Rele kuiva nousun toimintaperiaate

Toimintaperiaate ja vivahteita valinta vaihtaa kuiva nousun

Pitkän ja häiriöttömän toiminnan pumpun (pumppaamon) toiminta edellytys on käytettävissä riittävästi vettä. Ei ole väliä missä on aita (no, kaivot, avovettä tai keskitetty viemärijärjestelmän), pumppulaite on varustettava anti-joutokäynnillä. Tämä johtuu siitä, että vettä samalla pumpun läpi, se tarjoaa voitelun ja jäähdytyksen. Ilman vettä tai sen määrä on riittämätön käynnissä pumppu ylikuumenee ja epäonnistuu.

Jotta vältettäisiin vahinkoja, jotka eivät kuulu valmistajan takuun, aseta-kuivasuojauksen pumpun iskun.

1 Syitä kuivakäyntiä

Kytke rele tyhjäkäyntisuoja pumpulle laitteiden seuraavissa tapauksissa:

 • Kun tuottavuus (kapasiteetti) on porauskaivomoottorien pumpun ylittää merkittävästi resurssikapasiteetti riittävä itseparannus vesimäärä on hyvin;
 • luonnollinen taso lähde vedessä on merkittävästi alhaisempi kuin asennus tason pumppu;
 • Esillä olevan pysyvä tukkeutumisen hiekkaa, lietettä, vieraita aineita tai imuputken suodatin mesh;
 • Se pitää vuotaa putkista ja niiden yhteydet fyysiset vaikutukset maaperään tai väärän asennuksen;
 • kiertovesipumppu operoidaan veden paine on alhainen tai riittämätön sen kuumennuksen määrästä (jäähdytys) järjestelmät;
 • veden saanti tapahtuu täytteestä lähteestä - hitaasti palauttaa veden tason hyvin (hyvin), varastosäiliö, epätasaisen käynnin vesijohto.

Rele suojaa Kuivakäynnin Belamos PS-7C

Liittäminen rele lepotilaan pumppaamo - edellytys, koska se toimii automaattisesti, ilman kolmannen osapuolen hallinnassa.

2 Suojalaitteet vastaan ​​kuivakäynniltä

Tärkeimmät laitteita, jotka poistavat mahdollisuuden käyttö ilman vedenpumppauslaitteet automaattisessa tilassa ovat:

 • Anturi kuiva nousun pumpun;
 • Rele kuiva nousun pumpun;
 • painekytkin;
 • float-tyyppinen kytkin.

Tietyissä olosuhteissa, anturit ja releet keskeyttää virransyötön pumpun moottori, jolloin se lopettaa. suojaus toiminta määritetään seuraavilla parametreilla:

 • vedenkorkeus;
 • paine poistoaukon;
 • Vahvuus veden virtaus.

Yhdistetty ohjaus useiden parametrien samanaikaisesti.

Anturit kuiva ajaa float-tyyppinen toimivat tehokkaasti, kun ne on asennettu kuoppiin, ojitusjärjestelmien ja varastointikapasiteetin. liipaisu prosessi (sähkökatko) aikana tapahtuu syksyllä vedenpinta lähde minimiarvoon. Kun yhdessä vähenevän veden uimuri alemman työtasolle, avaa kontaktit pumpun teho vaihe, joka aiheuttaa sen lopettaa.

Pumppuliitäntä automatiikalla

Koho-anturi voidaan liittää kelluvaa tai vedenalaista pumppua. Tässä tapauksessa, sen sijainti on yläpuolella jalka venttiili tai suojaverkko imu- lukitus- aktivoinnin riittämätön veden tasolla.

Asennus tällaista anturia ei ole mahdollista, kun otetaan vettä kaivoista ja Keski vesistöihin.

Tämän laitteen kanssa, veden taso seurataan lähde (säiliö). Kun taso putoaa kriittisen arvon, rele ohjaus kytketään ohjaamaan työn kulkua tai poistaa pumpun venttiilit.

Suurin etu tällainen suoja on poistaa pumpun tehoa työskentelemään sen esiintyminen lepotilassa.

Tason kytkin koostuu piirikortti ja kolme elektrodia (anturit), jotka on asennettu eri korkeuksille lähellä toisiaan. Elektrodit on upotettu, vaihto virtaukset alhainen taajuus, kuten vesi - hyvä sähkönjohtavuus. Kun vedenpinta laskee alimpaan viite anturin sähköinen kytkentä elektrodien välillä keskeytyy, mikä johtaa käynnistää releen lopettaa kallistus laitteen. Palautettaessa vedenpinta työpumpun on aktivoitu uudelleen.

Toimintaperiaatetta paineen kytkimen rakennettu määrittämään riittävän paineen (1 bar) ulostulosuuttimen kippilaite vettä. Jos paine laskee alle 0,5 bar, on koskettimien avaamisen kautta painekytkin.

Palautettaessa paine, riittävällä paineella turvalliseen käyttöön pumpun käsin täyttyä vedellä ja pumppu kuivaa sisällyttää omaa.

Välityslaite LP-3 käy kuivana

Painekytkin asennettaessa kotimaan kytkettyjen pumppujen keskitetyn vesihuollon verkostot, vesi ja tuli asemia. Se suositteli asentamista on pumppaamot, jotka toimivat akulla (tallennuskapasiteetti).

Laite on pata venttiili, joka on asennettu pumpun virtaama. Se toimii vasteena tehon virtauksen (joka kulkee tietty määrä vettä putkessa aikayksikössä).

Jousikuormitteinen anturi terälehden alittaen veden vaikutuksesta, puristaa jousi ja magneetin, joka on kiinnitetty siihen, on vuorovaikutuksessa kielikytkimen. Siten on olemassa yhteys yhteyksiä sisältyy tehonsyöttöpiiri pumpun. Kun läsnä on vahvaa virtausanturin lehtinen pysyvästi taipuu ja pumpun moottori toimii.

Ilman nestettä kanavaan tai heikko jousi se liikkuu magneetti taipuu kieleke alkuperäiseen asentoonsa, jolloin koskettimien avaamisen ja pumppaus laite on pysäytetty.

MS-1 kohokytkin

Virtausanturi on pienikokoinen ja kevyt, sitä voidaan käyttää paitsi teollisuudessa, mutta myös kodinkoneet.

3 Voinko tehdä ilman suojaa kuivakäynniltä?

Joissakin tapauksissa se on sallittua, jos:

 • Pumppu ei toimi usein, ja lyhyen aikaa (kausiluonteinen vesihuollon maassa);
 • Seuraamme jatkuvasti (valvonta) heiluntaa työstä laite;
 • veden saanti tapahtuu taatun ehtymätön;
 • käyttäjä on riittävä käyttökokemuksen perehtynyt rakenne ja ominaisuudet veden syöttölaite.

3.1 Miten yhteyden rele koekäytön? (Video)

Rakennusalan kokemus: 13 vuotta

Kysy kysymys

Connected pumppuaseman Grundfosin oma. Joitakin ongelmia ilmeni vasta siinä vaiheessa, paineen, ja kaikki on sujunut hyvin.

Pasha, paholainen ei ole niin kuin se on maalattu. Kaikki ensimmäistä kertaa eivät tiedä mitään, mutta vaikka sinulla on jokin ei toimi, saat arvokasta kokemusta ja tietävät, mitä tehdä tulevaisuudessa.

Pasha, hävitä kaikki epäilyksen ja ottamaan asian! Varustuksen mukana on manuaalinen, plus tämä artikkeli sisältää paljon hyödyllistä tietoa. Se onnistuu.

Kaverit, olen koskaan ole pumppaamot ei ollut, ja minulla ei ole epäilystäkään siitä, että kaikki tekevät niin kuin tarvitaan. On hyvin vaikeaa?

Kiitos kirjailija yksityiskohtaisen katsauksen ominaisuuksista asennuksen pumppaamot, kiitos tämän artikkelin, olen voinut liittää sen itse.

Kiitos kirjoittaja materiaalia hyödyllisiä tietoja asennuksesta pumppausasemat. Pystyimme luomaan asemalle itse ja tallentaa lähes 2000, jossa myyjä on pyytänyt asennuksen.

Olen samaa mieltä Rustam paras. Olen Pumppuasema Grundfosilta verrattuna tärisevä vauvan, joka oli ennen - vain taivas ja maa kannalta mukavasti.

Paul, pumppaamot antaa paljon enemmän mukavuutta. Vesihuollon on automatisoitu niissä - painekytkimen itse käynnistää ja sammuttaa kentällä, kun se on välttämätöntä. Tämän seurauksena vesi kodissasi on aina, ilman käyttäjän toimia.

Rustam, miksi ei tehdä tavanomaista uppopumppu? Paljon halvempaa saada.

Tarkista valmius järjestelyn kättensä skazhin

Käyttöä ja toimintaa kuiva ajaa rele

Pumppulaite toimii oikein vain, jos nesteen virtaus sen läpi tapahtuu jatkuvasti. Jos nestevirtaus pysäytetään, on kuivakäynti, ja sen seurauksena, jos pumppuun.

Estää pumpun käytön kuivassa ajossa vesiputken asennettu erikoislaitteita.

1 rele "kuiva run": nimittäminen ja laite

On olemassa useita erilaisia ​​laitteita, jotka sammuta laitteita ilman vettä:

 • Rele kuiva nousun pumpun;
 • nesteen virtauksen ohjaus anturi;
 • veden taso anturi.

Kukin näistä laitteista on toinen soveltamisala ja toimintaperiaate.

Rele suoja kuivakäynniltä on yksinkertainen sähkömekaaninen laite ohjaa läsnäolo veden paine: paine alennetaan alle hyväksyttävän tason, virtapiiri avataan ja pumppu on kytketty pois päältä.

Rele suojaa Kuivakäynnin Belamos PS-7C

Välityslaite on läsnä herkkä kalvo reagoi paineen ja kosketuksen ryhmä, avoimen silmukan normaalissa tilassa. Heti kun paine laskee, kalvo painaa koskettimet, ne suljetaan, ja virtalähde on kytketty pois päältä.

Painehäviö on mahdollista silloin, kun vesi putkeen roskia Tukkeutunut suodatin tai imuputki on nestepinnan yläpuolella. Jokaisessa näistä tapauksista on "kuiva run" pumpun pysäytettävä, mikä tekee turvaelementti.

Lennosta väliaineen paineen, jolla rele reagoi kuiva aikavälillä, on valmistajan asettama ja tallennetaan välillä 0,1 ilmakehässä 0,6 ilmakehää. Rele tyhjäkäynnillä asennettu pinnalle, mutta on olemassa myös malleja sisäkäyttöön suljettuun koteloon.

Laite toimii hyvin missä tahansa putken rakentaminen ei säädetä varaajan. Ja voidaan asentaa yhdessä akulla, mutta tällainen järjestelmä olisi täydellisen suojan kuivakäyttö pumpun.

Pumppuliitäntä automatiikalla

Syy tähän erityinen rakenne ja toimintaperiaate: suojaelin, joka on asennettu nesteen paine rele ja paineakku ja välillä pumppausyksikön ja suojaava laite on asennettu takaiskuventtiili.

Tässä tapauksessa, Laitteen kalvo on jatkuvasti paineistettuna, joka luo hydraulisen akun. Tämä on vakiojärjestelmä, mutta joskus on tilanteita, joissa juokseva pumppu ei sammu, kun veden virtaus pysähtyy ja hajoaa.

Esimerkiksi kuivakäynti oli: pumppu on päällä, säiliö tai kuoppa on melkein tyhjä, mutta akussa pieni määrä nestettä. Koska alempi painekynnys on asetettu toimimaan 1,4-1,6 ilmakehässä - se on olemassa, mutta kalvo kääntyy ja pumppu jatkaa työskentelyään tyhjäkäynnillä.

Hän lopettaa työnsä, kun suurin osa pumpun vedestä pumpataan ulos tai kun moottori syttyy. Tämä tarkoittaa, että putken paine on pudonnut kriittisesti alhaiseen tasoon ja suojarele on lauennut. Tästä johtuen akkujärjestelmissä on suositeltavaa asentaa muita suojalaitteita pumpun kuivaan toimintaan.

Kuivausrele LP-3

On tehokkainta yhdistää kuivajohtorele yhdessä pinnansiirtoyksikön kanssa, kun takaiskuventtiili asennetaan pumpun laitteiden jälkeen.

Float-kytkin on yksinkertaisin ja halvin tapa suojata kiertovesipumppua ylikuumenemiselta ja rikkoutumiselta kuivana. Laitteen etuna on se, että sitä voidaan käyttää työantennin ja antennielementin tason anturina.

Asenna kytkimet säiliöihin, porausreikiin, säiliöihin ja käyttö kotitalous- ja teollisuuspumppujen hallintaan vesi- ja viemäriputkissa. Kytkimen vaadittu käyttötaso määräytyy kaapelin pituuden mukaan.

Useita kellukytkimiä voidaan sijoittaa yhteen säiliöön, joista jokainen suorittaa erillisen toiminto pää- tai varauspumppulaitteiden ohjaamiseksi.

Float dry-motion -anturit ovat kevyitä ja raskaita. Ensimmäisiä käytetään veden syöttämiseen ja viemäröintiin, viimeksi mainittuihin viemäröinti- ja viemäriputkistoihin.

Float switch MS-1

Laitteen oikeaan käyttöön tarvitaan kaivon vähimmäis halkaisija - 40 cm. Tämä ominaisuus ei salli float-kytkimien huomioon ottamista yleisenä tapana suojata pumppua kuivalta.

Laite on tavanomainen painekytkin, joka on varustettu ylimääräisellä suojauksella joutokäyntiä vastaan, kun paine laskee alle tehdasasetukset.

Tämä painekytkin ohjaa pumppupumpun tai alasulkupumpun kytkemistä päälle ja pois päältä, jos putkistossa on hydraulinen akku tai yhteys automaattiseen pumppuasemaan. Rele toimii 0,4-0,6 ilmakehässä. Tämä parametri on asetettu tehtaalla, eikä sitä voi muuttaa.

Jos putkilinjan paineenvaihtelut ovat määrätyissä rajoissa, painekytkin ei toimi ja pumppu toimii normaalissa tilassa. Kun paine laskee asetettuihin arvoihin, mitä tapahtuu veden poissa ollessa, kuiva-anturi toimii, koskettimet syöttävät virtapiirin auki ja laite nestepainekuljetukseen on kytketty pois päältä.

Vedenpainekytkimen syväpumpulle liittäminen

Pumpun käynnistys tapahtuu manuaalisesti vain painamalla vipua. Ennen kuin tämä määrittää ja poistaa moottorin sammumisen syyn. Pakollinen kunnossapito käynnistyksen aikana täyttää pumpun vedellä.

2.2 Minkä suojauslaitteen haluat valita?

Laitteen valinta pumpun suojelemiseksi kuivalta ajoilta määräytyy pumpun itsensä mallin ja tehtävien mukaan, joita se tarvitsee selviytyä. Optimaalinen vaihtoehto otetaan huomioon käytettäessä kuivakäyntisiä antureita pumpulle uimurin ja painekytkimen muodossa. Liittäminen näiden laitteiden putkistoon vähentää täysin pumpun laitteiden rikkoutumisriskiä.

Suojalaitteiden käyttöä ei tarvita, jos:

 • kaivon tai kapasitanssin syvyys on riittävän suuri;
 • Pumppausyksikön ylläpito on kokenut päällikkö;
 • järjestelmän vesitaso ei muutu - ei ole mitään järkeä liittää suojalaitteisiin.

Pumpun toiminta vaatii suurempaa huomiota: heti kun vesi katoaa tai lämpörele siirtyy ja moottori sammutetaan, syy on selvitettävä välittömästi ja poistettava ja käynnistettävä pumppuyksikkö uudelleen.

2.3 Pumppausaseman liitännän kuvaus (video)

Grundfos UPA: mallit, sovellusominaisuudet

Ejektoripumppu: laite, tyypit, toimintaperiaate

Aiheeseen liittyvät ja suositellut artikkelit

Lisää kommentti Peruuta vastaus

© 2018 Portal pumput · Sivuston materiaalien kopiointi ilman lupaa on kielletty

Kuiva-anturi vedenpumpulle: vaihtoehdot, toimintaperiaate, kytkentäkaavio

Kotitalouksien vesijärjestelmissä käytetään usein pumppuyksikköä. Mutta jotta se voi toimia täydellisesti ja mikä tärkeintä, se on tärkeää suojata laite mahdolliselta ylikuumenemiselta jne. Se voidaan saavuttaa käyttämällä tiettyjä suojaelementtejä (antureita), jotka estävät pumpun toimimasta "kuivalla ajetulla". On tärkeää ymmärtää näiden elementtien toimintaperiaate sekä yhteydenpitojärjestelmät. Tätä käsitellään myöhemmin (selkeyden vuoksi videokäsky on liitetty).

"Dry Run": mitä se on, sen syyt

"Kuivaa juoksua" kutsutaan yleensä pumpun toimintatilaksi ilman vettä. Häntä pidetään hätätilanteena ja siten erittäin vaarallisena laitteelle, joka pumpoi vettä. Tosiasia on, että veden puute on uhka pumpun toiminnallisille elementeille, koska se on eräänlainen jäähdytin ja suorittaa voitelufunktion. Jopa pumpun lyhyt työ "kuivalla ajetulla" (riippumatta sen tyypistä) riittää sen epäonnistumiseen ennen eräpäivää.

Neuvoston. Jotkut omistajat vesipumppujen ole kiirettä asentaa turvatekijöitä estää laitteen toimintaa tyhjistä (ilman vettä), ja se olisi tarpeen, koska aiheuttamat vahingot seurauksena työtä "pintaperho", eivät sisälly määrä takuuvaateiden. Joten, sinun on tehtävä korjauksia omalla kustannuksellaan.

Aluksi kannattaa ymmärtää, miksi riittämätön vesihuolto voi tapahtua:

 • Epäonnistunut pumppujen valinta. Tyypillinen ongelma laitteen toiminnassa kuopassa. Vedenpuute on mah- dollista, jos pumpun kapasiteetti "keskeyttää" laitteen ulostulon tai asennustason on dynaamisen vedenpinnan yläpuolella.
 • Roska putkessa pumppaa ulos.

 • Vesiputken tiiviyden rikkominen.
 • Matala vedenpaine. Jos tämä ongelma ilmenee ja pumppu ei ole varustettu "kuivakäyntisuojalla", se toimii, kunnes se epäonnistuu tai se irrotetaan manuaalisesti.
 • Kuivattuun lähteeseen ei pääse käsittelemään veden määrää.

Laitteet suojaamaan "kuivakäyntiä": lajikkeet, toimintaperiaate

Jotta estettäisiin "kuivakäynnistys", luotiin useita laitteita, jotka erosivat laitteessa ja toimintatavassa:

 1. Vedensäätö ja kellunta. Näitä elementtejä pidetään yhtenä tehokkaimmista ja samalla kalliista. Tämän laitteen tärkein etu on pumpun pysäytys ennen "kuivakäyntiä". Releä edustavat seuraavat elementit: lauta, useat anturit (joista toinen on ohjaus) ja johdot. Laite toimii yksinkertaisessa järjestelmässä: kun veden taso putoaa, reitittimen signaaliin asennettujen antureiden signaali. Kun vesi putoaa säätöön, veden injektio pysähtyy. Kun vesi taas nousee, pumppu käynnistyy automaattisesti. Float sensor (float) - ihanteellinen suljettuihin vesilähteisiin. Asennetaan pumpun yläpuolelle. Se säädetään itsenäisesti: tarvitset vain kelluvan kaapelin pituuden ja anturin sijainnin säiliössä. Kaapeli on kytketty virtalähteeseen. Jos vesi saavuttaa uimurin, virtalähde pysähtyy ja pumppu menee.

Kuiva-anturi: kytkentäkaavio

Anturi on kytketty kahteen vaiheeseen: mekaanisesti ja kytketty verkkoon. Ensinnäkin anturi kiinnitetään pumppuun fyysisesti. Yleensä laitteessa on erityinen pistorasia.

Ennen ruuvattaessasi releä teriin tai pistorasiaan, on kiristettävä lankaa. Voit tehdä tämän joko erikoisella (ja melko kalliilla) langalla tai pellavalla.

Neuvoston. Kierteen luotettavaksi kiinnittämiseksi sen käämitys suoritetaan loppupäätä myötäpäivään.

Langan kiertymisen jälkeen on mahdollista aloittaa kiristysrele. Sinun täytyy tehdä tämä erittäin huolellisesti. Kun se menee kovaa, sinun täytyy kiristää releen jakoavain.

Nyt voit kytkeä anturin verkkovirtaan. Etsi ensin kaksi kontaktiryhmää anturista. Jokaisessa johtoryhmässä löysät löysät päät ja kierrä johdin niille. Liitämme maata erikseen ja kiinnitämme sen releen ruuviin.

Nyt voit liittää releen suoraan pumppuun. Sopiva johto on normaalia. Sen toinen pää on kytketty releen vapaisiin johtimiin ja toinen pumppujohtoihin. Älä unohda, että liitettyjen säikeiden värit sopivat toisiinsa.

Vain järjestelmän toiminnon tarkistaminen on käynnissä. Liitämme pumppu verkkoon ja tarkkailemme. Jos pumpun käytön aikana ilmaisin nousee manometriin, ja kun suurin sallittu arvo saavutetaan anturissa, pumppu kytkeytyy pois päältä - asennus suoritettiin oikein. Laitetta voidaan käyttää todellisissa olosuhteissa.

Tällöin otetaan huomioon nykyiset versiot vesipumpun suojalaitteista sekä liitäntäjärjestelmistä. Ole varovainen, kun asennat laitetta. Onnea!

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

1 + 5 =