludvik Asterblyum. Täällä teimme savi- ja majolika ware, vaatimattomasti sisustettu meistotekniikkaa. Nämä olivat koristeet muodossa kukkia, hedelmiä ja lehtiä. Vuonna 1946 tehdas kansallistettiin ja nimettiin Witold Pruszkowski posliinitehdas, ja "Pruszkow" tehdas pöytä posliini vuodesta 1956. Kirjoittajat tuottavat samalla tuotteet olivat sellaisia ​​taiteilijoita Zofia Galinskaya ja Wieslaw Golaevskaya. Kasvi purettiin jälkeen konkurssimenettelyn 2001.

  Neborovskaya valmistus fajanssikamiina - ainoa toimiva majolica tehdas Puolassa, joka on alkuperäisessä rakennuksessa, käyttäen perinteisiä menetelmiä ja samasta lähteestä aineen eli paikallinen savi järvestä lähellä. Perusti prinssi Michal Radziwill vuonna 1881, aluksi se oli nimeltään Factory taiteellisen keramiikka ja kaakeliuunit. Olemme työskennelleet sen käsityöläiset ja taiteilijat lähikylien sekä opiskelijoille Varsovan Piirustusluokka Wojciech Gerson. Vuoteen 1885 asti neborovskie tuotteet - koristeltu uunista, takasta maljakoita, amphorae, kukkalaatikot, levyt - nautti suurta suosiota Puolan kuningaskunnan ja läntisissä maakunnissa Venäjän keisarikuntaa. Lomakkeet ja koristeaiheita perin kiinnitti historiallisista Italian, Ranskan ja Hollannin näytteitä. Painostuksesta kriitikkojen lehdistössä prinssi kääntyi kansallisia ja isänmaallinen motiiveja. Sosiaaliset ja taloudelliset muutokset ovat pakottaneet Radziwill myymään tehtaan vuonna 1896 on edelleen tärkein Manufactory Stanislaw Thiele asiantuntija sulatus majolica keramiikkaa. Vuotta myöhemmin, tehdas suljettiin.

  Ensimmäinen yritys elvyttää tuotantoa Nieborów toteutti sekä kuvanveistäjä että keramiikka- Maker Stanislav Yagmin että vuosina 1903-1906 hän tuotetaan täällä lasittamattomat keraamiset muodossa, joka on peräisin vuodelta Celtic ja slaavilaisen kuvioita, ja myöhemmin kehittyneet keramiikan jugendtyylinen. Vuodesta 1982 lähtien Nieborów jäljennöksiä vanhojen tuotteiden, lähinnä koriste-esineitä. Neborovskaya fajanssikamiina leima toimitettiin, kirjaimista koostuva MPR (nimessä Peter Michal Radziwill), kruunattiin prinssi hiippa, niin kirjaimet ST (Stanislaw Thiele), jotka on sijoitettu lähelle ensimmäinen merkki prinssi, ja sitten erikseen. Rinnalla nämä merkit ovat usein painettu leima Decorators tai numeroita, mikä tarkoittaa päivämäärää tai sarjanumero.

  Vuonna 1922, pian sen jälkeen, kun viimeinen Sleesian kansannousu, mikä johti Katowice liitettiin itsenäistyneen Puolassa, jossa pieni posliinitehdas avattiin Rozdzene Ylä-Sleesian (nyt osa kaupungin Katowice). Veljesten Josef ja Ryszard ihme, se oli nimeltään "Electro-posliini-Chudayverke" ja perin tuotettu pääasiassa teknisiä ja laboratorio posliini. Vuonna 1923 tämä yritys on tullut «Giesche» - posliinitehdas, ja vuonna 1926 - «Giesche Porzellanfabrik». Vuonna 1939 tehdas siirtyi saksalaiset, keskeyttämättä tuotantokaudella. Kahdellakymmenellä välisinä vuosina sotien, yhtiö pidetään yhtenä johtavista teollisuuden ja kilpailla tehtaita Tsmeleve ja Chodziez sekä tuontitavaran Sleesian, joka oli tuolloin Saksassa. Vuonna 1940-luvun puolivälissä siitä tuli päätaulukko posliinitehdas tavara, mukaan lukien harvinaiset näytteitä ruokia ruoan lämmittämiseen, ja erilaisia ​​juhla ruokia. Silloin posliinia Sleesian tuli taulukoiden Puolan diplomaatti. Tämä perinne jatkui Kansan Puola.

  Sodan jälkeen tehtaan kansallistettiin. Tuotetuista tuotteista sotaa leimalla «Giesche» jopa 1952. Vuonna 1950 suurin osa malleista ja malleja entisen Saksan tehtaat korvattiin uusilla ja toimitetaan tuotemerkki "posliinitehdas Boguchitse" (vuoteen 1993). Uuden, demokraattisen Puolan tehdas suljettiin, ja sitten 1995-2009 vuosina elvytti tuotantoa tuotemerkillä "Sleesia posliini" (vuonna 1990-luvun puolivälissä, ovat palanneet vanhan leimautumista «Giesche»). Vuodesta 2012, tehdas toimii nimikkeellä "Posliini Boguchitse", ja sen omistaja oli yhtiön BGH Network. Tuotevalikoimaan kuuluvat yksinoikeudella posliini - asettaa omistettu erinomaisen puolalaisen muusikoita ja säveltäjiä, sekä edustaa Puolan maalaus mestariteoksia kokoelmista Kansallismuseon Krakovan.

  Workshop "Vuolukivi" työstetty Katowicessa 1947-1994 ja oli yksi harvoista yksityisen posliini tehtaita ajan NDP. 1950-luvulla, on pääasiassa koostuu tunnettujen näytteiden Euroopan posliinitehtaat kuten Rosenthal ja Lorenz Hutschenreuther. 60 vuotta-kukoistus "vuolukiven". Tuolloin tehdas tuottaa ainutlaatuisia suunnittelija kohteita - ruokia dynaaminen ja epäsymmetrinen muoto, rohkeita värejä ja kirkkaita ornamentalistiki kun yrittää pysyä nykyaikana, ja tänään on ihaillut ystäville kehittää estetiikkaa. Kotelot ruukut muistuttava koristeellinen veistoksia, kuvioitu sisustus, palvelee naamioida puutteet posliini sekä ennen tuntemattomia Puolan markkinoilla Haju absorboivat - kaikki osaltaan sisällyttämistä "steatiitista" vuonna 2013 ja "suunnittelun ikonit Sleesian maakunnassa" lista.

  Kirjoittaja: Agnieszka Sural, 30.9.2017

  Käsintehdyt: Second Life levyt [Video]

  Maailmanlaajuinen menestys Puolan tuolit

  Kuinka monta Puolan tuolit ovat luonteeltaan "suunnittelun ikonit"? Mitä Puolan johdolla saavuttanut kansainvälistä. Lue lisää »aiheesta: Maailmanlaajuinen menestys Puolan tuolit

  reagoiva footer valikko

  Ilman teitä mikään hirvieläinten Jerzy Sladkovsky Siperian ja dokumenttielokuva [haastattelu]

  "Länsi elokuvantekijät tulossa Siperiaan, yrittää tehdä elokuvan pozavlekatelnee. Ne edustavat eräänlaista keskiaikaisen Venäjän maan. Mutta on monia ihania, innokkaita ihmisiä, "- sanoo dokumentaristi Jerzy Sladkovsky haastattelussa Culture.pl. Lue lisää »aiheesta: Ilman peura sinulle yhden Jerzy Sladkovsky Siperian ja dokumenttielokuva [haastattelu]

  Struck elektroniikka - Pendereckin kokeellisessa Studio Puolan Radio

  Mikä oli suhde Krzysztof Penderecki - elävä klassikko modernin puolalaisen musiikin - kokeellisesta Studio Puolan Radio? Lue lisää »aiheesta: Struck elektroniikka - Pendereckin kokeellisessa Studio Puolan Radio

  Kanoninen teoksia mediataiteen

  Uusmedia - vielä nuori taidetta kurinalaisuutta. Se kuitenkin on jo oma canon - teossarja, jossa taide ja tiede kietoutuvat toisiinsa. Lue lisää »aiheesta: Canonical teoksia mediataiteen

  Tunnetuin elokuvaosat Malgorzata Brauneck

  Małgorzata Braunek pelataan lähes neljäkymmentä elokuvaa, tv-sarjoja ja tv-tuotannot ja teatterin. Culture.pl muistuttaa tunnetuin ja paras näyttelijä rooli. Lue lisää »aiheesta: Tunnetuin elokuvaosat Malgorzata Brauneck

  Tanssipaikkoja ja lavalla tai Puolan tanssilattia XX vuosisadan

  Tanssista osapuolet työntekijöille tekno osapuolille jälkeisessä teollisuushallit. Historiasta tanssin Puolassa on lukemisen arvoinen paitsi aikana karnevaali. Lue lisää »aiheesta: tanssipaikkoja ja lavalla tai Puolan tanssilattia XX vuosisadan

  9 Puolan elokuvia uudenvuoden

  Uusi vuosi ja joulun aikaan - tämä on täydellinen aika paitsi sielun juhlia ja kokoontumisia perheen ja ystävien kanssa. Viikonloppuna voit kunnolla rentoutua ja katsella joitakin myönteisiä, hauska ja koskettava elokuva. Culture.pl valittu yhdeksän Puolan bändejä, jotka tarkasti sisustaa joulun ja uudenvuoden vapaapäivät. Lue lisää »aiheesta: 9 Puolan elokuvia uudenvuoden

  Historiassa uudenvuoden menu

  Perinne uudenvuoden pallot ilmestyi Puolan keskellä XIX vuosisadalla. Ennen tätä uudenvuodenaattona ole juuri mitään erilainen kuin muut, paitsi että tällä kertaa mietin avioliitosta, rajata ja sääolosuhteet. Lue lisää »aiheesta: historia uudenvuoden menu

  "Tapana - toinen luonto": tunnettuja ja tuntemattomia lainaus Żeromski

  Culture.pl muistuttaa saavuttamiseksi kirjailija, jolle olemme velkaa aforismi "tapa - toinen luonto" ja nimi on perustettu vuonna 1908 unionissa elintarvikkeiden osuuskunnat "Społem". Lue lisää »aiheesta:« Tapana - toinen luonto ": tunnettuja ja tuntemattomia lainaus Żeromski

  Wszelkie prawa zastrzeżone

 • Leave a Reply

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  You may use these HTML tags and attributes:

  <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  − 7 = 2