PVC-kalvo kate

PVC-kalvo

Nykyaikaiset rakennusmateriaalien markkinoilla on tarjolla valtava valikoima polymeerikalvojen. Ne kuuluvat uuden sukupolven materiaaleja ja niiden edut ovat jo arvostaneet kotimaista leikkureita. Joten, mikä on PVC kalvo?

Pehmitetystä polyvinyylikloridista (PVC) - materiaalia, jota käytetään rakentamisessa katon luoda lämmön vaikutuksesta ja vedenpitäväksi.

PVC tuotetaan rullia 50-55 m (mutta on olemassa myös muita kokoja). Voi olla hyvin erilaisia ​​väri maalaus (mukaan lukien läpinäkyvä).

PVC-kalvoilla on korkea liekinestokyky, joustavuus, kestävyys ja pakkasenkestävyys. Tämä aine käytettiin rakentamiseen uusien rakennusten erilaisten, ja rekonstruktio.

Tehokkain ja luotettavin tapa asentaa PVC kalvo on käyttää kuumaa ilmaa tekniikka, joka on peräisin erityinen hitsauskone (on manuaalinen ja automaattinen). Hitsaus prosessi tapahtuu korkeassa lämpötilassa - 600 ° C Tällöin saumat ovat erittäin vahvoja, joten älä huoli, että he jotenkin räjähtää.

On huomattava, että luonteenomainen piirre näissä kalvoja on niiden suuri leveys, mikä puolestaan ​​mahdollistaa valita sopivin koko mistään katon alueelle. Tämä vähentää liitosten minimiin.

arvokkuus

Olemme jo muistutti ansiot joidenkin katemateriaali, mutta se ei ole kaikki edut.

 • talous. On vain luonnollista, että rakennus - hyvin kallis asia, mutta käyttö PVC-kalvo vähentää kustannuksia katon järjestely. Yhden rullan kalvon korvaa tavanomaiset kela 8 ympäri bitumimateriaalin. Se on myös kevyempi kuin perinteinen PVC monikerroksinen katto järjestelmä. On tärkeää, että tarvittaessa korjaus päällysteitä voidaan käyttää kalvon laastaria. Se kestää vain muutaman minuutin, ja suorittamaan tällaista työtä voi olla, riippumatta aikaan vuodesta.
 • FIRE. Jo havaittu palo-ominaisuuksia kalvon. Tämä johtuu pääasiassa siitä, että materiaali koostuu osista, jotka eivät salli liekki levitä pinnalle.
 • ympäristöystävällisiä. ekologinen periaate - huomattava plus kalvo, koska materiaali on myrkytön ja helppo käyttää kierrätykseen.
 • estetiikka. Toinen etu - estetiikka kalvon. PVC soveltuu mihin tahansa katon, prosessissa asennus nivelet saadaan sileä ja siisti.
 • Pitkä käyttöikä. Ja tietysti johtua plussia arvoinen elämän materiaalia - se on yli 30 vuotta. Erinomainen indikaattori.
 • Haitat kuuluu se, että tällaisten materiaalien voi toimia vain erittäin päteviä.
 • Myös merkittävä haitta - on mahdotonta yhdistää PVC-materiaalien kanssa, jotka sisältävät öljyä, terva, rasva, bitumi, liuottimet.
 • Lopullinen haittapuoli: valoa värillinen kalvo helposti likaantuvat. Ja se rikkoo estetiikka katon.

aineistovaatimuksia

PVC kate reagoi hyvin lämpöä ja gidronagruzki. Niiden vahvuus ei ole muuttunut, ja tiiviys pysyy samalla tasolla.

Sen ominaisuuksia, asennustapa, paloturvallisuusvaatimukset ja paino PVC kalvot soveltuvat parhaiten rakentamiseen katoille.

Ehdotettu taulukossa ominaisuudet voivat vaihdella valmistajasta riippuen, me esittää tällaisen suoritusmuodon (Tab. 1).

G1 (ei sovelleta)

G1 (ei sovelleta)

Aluksi, aine on kehitetty järjestämällä tasainen katot, mutta nykyään, kalvo voidaan myös käyttää rakentamiseen monimutkaisten kattopinnat. Tämä oli mahdollista, koska suuri plastisuus PVC.

Kalvo sopii huoltotöitä, joten ei ole tarvetta purkaa vanha pinnoite, joka yksinkertaistaa valmisteen.

On myös huomattava, että PVC-kalvo on laaja valikoima sovelluksia. Käytetty materiaali vedeneristyksen katto säätiöiden, terassien, siltojen, tunneleiden, viherryttäminen kattojen, lattioiden kuten suihkut ja uima-altaat.

Asennus PVC katteilla tulisi suorittaa ainoastaan ​​aikana kuiva sää, pohja myös itse olla kuiva.

Tapauksessa, jossa PVC-kalvo on käytetty tasaiselle katolle, sen raina on kiinnitetty alustaan ​​mekaanisesti. Aseta liitokset lämmitetään erityisesti suunnitellut laitteet tätä tarkoitusta varten, kuuman ilman virtausta, jolloin hitsaus tapahtuu. Materiaalikaistaleet asetetut päällekkäin. Tämän seurauksena materiaali on kunnolla kiinni maahan, joka tarjoaa tarvittavan vedeneristyskermit ominaisuuksia. Koska se koskettaa ole liian tiukka, jolloin saavutetaan tuuletus katon, ja ilman myöhempää tiivistymistä. Paikoissa, joissa päällyste on tarkoitus asentaa catwalks ja kaiteet sekä paikoissa Pienahitsin ja erityinen kuumailmapuhaltimella käytetään käsittelyn paikkoihin pääsemiseksi.

Kun toimii alustana teräslevy, joka on usein teollisuus- ja liikerakennuksissa, ennen asennusta kalvon päälle aaltopahvin, suoritetaan Kittikerros tai kumi-bitumiemulsio. Tällaisella toimet katto hankkii lisää vedeneristys.

Se voidaan jakaa useisiin vaiheisiin sen osatekijöiden kokoonpano itse prosessi:

 • valmistelutyö. Puhdistus ylimääräisiä rakenteita (antennit, opasteet, jne.), Roskat ja puhdistus katon;
 • osittainen purkaminen (Tarvittaessa). Poistamalla vanhan katteen, poistaa kosteutta ja kohdistus katon pinnan, paikkaus yksittäisiä osia;
 • Järjestely dreneerauskerroksen, joka koostuu geotekstiilien;
 • Katon eristys suulakepuristettua polystyreeniä tai basaltti eristys jonka tiheys on yli 180 g / neliömetri;
 • Asennus itse PVC-kalvo.
 • Mekaaninen kiinnitys materiaali pohjaan katon avulla erityinen "Roxy";

Mahdollisia tapoja kiinnittää PVC-kalvo ja asennustapa

 • Kiinnittämisen kalvon kautta liima ratkaisuja;
 • Painolasti menetelmä toteutetaan täytemuurausta kalvokerroksen murskattua kiveä, soraa tai muita sopivia materiaaleja.

Suosituin valmistajat PVC kalvot

 • Alkor Draka, pinnoite Alkorplan;
 • Protan AG - Protan;
 • Sarnafil International AG - Sarnafil;
 • Sica Trocal - Zikaplan.
 • Technonikol - Londzhikruf;
 • Ogneizolkrovlya - Ogneizol;
 • Stroyplastpolimer - Krovlelon.

Lopuksi tarjoamme sinulle videon asennuksen PVC kalvo

PVC katemateriaali: ominaisuudet ja edut katto tekniikka

PVC katemateriaali on ylivoimaisesti materiaali, vähitellen voittaa markkinaosuuttaan perinteisemmät kattomateriaalit. Tutkimukset osoittavat, että prosenttiosuus kattojen varustettu kalvotekniikka kasvaa jatkuvasti - ja se tarkoittaa, että rakentajat ja rakennusliikkeet asiakkaat arvostavat etuja Kalvokate.

Katteet: ominaisuudet ja edut

Ja kuitenkin - miksi katto- PVC kalvot ja sen kaltaiset aineet niin suosittu? Useita selityksiä:

 • Ensinnäkin, katto valmistettu kalvo tekniikka on suuri kestävyys. Arvioidut käyttöikä, osoittaa suurin osa tuottajista (jopa 60 vuotta ja teknologia kaiken eikä ole mekaanisia vaurioita) voidaan pitää vieläkin aliarvostettu. Katteilla Rakenteensa ansiosta tarjoavat erinomaisen suojan katolle, ja siten - tae kestävyyttä.
 • Toiseksi, PVC katemateriaali (ja myös samanlainen se kalvon ominaisuudet ja EPDM-TPO) tuotetaan monet valmistajat on useita eri kokoja. Pituus kalvon päällysteen rainan on jopa 60 metriä, ja leveys voi vaihdella 0,9-15 m niin monenlaisia ​​kalvomateriaalien olennaisesti sopii materiaalin valinta, josta on tehty katto -. PVC-kalvo tarkasti sovitettu "kokoa" ei edellytä leikkaus. Näin ollen, lähdössä saadaan katto, jossa on olennaisesti monoliittisen päällystetty saumoja ja erinomaiset vedenpitäväksi ominaisuudet.
 • Kolmanneksi, polymeerisen katemateriaali on korkean suorituskyvyn. Kalvot katot olennaisesti palamaton (korkea tulipalo) säilyttävät ominaisuutensa laajalla lämpötila-alueella (kylmänkestävyys) ei tuhonnut altistumista ultraviolettisäteilylle, mikä on erittäin tärkeää erityisesti katemateriaalin. Tärkeä etu on myös suuri vetomurtolujuus ja punktio, jolla on tärkeä rooli suorituskyvyn vesieristekalvot.

Katto, sijoittaneet kalvo tekniikka

Lisäksi voit korostaa käytettävyyttä katemateriaali. Pieni paino (noin 1,3 kg / m 2 kalvopäällysteen), kun kalvon paksuus on 0,8-2 mm, helpottaa suuresti nosto materiaalin päälle ja manipuloida niitä.

Myös kiistaton etu on suhteellisen yksinkertainen tekniikka katon järjestely kalvon materiaaleja.

Jos rakennus Hanke perustuu kalvo katto - kalvo voidaan käyttää hyvin erilaisia.

Yhdessä perinteisen PVC kalvoja käytetään myös tänään EPDM ja TPO kalvoja. Seuraavaksi pidämme kaikkia kolmea tyyppiä niiden ominaisuuksia, etuja ja haittoja.

PVC katemateriaali valmistettu polymeeristä plastiftsirovannogo -polivinilhlorida.

Lujuutta PVC katemateriaali vahvistettu, jonka silmäkoko on polyesterikuitua, ja kalvo on joustavampi - koostumuksen valmistuksessa PVC lisättiin 40% pehmittimiä, joilla on suuri haihtuvuus.

Elastisuuden ansiosta tähän, mikä johtuu pehmittimien hankkii PVC katemateriaali tulee kestävämpi ja kestää lämpötilan tai muiden muodonmuutoksia.

Kytkeä PVC kalvo katon yhden kangas, voit käyttää erikoislaitteita, joka hitsaa kangas PVC kuumaa ilmaa.

Mitä etuja PVC kalvo muihin kalvo katemateriaalien? Ensimmäinen on korkea elastisuus, kestävyys UV-säteilyä, ja - hyvä palonkestävyys kalvoja.

Lisäetuna on riittävän leveä (tietenkin, materiaalien kalvon!) Värit - PVC katemateriaali 9 valmistetaan eri värejä.

Suurin haittapuoli näiden membraanien - niiden alhaisen vastuksen liuottimet, öljyt, asfaltti-materiaaleja. Kannattaa myös kiinnittää huomiota ympäristöystävällisyyteen, jolla PVC kalvo "ei tule tasaisesti": ne sisältävät suuren prosenttiosuuden haihtuvia aineita, jotka vähitellen vapautuu ympäristöön.

Yksi suosituimmista rakentamisen markkinoilla kalvomateriaalien PVC voidaan erottaa Krovlelon, Alkorplan, Sarnafil, Ogneizol ym.

EPDM kalvot ovat koko ryhmä kalvo Katemateriaalien, perusta, joka on synteettinen kumi arkki. Vahvikeverkon polyesteriä merkittävästi parantaa mekaanisia ominaisuuksia kalvon, joten se bolus suuri vetolujuus.

Edut kalvot perustuvat EPDM - edullisia, korkea joustavuus, pitkä käyttöikä. Toisin kuin PVC-kalvot ovat täysin vaarattomia, ja ne eivät ole herkkiä bitumimateriaalien.

Suurin haittapuoli näiden membraanien - tarvetta liimaamalla, ja tämän seurauksena - vähennetään (verrattuna hitsi) vahvuus risteyksessä kalvon tiheä.

Eniten kysyntää kotimarkkinoilla kalvon kuten ulkomaisten valmistajien kuten Firestone, GenFlex, Trelleborg, sekä kotimaisten brändien Epikrom, Elon ja muut.

Erillinen ryhmä yhdistettyjä kalvoja EPDM, joilla on monikerroksinen rakenne.

Pintakerroksen, kuten komposiittikalvot valmistettu synteettisestä kumista terä, ja pohja - polymeerimateriaalista, joka perustuu bitumi. Komposiitti EPDM kalvo vahvistettu lasikuitu mesh.

Edut hallussa komposiitti polymeerikalvon kattotiiliä, ilmeinen - kun noudatetaan EPDM kalvon liimakerros voidaan käyttää sulan bitumia. Suosituin EPDM kalvot, jotka on tuotettu Foenix.

Perustan TPO-kalvoja järjestely katon ovat termoplastisia olefiineja. Paljon kalvoja perustuu TPO lasikuitu mesh, polyesteri tai lasikuitua, mutta se löytyy ja ei-vahvistettu kalvo.

Edut TPO kalvot on pääasiassa ekologinen (kalvo ei sisällä haihtuvia komponentteja), kestävyys, säilyttäen joustavuus matalissa lämpötiloissa. Yhteyden TPO kalvon kuumailmahitsauslaite, joka olennaisesti parantaa lujuutta puskusaumat.

Kuitenkin, mukaan elastisuus itse TPO kalvo huonompi kalvoja perustuu EPDM ja PVC.

Useimmiten vähittäiskaupan verkko voi vastata kalvo Genflex, Sarnafil et ai.

Tekniikka katemateriaalin materiaalit

Katto, kiinteä painolastikeino

Kun ratkaistaan ​​katto - PVC-kalvo toimii vedeneristysmateriaalin, joten lisättiin vedenpitäväksi yleensä ole tarpeen.

Pääsääntöisesti, asennus katon käsillään käyttäen membraanimateriaaleihin riittävän nopeasti - ja tämä on toinen puoltaa niiden käytön.

Maapohjan katon kalvo ei vaadi erityistä koulutusta paitsi kuivaa. Jos päällystettä käytetään PVC-kalvo - katto ei tarvitse edes poistaa vanha kerros vedenpitäväksi.

On olemassa kolme eri tavalla kiinnittää kalvon Kateaineiden perusasiat:

 • Painolasti Menetelmä soveltuu kattoihin, joiden kaltevuus on enintään 10 0. Asennettaessa kalvo katto painolasti tavalla pinota kalvo vapaasti koko pinnalle katon, ja vain kiinnitetty pitkin kehää ja paikoissa, joissa kalvo on vieressä pystypinnoille (vent rakenne, savupiippujen, kaiteet, jne.). Pidä kangasta katolle kalvo painetaan painolastia. Pienin vastapaino on 50 kg / m 2 katon. Painolasti voidaan käyttää kiviä, soraa betonitiiliä, päällystys laatat.

Kiinnittää huomiota! Painolasti tarkoittaa sinun täytyy ottaa huomioon kantokyvyn katon ja joka tapauksessa siitä, että sen ylikuorma elvyttämiseen kalvo katon.

 • Jos PVC-katemateriaali ratkaista katolla, jossa on suuri kaltevuus, sovelletaan mekaaninen kiinnitys kalvon. Yleisimmin käytetty hitsaus kuumaa ilmaa - tämä menetelmä tarjoaa suurin vahvuus hitsit. Pitkittäisreunat maalauksia hitsata erityinen hitsauskone. Sulaa, materiaali katon kalvo kiinni ja saamme käytännössä monoliittinen pinnoite katot - No Stress kohdat, joissa mahdolliset vuodot.
 • Katoissa monimutkaisia ​​geometrioita käytetty liima menetelmä. Asennus katon kalvon rainan katon tehdään käyttämällä kaksipuolisella teipit. Kuitenkin kaikki kalvon materiaaleja voidaan kiinnittää siten, - ja näin ollen käyttää, esimerkiksi kalvoja, jotka perustuvat PVC koristeluun monimutkaisen muotoisesta katot katto rajoitettu. käyttö EPDM -katteille tai muulla pinnoitteella materiaaleista kuten katot.

Kiinnittää huomiota! Useimmat laatu olisi liimattu väliset liitokset rainojen katemateriaali päittäin komponenttien pystypinnoille ja läpi päällekkäisyydet katon reunojen.

Näin ollen, kun luodaan EPDM tai PVC kate - kalvo toimii vedeneristysmateriaalin, joka estää vuodon.

PVC-kalvo kate Technonikol: ominaisuudet, asennusohjeet

Katto pidetään tärkeimpänä rakenteellinen elementti tahansa rakennuksen. Laatua laitteiden riippuu luotettavuudesta rakenteiden ja mahdollinen mukavuus sisällä. Ei viimeinen rooli on valinta katto. Rakentamisen markkinat tänään yhdessä perinteisten järjestelyn tarjoaa kehittäjille uusi ja moderni korkean teknologian Kalvokate vaihtoehtoja.

Kalvotekniikalla luo saumattoman peitteen. Tämä menetelmä - on universaali, se on yhtä tehokas tasainen, tai mikä tahansa muu teltan kattoon. Toinen etu tämän teknologian ilman ylimääräisen kosteuden suojaa. Yksi parhaista vaihtoehdoista tällaisten päällysteiden on PVC katemateriaaleiksi Technonikol.

PVC-kalvo, joka korvasi melko haluttuja silloin variantti EPDM on joustava katto on valmistettu PVC: stä. On erityisen kestävä ja luotettava.

PVC katemateriaali TekhnoNIKOL: Edut ↑

Tämä materiaali mahdollistaa tarjota kattorakenne ja elementit, jotka vaaditaan suojan. Katto laitteessa on monia etuja:

 • ei tarvita lisälaitetta rakenteita vedenpitäväksi pinnat erityissuojelua "vaarallinen" sivustoja;
 • helppo asennus;
 • käyttö saumattoman vedeneristyksen teknologia tarjoaa yhtenäisen koko pinnan;
 • biologiset ja kemialliset neutraalisuuden, eli pinta ei tarvitse jatkuvasti suojaavat muodostumista sienien, homeen ja tuhoa;
 • Resistenssi useita teräviä lämpötilan muutokset käytön aikana;
 • mahdollisuus pinota millään tasolla ja korkeus talon rakennetaan;
 • tuloksena pinnoite aikaansaa saman suojan kuin pinnoille, jotka ovat eri kaltevuuskulmat, ja risteyksessä.;
 • ne ovat vesihöyryn läpäisevyys, niin kertynyt kosteus voidaan helposti päätellä katon tilaa. Se tarkoittaa myös sitä, että jos kakku kattojen eristys on, se ei kastu eikä se kerääntynyt kosteus.

Näin ollen PVC-kalvo kate on yksi luotettava rakenne ratkaisuja, täysin täytä nykyajan kriteerit, jotka koskevat katemateriaalin.

Lisäksi hinta PVC kalvo on erittäin houkutteleva kattotiiliä Technonikol, joten materiaali voidaan pitää lähes kysytyimmän kotimaan rakentamisen markkinoilla.

Poikkeuksellinen ominaisuuksia tämän materiaalin avulla käyttää tätä materiaalia:

 • järjestely tahansa tasakaton, mukaan lukien hyväksi. PVC-kalvo, jonka Technonikol hyväksi katto tyyppi "vihreä ruoho" sisältää fungisidisen lisäaineita;
 • Korjaustyöt;
 • vanhojen kattojen.

Materiaali koostuu kolmesta kerroksesta, jotka tarjoavat luotettavan ja antaa sille kimmoisuutta. Vierintäelimet voidaan jakaa minkä tahansa pinnan ja kiinteästi järjestetty yhteen tai toiseen suuntaan.

 • Ylempi on joustava perusta perusteella PVC, joka on materiaalia, joka kykenee joustavasti kestävät kaikenlaisia ​​stressistä. Lisäksi polyvinyylikloridi joukossa sen komponentit ovat alkuaineita, jotka, koska se kasvoi korkeiden lämpötilojen kestävyys. Ne eivät ylläpidä palamista ja estettävä suoran tulen seuraavien kerrosten. Korkea pitoisuus pintakerroksen UV-absorbentit.
 • Lähi - vahvistaminen. Se on monimutkainen rakenne - kudottuja kuituja ja filamentteja polymeerit muodostavat kiinteän verkkoon, joka pystyy kestämään pitkään kuormitukset, joita lumen painosta tai suuria määriä nestettä.
 • Alempi - Harmaa PVC-materiaalikerros on tarpeen rajoittaa vaikutus päällysteen kanssa kosketukseen se tai design-elementit.
 • ECOPLAST V-RP. Käytetään vedenpitäväksi. Kun tätä menetelmää käytetään mekaaninen kiinnitys pohja. Pinnalla on erityinen liukastumista kohokuvioitu, jolla työskentelee sateen ja lumen putoaminen paljon turvallisempaa. Lisäksi sen avulla varustaa katolla nousukulma on suurempi kuin noin 10 prosenttia.
 • ECOPLAST V-GR. Laitteessa käytetty kerros vedeneristyksen tasakaton ja painolasti hyväksi. Ne lisäsivät lävistyslujuus ansiosta lasikuitua vahvistuksena. Materiaali kestää UV käsittää antifungaalisia aineita. Hän ei kuoleutua edes pakkasta.

 • LOGICROOF V-RP. Tämä palkkio materiaali on lujitettu polyesteri mesh. Suojattu UV-valolta. Se sisältää palonestoaineita ja stabiloivan komponentteja. Se on korkea elastisuus, mikä helpottaa suuresti katto alhaisissa lämpötiloissa.
 • LOGICROOF V-SR. Tämän vahvistamattomat web käytetään laitteessa lähekkäin erilaisia ​​rakenteita putken katot, suppilot, kaiteet, ja vahvistuksen elementtejä. Materiaali tulee katon laitteita.
 • LOGICROOF Arctic - tarkoitettu käytettäväksi kylmissä olosuhteissa. Se on kolmikerroksinen rakenne, joka on vahvistettu polyesteri mesh polyesteri. Eri absoluuttinen biostabiilisuus.

PVC-kalvo kate Technonikol: hinta

Työ on suoritettava manuaalinen asennus PVC kalvon TekhnoNIKOL (cm. Lopussa artikkelin). Huomaa tärkeimmät kriteerit ja vaiheita vastaavan laitteen rakenteita.

 • pintapäällystemateriaalia aiemmin puhdistettiin likaa ja kosteutta poistetaan terävät kulmat ja tyyppi typistettyjen raudoitteiden ja metalli osista, jotka voivat vaurioittaa pinnoitetta;
 • myös tarpeen puhdistaa pinnan hitsattavan materiaalin eri saasteiden:
 • pöly, lika kostealla liinalla;
 • Bitumi, öljy, liima-tähteet tai muita - puhdistusaine PVC TekhnoNIKOL kalvoja.
 • raina levitetään tasaisesti, vähitellen ilman poistamiseksi kontaktipintojen väliin;
 • Kukin osa on levinnyt ja yksittäiset elementit yhtenäisen rakenteen;
 • termoplastinen PVC kalvo, joten niiden yhteydessä ja telakka-teknologia käyttää kuumaa ilmaa juottamalla. Näin voit suorittaa asennuksen riittävän nopeasti kokonaisuudessaan koko alueelle;
 • Pinnoitteen tulisi olla kiinteä koko piiri, sekä risteyksessä.

Kiinnittämiseen kohta ei tueta kalvoja fleece on adjacencies laitteeseen ohut kerros levitetään kontaktiliima PVC TechnoNICOL kalvoja. Sen kulutuksen ansiosta erityinen rakenne, pienet. Kun hyvin haihtuvaa liuotinta haihtuu, liima pysähtyy kiinni käsiin. Tämä yksinkertaistaa aikana asennuksen. Selkeä tiiviste sitoutumiskohtaa. Liimaus laatu on edelleen merkittävän ajan.

Miten sovittaa PVC Kalvokate - video:

Suuntaviivat suunnittelu ja laitteen Rowell polymeeristen kalvoja. Corporation TekhnoNIKOL (31,2 MiB, 203 osumaa)

Tekninen dokumentointi. Polymeerikalvojen Technonikol (7,6 MiB, 782 osumaa)

Asentamista varten yhden kerroksen katto polymeerikalvon (15,5 MiB, 203 osumaa)

Lue lisää:

Kuvat julkaistaan ​​kotisivuillamme otetaan avoimista lähteistä. Jos olet kirjoittanut kuvan, ota meihin yhteyttä yhteydenottolomakkeella, ja me nopeasti ratkaista asian.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

60 − = 54