Ulkoasu lämmityskattilan omakotitalossa

Contents

lämmitys järjestelmiä yksityiskodeissa. Letkuliitännän lämmitysjärjestelmän

Optimaalisten piirien kuuman veden ja lämmitysjärjestelmä - on suurin ongelma tarjoamalla miellyttävä ilmasto. Yleisimmin käytetty lämmitys järjestelmiä yksityiskodeissa seuraavista: järjestelmästä, jossa pakotetaan ja luonnollisen kierron, single-putki, kaksinkertainen putki, sekä "leningradskaya9raquo; ja säteily johdotus linjat.

Avainasemassa apuohjelmia on vain lämmitysjärjestelmä talot, toimistot ja yritykset eri tarkoituksiin. Huolimatta nopeasti kehittyvät teknologiat, ihmiskunta ei toistaiseksi ole vielä päässeet eroon tarvitse asentaa lämmönlähteiden kodeissaan. Lämmitys toimii vain 4-6 kuukautta vuodessa, kun taas kustannukset asennuksen ja komponenttien pysyy korkealla tasolla. Käyttöikä, luotettavuus ja tehokkuus järjestelmän lämmitysjärjestelmien pientaloissa riippuu pitkälti siitä, miten johdot on tehty.

Ulkoasu lämmitysjärjestelmä asunnossa tai omakotitalon alkaa analyysin olosuhteet, joissa on tarkoitus hyödyntää sitä. Halkaisija putkistojen tärkein yhteyksiä, sekä millainen polttoaineen littava oikein kattilan tehokkaan lämmityksen.

Keskeiset osat lämmitysjärjestelmä, joka vaikuttaa johdinpiirin ovat:

 • Polttoainetta.
 • Tyyppi kattilan laitteet, tärkeimmät suorituskykyä ja tehoa.
 • Tyyppi lämmityslaitteiden.
 • Ominaisuudet tilojen (lattiat, eristeet, alue, muut ominaisuudet).

Suosituin lämmönlähde on kaasu kattila. Valitse laitteet yksityiskoteihin, asuntoja tai maatilan rakennusten Tehokkuussyistä akku ja monipuolisuutta. Myös, kaksinkertainen kattila pystyy lämmittämään vettä saniteettitarkoituksiin käyttöön. Tällöin kaasuliitin lämmitysjärjestelmään kattila, putkisto johdotus järjestelmässä on otettava huomioon valtaa kiertopumppu ja suhteellisen heikko.

Jos aiot lämmittää kaksikerroksinen rakenne, lisäksi pumpun asennettu kaksipiirisestä kattilan apulaitteiden tarvitaan jäähdytysnesteen.

Nämä laitteet poikkeavat toisistaan ​​asennuksen, polttoaineen ja sähkön tarkoitan. Kotitalouksien lämmityskattiloiden voi toimia tällaisten polttoaineiden jäykkä (puu), diesel, neste (öljy), hiili, tai nesteytetyn maakaasun, sekä pellettejä. Varsin suosittu sähköhöyrykattilat, joka voi olla elektrodin ja lämmitys. Lisäksi on yhdistetty yksiköitä, jotka toimivat eri polttoaineita.

Monet kattilat on tunnusomaista kerros suunnittelu, mutta on olemassa lajikkeiden seinälle, voima, joka - ainakin 25 kW. Mahtuu sähköinen elektrodi kattilat eivät tarvitse erillistä paikka, ne on asennettu suoraan putkistoon. Useimmat nykyaikaiset mallit on varustettu lämmitys piiri kuumaa vettä, ja lämmitykseen laajoilla alueilla he voivat kerätä kaskadissa.

Joka tapauksessa, sinun pitäisi valita Kattilat, jonka avulla on mahdollista automatisoida työtään ja yksinkertaistaa toimintaa piiri yksikerroksinen talo lämmitysjärjestelmiä. Yhtä tärkeää on riippuvuus lämmitysjärjestelmän sähköverkkojen. Tämä ehto on täysin täyttää käyttö kaasukattilat, lämmityksen yksityiskodissa kiertoon ilman sähköistä pumppuja.

Lämmittimet yksityiskoteihin voidaan jakaa kahteen pääryhmään - patterit ja rekistereitä. Niiden toimintaperiaate on hyvin yksinkertainen. Molemmissa tapauksissa lämmönsiirtoneste liikkuvat laitteen sisällä, vähitellen menettää lämpöä ympäristöön. Valinta näiden rakenteiden riippuu rakenteen korkeus. Jos tilat sijaitsevat kahdessa tai useammassa tasossa, on toivottavaa antaa etusija kompakti ja esteettinen patterit.

Käyttö patterit lämmitysjärjestelmän omakotitalon vielä helpompaa kannalta sijainnista huoneiden huonekalut. Ne asetetaan ikkuna-aukkojen, kanavat ja kytkemällä ne voidaan asentaa seinään tai peitellä lattiarakenteisiin. Säädä lämmönsiirto johtuu osien lukumäärä määräytyy tarkoituksen ja alueen lämmitetty tilaa.

Lämmitin tyyppi määräytyy järjestelmän ominaisuuksiin, kuten paineen, virtausnopeuden ja jäähdytysnesteen lämpötilan. Riippuen näistä indikaattoreista valitaan uurrettu alumiinista tai valurautapatterit. Rakenteet alumiini siirtää lämpöä läpi tulevan konvektio- ilmavirtauksen kanavien ripojen välissä laitteen, rauta - koska infrapunasäteilyn ja suuri lämpökapasiteetti.

Kun jäähdytysnesteen lämpötila 0-959deg, C ja alhainen virtausnopeus on toivottavaa antaa etusija rauta väline. Lämpötilassa 65-80 ° C: ssa ja kun läsnä kiertopumppua lämmitysjärjestelmä on edullista käyttää alumiinia verkkoa patterit.

Myös omakotitalon lämmitysjärjestelmä täydennetään usein laite lämmintä kerrosta. Enintään mukavan ympäristön varmistetaan jäähdytysnesteen lämpötila putkistossa, joka on alueella 40 ° C Laite vesi lattialämmitys joutua asentamaan pumppulaite.

Lämmityslaitteet ja kattilan on yhdistetty toisiinsa putkilinjojen, laite, joka riippuu järjestely säteilijöiden määrä kerrosta, ja pituus sen kehän.

putkisto on valittava aine perustuu mukavuutta ja asennusolosuhteet, niiden kestävyys, ylläpitoa.

Nykyaikaisissa lämmitysjärjestelmät korvata vieviä ruostumaton teräs ja galvanoitu putki tuotteet tulevat polypropeenista ja metalli-muovi. Yhdessä valurautainen lämpöpatterit käytetään laajalti kupariputkitusta.

Läsnä ollessa lämmönlähteen on tärkein kohde liikkuu jäähdytysneste lämmittää lämmitysjärjestelmä. Tyyppi valitun järjestelmän riippuu käyttöparametrit ja kestävyyttä lämmitysjärjestelmän. Pääsääntöisesti nämä työt tehdään vaiheessa rakentaminen tai suurehko korjaus, sillä se koskee kaikkia elintilaa.

On olemassa kahta päätyyppiä lämmitysjärjestelmiin. Ne ovat:

 • Luonnollisen (painovoiman).
 • Suljettu lämmitysjärjestelmä yksityiskodissa. Järjestelyyn keinotekoinen liikkeeseen.

Ensimmäisessä tapauksessa se tarkoittaa luonnollisen kierron jäähdytysnesteen koska sen lämmitys ja laajentamiseen. Suljetussa järjestelmässä käyttää suljettua lämmitys paineen alaisena. Uudelleenjako nesteen kierron ja lämpöpumpun varusteita.

Mikä tahansa näistä vaihtoehdoista voi järjestää eri johdotuskaaviot. Yleisimmin käytetty yksittäinen-putki, kaksinkertainen putki ja palkki asettelua. Mietitäänpä niitä tarkemmin.

Single-putki johtoja, jotka yhdistävät lämmitys- järjestelmään kuuluu yhtenäinen asennus laitteita. Lämmönsiirtoaine tulee kuumennuslaitteen, ja sitten, niiden läpi, jolloin jotkut sen lämmön. Siten viimeinen laite siirtyy nesteen kanssa mahdollisimman alhaisessa lämpötilassa ilmaisin. Että se ei vaikuta huoneilmassa, osien lukumäärä lopullisessa lämmitin on lisättävä.

Tähän mennessä on olemassa tekniikoita, jotka optimoivat työn yhden putken lämmitysjärjestelmä. Ylimääräisinä lämmityselementit voidaan asentaa säätimet, palloventtiilit, termostaattiventtiileillä tai säätöventtiileillä. Näin varmistetaan tasapaino tuotannossa kaukolämmön. Päällekkäinen yhden tietyn patteri ei häiritse toimintaa lämmitysjärjestelmän kokonaisuudessaan.

Piiri johdotus lämmitysjärjestelmän omakotitalon voidaan toteuttaa muodossa:

 • Vaakasuora järjestelmien avulla kiertopumpun.
 • Pystysuora järjestelmää tai yhdessä luonnollisen kierron, ja myös kiertopumppu laitteet.

Horisontaalinen-putkijärjestelmä

Tämä järjestelmä on kansanomaisesti kutsutaan "leningradka9raquo;. Putket voidaan rakentaa kuumennuslaitteen tai päällystetty lattian yläpuolella. Näin ollen, jotta voidaan vähentää lämpöhäviöitä on suositeltavaa eristää heidät.

Asennuksen Flow suoritetaan hieman rinteessä kohti jäähdytysnesteen liikettä. Lämmittimet tulisi sijoittaa samalle tasolle. Ilman poistamiseksi järjestelmästä on tarpeen säätää nosturit Majewski.

Kytkentäkaavio yhden putken lämmitysjärjestelmä kaksikerroksinen koti tarjoaa nousuputken rehun jäähdytysnesteen toiseen kerrokseen ja johtavat ensimmäisen säteilijän.

Lämpötilan säätö suoritetaan nostureita. Ne on asennettava ennen ensimmäistä lämmityslaite jokaisessa kerroksessa.

Pystysuora yhden putkiston

Samanlaisia ​​järjestelmiä lämmitysjärjestelmien omakotitalojen tarjoavat luonnollisen Nestekierron. Etuna tässä ulkoasu on riippumaton virtalähde, koska se ei vaadi kiertovesipumpun.

Merkittävä haitta voidaan mainita halkaisijaltaan suurten putkistojen, sekä tarve laimennus järjestely linja vakavasti vinosti. Suurin haitta on se, että tällainen lämmitysjärjestelmä johdotuskaavio omakotitalossa ei näytä kovin esteettisesti miellyttävä. Kuitenkin tämä voidaan ratkaista kiertopumpun.

Samanlaisia ​​järjestelmiä lämmitysjärjestelmien pientaloissa edellyttävät huomattavaa rahoitusta. Myös määrän lisäämiseksi työn, ja näin ollen asennuskustannukset.

Tärkein etu pidetään tasaisen jakautumisen jäähdytysaineen koko järjestelmässä. Ja mikä tärkeintä - erittäin yksinkertaisesti säännellään lämpötilaolosuhteet: mukaisesti tarpeiden asukkaiden talon.

Kun modernin viestintätekniikan, komponenttivalmistajien jotka ovat pääasiassa ulkomaisia ​​yrityksiä, suosittelemme yhdistää Kaasukattilaan lämmitysjärjestelmään, järjestelmää josta - kaksiputkijärjestelmässä, koska tämä helpottaa suuresti työtä pumppulaite.

Lämmittimet voidaan liittää sivulta, alhaalta ja vinosti. Valinta optimaalisen variantin riippuu pääasiassa säteilijän koosta ja käytetyn materiaalin niiden valmistamiseksi.

Sisäänkäynnin ja ulostulossa lämmittimen on asennettava säätöventtiilejä. Älä myöskään unohda poistohanaa, joka tulisi sijoittaa alimpien kohtien järjestelmän.

Virtausputket riippuu valitun yhteyden lämmitysjärjestelmään kattilan - järjestelmässä yksittäinen putki tai kaksi. Omakotitalo pienellä alueella paremmin varustaa kaksi putkeen johdotus.

Lisäksi tällainen järjestelmä on varustettu kiertopumppu. Saatavuus termostaatit jokaisessa huoneessa voit määrittää optimaalisen lämmityksen tilassa.

Jos aineelliset resurssit ovat rajalliset, ja omakotitalo pienellä alueella, niin voit tehdä yhden putken johdotus.

Alue Rakennusten, joita voidaan käyttää yhden putken järjestelmä, ei saa olla suurempi kuin 100 m 2. Tässä tapauksessa voit tehdä ilman pumppulaite ja käyttää luonnollisen kierron.

Jakoputken tai säteily piiri on tunnettu siitä, että kukin kuumennin on laskettu oma höyryputkiverkosta varten eteenpäin ja taaksepäin nykyinen. Nämä linjat konvergoivat kampa lämmittimen. Tällaisessa järjestelmässä, pituus putkien on huomattavasti suurempi jopa verrattuna kaksinkertainen putken piiri.

Tasainen jakautuminen jäähdytysnesteen patterit vaa'anvarsi järjestelmä ennen käyttöä.

Riippumatta siitä, millainen lämmitysjärjestelmä valitaan, käsien tai järjestelmää kehitetään kanssa asiantuntijoiden osallistumisesta, on tärkeää muistaa, että suunnittelu ja asennus tietoliikennetekniikan tietoja pidetään varsin monimutkainen tehtävä. Jos et usko omiin kykyihin on edullista hakea ammattiapua.

Tämä välttää virheet, jotka voivat esiintyä missä tahansa vaiheessa käynnistää ja toimintaa lämmitysjärjestelmän. Tulevaisuudessa ei ole poistaa puutteita, on parempi välttää niitä helposti ja ennakoida kaikkea.

Ulkoasu lämmitysjärjestelmän kattilasta omakotitalossa

Se on pitkään ollut uuniin ei ole ainoa tapa, että voit lämmittää talon. Nykyaikaisen teknologian ja materiaalien, kaikki kodin omistaja voi omin käsin asentaa omakotitalon lämmitysjärjestelmään. veden lämmitys yksityiskodissa valita perustuen tyypistä jäähdytysnestettä.

Lämmitysjärjestelmä yksityiskodissa: lajit

Talon voi asentaa järjestelmä:

avotuli järjestelmien esittelyyn takat ja uunit Venäjän. Kun toteuttaa tällainen lämmitys prosessi lämpöä huoneen jakautuu epätasaisesti. Yleensä pieni omakotitalo voi lämmittää liesi. Kuitenkin kerromme järjestelmiä, jotka voidaan täysin lämmittää talon ja antaa tasaisen jakautumisen lämpöä siinä.

Veden lämmitys omakotitalot

Perusteella veden lämmitykseen on suljetun silmukan. Lämmityselementti on tämä piiri on kattila. Häneltä ympäri taloa kertoimet putkeen. Kuuma vesi johdetaan läpi patterit asennetaan koko huoneeseen, jolloin lämmitys talossa. Luovuttaa lämpöä vesi palaa takaisin kattilaan. Siellä se lämpenee, sitten sykli jatkuu.

Tämän järjestelmän, lämmitys voidaan käyttää, toimi täydellisesti millä tahansa polttoaineen kattila. Kiitos taloudellinen työtä laajemmin kattilat käyttäjien keskuudessa. Kuitenkin käyttö kaasukattilat on mahdollista vain, jos talon kaasuputki. Sitten kaasukattilat tarvitsevat säännöllistä huoltoa ja valvontaa erityispalveluja. Puutteista huolimatta kaasulämmitys on erittäin suosittu ja kysynnän.

Jos kaasuputki ohittaa lomakylä puolella, on mahdollista laittaa kattiloiden muita muutoksia. Esimerkiksi, kattila kiinteitä polttoaineita. Tässä tapauksessa sinun täytyy ottaa hiilen, puun tai kuormalavoja. Niiden säilytystä on varustettava erityinen huone, joka on mukava ja kuiva. Mutta lämmitysjärjestelmä on täysin itsenäinen ja riippumaton energialähde.

Veden lämmitykseen järjestelyä käytetään myös öljy kattilat. Tässä yleisesti käytettynä dieselpolttoainetta. Kuitenkin johtuen korkeiden öljynhintojen käyttö kattilan kääntyy erittäin kallista. Sitten, varastointiin dieselin on oltava erityiseen säiliöön, joka täytyy kaivaa maahan. Diesel - polttoaineen palovaaran.

Ei paha hoitaa työnsä sähkökattilana, joka on kytketty sähköverkkoon. Jos kuitenkin päätät käyttää sähköä pääasiallisena elektronositelya, näihin tarkoituksiin on parempi ostaa sähkölämmittimiä. Ne muuntavat sähköä lämmöksi ilman sovittelu vettä.

Perinteisten energialähteiden voidaan käyttää vaihtoehtoisten energialähteiden. Esimerkiksi aurinko- invertterit, tuuli, pieni vesivoimala jne

Lämmönkeruujärjestelmässä vettä jäähdytysaineena voidaan käyttää vettä tai pakkasnestettä. Lisäosat on tarkoitettu sen säätöä voidaan käyttää. Jotta kerätä ylimääräisen nesteen paisuntasäiliön käytetään järjestelmässä. Lämpötilan säätö suoritetaan avulla termostaatit, jotka on asennettu kunkin jäähdytin. Joskus kiertovesipumppu. Hän tekee vesi pakotetaan kiertämään lämmitysjärjestelmään. Myös kaukolämpöverkkoon maassa talo on varustettu automaattisella ilmanpoistin, sulku- ja varoventtiilit.

Laskea, kuinka paljon se maksaisi asentamista veden lämmitys voi olla omissa käsissä. aluksi, sinun täytyy millainen energialähteen. Esimerkiksi, että kaasu kattila on valittu pääasiassa lämmityselementti.

Näin ollen on välttämätöntä sijoittaa osto kattilan, paisuntasäiliö, putket, lämpöpatterit joka huoneessa, venttiilit, liittimet ja muut siihen liittyvät materiaalit. Mutta ensin sinun täytyy suunnitella järjestelmiä lämmitys omakotitalojen, tarkka sijainti kattilan ja jäähdyttimet, putken pituus, ym. Suunnittelutyö on käytettävä oikein. Yleensä asennustyöt yksityiskodissa pyytää määrää 9000-11000dollari.

Kustannukset lämmityslaitteet vaikuttaa suuresti materiaalin. Joten, valmistukseen lämpöpattereiden voi hakea rautaa, terästä, alumiinia tai ruostumatonta terästä. Valurauta tuotteet halvin, mutta samalla erittäin raskas ja lyhytaikaiseksi. Ruostumaton teräs patterit ovat kalliita, joten kaikki eivät voi asentaa niitä kotona.

Materiaali letku on myös erilainen. Lämmitysputket voidaan tehdä kuparista, teräksestä, polymeerimateriaaleja. Kupariputkia ovat kaikkein luotettavimpia tuotteita. Ne kestävät äkillisiä lämpötilan muutoksia. Yhdiste kupariputket suoritetaan juottamalla juote hopeointi. Putkien asennus polymeerimateriaaleista on melko yksinkertainen. Muoviputket eivät pelkää korroosiota prosesseja. Mutta polymeerit pelkäävät teräviä lämpötilan lasku. Kun taivutus putki polymeerien eivät ole yhtä vahvoja. Teräsputkia rakentamisen lämmitysjärjestelmissä ei käytetä. On syytä huomata, että sinkitty tai ruostumaton putki kestävä. Ne voidaan tiukasti kiinni ja he eivät pelkää korroosiota.

Hinta lämmitysjärjestelmä ja työt niiden asentamiseksi vaikuttaa siihen, millaista lämmitysjärjestelmän itsessään. Se on yksi-putki, kaksi-putki ja kerääjä. Tässä kuvataan alla yksityiskohtaisemmin.

Veden lämmitin haittoja on antaa seuraavat - monimutkainen aikaa vievää asennusta, säännöllistä huoltoa ja tarkastusta järjestelmän ja kattilan. Silti veden lämmitys - on suosituin lämmitykseen asuintalot verrattuna muuntyyppisiin järjestelmiin.

Järjestelmä toimii seuraavasti: veden paine kattilan kuumennettiin refluksoiden, saatu paria ulottuu pitkin valtateiden ja poikkeaa patterit. He höyry luovuttaa lämpönsä ja sitten tulee takaisin tiivistymistä ja paluu veden takaisin kattilaan. Ilma poistuu järjestelmästä vaikutuksen alaisena höyryä.

Höyrylämmitys vaihtelee tyypin mukaan lauhteen palautusmekanismi kahteen ryhmään:

 1. avointen järjestelmien (avoin);
 2. suljettuja järjestelmiä (suljettu).

Avoimet järjestelmät ovat varustettu säiliö, jonka tarkoituksena on kerätä lauhde ennen sen kattilaan.

Järjestelmässä on suljettua tyyppiä lauhde tulee kattilan itse takaisin laaja putken.

On huomattava, että höyry lämmitys ei ole asennettu kodeissa, ja rakentaa sen omilla käsillään on todennäköisesti onnistu. Usein veden lämmitys virheellisesti kutsutaan höyry. Todellisuudessa kattilan höyryn lämmityslaite on valtava. Sen mitat sama mitat huoneen. Toiminta höyry yksikkö on hyvin vaikeaa ja vaarallista. Tämän tyyppinen lämmitys käytetään pääasiassa yrityksissä.

Tämä lämmitysjärjestelmä voidaan asentaa vain alkuvaiheessa talon rakentaminen. Ready asuinrakennus ei toimi varustaa sen.

höyry lämmitysjärjestelmä toimii seuraavaan periaatteeseen: ilmassa, ruiskutetaan lämmönkehittimen, kanavassa saavuttaa huoneissa ja ulos huoneesta katosta. Tämä tapahtuu niin, että ilma lämmitysjärjestelmästä korvattu kylmä ilma, joka on kertynyt lähellä ikkunan tai oven.

Erotettiin huoneen kylmä ilma tulee kanavaan yhdistetty lämmönlähdettä. Tämän kierrätyksen avulla. erottaa kahdenlaisia ​​liikkeeseen:

Säätelymekanismiin painopisteen toimii ansiosta vaikutus lämpötilaero. Lämmin ilma syrjäyttää suurempi määrä huoneen kylmän ilman puhaltimet. Mutta avoimesta ovesta tai ikkunasta voisi häiritä verenkiertoa mekanismi.

Pakotetun kierron avulla puhaltimen avulla, se lisää ilmanpainetta.

Lämpögeneraattori voi toimia joko maakaasua tai kerosiini tai dieselmoottoreissa. Kaasu voidaan käyttää joko verkosta tai parveke. Poltettavaksi tuotteiden huoli, ne päästetään hormiin.

Kanavat voi olla metallicheskimi, muovia tai tekstiili-. Muodoltaan voi olla pyöreä tai suorakulmainen. Voi olla jäykkä tai joustava rakenne. Kanavat vieressä ulkoseinien tai syötön lämmittämätön tilat, jotka edellyttävät lämmöneristys. Laskea koko kanavan, ilman lämmitys verkon sijainti, verkon topologian, ota yhteys ammattilainen. Asennus höyrylämmitys voi maksaa jopa 11000 dollaria

Sähkölämmitys omakotitalossa

Kuten lämmitys ei ole taloudellista. Joskus liität veden lämmitysjärjestelmään kattilat toimivat sähköllä. Menetelmällä on haittoja:

 • suuri sähkönkulutus;
 • suuri lämpöhäviöitä.

Näin ollen, sähköinen kattilaa käytetään lisäksi Kaasukattilaan varmuuskopio.

Kuitenkin puute käytettävissä elektronositeley käyttää tällaista lämmitys. Jos näin on, se on parempi käyttää sijaan kattilan elektrokonvertory.

Laskea määrä vaaditaan elektrokonvertorov tarpeen tietää paljon tilaa. Slaboizolirovannoe lämmitä huoneen voi perustua arvoon 40 W / cm. Selvittää määrän kysyntää lämmitys kaikissa huoneissa - huonetilavuus kerrottuna 40 W / m kuutio. Määrän laskemiseksi lämmittimien saadun tuotteen arvo jaetaan lämpökapasiteetti yksi elektrokonvertora saada haluttu.

Kaikkea keskivertokoti sähkölämmitys joutuu maksamaan noin 1300-1500 dollaria Tämä on pienempi kuin asennuksen veden lämmitysjärjestelmä kaasu kattila. Kuitenkin kustannukset sähkön käyttöä on suurempi kuin maksu kaasun.

Lisäksi elektrokonvertory epätasaisesti lämmitetty tiloissa. Tasaisen lämmityksen huoneissa täydennyksenä on parasta luoda "lämmin lattia".

lämmitys järjestelmiä omakotitalon

Kuten edellä on todettu, lämmityspiirin on kahta tyyppiä: yksi-piiri tai ohitusleikkaus.

Jos aiot vain lämmitys kotona, kertakäyttöisen järjestelmän.

Jos lisäksi talon lämpötilaa ja tarvitsevat enemmän vettä kotitalouksien tarpeisiin, sitten rakentaa dual-piirin järjestelmä. Kuten käytäntö osoittaa, kodeissa usein löytyy kaksi yhden piirin lämmitysjärjestelmiin. Vain yhtä järjestelmää käytetään lämmittämään kodin ja muiden veden lämmitykseen. Tämä muotoilu järjestelmä on erittäin kätevä.

lämmitysjärjestelmä periaatteeseen veden liikkumista jaetaan yhden putken, kaksi-putki ja moninaiset.

Single-putki veden lämmitys piiri johdotukset

Kiertävä putkistossa, vesi peräkkäin läpi kaikki patterit. Ja jokaisen uuden jäähdytyslevy häntä lämpötila laskee. Siten, viimeinen patteri ei ehkä pysty lämmittää huoneeseen.

Järjestelmää ei voida säännellä. Jos jokin jäähdyttimen epäonnistuu, se ei koko järjestelmää.

Kaksi putki veden lämmitys piiri johdotukset

Tämän lämmityspiiri lämmittää talon parempaa laatua. Jäähdyttimen tulevat kaksi putkea, jotka voidaan nähdä kahden putken piiri lämmitysjärjestelmien yksityisten taloa. Putki toimittaa kuumaa vettä lämmitykseen. Toinen putket kosketa jäähtynyt. Putken ja kuuman veden kytketty rinnan säteilijät. Asettaminen ennen jokaista patteriventtiilit, voit poistaa niitä.

Jakotukki vesi lämmityspiiri johdotukset

Tämä pisimmällä tasalla lämmityspiiriin. Tässä järjestelmässä on mahdollista muuttaa lämpötilaa kussakin jäähdytin. Ja pettäessä yhden lämpöpatterit, se voidaan helposti korvata sulkematta koko järjestelmää. Internetissä löydät keräilijä lämmityspiirit yksityiskodeissa.

Järjestelmä Vähemmän: lisätyötä asennus kerääjän kotelon ja suuri virtausputki.

Kun valitset lämmitysjärjestelmä ohjaavat kaksi tekijää - pieni hinta kohtuuhintaista energiaa ja autonomiaa lämmitysjärjestelmän sattuessa odottamattomissa tilanteissa. Järjestelmät, laskelmat ja mallit on parasta jättää päteviä ammattilaisia.

Lämmitys talossa - mitä lämmitysjärjestelmä ja johdotus järjestelmien

Halu tehdä kodeistaan ​​mukava ja riippumaton kunnan eri palveluja, monet ovat alkaneet itsestään kuumeneva talon tai asunnon. Prosessissa, laite on kysymyksiä, jotka on ratkaistava kiire vai "päiväämisestä."

Asenna omakotitalon lämmitysjärjestelmä voidaan itsenäisesti tai avustuksella ammattilaisia. Joka tapauksessa, sinun täytyy olla perehtynyt suunnittelu menettelyn koordinointi lupien ja asennus järjestelmän. Tällainen tieto valvoo laatua suorituskykyä jokaisen vaiheen ja poistaa ilmeisiä virheitä.

Lämmitys yksityiskodeissa omin käsin

Miten saada lämmitysjärjestelmän yksityiskodissa

Aluksi lyhyt luettelo tärkeimmistä vaiheista, joiden täytyy suorittaa matkalla tavoitteen saavuttamiseksi:

 1. valinta lämmitysjärjestelmä;
 2. valinta osatekijöistä lämmitysjärjestelmän;
 3. laskeminen lämmitys omakotitalojen;
 4. yksilön kehitys lämmityspiirien;
 5. rekisteröinti ja lupien;
 6. lämmityslaitteiden sijoittaminen;
 7. testiajon järjestelmän.

On tärkeää noudattaa järjestyksessä, kuin vaiheittain hankkeen toteuttamiseen eliminoi virheet, joita on vaikea tai kallista korjata.

1. Valinta lämmitys - lämmitysjärjestelmä, joka on parempi omakotitalon

Valinnan perustana itsenäisten lämmityskattilan on esittää tyyppiä, joka toimii tietyllä polttoaineen tyyppi ja erilaisia ​​rakenteellisia elementtejä. Yksi suosituimmista lämmitysjärjestelmät: kaasu, sähkö, nestemäinen ja kiinteän polttoaineen lämmitys.

Tärkeimmät kriteerit lämmityskattilan ovat:

 • turvallisuus;
 • polttoaineen saatavuus;
 • tiiviys, ohjauksen helppouteen, huolto ja korjattavuutta;
 • taloudellinen asennus ja toiminta;
 • mahdollisuus lämmitykseen omiin käsiinsä.

lämmitysjärjestelmä omakotitalon - erilaisia ​​ja tyypit

Yksi toimi lämmitysjärjestelmien maamme - veden lämmitykseen. Ulkoasu putket talon tai asunnon - tavallinen ilmiö.

Toimintaperiaate Lämmitysvesivirta on seuraava: lämmitetään kattilan vesi luonnostaan ​​(tai pakotetaan) kiertää putkien läpi, jolloin lämpö huoneeseen. Ottaen huomioon, että liikkeen aikana vettä nivelen taivutus putkien yms luotu kitka ja paikallisen vastuksen, monet järjestelmät on varustettu venttiileillä paineen, voima on yhtä suuri kuin häviöresistanssin. Tällaista järjestelmää kutsutaan vesilämmitysjärjestelmän keinotekoinen liikkeeseen.

veden lämmitysjärjestelmä voidaan rakenteellisesti toteuttaa kahdella järjestelmiä:

 • yksipiirinen (Järjestelmä, jossa on suljettu veden liikkeeseen keskitytty vain lämmitys)
 • kaksipiiriset (System on suunnattu samaan aikaan tilan lämmitys ja veden lämmitys, vesi). Tällainen järjestelmä edellyttää erityistä kahden piiri kattilan.

Vesi kuumennuslaite 3 kuuluu olennaisesti erilainen johdotus putkien huoneissa.

lämmitysputket Bussing

Yksi putki lämmitysjärjestelmä kotona

Järjestelmän putki lämmitysjärjestelmä on esitetty kuvassa.

Kuten kuvasta nähdään, putket sähköisesti kytketty, ja patterit on liitetty vuorotellen. Siten, lämmönsiirto neste poistuu kattilan ja vuoro siirtyy kukin niistä.

On huomattava, että jäähdytysnesteen lämpötila on asteittain. Tämä on merkittävä haitta järjestelmän. Siitä huolimatta se on melko yleinen, koska yksinkertaisuus, tehokkuus ja mahdollisuuksia tehdä yhden putken lämmitysjärjestelmä omin käsin.

Kuinka vähentää lämpöhäviöitä kun putki lämmitysjärjestelmä:

 • lisätä osien lukumäärä viimeisen patterit (kaksi tai kolme jälkimmäistä);
 • nostaa jäähdytysnesteen lämpötilan ulostulossa. Tämä puolestaan ​​lisää kustannuksia lämmitys;
 • tarjoavat jäähdytysnesteen kiertovesipumppu. Eli asentaa pumppu, joka luo lisäpaineita järjestelmässä aiheuttaen veden kiertämään nopeammin.

Kaksi-putki lämmitysjärjestelmä kotona

Järjestelmässä kaksi-putki lämmitysjärjestelmä on esitetty kuvassa. Sininen eristetty kaivos- putki, joka ohjaa jäähdytetyn jäähdytysnesteen jäähdyttimen kattilaan.

Kaksi-putki lämmitysjärjestelmä kotona, joilla on alempi johdotus - kaavio Järjestelmä kaksinkertainen putki lämpö putki järjestelmä syöttää jäähdytysaineen jäähdyttimen ilman lämpöhäviöitä. Sen variantit näkyy kuva. Samanaikaisesti liitos saadaan aikaan säästää materiaaleja. Säteilyn, on mahdollista säätää lämpötilaa jokaisessa huoneessa erikseen.

Siinä käytetään erityisiä laitteita - keräilijän, joka kerää ja välittää jäähdytysnesteen putkien läpi akkuihin. Ajo vaikea toteuttaa, niin harvoin.

Järjestelmä kerääjä (säteily) johdotukset

Kiistaton etu kuuman veden lämmitysjärjestelmä, voit kutsua sitä turvallisuutta.

Haitat ovat:

 • suhteellisen vaikea lämmittää laajalla alueella ilman merkittäviä kustannuksia (johtuen lämpöhäviöiden kierron aikana vesi);
 • esteettinen vaihtoehto. Laajat putkisto voi olla piilossa, uhraa tietty määrä tilaa tilavuus, joka ei ole aina mukavaa, tai jättää näkyville;
 • ovat suuria patterit;
 • esiintymistodennäköisyys ilmataskuja. Tämä ongelma ilmenee, kun laskeutuminen veden järjestelmästä.

Säteilevä kerros on järjestelmä pitkän muoviputken noudattaen pohjassa aluslattian.

vesi lattialämmitys

Asennus lämmintä vettä lattialle järjestelmään tapahtuu kolmessa vaiheessa:

 • asetuslaite tai lämmittimen aluslattioiden;
 • oikea kytkentä putki, joka ei salli useita mutkia. Molemmat putkien päät on liitetty keskuslämmitys. Jälkeen toinen pää kuumaa vettä syötetään toiseen - syötetään takaisin järjestelmään.

  Kun putkia pitäisi muistaa suuri vaara vahingoittaa putkia.

  Ensinnäkin, asennuksen aikana (taivutus).

  Toiseksi, kun sitä käytetään, esimerkiksi, vahinko rei'itin. Tämän estämiseksi on tarpeen laatia tarkka piiri Putkien järjestelyllä;

  Tätä järjestelmää voidaan käyttää ensisijaisena tai valinnainen. Valitsemalla veden lämmitys lattialla, on muistettava, että järjestelmä on säilytettävä optimaalisen lämpötilan, sillä kun punainen ja irrotettu lämmitys vesi jäätyy putkissa, mikä johtaa väistämättä niiden muodonmuutoksia. Itse asiassa, tämä koskee kaikkia veden lämmitysjärjestelmä.

  Järjestelmä on samanlainen kuin edellinen, mutta tässä tapauksessa lämpö kuljetetaan höyryn avulla. On huomattava, että sata vuotta sitten, tämä järjestelmä on hyvin yleinen, mutta nykyään se on kiellettyä käytettäväksi asuin- ja julkisissa tiloissa. Tämä johtuu siitä, että pinnan lämmittimet kuumentua ja aiheuttaa palovammoja ja rikkoo eheyden järjestelmän liittyy kielteisiä seurauksia.

  Nykyaikaisessa rakentamisessa käytetään seuraaja höyry lämmitysjärjestelmä - veden lämmitysjärjestelmä.

  Koskee myös lämmitysjärjestelmän perusteella toimenpide, joka on periaate Nestekierron kanaviin, jotka - kanaviin.

  Ajo ilmalämmitys kaksikerroksinen talo ullakko Kanavoinnit ilman lämmitystä kodeissa

  Komponentit ilmalämmitysjärjestelmä

  • lämmitin tai lämmönlähde. Sen tarkoituksena lämmittää ilmaa;
  • kanavat. Toimivat putki osa liikkuvat ilmavirran;
  • tuuletin. Sitä käytetään jakaa ilmaa sisällä huoneessa.

  Laajempaa soveltamista paineilma löytyy tilaan kuumentamalla huomattavan määrän: valmistus- ja teollisuuslaitokset, ostospaikoista ja varastoihin. Tärkein etu eivät ole alttiita korroosiolle, lämpötilan muutokset, vuotoja, jne. Lisäksi asennuskustannukset ovat huomattavasti alhaisemmat kuin kustannukset veden lämmitysjärjestelmän lämmittämiseen samanlaisen alueen.

  Omakotitalojen lämmittämiseen ilman kierrätetään huonosti. Useimmiten tämä johtuu siitä, että koska asennus ilmanvaihtokanavien menettävät jonkin verran tilaa.

  Sähkölämmitys omakotitalot

  Sähkölämmitys omakotitalon Erinomainen vaihtoehto veden lämmitys - sähkölämmitys, joka on johtavassa asemassa useiden riippumattomien lämmitysjärjestelmien ansiosta turvallisuus, helppokäyttöisyys, kyky säätää lämpötilaa jokaisessa lämmitetyssä tilassa.

  Tyypillisesti kodin lämmitys sähkö valita kun ei voi yhdistää kaasun syöttölinja tai muista syistä. Kuten sähkölaitteiden käyttää sähkö-kattila, lämpö levyt, sähkö kiertoilmalämmittimet, elokuva lämmitysjärjestelmä FREH, infrapuna katto lämmittimet. Keskuudessa kaikenlaisia ​​kaikkein paras ja kohtuullinen tullaan lämmitys lämmittimet.

  Kodin lämmitys sähkökattila

  Lämmitys koti Sähkökattilan Standard putkiston vedellä tai höyryllä, läpi, mutta tässä tapauksessa lähde polttoaineen kattilan on sähköä.

  Lämmittimet Lämmitys kodeissa

  Lämmittimet Lämmitys kodeissa käytettävä sähkö konvektori lämmitys tarkoituksenmukaista kodeissa, joissa ei ole mahdollisuutta liittää kaasuputken.

  Asennus paneeli lämmittimet liittyy johdotus sähkökaapelia asennus pistorasiat, kiinnikkeistä, joka on saranoitu konvektorin. Juuri hän muuttaa sähköä lämmöksi ja osoitti parhaan tehokkuuden kaikkien nykyisten järjestelmien. On seinään tai lattiaan sähkö kiertoilmalämmittimet.

  Infrapuna lämmitys talon (pitkän aallon infrapunasäteilyä)

  Infrapuna lämmitys kodeissa Itse asiassa, tämä kuumentaminen infrakuumentimilla, toiminnan periaate on identtinen toiminta auringonvaloa. Niiden etuna on enemmän energiaa - 35-40% verrattuna tavanomaisiin konvektorien.

  Se saavutetaan säästöjä, koska se, että kaikki kuumennetun äänenvoimakkuuden (katso. Kaavio).

  infrapuna lämmitys periaate Toisin kuin infrapuna lämmitys tavanomaisesta

  Asennus infrapuna lämmitysjärjestelmä on asentaa lämmittimen paneelissa kattoon. Ainoa ehto on hengissä, tämä on oikea kaapelointi ja asennus sähkölaitteiden.

  Ominaisuus on infrapuna lämmitys on korkea hallittavuus. Koska ilman inertia, kuten lämmittimien jäähdytetään nopeasti ja kuumennettiin.

  IR lämmitys talossa käytetään usein lisäresurssina, lämmitys yksittäisiä huoneita, kuten makuuhuoneeseen tai lastenhuoneeseen.

  Electric (kaapeli) lattialämmitys ( "lämmin lattia")

  Sähköinen (kaapeli) lattialämmitys järjestelmä on lattiasta lämmittämään lattiapintaan sähköllä. Tämän vuoksi on olemassa optimaalinen asukkaille lämpötilan jakautuminen - lämpimämpi alareunassa, jäähdytin pään tasolla (kuvio ..). Joten, älä tuhlaa energiaa ilman lämmittämiseen lähelle kattoa. Tämä on ihanteellinen tilanne ja inhimillisten mukavuus ja kustannustehokkuus.

  Sähköinen lattialämmitys - järjestelmän lämpökaapeleiden (katso kuva.), Laid karkea lattia talossa.

  Asennus lattialämmityksen toteutetaan useassa vaiheessa:

  • pinoaminen järjestelmä valittu kaapeli. Tämä on tärkeä askel, koska sen avulla voit poistaa tai minimoida paineen lattiaa. Siten aluslattian toivottavaa käyttää merkintöjen sijainnin ilmaiseva raskaita rakenteita;
  • Se sopii lämpöä eristävä kerros (heijastaa lämpöä). Sen avulla ei tarvitse käyttää resursseja kuumentamalla kellarissa tai jauhettu;
  • muuttamisesta ja kaapelien asennus. Kiinnitä kaapeli käyttäen metalliverkolla tai asennus nauha. Voida hyväksyä kaapeli asennetaan siten, että se taivuttaa sitä, päällekkäin tai kaareva, ja etäisyys seinästä pitäisi olla vähintään 30 cm;
  • asennus termostaatti. Hänen nimityksensä varmistaa hallittavuuden järjestelmän ja mahdollistaa säätää lämpötilaa tilassa;
  • Lisäksi Alustan on täytetty sementtilaastilla (3-5 cm kerroksen korkeus). Jähmettymisen jälkeen nippusiteillä tarkastettu ja tyytyväinen suorituskykyyn tehdyn viimeistely lattiapinnoite.

  (Membrane lämmitysjärjestelmä kattoon tai lattiaan)

  PLEN lämmitys katto FREH työ perustuu käyttöön monikerroksisen vastus välissä muovilevyt. Kuten voileipien pystyvät tuottamaan lämpösäteilyn aikana virran kulun. (Ks. Kuva).

  Periaate FREH lämmityslaite

  Asennus kalvon suoritetaan kattoon, eristävän materiaalin ja päin (ks. Järjestelmä). Näin ollen vaikutus kalvon lähellä toimintaa auringon säteet (näkymättömässä spektrissä 15 mikronia aallonpituus), joka kuumennettiin koko huoneen.

  Toimintaperiaate FREH kodin lämmitys

  Vaihtoehtoisesti on asennettu lattialla - välillä aluslattian ja lattiapäällysteen.

  FREH lattialämmitys

  Arvosana elokuva järjestelmät määrittää niiden hyötysuhde (jopa 60% verrattuna konvektorit), ympäristöystävällisyys ja asennuksen helppous. Toinen tekijä oli ainutlaatuinen-lämmitys vaikutus - siirto lämmön menee suoraan huoneeseen, lattian lämpötila on mukava. Kuitenkin, arvo PLEN järjestelmä on erittäin korkea ja siksi, takaisinmaksuaika kunnollinen.

  Joka lämmityspiirin yksityinen koti on parempi, että voit päättää, analysoinnin jälkeen tilanne, mahdollisuudet ja rakenteen parametrit.

  2. Valitse osatekijät lämmitysjärjestelmän

  Kokoa lämmitysjärjestelmä on riittävän vaikeaa ilman erityistä tietämystä. Mutta oikeasti. Voit tehdä tämän, sinun täytyy ostaa:

  Ydin koko järjestelmän, perusteella - kattilan. Kuten jo todettiin, se tavallaan riippuu polttoaineen. Lisäksi sinun täytyy valita oikea voimakattilan. Tehokkuus - tärkeä asia, koska sinun täytyy lämmittää talon ilman ylimääräisiä kustannuksia.

  Suunnittelu kattiloiden käynnissä eri polttoaineita, ei täysin erilainen. Kukin niistä koostuu kahdesta kammiosta - palotilan ja lämmönvaihtimen. Ensimmäinen on palamisen energialähteenä (kaasu, petroli, dieselöljy, puu, hiili, briketit), toinen lämmitys lämmönsiirtoaine (vesi jäähdytysneste).

  Lämmitysputket omakotitalojen

  Nimeäminen putkien - siirto lämpöä lämpöpattereihin huoneessa. Joka perustuu eri lähestymistapoja johdotus putket ovat kolme suosittua lämmitys järjestelmästä: single-putki, kahden putken ja säteen (kerääjä), joka laitteisto edellä esitetty periaate - "koti veden lämmitys"

  Käyttää johdotus putki eri materiaalia

  Metalliputket (teräs, ruostumaton teräs, sinkitty, messinki)

  Teräsputket lähes syrjäyttänyt polymeerinen kollegansa. Teräsrakenteiden putket liittyvät hitsaus, ja ne ovat alttiita korroosiolle ja vähemmän kestäviä. Tietenkin, ruostumaton ja galvanoitu putket pinta vailla haittoja oikea asennus (ruuviliitos). Osalta kupariputkia, niillä on suuri luotettavuus, ja myös sietää korkeassa paineessa ja lämpötilassa. Kuitenkin kustannukset tekee niistä saavuttamattomissa.

  Muoviputken (metalli ja muovi, polypropeeni, polyeteeni)

  Paras ja suosittu vaihtoehto. Metalliputket ovat käytettävissä eivätkä vaadi erityisiä taitoja asennustyötä. Liitetään kuumapuristamalla. Suurin haitta - osuus on korkea lämpölaajenemisen.

  Ottaen huomioon kolmenlaisia ​​voidaan erottaa suosio ja yleisyys:

  perinteinen valurauta patterit. Ovat suhteellisen halpoja, suuri sisätilavuus vastaavasti pitää enemmän jäähdytysnesteen ja siirtää lämpöä hyvin;

  konvektorit. Lämmitetty huone läpi kulkevan ilman niiden yli, joka lämmittää yksittäiset osat.

  paneeliradiaattorit - yhdistelmä kahden edellisen tyyppejä.

  Voit säätää lämpötilaa jokaisessa huoneessa erikseen.

  Asetetaan kompensoimaan jäähdytysnesteen laajentamiseen.

  Kohdentaa paisuntasäiliö auki ja kiinni (katso kuva).

  Ensimmäisessä tapauksessa, paisunta-astian asennetaan yläosassa järjestelmän. Toisessa tapauksessa - sijainti ei ole kriittinen ominaisuus.

  Tarvitsevat ilman poistamiseksi lämmitysjärjestelmästä.

  3. laskeminen omakotitalon lämmitysjärjestelmän

  Laskenta lämmitys kattilan kapasiteettia

  Kattila lähtö on riippuvainen alue talon tai asunnon, joka pitää lämmittää. Lämmittämään 10 neliömetriä elintilaa ja enintään 3 metrin korkeuteen, ja on hyvin eristetty rakennus on 1 kW kattilan kapasiteettia.

  Likimääräinen laskeminen kattilan ulostulo riippuen alueella talo on esitetty taulukossa

  Tärkeää! Laskelmat kodin lämmitys kattilan on mukautettava ottaen huomioon sellaiset tekijät kuin:

  • erityisesti energian tarjonta. Kaasun paine järjestelmässä on tärkeää. Yleensä valmistaja määrittää nimellisteho kattilan kaasun paine. Todellisuudessa se on alle, niin sinun täytyy ostaa virtalähteen kattilan on 15-20%. Sähkö- kattila tärkeä ominaisuus kivetty voimalinjoja ja muuntajat;
  • Tällainen lämmitetty tilaa. Lämmitykseen asuintiloissa suunnittelu teho pienenee 20-40%. Kuumentaen konservatorio - se kasvoi 10-50% riippuen kasvi;
  • useita ikkunoita (tyypin lasia) ja ovet. Mitä suurempi pinta-ala, jonka läpi lämpöä voi paeta, sitä suurempi virtalähde kattilan on oltava;
  • alin lämpötila alueella;
  • lisävaatimuksia. Lisäkuumennus veden käyttö lisää myös kattilan teho on 30-40%.

  Voit käyttää ohjelmia lämmityksen laskemiseen:

  Nykyisin nykyisin käyttämät putket ovat PVC tai muovi. He korvasivat metallin tai sinkittyä. PVC-putkien etu on se, että ne ovat kevyempiä, halvempia, halkaisijaltaan pienempiä, helpompi asentaa, korroosiota ei käytännössä ole tukossa. Uuden sukupolven putkia voidaan kutsua metalliputkeksi TECEflex. Kädet taittuvat helposti, mikä mahdollistaa sen muodon.

  Putkien määrä riippuu käytetyn järjestelmän tyypistä ja lämmitettävästä alueesta. Myös putkien läpimitta (poikkileikkaus) lasketaan.

  Muutamat niistä ovat lämmitetyn lattian lämmitysjärjestelmä. Tällöin putket asetetaan lattia-alueelle. Niiden lukumäärä määritetään erikseen riippuen lattian asennuksesta.

  Lämpöpatterien lukumäärän laskeminen

  Jäähdyttimet eroavat valmistusmateriaalissa.

  Valurautaiset antavat lämpöä, erottuvat alhaisilla hinnoilla, mutta ne ovat erittäin työvoimaisia ​​asennuksessa.

  Alumiini - esteettinen, kestää korkeapaine, helppo asentaa, mutta on kallista.

  Bimetallic - uutuus markkinoilla, koostuu alumiinikotelosta ja teräsputkesta - onnistuneesti kahden ensimmäisen tyypin yhdistelmä.

  Koska säteilijät on suositeltavaa on ikkuna (lämpösäteilijän lohkoon tulevan kylmän ilman ikkunasta), niiden määrä pitäisi olla yhtä suuri määrä ikkunoita, tai ylittää sen.

  Lisäksi osien lukumäärä määräytyy ikkunan koon ja huoneen alueen mukaan. Joten on suositeltavaa, että olohuoneeseen asennetun jäähdyttimen osat ovat vähintään 7.

  Patterin sulkeminen koristepaneelilla ei ole sen arvoista, se vähentää tulevan lämmön määrää.

  Lämpötilansäätimien enimmäismäärä riippuu lämpöpatterien määrästä, ja vähimmäismäärä määräytyy käyttäjien mieltymysten mukaan.

  4. Yksilöllisen lämmityksen järjestelmäprojektin kehittäminen

  Yksityisen talon lämmitysjärjestelmän järjestelmä on asiakirja, joka sisältää seuraavat tiedot:

  • kattilan asennuspaikka. Kattila on suositeltavaa asentaa kellariin tai kattilahuoneeseen. Joka tapauksessa on ratkaisevan tärkeää kytkeä kattilaviestintään (sähkö ja kylmä vesi).
  • paristojen asennuspaikka. Jäähdyttimet on asennettu ikkunoiden alle;
  • yksityiskohtainen suunnitelma putkien asentamiseksi talon tiloihin. On tarpeen määritellä nosturien, varusteiden ja muiden tarvikkeiden asennuspaikka;
  • kuvaus palamisjärjestelmästä (tarvittaessa);
  • Muut valitun lämmitysjärjestelmän erityisominaisuudet.

  Hanke on koordinoitava asianomaisissa elimissä.

  5. Hyväksyttävien asiakirjojen rekisteröinti ja vastaanotto

  Yksittäisen lämmitysjärjestelmän rakentamista sääteleviä säädöksiä voidaan todeta:

  • Laki "Lämpöteho" sisältää määräyksiä, jotka säätävät lämmitysjärjestelmien asentamista säännösten ja rajoitusten mukaisesti;
  • Venäjä Valtioneuvoston periaatepäätös № 307 "On järjestystä yhteyden lämmitysjärjestelmään", jossa määritellään ominaisuudet kattilat soveltuvat asennettaviksi asunnossa tai omakotitalossa.

  Mitä asiakirjoja tarvitaan lämmittämiseen kaasukattilassa

  • hankkia tekniset edellytykset kaasuille kaasuhuollossa asuinalueella. TU annetaan esittämällä asiakirja todistaa oikeutesi omistukseen asuntojen sallii suunnitteluviranomainen, kopio tekninen passi BTI, passi, tunnuslukua ja hakemuksen kaasutus rakennuksen.
  • Eritelmät voivat vaihdella huoneen tarkoituksen, lämmityksen voimakkuuden, sijainnin jne. Mukaan. Palvelu on maksullinen. TU: n myöntämisen määräaika on enintään 30 päivää;
  • valmistella sivuston topografista tutkimusta;
  • valmistella kaasutoimitushanketta - itsenäisesti tai asiantuntijoiden mukana. Koordinoi projekti piirin kaasupalvelun kanssa;
  • saada naapureilta kirjallinen lupa kaasuttaa kotiisi (jos kaasuputki kulkee heidän sivustonsa läpi);
  • toimittamaan kaasuvarusteita koskevat asiakirjat ja tarkastuskertomukset savupiippuille;
  • saavat asiakirjan järjestelmän käyttöönotosta (annettu asennuksen jälkeen). Kuitti on 30 päivää. Tämän asiakirjan pohjalta laskurit täytetään, keskeytetään keskeiseen putkistoon ja tehdään uusi kaasuntoimitussopimus.

  Mitä asiakirjoja tarvitaan sähkölämmitysjärjestelmään

  • toimittaa RES: lle asiakirjapaketin saadakseen luvan muodostaa yhteys verkkoon. Paketti sisältää: ilmoitus (joka määrittää objektin tyypin, sijainnin, tiedot hakijasta), asiakirja, joka vahvistaa maksukuitin eritelmiä asennusta (resoluutio) kattilan, kyselyyn (suostumus naapurit), todiste omistuksen talon;
  • koordinoida hankkeen tekninen ratkaisu RES: n kanssa;
  • ostaa sähkökattilan ja asentaa sen (yksin tai asiantuntijoiden mukana);
  • tehdä sopimus sähkön käytöstä. Sopimus sisältää tietoja uusista energiamaksuista.
  • sulje uusi laskuri.

  Lämmityssysteemin luvattoman asennuksen tapauksessa otetaan huomioon rangaistus, jonka suuruus määräytyy paikallisviranomaisilta ja irrotetaan kaasu- ja sähkönsyöttöjärjestelmästä. Kun haluat kytkeä kattilan uudelleen, sinun on maksettava sakko, ja sovittava myös projektista, ts. suorita kaikki vaiheet.

  6. Yksityisen talon lämmitysjärjestelmän asennus

  Se voidaan toteuttaa samanaikaisesti talonrakennuksen kanssa tai asentaa jo toimivaan rakennukseen.

  Ensimmäisessä tapauksessa asennus on yksinkertaisempaa, edullisempaa ja voit asentaa putket seiniin tai asettaa ne lattialle.

  Riippumatta siitä, missä vaiheessa yksittäinen lämmitys talossa toteutuu, on tarpeen kestää asennusta koskevat vaatimukset:

  • Järjestelmän asennus suoritetaan vain lämpimässä huoneessa. Järjestelmää ei saa käynnistää alle 5 ° C: n lämpötilassa. Tämä on tarpeen jäähdytysnesteen ylijäähdytyksen välttämiseksi.
  • Putket asennetaan seinien sisäpuolelle tai sisäpuolelle tai asennetaan lattiaan. Asennuskorkeus on vähintään 150 mm. Muussa tapauksessa putket voivat vaurioitua jalkalevyjä asennettaessa;
  • ei sisällä putken heilahduksia. Näin vältytään ilmajärjestelmän ruuhkautumiselta järjestelmässä.
  • patterit asennetaan lähelle ikkunaa vähintään 150 mm: n etäisyydelle. lattiasta ja 50 mm. ikkunaluukusta. Tällöin kaikkien huoneiden lämpöpatterit on sijoitettava samalle tasolle. Eri tyyppiset jäähdyttimet asennetaan valmistajan suositusten mukaisesti;
  • on oltava ylijännitesäiliö ja tyhjennys, jotta vältetään järjestelmän toimintahäiriö. Jätelu on tarpeen, jotta jäähdytysneste voidaan korvata kokonaan järjestelmässä. Järjestelmässä on suositeltavaa vaihtaa vettä vähintään kerran 7 vuoden välein. Jäätymisenestoainejärjestelmissä vähintään 3-4 vuoden välein (valmistajan eritelmän mukaan) ja pakollisen pesun yhteydessä.

  Lämmitysjärjestelmän asennusjärjestys:

  • kattilan asennus;
  • putkien jakelu;
  • lämpöpatterien asennus;
  • liittäminen lämpöpattereihin ja putkiin lämpötilan säätimien avulla;
  • paisuntasäiliön ja pumppujen asennus;
  • kattilan liittäminen järjestelmään.

  7. Yksityisen talon lämmitysjärjestelmän testaaminen

  Kun talon lämmitysjärjestelmä on asennettu, se testataan. Tällöin täytä putket jäähdytysnesteellä ja luo tarvittava paine. Seuraavaksi tarkasta putkien liitokset ja putkien kiinnitys pattereihin. Jos vikoja havaitaan, ne on poistettava ja testattava uudelleen.

  Siten yksityisen talon lämmitysjärjestelmän asennus on monimutkainen prosessi, pitkä ja tietty tietämys. Lisäksi komponenttien ja asennustöiden kustannukset eivät ole halpoja. Älä myöskään unohda, että jokainen askel, jokainen päätös on sopusoinnussa lupaviranomaisten kanssa. Vasta kuultuaan niitä ja suorittaa testiajon järjestelmän voimme luottavaisin mielin sanoa, että lämmitysjärjestelmä on asennettu oikein ja varmistamaan tehokkaan, turvallisen ja mikä tärkeintä sen käyttöä.

  Kommentit (0)

  Tiedotushanke talon rakentamisesta omin käsin. Sivuston materiaalien täydellinen tai osittainen kopiointi on mahdollista vain ylläpitäjän kanssa tehdyn sopimuksen perusteella

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

4 + 6 =