Tarkkailun transistorit yleismittari

Miten testata erilaisia ​​bipolaaritransistoreista yleismittari?

Ennen kuin kerätä joitakin järjestelmän tai aloittaa korjaamisesta elektroniikkalaitteen varmista huollettavuus komponentteja, jotka asennetaan piirissä. Vaikka nämä uudet elementit, sinun täytyy olla varma niiden suorituskykyä. Pakollinen tarkastus aihe ja kuten yhteisiä elementtejä sähköisten piirien transistorit.

Tarkistaa kaikki parametrit transistorit ovat monimutkaisia ​​laitteita. Mutta joissakin tapauksissa tehdä yksinkertaisen tarkistaa riittää määrittää soveltuvuutta transistorin. Tällaista testiä on tarpeeksi on yleismittari.

Tyyppisiä transistorit ja niiden soveltaminen

Alalla, erilaisten transistorien - kaksisuuntainen, kenttä, komposiitti, mnogoemitternye, valotransistoreita, ja vastaavat. Tässä tapauksessa se olisi pidettävä yleisin ja yksinkertainen - bipolaaritransistorit.

Tällainen transistori on kaksi p-n-liitokseen. Se voidaan esittää levy vuorottelevia eri tyyppisiä johtavuus. Jos reuna-alueiden puolijohdelaitteen vallitsee reikä johtavuus (p), ja keskellä - sähkönjohtavuus (n), transistori laite kutsutaan p-n-p. Jos sitä vastoin, laite on nimeltään transistori-tyyppinen n-p-n. Erityyppisten bipolaaritransistoreiden muuttaa polariteetin virtalähteitä, jotka yhdistävät sen piiriin.

Läsnä kaksi siirtymien transistorin avulla ottaa käyttöön yksinkertaistetussa muodossa vastaava piiri sarjaan kytketyt kahden diodin.

Menettely testaamiseksi laite - ohjeiden

Mittaus menetelmä sisältää seuraavat vaiheet:

 • toiminnan avulla mittauslaite;
 • Transistori tyyppi määritelmä;
 • suora mittaus vastus emitterin ja kollektorin liittymissä;
 • ulottuvuus käänteinen vastusten emitterin ja kollektorin liittymissä;
 • arviointi transistori huollettavuutta.

Ennen tarkistaa bipolaaritransistorin yleismittari, varmista mittari huollettavuutta. Tätä varten meidän on ensin tarkistaa akun ilmaisin mittari ja tarvittaessa vaihda akku. Kun tarkkailun transistorit on tärkeää polaarisuus. On syytä pitää mielessä, että mittari peruuttamisesta «COM» on negatiivinen napa, ja vetämisestä «VΩmA» - positiivinen. Varmuutta siihen tulokseen «COM», on suotavaa kytkeä musta koetin ja päätteli «VΩmA» -Punainen.

Seuraavassa vaiheessa tarkistaa mittarin kytkin toiminto on kytketty resistanssin mittauksen. Mittaus raja on valittu "2k".

Lisäksi juotin, tutkimalla monimutkaisempia malleja, voit koota juotosasema. Miten se tehdään, lukea täältä.

Ennen tarkistaa PNP transistori yleismittari, on välttämätöntä liittää negatiivinen koetin laitteeseen tietokantaan. Se mittaa suoraan radioaktiivisen alkuaineen siirtymiä vastus-tyyppinen p-n-p. Positiivinen koetin on vuorostaan ​​kytketty emitterin ja kollektorin. Jos ylimenovastusten ovat 500-1200 ohmia, nämä siirtymät ovat OK.

Kun tarkkailun käänteinen vastus risteyksestä transistorin on kytketty sekä koetin, ja negatiivinen on kytketty emitterin ja kollektorin puolestaan.

npn-transistorin yleismittari tarkastus tapahtuu samalla menettelyllä, mutta napaisuus yhdistettyjen koettimien on päinvastainen. Mittaustulokset transistorin määritetään huollettavuus:

 1. jos mitattu eteenpäin ja käänteinen siirtyminen vastus korkea, se tarkoittaa, että laite on rikki;
 2. jos mitattu eteenpäin ja taaksepäin vastus risteyksessä on pieni, se tarkoittaa, että laite on erittely.

Molemmissa tapauksissa, transistori on viallinen.

Ominaisuudet transistorit on yleensä suurta vaihtelua suuruus. Joskus kun kokoonpano piirien käyttö edellyttää transistorit, joilla on läheinen virran arvon vahvistuksen. Mittari voit valita sellainen transistoria. Tätä varten, se on kytkentätilassa «hFE» ja erityinen kontaktiterminaalit transistorien 2 tyyppiä.

Kytkemällä vastaava transistori liitin terminaalit voidaan nähdä näytöllä parametrin arvon h21.

Kun suunnittelet kodin johdotuksen tulee ehdottomasti järjestää johdot mitoitus nykyinen. Säästää energiaa ja rahaa auttaa tehtaan kahden tariffi metriä.

 1. Yleismittarilla voi määrittää huollettavuus bipolaaritransistoreilla.
 2. Suorittamaan oikein mittauksia eteenpäin ja taaksepäin resistanssi transistoriliitoksille täytyy tietää tyypin transistorin, ja merkintä sen tulokset.
 3. Yleismittarilla, transistorit voi valita halutun vahvistuksen.

Video Miten tarkistaa transistori yleismittari

Todellinen arvo transistorin liitosresistanssin voi vaihdella suuresti, erityisesti eri tyyppisiä transistoreja. Tatiana, sillä Proveka FET tarvitse mitään erityisiä laitteita, mutta voit tarkistaa ne yleismittarilla.

Lisää kommentti peruuttaa vastaus

Ul. Zoe ja Alexander Kosmodemyanskiy, 26 +7 (499) 350-26-73

Miten tarkistaa transistori?

Tarkkailun transistori digitaalinen yleismittari

Harjoittavat korjaus ja rakentaminen elektroniikan, usein tarkistaa huollettavuutta transistorin. Harkita valvontakertomus bipolaaritransistorit tavallinen digitaalinen yleismittari, joka on lähes jokaisen aloittelija harrastajat.

Huolimatta siitä, että menetelmä validoinnin bipolaaritransistorin on melko yksinkertainen, aloittelija amatööriradion voi toisinaan kohdata joitakin ongelmia. Käytössä erityispiirteet testauksen bipolaaritransistoreista käsitellään hieman myöhemmin, mutta nyt voimme miettiä yksinkertaisin todentaminen teknologiaa perinteisen DMM.

Ensin täytyy ymmärtää, että bipolaarinen transistori voidaan tavanomaisesti edustettuina kaksi diodia, koska se koostuu kahdesta p-n-liittymissä. Diodi on tunnettu, se ei ole mitään muuta kuin tavanomaista p-n-liitokseen.

Tässä on kaaviokuva bipolaarisen transistorin, joka auttaa ymmärtämään periaatetta tarkastuksen. Kuvio p-n-transistorin siirtymät on esitetty puolijohde diodit.

Laite bipolaaritransistorin p-n-p rakenne diodien kautta kuvata seuraavasti.

Kuten on tunnettua, bipolaaritransistorit on kahdenlaisia ​​johtavuus: n-p-n- ja p-n-p. Tämä seikka tulee ottaa huomioon tarkistuksen aikana. Siis osoittavat, ehdollinen yhtä transistorin rakenne n-p-n koostuu diodeista. Tämä luku tarvitsemme jälkitarkastus.

Transistorin rakenne n-p-n- muodossa kaksi diodia.

Ydin menetelmä vähentää sen oikeellisuuden todentaminen kaikkein p-n-liitoksia, jotka ovat ehdollisesti esitetty kuviossa muodossa diodit. Kuten tiedätte, diodi johtaa virtaa vain yhteen suuntaan. Jos kytket plus ( + ), Joka diodi anodi, ja miinus (-) katodille, p-n-liitoksen avautuu, ja diodi alkaa johtaa virtaa. Jos tehdä juuri päinvastoin, kytke plus- ( + ) Voit diodin katodi, ja miinusmerkki (-) anodille, p-n-liitokseen diodi on suljettu ja ei kulje virtaa.

Jos yhtäkkiä tarkastuksen aikana todettiin, että p-n-liitokseen johtaa virtaa molempiin suuntiin, se tarkoittaa, että hän on "rikki". Jos p-n-liitokseen ei kulje virtaa kumpaankin suuntaan, se tarkoittaa sitä, että siirtyminen "kallion". On luonnollista, että myös tapauksissa, tai keskeytyy vähintään yhden p-n-liittymissä transistori ei toimi.

Huomatkaa että kaaviokuva diodin tarvitaan ainoastaan ​​visuaalinen esitys transistorin testimenetelmän. Todellisuudessa transistori on kehittyneempi laite.

Funktionaaliset tukee lähes kaikkia yleismittari dioditestaus. Paneeli yleismittari diodi testitila on kuvattu muodossa ehdollisen kuva, joka näyttää tältä.

Mielestäni on selvää, että voimme tarkistaa transistori vain käyttämällä tätä ominaisuutta.

Hieman selitystä. Digitaalisessa yleismittari on muutamia liittimet mittausjohdoille. Kolme tai jopa enemmän. Kun testataan transistori on negatiivinen mittatikku (musta) Yhteydessä liittimeen KOM (From Englanti. Sana yhteinen - "yhteinen"), ja positiivisen koettimen ( punainen ) Pistorasiaan, jonka nimike kirjain omega #&37;, kirjeet V ja mahdollisesti muita kirjaimia. Kaikki riippuu siitä, toiminnallinen yksikkö.

Miksi kerron niin yksityiskohtaisesti, miten yhdistää mittauskärjet multimeter? Koska koettimet voidaan sitten helposti sekoittaa ja musta koetin, joka on perinteisesti pidetty "miinus" liittimeen, johon haluat liittää punaisen, "plus" koetin. Tämän seurauksena tämä aiheuttaa hämmennystä, ja seurauksena virhe. Ole varovainen!

Nyt kun kuiva teoria on kuvattu, siirry käytäntöön.

Mitä yleismittari käyttää?

Koska monitoiminen yleismittari käytetään multitester Victor VC9805 +, vaikka mittaamiseen soveltuva tahansa digitaalisen testeri, kuten kaikki tuttuja DT-83X tai MAS-83X. Nämä yleismittarit voi ostaa paitsi radiota, radio-osat myymälöissä, mutta myös autonosia myymälöissä. Sopivia yleismittari voi ostaa Internetissä, esimerkiksi Aliekspress.

Aluksi viettää tarkkailun piin bipolaaritransistorin kotimaista tuotantoa KT503. Se on rakenteeltaan n-p-n-. Tässä se pinout.

Niille, jotka eivät tiedä pidetä tämän oudon sanan pinout, Selitän. Pinout - on sijainti funktionaalisen päätelmät radioaktiivinen alkuaine koteloon. Toiminnallisia transistori havainnot ovat moninaiset, vastaavasti (K tai angl.- C), Lähetin (E tai angl.- E), Base (B tai angl.- ).

ensimmäinen connect punainen ( + ) Probe on transistorin KT503 ja musta (-) testi johtaa päätelmään, että säiliö. Joten voimme tarkistaa p-n-siirtymävaihetta-Live (t. E. Kun siirtyminen johtava). Tällä läpilyöntijännite näkyviin. Tässä tapauksessa se on yhtä kuin 687 mV (687 mV).

Seuraava, ei irrota punainen johdin liitinpohjasta, kytke musta ( "negatiivinen") testi johtaa päätelmään, että transistorin emitterin.

Kuten voidaan nähdä, p-n-liitoksen välillä kannan ja emitterin samasta johtavasta. Näyttö osoittaa jälleen läpilyöntijännite vastaa 691 mV. Siten, testasimme siirtymiä B-C ja B-E suorassa osallisuutta.

Varmista huollettavuutta p-n liittymissä transistorin KT503 tarkistaa ne, ns, Käänteinen sisällyttäminen. Tässä tilassa, p-n-liitokseen ei johda virtaa, ja ei tulisi näkyä näytöllä muuta kuin "1". Jos laite "1"Se tarkoittaa, että vastus risteyksessä on suuri, ja se ei kulje virtaa.

Testata p-n siirtyminen B-to-B ja E päinvastaisessa sisällyttäminen, muuttaa polariteetin koettimien liittimiin KT503 transistori. Negatiivinen ( "musta") koetinta yhdistää tietokantaan, ja positiivisen ( "punainen") ensin yhdistää kerääjän ...

... Ja sitten, irrottamatta miinus koetin alustasta lähtö emitteriin.

Kuten voitte nähdä kuvia, molemmissa tapauksissa edinichka näyttää "1"Joka, kuten jo mainittiin, se osoittaa, että p-n-liitokseen ei johda. Joten pyysimme siirtymiä B-C ja B-E Käänteinen sisällyttäminen.

Jos olet seurannut näyttely, huomasimme, että meillä oli transistori testin mukaan edellä kuvatulla menetelmällä. Kuten näette, transistori KT503 ilmestyi vahingoittumattomana.

Jos jokin risteykset (B-C tai B-E) meistetään, sitten kun tarkistetaan näytössä yleismittari havaittu, että ne molempiin suuntiin, sekä suoria osallisuutta, ja päinvastoin, eivät näytä läpilyöntijännite pn risteyksessä, ja vastus. Tämä vastus on joko nolla "0" (antaa äänimerkin summeri), tai on hyvin pieni.

At rikkoutuminen, p-n-liitokseen ei kulje mitään virtaa eteenpäin tai vastakkaiseen suuntaan - näyttö molemmissa tapauksissa on "1". Kun tällainen virhe p-n siirtyminen, koska se muunnettiin eriste.

Tarkkailun bipolaaritransistorin rakenne p-n-p on analoginen. Mutta samaan aikaan sinun täytyy vaihtaa napaisuutta Liitä mittausjohdot liittimiin transistorin. Muistuttaa kaavamainen piirustus transistorin p-n-p muodossa kaksi diodia. Jos unohdat sen, katsomaan uudelleen ja näet, että diodien on kytketty yhteen.

Näytteenä meidän kokeita otamme kotimaan pii transistori KT3107 rakenne p-n-p. Tässä se pinout.

Kuvina transistori scan näyttää. Voimme tarkistaa siirtyminen B-K suora osallisuus.

Kuten näemme, siirtyminen ei ole viallinen. Yleismittari osoitti läpilyöntijännite siirtyminen - 722 mV.

Teemme saman asian ja mennä B-E.

Kuten näette, se on myös OK. Näytössä - 724 mV.

Nyt tarkistaa huollettavuutta siirtymisen vastakkaiseen suuntaan - että läsnä on "jakautuminen" siirtymisen.

Transition B-K Kun käännät ...

Siirtyminen B-E päinvastaisessa osallisuutta.

Molemmissa tapauksissa kojelautaan - edinichka "1". Transistori on OK.

Yhteen ja kirjoittaa lyhyt tarkistaa algoritmi transistori digitaalinen yleismittari:

Määritys pinout transistorin ja sen rakenne;

Tarkista siirtymät B-to-B ja E-Live käyttäen Dioditestin toiminto;

Tarkista siirtymät B-C ja B-E päälle käänteinen (kun läsnä on "erittely") diodin testi toiminto;

Kun testaus on tarpeen muistaa, että lisäksi tavanomaista bipolaaritransistoreja, on olemassa erilaisia ​​versioita näistä puolijohdekomponenttien. Näihin kuuluvat komposiitti transistorit (transistorit, Darlington), "digitaalinen" transistorit, pieni transistorit (niin kutsuttu "strochniki"), jne.

Niillä kaikilla on omat ominaispiirteensä, kuten sisäänrakennettu suojadiodeja ja vastuksia. Läsnäolo näiden elementtien transistorin rakenne joskus monimutkaistaa käyttäen tätä tekniikkaa. Joten ennen kuin tarkistaa tuntematon transistori, on toivottavaa dokumentoinnissa häneen (tekninen). Tietoa siitä, miten löytää tekninen varten tietyn elektronisen komponentin tai sirun, kerroin täällä.

Takzhe Sinua kiinnostaa tietää:

Miten tarkistaa transistori multimeter - monia yksityiskohtia, niin monella tavalla

Nykyaikaiset elektroniset yleismittarit on erityisiä liittimiä testaamiseen erilaisia ​​elektronisia komponentteja kuten transistoreita.

Se on kätevä, mutta sekin ei ole aivan oikein. Radioamatööriharrastuksen veteraani muistaa, kuinka tarkistaa transistori testaaja nuoli näyttö. Laitteet tarkastukset digitaalisia soittimia ei ole muuttunut. Määrittää tarkasti tilan puolijohdelaitteen, kukin elementti testataan erikseen.

Classic kysymys: kuinka tarkistaa bipolaaritransistorin yleismittarilla

Tämä suosittu opas on kaksi tavoitetta:

 • signaalin vahvistamiseksi tilassa. Vastaanotetaan komento ohjausliittimiin, laite jäljittelee aaltomuoto työ kontakti, jossa vain on suurempi amplitudi;
 • Tilanvaihto. Samoin kuin hana, puolijohde- avaa tai sulkee polun sähkövirran komento ohjaussignaalin.

Puolijohdesirut kytketään koteloon, muodostetaan p-n siirtymät. Samaa tekniikkaa käytetään diodit. Itse asiassa - bipolaarinen transistori koostuu kahdesta kytketyistä diodeista yhden pisteen homonyyminen pin.

Ymmärtää, miten tarkistaa transistori yleismittari, harkitse eroa PNP ja NPN rakenne.

Ns "suora" (ks. Kuva)

Kääntöpuolella siirtymistä, kuten on esitetty kuvassa

Tietenkin, jos olet liitosdiodien esitetyllä perinteisessä järjestelmässä - transistori ei toimi. Mutta vahvistuksen kannalta toiminta - voitte kuvitella mitä tavanomainen diodit yhdessä paketissa.

Eli asettaa edessä kaavio puolijohde risteyksissä, voit määrätä paitsi huollettavuutta osien kokonaisuutena, vaan myös erityisiä lokalizuete vialliset pn-rajapintaan. Tämä auttaa ymmärtämään vahingon syy, koska puolijohteiden ei toimi itsenäisesti sekä osana johtoja.

Miten tarkistaa bipolaaritransistorin yleismittarilla - video.

Kohtuullinen herää kysymys: Miten tunnistaa transistorin merkitsi johtopäätökset ilman luettelo? Tämä käytäntö on hyötyä paitsi tarkkailun elektronisia komponentteja. Koottaessa piirilevy, tietämättömyys transistorin rakenteiden aiheuttaa se palaa loppuun.

Yleismittarilla, voit määrittää liitinjärjestykseksi.

Yleismittari paljastaa vastustuskyky mittaustilassa, raja mittakaavassa - 2000 ohmia. Johtopäätökset laite - plus punainen, musta negatiivinen. Transistori oltava millä tahansa sopivalla tavalla päätökseen tavanomaisesti määritelty "vasen", "keski", "oikea".

Punainen koetin vasemmalle kontakti, Mittaamme resistanssi keskeltä ja oikeat johtopäätökset. Tässä tapauksessa arvo "ääretön" (ilmaisin "1") ja 816 ohmia (tyypillinen vastus-hyvä p-n siirtyminen suorassa yhteydessä). Korjaa mittaustulos.

Punainen koetin keskellä, mittaamaan kirkkautta vasemman ja oikean yhteyksiä. Kanssa "ääretön" lainkaan selvää, kiinnitämme huomiota siihen, että toinen pari osoitti eri tuloksia ensimmäisen mittauksen. Tämä on normaali, ja emitteri-kollektori risteyksessä on eri resistanssi. Siitä lisää myöhemmin.

Punainen koetin oikealle kontakti, Teemme mittaukset jäljellä yhdistelmiä. Molemmissa tapauksissa saamme yedinichku, joka on "ääretön" vastus.

Tässä skenaariossa tietokanta on oikealla pin. Nämä tiedot eivät riitä käytön työkappaleen. Tuottajat eivät yhtä standardia sijainti lähettimen ja kerääjän, niin päättävät omia johtopäätöksiä.

musta koetin on "pohja", mitataan vastus siirtymiä. Yksi jalka osoitti 807 ohmia (tämä keräilijä risteyksessä), toinen - 816 ohmia (emitteriliitos).

Täsmälleen samalla tavalla tarkistaa terveyden bipolaaritransistorin. Määritettäessä yhteyksiä samaan aikaan, olemme varmistaneet, että yksityiskohdista. Jos tietää sijainnin nastat - tarkista siirtymät "kanta-emitteri" ja "keräilijä base" polariteettia vaihtamalla koettimien.

Joilla on suora yhteys - näet arvoja edellisiin mittauksiin. Päinvastaisessa - impedanssi olisi ääretön. Jos näin ei tapahdu - siirtymät suhteessa alustaan ​​on viallinen.

Viimeinen tarkistus - go "päästölähde-keräilijä." Molempiin suuntiin, vialliset osat näyttää ääretön vastus.

Jos testauksen aikana, sait täsmälleen tällaisia ​​tuloksia - sinun bipolaaritransistorin on OK.

Miten tarkistaa transistori yleismittari ei vypaivaya

Ensinnäkin, tarkista sijainti piirilevylle muiden elektronisten komponenttien, suhteessa transistorilähtöä. Joskus siirtyy shunttivastus pieni vastus.

Jos mittaukset siirtymiä, vastus mitataan kymmeniä ohmia - transistori on desoldering. Ellei shuntit - katso yllä kuvattua metodologiaa, tarkista transistori kortilla ei toimi ..

Miten tarkistaa FET yleismittari

Puolijohde transistorit - MOSFET (slang kinkut - "mosfety") on hieman erilainen järjestely p-n-liittymissä. Nimi on myös erilainen päätelmät: "uppoaa", "lähde", "gate". Kuitenkin, testausmenettelyä on täysin mallinnetaan diodi analogiat.

Olennaisen eron - kanavan välillä "lähde" ​​ja "valua" on lepotilassa on pieni johtokyky kiinteän vastuksen. Kun "MOSFET" saa pois jännite "portin", tämä kohta on suljettu. hän hyväksyi auki tarkastus- (kun transistori on OK).

Tarkista kanavatransistorin, jossa on testaaja voi olla samalla menettelyllä kuin kaksisuuntainen. Laite on asemassa "vastuksen mittaus" ja raja 2000 ohmia.

Vastus linja "lähde", "viemäri" on valittuna molempiin suuntiin. Arvon tulee olla välillä 400-700 ohmia, ja eroavat hieman polariteettia vaihtamalla.

Line "lähde", "gate" olisi johtavuus on saman vastuksen, mutta vain yhteen suuntaan. Sama tilanne kanssa "sink" check "venttiili".

Tarkista FET yleismittari ei vypaivaya järjestelmän voi olla, jos ei ole siirtää yksityiskohtia. Määrittää niiden läsnäolo voidaan visualisoida. Kuitenkin "mosfety" yleensä ympäröi niin sanottu korin valvontaa. Siksi niiden tarkastus tapahtuu parhaiten erillään piiri.

Jos laite dial - tarkista suoritetaan tarkasti.

Menetelmä tarkistamiseksi FET alkaen Chip & Dip - video

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

− 4 = 2