sipuli lajikkeita

Cedobnye tyyppisiä sipulit

1000 tyyppisiä sipulit, joita esiintyy aikamme vain muutamia lajeja kirjataan miehiä syötäviä ja tehdään vuosittain massan viljelyyn. Annamme vain alkeellisinta Erilaisia ​​syötävä sipuli, antaa jokaiselle niistä lyhyt kuvaus. Toivon, että se on informatiivinen ja viihdyttävä!

Ilman sipulia yksinkertaisesti voi tehdä monia reseptejä, se on mausteinen kasvi antaa ainutlaatuisen tuoksu ja maku ruokia. Kuitenkin lisäksi maittavuudesta, sipuli on erinomainen terapeuttinen vaikutus ja paljon vitamiineja. On noin 400 lajinsa, mutta laajalle levinnyt, eivät kaikki. Että perussopimus ja suosituimpien sipulia.

Welsh - tämä lajike kutsutaan usein hiekkaa tai fistular. Tämä monivuotinen kasvi on vahva väärä varsi sijasta sipulit, ja lehdet voi saavuttaa noin 50 cm: n pituisia. Lehdet sipuli kasvaa tasaisesti, alkaen keväällä ja päättyy syksyn pakkaset. Kuitenkin Welsh - kasvi kylmänkestävyys ja kestää talvella kylmä, vaikka maahan.

Welsh erittäin runsaasti vitamiineja (erityisesti C-vitamiinia), mineraaleja, suoloja (esim. Rauta, magnesium, kalium, ja m.). Sato sipuli voi olla noin kolme kertaa kesän aikana.

Sipulia sängyssä

Sen lehdet ovat pitkät, putkimainen ja ontto, yleensä kirkkaan vihreä väri. Sipulit sama läpimitta riittävän suuri keltainen, violetti tai valkoinen kuori. Todennäköisesti ei mies, joka ei tietäisi terävä maku ja pistävä haju sipulia. Sipulit käytetään laajasti ruoanlaitto ja perinteisen lääketieteen. Hoitoa ja viljely konstailematon.

Ruohosipuli (muuten scorodite) on pienet lehdet ja hellä (korkeus 30 cm), kauden ne leikataan useaan kertaan. Pensaat tämä kasvi on riittävä haaroittumisen pienempi lamput. Ruohosipuli on kaunis vaaleanpunainen kukkia, niin laimenna sitä koristekasvina usein. Nosta ja kerätä lehtien sato ruohosipulia mahdollista ympäri vuoden: talvella - kotona tai kasvihuone, ja muun ajan - puutarhassa.

Salottisipuli (sorokozubka, Kuschevka) on kapeat lehdet (jopa 45 cm pituus) ja paksut seinät. Sen lamppu on useimmiten pieni, pyöreä tai soikea valkoinen tai vaalean violetti.

Vihreät salottisipuli maun erittäin mukava, hieman kirpeä maku ja herkkä tuoksu. Itse sipulit salottisipuli pehmeämpi ja mehukkaampi kuin sipuli. Salottisipuli käytetään usein kansanlaakinnassa, se on hyvä lähde kalsium, rauta, kalium, karoteenia, C-vitamiinia, PP, B1, B1.

Tämä kasvi käytetään usein koristeluun kasvimaa, koska salottisipuli pensaat ovat hyvin kauniita ja kirkas. Salottisipuli ovat sietää hyvin vaikeissa olosuhteissa, holodoustoychiv tarpeeksi.

Keula hauras nauhamaisia ​​ja tasainen lehdet (noin 25 cm pitkä). Lehtisiä Slizunov hyvin mehukas hieman mausteinen maku ja tuoksu muistuttavat valkosipuli. kukka bow view on suuri valkoinen ja vaaleanpunainen silmuja ja sipulit, sellaisenaan, ei ole. Kasvi on melko kylmänkestävyys, on kasvu, koska nolla lämpötiloissa.

Purjo, tai enemmän sitä kutsutaan hillosipuleita - 2-vuotias kasvi. Se on koti Aasiaan, ja sieltä hän siirtyi Välimerelle, jonka alueella se on nyt löytänyt villi muotoja - sipuli viinirypäle. Jo muinaisessa Egyptissä, purjo oli jo yksi tärkeimmistä vihanneskasvituotannon. He tunsivat hänet, ja antiikin kreikkalaiset ja Rooman valtakunnan. Venäjällä, purjot kasvatetaan kaikkialla.

Kumma kyllä, mutta valkosipuli, jota kasvaa hänen puutarha, myös kuuluu perheeseen sipuli. Maataloustuotteiden valkosipuli on jaettu kevään ja talven. Talvi Valkosipuli kasvaa parhaiten loamy maalajit ja kevään puoliväliin savimaata. Talvilajikkeet kasvatetaan kasvullisesti. Valkosipuli, erityisesti suosittu, koska vakavia pysyviä maku ja antiseptinen toimia. Sitä käytetään säilyttäminen kotimaan valmisteluja.

Kaikkia syötävät tyyppisiä sipulit kasvatetaan mökillä. Esimerkiksi metsässä, näet aloilla villi valkosipuli. Villi valkosipuli, joka viittaa monivuotinen yrtti, sen maku on usein kutsutaan villi valkosipuli. Ja johtuu siitä, että se on ensisijainen lähde vitamiinien herännyt lepotilasta Bear - laskusuuntainen sipulit.

Ruoka sopii kaikille - varsi, lehdet ja sipuli valkosipulia. Lehdet ovat sopivia syödä raakana tai maustekurkkua. Se lisätään lämpimiä ruokia, leipiä ja kakkuja. Yleensä kerätä villi valkosipuli keväällä, ennen kukintaa. Maku muistuttaa vihreät lehdet valkosipulia ja sipulia sisältävät runsaasti C-vitamiinia yrtti on usein käymisteitse ja suolattu. Mutta se ei ole välttämätöntä kuivata, koska se nopeasti menettää arvokkaita ominaisuuksia.

Sipulia haarautunut tai makeaa sipulia (lisää Dzhusay) kasvaa eteläosissa Altai Keski-Aasian sekä Länsi- ja Itä-Siperiassa.

Kaikki osat ovat syötäviä sipulia, mutta ruoka on useimmiten käytetty lehdet sipulin ja valkosipulin makua. sipuli lähtee muodossa juustoa ja suolattu salaatit, lihaa ja kalaruokia, lisukkeita, käytettiin valmistamaan kakkuja. Nuoli kukkia marinoida.

Sipulit ja haarautuva sipulin siemeniä käytetään hoitoon erilaisia ​​sairauksia: kylmä, keuhkokuume, krooninen keuhkoputkentulehdus, tuberkuloosi, häiriö kuulon tai näön.

Ruohosipuli, salottisipuli, Welsh - suosittu kepasipulin

Olemme tottuneet lisätä elintarvikkeeseen valkoista sipulia tai koristella ruokia pöydälle hänen kirkkaan vihreitä lehtiä. Mutta muitakin lajikkeita sipulia, joka ansaitsevat vähemmän huomiota. Miksi ei kokeilla erilaisia ​​ja lajikkeiden sipulia - yhtäkkiä löydät tästä lajikkeesta, että maku ja voit nauttia enemmän kuin tavallista sipulia, ja ylittävät hänen muut ominaisuudet.

Jotkut lajikkeet sipuleita arvostetaan niiden korkea tuotto, toiset eräpäivänä, kolmas varten erinomainen maku. On kylmä kestäviä lajikkeita, jotka on helppo kasvaa lyhyessä kesällä. Jotkut sipuli lajikkeet soveltuvat ainoastaan ​​tislaukseen viheriöllä, ja jotkut - ja tuoksuva sipulit.

Jotkut lajikkeet sipuleita arvostetaan niiden korkea tuotto, Aikaisuusluokka muiden

Lisäksi nauris, sipulit ovat tunnettuja, kuten erilaisia ​​sipulit, kuten:

Katsomme tarkemmin yleisimmät lajit - ruohosipuli, salottisipuli, Walesin.

Ruohosipuli - tyylikäs sisustus ateriat ja sängyt

Ruohosipuli, tunnetaan nimellä sipuli ruohosipuli, on mieto maku ja tarjouksen rakenne. Ulkoisesti se näyttää vihreää ruohoa violetti-vaaleanpunaisia ​​kukkia ja pieniä sipulit. Elintarviketeollisuudessa kulutetaan pääasiassa vihreä, mutta myös kukat ovat syötäviä - voidaan käyttää siisti koristelu salaatteja. Kun keitetty maku ruohosipulia menetetään, niin se lisätään vasta siinä vaiheessa, rekisteröinnin ruokia.

Grow ruohosipulia voi olla kotona, mutta on syytä ottaa huomioon, että se on kovasti kissoista - ovat suojaamaan vihreät välillä lemmikki! Kylvö siemenet laatikoihin teki huhtikuussa: siemenet kylvetään uurteita ja peittää humus tai turvetta. Ensimmäisen vuoden aikana ei leikkaa vihreät, hoito taimien ruohosipuli on säännöllinen maaperän löystymistä ja ajoissa kastelua. Toisena vuonna viljelyä voidaan leikata sulka-ruohosipuli ihmisravinnoksi.

Ruohosipuli, tunnetaan nimellä sipuli ruohosipuli, on mieto maku ja tarjouksen rakenne

suosittu lajikkeet: Bohemia, Chemal, Praha, vitamiini snobi, Moskova kypsymässä, mehiläinen kasvi, Velta.

Ruohosipuli istutetaan puutarhassa tai kukkapenkkiin koristekasveja koska se kestää pakkasta ja näyttää kauniilta, koska violetti-vaaleanpunainen kukinnot.

Salottisipuli arvostettiin ruoanlaittoa makea herkkä maku ja ihana tuoksu, se on usein lisätty erilaisia ​​erikoisuuksia sekä täyte ja kastike ranskalaista ruokaa. Elintarviketeollisuudessa käytetään puut ja sipulit. On syytä huomata, että salottisipuli polttimo on erittäin vaikea puhdistaa, mutta ihmisarvoa sipuli lajikkeiden tämä seikka ei vähennä.

Kestää hyvin kylmää, Aikaisuusluokka ja hyvä säilyvyyslaatu - nämä ovat lisäetuja salottisipulit verrattuna sipuli, Repka. Jopa lämpötilassa, joka on 10-15 astetta salottisipuli sipulit ole vaurioitunut ja on eläviä.

Salottisipuli arvostettiin ruoanlaittoa makea herkkä maku ja ihana tuoksu

Venäjän ilmasto-olosuhteet ovat sopivimpia lajikkeet: Heinäsirkka, Sprint, perhe, Emerald, keltainen Siperian, Kuban keltainen, off-season (soveltuu myös kodin ympäristö).

Kylvettiin maahan salottisipuli jälkeen lumen aikaisin keväällä kynä, tai talvi sipulit. Siemenet kylvetään ja laadittu perussääntöjä sipuli sadon. Huolehtiminen sängyt standardin - kastelu, hoeing, lannoitus ja rikkakasvien torjuntaa.

Niille, jotka rakastavat tuoretta vihreät sipulia, pillisipuli tulee todellinen löytö, koska keväällä ja kesällä, se tarjoaa lukuisia vihreät lehdet, jossa maljakko elämän, joka kasvaa uusi kynä. Welsh on hyvä ja se, että C-vitamiinin siinä kuin sipuli polttimo, mikä tarkoittaa, että se on erinomainen lähde varhaisen vitamiinin kasviksia.

Koska korkea talvi pelottomuus, joka on pillisipuli viljely keväällä on mahdollista aloittaa heti lumi sulaa. Viljelykasvien rajoittamatta sietävät pakkasta -10 astetta. Mutta sen sijaan bunching sipuli vaatii hedelmällisen maaperän, lannoitus lannoitteet ja säännöllistä kastelua. Keväällä ja ennen talvea kylvetty Batuna sidottuja. Kesällä leikkokukkia kynä tuotetaan kolmessa vaiheessa - lopussa toukokuun heinäkuun alussa ja elokuun lopussa.

Suosittu Venäjällä Pillisipuli lajikkeet: Gribovsky 21, Emerald, Baron, huhti-, Ural perhe, Giant, Venäjän talvi, arkuus, salaatti 35.

sipuli lajikkeita

Ai niin, että sekä sipulit voidaan kutsua kasvis kansainvälinen. On vaikea välittömästi muistaa ainakin yksi maailman keittiö, joka ei olisi käyttänyt yhden tai muunlaista keula. Sillä ei ole väliä, onko se käytetään tärkein ainesosa (esimerkiksi ranskalainen sipuli piirakka, sipulikeitto) tai joka muodostaa jäsen ruoat (useita salaatteja, pataruoat, jne). Miten on eri keula mir-ovosey.ru kertoa tässä artikkelissa.

Uskotaan, että henkilö tuntee kulttuuri sipulit oli hyvin pitkään. Vaikka, kuten Nikolai Vavilov väittää alkunsa sipuli kulttuuri 6000 vuotta sitten alueella Afganistanin ja Intian, ja sitten Kiinassa tuli läpi Persian ja Egyptissä. Egyptissä, sipulia tuli jopa kulttiesine.

Muinaiset kreikkalaiset ja roomalaiset arvostettuja sipulit sen antibioottisia ominaisuuksia, jotka ovat olleet tunnettuja jo.

Ruokavalioon eurooppalaiset keula tuli 12-luvulla. Tietenkin enemmän pistävä kasvi syödään tavallisille ihmisille, yläluokan piti häntä peittelemätön halveksuntaa, mutta käytetty keula maaginen talismaaneja. Uskottiin, että sipuli amuletti voisi suojata sotilaan vihollisen aseita.

Kun taas Euroopassa keula on jo sisällytetty ruokavalioon, Lähi-idässä, sitä käytettiin valuutan. Esimerkiksi sipulit maksettu, lunastus vankeja.

Sipulia ja voittaa takaisin suuri rooli ruokavaliossa venäläisen talonpojan. Se valmistettiin yhtä usein kuin nauris ja kaali. Suosituin ruokalaji sipulia, kaadetaan kvassin.

Ensinnäkin, sipulia lajikkeet voidaan jakaa ryhmiin sen mukaan, montako se sisältää eteerisiä öljyjä ja sokerit:

  • terävä ja karvaita lajikkeita (9-12% sokeria)
  • Puolimakeat lajikkeiden (8-9% sokeria),
  • makeat lajikkeet (4-8% sokeria).

Makeus lajikkeet sisältävät vähemmän yhteensä sokeria, mutta kaikkein vähiten eteeriset öljyt, minkä vuoksi ääni on makeampi kuin toiset.

Terävä, katkera ja kepasipulin niemimaan ovat ihanteellisia ensimmäisen ja toisen kursseja. Samalla terävä lajikkeet usein käytetty valmistuksessa liharuokia, Peninsula - valmistella kalaa ja kasvisruoat. Makea lajikkeiden sipuli kokki erilaisia ​​jälkiruokia.

Tämä sipuli lajike on yksi tärkeimmistä paikoista joukossa muita vihanneksia. Se on mukana osana kastikkeet, lisukkeita, salaatteja. Sitä käytetään tärkein ainesosa keitot (Ranska, Ruotsi ruokaa), suolaisia ​​piirakoita ja kohokkailla. Lisätietoja tästä artikkelista eduista sipulit.

Sitä viljellään pääasiassa Aasiassa. Käytetään salaatteja, täytteenä useita erilaisia ​​piirakat, pataruoat, patoihin. Lisäksi se antaa erinomaisen maukas keitot ja liemet. Erityisesti maku purjo on esitetty yhdessä juustoa. Jotkut kokit jopa täytetyt eri täytteillä koko varret. Lisätietoja tästä artikkelista eduista purjo.

Se on kasvanut Lähi-idässä ja Keski-Aasiassa. Rakennetta salottisipuli hyvin tarjouksen lisäksi maku sipulit ei ole niin voimakas, jota varten hän on arvostettu ranskalaisen keittiön valmistelussa erilaisia ​​kastikkeita. Lisätietoja tästä on artikkeli käyttöä salottisipuli.

Se kasvaa lähes koko Euroopan alueella. Nuori ruohosipuli yleensä ole lämpökäsitelty ja käyttää erilaisissa tuoreita salaatteja tai lisätä astiat välittömästi ennen tarjoilua. Kypsä varret ovat varsin sopiva täyteaineena piirakat ja kukinto sipulit, joka, muuten, on myös käytetään ruoanlaitossa, on mahdollista paistaa. Lisätietoja tästä artikkelista eduista ruohosipuli.

Kasvava sipuli lajike on suosittu Kiinassa ja valmistelussa aasialaisia ​​ruokia. Esimerkiksi, se lisätään Japanin misokeittoon. Ja yleensä tällainen sipulia menee hyvin ruokia soija tai kalakastiketta. Lisätietoja tästä artikkelista eduista makea sipuli.

Sijainti - Kiina. Ruoanlaitto käytetään salaatteja, lisukkeita, erilaisia ​​mausteita. Lisäksi usein hillosipulia itse, jotka sopivat ihanteellisesti rasva lihat. Lisätietoja tästä artikkelista eduista porrastettu keula.

On olemassa useita erilaisia ​​tämän lajikkeen - kiina, japani ja korea. Kaksi viimeistä tyypit ovat enemmän herkkä maku. Sitä käytetään aasialaisen keittiön ruokia valmistellaan wok, salaateissa, äyriäiset ja kalat, samoin kuin eri marinadit. Lisätietoja tästä artikkelista eduista sipuli batun.

Se kasvaa luonnonvaraisena alueella Kaakkois-Aasiassa. Käytetään pääasiassa korealaisesta ruuasta. Raikas on tärkein osa salaatteja, keittoja, kimchi.

Tapasimme vain tunnetuimpia edustajia sipuli kulttuurin. Vaikka joka päivä, tutkijat päättelevät yhä uusia lajikkeita, miehittää markkinarako keskuudessa hänen "veljet". Uusi lajikkeiden erilaisia ​​vihanneksia - aina uusia tiloja kokeiluihin keittiössä!

Kun kopioit materiaalia sivuston ylläpitää aktiivista linkki lähde.

Napsauttaa sots.seti!

Mitä mieltä olet vihanneksia?

mainos

Valitse oman maun!

Käyttö kasviksia, kasvisruoat, kosmetiikan ja hoitoon vihannekset, kasvavat

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

3 + 4 =