Ruokapöytä koko

Mitkä ovat vakiokoot keittiö, ruokapöydät (Pakollinen korkeus, leveys, pituus)?

Tietenkin se yksilöllisesti, mutta vakiokoko on yhä olemassa. Tuolloin, kun taulukoiden muodossa muutetaan, standardi korkeus pidetään 70-75 cm. Taulukossa tämä korkeus tarjoaa henkilö istuu hänen takanaan riittävästi tilaa polvien yläpuolelle ja samaan aikaan, taulukko ei ole liian korkea. Tällainen pöydän korkeus pidetään mukavin keskimääräinen henkilö.

Tavanomainen työasema hyväksymässä päätöslauselmassa 120 senttimetriä pitkä ja 80 cm leveitä. optimaalinen etäisyys istuin on suunniteltu myös työtaso - se on 30 cm. Uskotaan, että tämä etäisyys on mukava nautittavaa ja rento harrastus.

Mitä koon taulukoita eri muotoja, standardin ovat seuraavat:

Mitat standardin pyöreän pöydän

 • 4 henkilöä: halkaisija 90-110 cm
 • varten 4-6: halkaisija 110-135 cm
 • 6-8 hengelle: halkaisija 135-180 cm;

Mitat standardin soikea taulukko

 • varten 4-6: leveys - 90 cm, pituus - 140 cm
 • ja 6-8 henkilöä: leveys - 90 cm, pituus - 180 cm,
 • 8-10 hengelle: leveys - 90 cm, pituus - 210 cm;

Vähimmäiskoko soikea osa on 90-110 cm halkaisijaltaan, kanssa koko kasvaa, koska ylimääräisiä insertin

Vakiokoko neliö pöytä

Standardi mitat suorakulmainen pöytä

 • 4 henkilöä: leveys - 90 cm, pituus - 120 cm,
 • varten 4-6: leveys - 90 cm, pituus - 150 cm
 • ja 6-8 henkilöä: leveys - 90 cm, pituus - 195 cm;

Voit myös seurata tätä kuvaa täällä, mutta tässä data on hieman erilainen:

Vakiomittaisuus keittiön pöydän - tämä on sama kuin kysyä vakiokoot sukkia tai alusvaatteita. Kuulla vastauksena mittoja on melko vaikeaa, koska tiedon tuottajat ja etiketit tuotteiden, yritysten ja monien mittausarvot, joten koko on paljon.

Silti on olemassa tiettyjä parametreja mukava keittiön pöydän, jossa henkilö (paitsi keskiarvo) on mukava syödä.

Ensimmäinen on korkeus on se kiinnitetty leveys ja pituus vaihtelee 75-80 cm.

Nyt leveys ja pituus pöydän. Katsotaan, että yksi henkilö tarvitsee ainakin 60 cm leveitä ja vähintään 40 cm syvyyteen.

Eli jos sata ja keittiö 4 henkilöä ja se työnnetään seinää vasten toisella puolella, sen koko on vähintään 60 120 x 60 cm, ja jos se on noin ja se on suunniteltu jo 6 ihmistä, sen koko on 60-120 80 senttimetriä, mutta jälleen tämä on pienin koko, ja voi itse asiassa olla enemmän.

Esimerkiksi yhden tuottajan yritysten osoittaa standardin pöydän koko:

6 henkilöä - leveys 90 ja pituus 150 cm, korkeus 75 cm

4 ihmistä - leveys 90 ja pituus 120 cm, korkeus 75 cm

8 ihmistä - jälleen 90, mutta 190 senttimetriä pitkä, ja kaikki saman standardin korkeus 75 cm.

Toinen tunnettu tuotemerkki, luin että määrä käyttökelpoista tilaa niiden mallit ovat 70x70, 80x80, 90x90 ja 100x100 senttimetriä tilaa henkilöä kohti, joka on niin erilainen.

Vakiokoko on taulukko ei ole niin yksinkertaista.

Se, että ruokapöydät voi olla erilaisia ​​muotoja, suorakulmainen, pyöreä, neliö.

Pöytä voidaan suunniteltu eri määrä käyttäjiä ja ruokailijat täällä on omat standardit pöytä neljälle hengelle, 8, 12 s, ja niin edelleen.

Yleisesti voimme olettaa seuraavan tason:

On yhden käyttäjän tila tarpeen taulukko, 60-m 40-k (cm) 20-b, 25-b, katso keskiosa palvelevat (kattilat, maljakot, salaatti, jne.).

Tästä syystä, pienin leveys standardin osassa tulisi olla vähintään 85 cm ja (tai 80 m), ja pituus jäsenten lukumäärän.

Vakioista pyöreää pöydän koko

Korkeus 75-t cm halkaisijaltaan 1100 työtasot mm (enintään 4 henkilöä).

1300 mm ja jopa 6 henkilöä.

1500 mm tonnia, jopa 8 henkilöä.

Vakiokoko suorakulmainen pöytä:

1500 m mm 900 m mm, jopa 4 henkilöä.

2000 mm ja 1100 mm jopa 8 henkilöä.

3200 mm ja 1100 mm jopa 12 henkilöä.

Vakiokoot kulmikkaita pöytiä

900-m 900-m mm, taulukossa neljä henkilöä.

1200 mm 1200 ja pöytä kuudelle henkilölle.

Organisaation koon taulukoiden mukana keittiö ja ruokailutila, erityisessä asiakirjassa, jonka nimi on:

Jossa määrättyjä kokoja.

Koska pöydän korkeus tulisi olla välillä 720-780 mm, seuraavissa olosuhteissa:

Säännellyillä piirustus №1

Pituudelta kansi ei ole kovin tiukat säännöt, jotta pituutta voi olla 1200 mm.

Leveyden taulukot alkavat 400 millimetriä ja ensisijaisesti palvelukseen 10 cm 1000 mm, ts 500, 600, 700, 800, 900, 1000.

Saat pyöreän pöydän vain keittiössä ei ole erityistä standardeja, ja ne alkavat 400 millimetriä halkaisijaltaan. Suuri kysyntä taulukoiden 900 ja 1000 mm.

Haluat uuden ruokapöydän? Kiinnitä huomiota mittoihin työtaso

Tuntemus keskiarvoista, jotka ovat optimaalisia sen loistava sijainti mahdollistaa laskea koko ruokapöytä joka sopii varattu tilaa sitä ja antaa täyden mukavuutta rauhassa perheen aterioita.

Mukava Asento, jossa mies istuu pöydässä, riippuu toimivaltaisen valintaa ensiksi, sen korkeus, standardoituja teknisiä määräyksiä. Se on yleensä välillä 0,7-0,75 metriä. Useimmille tämä arvo tarjoaa vapaan tilan välillä polvet työtaso.

Riittävä liikkuvuus voi käyttää korkeampaa baari laskuri, suoritetaan rooli osa korkeus 0,9 m.

Kun valitaan koko taulukon ruokailuryhmä järjestely, on tarkoituksenmukaista ottaa huomioon useita tekijöitä:

 • ruokailutila ja keittiö ruokailutila;
 • ihmisten määrä menee aterian samanaikaisesti;
 • edullinen muoto on taulukko,
 • kokoa ja sijaintia muun keittiökalusteiden ..

Tilavuus on suoraan verrannollinen muoto pöydän, koska ei ole kulmia ovaalin tai ympyrän voit käyttää koko pinnan, jos asetetaan tuolit vierekkäin. Innovatiivisia herkkuja antaa taulukoihin kaikkein epätavallinen muodot eivät aina johda ja kustannustehokas, ja joskus liian hankaliksi näköhavainnon. Kaikenlaisia ​​urien latvat rajoittaa paikkojen muodossa kukkia, tähtiä, epäsymmetrinen läiskä.

Tuotannossa käytettyjen taulukoiden valmistajat perustettu teknisten standardien, niin koot. Ja suunnitteluvaiheessa keittiön tulevaisuuden ratkaisut kuva voidaan ennustaa, mitä kokoja ruokapöydät eri muotoja ovat paras vaihtoehto.

Tilava ruokailutila näyttää tyylikkäältä muistuttaa patriarkaalinen perhe luonnoksia kokoelma eri sukupolvien alla kodikas varjoa rauhassa keskustelun illallisen aikana. Tämä kokoonpano antaa hyvän yleiskuvan korostamatta mukavat istuimet, luomalla yhtäläiset edellytykset kaikille. Mutta suuri koko haittaa, että on vaikeaa päästä keskustaan. Jos analysoimme normaalimitoilla ilmaiseman halkaisijan kokoa, avainindikaattoriin katsotaan ihmisten määrä, jolle tuote on valittu:

Houkutteleva sen epätavallisuutta. Pyöristetyt linjat eivät rajoitu tiheä sijoittamista mahdollisimman monta ihmistä, mutta liian venytetty pitkä akseli voi laittaa huonekalu pienissä keittiöissä. Indikaattorit arvot ovat keskimäärin seuraavat alueet:

 • neljä kuusi henkilöä: leveys - 0,9 m, pituus - 1,4 m;
 • seitsemästä kahdeksaan: leveys - 0,9 m, pituus - 1,8 m;
 • Yhdeksän tai kymmenen: leveys - 0,9 m, pituus - 2,1 m.

Squared on onnistunut pienen perheen, ei ole suunnitelmia tilaa pöydässä yli neljä henkilöä, joille tällainen kokoonpano on mukava tiedonsiirtoon pituuden kummallakin puolella 0,9-1,1 m. On syytä muistaa, että tällainen huonekalua ei sovi kapeaan tilaan.

Yksinkertainen, tuttu pöytämalliksi lisätä sen toiminnallinen rooli, kuten rinnakkain tavanomainen käyttö pääasiallisena kohteena ruokailu ryhmä se voi jakaa keittiö kahteen alueeseen. On helppo poimia vaihtoehtoja ahtaisiin tiloihin. Mitat käytettävissä mahdollisten kuluttajien, seuraavat luvut esitetään keskimääräinen pituus on sama vakio leveys 0,9 m:

Itsenäinen laskeminen mitat

Tuntemus alueen standardien johtuu henkilö istuu pöydässä mahdollistaa itsenäisesti laskea optimaalinen työtaso sallitut mitat jonkinlaista jotka helposti sovi varattuun se.

Viitearvojen perustuu kuluttaja:

Lisäksi, se säädetään läsnäolo keskelle pöytää vähintään 0,2 m vapaata tilaa, jonka avulla on mahdollista sijoittaa astiat.

Näiden näkökohtien perusteella, kokonaisleveys taulukon lasketaan :. 0,4 • 2 + 0 2 = 0,8 m suorakulmainen kehä riippuu odotettu määrä ihmisiä suunniteltu säännöllistä sijoittelun pöydän ympärillä, esimerkiksi, jos kuusi P = 0 6 • 6 = 3,6 m.

Puoli neliöleikkausta on 3,6 4 = 0,9 m pitkä laskenta suorakulmainen analoginen, koska ihanteellinen, laskettuna edellä, 0,8 m: n, jossa on seuraavat merkitykset :. (3,6 - 0,8 • 2) / 2 = 1,0 m. suosittelee lisätä laskettu arvo jopa 0,2 m, niin pituus 1,2 m.

Pyöreän tasot halkaisija D = 0,8 m lasketaan kehän pituus on jaollinen 0,6 m, tulos antaa arvioitu määrä ihmisiä, jotka voivat majoittaa perheen lounas: 3,14 • 0,8 / 0,6 ≈ 4 henkilöä.

Tämän tekniikan on helppo laskea ihanteellinen halkaisija taulukon suunnitellun joukko ihmisiä, jotka voivat istua sen samanaikaisesti.

Riittää, että kerrotaan 0,6 (keskimääräinen leveys haluttu mukavuuden henkilö metriä) ennustetulla ihmisten määrä (ottaa esimerkiksi ihmisten määrä, joka on kahdeksan), ja tulos jaetaan useissa tt ≈ 3,14. 0,6 • 8 / 3,14 ≈ 1,53 m - optimaalinen arvo ruokapöytä kahdeksan halkaisija.

Tuntemus tarkkaa kokoa keittiö on paitsi tilaa, mutta myös tulevaisuuden ruokapöytä, optimaalisesti mahtuu oikea määrä ihmisiä päivittäin aterioita yhdessä, mahdollistaa kehittämisen luonnos mittakaavassa ja valita tehokkaimmat paikka ruokailutila. Kaikki houkuttelevampi se tulee käyttämään tilaan lähelle ikkunaa, mutta tässä tapauksessa voimakkaasti soikea pitkänomainen kokoonpano ei ole kovin kätevää.

Jos kuitenkin haluat välttää teräviä kulmia, on suositeltavaa valita ruokapöytä yhdellä jalalla vakaa, mikä mahdollistaa tehokkaan tilankäytön altaan alta.

Mukavampi näissä tilanteissa on pyöreä pöytälevy - muuntaja, ilman erityisiä ponnisteluja tekee suosikki soikea.

Valitessaan konservatiivinen muodossa suorakulmainen pöytä pitäisi analysoida muutoksen kapasiteettia, riippuen asennuksen. Esimerkiksi, jos otamme mallia, jonka mitat lasketaan aiemmin 0,8 • 1,2 m, se sopii kuusi henkilöä keskellä sen sijainti, jos se siirtää ylös pöydän kohtisuoraan seinään, voit istua viisi.

Perinteinen sijainti lähellä seinää pitkä puolella, on alennettu neljä henkilöä. Tallentaa täyttä potentiaalia käyttökelpoista tilaa neliö pöytä tekee ruokailu tyylikäs kulmikas sijoitteluryhmää.

Meillä on standardi pieni pöytä: suorakulmainen pyöristetyt reunat valon teräs väri.

Meillä vakiokoko pöytälevy, korkeutta voidaan muuttaa säätöjalkoja, erittäin mukava.

Pienen perheen parempi muuntaja kuin voitte kuvitella. Ja jos sinulla on lapsia, sinun täytyy ehdottomasti tehdä kierroksella. Vähemmän kulmat - pienempi ongelma))

Ruokapöytä: koko, muoto,

Ruokapöytä - eikä vain huonekalu, että monien mielestä symboli suuri palatseja, perheen lounaita ja illallisia, joten hänen valintansa olisi hyvin tahallinen.

Miten valita ruokapöytä: kohokohdat

Ennen ostamista ruokapöytä, sinun täytyy vastata kolmeen kysymykseen:

 • Onko koko huone laittaa suuri pöytä?
 • Mikä on budjetti ostoon?
 • Kuinka monta ihmistä aiot istuin häntä?

Vastaukset näihin kysymyksiin rajoittaa alueen etsintä. Jos keittiö ja sinulla on pieni perheen vain kolme ihmistä, ja taulukko tarvitaan eniten kompakti. Jos olet omistaja olohuone-keittiö ja tilava keittiö, jossa asiakkaat suunnittelevat koota useita kertoja vuodessa, sitten katsomaan suuntaan liukuvan pyöreän pöydän. Ne, jotka läsnäollessa iso tilava ruokasali ja vaikuttava budjetti, se on harkitsemisen arvoinen suuri puinen soikea tai suorakulmainen ruokapöytä.

Voit valita taulukon, joka on mukava syödä koko perhe kerralla, eikä yksi kerrallaan, pitää mielessä tärkeä sääntö - yksi ihminen on 60 cm leveä ja 40 cm syvyys taulukossa istuvuuden. Olisi mukavaa, jos vasemmalle ja paikka palvelevat - laittaa levyjen välissä salaattia tai yhteisten lautasen.

Siten, pienin leveys taulukossa on 80 senttimetriä. Pituus valitaan riippuen määrä ihmisiä. Esimerkiksi neljälle: mittaria 80 senttimetriä - täydellinen koko ruokapöytä. Taulukko mitat 2 metriä per metri sopivat yhtiön 8 henkilöä, ja 12 vaaditaan henkilöiden taulukko pituus on yli 3 metriä.

Kuten taulukon pyöreä muoto, ei tarvitse tarkastella sen halkaisija. 4 ihmistä osassa halkaisija ei saa olla pienempi kuin 1 metri 130 cm 6 henkilöä, 150 8-bittinen ja niin edelleen.

On tärkeää ei ainoastaan ​​valita koko määrälle ihmisiä, mutta ottaa huomioon myös alueen huoneen ja läsnäolo muut huonekalut. On tärkeää, että tuolin voisi työntää takaisin ja istua mukavasti, eikä puristaa pöytään. Näin ollen, etäisyys pöydän seinään tai muiden huonekalujen kestää paremmin vähintään 100 senttimetriä.

Tilan säästämiseksi voit tilata mukautetun ruokapöytä koko sopii erinomaisesti geometria tilaa. Myös taulukko voidaan siirtää ikkunan tai seinään, varsinkin jos kaikki perheenjäsenet ottavat ruokaa eri aikoina. Ja perhejuhliin pöytä voidaan vetää ulos keskellä huonetta.

Valinta muotoja - suorakaiteen ja neliön ruokapöytä

Pöydän koko on varmasti tärkeä, mutta se on otettava tarkasti muodon valintaan taulukossa. Neliö ja suorakulmio ovat mukavin, koska ne vievät vähemmän tilaa. Pieni neliö pöytä voidaan sijoittaa kulmaan tai seinää vasten, niin hän vapauttaa tilaa huoneeseen, mutta sen takana on vielä hyvin mahtuisi 2 henkilöä.

Suorakulmainen pöytä voi laittaa seinään kapea tai suurella marginaalilla, mikä muuttaa paljon tilaa ja paikkojen määrä, joka on erittäin kätevä, kun tarvetta tämän ja muiden jatkuvasti muuttuva.

Kuitenkin pieniä lapsia niin pöydän voi olla vaarallinen uhka - sen terävät kulmat paremmin sulkea erityistä suojaava peittokuvat.

Ruokapöytä - pyöreä tai soikea

Ehkä pyöreän pöydän on hyvin symboli perhejuhliin ja mukavuutta. Siksi valinta tämän nimenomaisen muoto on edullinen ruokailu. Pyöreän pöydän on hyvä ja se, että yhä useammat ihmiset mahtuu hänet mukavasti kuin neliö samankokoisia.

On kuitenkin olemassa miinus - pyöreän pöydän vie enemmän tilaa, joten se voidaan asettaa vain tilava keittiö tai ruokasali.

Pyöreä ruokapöytä voi seisoa 4 jalkaa, mutta usein nämä taulukot tehdä yksi massiivinen podstole. Se voidaan veistetty tai muotoisia, ja suorittaa koristeellinen tehtävä.

Ovaalinmuotoinen pöytä on täydellinen kompromissi tilava keittiö - se on myös tyylikäs ja epätavallinen, kuin pyöreä, mutta on enemmän käyttökelpoista tilaa, sekä suorakulmainen. Lisäksi se soveltuu paremmin suorakaiteen muotoisen huoneen, mitkä ovat usein keittiössä tyypillinen kodeissa. Ne ovat pääsääntöisesti, keittiökalusteet järjestetty pitkin yksi seinä, ja toinen sijaitsee pitkin soikea ruokapöytä, jonka mitat ja jättää tilaa, ja mahdollistaa mukavat istuimet ihmisille.

Nykyaikaiset ruokapöydät on valmistettu eri materiaaleista, mutta olivat edelleen suosituin ja ovat puuta ruokapöydät. Ne ovat kauniita, luotettavia, käytännöllinen ja kestävä. Kuitenkin kallista, lisäksi pöydän puusta ulos paikka pienessä keittiössä. Sillä on mahdollista valita helpompaa ja budjetti versio DSP. Laminoitu taulukot tätä materiaalia ei pelkää kosteutta ja helppo puhdistaa.

Erittäin suosittu ja lasipöydät. Ne näyttävät kevyt ja painoton - mitä tarvitset pieniin tiloihin. Mutta valmistaudu huolellista hoitoa - lasissa on nähtävissä kaikki tahrat, murusia ja sormenjäljet. Lisäksi lautasen alla kannattaa aina luoda pyyhkeellä tai matto, ei luoda koville äänille eivätkä naarmuta lasia.

Ruokapöytä taitto, liuku- ja taitto - monikäyttöinen vaihtoehtoja

Liukuva pöydät ovat ihanteellisia riittävän suuria keittiöt ja ruokailutilat - on taitettu versio kompakti ruokapöytä, joka mahdollistaa jopa 4 henkilöä, ja vastaanottaa vieraita sitä voidaan levittää jopa 3 metriä ja majoittaa varten jopa 10 vierasta. Ja liukuva taulukot voi olla mikä tahansa muoto - pyöreä tai neliömäinen, ne voivat muuttua suorakulmainen tai soikea tai säilyttävät muotonsa, riippuen taittomekanismi.

Myös erittäin suosittu taittuvat pöydät pieniin tiloihin. Siten, että neliö pöytä voidaan taittaa yksi puoli pöytälevyn, joten se kasvaa tai vähenee käytettävissä, vaikka lapsi. Voit näyttää pöytä ja pyöreä muoto, niin kallistus on puoli kierrosta puoliympyrän pöytälevy, joka on täydellinen lypsäminen on melko pieni, mutta erinomaista ruokaa.

Voit myös ostaa taitettava ruokapöytä, jota kutsutaan penaali. Tällaiset kapselit lisätään ja täysin ottaa paikka noin 50 cm leveitä. Tämä taulukko voidaan poistaa kokonaan silloin, kun se ei ole käytössä tai laittaa seinään ja käyttää sitä koristeellinen hylly.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

8 + 2 =