Syksy puutarhassa ja puutarhan

Työskennellä puutarhassa ja puutarhan syksyllä

Syyskuun puolivälissä klo herukkapensaita, karviaisia, vadelmia leikkurit leikkaa kaikki vaurioituneet ja vaikuttaa tuholaisten ja tautien haara. Istutus vadelmat poista luuserit ja versoja korvaaminen. Syyskuun lopulla, vadelma ampuu ensimmäisen vuoden kasvun mutkia maahan, sitominen vadelmapensaissa toiseen.

Kastelua ja lannoitusta kasvien syksyllä

Ensimmäisellä vuosikymmenellä Syyskuun alkaa kaivaa maahan, jotta orgaaninen lannoite. Alle omena ja päärynä kaivusyvyys ei tulisi ylittää 10-20 cm, kirsikat ja luumut - 10 cm (niin kuin ei vahingoita juuret). Kuivaa maata kaivettiin 2-3 päivän kuluttua sateen tai kastelua.

Jos syyskuun sää on kuiva ja maaperä kuivuu, hedelmäpuut jälkeen kaivaa maaperään kastellaan kunnes täydellinen kastuminen juurivyöhykkeelle eli syvyydessä 60-80 cm. Tätä puun alle, riippuen iästä, kaadetaan 10-80 ämpärillistä vettä. Talvella kastelu puut suojaa maaperää pakastus ja juuret - tuholta.

Työskennellä puutarhassa ja puutarhan syksyllä. Sadonkorjuun jälkeen alussa lehtien lasku (klo 5-20% vajoamisen lehdet), hedelmät puu kruunut suihkutetaan 5% ureaa (500 g 10 litraan vettä) vastaan ​​omenarupi ja päärynä, mätänee ja turmelee.

Lisäksi syyskuussa on shovelling komposti on paljon täydennetään korjuutähteitä ja lehdet pudonneet puista.

Purku valkosipuli ja muut mausteet syksyllä

Lopuksi syyskuun lopulla 5-6 viikkoa ennen puhkeamista jatkuva kylmä talvi istutettuja lajikkeita valkosipulia, joka etenee hampaita tai lamppu. järjestämällä peräkkäin etäisyydellä 5-8 cm: n päässä toisistaan. Zubkov istutus syvyys - 6-8 cm, sirotellaan päälle maahan, ja sitten toinen ja turpeesta 2-3 cm Tällainen tiheä multaa suojaa vuoteet kansi koulutus ja valkosipulin kynttä jäätymisen ..

Keski-Venäjällä ensimmäisellä vuosikymmenellä lokakuun päätyvät yleensä korjuun juurekset, jättäen pienet juuret selleri ja persilja talvella.

Sorrel hienoa samassa paikassa noin 4 vuotta. Tietenkin, jos hoitaa sitä syksyllä, poista sängyt kuolleet lehdet ja humusta lähetä kasveja.

Me rakuuna - pitkäikäisyys puutarha - lokakuussa maasegmentille leikataan klo korkeus 10 cm maanpinnan, ja itse kasvi on myös kaadetaan humusta.

Älä unohda leikata pois, kun ensimmäinen kova pakkanen ja lehdet monivuotinen sipulit, jotka sisältävät Welsh, ruohosipuli, Slizunov. Koska oljet voivat säilyä tuhoeläinten ja taudinaiheuttajien erilaisten sairauksien, erityisesti härmän. Lisäksi kuivia lehtiä keväällä regrowth uusia tukkia. Jos talvi on tarkoitus pitkä ja kylmä, sen pitäisi olla rauhallinen ja ympärivuotinen sipulia alla kerros kompostin haudata, koska ne ovat 3-4 vuotta samassa paikassa kasvaa, aina hyvä sato miellyttävä.

Siemenvilja kun pakkasta

Työskennellä puutarhassa ja puutarhan syksyllä. Kokeneet puutarhurit ajoissa ennen talven, kun maa alkaa jäätyä syvyyteen 2-2,5 cm, jatka. kylvämiseen vihanneksia: retiisi, nauris, rutabagas, punajuuret, porkkanat, persilja, selleri ja fenkoli. Nämä kasvit, ei pelkää mitään kovaa pakkasta tai keväällä kylmä snap. Ja sitten sato on valmis kahdesta kolmeen viikkoa aiemmin.

Tietenkin, sängyt olisi valmisteltava etukäteen. Löysää maaperään ennen kylvöä, mausta lannoitteita. Per m 2 I kg humus täyttää 6, 25-30 g fosfaattia, 12-15 g potaskaa, ja 0,5 kg tuhkaa. Jälkeen lannoitus syvästi kaivaa maahan, leikata pintakerroksen haravan, sitten liukumaan uran harjanteet 2,5 cm syvä ja 3,2 cm avaruus

Noah. Niiden välinen etäisyys on 12-14 cm. Näissä urat ja kuiva emakko siemeniä, mutta sen jälkeen noin puoli kertaa enemmän kuin keväällä kylvöä. Ripottele urat hiekkaan tai turve, humus maaperän ja sitten täysin tasainen. Kylvää sulata. Milloin tulee tapana kylmä, siemenet vain turvota, mutta eivät idä.

Miten suojata puutarhaan jyrsijät

Lämpiminä rauhallinen päivinä lokakuun olet valmis suojelemaan puutarhaan jyrsijät. Erityisessä suojeluksessa nuorten puiden tarvitseville (12-15 vuosi iässä). Suurta vahinkoa aiheuttavat metsähiireen ja kenttämyyrä shtamb omena, pihlaja, päärynä ja joskus vadelma ja karviainen pensaita. Suojelemaan kasveja jyrsijät täytyy sitoa rungot kuusen oksat, kattohuopa, katemateriaalin, lasikuitu, metalli mesh, mulchbumagoy korkeus on vähintään 70 cm, mutta ei vähemmän lunta. Alareunassa tarhan tarvitse ripotella maahan, jotta hiiri ei poimi pohjasta. Olisi hyvä hajottaa kasvin ympärille hylkivä aineet (karkotteet) - turve liottaa creolin, naftaleeni jne

Vuonna kirsikat ja luumut laskevan usein tuottaa paljon versoja, mikä vaikeuttaa kehittää itseään puut ja muut kasvit kasvavat vaikeaa. Kasvu olisi poistettava, mutta jos se on katkaistu maanpinnan tasolla, se aiheuttaa suuremman ja sen aktiivinen kehittäminen. On parasta kaivaa jälkeläiset voisivat paikkansa regrowth juuresta ja poista yhdessä kanto, ja sitten varovasti piilottaa maaperän.

Miten suojata puutarhaan palamisriskin kasvien juurien pakkaselta

Suojaamaan auringon polttama rungot ja oksat haarukan voidella svezhegashenoy kalkkia tai synteettisillä menetelmillä, kuten "puolustus" tai VS-511.

Marraskuussa on välttämätöntä toteuttaa kaikki lopulliset valmistelu- hedelmiä ja marjoja talven.

Herkkä nuoret puut juuresta jäädyttäminen olisi katettava puunrungot turvetta sängyssä tai pienissä 5-7 cm kerros lannan 10 cm, ja pahimmillaan voidaan annostella maa ottaa rivien ja pantiin kerros puunrunkoja 30 cm. Varhainen kevät kun maaperä otogreet, puita olisi razokuchit vapauttaa puunrungoissa "extra" maata.

Että lumeton talvi jäätyy eivät istutus mansikoita, ne aivan kuten puunrunkoja puiden eristetty turpeesta, lannan ja maaperän. Mutta tämä tulisi tehdä vasta sen jälkeen, kun maaperä jäätyy syvyyteen 5-8 cm: n, tai mahdollisesti taimipoltetta kasveja.

Marraskuussa, kun maa jäähdytetty 1-2 cm, on välttämätöntä peittää ojan sipulimainen kukkia (narsissit, tulppaanit, jne.). Turve, olki tai laskenut jättää kuiva paksuus 15-20 cm.

Koska talvi siirto biennaalien ja perennat

Heidän täytyy valmistautua talven ja joitakin monivuotisia ja kahden vuoden välein kukkia kulttuuriin. Heidän suojia ei ole niinkään kylmältä, mutta äkillinen lämpötilan vaihteluja, polttava tuuli ja auringon talvella vähäluminen. Shelter on kevyt ja hengittävä. Siksi paras kuvat ovat oksat havupuiden, tai jopa kuivaa turpeella.

Shelter ensisijaisesti perennat pitäisi istuttaa syyskuussa ja lokakuussa, koska ne eivät ole vielä kehittyneet tarpeeksi vahva juuriston ja ovat herkempiä jäätymiselle.

Lisäksi se ei satuta huolehtia matalakasvuisia kukka perennat, kuten orvokkeja, koiranputkea tai neilikat. Eristä niitä pitäisi olla yhtä pitkä perennoja, tai vain hieman ripottele kuivaa turvetta tai lehtiä.

Ennen talven ja kaikkien otsohshie kuolleet osat kukkivat kasvit on leikattava ja polttaa. Niitä ei pidä käyttää kompostoida leviämisen estämiseksi taudin kukka. Erityistä varovaisuutta on kerättävä (ja varmasti polttaa) lähtee ja varret Salkoruusut, koska he viettävät talven ruoste itiöt - hengenvaarallisia sairauksia näistä kasveista.

Ei vähemmän huomiota tulisi ottaa ja ruusujen niiden korjuutähteitä voi olla rihmastoa härmän. Kuitenkin se tuntuu hyvältä ja vihreät lehdet, joten ennaltaehkäisy on suositeltavaa kerätä ja hävittää paitsi vähentynyt, mutta se on vielä vihreitä lehtiä, joita tämä epämiellyttävä tauti. Olemme myös poistaa ruusupensaat ja ampuu sairastuvat syöpään ja aiheuttaa valkoiset täplät ympärille munuaisiin ja varsi. Nämä paikat lopulta tummentaa niiden ympärille ilmestyy punainen vanteet, niin kudos kuolee ja muodostaa syvän haavan oksalla.

Ruusut tarvitsevat myös talvella suojaa, koska he kuuluvat kasvit kotoisin paljon lämpimämpi kuin ilmasto maamme. Vain sulkemalla ruusut, älä liioittele, sillä kun liikaa turvakoti luo edellytyksiä säilyttämiseen ja kehittämiseen patogeenisten sienten.

Piilottaa pensasruusuja jäätymisen tarpeeksi vahva mäki ne korkeus 20-25 cm, näin paljastaen juuristo. Siksi maaperää

hilling parempi oteta itse pensaasta, ja hieman kauempana, tai peitä niitä tai turvekerroksen olkia.

Köynnösruusuihin poistamisen jälkeen peruna varmuuskopioiden maahan vain tyvestä, ja varret ovat sitoutuneet yhteen ja asettaa maahan niiden alla podsteliv kattohuopa tai kattohuovalla. Top ripset peitetään kuivia lehtiä, olki, oksia havupuiden.

Pidä mielessä, että se ei ole suositeltavaa täyttää koko kruunu ruusu-. Varret jälkeen jauhe talvehtivat hyvin, mutta ne ovat herkempiä ja vapautumisen jälkeen talven suojaan voi vaurioitua keväthallojen.

Stam ruusut talven varovasti taipuu maahan. Kruunu kiinnityksestä tai niittejä ja kätkeminen kuiva turve. Umpeen tipoittain kruunu vain pohja, sekä pensasruusuja. Arkku olisi katettava oksat havupuiden, suojaamaan kasveja äärimmäiset lämpötilan vaihtelut. Kuitenkin Stam ruusut voi piilottaa eikä vaimennuksen ne maahan, vaan ainoastaan ​​tiukasti sidottu pulla kruunu, kääri olki matto tai kuusen oksat, järjestämällä miltä näyttivät pieni nippu. Se ei ole suositeltavaa käyttää ilma-läpäisemätöntä materiaalia, kuten muovikalvo tai paksu paperi.

Kalenteri puutarhuri: pääteos puutarhassa syksyllä

 • Katso koko kuva

Työskentelevät mökillä syyskuussa

Mikä toimii puutarhassa ja puutarhan olisi suoritettava lokakuussa

Valmistaudumme puutarhassa talvella kylmä marraskuussa

Syksyllä työ datsha tärkeää sekä kasvit ja ihmiset. Se oli tällä kertaa tulee kiireinen kausi sato, kirjanmerkki se varastointiin, käsittelyyn hedelmiä. Syksyllä pitäisi tuntea tulevaisuudennäkymiä satoa. Jos hedelmäpuita, kukkia hyvin viettää talven, kevään ne alkavat kehittää tehokkaasti, kasvaa.

Heti syksyllä alkaa kesän asukkaille aikaa intensiiviseen työhön. On tarpeen huolehtia siitä, mitä kasvaa kesän aikana. Paljon aikaa vie vihannesten ja hedelmien säilykkeet. Mutta puutarhan, puutarhan kasvit vaativat huomiota, hoitoa. Syksyn teosten merkitys on kiistaton, mutta on välttämätöntä jakaa asioita niin selkeästi, ettemme unohda tärkeintä.

Se toimii lähiöalueella syyskuussa

Syyskuu puutarhurit on suosikki kuukausi, se osoittaa, kuinka hyvin he työskentelivät kesällä. Joka päivä sinun on suunniteltava niin, että sinulla on aikaa tehdä kaikki:

 • Kerää myöhään syksyn lajikkeiden omenoita ja päärynöitä, kun ne on helppo erottaa varresta, maalattu tietyn lajikkeen ominaisväreille. Keräys tapahtuu kuivalla säällä. Poista hedelmät huolellisesti, ilman paineita, ne kestävät kauan. Välittömästi lajittelemaan sadon ja asettamalla se pahvilaatikoihin tai puulaatikoihin. Parasta on kaataa omenat ja päärynät kuivalla sahanpurulla.
 • Rottivat hedelmät ja vanhat oksat tuhotaan jättämättä puutarhaan.
 • Myös omenien ja päärynöiden ruokkimista tulisi tehdä välittömästi lykäten myöhemmin. Kussakin puussa on enintään viisi kiloa orgaanisia lannoitteita. Kalium riittää ja kymmenen grammaa ja superfosfaattia - neljäkymmentä grammaa neliömetriä kohden. Kivennäisaineiden käyttöönotto auttaa puita selviytyä talvesta, syöttää ensi vuonna uusia voimia.
 • Marjapensaille - herukat, karviaiset - maaperän kaivaus ja orgaanisten ja mineraalilannoitteiden käyttöönotto. Kourujen poraus on parempaa kuin peltopää.
 • Mansikan korjaamiseksi valmistetaan liukuportin ratkaisu suhteessa 1:15 tai linnunpoistot - 1:30. Lisää siihen hieman tuhkaa. On parempi levittää ravintoalustat puristuksiin kulkeviin uriin.
 • Rypäleistä paras lannoite on lanta, joka tehdään maaperän kaivamisen aikana kuuteen kilogrammaan neliömetriä kohden.
 • On välttämätöntä pitää ja ruiskuttamalla puutarha pensaat ja puut liuoksella valmistamiseksi, joka ottaa vesiämpäriin viisisataa ja seitsemän sataa grammaa ureaa - kaliumkloridi. Menettely auttaa suojelemaan kasveja sieni-taudeilta, hyönteisseurastamme: kirvoja, hämähäkki-punkkeja.
 • Aurinkoisina päivinä voit päällystää puunrunkoja.
 • Kuukauden lopussa leikkaa puut kuivatettujen ja vanhojen oksojen poistamiseksi. Leikattu korppujauho voidaan istuttaa maahan ja jättää siihen kaksi silmukkaa.
 • Vadelman varret sitovat ja taivuttavat maahan niin, etteivät ne repeydy lumikivien vaikutuksesta.
 • Puutarhan kastelu toteutetaan syyskuun alusta lähtien. Määritä kosteuden aste voi kaivaa 40 senttimetrin syvyisen reiän. Kun otat palan maata, purista se kädestäsi. Jos se on tiheää, se ei murene ja kastelu on lopetettava.
 • Puutarhassa tehdään töitä istuttamalla valkosipulia talvella. Hampaat suljetaan 6-8 senttimetrin syvyyteen humuksen päällä. Ja sängyt persiljaa, salaattia, tilliä, basilikaa peittää kalvon, jotta vihreät pysyvät tuoreina pitkään.
 • Syyskuun viimeisinä päivinä he kaivaavat gladiolipallot ja aseta ne kuivaukseen hyvin ilmastoidussa huoneessa. Niiden on kuivuttava kuukauden kuluessa.
 • Samana ajanjaksona happamilla mailla levitetään sammutettua kalkkia.

Syksyn töitä pidetään tärkeimpinä tehtaiden valmistelussa tulevana keväänä ja hedelmien ja marjojen varastointiin.

Millaista työtä pitäisi tehdä lokakuussa lokakuussa?

Keskimmäinen syksyllä puutarhassa leimaa runsas lehtien syksyllä, joten jokainen olisi pyrittävä puhdistaa, se on vanha lehdet talvehtivien hyönteisten - puutarhan tuholaisia. Yrtit, ruskeat lehdet rakeutuvat kasoista ja poltetaan. Osa lehvästä asetetaan kompostin kaivoihin, joista humusta otetaan kevättä puutarhan ja vihannesten kasvit.

Suurimmat teokset lokakuussa:

 1. Lokakuun puoliväliin asti voit istuttaa omenat, päärynät, luumut, herukat, karviaiset, kirsikat. Taimien on aika kasvaa voimakkaammin ennen talvea, ja talvella niistä tulee karkaistu. Nuorille verseille ei jäätyä, ne kasvavat jopa kolmekymmentä tai neljäkymmentä senttimetriä korkealle.
 2. Jos lokakuun alkupuolella talvet lajit omenat, päärynät puhdistettiin, sitten puut kastetaan runsaasti, käyttäen kolme-neljällä kauhan jokaista näytettä. Ja herukat, karviaiset, mansikat voidaan ripotella kuumalla vedellä. Tämä auttaa kasveja kestämään huurretta.
 3. Lokakuussa työn jatkuu bulbous ja tuberous kukkivia kasveja. Kaivaa dahliaa, kaviaaria. Plant tulppaanit, hyasintit.
 4. Monivuotisia kukkia varten talot on valmistettu talveksi. Ruusuilla, hydrangeas, rhododendrons, haalistua kukintoja, lehtiä ja holkkeja kääritty suojakalvo. Se auttaa pitämään kukkia jäädytyksestä ja pudotettujen lehtien kerroksesta, jotka on kasattu koristekasvien istutukseen.
 5. Puutarha-alue kaivetaan, tuodaan tuhkaa, lannan, mineraalilannoitteita. Kaivamisen syvyyden tulisi olla vähintään kolmekymmentä senttimetriä. Lanta tuodaan niillä alueilla, joilla perunat kasvavat. Valmistetut kasviperäiset vuoteet peitetään kalvolla, niin että sulatuslumen lämpenee nopeammin.
 6. Marjapensaat on valmistettu talvella, peitetty kerroksella lehtiä, olkia tai lantaa. Ennen suojaa oksat taivutetaan maahan. Viiniköynnöstä leikataan poistamalla syömätön osa. Sitten versot irrotetaan panoksista ja asetetaan kaivantoihin, ripotellaan 20 senttimetrin humuskerroksella ja sitten maahan. Voidaan korvata humuspuusta. Muista tarkistaa tila ennen viiniköynnöksen asettamista. Sen on oltava kuiva, muutoin versot kuolevat.

Horticulturistin päätehtävä lokakuussa on hedelmäpuiden ja marjapensaiden istuttaminen, talvikauden kasvien valmistelu.

Puutarhan valmistaminen talvilämpöön marraskuussa

Monilla alueilla marraskuussa on huurre ja lunta. Siksi on parempi, kun maaseudun talon valmistelu valmistuu marraskuun 1. päivään mennessä:

 • Jos sää sallii, kesän omistaja joutuu päättämään, mitä hänellä ei ole aikaa loppuun - peittää marjapensaat, monivuotiset kukat, lannoittaa, siirtää puita.
 • Hedelmäpuiden leikkaaminen voidaan tehdä myös marraskuussa, kuivat ja sairaat versot poistavat. Tarve on myös ylimääräisen veden poistaminen. Osat puhdistetaan ja desinfioidaan kuparisulfaatin liuoksella. Ja suuri alue cut - puutarha.
 • Vartetuissa hedelmäpuissa tapit korvataan korkeammilla, irrottamalla sidosaine rokotuspaikalta. Samanaikaisesti korjataan pistokkaita, joita käytetään inokulaatioon.
 • Monivuotisten kukkien käsittely on yläpuolisen osan karsimista. Phlox, Aconite, Echinacea katkaisi varret kymmenellä senttimetrillä, kun taas muut hamppu voivat olla 2-3 cm. Talvella kylvetään lupiini, calendula ja kosmi.
 • Lämmityskorvakkeet alkavat kun ilman lämpötila pysähtyy miinus kahdeksalla. Hedelmäpuiden valjaat tuotetaan kattohuopa tai kapron sukkahousuilla. Tämä säästää omenasta ja päärynöistä jyrsijöiltä. Karjat eivät lähesty puita, jos ne sidotaan havupuiden metsillä. Neulat pitäisi katsoa alas.
 • Marraskuun aurinkoisella säällä voit lopettaa kasvien terveydenhuollon karsimisen, kaivaamalla lähes karut ympyrät. Niitä kasveja, jotka eivät siedä jäädyttämistä, aseta kerros multaa käyttäen kuivia lehtiä tai puunkuorta.
 • Marraskuussa paras aika leikata nurmikko tulee. Ruoholla ei ole aikaa kylmää ennen kylmää, ja sitten jäätyy. Samaan aikaan voit kylvää nurmikon kalutulpat, sillä hyönteillä ei ole aikaa tuhota niitä.
 • Keinotekoisen säiliön valmistelu käsittää menetelmän sen vapauttamiseksi vedestä. Suurin osa siitä tyhjennetään, ja lokit tai muovipulloja, jotka ovat täynnä vettä, asetetaan pohjaan. Syvä lammet puhdistetaan lehtipuusta, ruukkujen kasveja siirretään lämpimään paikkaan. Syvän lammen kalat voivat selviytyä talvella paksun jäänjäljen alla.

Syksyn viimeinen kuukausi antaa mahdollisuuden täydelliseen työhön puutarhassa ja odottaa lämpimästi tulevaa kevää.

Lisätietoja löytyy videosta:

 • Kirjaudu tai rekisteröidy kirjoittaaksesi kommentteja

Syksy ja raskas aika puutarhuriin, mutta myös iloisia samanaikaisesti. Lähes kolme kuukautta teet jotain, kaivaa jotain, kaivaa se, rivi se, kaada se, lajittelee sen ja tekee viimeisen suojelun. Mutta talvella, kuten kuninkaat ja kuningattaret: kaikki on siellä.

 • Kirjaudu tai rekisteröidy kirjoittaaksesi kommentteja

Mielenkiintoinen puutarha ja puutarha

Foorumilla on kysymyksiä ilman vastauksia, auttavat osallistujia ja ne auttavat sinua.

Nyt esitettävät

(c) 2012 - 2018 MegaOgorod.ком - lehti puutarhurit ja puutarhurit.

Syksyn töitä puutarhassa ja kasvispuutarhassa

Syksy on puutarhanhoitajille "kuuma kausi", koska kylmäkauden alkaessa on oltava aika paitsi korjata ja varastoida, vaan myös valmistella talvipäivää, mikä on avain hyvän satoon uudella kaudella. Mitä syksyn töitä suunniteltiin puutarhassa ja kasvihuoneessa tällä kaudella - tässä artikkelissa.

Syksyllä työtä syyskuussa

Tänä aikana puutarhaviljelijä poistaa rikkaruohot, kuivat ruoho, lehdet ja kaatuneet hedelmät, jotka houkuttelevat monia tuholaisia ​​sivustoon. Se oli ensimmäisen kuukauden syksynä alkavat leikata ja istuttaa perennoja, mukaan lukien sipulien, pitkittää pensaat, havupuut ja lehtipuut. Niiden lähellä oleva maa on löystynyt. Jos vanhat oksat on leikattava, lisätään lannoitteita ja tomaatteja, mansikka- ja mansikanlehtiä leikataan ja maaperään lisätään orgaanisia lannoitteita. Aktiivisesti sato puutarhassa - kaivutyöt perunat, porkkanat, punajuuret, ja vuoden loppuun kuukauden laulaa kurpitsa, kesäkurpitsa ja kaali.

Juuri nyt lomanviettäjät ajattelevat maaperän lannoittamista, valitsemalla itselleen hyväksyttävän vaihtoehdon. Kokeneet puutarhurit eivät laiminlyö puutarhan valkaisuajoa tänä aikana, vaan niittävät nurmikoita, tarttuvat ja tuhoavat tuholaisia.

Heti kun aikuisten hedelmäpuiden lehdet häviävät kokonaan, ne alkavat siirtää aikuisten puita. Tämä on ihanteellinen aika istutus puut ja pensaat paljasjuuristen, ja jopa omistajat maansa taloa jatkossakin muokata kruunut puita ja pensaita sekä pakkasta. Gladiolus, dahlias ja begoniat kaivaavat talvea, ja tulppaanit päinvastoin juurtuvat. Kasvien vuosittaiset kasvit, kukkapenkit valmistellaan talvehtimiseen, rikkakasvien tuhoutumiseen, pintakerroksen löystymiseen ja tasoittamiseen. Varovasti kaadettu maaperä kastellaan ja eristetään ruoholla, lannalla ja kuivilla lehdillä.

Syksyllä työ vuoteet tarjoavat leikkaamiseen vihreää salaattia versoja ja sitä ympäröivää sopivalla kuitukankaasta. Purjo kattaa kerros tai sahanpuru komposti. Kerää ja tuhota toppeja, ja kuukauden päättyessä jo nyt on mahdollista istuttaa tilli, pinaatti, retiisit ja salaattia. Kun koko sato on korjattu, puutarha kaivettu, mutta se ei ole tärkeää hajottaa suuria paloina maassa kaikille talvehtivien toukkien tuholaisten tapettiin sinne. Lisätä suojaa maaperän ja tarjoavat parhaan alkulämmittelyn keväällä voidaan saavuttaa käyttämällä suojien harjanteet polyeteeni musta.

Syksy työtä puutarhassa ja esikaupunkialueilla tässä kuussa lopettaa kausi. Nuori pistokkaita hedelmäpuiden ja marjapensaiden poistaa säilytettäväksi, ja jos paljaaseen puiden oksilla toivat niiden pesiä rengastettu ja lehtinunna, ne olisi tuhottava. Marraskuussa toteuttaa terveys- karsimisesta sairaat puut, täydellinen kalkkimaalilla rungot ja luuston oksat valjaiden ja boles kuusen tassut, oksat kirsikkaa ja luumua. Vadelmat auttaa selviytymään kylmän talven, voit, jos tie versot keskenään ja kumartua maahan. Suojaamaan puiden kanit ja muut jyrsijät arkut alareunassa kääritty vanha sanomalehti asetetaan sen päälle kerros katemateriaali, niin tietysti on öljy kankaalla tai tiiviille kudokselle, ja lopuksi jauhetaan rakenne sirotellaan.

Tässä kuussa istutettu orapihlaja, pihlaja ja heisi. Valmis paikka lannoitettu ja kastellaan. Vielä talvi vihanneksia peitetään turpeella, humus tai lehtikarikkeen. Jatka istutus kylmää kestäviä kasveja - sipulit, salaattia, persiljaa, kiinankaali jne Harvest siemenet ensi kaudeksi, sekä lannoitteita .. Cropped perennat ja kukkia.

Kopiointi tieto on sallittu vain suora ja indeksoitu lähdeviittauksia

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

40 + = 48